Kezdőlap (Stifolder)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Stifolder

Gasztronómia  St-Galleni csirkemáj  Stíriai metélt

Stifolder 1. (baranyai sváb recept)
Stifolder 2. (ormánsági)
Stifolder 3. (Klein család)
Stollen
Strucc - tojásra festett ikon
Stuzzichini di prosciutto e formaggio - (Sonkás-sajtos ízelítőnyársak)
Sugo - amatricana
Sugo - Bolognese - (Bolognai mártás)
Sugo - carbonara
Sugo - gombás 1.


A vastagabb kulent, szajmókát, stifoldert vastagon lesózzuk és az utóbbi kivételével préseljük is. Ezután akár több hétre is füstre kerülnek. Ezek akár egy év múlva is fogyaszthatók.
A kész füstölteket hűvös, szellős helyen egymástól laza távolságra, rúdra akasztva tároljuk.

Lehet házi szalámiból, stifolderből, szalonnából, sonkából és zöldségekből álló habkönnyű paraszttálat rendelni, vagy belakmározni a legendás, pásztortarhonyával vagy csipetkével körített vörösboros marhalábszár-pörköltből, majd lezárni a sort a szintén házilag készített túrós, ...

@Rwindx: na jó, egy jó házi kolbáz vagy stifolder se árt hozzá, de nekem most épp az egyszerűsége miatt tetszett meg nagyon. :)
Válasz erre
Szamomra a huevos rancheros a tokeletes reggeli. Foleg ahogy a nicaraguai hazvezetononk keszitette, kellemesen csiposen.

Ezt követően a hús legnagyobb részéből kolbászt és szalámit/stifoldert készítünk, ahol nagyon sok múlik a töltésen, a bél minőségén és a füstölésen is. Szigorúan keményfa hideg füstjében tanácsos az elkészült finomságokat füstölni, vastagságtól függően eltérő hosszú ideig.

A villányi pincesor nemcsak a borról szól. Legendákról, ~ről, borlekvárról, jófajta sokác harapnivalókról is. Bár a borok minősége és sokszínűsége még mindig megelőzi a...

Balatoni borajánló ...

Gasztronómiai programok a bor- és pálinka udvarban, Villányi ~ (szalámi) verseny.
KONCERTEK:
19:30 JAM SESSION - VILLÁNY ...

több tucatnyian üvöltözve tárgyalta a világ dolgait és szidta a rendszert az erőspaprikával megszórt levestengerek fölött. A hideg ételek királya a bánhegyesi vastagkolbász volt. A bánhegyesi vastagkolbász egyesítette magában a pásztorételek és a csabai vastagkolbász tüzességét és a német ~ ...

Esztán jönnek az úgynevezett feltétek - svártli, stifóder vagy ~, miszerint kolbász, asztán szalámi, szajmóka, sonka, szalonna, hurka. Erre jöhet friss paprika, paradicsom, uborka, saláta, hagyma. Ha frissek nincsenek, akkor előkerülhetnek a savanyúságok, amiket a nyáron-ősszel eltettünk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kolbász, Leves, Hagyma, Tojás, Sonka?

◄ St-Galleni csirkemáj   Stíriai metélt ►
 
RSS Mobile