Kezdőlap (Sósperec)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sósperec

Gasztronómia  Sóskifli  Sósrúd

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Sósperec II.
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...


Szezámmagos sósperec elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a tejet, a tojást, a törött borsot és a só 3/4 részért. A tésztának, keménynek, de simának kell lennie.

Sósperec II.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

1 sósperec, 1 szelet emmentáli sajt, vaj.
Jellemzők
recept
Sajt, perecszendvics ...

1 csomag mini sósperec
3 adag koktélmártás
15 db főtt fürjtojás
1 fej saláta
1 csomó metélőhagyma
100 g paradicsom
100 g uborka
2 doboz kagylókonzerv ...

A próblémák hasonlóak, eleinte jól evett, volt pár tuti befutó fogás, azután a rég szeretett ételek mentek a süllyesztőbe, és maradt a levegőből való táplálkozás, némi sóspereccel.

Ha rénszarvaskekszeket szeretnénk készíteni belőle, akkor éles késsel óvatosan levágjuk a sósperecek gömbölyű részeit, hogy csak a belső, szarvacskára hasonlító része maradjon, majd a levágott korongok egyik felét kissé összenyomjuk, hogy szarvaspofit alakítsunk belőle, ...

Idézze fel gyermekkora ízeit egy igazi "búcsús" sóspereccel! Ha nem tartozik azok közé, akik imádták lecsipegetni a sódarabokat a perecről, természetesen másféleképpen is elkészíthetik ezt a sós finomságot. Nézzen körül receptgyűjteményünkben, és találja meg a kedvencét.

Kettős hurokba vagy karikába font vékony péksütemény: sósperec, nemesfém karika: karperec, bokaperec. Származéka: pereces.
A középfelnémet preze (perec) átvétele (irodalmi német Brezel), ez a latin brachium (kar) feltehető késői *brachitum (összefont karok) származékára vezethető vissza. brácsa.

Épp az imént csodáltam és dicsértem meg valami sóspereceket, most viszont ezeket is csak legekkel illethetem. NAgyon jól néznek ki, szerintem éppen amiatt, hoyg iylen rusztikusak.

Én zugolvasóként most csak annyira szólalnék meg, hogy köszönetet mondjak a sósperec receptedért! Ma megcsináltam, isteni lett, pikk-pakk el is fogyott, már tervezem a következő alkalmat a megsütésére ;)))
Garffyka írta... ...

Hozzávalók: Mandula 14 dkg, cukor 14 dkg, barackíz 2 ek. Elkészítése: A meghámozott és darált mandulát és a cukrot annyi barackízzel (kb. 2 ek.) jól összegyúrunk, hogy formálható legyen. Kinyújtjuk, és sósperec alakokat formázunk belőle, darabos cukorral meghintjük, azután sütjük ki.
Barackkrém 1.

A sütni való kolbász héját húzzuk le, a tölteléket tegyük egy tálba. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A sonkát szintén kockára vágjuk. A kakukkfüvet szétmorzsoljuk. A sósperecet egy cm-es kockákra vágjuk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Perec, Tojás, Liszt, Olaj, Citrom?

◄ Sóskifli   Sósrúd ►
 
RSS Mobile