Kezdőlap (Sósperec)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sósperec

Gasztronómia  Sóskifli  Sósrúd

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Sósperec II.
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...


Szezámmagos sósperec elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a tejet, a tojást, a törött borsot és a só 3/4 részért. A tésztának, keménynek, de simának kell lennie.

Sósperec II.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

1 sósperec, 1 szelet emmentáli sajt, vaj.
Jellemzők
recept
Sajt, perecszendvics ...

1 csomag mini sósperec
3 adag koktélmártás
15 db főtt fürjtojás
1 fej saláta
1 csomó metélőhagyma
100 g paradicsom
100 g uborka
2 doboz kagylókonzerv ...

A próblémák hasonlóak, eleinte jól evett, volt pár tuti befutó fogás, azután a rég szeretett ételek mentek a süllyesztőbe, és maradt a levegőből való táplálkozás, némi ~cel.

Ha rénszarvaskekszeket szeretnénk készíteni belőle, akkor éles késsel óvatosan levágjuk a ~ek gömbölyű részeit, hogy csak a belső, szarvacskára hasonlító része maradjon, majd a levágott korongok egyik felét kissé összenyomjuk, hogy szarvaspofit alakítsunk belőle, ...

Idézze fel gyermekkora ízeit egy igazi "búcsús" ~cel! Ha nem tartozik azok közé, akik imádták lecsipegetni a sódarabokat a perecről, természetesen másféleképpen is elkészíthetik ezt a sós finomságot. Nézzen körül receptgyűjteményünkben, és találja meg a kedvencét.

Kettős hurokba vagy karikába font vékony péksütemény: ~, nemesfém karika: karperec, bokaperec. Származéka: pereces.
A középfelnémet preze (perec) átvétele (irodalmi német Brezel), ez a latin brachium (kar) feltehető késői *brachitum (összefont karok) származékára vezethető vissza. brácsa.

Épp az imént csodáltam és dicsértem meg valami ~eket, most viszont ezeket is csak legekkel illethetem. NAgyon jól néznek ki, szerintem éppen amiatt, hoyg iylen rusztikusak.

Én zugolvasóként most csak annyira szólalnék meg, hogy köszönetet mondjak a ~ receptedért! Ma megcsináltam, isteni lett, pikk-pakk el is fogyott, már tervezem a következő alkalmat a megsütésére ;)))
Garffyka írta... ...

Hozzávalók: Mandula 14 dkg, cukor 14 dkg, barackíz 2 ek. Elkészítése: A meghámozott és darált mandulát és a cukrot annyi barackízzel (kb. 2 ek.) jól összegyúrunk, hogy formálható legyen. Kinyújtjuk, és ~ alakokat formázunk belőle, darabos cukorral meghintjük, azután sütjük ki.
Barackkrém 1.

A sütni való kolbász héját húzzuk le, a tölteléket tegyük egy tálba. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A sonkát szintén kockára vágjuk. A kakukkfüvet szétmorzsoljuk. A ~et egy cm-es kockákra vágjuk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Perec, Tojás, Liszt, Olaj, Citrom?

◄ Sóskifli   Sósrúd ►
 
RSS Mobile