Kezdőlap (Sűrített paradicsom)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sűrített paradicsom

Gasztronómia  Sűrítés  Sűrített tej

Sűrített paradicsom
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sűrített paradicsom alapanyagként.
Bolognai lasagne ...


sűrített paradicsom - Rántott hús wokban
Címke: "sűrített paradicsom"
Eredeti bolognai szósz ...

sűrített paradicsom
Levesek, főzelékek, mártások és számos étel készítéséhez használják, az ország egész területén évszaktól függetlenül. Fő vonzerejét előkészítettsége, kényelmes felhasználhatósága és megbízható minősége jelenti.
Kategória ...

sűrített paradicsom, tehéntej, túró, sajt, jughurt, aludttej, tejföl, tejszín, sűrített tej. A hasonló bolti termékek használata, a hozzáadott oltó, vagy tartósító, íz fokozó, satöbbi anyagok miatt, - nem ajánlott.

A sűrített paradicsomot egy keverőtálba tesszük, hozzákanalazzuk a krémsajtot, megízesítjük a morzsolt oregánóval, végül belereszeljük a fokhagymagerezdeket is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az egészet alaposan összekeverjük. Fogjuk a felengedett levelestésztát és kb.

A ~ot fölteszem dupla mennyiségű vízzel főni. Sózom, cukrozom és fűszerezem. Vagy babérlevéllel, vagy zellerrel. Teszek bele még egy fél fej vöröshagymát is. Főzöm 20 percig, hogy átvegye az ízeket. Közben elkészítem a rántás a lisztből és az olajból.

A ~ot a maradék hagymára öntjük, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöld fűszereket, és felöntjük a borral. Borsot darálunk rá, megsózzuk, és csendesen forraljuk, amíg a vöröshagyma meg nem puhul. Ha kell, kevés vizet töltünk hozzá.

A ~ot, a vizet és a sót fazékba mérjük, elkeverjük. Beleállítjuk a megtöltött paprikákat.

1 ~
só, bors, 1 kk. cukor
10 friss bazsalikom levél (Én mindig tartok otthon a konyha ablakomban. Nagyon szeretem az illatát, pillanatok alatt tudok készíteni bazsalikomos, mozarellás paradicsom salátát és levest is. ) ...

A ~ot, 3 dl vízzel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a citrom levét és a többi vizet, majd simára keverjük.
4 személyre
20 perc
Részletek ...

dl ~ (Én az üveges, kicsit folyós Romanella nevűt szeretem)
kevés
cukor ...

140g ~
250ml húslé
1 vöröshagyma, és 3 gerezd fokhagyma apróra vágva ...

2 ek ~
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
1 tk cukor ...

2 ek ~ (vagy szárított/lassan sült paradicsom)
1 dl száraz fehér bor(elhagyható)
só, bors, bazsalikom, petrezselyem zöldje, olaj, fűszerpaprika ...

2 ek. ~
7-8 dl forró csirkehúsleves
1 tk. só (mivel a leves is sós)
16 kisebb előfőzött garnéla ...

2 kis ~
1 mokkáskanál szárított bazsalikom + a szóráshoz
1 mokkáskanál szárított oregánó + a szóráshoz ...

1000 g ~
1 közepes db tv paprika
1 db babérlevél
3 ek gyümölcscukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint ...

1 doboz ~,
víz,
fűszerek (majoranna, paparika, petrezselyem, só, bors, cukor),
liszt, olaj a rántáshoz,
2 dl tejszín,
15 dkg reszelt parmezán sajt,
makaróni tészta.

1 doboz ~ (140 g kecskeméti),
bő 3 dl félszáraz villányi vörösbor,
12 szem széttört erdőillatú borókabogyó, ...

Tipp: a ~ helyett használhatunk Piros Aranyat, a majoránnát és borsot el is hagyhatjuk. Aki egyszer megkóstolja, nem csak szilveszterkor szeretné fogyasztani.
vissza a címoldalra
Kedvenc oldalaim ...

evőkanál ~, 10 dkg szeletelt szalámi, 20 dkg gomba, só, bors, origano, 12 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
1. A tésztához a lisztet és a sütőport ...

~ (nagy dobozos)
2 kanál cukor
liszt
olaj
A darált húsba belekevertem a tojást és a rizst. Sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, ezekből nem írok mennyiségeket, mert ki miből, mennyit szeret benne, ízlés szerint. A paprikákat alaposan megmostam - jelen esetben én 3 db-ot használtam.

2 kisdoboz ~, (vagy 3 dl eltett paradicsomlé), 2-3 merőkanálnyi húsleves, 1 gerezd fokhagyma, kanálnyi olaj, kanálnyi liszt, só, cukor, bors.
Jellemzők
recept
Paradicsomszósz (paradicsommártás) ...

kb. 200 ml ~, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom, oregánó, rozmaring, só bors, 1 tk liszt +sonka, hagyma, mozzarella, reszelt sajt
Pesto-s töltelék:
kb. 100 g pesto +sonka, hagyma, mozzarella, reszelt sajt ...

2 evőkanál ~
30 dkg (4 dl) Arborio rizs
9 dl alaplé (az aprólék főzéséből nyertem) ...

Keverjük a ~hoz a cukrot és 2 ek olívaolajat, majd ízesítsük oregánóval.
Feltét: ...

1 kis doboz ~
1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g) vagy friss paradicsom
1 fej vöröshagyma
só, bors
1 tk. cukor
1 ek. ételkeményítő ...

2 kis doboz ~, vagy 1 l paradicsomlé
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
kis csokor zellerzöld
só, cukor, pirospaprika ...

Beleteszem a ~ot, cukrozom, locsolok bele ketchupot és chili szószt.
Hozzáadom a tortellinit, öntök bele vörösbort. Megfőzöm.
Tálaláskor bazsalikom levéllel díszítem.

- 5 evőkanál ~
- 1 csokor friss petrezselyem és/ vagy menta ...

A ~ot és a zúzott fokhagymát elkeverjük a mézzel, majd lassú tűzön felmelegítjük. Sót, borsot, kakukkfüvet és olívaolajat adunk hozzá. Alufóliával kibélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a csirkecombokat, és a paradicsomos mártással egyenletesen bekenjük.

pirospaprika, ~
petrezselyemolaj
A tésztába most nem teszek tk.lisztet, hogy a színén ne módosítson. Dagasztás után 3 részre osztom.

- 1 teáskanál ~
- só, bors
- 8 lap lasagne tészta, négyzetesre törve ...

3 ek ~
1 kk oregano
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A mártáshoz a paradicsomot összekeverjük az aprított hagymával és a zúzott fokhagymával, a borral, a ~mal és az oreganoval. Felforraljuk és 20 percig lassú tűzön főzzük, sóval, borssal ízesítjük.

Hozzávalók: egy kis darab császárszalonna 1/2 vöröshagyma 1 db póréhagyma 1 db zeller 1 db karalábé 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1/4 kelkáposzta 1 db paradicsom 1 db paprika 2 db burgonya 1 db ~ oregánó só cukor ...

Adjunk hozzá 1 ek ~ot, 2 ek citromlevet, sót és borsot, majd fedő alatt félig pároljuk meg kb. 10 perc alatt. Ezután öntsük fel 1 l vízzel, adjunk hozzá 1 babérlevelet, és főzzük további 15 percig.
2.

1 kanál olajon megpároltam őket, felöntöttem 1 dl ~mal. Amikor puha lett beleszórtam egy lecsöpögtetett babkonzervet is. Összeforgattam és a megsült paprikákba töltöttem. A tetejére morzsoltam 100 g fetasajtot is.

3. Hozzáadjuk a ~ot, a koktél paradicsomoknak a felét, sót, cukrot, bazsalikomleveleket és addig főzzük, amíg a paradicsomok meg nem puhulnak.
4. Ha kész megkenjük a szósszal a tésztánkat, mehet rá a sonka, sajt, majd a koktél paradicsomok és irány a sütő:) ...

2. Beleteszem a ~ot és a cukrot, majd megpirítom, hogy a cukor és a sűrítmény kissé karamellizálódjon.

Mielőtt még üvegesre sülne a hagyma, hozzákeverjük a csíkokra vágott pulykamellet, és addig pirítjuk, amíg minden oldala ki nem fehéredik.
Kevés vizet öntönk rá, és sóval, borssal, bazsalikommal, kevés ~mal és tárkonnyal fűszerezzük. Végül óvatosan hozzákeverjük a joghurtot.

piros arany (csemege/csípős), ~ (tubusos)
egyéb fűszerek, fűszerkeverékek ízlés szerint: oregánó, bazsalikom, rozmaring, tárkony, kakukkfű, kapor, curry, chili, babérlevél, petrezselyemlevél,stb.
szárított élesztő/sütőpor
édesítőszer / cukor / vaníliás cukor ...

A húsra öntjük a ~ot, elkeverjük és felforraljuk.
A tésztát előmelegített tálra tesszük, ráöntjük a mártást, bazsalikommal díszítjük.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! ...

Hozzávalók: 40 dkg ~, 40 dkg fagyasztott kukorica, fél kiló spagetti, 1 tk koriander, 1 kis fej hagyma, 3 hegyes erős paprika, 2 ek só, ...

~

olaj
Elkészítés módja:
A felkockázott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fűszerezzük, megpároljuk. A Fe-mini rizstésztát sós, vegetás vízben megfőzzük, a kelkáposztával is ezt tesszük.

Hozzávalók: 1 doboz ~, l szál zeller, 2 kanál olaj, 2-3 kanál liszt, 1 szál zeller, só, cukor.
Az olajból, lisztből rántást készítünk, beleöntjük a ~ot, felöntjük vízzel. Belerakjuk a zellerlevelet, a sót, cukrot, sűrű keverés mellett néhány percig forraljuk.

Ezután hozzáadjuk a ~ot, és 1,5 deci vizet öntünk rá. Csomómentesre keverjük, lassan felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, és megsózzuk.
A karfiol fejeket belefektetjük a tálba...

A sajtgombóchoz a tejet a ~mal együtt lábosba tesszük, összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a búzadarát.
Visszatesszük a gázra és nagyon kis lángon, kevergetve addig főzzük, amíg összeáll és elválik az edény falától, aljától.

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj 100 g hagyma, aprítva 200 g mirelit mexikói zöldségkeverék, felengedve 100 g szójagranulátum, 3 dl vízbe áztatva 3 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 csokor zellerzöld, aprítva só bors 1 kis doboz ~ (70 g) 3 evőkanál margarin (60 g) 3 evőkanál Graham liszt ...

Hozzávalók: 50 dkg kicsit zsírosabb sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor) 2 evőkanál ~ 50 dkg savanyú káposzta 2-1 szál fehérrépa 3 szál sárgarépa 2 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4 db közepes burgonya só, ...

pizzaszósz: hagyma, 4-5 fokhagyma, olaj, só, bors, rozmaring, babérlevél, oregano, bazslikom, vagy pizzafűszer, ~.
Szalámifélék: párizsi, sonka, kolbász,
zöldségfélék: gomba, paprika, paradicsom, hagyma, sajt
Rövid leírás ...

Cukkinipörkölt Hozzávalók: 1 közepes cukkini 2-3 TV-paprika 1/2 hegyes erőspaprika 3 kisebb paradicsom 2 kisebb hagyma 1 kis konzerv ~ kevés olaj csipet majorannapirospaprika Elkészítés: A cukkinit meghámozom,...

Amikor kész megfűszerezzük az alapot, majd rátesszük a ~ot.
A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.
Ha megvan a tészta akkor a tésztát és a szószt összekeverjük, egy jénaiba tesszük, már a keverésnél bele szoktam keverni pár csipetnyi reszelt sajtot.

Ezután belenyomom a fokhagymát, egyszer-kétszer átkeverem, s mihelyst megérzem a piruló fokhagyma jellegzetes illatát, hozzáadom a ~nak kb.

Rátesszük a darált húst, az oreganót és fehéredésig pirítjuk a hagymán, majd megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az összedarabolt zöldpaprikát és a ~ot (ha friss paradicsomból készítjük, forrázzuk le a paradicsomokat, a héját húzzuk le és apritsuk a húsra).

Hozzávalók: 1 kg tarkabab, 1 kg savanyú-káposzta, (húsevok: 1 db füstölt csülök), 1 doboz ~, egy doboz tejföl, fűszerek, rántás.
Az előző este beáztatott kb. 1 kg babot odateszem főni egy-két babérlevél és egy megtisztított jó nagy fej vöröshagyma társaságában.

Hozzávalók: marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy ~ erősen hígítva
Elkészítés: A húst hosszúkás, mintegy 8 cm hosszú, 4 cm széles darabokra vágjuk. Ezeket a csíkokat a következőképpen töltjük meg: ...

Itt célszerű megjegyezni, hogy házilag nem érdemes ~ot készíteni, mert ezen a téren nem lehet az iparral versenyezni. A konzervgyárak ugyanis vákuum alatt sűrítik a paradicsomot, így 50-60 °C-ra lecsökken a forráspontja.

Hozzávalók: 20 dkg zöldbab, 20 dkg zöldborsó , 3 közepes burgonya , 3 kisebb szál sárgarépa , 3 nagy paradicsom , 1 dl ~ , 3 evőkanál ghí (sült vaj), 1 kiskanál cukor , kiskanál pirospaprika , 2 hegyes erős paprika , 1 csomó petrezselyem vagy koriander zöldje , só .
1.

Ezt követően a ~ következik.
Fűszerezzük és összeforraljuk.
Amikor az ízek összeértek, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk, kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz.

Hozzávalók: 1,~püré, 2 dkg búzaliszt, 5 dl (1,5%-os zsírtartalmú) tej , csipet só, csipet törött feketebors,
2 teáskanál poli sweet édesítőszer.
3 dl tejet felforralunk és belekeverjük az édesítőszert meg a füszereket.

Ezután beleöntöttem a ~ot, és a szintén metéltre vágott (ezt már sikerült tényleg arra, vagyis csíkokra) sonkát. Ami nálunk mindig főtt-füstölt tarja.

Egy mélyebb serpenyőben olajat melegítünk, mehet bele a hagyma, pirítjuk üvegesedésig, azután jöhet a ~, 2 tk ras el hanout, 1 tk római kömény, majd az egészet pirítsuk néhány percig. Mehetnek a serpenyőbe a répadarabok, keverés, majd öntsük fel a paradicsomlével és kb.

A túrót villával áttörjük, beledolgozzuk a ~ot és a tejfölt. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Egy tégla alakú sütőforma (kb. 1,5 literes 23 cm hosszú, 7 cm magas, 8 cm széles) alját kirakjuk petrezselyemlevélkékkel.

* 6 dkg sajt, * 2 evőkanál olaj, * 5 dkg vaj, * 1 evőkanál só * ~, * 1 evőkanál étkezési keményitő, * szójaszósz, * só, * bors, * curry
Leírás : 1. Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük. 2.

Ezután jön az 1 ek ~, majd az ételünket felöntjük kb 3 dl vízzel. Innentől kezdve mintegy 8 percig fő. 1-2 ek kesudiószószt teszünk hozzá, ízlés szerint még csicseriborsót, 1 tk sót, majd kevés gyömbért, amelyet előzőleg vékony csíkokra vágtunk.

1 szál fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 2 kanál ~, só, bors, kevés víz.
Elkészítése: A zsírt mély lábasban felhevítjük, a húst minden oldalán megpirítjuk, majd kivesszük.

Hozzáadjuk a ~ot és a darált marhahúst.
A húst megsózzuk, megborsozzuk és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a friss rozmaringot, és amikor megpirult a marhahús, hozzáöntjük az első adag vörösbort.

Töredékét kell fizetni, ha egy üveg tésztaszósz helyett ~konzervből, vagy akár friss paradicsomból készíti el a szószt - főleg nyáron, amikor olcsó és finom! ...

1 kg pacal, fél hagyma, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 3 ek ~, fél liter húsleves, só, bors, 3 ek fehérbor, petrezselyem. Alaposan megmosom az előfőzött pacalt és felcsíkozom. Zsírban üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, ráteszem a pacalt és 10 perc alatt megpirítom.

20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a negyedelt paradicsomotkat, a ~ot, a cukrot, a bazsalikomot, és még félóráig főzzük.

A ~ot egy nagy tálba öntjük, esetleg egy nagy jénaiba, amibe majd meg tudjuk sütni a tésztát. Beletesszük a tejfölt, cukrot, sót és a reszelt sajt 3/4-ét.
Összekeverjük, hogy minden elvegyüljön benne.

Mint tudjuk, tradicionálisan csak ~ot adnak a raguhoz, és nem darált húsból készítik, hanem egy szép darab marhahúsból, talán tarjából (?), amit addig főznek, míg szét nem hullik.

Mikor kissé megpuhult, félre húzzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, a babérlevelet és a kanál ~ot. Elkeverjük. Erre tesszük a szálas savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.

A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtod, megkened ~mal, úgy, hogy az egyik oldlán kb. 4 centit hagyj üresen. A ~ra ráteszed a szeletelt sonkát, a sonkát pedig megkened tejföllel, sózod, megszórod origanoval.

majd hozzáadjuk a borsot, a ~ot és egy pici pirospaprikát.
Hozzáöntjük a májat és pirítjuk kb 2-3 percet, hogy fehér legyen, közben kevergetjük.

Ha ~ból készítjük, akkor nagyobb mennyiségű vízzel engedjük fel a rántást, és a ~ot is, előzőleg hígítsuk fel vízzel.
Újabb változata a paradicsomkrém leves. Rövid lével készítjük, vastagabb rántással, de legjobb friss átpasszírozott paradicsomból készíteni.

A hús megfehéredése után hozzáteszem a ~ot, majd beleteszem a borsot, a sót, a rozmaringot, a kakukkfüvet és az oreganot, felöntöm az erőlevessel. Az egészet jól összeforralom. Mártás: Összekeverem a tejszínt, a tojásokat, a lisztet és a parmezánt.

A forma alját megkenjük ~mal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön.

Beletesszük a rizst, megpirítjuk, és hozzáadjuk a ~ot. Megsózzuk, felengedjük a levessel, majd lefedve pároljuk. A kukoricát leszűrjük, az erőspaprikát karikákra vágjuk, majd a sajt 2/3 részével együtt a rizshez adjuk. Beleszórjuk a petrezselymet és a pirospaprikát.

- 1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük a paradicsommal (én csináltam már ~ból, léből, mindegy, néha cukrozni kell, hogy ne legyen savanykás).
- Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal és kis lángon felforraljuk.

- ha híg marad a ketchup, főzhetünk bele 1-2 evőkanál ~ot
- ha túl sűrű a paradicsompüré, kevés vízzel higítsuk ...

egy kisebb konzerv ~
25 dkg búzaliszt
egy csipet só, egy csipet cukor
három evőkanál olivaolaj
egy közepes fej hagyma
kb egy deci langyos víz
ízlés szerint fokhagyma (1-5 gerezd)
egy csipet bazsalikom
egy evőkanál pesto, vagy zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, majoranna) ...

A ~mal ízesítjük, a vizet ráöntjük, kissé megsózzuk, 10-15 percig pároljuk.
2. A szószos babot hozzáadjuk, még 3-4 percig főzzük, a Piros Arannyal "tüzesítjük".
3. Míg a húsos ragu készül, a tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
4.

Egy mélyebb serpenyőben a szétnyomott fokhagymákat megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a ~ot, egy kissé megpirítjuk és félretesszük. A konzerv paradicsomot és az aszalt paradicsomot összeturmixoljuk, majd a félretett szószhoz adjuk, és rövid ideig együtt pároljuk.

Edénybe szórunk kevés lisztet, amit olajon elkeverünk majd hozzáöntjük a nagy ~okat.Állandó kevergetés mellett ízlés szerint fűszerezzük sóval, édesítővel, oregánóval, petrezselyemmel, kurkumával. Ha átmelegedett akkor hozzáadjuk a lecsepegett halkonzerveket.

1 evőkanál ~,
2 evőkanál borecet,
3 evőkanál olivaolaj,
1 közepes fej vöröshagyma szeletelve,
2 gerezd fokhagyma összezúzva,
1 szál sárgarépa hosszú vékony csíkokra vágva,
1 zöldpaprika szeletelve,
10 dkg gomba szeletelve,
2 kovászolni való uborka kockákra vágva, ...

A cukorral meg a ~mal rozsdabarnára pirítjuk,majd kiemeljük a húst.A fűszeres zöldségeket a liszttel meghintjük,és kb.4 dl vízzel és a fele borral felöntjük.Kevergetve felfőzzük.A füstölt sonkát belerakjuk, lefödve kis lángon kb.2 óra alatt puhára pároljuk.

Az öntethez: 2dl ~, 1evőkanál mustár,oregánó, bazslikom ,kakukkfű, pirosarany, só, bors. A töltelékhez: 15dkg sonka, 5dkg szalámi, 15-20dkg sajt,reszelve.

Miután a magok egyesével szétpukkadtak, hozzáadom a mézet, az olajat, a citromlevet, a ~ot, a fokhagymát és a rozmaringot. A báránybordát megkenem ezzel a masszával, és legalább egy órára a hűtőbe teszem. Miután már eleget pihent, a sütőt előmelegítem 200 fokra.

0,5 liter paradicsomlé vagy 1 doboz ~,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál Vegeta,
1 teáskanál borsikafű,
1 teáskanál kömény (őrölt),
1 teáskanál őrölt bors,
egy pici só,
4-5 db édesítő tabletta,
1 szál zellerzöld,
1 karika vöröshagyma,
4 dkg rizs, ...

Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, esetleg ~ 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, ...

Olajon megfuttatjuk a tollhegy alakúra vágott zöldhagymát, hozzáadjuk a ~ot, a Bonduelle Gold Florida mix zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, esetleg curryvel ízesítjük.

1 csomag makaróni tészta,
1 üveges ~,4-5 gerezd fokhagyma,3-4 újhagyma szárastól,vagy egy közepes vöröshagyma kockára vágva,2 kanál olaj,1 kanál ecet,2 kanál szójaszósz,1 kanál méz,vagy cukor,1 kanál ételsűrítő vízben feloldvareszelt gyömbér,só bors
reszelt sajt
Rövid leírás ...

Hozzávalók 4 főre 1 doboz 500 grammos ~püré, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 fehérgyökér, 1 kis fej zeller, 1 zöldségleves kocka, néhány levél friss bazsalikom, 1 zellerszár és levél, 1 mk oregano, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek olivaolaj, 1mk cukor ...

A ~ot, a tejfölt, sót, cukrot (ízlés szerint), a reszelt sajt nagyobbik részét összekeverem. Kivajazok egy jénait, és a már kifőtt, leszűrt tésztával összekevert szószt beleöntöm. A tetejére kis vajdarabokat és a maradék sajtot szórom. Sütőben addig sütöm, amíg a sajt rápirul.

2 db 140 g-os ~, vagy 1 darabos paradicsom konzerv
3-4 friss paradicsom
1 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
2 nagy szál zeller
1 csokor petrezselyemzöld
3 l víz
3 fakanál liszt
2 fakanál só
2 fakanál Vegeta (a képről lemaradt)
4 evőkanál cukor
kb. 3 dl tejföl ...

1 doboz ~
3 -4 db zőldpaprika
2 kávéskanál őrölt piros paprika
1 kávéskanál csípős paprika(vagy erős pista)
30 dkg erdei rókagomba
4-5 szem borókabogyó
babérlevél,só bors ízlés szerint
1,5-2 dl vörösbor
kevés étolaj
ételízesítő ízlés szerint ...

Keverje el a ~ot 1 dl vízben és adja a májhoz.
8. Párolja puhára.
9. Sózza meg miután kész.
10. Szeletelje fel a vöröshagyma másik felét és a megmaradt vajon pirítsa meg.
11. Pirítsa üvegesre benne a rízst.
12.

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 kávéskanál cukor 5 evőkanál étolaj vagy olíva olaj só 2,5 dl tej Töltelékhez:~,vagy (és) ketscup,pizzafűszer,só,tetszés szerint apróra vágott sonka,kolbász,császárszalonna,gomba,főtt tojás.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Paradicsom, Hagyma, Leves, Zöldség, Tojás?

◄ Sűrítés   Sűrített tej ►
 
RSS Mobile