Kezdőlap (Szirup)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Szirup

Gasztronómia  Szirnyiki  Szivacstök

A szirup valamilyen cukorféleség (esetleg cukoralkohol) tömény oldata, jellemzően viszkózus és a cukor mellett egyéb oldott anyagokat is tartalmazhat. A szirupokat elsősorban a gyógyszerészetben és az élelmiszeriparban, illetve a gasztronómiában használják.


Ibolya szirup
Szegény ibolyák, nincs egyszerű életük. Öt éves koromban még a virágszedés örömének áldozatául estek. Most felnőtt fejjel konyhai célokra gyűjtöm. Continue reading »
...

szirup
v. szörp a. m. tömény cukoroldat, vagy nagyobb mennyiségü cukrot és különféle gyümölcsök (málna, szeder, ribizke, narancs, citrom stb.) nedveit vagy növényi extraktumokat (mákhéj, kinakéreg, szenna-, mentalevél stb.) tartalmazó folyadék. A közönséges vagy egyszerü Sz. (syrupus simplex) 200 g.

szirup
Sűrű cukoroldat.
Sok európai nyelvben élő vándorszó, végső forrása az arab saráb (ital), a szó az olasz sciroppo tájnyelvi sirupo változata vagy a középkori latin syrupus révén került nyelvünkbe.

Szirup útifűből: nagymamáink csodaszere köhögés ellen
Írta: Virágné Fejes Éva
Nyáron gyermek és felnőtt is szenved a nagy melegtől. Ilyenkor többnyire azt tanácsolják, fogyasszunk minél folyadékot, tartózkodjunk hűvös lakásban. ...

Sziruphoz:
1,5 pohár vizet összefőzünk 2,5 pohár cukorral, 1 leveseskanál citromlével és egy darabka vaníliarúddal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: ...

SZIRUPPAL SÜLT KÖRTÉS SÜTEMÉNY 22-24 átmérőjű forma (egészségesebb összetevők)
szirup:
2 db körte (kb. 35-40 dkg) ...

Sziruposan
A hétvége nem egészen úgy alakult, ahogy elterveztem, pénteken vettünk egy hirtelen fordulatot, és végül nem hagytuk el a várost, a kötelesség közbelépett. Először egy kicsit paprikás voltam, bevallom, de azután behelyettesítettem az elgondolt programokat újakra.

A szirup
Ezt a szépséget szüleim kertjében fotóztam le még tavaly nyáron. Hát nem gyönyörű?
Bár gyanítom, hogy konkrétan ez a fajta nemesített hibiszkusz nem tökéletes az illusztrációra, de hát ha egyszer ennek van a legszebb virága...

Eper szirupban
Hány személyre:
Megmosszuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfoogyott az eper, letakatjuk és állni hagyjuk.

Juharszirup
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Juharszirup alapanyagként.
Túrógombóc ...

Fenyőszirup
A kis szitkafenyőnk tavaszi ruhát öltött. Nagyon hálás vagyok neki ezért, ő az első fenyőnk, aki otthon érzi magát a kertben. Ráadásul nem is sértődékeny. Már eltűrt két karácsonyi huzavonát.

Fenyőszirup
4Gyereknél olvastam a fenyőszörpről. Kissé furcsálltam, de mivel piszkálta a fantáziámat, kipróbáltam a dolgot, bár már nem voltak azok a rügyek olyan frissek, de azért szedtem két befőttes üvegnyit.
A receptet ITT olvashatod.

Agave szirup
Juli
Fő termőterülete Mexikó. Leginkább fruktózt tartalmaz és kis mennyiségben (kb. 8%) glükózt. Nincs kellemetlen mellékíze.

HAGYMASZIRUP
(Megfázásos megbetegedésekre: Háziszerként régóta használják a hagymaszirupot)
Hozzávalók: 4 nagy fej vöröshagyma, víz, 10 evőkanál méz.

Hagymaszirup mézzel
A hagyományos hagymatea mellett ezt is érdemes kipróbálni köhögés és torokgyulladás esetén.
Hozzávalók: ...

Pipacsszirup
Imádom a pipacsot, a kedvenc virágom mióta az eszemet tudom. Idén óriási meglepetésemre a reggeli sétánk útvonalán rengeteg pipacs nyílt. Majdnem ugrálni kezdtem örömömben, hiszen tizenkét év alatt most először akadtam ilyen csodára.

A pálmafa szirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban.

A sziruphoz:
1 dl friss narancslé
1 evőkanál méz
A narancsot beletesszük egy kisebb lábasba. Felöntjük annyi hidegvízzel, hogy ellepje, lefedjük és forrásig főzzük. További 45 percig főzzük vagy amíg a narancs meg nem puhul.

A szirup elkészítéséhez tegyük a cukrot egy nagyobb serpenyőbe 850 ml vízzel. Kevergessük alacsony hőfokon, hogy a cukor felolvadjon. Ezután vegyük feljebb a lángot, és forrlajuk 3 percig. Keverjük bele a rózsavizet és vegyük le a tűzről.

A sziruphoz az egyik citrom héját citrushámozóval vékony csíkokban lehántom (ha ez nincs, éles késsel le lehet vágni úgy, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, majd vékony csíkokra metélni, esetleg a reszelő nagyobbik lyukú oldalával lereszelni), majd a cukorral, ...

A juharszirup dominál talán benne, még akkor is, ha az "A" tipusú, enyhén karamelles fajta (dm Alnatura) és bár pekándiót leginkább csak diákcsemegében lehet látni (jó, biztos, a Culinarisban tartanak, de ha valaki tud megfizethető kategóriájú lelőhelyet, ne habozzon kommentelni; ...

Levendula szirup
Mojito by Marka
Csevapcsicsa - a szlovén út emlékére
Csokoládétorta dulce de leche krémmel
Stracciatellás-meggyes torta (Zila forma)
Paprikás harcsa kapormártással
Hideg meggyleves tépett mozzarellával
Baklava
Paradicsomos-sonkás mozzarella ...

Levendulaszirup

Készítsünk néhány ág levendulavirágból krémek és fagylaltok ízesítéséhez finom levendulaszirupot! ...

Forralt-bor szirup
Népszerű, téli ital Magyarországon a forralt bor. Készülhet az alap, szegfűszeges-fahéjas vagy az osztrák ízlésvilág szerinti, boros-puncs. Ez egy kicsit gyümölcsösebb, kerül bele teafű is, és felfőzéskor narancs vagy áfonya lé.

Címke: "juharszirup"
Amerikai palacsinta
Minden népnek megvan a maga palacsintája, ez alól az amerikaiak sem kivételek. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, juharsziruppal és vajjal pedig eszméletlenül finom! ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: Agave szirup. Összes bejegyzés megjelenítése
Egészséges alternatívát keresel az édesítésre? Ismerd meg az agave szirupot! ...

Narancsos karamellszirup
Hozzávalók:
50 dkg cukor
5 dl 100%-os narancslé
tetszés szerint fahéj, szegfűszeg...

Narancsos csokoládé szirup. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sokoldalúan felhasználható.
Hozzávalók ...

Főztem szirupot 1 dl vízből, fél citrom levéből és cukorból és kardamommaggal ízesítettem. Vagyis mindezt felforraltam és hagytam forrni 4-5 percig.
A réteslapot kiterítettem a tiszta konyhapulton, majd megkentem vékonyan olajjal. Rátettem egy másik lapot, azt is beolajoztam.

Zabpehely és juharszirup
Sok-sok évvel ezelőtt a tengerentúlon, Kanadában jártam és végre valahára megkóstolhattam a juharszirupot. Mondhatom, szerelem volt első ízlelésre. Azóta is kedvencem, kár, hogy itthon viszonylag ritkán jutok hozzá igazi, valódi, 100%-os juharsziruphoz.

Eper mézes balzsamecetes szirupban, vaniliafagyival
Ez a recept Stalh Judit első könyvéből való. Régen ki akartam már próbálni, de azok a balzsamecetek, amiket korábban vásároltam valahogy nem győztek meg. Ma már tudom, ezeket a termékeket nem a hipermarket polcáról kell leemelni.

Az 1 kg cukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk, és habzásig forraljuk. Beleszórjuk a kajszibarackot, és kevergetve főzzük 30-40 percig, amíg a lekvár rotyogni nem kezd és a gyümölcs a héjával együtt szét nem fő. Főzés közben hozzáadjuk a citrom levét, és ha szükséges, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot.

3. A balzsamecetes-mézes sziruppal meglocsoljuk az eperdarabokat, alaposan összekeverjük az egészet, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a szirup átjárja a gyümölcsöket.
4.Tálaláskor kis tálkába vaníliafagyit teszünk, és a szirupos epret rákanalazzuk a fagyikupacok tetejére.
2 adag lesz belőle.

sűrűsödnie mindenképpen kellene a szirupnak, de viszonylag folyós marad. olyannak képzeld el, mint a meleg méz. de ha kihűl a szirup, sűrűbb állagú lesz. remélem ez segít. (de ha ennél sűrűbbet szeretnél, akkor szerintem több cukrot kell belerakni.) ...

Mandulás saláta gránátalma-sziruppal
Hozzávalók 4 személyre 1 db jégsaláta, 1 db kígyóuborka, 1 db lilahagyma, 5-7 dkg lapmandula, 2 ek darált parmezán sajt, 2 ek olívaolaj, 1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható), só ...

Juharszirup is kell hozzá, meg a hagyományos főzött fagyialap. És persze szalonna. Amikor megláttam, olyannyira kíváncsi lettem, milyen is lehet, hogy napokig bent ült a fejemben és az adott pillanatban, elő is kéretőzött onnan. Igaz, akkor már kicsit a meghökkentés [...] ...

A fánkszerű túrós gombócok igazi keleti csemegének számítanak, különösen ha a illatos, cukros szirupba mártogatva fogyasztjuk el őket. Ezúttal mentát és rózsavizet csempésztem a szirupba, de lehet egyszerűen csak vaníliával illatosítani, ahogy az eredeti recept szól.

Amerikai palacsinta sziruppal
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Bár nálunk még nem túl ismert ez a reggeli, de érdemes kipróbálni az amerikai palacsintát juharsziruppal reggelire! ...

Főoldal " Hasznos ismeretek " Konyha " Lime-mousse vaníliás sziruppal
Lime-mousse vaníliás sziruppal
Íme, egy habkönnyű frissítő finomság! Vigyázat: villámgyorsan el fog tűnni! ...

szirup: 20 dkg cukor, 6 dl víz, 2 citrom és 2 narancs reszelt héja, 1,5 dl rum
A vizet a hozzávalókkal sziruppá főzöm kis lángon, 3-4 perc alatt. Kihűtöm és átszűröm, mert a héjak nem kellenek bele.
vaníliakrém: 1,25 l tej, 10 tojássárga, 5 ek. liszt, 25 dkg cukor, 4 tk. vaníliakivonat ...

Szirup: vízzel elkevert cukor,sűrűre forralva.
Szuflé: magyarul felfújt a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt sokan kedvelnek.

Szirup: vízzel elkevert cukor,sűrűre forralva.
Tatár: nyers húsféleségből készült étel.
Terrine: fűszerezett darált hús vagy hal és zöldség letakart formában sütve.

Szirup: 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál cukor, 1 dl forróvíz.
Krém: 4 evőkanál lisztet, 4 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 10 dkg kókuszreszeléket és a főzött krémet.

Szirup készítés: Forrázunk le 3 dl vízzel 1 maréknyi friss vagy szárított útifűlevelet, és hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. A főzetet újfent forraljuk fel, majd kis lángon sűrítsük be, és keverjünk hozzá 150-200 g mézet. Főleg a gyermekek használják, naponta 1-2 evőkanálnyi fogyasztása ajánlott.

A sziruphoz:
- 40 dkg méz
- 2 dl víz
- 35 dkg cukor
Elkészítés: Az élesztőt egy teás kanál cukorral együtt feloldjuk a meleg vízben. A vajat, a cukrot, a sót és a fahéjat összekeverjük, a tejet felforraljuk, és szintén ehhez a masszához öntjük, majd félretesszük hűlni.

A sziruphoz
35 dkg sütőtök - meghámozva, kimagozva
3.5 dl víz
96 g cukor - barna
150 g kristálycukor
0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
0.5 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
2 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szerecsendió (őrölt)
1 kávéskanál vanília eszencia ...

A sziruphoz: 1 bögre cukor, 1 dl víz, 1 evk. rózsavíz
A búzadarát összekeverem a sütőporral, hozzáadom a joghurtot, a cukrot és az olajat. Ezután egy papírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm a masszát.

A sziruphoz:
20 deka kristálycukrot és annyi víz, hogy ellepje
Málna szörp
rum ...

a sziruphoz:
40 g cukor
1 narancs és fél citrom leve
2 cl narancslikőr (nekem csak citromlikőröm volt itthon) ...

A szirupos fügével ízesített főtt alma vaníliakrémmel vagy akár fagylalttal is fogyasztható.
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
4 db alma
1 marék mazsola
20 dkg cukor
30 dkg szárított füge
4 szegfűszeg
1 darabka citromhéj
1 darabka fahéj ...

4. Szirup szagos mügéből
A zöld színű mügeszirupból ásványvízzel kiváló nyári üdítőital készíthető, a németek pedig a savanykás berlini fehér sört (Berliner Weiße) ízesítik vele. A szörpöt hűvös helyen kell tárolni!
Hozzávalók:
1,3 kg cukor, 4 citrom, 1 csokor szagos müge ...

Cukorszirup
Ha nem akarjuk, hogy ivás közben cukorkristályokkal találkozzunk, készítsünk cukorszirupot. Csak cukor és víz kell hozzá. Egyenlő arányban (például egy bögre víz és egy bögre cukor) tegyük edénybe, és lassú tűzön főzzük fel. Lehűtve sokáig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

A kávészirup a következőképpen készül: a cukorszirupot összeöntjük a kávékivonattal (a kávét felöntjük a forrásban lévő vízben, 15-20 percig állni hagyjuk, megszűrjük), felforraljuk, beletesszük a citromsavat és lehűtjük.
Ribiszkeital ...

kb. 3 ek rizsszirup vagy folyékony méz
kb. 6 cl pálinka (legjobb a meggy)
a krémhez
4 dl tejszín jól behűtve
500 g mascarpone jól behűtve
2-3 rúd vanília kikapart belseje
kb. 85 g fruktóz ...

Szirupot forralunk a vízből és 1 kg cukorból. Langyosra hűtjük, beletesszük a sok apró, világoszöld fenyőhajtást. 3 napig áztatjuk, leszűrjük, 3-4 hajtást félreteszünk.
A szirupot újból felforraljuk, majd elzárjuk alatta a hőt.

Szirupot főzünk a vízből és a cukorból, majd kissé kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, míg elolvad. Ezután adjuk hozzá az őrölt diót és az őrölt kekszet, az olvasztott csokoládét és a kávét. Alaposan összekeverjük a masszát.

Szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel. Leszűrjük, és bele tesszük a magozott meggyet, majd a sima hideg tejszínt. Behűtjük, majd tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek:
Ribizkeleves habgaluskával ...

Szirup: 2 dl víz, 20 dkg cukor, 20 dkg méz, 100 dkg vagdalt dió, fahéj, ízlés szerint
Az olajat, cukrot, narancslét, konyakot jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, óvatosan sima tésztát gyúrunk belőle.

Szirup: 18 dkg cukor, 1/4 l víz, 1 kis pohár konyak.
Az eldarabolt dióból 2 kanálnyit félreteszünk a szóráshoz.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.

Szirup:
20 dkg cukor,
3 dl víz, 1
ek. citromlé,
fahéj
Elkészítés:
Keverjük össze a vajat, a vizet, sót, cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel, melegítsük állandóan keveregetve, míg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tuzrol és hutsük langyosra.

Szirupot azért teszünk a szörpbe, hogy a benne levő cukrot invertálja és az a tárolás folyamán ki ne kristályosodjék.
Végül száraz, melegített üvegekbe töltjük és kifőzött parafadugóval bedugaszoljuk. Amint az üvegek lehűltek, a dugók végét olvasztott parafinba mártogatjuk.

Szirup:15dkg cukor,fél liter víz,rum vagy rumaroma
lekvár, 4dl tejszín,kb 1 ek porcukor ...

Szirupot készítünk 30 dkg cukorból és 3 dl vízből. Amikor erősen forr,
beleteszünk 1 kg megmosott, szárától megtisztított meggyet, egyszer
felforraljuk, de vigyázunk, nehogy a szemek felrepedjenek. Ezután a
gyümölcsöt leszűrjük, a visszamaradt levet kb. a felére beforraljuk, ...

A szirup eleinte habosan fő és gyorsan szétpattanó buborékokat vet. Ahogy sürüsödik a buborékok nagyobbak, hólyagosak lesznek és nem pattannak szét a felszinen. Néhány perc után egy kanállal kiveszünk a szirupból és tányérba öntött kevés hideg vízbe cseppentjük.

A sziruphoz a hozzávalókat szószos edénykébe teszem, felforralom, majd kb. 10 percig alacsony hőn főzöm. Mikor kihült kiveszem a kakukkfű és rozmaring ágakat.
A sorbethez négy nagy barackot meghámozok, felaprítom őket, majd a sziruppal öt percig főzöm.

A szirup kivételével az összetevőket a pohárban keverjük el tört jéggel, mjad határozottan töltsük bele a Grenadine-szirupot és díszítsük fel.
Hosszúitalos pohárban naranccsal.
Feltöltötte ...

A sziruphoz:
1 bögre cukor
1/2 bögre citromlé
1/2 bögre méz
Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítem. Egy kapcsos tortaformát kivajazok, sütőpapírral is kibélelhetem.
A vajat, cukrot, citromhéjat elektromos habverővel habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat és jól felverem.

A sziruphoz a málnát a cukorral botmixerrel pépesítettem, sűrű szitán átszűrtem, majd a csillagánizzsal együtt egy lábaskába öntöttem, és közepes lángon néhány perc alatt besűrítettem. A málnaszószt kihűtöttem, és a ricottafagyi tetejére locsoltam.
Csuda finom és vigyázat, fejbeszáll! ...

A sziruphoz felforrósítjuk a lekvárt a cukorral. A tűzről levéve belekeverjük a rumot és belereszeljük a citromhéjat.
Tortatálra helyezzük a vastagabb tésztát, és kivájjuk a közepét, úgy, hogy 1,5-2 cm vastagságú maradjon a lap oldala és alja, majd kikenjük eperlekvárral a belsejét.

A szirupot hagyom teljesen kihűlni.
Mikor kihűlt beleöntöm az aromát, jól elkeverem és a TW tölcsér segítségével üvegekbe töltöm. Lezárom.
Szódavízzel, ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel higítva kínálom.

A szirupot áttörjük. A körtéket desszertestálkákba állítjuk, rárakjuk a "kalapokat"
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor óvatosan levesszük a "kalapokat" style="margin: 10px;", 1-1 gombóc fagylaltot teszünk az alsó részre, visszatesszük a tetejüket, és rögtön tálaljuk.
Gasztro rovat további cikkei » ...

A sziruphoz felforrósítjuk a lekvárt. A tűzről levéve belekeverjük az aromát, az apróra vágott aszalt epret és belereszeljük a narancshéjat. Ebbe a szirupba forgatjuk a kivájt piskóta darabokat, majd betöltjük a lap közepébe.

A sziruphoz: 4 dl. víz, 200 g cukor, 3 kanál rum. A töltelékhez: 300 ml habtejszín, 3 kanál porcukor.
Elkészítés: ...

A szirup elkészítéséhez felforraljuk a vizet, beleszórjuk a kristálycukrot, elkeverjük, levesszük a tűzről, hűtjük, langyos hőfok esetén belekeverjük a rumot is.

A sziruphoz felhevített serpenyőben karamellizáljuk a cukrot.
Amikor már kezd sötétedni, csorgassuk bele a narancslevet (nagyon fog sisteregni!), adjuk hozzá a narancsfilék felét, és a narancshéjat. Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet önthetünk hozzá.

A sziruphoz a cukrot a vízzel felteszem a tűzre, és egyszeri forrásig hagyom. Ekkor leveszem a tűzről és rummal izésítem, majd kicsit kihűtöm.

A szirup sűrűségét úgy állapíthatjuk meg, hogy a szirupból egy keveset az ujjaink közé veszünk, széthúzzuk, és ha a cukorszál megmarad, akkor jó. Az egész edényt egy nagyobb edényben levő hideg vízbe állítjuk, és addig kavargatjuk, míg kifehéredik.
Töltött almák batyuban
...

A szirupot átpasszírozzuk, majd leturmixoljuk az íróval, a cukorral, az eszenciával és a tofuval. A zselatint egy kanál vízre szórjuk, majd ha megdermedt, felmelegítjük, és a többi hozzávalóhoz ...
" Maracujatorta (8 adag) ...

A szirupos-karamelles körtét egy k.b. 25 cm átmérőjű tortaformába borítom (nem mertem kapcsos formát használni, tartva attól, hogy a gyümölcs levet ereszthet és kifolyik). A tésztát kinyújtom, és a körtére terítem.

a sziruphoz:
2 dl víz
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
Előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 30-20 cm-es tepsit.

A sziruphoz összekeverjük a kristálycukrot, a lime levét és a rumot annyi forró vízzel, hogy kellő sűrűségű legyen. Ezután következik a rétegezés. Egy mély üvegtálba lefektetünk egy sor szirupba áztatott babapiskótát, majd rákenjük a kókuszos krém egy részét.

A szirupban megfőzött gyömbért lecsöpögtetjük, nagyon apró csíkokra vágjuk és egyenletesen a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (17o °C, légkeveréses sütőben 150°C) kb. 75 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.

A szirupot a kekszet sütése közben készítjük el. Hozzá a cukrot, vanília kivonatot és narancslevet egy edényben felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon.
Összeállítása: ...

juharszirup
fahej
A megmosott almat meghamozom, maghazat eltavolitom es cikkekre vagom. Egy vastag alju serpenyoben felhevitem a teaskanalnyi vajat, rateszem a cikkezett almat es hagyom, hogy kisse megpiruljon, majd hozzateszem a ketujjnyi vastagra szeletelt banant.

3. A sziruphoz a cukrot teflonlábosban karamellizáljuk. Amikor aranyszínűvé válik, belekeverjük a narancslevet. Összefőzzük, belekeverjük a tejszínt, majd félretesszük hűlni.
4. A maradék narancslikőrrel ízesítjük és a palacsintatortára locsoljuk.
Trópusi palacsintatorta ...

Mentaszirup
Omlós kétszínű keksz
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

3. A szirupot felfőzöm, majd félreteszem. A kardamonmagokat felhasználás előtt kiveszem.

Juharszirup írta...
Boldog blogszülinapot!! :)
Szépséges ez a torta...
üdv.juharszirup ...

2. A szirupot hozzáadjuk, és a koktélt kicsit átkeverjük. A poharat a narancskarikával díszítjük.
kategóriák italok
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez) Ennek a funkciónak a használatához be kell jelentkezni! ...

Eper szirupban recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Megmossuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfogyott az eper, letakarjuk és állni...

Juharszirup
Nem tudjuk pontosan, hogy mikor fedezték fel az indiánok azt az egyedi ízt és különlegességet, melyet a juharfa nedve ad a tavasz első heteiben. Csupán lyukat kellett fúrni egy legalább 40 éves juharfába, egy vödröt helyezni a lyuk alá és várni, hogy a nedű kicsöpögjön.

Rumos szirup a tetejére:
4 ek nádcukor, 3 tk rum
Az élesztőt 1,5-2 dl langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóhoz adjuk, majd lágy kalácstésztát dagasztunk belőle. A maradék tejet érdemes apránként adagolni, nehogy túl lágy legyen a tészta.

mézes szirupot, majd puha tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és 5-6 órát pihentetjük.
Pihentetés után újra összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd 5 mm ...

agave szirupot eritrittel és egy kis plusz vízzel helyettesíteni!
Értékeld a receptet
Megosztás: ...

Mézes szirup: A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített - fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehűtés után tároljuk a hűtőszekrényben.

Stevia szirupot használok hozzá, Jancsibá.
Receptküldés
Elküldöm ismerősömnek ezt a receptet.

Glukóz szirup házilag
Gyorstalpaló az internetes vásárlásról
Gyurma házilag - még az se baj, ha a gyerek belekóstol ...

Tipp: A szirupban főtt birsalma kitűnően alkalmazható bármilyen befőtt helyében. Maga a birsalma szirupja kiváló szörpként is.
Megjegyzések, hozzáfűzések
receptkategóriák ...

Lásd még: Lásd még: Citrom, Tojás, Leves, Cukor, Torta

◄ Szirnyiki   Szivacstök ►
 
RSS Mobile