Kezdőlap (Stifolder)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Stifolder


 

Stifolder

Gasztronómia  St-Galleni csirkemáj  Stircelt burgonya
2014.04.19

Stifolder 1. (baranyai sváb recept)
Stifolder 2. (ormánsági)
Stifolder 3. (Klein család)
Stollen
Strucc - tojásra festett ikon
Stuzzichini di prosciutto e formaggio - (Sonkás-sajtos ízelítőnyársak)
Sugo - amatricana ...


A vastagabb kulent, szajmókát, stifoldert vastagon lesózzuk és az utóbbi kivételével préseljük is. Ezután akár több hétre is füstre kerülnek. Ezek akár egy év múlva is fogyaszthatók.

Lehet házi szalámiból, stifolderből, szalonnából, sonkából és zöldségekből álló habkönnyű paraszttálat rendelni, vagy belakmározni a legendás, pásztortarhonyával vagy csipetkével körített vörösboros marhalábszár-pörköltből, ...

Ezt követően a hús legnagyobb részéből kolbászt és szalámit/stifoldert készítünk, ahol nagyon sok múlik a töltésen, a bél minőségén és a füstölésen is.

Gasztronómiai programok a bor- és pálinka udvarban, Villányi stifolder (szalámi) verseny.
KONCERTEK:
19:30 JAM SESSION - VILLÁNY ...

A hideg ételek királya a bánhegyesi vastagkolbász volt. A bánhegyesi vastagkolbász egyesítette magában a pásztorételek és a csabai vastagkolbász tüzességét és a német stifolder hűvös eleganciáját..." ...

Esztán jönnek az úgynevezett feltétek - svártli, stifóder vagy stifolder, miszerint kolbász, asztán szalámi, szajmóka, sonka, szalonna, hurka. Erre jöhet friss paprika, paradicsom, uborka, saláta, hagyma.

Lásd még: Lásd még: Kolbász, Leves, Hagyma, Tojás, Sonka

Gasztronómia  St-Galleni csirkemáj  Stircelt burgonya
2014.04.19

 
RSS Mobile