Kezdőlap (Szőlőlevél)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Szőlőlevél


 

Szőlőlevél

Gasztronómia  Szőlőlekvár  Szőlőleves

szőlőlevél
Friss, gyenge nyáreleji szőlőlevelet szedjünk...
Friss, gyenge nyár eleji szőlőleveleket szedjünk töltéshez. Ha nem tudunk frisshez jutni konzerv formájában is megvásárolhatjuk, általában ecetes lében konzerválják.


Szőlőlevél töltike (ÎťĎ"ÎżÎ"μαδάκια Î"ιαÎ"ανĎ"ζί)
Hozzávalók:
60-65 szőlőlevél
1/2 kg rízs
1/2 kg friss zöld hagyma
1 vörös hagyma
1/2 kötés friss ánizs vagy kapor
1/2 marék vadmenta (diózmo)
só, bors, olívaolaj ...

Rakott szőlőlevél és görög hangulat
Az utóbbi napok meleg időjárásának köszönhetően és a Facebookon közzétett kérdésem alapján, hogy mi legyen a sok tornyosuló receptből a következő, ez a szőlőleveles recept került ki győztesen.

Töltött szőlőlevél - Egyiptom
Hány személyre: 4
» 40 dkg darált hús
» 2 ek. felaprított kapor
» 1 dl tejföl
» 5 dkg rizs
» 40 dkg szőlőlevél
» só, bors
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 fej hagyma ...

Nincsenek szőlőlevél/wine leaf címkével ellátott bejegyzések. Az összes bejegyzés megjelenítése
Főoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom) ...

Ha rendes szőlőlevélből készítjük, olyanból tegyük ami nincs permetezve.

Töltike - Szőlőlevélbe göngyölt vaddisznóapró trombitagomba szósszal ...

Török töltött szőlőlevél recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Minden megmosott szőlőlevélbe egy teáskanál tölteléket teszünk és szorosan összetekerjük, két végüket is jól behajtva. Egy másik főzőedény alját kibéleljük néhány szőlőlevéllel, és erre helyezzük egymás mellé a töltelékeket.

Nagyon jó tavaszi étel a töltött szőlőlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szőlő leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket.

1 üveg töltenivaló zsenge szőlőlevél
1/2 kg barnarizs
2 ek. paprika lekvár (sóban eltett darált pritamin)
3 ek. vegamix
2 tk. őrölt kömény
1 tk. rozmaring
só ízlés szerint
2 ek. fokhagyma granulátum
1 ek. kurkuma ...

Szőlőlevéllel töltött pulykamell
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 5 g fehér bors, 40-50 db szőlőlevél, 8 dkg angolszalonna, 2 db főtt tojás, 5 dkg liszt, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 csomó zöldpetrezselyem, 3 dl must, só.

Zsenge szőlőlevél töltve
Akinek szőlője van, tudja: tavasszal ki kell válogatni az ígéretes hajtásokat, a többit pedig sajnálkozva levágni. De a friss, csodás leveleket kár kidobni - akinek nincs saját szőlője, ilyenkor kiránduljon borvidékeken.

Töltött szőlőlevél 01.
Hozzávalók: 1 üveg szőlőlevél konzerv, vagy 50-60 db friss, nagyméretű szőlőlevél, 1/2 kg darált marhacomb, 10-15 gerezd fokhagyma, 1 db citrom, olívaolaj, menta, fehér bors, só ...

Töltött szőlőlevél
Hozzávalók: 1 üveg töltenivaló zsenge szőlőlevél 1/2 kg barnarizs 2 ek. paprika lekvár (sóban eltett darált pritamin) 3 ek. vegamix 2 tk. őrölt kömény 1 tk. rozmaring só ízlés szerint 2 ek. fokhagyma granulátum 1 ek.

TÖLTÖTT SZŐLŐLEVÉL
(Varak el ajnab mahsi vagy dolma vagy jabrak)
Hozzávalók: ...

Töltött szőlőlevél (meze)
Hozzávalók: 30 dkg darált bárányhús, 15 dkg rizs, 1 nagy fej hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, szőlőlevelek, a főzővízbe friss menta és bazsalikom ...

szőlőlevél A vitaminban és kalciumban gazdag
elkészítési idő:
1 óra 50 perc (30 perc munkavégzés, 80 perc főzés) ...

Szőlőlevélbe csomagolt pisztráng roston párolva
Tamarindos lazac
Tárkonyos-citromfüves ágyon pácolt egész süllő ...

Szőlőlevél, karalábélevél vagy zsenge tormalevél * 10 dkg sóska * 30 dkg darált hús * 10 dkg rizs * 1 tojás * bors * 1 dl tejföl * 1 evőkanál liszt * só
...

A szőlőlevélből készült "Töltike" ízletes, vitamindús étel, de
csak a zsenge, permetezetlen szőlőlevelek jók hozzá. A jól kifejlett,
de zsenge - még nem permetezett - szőlőleveleket leszedjük, jól ...

Töltött szőlőlevél - Egyiptom recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A megmosott szőlőleveleket 5 percig főzzük. Utána kipréseljük a vizet belőlük.

Töltött szőlőlevél
Emlékeztet az erdélyi töltött káposztára - de ennek az ételnek természetesen hamisítatlan mediterrán íze van.

Töltött szőlőlevél
Hozzávalók:
50 dkg konzerv szőlőlevél (vagy friss, fiatal szőlőlevél), 2 nagy vöröshagyma, 1 csésze kis szemű rizs, 3 evőkanál finomra vágott mentaleél, 2 teáskanál finomra vágott kapor, 3 evőkanál mazsola, ...

Töltött szőlőlevél
Hozzávalók 4 személyre: 1 csésze félig főtt rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, só, törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 8 szőlőlevél. A szőlőleveleket enyhén sós, forrásban lévő vízbe mártjuk, majd szitán lecsepegtetjük.

Töltött szőlőlevél recept nagymia13 hús nélküli előétel receptje
A recept elkészítési ideje: 70 perc. Mennyire könnyű kaja: könnyű. Mennyire körülményes a recept elkészítése: gyerekjáték.

60 darab szőlőlevél
2 dl olivaolaj
2 nagyobb fej vöröshagyma, finomra vágva
3 evőkanál kapor, finomra vágva
15 dkg rizs
2 db friss citrom leve
fűszerek: só, fekete őrölt bors ...

50 g medveszőlőlevél 25 g nyírfalevél 25 g tarackbúza gyöktörzs.
35 g macskagyökér 25 g komló 20 g citromfűlevél 20 g borsmentalevél, 40 g macskagyökér 30 g komló 30 g citromfűlevél ...

Dolma, töltött szőlőlevél
A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a ... tovább ...

Abelofilo, szőlőlevél
Görögországban készen kapható az ecetben, olajban pácolt zsenge szőlőlevél, amelyet felhasználás előtt meleg vízben kiáztatnak. Ha friss szőlőlevelet használunk, soha ne szedjünk permetezettet, és sós vízzel forrázzuk le.

Cimkék:
töltött szőlőlevél recept konyha görög konyha étel főzés vegetáriánus étel
Tovább
Hogyan készítsünk halas pirogot?

Sült galamb krémmártásban, cukor-és rózsavízzel
Csirke saját levében sütve, tojással és fűszerekkel
Szőlőlevélbe töltött húsgombócok
Máj tojásmártásban, petrezselyemmel, lilahagymával, fűszerekkel ...

Hozzávalók:12-15 szőlőlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

Lásd még: Lásd még: Szőlő, Zöldség, Citrom, Leves, Csirke

Gasztronómia  Szőlőlekvár  Szőlőleves

 
RSS Mobile