Kezdőlap (Sűrített paradicsom)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Sűrített paradicsom


 

Sűrített paradicsom

Gasztronómia  Sűrítés  Sűrített tej

Sűrített paradicsom
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sűrített paradicsom alapanyagként.
Bolognai lasagne ...


sűrített paradicsom - Rántott hús wokban
Címke: "sűrített paradicsom"
Eredeti bolognai szósz ...

sűrített paradicsom
Levesek, főzelékek, mártások és számos étel készítéséhez használják, az ország egész területén évszaktól függetlenül. Fő vonzerejét előkészítettsége, kényelmes felhasználhatósága és megbízható minősége jelenti.
Kategória ...

sűrített paradicsom, tehéntej, túró, sajt, jughurt, aludttej, tejföl, tejszín, sűrített tej. A hasonló bolti termékek használata, a hozzáadott oltó, vagy tartósító, íz fokozó, satöbbi anyagok miatt, - nem ajánlott.

A sűrített paradicsomot egy keverőtálba tesszük, hozzákanalazzuk a krémsajtot, megízesítjük a morzsolt oregánóval, végül belereszeljük a fokhagymagerezdeket is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az egészet alaposan összekeverjük.

A sűrített paradicsomot fölteszem dupla mennyiségű vízzel főni. Sózom, cukrozom és fűszerezem. Vagy babérlevéllel, vagy zellerrel. Teszek bele még egy fél fej vöröshagymát is. Főzöm 20 percig, hogy átvegye az ízeket.

A sűrített paradicsomot a maradék hagymára öntjük, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöld fűszereket, és felöntjük a borral. Borsot darálunk rá, megsózzuk, és csendesen forraljuk, amíg a vöröshagyma meg nem puhul.

A sűrített paradicsomot, a vizet és a sót fazékba mérjük, elkeverjük. Beleállítjuk a megtöltött paprikákat.

1 sűrített paradicsom
só, bors, 1 kk. cukor
10 friss bazsalikom levél (Én mindig tartok otthon a konyha ablakomban. Nagyon szeretem az illatát, pillanatok alatt tudok készíteni bazsalikomos, mozarellás paradicsom salátát és levest is. ) ...

A sűrített paradicsomot, 3 dl vízzel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a citrom levét és a többi vizet, majd simára keverjük.
4 személyre
20 perc
Részletek ...

dl sűrített paradicsom (Én az üveges, kicsit folyós Romanella nevűt szeretem)
kevés
cukor ...

140g sűrített paradicsom
250ml húslé
1 vöröshagyma, és 3 gerezd fokhagyma apróra vágva ...

2 ek sűrített paradicsom
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
1 tk cukor ...

2 ek sűrített paradicsom (vagy szárított/lassan sült paradicsom)
1 dl száraz fehér bor(elhagyható)
só, bors, bazsalikom, petrezselyem zöldje, olaj, fűszerpaprika ...

2 ek. sűrített paradicsom
7-8 dl forró csirkehúsleves
1 tk. só (mivel a leves is sós)
16 kisebb előfőzött garnéla ...

2 kis sűrített paradicsom
1 mokkáskanál szárított bazsalikom + a szóráshoz
1 mokkáskanál szárított oregánó + a szóráshoz ...

1000 g sűrített paradicsom
1 közepes db tv paprika
1 db babérlevél
3 ek gyümölcscukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint ...

1 doboz sűrített paradicsom,
víz,
fűszerek (majoranna, paparika, petrezselyem, só, bors, cukor),
liszt, olaj a rántáshoz,
2 dl tejszín,
15 dkg reszelt parmezán sajt,
makaróni tészta.

1 doboz sűrített paradicsom (140 g kecskeméti),
bő 3 dl félszáraz villányi vörösbor,
12 szem széttört erdőillatú borókabogyó, ...

Tipp: a sűrített paradicsom helyett használhatunk Piros Aranyat, a majoránnát és borsot el is hagyhatjuk. Aki egyszer megkóstolja, nem csak szilveszterkor szeretné fogyasztani.
vissza a címoldalra
Kedvenc oldalaim ...

evőkanál sűrített paradicsom, 10 dkg szeletelt szalámi, 20 dkg gomba, só, bors, origano, 12 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
1. A tésztához a lisztet és a sütőport ...

sűrített paradicsom (nagy dobozos)
2 kanál cukor
liszt
olaj
A darált húsba belekevertem a tojást és a rizst. Sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, ezekből nem írok mennyiségeket, mert ki miből, mennyit szeret benne, ízlés szerint.

2 kisdoboz sűrített paradicsom, (vagy 3 dl eltett paradicsomlé), 2-3 merőkanálnyi húsleves, 1 gerezd fokhagyma, kanálnyi olaj, kanálnyi liszt, só, cukor, bors.
Jellemzők
recept
Paradicsomszósz (paradicsommártás) ...

kb. 200 ml sűrített paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom, oregánó, rozmaring, só bors, 1 tk liszt +sonka, hagyma, mozzarella, reszelt sajt
Pesto-s töltelék:
kb. 100 g pesto +sonka, hagyma, mozzarella, reszelt sajt ...

2 evőkanál sűrített paradicsom
30 dkg (4 dl) Arborio rizs
9 dl alaplé (az aprólék főzéséből nyertem) ...

1 kis doboz sűrített paradicsom
1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g) vagy friss paradicsom
1 fej vöröshagyma
só, bors
1 tk. cukor
1 ek. ételkeményítő ...

2 kis doboz sűrített paradicsom, vagy 1 l paradicsomlé
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
kis csokor zellerzöld
só, cukor, pirospaprika ...

Beleteszem a sűrített paradicsomot, cukrozom, locsolok bele ketchupot és chili szószt.
Hozzáadom a tortellinit, öntök bele vörösbort. Megfőzöm.
Tálaláskor bazsalikom levéllel díszítem.

- 5 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem és/ vagy menta ...

A sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát elkeverjük a mézzel, majd lassú tűzön felmelegítjük. Sót, borsot, kakukkfüvet és olívaolajat adunk hozzá.

pirospaprika, sűrített paradicsom
petrezselyemolaj
A tésztába most nem teszek tk.lisztet, hogy a színén ne módosítson. Dagasztás után 3 részre osztom.

- 1 teáskanál sűrített paradicsom
- só, bors
- 8 lap lasagne tészta, négyzetesre törve ...

3 ek sűrített paradicsom
1 kk oregano
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A mártáshoz a paradicsomot összekeverjük az aprított hagymával és a zúzott fokhagymával, a borral, a sűrített paradicsommal és az oreganoval.

egy kis darab császárszalonna 1/2 vöröshagyma 1 db póréhagyma 1 db zeller 1 db karalábé 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1/4 kelkáposzta 1 db paradicsom 1 db paprika 2 db burgonya 1 db sűrített paradicsom ...

Adjunk hozzá 1 ek sűrített paradicsomot, 2 ek citromlevet, sót és borsot, majd fedő alatt félig pároljuk meg kb. 10 perc alatt. Ezután öntsük fel 1 l vízzel, adjunk hozzá 1 babérlevelet, és főzzük további 15 percig.
2.

1 kanál olajon megpároltam őket, felöntöttem 1 dl sűrített paradicsommal. Amikor puha lett beleszórtam egy lecsöpögtetett babkonzervet is. Összeforgattam és a megsült paprikákba töltöttem. A tetejére morzsoltam 100 g fetasajtot is.

finomliszt
1 csapott ek. cukor
1 csokor vegyeszöldség
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. sűrített paradicsom
1 dl vörösbor
5 dkg szárított erdei gomba
a petrezselyem szára
fél ek. só ...

2. Beleteszem a sűrített paradicsomot és a cukrot, majd megpirítom, hogy a cukor és a sűrítmény kissé karamellizálódjon.

Mielőtt még üvegesre sülne a hagyma, hozzákeverjük a csíkokra vágott pulykamellet, és addig pirítjuk, amíg minden oldala ki nem fehéredik.
Kevés vizet öntönk rá, és sóval, borssal, bazsalikommal, kevés sűrített paradicsommal és tárkonnyal ...

3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a koktél paradicsomoknak a felét, sót, cukrot, bazsalikomleveleket és addig főzzük, amíg a paradicsomok meg nem puhulnak.

piros arany (csemege/csípős), sűrített paradicsom (tubusos)
egyéb fűszerek, fűszerkeverékek ízlés szerint: oregánó, bazsalikom, rozmaring, tárkony, kakukkfű, kapor, curry, chili, babérlevél, petrezselyemlevél,stb.

A húsra öntjük a sűrített paradicsomot, elkeverjük és felforraljuk.
A tésztát előmelegített tálra tesszük, ráöntjük a mártást, bazsalikommal díszítjük.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! ...

Hozzávalók: 40 dkg sűrített paradicsom, 40 dkg fagyasztott kukorica, fél kiló spagetti, 1 tk koriander, 1 kis fej hagyma, 3 hegyes erős paprika, 2 ek só, ...

Hozzávalók: 1 doboz sűrített paradicsom, l szál zeller, 2 kanál olaj, 2-3 kanál liszt, 1 szál zeller, só, cukor.

Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és 1,5 deci vizet öntünk rá. Csomómentesre keverjük, lassan felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, és megsózzuk.
A karfiol fejeket belefektetjük a tálba...

A sajtgombóchoz a tejet a sűrített paradicsommal együtt lábosba tesszük, összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a búzadarát.

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj 100 g hagyma, aprítva 200 g mirelit mexikói zöldségkeverék, felengedve 100 g szójagranulátum, 3 dl vízbe áztatva 3 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 csokor zellerzöld, aprítva só bors 1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g) 3 ...

Hozzávalók: 50 dkg kicsit zsírosabb sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor) 2 evőkanál sűrített paradicsom 50 dkg savanyú káposzta 2-1 szál fehérrépa 3 szál sárgarépa 2 ...

pizzaszósz: hagyma, 4-5 fokhagyma, olaj, só, bors, rozmaring, babérlevél, oregano, bazslikom, vagy pizzafűszer, sűrített paradicsom.
Szalámifélék: párizsi, sonka, kolbász,
zöldségfélék: gomba, paprika, paradicsom, hagyma, sajt
Rövid leírás ...

Cukkinipörkölt Hozzávalók: 1 közepes cukkini 2-3 TV-paprika 1/2 hegyes erőspaprika 3 kisebb paradicsom 2 kisebb hagyma 1 kis konzerv sűrített paradicsom kevés olaj csipet majorannapirospaprika Elkészítés: A cukkinit meghámozom,...

Amikor kész megfűszerezzük az alapot, majd rátesszük a sűrített paradicsomot.
A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.

Ezután belenyomom a fokhagymát, egyszer-kétszer átkeverem, s mihelyst megérzem a piruló fokhagyma jellegzetes illatát, hozzáadom a sűrített paradicsomnak kb.

Rátesszük a darált húst, az oreganót és fehéredésig pirítjuk a hagymán, majd megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az összedarabolt zöldpaprikát és a sűrített paradicsomot (ha friss paradicsomból készítjük, forrázzuk le a paradicsomokat, ...

Hozzávalók: marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sűrített paradicsom erősen hígítva
Elkészítés: A húst hosszúkás, mintegy 8 cm hosszú, 4 cm széles darabokra vágjuk. Ezeket a csíkokat a következőképpen töltjük meg: ...

Itt célszerű megjegyezni, hogy házilag nem érdemes sűrített paradicsomot készíteni, mert ezen a téren nem lehet az iparral versenyezni. A konzervgyárak ugyanis vákuum alatt sűrítik a paradicsomot, így 50-60 °C-ra lecsökken a forráspontja.

Hozzávalók: 20 dkg zöldbab, 20 dkg zöldborsó , 3 közepes burgonya , 3 kisebb szál sárgarépa , 3 nagy paradicsom , 1 dl sűrített paradicsom , 3 evőkanál ghí (sült vaj), 1 kiskanál cukor , kiskanál pirospaprika , 2 hegyes erős paprika , ...

Ezt követően a sűrített paradicsom következik.
Fűszerezzük és összeforraljuk.
Amikor az ízek összeértek, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.) ...

Hozzávalók: 1,sűrített paradicsompüré, 2 dkg búzaliszt, 5 dl (1,5%-os zsírtartalmú) tej , csipet só, csipet törött feketebors,
2 teáskanál poli sweet édesítőszer.
3 dl tejet felforralunk és belekeverjük az édesítőszert meg a füszereket.

Ezután beleöntöttem a sűrített paradicsomot, és a szintén metéltre vágott (ezt már sikerült tényleg arra, vagyis csíkokra) sonkát. Ami nálunk mindig főtt-füstölt tarja.

Egy mélyebb serpenyőben olajat melegítünk, mehet bele a hagyma, pirítjuk üvegesedésig, azután jöhet a sűrített paradicsom, 2 tk ras el hanout, 1 tk római kömény, majd az egészet pirítsuk néhány percig.

A túrót villával áttörjük, beledolgozzuk a sűrített paradicsomot és a tejfölt. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Egy tégla alakú sütőforma (kb. 1,5 literes 23 cm hosszú, 7 cm magas, 8 cm széles) alját kirakjuk petrezselyemlevélkékkel.

* 6 dkg sajt, * 2 evőkanál olaj, * 5 dkg vaj, * 1 evőkanál só * sűrített paradicsom, * 1 evőkanál étkezési keményitő, * szójaszósz, * só, * bors, * curry
Leírás : 1.

Ezután jön az 1 ek sűrített paradicsom, majd az ételünket felöntjük kb 3 dl vízzel. Innentől kezdve mintegy 8 percig fő.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a darált marhahúst.
A húst megsózzuk, megborsozzuk és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a friss rozmaringot, és amikor megpirult a marhahús, hozzáöntjük az első adag vörösbort.

Töredékét kell fizetni, ha egy üveg tésztaszósz helyett sűrített paradicsomkonzervből, vagy akár friss paradicsomból készíti el a szószt - főleg nyáron, amikor olcsó és finom! ...

1 kg pacal, fél hagyma, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 3 ek sűrített paradicsom, fél liter húsleves, só, bors, 3 ek fehérbor, petrezselyem. Alaposan megmosom az előfőzött pacalt és felcsíkozom.

20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a negyedelt paradicsomotkat, a sűrített paradicsomot, a cukrot, a bazsalikomot, és még félóráig főzzük.

A sűrített paradicsomot egy nagy tálba öntjük, esetleg egy nagy jénaiba, amibe majd meg tudjuk sütni a tésztát. Beletesszük a tejfölt, cukrot, sót és a reszelt sajt 3/4-ét.
Összekeverjük, hogy minden elvegyüljön benne.

Mint tudjuk, tradicionálisan csak sűrített paradicsomot adnak a raguhoz, és nem darált húsból készítik, hanem egy szép darab marhahúsból, talán tarjából (?), amit addig főznek, míg szét nem hullik.

Mikor kissé megpuhult, félre húzzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, a babérlevelet és a kanál sűrített paradicsomot. Elkeverjük. Erre tesszük a szálas savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtod, megkened sűrített paradicsommal, úgy, hogy az egyik oldlán kb. 4 centit hagyj üresen. A sűrített paradicsomra ráteszed a szeletelt sonkát, a sonkát pedig megkened tejföllel, sózod, megszórod origanoval.

majd hozzáadjuk a borsot, a sűrített paradicsomot és egy pici pirospaprikát.
Hozzáöntjük a májat és pirítjuk kb 2-3 percet, hogy fehér legyen, közben kevergetjük.

Ha sűrített paradicsomból készítjük, akkor nagyobb mennyiségű vízzel engedjük fel a rántást, és a sűrített paradicsomot is, előzőleg hígítsuk fel vízzel.
Újabb változata a paradicsomkrém leves.

A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy.

A paradicsomot vágd kockákra, és a felaprított vörös- és fokhagymával, valamint a borral, a sűrített paradicsommal és az oregánóval keverd össze. Forrald fel, és ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd.

Beletesszük a rizst, megpirítjuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Megsózzuk, felengedjük a levessel, majd lefedve pároljuk. A kukoricát leszűrjük, az erőspaprikát karikákra vágjuk, majd a sajt 2/3 részével együtt a rizshez adjuk.

- 1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük a paradicsommal (én csináltam már sűrített paradicsomból, léből, mindegy, néha cukrozni kell, hogy ne legyen savanykás).

- ha híg marad a ketchup, főzhetünk bele 1-2 evőkanál sűrített paradicsomot
- ha túl sűrű a paradicsompüré, kevés vízzel higítsuk ...

egy kisebb konzerv sűrített paradicsom
25 dkg búzaliszt
egy csipet só, egy csipet cukor
három evőkanál olivaolaj
egy közepes fej hagyma
kb egy deci langyos víz
ízlés szerint fokhagyma (1-5 gerezd)
egy csipet bazsalikom ...

A sűrített paradicsommal ízesítjük, a vizet ráöntjük, kissé megsózzuk, 10-15 percig pároljuk.
2. A szószos babot hozzáadjuk, még 3-4 percig főzzük, a Piros Arannyal "tüzesítjük".
3.

Egy mélyebb serpenyőben a szétnyomott fokhagymákat megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kissé megpirítjuk és félretesszük.

Edénybe szórunk kevés lisztet, amit olajon elkeverünk majd hozzáöntjük a nagy sűrített paradicsomokat.Állandó kevergetés mellett ízlés szerint fűszerezzük sóval, édesítővel, oregánóval, petrezselyemmel, kurkumával.

1 evőkanál sűrített paradicsom,
2 evőkanál borecet,
3 evőkanál olivaolaj,
1 közepes fej vöröshagyma szeletelve,
2 gerezd fokhagyma összezúzva,
1 szál sárgarépa hosszú vékony csíkokra vágva,
1 zöldpaprika szeletelve,
10 dkg gomba szeletelve, ...

Az öntethez: 2dl sűrített paradicsom, 1evőkanál mustár,oregánó, bazslikom ,kakukkfű, pirosarany, só, bors. A töltelékhez: 15dkg sonka, 5dkg szalámi, 15-20dkg sajt,reszelve.

Miután a magok egyesével szétpukkadtak, hozzáadom a mézet, az olajat, a citromlevet, a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és a rozmaringot. A báránybordát megkenem ezzel a masszával, és legalább egy órára a hűtőbe teszem.

0,5 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál Vegeta,
1 teáskanál borsikafű,
1 teáskanál kömény (őrölt),
1 teáskanál őrölt bors,
egy pici só,
4-5 db édesítő tabletta, ...

Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, esetleg sűrített paradicsom 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, ...

Olajon megfuttatjuk a tollhegy alakúra vágott zöldhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a Bonduelle Gold Florida mix zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, esetleg curryvel ízesítjük.

Hozzávalók 4 főre 1 doboz 500 grammos sűrített paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 fehérgyökér, 1 kis fej zeller, 1 zöldségleves kocka, néhány levél friss bazsalikom, 1 zellerszár és levél, 1 mk oregano, 1 babérlevél, ...

A sűrített paradicsomot, a tejfölt, sót, cukrot (ízlés szerint), a reszelt sajt nagyobbik részét összekeverem. Kivajazok egy jénait, és a már kifőtt, leszűrt tésztával összekevert szószt beleöntöm.

2 db 140 g-os sűrített paradicsom, vagy 1 darabos paradicsom konzerv
3-4 friss paradicsom
1 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
2 nagy szál zeller
1 csokor petrezselyemzöld
3 l víz
3 fakanál liszt
2 fakanál só
2 fakanál Vegeta (a képről lemaradt) ...

1 üveges sűrített paradicsom,4-5 gerezd fokhagyma,3-4 újhagyma szárastól,vagy egy közepes vöröshagyma kockára vágva,2 kanál olaj,1 kanál ecet,2 kanál szójaszósz,1 kanál méz,vagy cukor,1 kanál ételsűrítő vízben feloldvareszelt gyömbér,só bors ...

1 doboz sűrített paradicsom
3 -4 db zőldpaprika
2 kávéskanál őrölt piros paprika
1 kávéskanál csípős paprika(vagy erős pista)
30 dkg erdei rókagomba
4-5 szem borókabogyó
babérlevél,só bors ízlés szerint
1,5-2 dl vörösbor
kevés étolaj ...

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Hagyma, Leves, Zöldség, Tojás

Gasztronómia  Sűrítés  Sűrített tej

 
RSS Mobile