Kezdőlap (Szaftos hús)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Szaftos hús


 

Szaftos hús

Gasztronómia  Szaftos csirke  Szaggatás

szaftos húsok hirdetések
A vadhúsételekről általában
A konyhai műveletek a vadhúsételeknél is szinte ugyanazok, mint más húsok elkészítésénél, vagyis a főzés, sütés és párolás. Mindegyik alapműveletnek megvannak a műhelytitkai.


Süssön szaftos húsgolyókat almaszósszal
Ezt a trükköt már nagyanyáink is ismerték. Keverjen össze 650 g darált marha- vagy sertéshúst, 2 felvert tojást, egy 2,5 dl-es bögrényi kenyérmorzsát, ugyanennyi almaszószt ill.

Szaftos húsok
Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban
Csirkemell ketchupos-füstölt sajtos mártásban
Csirkemell sajtos-kolbászos ketchupmártásban, almás sárgarépafasírttal
Fokhagymás karajszeletek kolbászos sajtmártásban ...

Szaftos húsok mellé pikáns köret, de főételként is fogyasztható.
Értékelés
Az értékeléshez jelentkezzen be.

Finom szaftos hús a párolt brokkoli zamatával és a pompás pirult sajtos mártással. Erről szól ez az étel. Ajánlom mindenkinek!
Könnyű, száraz fehérbort ajánlok hozzá, például egy pohár Sauvignon blanc-t.
Elkészítési idő: 35 perc ...

Finom, szaftos hús, enyhe narancsaromával. A húst érmékre vágjuk, megkenjük mustárral és állni hagyjuk néhány órán át. Serpenyőben olajat hevítünk, majd szép barnára sütjük a medalionok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük a húsokat.

Natúran szaftos húsok köreteként is szerepelhet.
Bejegyezte: duende dátum: 13:17:00 6 megjegyzés
Nagyhétre, s a Föld napjára ...

Hagymás, szaftos húsokhoz, vadas marhához tálaljuk.
Krumplis fánk
Hozzávalók: 3-4 főtt burgonya, (lehet maradék tört krumpli is), l kis fej hagyma, l tojás, só, bors, 2 kanál maceszdara, olaj a sütéshez.

Hagymás, szaftos húsokhoz, vadas marhához tálaljuk.
-vissza a tartalomhoz-
Nagy zsemlyegombóc ...

Szeretjük a szaftos húsokat, ezért gyakran készül hol szárnyashúsból, hogy sertésből. Sajnos vadhúshoz ritkán jutok, ezért kénytelen vagyok a fűszerekkel játszani, hogy pikáns legyen néha, a húsételem.

Meleg, friss szaftos húsra értünk haza. Lekapcsoltam a főzőt, és hagytam hűlni kb. 30 percet. Kiszedtem és szálasra szaggattam az omlós húst. Kicsit öntöztem rá a maradék léből.

Az illatos, bő szaftos húst frissen kifőtt (higed vízzel átöblített) tésztára (jelen esetben messicani) szedem.
Posted by Anazar
Labels: csirkemell, főétel, gyerekkori, hagyma, magyaros, szárnyas, tejföl, tészta ...

Jól passzol valami szaftos húshoz is (gombás, paradicsomos) - akkor jó, ha "tocsogós", laza. Az alapötlet egy német TV-szakácstól származik; főtt tészta aprózott, hámozott kaliforniai paprikával. Többször megcsináltam, különböző variációkban is.

Apukám, - aki a húsiparban dolgozott egy jó ideig és nagy "pörköltes" - ekkor azt tanácsolta, ha finom szaftos húst akarok készíteni (pörköltnek, káposztában, vagy sülve), akkor lapockát használjak.

Mondhatom, hogy fel vagyok szerelkezve megfelelő eszközökkel, így van halsütő rostom is, vagy például a kerti grillhez nyársforgató motoros szerkezetem, illetve a bográcsoshoz öntöttvas sütőlapom, melyen a szaftos húsok készíthetőek el kiválóan.

Több izomból álló, sötétebb színű, jóízű, szaftos hús. Mivel nehezen szeletelhető darált-, és apró húsokból készítendő ételek főzésére alkalmas. Rántva is jó, de nehéz úgy kiklopfolni, hogy ne essen darabokra, ne legyen a szelet "rongyos".

Felhasználhatjuk szaftos húsok ízesítésére, vagy vajas kenyérre kenve. Zöldbab sóban A gyenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk, gyengén sózott vízben rövid ideig főzzük.

A karaj túl drága, meg nem is annyira szaftos hús. A husikat a rostokra keresztben szeleteljük, (amit a hentes megtehet) majd kicsit szétverjük, belülről kifele. Ha van szeletsütőnk, akkor dombon a tanya. Ha nincs, akkor kevés zsiradékon kisütjük.

Fűrészes garnéla - kisméretű, szaftos húsú, kb.6 cm hosszú. Citromlével megcsepegtetve, majonézzel leöntve fogyasztják.
Zöld óriás garnéla - több színben pompázó óriásgarnéla, farka barnás, lábai pirosak.

Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi.

Stefánia volt az alapanyag, ami a marhalapocka része, szépen szeletelhető, szaftos hús. Viszonylag hosszú főzést igényel, de utána mindig omlós lesz a végeredmény - gyakran használják vadashoz..

Sokkal jobban csípem a szaftos húsokat, mint a száraz sülteket. A szaft magában hordozza az összes fűszer ízét és milyen jó érzés egy puha kenyérszelettel kitörölgetni, összekeverni a tányéron, villával összetört krumplival.

A húsok kiválasztásánál csak a szaftos húsok jöhetnek szóba. Ha túl sovány a hús, akkor kiszárad. Ha combot grillezünk, akkor arra ügyeljünk, hogy a zsírréteg megmaradjon a hús tetején. A karaj széléről se vágjuk le a zsírréteget.

A grillezés úgy teljes, ha az szaftos húsok mellé könnyű, de ízletes salátákat, szószokat adunk. Sütés közben cukkinit, paprikát, paradicsomot, padlizsánt is piríthatunk a grillen, és a zöldségekből előre állítsuk össze a salátákat.

A tápon kívül azért sokszor jut kóstoló a fiatalúrnak a szaftos húsokból, levesekből, pizzából, azaz szinte mindenből.

Íze jellegzetes, legtöbbször kásaként sósan, tejjel és mézzel édesen is, vagy köretként szaftos húsokhoz, pörköltekhez és tokányokhoz fogyasztják errefelé. Előfordul, hogy levesbe betétként teszik.

Tipp: sertés tarjából a legfinomabb, mert az szaftos hús. A száraz húsok - például karaj, comb - kemények lesznek. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne égjen le, mert akkor nem használható fel a húszsír. Sütéskor kevés vizet lehet adni a húshoz.

Ha pitével működött, biztos működőképes egy szelet szaftos hússal is, okoskodtam magamban, s lőn!
Szelet tarja, rajta a paradicsomkupola, ami fetát, fokhagymát, oregánót rejt magában - szédületesen jó!
Fetás-paradicsomos tarja ...

Leveseket, főzelékeket, szaftos húsokat. Imádom a magyaros ételeket és a hasamat is.
Miért, és mit szeretek sütni?
Steak-ek, húsok, sütik. Még mindig szeretem a hasamat. :) ...

Leggyakrabban a tipikus romantikus vacsora sok borból és szaftos húsból áll, amit csokoládés desszert követ - ez a tökéletes recept ahhoz, hogy elnyomjon minket az álom szex helyett.
.

A paprikás mártás nagyon jól illik ehhez a puha, szaftos húshoz, aminek pikáns ízt ad a fokhagyma. Tálaljuk sült krumplival vagy rizzsel.
Hozzávalók ...

De adják a knédlit minden máshoz is, leginkább szaftos húsokhoz. Tulajdonképpen nem más,mint egy kelt tészta, amit gőz fölött kell megpárolni. Érdemes kipróbálni, kicsit változatosabbá teheti az ételeinket.

A házi készítésű salsa szósz és a szaftos húscsíkok elegendőek ahhoz, hogy egy igazán vad lakomát csapjunk!Annak ellenére, hogy a valódi tortillát kukoricalisztből készítik el, én most a mindenki számára elérhető búzalisztes verziómat mutatom meg.

Lásd még: Lásd még: Leves, Csirke, Tojás, Sertés, Citrom

Gasztronómia  Szaftos csirke  Szaggatás

 
RSS Mobile