Kezdőlap (Szószok)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Szószok


 

Szószok

Gasztronómia  Szorbit  Szotírozás
2014.04.19

szószok
tészta szószok, mártások szószok öntetek
Túrós perec
Túrós perec Nyersanyag. 50 dkg túró, 12 dkg liszt, 2 tojás, késhegynyi só. Kisütéshez 20 dkg zsír. Készítés: A túrót áttörjük, megsózzuk.


Szószok
Készítsen joghurtos, fokhagymás vagy kapros mártást az ebédre fogyasztott salátához, paradicsomos vagy tejszínes szószt a tésztához, édes öntetet süteményekhez! Egy finom szósszal meglocsolva még a legunalmasabb ételt is feldobhatja.

Főoldal " Hasznos ismeretek " Konyha " Szószok, mártások
Szószok, mártások - Konyha
Tökmagsalsa ...

Szószok: olivaolaj, mustár, paradicsomszósz, méz. Itt is fontos, hogy bármi, amit ízlelőbimbónk, fantáziánk odakíván ne féljünk megpróbálni, mert ez a dolog lényege.

Szószok, pácok, fűszervajak, ízesítők grillezéshez, kerti sütögetéshez ...

Vietnami szószok, levélfűszerek
A vietnami konyha laktató és változatos.

Portalan szószok
Három kiskorú gyermekem van ebből egy még óvodás. Dolgozom, háztartást vezetek és FŐZÖK. Én valóban tudom, hogy mi az elfoglaltság.

Portalan szószok
Kategória: Összes cikk » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés ...

Mártások és szószok
Konzul Főzőiskola konyhája: Kőrözött
Lehet bele tenni még juhtúrót is, vagy joghurtot, kefirt, újhagymát.

Mártások, szószok
Speciális
candida diéta (anticandida) receptek
cukormentes diabéteszes receptek
gluténmentes receptek
Olasz
laktóz és tejmentes receptek
alacsony kalóriájú "fogyókúrás" receptek
húsmentes receptek
vegán receptek ...

Gasztrokaland: a legjobb szószok
Bármilyen ételt feldobnak, és egyszerű elkészíteni őket. Húsokhoz, zöldséges ételekhez, ünnepi ebédhez és hétköznapi, gyors vacsorákhoz is kiváló, igazán finom szószok receptjeit osztjuk meg veled.

Jól kifőztem » Receptek » Szószok, mártások » Tejszínes szószok
Alkategóriák
burgonyaköretek
rizsköretek
egyéb gabonaköretek
zsemlegombócok
zöldségköretek
egyéb köretek ...

Főoldal » Receptek » Kategóriák » Szószok, mártások » Cukkiniszósz
Cukkiniszósz
Hozzávalók 1 nagyobb cukkini, 1 közepes vagy nagy fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, fehérbors ...

Szószok

Kökényszósz

500 g kökénybogyó; 1/2 pohár víz; 2 evőkanál korianderlevél; 1 1/2 evőkanál kapor; 2-3 gerezd fokhagyma; 1 kávéskanál őrölt pirospaprika.

Szószok
Ponzu: 1 ek citromlé, 2 ek gyenge (rizs) ecet, 5 ek szója szósz, 5 ek dashi, 2 szelet citrom.
Mindent összekeverünk és fél óra múlva a citrom szeleteket kivesszük.

A szószok, mártások a nemzetközi konyhák alapételei. Általában folyékonyak, bár tömény és darabos is lehet, mint pl a mexikói salsa vagy az indiai chutney.

Tésztaszószok:
Paradicsom & bazsalikom
Csili & paradicsom
Padlizsán & paradicsom
Fokhagyma & olívabogyó & kapribogyó & paradicsom
Modenai balzsamecet
Olívaolaj mindennapi használatra

...

Pizza szószok
Paradicsomos pizza szósz
A legegyszerűbb és legközkedveltebb pizza szósz a paradicsomszósz. Többféle paradicsomszószt is bemutattam már. A nem régen bemutatott - egyszerű téli - alapreceptet is dúsíthatjuk zöldfűszerekkel.

Szószok ínyenceknek
Te hogy készíted el?
Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Szószok, szaftok sűrítéséhez egy csészényihez oldjunk fel 2-3 teáskanálnyit egy kevés hideg vízben.

Szószok húsos fondühöz
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

Szószokhoz kiváló köret! A sóskához is mindig ilyet csinálok. Most rántott cukkínihez ettük.
Jó étvágyat!
Mi a véleményed?

SZÓSZOK, ÍZESÍTŐK, FŰSZEREK
Fekete szójabab, sózott
Ez egy nagyon fontos kínai alapanyag, a fekete szójababot megfőzik, sóval és fűszerekkel együtt erjesztik, aminek eredményeként pikáns, puha szójababhoz jutnak, ...

szószok, főtt húsok, húsgombóc, halételek, saláták, főzelékek, gombamártás, körözött
Koriander:
sültek, húspácok, szószok, káposzta, uborka paprika eltevésénél ...

Szószok készítésekor párolhatjuk a zöldségeket margarinon vagy vajon is. Ilyen például a sárgarépa, kaporés egresszósz, cukkinipüré, fokhagymaszósz.
Halak, saláták ...

Szószok, öntetek, ecetek, olajok
Az édességek kedvelői (vagy készítői) étcsokoládénak is találjanak rejtekhelyet otthon, a 60-70 %-os kakaótartalommal bíró csokoládékból isteni desszertek varázsolhatóak.

Szószok-dipek 2.
Szőlős gyümölcsmártás
Szőlős-mákos tekercs
Szőlős-túrós rétes ...

A szószok az ételek ízét összeharmonizálják, kiemelik, érdekesebbé teszik.

A szószok sósak, vigyázzunk a tészta sózásával!
Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta
szójaszósz
olivaolaj ...

Labels: szószok; mártások és öntetek, zöldségek
Farinata
Nem is tudom már milyen régóta vadásztam a csicseriborsó lisztre, mikor aztán az ázsiai boltba, ahova rendszeresen járok, végre valahára hoztak.

Kezdőlap Szószok Sült keszeg kakukkfűvel és tárkonyos szósszal
Sült keszeg kakukkfűvel és tárkonyos szósszal recept
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: ...

mártások, szószok fajtái
barnamártással (13), besamel mártással (19), chutney (10), egyéb mártás (17), édes mártás (21), fehér (bársonyos) mártással (2), friss fűszerrel készült mártás (79), gyümölcsmártás (48), halakhoz (198), halas mártás (13), ...

Mártások, szószok, öntetek
Amerikai mártás Hegyi Kristóf receptje.
Argentin mártás Zoli receptje.
Barbecue szósz Enikő receptje.
Besamel-mártás Éva receptje.

— A szószokból úgy távolíthatjuk el a felesleges zsiradékot, ha néhány jégkockát teszünk bele. A zsiradék ugyanis kicsapódva a jégkockákra tapad, így nem kell mást tennünk, mint azokat kanállal kiszedni.

Mártások, szószok, öntetek
Soha ne táplálkozz válogatás nélkül! 5 elem = 5 alapíz
Szicíliai töltött pulyka ...

különféle szószokat értünk alatta, eredetileg tésztaételek ízesítésére. Készítése Olaszországból ered, a Liguria vidékéről származó pesto hagyományosan a pesto alla genovese.
[szerkesztés] Pie
(páj)
(ha eljárás) ...

Salsák, szószok & tsaik
Mautner Zsófi különleges receptjei. Hogy a sütőt ne kelljen bekapcsolni, mégis valami finom salátát együnk.

Levesek és szószok finomítására szolgál. Egy tojás sárgáját elkeverve kevés folyadékkal - tejszínnel vagy mártással -, ezt kell a forró étel alá önteni. Ezután már nem szabad tovább főzni, különben a behabart étel összemegy.
Blansírozás ...

A különböző szószok, amiket lehet forgatni körbe-körbe.
A hozzávaló tányér, amire mindenki magának azt tesz ki, ami jóesik:))) ...

Vigyázz a szószokkal!
Némelyik tele van cukorral, ami azért veszélyes, mert gyanútlanul eszed meg vele a gyors szénhidrátot.
Tipp #5 ...

Elkészítjük a szószokat:
- a zöld szószt (spenótot): így.
- a piros szószt: kevés vízen újhagymát párolunk, erre tesszük rá a milánói szószt, lehet bolti is, amennyiben nincsen házi eltevésünk.

Észak Indiában szószok fűszere. A svédek almapudingba teszik, a norvégok hamburgert, kolbászt ízesítenek vele. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például báránnyal. Ha rizst főzünk, tegyünk bele néhány szemet egészben, egy új ételt kapunk.

3. Kompótok, szószok
Ha sűrűbben szereted a kompót levét, illetve gyümölcsmártást készítesz, étkezési keményítő helyett keverj bele pudingport! Almához és körtéhez vaníliásat, piros gyümölcsökhöz például epreset válassz! ...

(0.0)
Mártások, szószok, öntetek
Karácsonyi receptek
A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Markáns, édes-csípős íze jól illik süteményekhez, keleties aromavilágú szószokhoz, mártásokhoz - de hogy ne párologjon el, a főzés végén kell az ételhez adni.

Az olajat, mustárt, szószokat és a fokhagymát botmixerrel összedolgozom és máris kész az öntetem. A salátát összevágom és bekeverem az öntettel, paradicsom cikkekkel. Közben a csirkemell szeleteket sózom, borsozom és minimális olajon kisütöm.

Levesek, főzelékek, szószok, krémek, satöbbi sűrítése liszt nélkül:
ha megoldható, egyszerűen nem engedem bő lére, illetve beforralom az ételt, és probléma kikerülve :) ...

Használhatjuk sütésen kívül levesek, szószok ízesítésére, sűrítésére, sőt, vízben elkeverve ízletes, magas fehérje- és rosttartalmú italt kapunk. Tejes gyümölcsturmixok készítésére is alkalmas.

A színes szószok, pikáns falatkák pedig felpezsdítik a csendesnek induló estéinket.

Én a zöldségesebb jellegű, natúrabb ízű szószok esetén használok olívaolajat, a teltebb ízű, húsos szószok esetén vajat. Szalonnazsír a túrós csuszára megy. Ezután hagyd pihenni fedő alatt a saját gőzében 1-2 percig.

A fűszerekből és szószokból keveréket készítünk, ebbe jól beleforgatjuk a húst, majd az egészet hűvös helyen egy éjszakán keresztül állni hagyjuk.

A kicsontozott csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk és borsozva, esetleg gyengén sózva, a szószok is sósak!, a felforrósított olaj felében, hirtelen átsütjük. Kivesszük és lecsepegtetjük, ha langyosra hűlt, apróra daraboljuk.

A citrom sárga héját lereszelve töltelékek, (mák, dió, túró mellé) levét tea, kávé, gyümölcslevesek, turmixitalok, puncsok, szószok, hidegtálak, hal- és egyéb húsételek ízesítésére használjuk.

Levesek (burgonyaleves, gombaleves), főzelékek (burgonyafőzelék, babfőzelék), mártások, szószok, húsételek (tokány, erdélyi vadkacsa, tűzdelt fácán és fogoly, pácolt ürücomb) kitűnő fűszere, ízesítenek vele még hurkákat, pástétomokat, májgombócot.

Fával fűtött tűzhelyében elégett a tengernyi lemetszett gally; belemárthatta az olívaolajba a kenyérszeleteket, mielőtt megpirította őket; bőségesen locsolhatott zöld olívaolajat a levesekbe és a szószokba is.

Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. Most kerülnek ám pácba a csirkécskék:) Én 3/4 óráig pihentettem a hűtőben őket és így is ...

Tehetünk belőle levesekbe, főzelékekbe, szószokba, hal- és tojásételekbe, húsok töltelékébe, különböző zöldségételekbe, salátákba, de illik a főtt és sült burgonyához is.

A hús mellé széles a választék a szószok, mártások vonatkozásában, lehet mellé adni egyszerű frissen reszelt - a levessel leforrázott - tormát, vagy készíthetünk a húsokból Bollito Misto-t - olasz tányérhúst - avagy Tafelspitz, ahogy a német mondja, ...

A cuisine légére, avagy a könnyű konyha titka négy építőelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták.

A tabasco paprikát se frissen, se szárítva nem szokták használni; majdnem a teljes termésből különféle csípős szószokat készítenek (amelyek közül persze a tabasco szósz a leghíresebb).

Lásd még: Lásd még: Leves, Mártások, Zöldség, Paradicsom, Saláta

Gasztronómia  Szorbit  Szotírozás
2014.04.19

 
RSS Mobile