Kezdőlap (Szaftos hús)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Szaftos hús

Gasztronómia  Szaftos csirke  Szaggatás

szaftos húsok hirdetések
A vadhúsételekről általában
A konyhai műveletek a vadhúsételeknél is szinte ugyanazok, mint más húsok elkészítésénél, vagyis a főzés, sütés és párolás. Mindegyik alapműveletnek megvannak a műhelytitkai.FŐZÉSA vadhúsételeket ajánlatos fedő nélkül főzni.


Szaftos húsok a sütőből
A tél a nagy lakomák időszaka, válaszd ki a kedvenc sültedet és készítsd el!
Nézegess képeket! ...

Süssön szaftos húsgolyókat almaszósszal
Ezt a trükköt már nagyanyáink is ismerték. Keverjen össze 650 g darált marha- vagy sertéshúst, 2 felvert tojást, egy 2,5 dl-es bögrényi kenyérmorzsát, ugyanennyi almaszószt ill. párolt almát, 1 teáskanál sót, és ízlés szerint frissen őrölt feketeborsot.

Szaftos húsok
Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban
Csirkemell ketchupos-füstölt sajtos mártásban
Csirkemell sajtos-kolbászos ketchupmártásban, almás sárgarépafasírttal
Fokhagymás karajszeletek kolbászos sajtmártásban ...

Szaftos húsok mellé pikáns köret, de főételként is fogyasztható.
Értékelés
Az értékeléshez jelentkezzen be.

Finom szaftos hús a párolt brokkoli zamatával és a pompás pirult sajtos mártással. Erről szól ez az étel. Ajánlom mindenkinek!
Könnyű, száraz fehérbort ajánlok hozzá, például egy pohár Sauvignon blanc-t.
Elkészítési idő: 35 perc ...

Finom, szaftos hús, enyhe narancsaromával. A húst érmékre vágjuk, megkenjük mustárral és állni hagyjuk néhány órán át. Serpenyőben olajat hevítünk, majd szép barnára sütjük a medalionok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük a húsokat.

Natúran szaftos húsok köreteként is szerepelhet.
Bejegyezte: duende dátum: 13:17:00 6 megjegyzés
Nagyhétre, s a Föld napjára ...

Hagymás, szaftos húsokhoz, vadas marhához tálaljuk.
Krumplis fánk
Hozzávalók: 3-4 főtt burgonya, (lehet maradék tört krumpli is), l kis fej hagyma, l tojás, só, bors, 2 kanál maceszdara, olaj a sütéshez.

Hagymás, szaftos húsokhoz, vadas marhához tálaljuk.
-vissza a tartalomhoz-
Nagy zsemlyegombóc ...

Szeretjük a szaftos húsokat, ezért gyakran készül hol szárnyashúsból, hogy sertésből. Sajnos vadhúshoz ritkán jutok, ezért kénytelen vagyok a fűszerekkel játszani, hogy pikáns legyen néha, a húsételem.

Meleg, friss szaftos húsra értünk haza. Lekapcsoltam a főzőt, és hagytam hűlni kb. 30 percet. Kiszedtem és szálasra szaggattam az omlós húst. Kicsit öntöztem rá a maradék léből.
Nagyon finom, szuper omlós, szuper ízű lett. Komolyan mondom ilyen finom disznót még nem pipáltam :-) ...

Az illatos, bő szaftos húst frissen kifőtt (higed vízzel átöblített) tésztára (jelen esetben messicani) szedem.
Posted by Anazar
Labels: csirkemell, főétel, gyerekkori, hagyma, magyaros, szárnyas, tejföl, tészta ...

Jól passzol valami szaftos húshoz is (gombás, paradicsomos) - akkor jó, ha "tocsogós", laza. Az alapötlet egy német TV-szakácstól származik; főtt tészta aprózott, hámozott kaliforniai paprikával. Többször megcsináltam, különböző variációkban is. Önmagában, diétás fogásnak is jó.
alapanyagok ...

Apukám, - aki a húsiparban dolgozott egy jó ideig és nagy "pörköltes" - ekkor azt tanácsolta, ha finom szaftos húst akarok készíteni (pörköltnek, káposztában, vagy sülve), akkor lapockát használjak. Hallgattam rá, azóta apróhúsnak, és néha sovány sültnek is lapockát használok.

Mondhatom, hogy fel vagyok szerelkezve megfelelő eszközökkel, így van halsütő rostom is, vagy például a kerti grillhez nyársforgató motoros szerkezetem, illetve a bográcsoshoz öntöttvas sütőlapom, melyen a szaftos húsok készíthetőek el kiválóan.

Több izomból álló, sötétebb színű, jóízű, szaftos hús. Mivel nehezen szeletelhető darált-, és apró húsokból készítendő ételek főzésére alkalmas. Rántva is jó, de nehéz úgy kiklopfolni, hogy ne essen darabokra, ne legyen a szelet "rongyos".
A comb elülső, gömbölyded része a dió.

Felhasználhatjuk szaftos húsok ízesítésére, vagy vajas kenyérre kenve. Zöldbab sóban A gyenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk, gyengén sózott vízben rövid ideig főzzük. Szűrőkanállal a vízből kiszedve szitára, vagy gyümölcsmosóba rakjuk.

A karaj túl drága, meg nem is annyira szaftos hús. A husikat a rostokra keresztben szeleteljük, (amit a hentes megtehet) majd kicsit szétverjük, belülről kifele. Ha van szeletsütőnk, akkor dombon a tanya. Ha nincs, akkor kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk.

Fűrészes garnéla - kisméretű, szaftos húsú, kb.6 cm hosszú. Citromlével megcsepegtetve, majonézzel leöntve fogyasztják.
Zöld óriás garnéla - több színben pompázó óriásgarnéla, farka barnás, lábai pirosak. Átlagban 8 cm hosszú, de elérheti a 11 cm-t is.

Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi.

Stefánia volt az alapanyag, ami a marhalapocka része, szépen szeletelhető, szaftos hús. Viszonylag hosszú főzést igényel, de utána mindig omlós lesz a végeredmény - gyakran használják vadashoz..

Sokkal jobban csípem a szaftos húsokat, mint a száraz sülteket. A szaft magában hordozza az összes fűszer ízét és milyen jó érzés egy puha kenyérszelettel kitörölgetni, összekeverni a tányéron, villával összetört krumplival.

Lassan sütve nagyon szaftos húst kapunk. Elősütés után alacsony hőfokon 1-2, de akár 4 óráig is sütjük az alapanyagot. Sertéslapocka, kacsa, liba bőrét érdemes bevagdalni, úgy, hogy a húst ne sértsük meg. Lassú sütésnél ne locsolgassuk zsiradékkal a húst.

A húsok kiválasztásánál csak a szaftos húsok jöhetnek szóba. Ha túl sovány a hús, akkor kiszárad. Ha combot grillezünk, akkor arra ügyeljünk, hogy a zsírréteg megmaradjon a hús tetején. A karaj széléről se vágjuk le a zsírréteget. Inkább vagdossuk be
a kés hegyével, s akkor a hús nem húzódik össze.

A grillezés úgy teljes, ha az szaftos húsok mellé könnyű, de ízletes salátákat, szószokat adunk. Sütés közben cukkinit, paprikát, paradicsomot, padlizsánt is piríthatunk a grillen, és a zöldségekből előre állítsuk össze a salátákat.

A tápon kívül azért sokszor jut kóstoló a fiatalúrnak a szaftos húsokból, levesekből, pizzából, azaz szinte mindenből. Mostanában házilag készült kutyakeksszel kísérletezünk, az eddigi eredmények biztatóak - lázas farokcsóválás, szimatoló orr, áhítatos tekintet minden egyes falat előtt.

Íze jellegzetes, legtöbbször kásaként sósan, tejjel és mézzel édesen is, vagy köretként szaftos húsokhoz, pörköltekhez és tokányokhoz fogyasztják errefelé. Előfordul, hogy levesbe betétként teszik.

Tipp: sertés tarjából a legfinomabb, mert az szaftos hús. A száraz húsok - például karaj, comb - kemények lesznek. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne égjen le, mert akkor nem használható fel a húszsír. Sütéskor kevés vizet lehet adni a húshoz.
vissza a címoldalra
Kedvenc oldalaim ...

Ha pitével működött, biztos működőképes egy szelet szaftos hússal is, okoskodtam magamban, s lőn!
Szelet tarja, rajta a paradicsomkupola, ami fetát, fokhagymát, oregánót rejt magában - szédületesen jó!
Fetás-paradicsomos tarja ...

Leveseket, főzelékeket, szaftos húsokat. Imádom a magyaros ételeket és a hasamat is.
Miért, és mit szeretek sütni?
Steak-ek, húsok, sütik. Még mindig szeretem a hasamat. :) ...

Leggyakrabban a tipikus romantikus vacsora sok borból és szaftos húsból áll, amit csokoládés desszert követ - ez a tökéletes recept ahhoz, hogy elnyomjon minket az álom szex helyett.
.

A paprikás mártás nagyon jól illik ehhez a puha, szaftos húshoz, aminek pikáns ízt ad a fokhagyma. Tálaljuk sült krumplival vagy rizzsel.
Hozzávalók ...

De adják a knédlit minden máshoz is, leginkább szaftos húsokhoz. Tulajdonképpen nem más,mint egy kelt tészta, amit gőz fölött kell megpárolni. Érdemes kipróbálni, kicsit változatosabbá teheti az ételeinket.

A házi készítésű salsa szósz és a szaftos húscsíkok elegendőek ahhoz, hogy egy igazán vad lakomát csapjunk!Annak ellenére, hogy a valódi tortillát kukoricalisztből készítik el, én most a mindenki számára elérhető búzalisztes verziómat mutatom meg. A boltban kapható tortilla ára kb.

Tarja: süthető egyben, szeletben, grillezésre is tökéletes,mert zsírerekkel átszőtt, szaftos hús, emiatt egyben sütve sem szárad ki. Van, aki ki is rántja, én ettől tartózkodnék. Füstölve is gyakran készítik.

Én még ilyen finom, szaftos húst nem ettem. Vendégeimnek is ízlett, legalábbis ezt mondták. Sűrű volt a szaftja. Maradt egy kevés, mert még más kaják is voltak. Reggelre teljesen megkocsonyásodott a hűtőben.

A párolt édes- vagy savanyú káposzta az osztrák konyha elmaradhatatlan kelléke: minden szaftos húsételhez illik és nagyon jól passzol hozzá a knédli is.
Osztrák malacsült ...

Ha jól dolgoztunk, a serpenyőben kellemesen pirult, de szaftos hússzeletek lesznek, melyeket kiteszünk egy tálba és melegen tartjuk.

3. Az előre beáztatott babot tegyük fel sós vízben 20-30 perce főni. Ha megfőtt, csepegtessük le és egy tűzálló tálba (cserépedény a legalkalmasabb a célra) helyezzük át a szaftos hússal együtt.
5. Pirítsuk meg a kolbászokat egy kevés libazsíron, majd adjuk hozzá a babos keverékhez.

A kész knédlit miután kivettük a főzőből olajjal megkenjük és fogpiszkálóval megszurkáljuk. Ha már nem túl forró felszeleteljük mint a kenyeret és dinsztelt káposztával, sült szaftos hússal tálaljuk. Nem egy fogyókúrás étel, de nagyon finom.
Melegíteni is csak gőz fölött szabad ...

A mézes mázos sült csirke elkészíthető egész csirkéből vagy csirkecombokból is. Mivel először megfőzzük a csirkét, a sütési idő redukálódik. Az eredmény nagyon finom, szaftos hús, ropogós bőrrel..
Tovább a Mézes-mázos sült csirke bejegyzéshez!
Cimkék: családi ebéd ...

Különlegessége abban rejlik, hogy nagyon pikáns az édes és a csípős íz keveredése, valamint az omlós-puha-szaftos hús és a roppanós-friss saláta.

A fenti masszát lisztezett deszkán kisujjnyi rudakra sodorjuk, gyűrűket formálunk belőle, majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Hagymás, szaftos húsokhoz, vadas marhához tálaljuk.
Hozzávalók: ...

Mozsárban összetörjük a maceszlapokat, a zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, belerakjuk a maceszt, kevés vízzel megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat. Párolt marhahúshoz, szaftos húshoz kínáljuk köretnek.
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned! ...

A férjem megjegyzése: "Ilyen jót alkottál? Nagyon finom!"
Szerintem a gesztenye változat zseniális! Bármikor, bármihez, bárkinek feltálalnám! A lenváltozat magában nekem kissé "fűrészporosnak" tűnt, de a szaftos hússal az is harmonizált.
Bejegyezte: livital dátum: 11:27
0 megjegyzés: ...

A darált mandulát és a darát elkeverjük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a vizet fokozatosan hozzáadva puhára pároljuk. Kanállal formázható masszát kell kapnunk. Szaftos húsételek, taginék körete.
30. Túrós-barackos rétes ...

Mielőtt készre pároljuk. A liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, hogy jó szaftos húskrémet kapjunk, ezt a tésztára tesszük, körberakjuk paradicsommal, megszórjuk petrezselyem zöldjével, gyöngyhagymával díszitjük és készre sütjük.

Ki ne szeretné a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepényét. Magában - fokhagymával, tejföllel és egyéb finomságokkal megbolondítva -, vagy szaftos hús mellé köretként.

2.
Hagymát pirítunk, a hagymás zsírba beletörjük a hajában főtt krumplit, megszórjuk kb. feleannyi liszttel, elkeverjük, majd kissé kavargatva megpirítjuk.
Ezt a változatot köretként is szokták adni szaftos húsokhoz, de magában is finom, salátával.

Duplán panírozott húst már igen, de másodszor már sosem lisztbe és tojásba forgattam, hanem prézlibe. Most azonban kipróbáltam. És nem csalódtam: nagyon finom, zamatos, szaftos hús lett a végeredmény. A bundája meg jó ropogós, mégis puha. Érdemes így készíteni.

Pacsni, a marhának egy értékes darabja, a szegy és a vesepecsenye közti része. Ez egy másfél-két centi vastagságú, de nagyon szaftos hús, pörköltnek, gulyásnak, és tokánynak a legjobb választás!
Pancetta ...

Amíg puhul a hús, egy másik edényben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, jól összesütjük és felöntjük egy kevés húslével. Mire a paradicsom szétfő, a hús is megpuhul. Ha jól dolgoztunk, a serpenyőben kellemesen pirult, de szaftos hússzeletek ...

Puha, omlós, ízes, igazi férfiálom, de szerintem mi nők is, felhagyva az önsanyargatással néha szívesen belevágunk a jó szaftos húsok élvezetébe. Elkészítés a sütési időt leszámítva öt perc. Recept ITT található. Viszont köretről hadd ejtsek pár szót, mert az egyik kedvencem.

Rengeteget írtam már, hogy mennyire leves fun-ok vagyunk, sok-sok krém és más leves megtalálható már a receptek között.
Most egy olyan apró, de ínycsiklandó finomságot hoztam, amivel bármelyik levest fel lehet dobni. Igazából köretként is el tudom képzelni mártások, vagy szaftos húsok mellé...

Miután kezd besűrűsödni, adjunk hozzá 1 db csíkozott tv paprikát és 2 db cikkezett paradicsomot. Az előre megfőzött, kockázott burgonyát bő forró olajban süssük ropogósra és lecsöpögtetve forgassuk össze a szaftos hússal illetve 1 csomag vágott friss petrezselyemmel.

Nagyjából egyszerre lett kész a hússal, amivel még egy kis dolgom volt: be kellett habarnom. Egy kis tálban összekevertem tejfölt liszttel, majd hozzáöntöttem a jó szaftos húshoz, jól megborsoztam és még egyszer összeforraltam az egészet.

Amikor a hús elkészült, belekeverjük az ömlesztett sajtot. Egy tálba összekeverjük a kifőtt tésztát a szaftos hússal, és kivajazott jénaiba öntjük az egészet. Tetejére sajtot reszelünk, majd a sütőbe kb. 20 perc alatt átsütjük az egészet. Salátával tálalva igen finom.

Kicsit hűtjük, megpucoljuk, és nagyobb (kb. 3 cm-es) kockákra vágjuk, és beleborítjuk a forró vajon megfuttatott, apróra vágott petrezselyembe. Azonnal sózzuk, és 4-5 percig közepes lángon óvatosan kavarjuk, vigyázva, minél kevésbé törjük össze a krumplit.
Szaftos húsokhoz könnyű köret.

De most hogy rátaláltam erre az oldalra, végre meg tudok csinálni bármilyen ételt, és újra sikerélményem van a konyhában. Köszönöm!!
Lesz valamikor csirkepaprikás vagy valami szaftos hús recept is, amit nokedli mellé lehet elkészíteni?

20 percig. Néhányszor ezalatt is átkevergetjük egy villával. Az elkészült kuszkuszhoz hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, a fenyőmagot és az apróra vágott petrezselymet. Szaftos húsételek, keleties fűszerezésű raguk mellé illik a legjobban.

Az eredeti receptben nem pácolják a húst, ezért én sem pácoltam. De most azt hiszem egy életre megtanultam, hogy a marhát, amit itthon a piacon árulnak -hiába néz ki jól- bizony pácolni kell. Közel egy óra volt, mire elkészült a belül kicsit rózsaszín és szaftos hús.

A maradék szalonnazsírba belemártogatom az evőkanalat és kanálnyi nagyságú gombócokat szakítok vele a kukoricakásából és a tűzűlló edénybe rétegzem őket. A puliszka lehet körete a hagymás rostélyosnak, vagy szaftos húsoknak. (Fővárosi Gázművek 1984).

Én egy kicsit darabosabbra hagytam, de ez ízlés
dolga.
A borsópürét visszateszem a tűzre, a legkisebb lángra, belereszelem a sajtot, hozzáadom a vajat és egy-két percig hagyom még főni.
Akár szárazabb, akár szaftos húsok mellé megállja a helyét, bár önmagában is finom.

Külsőre leginkább a fenyőtobozhoz hasonlít. Gyümölcshúsa krémszínű, apró sötétbarna magvakkal. Ausztráliában kiirthatatlan bozótként termő kaktuszfajta a töviskörte. Tojás alakú gyümölcse sötétbordó. Lédús, szaftos húsa sok kemény magot tartalmaz. Leve ugyancsak üdítő.

Csinálunk egy finom paprikás pörköltalapot, megpirítjuk a hagymát só és bors, majd mehet a pirospaprika meg egy kis csípős paprika is (vigyázva ne égjen meg) és mehet bele a darált hús amikor a húsi pici levet eresztett önthetjük hozzá a kukoricát. Finom kis szaftos húst kapunk amivel vagy leöntjük ...

megyünk pár barátunkkal nem akartam komoly ebédet főzni, de amíg rotyogott a víz a gombócokkal, elgondolkoztam rajta, hogy a spenótosak jók lennének levesbetétnek is mondjuk paradicsomlevesbe, aztán ebéd közben a Kedves vetette fel, hogy köretnek sem lennének rosszak valamilyen szaftos húsétel, ...

Leszűrjük, két evőkanál vajat és hat evőkanál tejet adunk hozzá, kissé megsózzuk, és habosra keverjük. Esetleg egy kevés curryporral is ízesíthetjük. Forrón tálaljuk. Kiválóan illik még rántott csirkéhez, és mindenféle szaftos húshoz is.

Lásd még: Lásd még: Leves, Csirke, Tojás, Sertés, Citrom

◄ Szaftos csirke   Szaggatás ►
 
RSS Mobile