Kezdőlap (Szirup)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szirup

Gasztronómia  Szirnyiki  Szivacstök

A szirup valamilyen cukorféleség (esetleg cukoralkohol) tömény oldata, jellemzően viszkózus és a cukor mellett egyéb oldott anyagokat is tartalmazhat. A szirupokat elsősorban a gyógyszerészetben és az élelmiszeriparban, illetve a gasztronómiában használják.


Ibolya szirup
Szegény ibolyák, nincs egyszerű életük. Öt éves koromban még a virágszedés örömének áldozatául estek. Most felnőtt fejjel konyhai célokra gyűjtöm. Continue reading »
...

szirup
v. szörp a. m. tömény cukoroldat, vagy nagyobb mennyiségü cukrot és különféle gyümölcsök (málna, szeder, ribizke, narancs, citrom stb.) nedveit vagy növényi extraktumokat (mákhéj, kinakéreg, szenna-, mentalevél stb.) tartalmazó folyadék. A közönséges vagy egyszerü Sz. (syrupus simplex) 200 g.

szirup
Sűrű cukoroldat.
Sok európai nyelvben élő vándorszó, végső forrása az arab saráb (ital), a szó az olasz sciroppo tájnyelvi sirupo változata vagy a középkori latin syrupus révén került nyelvünkbe.

Szirup útifűből: nagymamáink csodaszere köhögés ellen
Írta: Virágné Fejes Éva
Nyáron gyermek és felnőtt is szenved a nagy melegtől. Ilyenkor többnyire azt tanácsolják, fogyasszunk minél folyadékot, tartózkodjunk hűvös lakásban. ...

~hoz:
1,5 pohár vizet összefőzünk 2,5 pohár cukorral, 1 leveseskanál citromlével és egy darabka vaníliarúddal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: ...

~PAL SÜLT KÖRTÉS SÜTEMÉNY 22-24 átmérőjű forma (egészségesebb összetevők)
~:
2 db körte (kb. 35-40 dkg) ...

~osan
A hétvége nem egészen úgy alakult, ahogy elterveztem, pénteken vettünk egy hirtelen fordulatot, és végül nem hagytuk el a várost, a kötelesség közbelépett. Először egy kicsit paprikás voltam, bevallom, de azután behelyettesítettem az elgondolt programokat újakra.

A ~
Ezt a szépséget szüleim kertjében fotóztam le még tavaly nyáron. Hát nem gyönyörű?
Bár gyanítom, hogy konkrétan ez a fajta nemesített hibiszkusz nem tökéletes az illusztrációra, de hát ha egyszer ennek van a legszebb virága...

Eper ~ban
Hány személyre:
Megmosszuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfoogyott az eper, letakatjuk és állni hagyjuk.

Juhar~
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Juhar~ alapanyagként.
Túrógombóc ...

Fenyő~
A kis szitkafenyőnk tavaszi ruhát öltött. Nagyon hálás vagyok neki ezért, ő az első fenyőnk, aki otthon érzi magát a kertben. Ráadásul nem is sértődékeny. Már eltűrt két karácsonyi huzavonát.

Fenyő~
4Gyereknél olvastam a fenyőszörpről. Kissé furcsálltam, de mivel piszkálta a fantáziámat, kipróbáltam a dolgot, bár már nem voltak azok a rügyek olyan frissek, de azért szedtem két befőttes üvegnyit.
A receptet ITT olvashatod.

Agave ~
Juli
Fő termőterülete Mexikó. Leginkább fruktózt tartalmaz és kis mennyiségben (kb. 8%) glükózt. Nincs kellemetlen mellékíze.

HAGYMASZIRUP
(Megfázásos megbetegedésekre: Háziszerként régóta használják a hagymaszirupot)
Hozzávalók: 4 nagy fej vöröshagyma, víz, 10 evőkanál méz.

Hagymaszirup mézzel
A hagyományos hagymatea mellett ezt is érdemes kipróbálni köhögés és torokgyulladás esetén.
Hozzávalók: ...

Pipacs~
Imádom a pipacsot, a kedvenc virágom mióta az eszemet tudom. Idén óriási meglepetésemre a reggeli sétánk útvonalán rengeteg pipacs nyílt. Majdnem ugrálni kezdtem örömömben, hiszen tizenkét év alatt most először akadtam ilyen csodára.

A pálmafa ~ot a helyi lakosság különlegességnek tartja és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban.

A ~hoz:
1 dl friss narancslé
1 evőkanál méz
A narancsot beletesszük egy kisebb lábasba. Felöntjük annyi hidegvízzel, hogy ellepje, lefedjük és forrásig főzzük. További 45 percig főzzük vagy amíg a narancs meg nem puhul.

A ~ elkészítéséhez tegyük a cukrot egy nagyobb serpenyőbe 850 ml vízzel. Kevergessük alacsony hőfokon, hogy a cukor felolvadjon. Ezután vegyük feljebb a lángot, és forrlajuk 3 percig. Keverjük bele a rózsavizet és vegyük le a tűzről.

A ~hoz az egyik citrom héját citrushámozóval vékony csíkokban lehántom (ha ez nincs, éles késsel le lehet vágni úgy, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, majd vékony csíkokra metélni, esetleg a reszelő nagyobbik lyukú oldalával lereszelni), majd a cukorral, ...

A juhar~ dominál talán benne, még akkor is, ha az "A" tipusú, enyhén karamelles fajta (dm Alnatura) és bár pekándiót leginkább csak diákcsemegében lehet látni (jó, biztos, a Culinarisban tartanak, de ha valaki tud megfizethető kategóriájú lelőhelyet, ne habozzon kommentelni; ...

Levendula ~
Mojito by Marka
Csevapcsicsa - a szlovén út emlékére
Csokoládétorta dulce de leche krémmel
Stracciatellás-meggyes torta (Zila forma)
Paprikás harcsa kapormártással
Hideg meggyleves tépett mozzarellával
Baklava
Paradicsomos-sonkás mozzarella ...

Levendulaszirup

Készítsünk néhány ág levendulavirágból krémek és fagylaltok ízesítéséhez finom levendulaszirupot! ...

Forralt-bor ~
Népszerű, téli ital Magyarországon a forralt bor. Készülhet az alap, szegfűszeges-fahéjas vagy az osztrák ízlésvilág szerinti, boros-puncs. Ez egy kicsit gyümölcsösebb, kerül bele teafű is, és felfőzéskor narancs vagy áfonya lé.

Címke: "juhar~"
Amerikai palacsinta
Minden népnek megvan a maga palacsintája, ez alól az amerikaiak sem kivételek. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, juharsziruppal és vajjal pedig eszméletlenül finom! ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: Agave ~. Összes bejegyzés megjelenítése
Egészséges alternatívát keresel az édesítésre? Ismerd meg az agave ~ot! ...

Narancsos karamellszirup
Hozzávalók:
50 dkg cukor
5 dl 100%-os narancslé
tetszés szerint fahéj, szegfűszeg...

Narancsos csokoládé ~. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sokoldalúan felhasználható.
Hozzávalók ...

Főztem ~ot 1 dl vízből, fél citrom levéből és cukorból és kardamommaggal ízesítettem. Vagyis mindezt felforraltam és hagytam forrni 4-5 percig.
A réteslapot kiterítettem a tiszta konyhapulton, majd megkentem vékonyan olajjal. Rátettem egy másik lapot, azt is beolajoztam.

Zabpehely és juhar~
Sok-sok évvel ezelőtt a tengerentúlon, Kanadában jártam és végre valahára megkóstolhattam a juharszirupot. Mondhatom, szerelem volt első ízlelésre. Azóta is kedvencem, kár, hogy itthon viszonylag ritkán jutok hozzá igazi, valódi, 100%-os juharsziruphoz.

Eper mézes balzsamecetes ~ban, vaniliafagyival
Ez a recept Stalh Judit első könyvéből való. Régen ki akartam már próbálni, de azok a balzsamecetek, amiket korábban vásároltam valahogy nem győztek meg. Ma már tudom, ezeket a termékeket nem a hipermarket polcáról kell leemelni.

Az 1 kg cukorból és a vízből sűrű ~ot főzünk, és habzásig forraljuk. Beleszórjuk a kajszibarackot, és kevergetve főzzük 30-40 percig, amíg a lekvár rotyogni nem kezd és a gyümölcs a héjával együtt szét nem fő. Főzés közben hozzáadjuk a citrom levét, és ha szükséges, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot.

3. A balzsamecetes-mézes ~pal meglocsoljuk az eperdarabokat, alaposan összekeverjük az egészet, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a ~ átjárja a gyümölcsöket.
4.Tálaláskor kis tálkába vaníliafagyit teszünk, és a ~os epret rákanalazzuk a fagyikupacok tetejére.
2 adag lesz belőle.

sűrűsödnie mindenképpen kellene a ~nak, de viszonylag folyós marad. olyannak képzeld el, mint a meleg méz. de ha kihűl a ~, sűrűbb állagú lesz. remélem ez segít. (de ha ennél sűrűbbet szeretnél, akkor szerintem több cukrot kell belerakni.) ...

Mandulás saláta gránátalma-~pal
Hozzávalók 4 személyre 1 db jégsaláta, 1 db kígyóuborka, 1 db lilahagyma, 5-7 dkg lapmandula, 2 ek darált parmezán sajt, 2 ek olívaolaj, 1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható), só ...

Juhar~ is kell hozzá, meg a hagyományos főzött fagyialap. És persze szalonna. Amikor megláttam, olyannyira kíváncsi lettem, milyen is lehet, hogy napokig bent ült a fejemben és az adott pillanatban, elő is kéretőzött onnan. Igaz, akkor már kicsit a meghökkentés [...] ...

A fánkszerű túrós gombócok igazi keleti csemegének számítanak, különösen ha a illatos, cukros ~ba mártogatva fogyasztjuk el őket. Ezúttal mentát és rózsavizet csempésztem a ~ba, de lehet egyszerűen csak vaníliával illatosítani, ahogy az eredeti recept szól.

Amerikai palacsinta ~pal
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Bár nálunk még nem túl ismert ez a reggeli, de érdemes kipróbálni az amerikai palacsintát juharsziruppal reggelire! ...

Főoldal " Hasznos ismeretek " Konyha " Lime-mousse vaníliás ~pal
Lime-mousse vaníliás ~pal
Íme, egy habkönnyű frissítő finomság! Vigyázat: villámgyorsan el fog tűnni! ...

~: 20 dkg cukor, 6 dl víz, 2 citrom és 2 narancs reszelt héja, 1,5 dl rum
A vizet a hozzávalókkal ~pá főzöm kis lángon, 3-4 perc alatt. Kihűtöm és átszűröm, mert a héjak nem kellenek bele.
vaníliakrém: 1,25 l tej, 10 tojássárga, 5 ek. liszt, 25 dkg cukor, 4 tk. vaníliakivonat ...

~: vízzel elkevert cukor,sűrűre forralva.
Szuflé: magyarul felfújt a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt sokan kedvelnek.

~: vízzel elkevert cukor,sűrűre forralva.
Tatár: nyers húsféleségből készült étel.
Terrine: fűszerezett darált hús vagy hal és zöldség letakart formában sütve.

~: 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál cukor, 1 dl forróvíz.
Krém: 4 evőkanál lisztet, 4 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 10 dkg kókuszreszeléket és a főzött krémet.

~ készítés: Forrázunk le 3 dl vízzel 1 maréknyi friss vagy szárított útifűlevelet, és hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. A főzetet újfent forraljuk fel, majd kis lángon sűrítsük be, és keverjünk hozzá 150-200 g mézet. Főleg a gyermekek használják, naponta 1-2 evőkanálnyi fogyasztása ajánlott.

A ~hoz:
- 40 dkg méz
- 2 dl víz
- 35 dkg cukor
Elkészítés: Az élesztőt egy teás kanál cukorral együtt feloldjuk a meleg vízben. A vajat, a cukrot, a sót és a fahéjat összekeverjük, a tejet felforraljuk, és szintén ehhez a masszához öntjük, majd félretesszük hűlni.

A ~hoz
35 dkg sütőtök - meghámozva, kimagozva
3.5 dl víz
96 g cukor - barna
150 g kristálycukor
0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
0.5 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
2 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szerecsendió (őrölt)
1 kávéskanál vanília eszencia ...

A ~hoz: 1 bögre cukor, 1 dl víz, 1 evk. rózsavíz
A búzadarát összekeverem a sütőporral, hozzáadom a joghurtot, a cukrot és az olajat. Ezután egy papírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm a masszát.

A ~hoz:
20 deka kristálycukrot és annyi víz, hogy ellepje
Málna szörp
rum ...

a ~hoz:
40 g cukor
1 narancs és fél citrom leve
2 cl narancslikőr (nekem csak citromlikőröm volt itthon) ...

A ~os fügével ízesített főtt alma vaníliakrémmel vagy akár fagylalttal is fogyasztható.
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
4 db alma
1 marék mazsola
20 dkg cukor
30 dkg szárított füge
4 szegfűszeg
1 darabka citromhéj
1 darabka fahéj ...

4. ~ szagos mügéből
A zöld színű mügeszirupból ásványvízzel kiváló nyári üdítőital készíthető, a németek pedig a savanykás berlini fehér sört (Berliner Weiße) ízesítik vele. A szörpöt hűvös helyen kell tárolni!
Hozzávalók:
1,3 kg cukor, 4 citrom, 1 csokor szagos müge ...

Cukor~
Ha nem akarjuk, hogy ivás közben cukorkristályokkal találkozzunk, készítsünk cukor~ot. Csak cukor és víz kell hozzá. Egyenlő arányban (például egy bögre víz és egy bögre cukor) tegyük edénybe, és lassú tűzön főzzük fel. Lehűtve sokáig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

A kávé~ a következőképpen készül: a cukor~ot összeöntjük a kávékivonattal (a kávét felöntjük a forrásban lévő vízben, 15-20 percig állni hagyjuk, megszűrjük), felforraljuk, beletesszük a citromsavat és lehűtjük.
Ribiszkeital ...

kb. 3 ek rizs~ vagy folyékony méz
kb. 6 cl pálinka (legjobb a meggy)
a krémhez
4 dl tejszín jól behűtve
500 g mascarpone jól behűtve
2-3 rúd vanília kikapart belseje
kb. 85 g fruktóz ...

~ot forralunk a vízből és 1 kg cukorból. Langyosra hűtjük, beletesszük a sok apró, világoszöld fenyőhajtást. 3 napig áztatjuk, leszűrjük, 3-4 hajtást félreteszünk.
A ~ot újból felforraljuk, majd elzárjuk alatta a hőt.

~ot főzünk a vízből és a cukorból, majd kissé kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, míg elolvad. Ezután adjuk hozzá az őrölt diót és az őrölt kekszet, az olvasztott csokoládét és a kávét. Alaposan összekeverjük a masszát.

~ot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel. Leszűrjük, és bele tesszük a magozott meggyet, majd a sima hideg tejszínt. Behűtjük, majd tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek:
Ribizkeleves habgaluskával ...

~: 2 dl víz, 20 dkg cukor, 20 dkg méz, 100 dkg vagdalt dió, fahéj, ízlés szerint
Az olajat, cukrot, narancslét, konyakot jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, óvatosan sima tésztát gyúrunk belőle.

~: 18 dkg cukor, 1/4 l víz, 1 kis pohár konyak.
Az eldarabolt dióból 2 kanálnyit félreteszünk a szóráshoz.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.

~:
20 dkg cukor,
3 dl víz, 1
ek. citromlé,
fahéj
Elkészítés:
Keverjük össze a vajat, a vizet, sót, cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel, melegítsük állandóan keveregetve, míg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tuzrol és hutsük langyosra.

~ot azért teszünk a szörpbe, hogy a benne levő cukrot invertálja és az a tárolás folyamán ki ne kristályosodjék.
Végül száraz, melegített üvegekbe töltjük és kifőzött parafadugóval bedugaszoljuk. Amint az üvegek lehűltek, a dugók végét olvasztott parafinba mártogatjuk.

~:15dkg cukor,fél liter víz,rum vagy rumaroma
lekvár, 4dl tejszín,kb 1 ek porcukor ...

~ot készítünk 30 dkg cukorból és 3 dl vízből. Amikor erősen forr,
beleteszünk 1 kg megmosott, szárától megtisztított meggyet, egyszer
felforraljuk, de vigyázunk, nehogy a szemek felrepedjenek. Ezután a
gyümölcsöt leszűrjük, a visszamaradt levet kb. a felére beforraljuk, ...

A ~ eleinte habosan fő és gyorsan szétpattanó buborékokat vet. Ahogy sürüsödik a buborékok nagyobbak, hólyagosak lesznek és nem pattannak szét a felszinen. Néhány perc után egy kanállal kiveszünk a ~ból és tányérba öntött kevés hideg vízbe cseppentjük.

A ~hoz a hozzávalókat szószos edénykébe teszem, felforralom, majd kb. 10 percig alacsony hőn főzöm. Mikor kihült kiveszem a kakukkfű és rozmaring ágakat.
A sorbethez négy nagy barackot meghámozok, felaprítom őket, majd a ~pal öt percig főzöm.

A ~ kivételével az összetevőket a pohárban keverjük el tört jéggel, mjad határozottan töltsük bele a Grenadine-~ot és díszítsük fel.
Hosszúitalos pohárban naranccsal.
Feltöltötte ...

A ~hoz:
1 bögre cukor
1/2 bögre citromlé
1/2 bögre méz
Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítem. Egy kapcsos tortaformát kivajazok, sütőpapírral is kibélelhetem.
A vajat, cukrot, citromhéjat elektromos habverővel habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat és jól felverem.

A ~hoz a málnát a cukorral botmixerrel pépesítettem, sűrű szitán átszűrtem, majd a csillagánizzsal együtt egy lábaskába öntöttem, és közepes lángon néhány perc alatt besűrítettem. A málnaszószt kihűtöttem, és a ricottafagyi tetejére locsoltam.
Csuda finom és vigyázat, fejbeszáll! ...

A ~hoz felforrósítjuk a lekvárt a cukorral. A tűzről levéve belekeverjük a rumot és belereszeljük a citromhéjat.
Tortatálra helyezzük a vastagabb tésztát, és kivájjuk a közepét, úgy, hogy 1,5-2 cm vastagságú maradjon a lap oldala és alja, majd kikenjük eperlekvárral a belsejét.

A ~ot hagyom teljesen kihűlni.
Mikor kihűlt beleöntöm az aromát, jól elkeverem és a TW tölcsér segítségével üvegekbe töltöm. Lezárom.
Szódavízzel, ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel higítva kínálom.

A ~ot áttörjük. A körtéket desszertestálkákba állítjuk, rárakjuk a "kalapokat"
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor óvatosan levesszük a "kalapokat" style="margin: 10px;", 1-1 gombóc fagylaltot teszünk az alsó részre, visszatesszük a tetejüket, és rögtön tálaljuk.
Gasztro rovat további cikkei » ...

A ~hoz felforrósítjuk a lekvárt. A tűzről levéve belekeverjük az aromát, az apróra vágott aszalt epret és belereszeljük a narancshéjat. Ebbe a ~ba forgatjuk a kivájt piskóta darabokat, majd betöltjük a lap közepébe.

A ~hoz: 4 dl. víz, 200 g cukor, 3 kanál rum. A töltelékhez: 300 ml habtejszín, 3 kanál porcukor.
Elkészítés: ...

A ~ elkészítéséhez felforraljuk a vizet, beleszórjuk a kristálycukrot, elkeverjük, levesszük a tűzről, hűtjük, langyos hőfok esetén belekeverjük a rumot is.

A ~hoz felhevített serpenyőben karamellizáljuk a cukrot.
Amikor már kezd sötétedni, csorgassuk bele a narancslevet (nagyon fog sisteregni!), adjuk hozzá a narancsfilék felét, és a narancshéjat. Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet önthetünk hozzá.

A ~hoz a cukrot a vízzel felteszem a tűzre, és egyszeri forrásig hagyom. Ekkor leveszem a tűzről és rummal izésítem, majd kicsit kihűtöm.

A ~ sűrűségét úgy állapíthatjuk meg, hogy a ~ból egy keveset az ujjaink közé veszünk, széthúzzuk, és ha a cukorszál megmarad, akkor jó. Az egész edényt egy nagyobb edényben levő hideg vízbe állítjuk, és addig kavargatjuk, míg kifehéredik.
Töltött almák batyuban
...

A ~ot átpasszírozzuk, majd leturmixoljuk az íróval, a cukorral, az eszenciával és a tofuval. A zselatint egy kanál vízre szórjuk, majd ha megdermedt, felmelegítjük, és a többi hozzávalóhoz ...
" Maracujatorta (8 adag) ...

A ~os-karamelles körtét egy k.b. 25 cm átmérőjű tortaformába borítom (nem mertem kapcsos formát használni, tartva attól, hogy a gyümölcs levet ereszthet és kifolyik). A tésztát kinyújtom, és a körtére terítem.

a ~hoz:
2 dl víz
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
Előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 30-20 cm-es tepsit.

A ~hoz összekeverjük a kristálycukrot, a lime levét és a rumot annyi forró vízzel, hogy kellő sűrűségű legyen. Ezután következik a rétegezés. Egy mély üvegtálba lefektetünk egy sor ~ba áztatott babapiskótát, majd rákenjük a kókuszos krém egy részét.

A ~ban megfőzött gyömbért lecsöpögtetjük, nagyon apró csíkokra vágjuk és egyenletesen a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (17o °C, légkeveréses sütőben 150°C) kb. 75 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.

A ~ot a kekszet sütése közben készítjük el. Hozzá a cukrot, vanília kivonatot és narancslevet egy edényben felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon.
Összeállítása: ...

juhar~
fahej
A megmosott almat meghamozom, maghazat eltavolitom es cikkekre vagom. Egy vastag alju serpenyoben felhevitem a teaskanalnyi vajat, rateszem a cikkezett almat es hagyom, hogy kisse megpiruljon, majd hozzateszem a ketujjnyi vastagra szeletelt banant.

3. A ~hoz a cukrot teflonlábosban karamellizáljuk. Amikor aranyszínűvé válik, belekeverjük a narancslevet. Összefőzzük, belekeverjük a tejszínt, majd félretesszük hűlni.
4. A maradék narancslikőrrel ízesítjük és a palacsintatortára locsoljuk.
Trópusi palacsintatorta ...

Mentaszirup
Omlós kétszínű keksz
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

3. A ~ot felfőzöm, majd félreteszem. A kardamonmagokat felhasználás előtt kiveszem.

Juhar~ írta...
Boldog blogszülinapot!! :)
Szépséges ez a torta...
üdv.juhar~ ...

2. A ~ot hozzáadjuk, és a koktélt kicsit átkeverjük. A poharat a narancskarikával díszítjük.
kategóriák italok
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez) Ennek a funkciónak a használatához be kell jelentkezni! ...

Eper ~ban recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Megmossuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfogyott az eper, letakarjuk és állni...

Juhar~
Nem tudjuk pontosan, hogy mikor fedezték fel az indiánok azt az egyedi ízt és különlegességet, melyet a juharfa nedve ad a tavasz első heteiben. Csupán lyukat kellett fúrni egy legalább 40 éves juharfába, egy vödröt helyezni a lyuk alá és várni, hogy a nedű kicsöpögjön.

Rumos ~ a tetejére:
4 ek nádcukor, 3 tk rum
Az élesztőt 1,5-2 dl langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóhoz adjuk, majd lágy kalácstésztát dagasztunk belőle. A maradék tejet érdemes apránként adagolni, nehogy túl lágy legyen a tészta.

mézes ~ot, majd puha tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és 5-6 órát pihentetjük.
Pihentetés után újra összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd 5 mm ...

agave ~ot eritrittel és egy kis plusz vízzel helyettesíteni!
Értékeld a receptet
Megosztás: ...

Stevia ~ot használok hozzá, Jancsibá.
Receptküldés
Elküldöm ismerősömnek ezt a receptet.

Glukóz ~ házilag
Gyorstalpaló az internetes vásárlásról
Gyurma házilag - még az se baj, ha a gyerek belekóstol ...

Tipp: A ~ban főtt birsalma kitűnően alkalmazható bármilyen befőtt helyében. Maga a birsalma ~ja kiváló szörpként is.
Megjegyzések, hozzáfűzések
receptkategóriák ...

Kakukkfűszirup elkészítése házilag: 1 dl vizet felforralunk 10 dkg cukorral. Ha forr, beledobunk 3 dkg friss kakukkfüvet (ha nincs, jó a szárított is), majd így hagyjuk lefedve 15-20 percig. Átszűrjük, és kész is van.
Bejegyezte: dizájnmenza dátum: 15:14
2 megjegyzés: ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Citrom, Tojás, Leves, Cukor, Torta?

◄ Szirnyiki   Szivacstök ►
 
RSS Mobile