Kezdőlap (Szirup)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Szirup


 

Szirup

Gasztronómia  Szirnyiki  Szivacstök

Ibolya szirup
Szegény ibolyák, nincs egyszerű életük. Öt éves koromban még a virágszedés örömének áldozatául estek. Most felnőtt fejjel konyhai célokra gyűjtöm. Continue reading »
Kövess minket ...



v. szörp a. m. tömény cukoroldat, vagy nagyobb mennyiségü cukrot és különféle gyümölcsök (málna, szeder, ribizke, narancs, citrom stb.) nedveit vagy növényi extraktumokat (mákhéj, kinakéreg, szenna-, mentalevél stb.) tartalmazó folyadék.

szirup
Sűrű cukoroldat.
Sok európai nyelvben élő vándorszó, végső forrása az arab saráb (ital), a szó az olasz sciroppo tájnyelvi sirupo változata vagy a középkori latin syrupus révén került nyelvünkbe.

útifűből: nagymamáink csodaszere köhögés ellen
Írta: Virágné Fejes Éva
Nyáron gyermek és felnőtt is szenved a nagy melegtől. Ilyenkor többnyire azt tanácsolják, fogyasszunk minél folyadékot, tartózkodjunk hűvös lakásban. ...

Sziruphoz:
1,5 pohár vizet összefőzünk 2,5 pohár cukorral, 1 leveseskanál citromlével és egy darabka vaníliarúddal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: ...

PAL SÜLT KÖRTÉS SÜTEMÉNY 22-24 átmérőjű forma (egészségesebb összetevők)
:
2 db körte (kb. 35-40 dkg) ...

Sziruposan
A hétvége nem egészen úgy alakult, ahogy elterveztem, pénteken vettünk egy hirtelen fordulatot, és végül nem hagytuk el a várost, a kötelesség közbelépett.

A
Ezt a szépséget szüleim kertjében fotóztam le még tavaly nyáron. Hát nem gyönyörű?
Bár gyanítom, hogy konkrétan ez a fajta nemesített hibiszkusz nem tökéletes az illusztrációra, de hát ha egyszer ennek van a legszebb virága...

Eper szirupban
Hány személyre:
Megmosszuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfoogyott az eper, letakatjuk és állni hagyjuk.

Juhar
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Juhar alapanyagként.
Túrógombóc ...

Fenyőszirup
A kis szitkafenyőnk tavaszi ruhát öltött. Nagyon hálás vagyok neki ezért, ő az első fenyőnk, aki otthon érzi magát a kertben. Ráadásul nem is sértődékeny. Már eltűrt két karácsonyi huzavonát.

Fenyő
4Gyereknél olvastam a fenyőszörpről. Kissé furcsálltam, de mivel piszkálta a fantáziámat, kipróbáltam a dolgot, bár már nem voltak azok a rügyek olyan frissek, de azért szedtem két befőttes üvegnyit.
A receptet ITT olvashatod.

karob szirup
Idén is szedtünk Horvátországban, de most már felkészültebb voltam, tudtam hogy mit szeretnék belőle készíteni. Tavaly még csak jópofaságból hoztunk, eszegetni, elosztogatni, meg a bio-sütibárba vinni hogy tudják mutogatni.

HAGYMASZIRUP
(Megfázásos megbetegedésekre: Háziszerként régóta használják a hagymaszirupot)
Hozzávalók: 4 nagy fej vöröshagyma, víz, 10 evőkanál méz.

Hagymaszirup mézzel
A hagyományos hagymatea mellett ezt is érdemes kipróbálni köhögés és torokgyulladás esetén.
Hozzávalók: ...

Pipacs
Imádom a pipacsot, a kedvenc virágom mióta az eszemet tudom. Idén óriási meglepetésemre a reggeli sétánk útvonalán rengeteg pipacs nyílt.

A pálmafa szirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban.

A hoz:
1 dl friss narancslé
1 evőkanál méz
A narancsot beletesszük egy kisebb lábasba. Felöntjük annyi hidegvízzel, hogy ellepje, lefedjük és forrásig főzzük. További 45 percig főzzük vagy amíg a narancs meg nem puhul.

A szirup elkészítéséhez tegyük a cukrot egy nagyobb serpenyőbe 850 ml vízzel. Kevergessük alacsony hőfokon, hogy a cukor felolvadjon. Ezután vegyük feljebb a lángot, és forrlajuk 3 percig. Keverjük bele a rózsavizet és vegyük le a tűzről.

A hoz az egyik citrom héját citrushámozóval vékony csíkokban lehántom (ha ez nincs, éles késsel le lehet vágni úgy, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, majd vékony csíkokra metélni, esetleg a reszelő nagyobbik lyukú oldalával lereszelni), ...

A juharszirup dominál talán benne, még akkor is, ha az "A" tipusú, enyhén karamelles fajta (dm Alnatura) és bár pekándiót leginkább csak diákcsemegében lehet látni (jó, biztos, a Culinarisban tartanak, ...

Levendula
Mojito by Marka
Csevapcsicsa - a szlovén út emlékére
Csokoládétorta dulce de leche krémmel
Stracciatellás-meggyes torta (Zila forma)
Paprikás harcsa kapormártással
Hideg meggyleves tépett mozzarellával
Baklava ...

Levendulaszirup

Készítsünk néhány ág levendulavirágból krémek és fagylaltok ízesítéséhez finom levendulaszirupot! ...

Forralt-bor
Népszerű, téli ital Magyarországon a forralt bor. Készülhet az alap, szegfűszeges-fahéjas vagy az osztrák ízlésvilág szerinti, boros-puncs.

Címke: "juharszirup"
Amerikai palacsinta
Minden népnek megvan a maga palacsintája, ez alól az amerikaiak sem kivételek. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, juharsziruppal és vajjal pedig eszméletlenül finom! ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: Agave . Összes bejegyzés megjelenítése
Egészséges alternatívát keresel az édesítésre? Ismerd meg az agave ot! ...

Főztem szirupot 1 dl vízből, fél citrom levéből és cukorból és kardamommaggal ízesítettem. Vagyis mindezt felforraltam és hagytam forrni 4-5 percig.
A réteslapot kiterítettem a tiszta konyhapulton, majd megkentem vékonyan olajjal.

Eper mézes balzsamecetes ban, vaniliafagyival
Ez a recept Stalh Judit első könyvéből való. Régen ki akartam már próbálni, de azok a balzsamecetek, amiket korábban vásároltam valahogy nem győztek meg.

Az 1 kg cukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk, és habzásig forraljuk. Beleszórjuk a kajszibarackot, és kevergetve főzzük 30-40 percig, amíg a lekvár rotyogni nem kezd és a gyümölcs a héjával együtt szét nem fő.

sűrűsödnie mindenképpen kellene a nak, de viszonylag folyós marad. olyannak képzeld el, mint a meleg méz. de ha kihűl a , sűrűbb állagú lesz. remélem ez segít. (de ha ennél sűrűbbet szeretnél, akkor szerintem több cukrot kell belerakni.) ...

Mandulás saláta gránátalma-sziruppal
Hozzávalók 4 személyre 1 db jégsaláta, 1 db kígyóuborka, 1 db lilahagyma, 5-7 dkg lapmandula, 2 ek darált parmezán sajt, 2 ek olívaolaj, 1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható), só ...

Juhar is kell hozzá, meg a hagyományos főzött fagyialap. És persze szalonna. Amikor megláttam, olyannyira kíváncsi lettem, milyen is lehet, hogy napokig bent ült a fejemben és az adott pillanatban, elő is kéretőzött onnan.

A fánkszerű túrós gombócok igazi keleti csemegének számítanak, különösen ha a illatos, cukros szirupba mártogatva fogyasztjuk el őket.

Lásd még: Lásd még: Citrom, Tojás, Leves, Cukor, Torta

Gasztronómia  Szirnyiki  Szivacstök

 
RSS Mobile