Kezdőlap (Sóskamártás)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Sóskamártás

Gasztronómia  Sóskaleves  Sóskasaláta

Sóskamártás vashiányosoknak
A sóska nem csak levesnek és főzeléknek jó, hanem mártásnak is! Készítsd el a sóskamártást a következő recept alapján, fogyaszd húsételek mellé. Nem csak vashiányosok, hanem lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
...


Sóskamártás - Receptek
Sóskamártás
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Sóskamártás készítése:
A sóskát megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, vagy húsdarálón megdaráljuk. Forró zsírban pároljuk, míg meg nem fő. Azután liszttel meghintjük, egy kevés vízzel leöntjük (húslevessel jobb), megsózzuk. Főzzük, míg sűrű nem lesz, és ráöntjük a tejfölt.

Hideg őszibarackleves
Tárkonyos csirkemell leves
Sóskamártás
Sonkás burgonyakrémleves
Dán húsgombócleves
Tarhonyaleves
Zöldborsóleves májgaluskával
Babgulyás bográcsban ...

Sóskamártás vöröshagymás tört burgonyával és posírozott tojással

Ugye milyen szép sárga a tojás? A színe nem lett szerkesztve, saját tyúkjaink tojnak ilyeneket.
 ...

Sóskamártás 2.
Ugyanaz ,mint az előző,csak teszek bele vagy 2-3 evőkanál cukrot és a végén nem joghurtot használok,hanem 200ml főzőtejszínt!
Jó étvágyat! ...

Sóskamártás
A sóska a tavasz első zöld féléje, már a színe is felvidítja az embert. Nagyon finom és egészséges, jó lenne rászoktatni a gyerekeket is. Ez a paleo változat az én találmányom, az alma édesíti és sűríti is egyben, finom, pikáns lesz tőle.

Sóskamártás - 4 személyre
95 kalória / fő
A sóskát megtisztítjuk, a vastagabb szárakat eltávolítjuk, többször bő vízben megmossuk, amíg a víz tiszta nem lesz. Az olajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a sóskát. Kevés sóval addig pároljuk, amíg egészen szétfő.

Megjegyzés: A sóskamártás helyett snidlingmártás is készülhet, de aki nem akar bajlódni, az ki is hagyhatja.
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 9:30 DE
Nincsenek megjegyzések: ...

Sóskamártás
Sztrapacska
Pizza egyszerűen
Székelykáposzta
Főtt hús gombamártással, kölessel
Húsleves - ajánlva akár Márton napra is
Sült oldalas kelbimbóval, hagymás törtkrumplival
Sült banán karamellöntettel
Zöldbabos csirkemájragu nudlival
Hajában sült burgonya juhtúrós, zöldfűszeres vajja.

Meglepődtem, hogy nem találtam meg a sóskamártás receptjét az oldalon, így örömmel pótoltam a hiányt.
Van, aki hagyma nélkül szereti, így az el is hagyható, és főtt krumplival tálalva laktatóbb.
Hasonló receptek: ...

Sóskamártás
Hozzávalók: 25 dkg sóska, 1 húsleveskocka, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor és só.
Elkészítés: A megmosott és lecsurgatott sóskát nagyon vékony csíkokra összevágom, majd a felforrósított olajon megpirítom.

Sóskamártás rösztivel és buggyantott tojással
40 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Sóskamártás
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
értékelés: ...

Sóskamártás
2 marék sóska, diónyi zsír, 3 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, só, 2 gerezd fokhagyma. A sóskát megtisztítjuk, a vastag ereit kiszedjük, nagyon sokszor átmossuk, lecsurgatjuk, és apróra összevágjuk.

Sóskamártás
Kevés cukorral, édes-pikánsan, langyosan szeretjük a legjobban. Ha fagyasztott püréből készül, a kiengedett, lecsepegtetett pürét kevés tejjel felforralom, és ezt habarom be, így nem lesz annyira bántóan savanyú, és sokkal kevésbé kell édesíteni.

Sóskamártás.

Vegyünk hat személyre egy jó marék szép, tiszta sóskát, vagdaljuk meg vágókéssel jó apróra, tegyünk egy literes lábasba egy diónyi zsirt, mely ha forr, öntsünk bele egy jó fakanál lisztet; piritsuk meg szép gyenge pirosra, aztán tegyük bele a fentebb leirt apróra vágott sóskát, ...

Sóskamártás: kis olajon 1 ek.cukrot kezdünk pirítani,amikor sárgás színű lesz,rádobunk 3-4 szál karikára vágott újhagymát,vagy 1 szál karikára vágott póré is jó.Átforgatjuk.Rátesszük az 1 kg friss sóskát,(mosott és tisztított),két adagban,hagyjuk,hogy kicsit összeessen.

Sóskamártás burgonyával és virslirózsával
Spagetti Krinolinba(virslibe) fűzve
Spanyol burgonyafőzelék ...

Sóskamártás
Sajtos-gombás töltött sertéskaraj
Sciskanice (szlovák sós-tejfölös tekercs) ...

Sóskamártás recept
Elkészítésí idő: 10 perc
Elkészítés: Edényben olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, lecsöpögtetett sóskaleveleket, folyamatosan kavargatjuk, míg lekvárszerű lesz. Ezalatt teszünk hozzá pici sót és ízlés szerint cukrot (ki men...

Sóskamártás
...........
Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter
húsleves (leveskockából), 8 evőkanál fehérbor, 7 evőkanál száraz
vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors.

Sóskamártás
Hozzávalók: 50 dkg friss sóska 1 közepes vöröshagyma 1-2 evőkanál rizsliszt 2-3 teáskanál cukor 3 evőkanál olaj 1,5 dl tejföl só A sóskát megmossuk, a levelek szárát kitépjük, és a lereszelt vöröshagymával forró olajon addig pároljuk, míg teljesen pépes nem lesz.

sóskaszósz, sóskamártás, friss sóskafőzelék
Fahéj receptje
elkészítés ...

Borjúszelet sóskamártással
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb borjúszelet, szalonna, 5 dkg vaj, 60-70 dkg sóska, 1 közepes fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, 3 dl tej, 1 púpos evőkanál liszt, 1 kiskanál cukor (ízlés szerint lehet több is), 1 mokkáskanál só, 1 dl tejföl ...

Áfonyaszósz, Barbecue mártás, Bársonyos mártás, Borsodó, Tarator, caciki, tzatziki, Tejsodó, Egres szósz, Diómártás, Édes-savanyú mártás, Generálszósz, Kaporszósz, Csípős ljutenica, ajvár, Padlizsános ljutenica, ajvár, Majonéz, Sárgarépás ljutenica, ajvár, Mustármártás, Sajtmártás, Sóskamártás, ...

Tudom, hogy sokan idegenkednek a sóskától, és nem is jut más eszükbe róla, csak néhány rossz emlékű gyerekkori sóskamártás fakószürke főtt hús mellé, de az igazság az, hogy a sóska ezerféleképpen felhasználható.

Kínálhatjuk levesbetétnek is, vagy például sóskamártás mellé egészben, vagy sütőben sütve, vagy serpenyőben, olajban sütve, ezt "lábatlannak" hívják. Ha sütjük, természetesen nem kell a fólia, és nem kell megfőzni!
A receptet, fotókat küldte: Babett,
Súgó ...

Kapros leves hidegen
Rántott újburgonya sóskamártással
Magyaros újburgonya
Újkrumpli Frank módra
Krémes újkrumpli
Tejfölben sült újkrumpli
Rozmaringos újburgonya
Gombás újburgonya
Csőben sült újburgonya sajttal
Szardíniai újburgonya ...

SZERDA: Húsleves, főtt marhahús pirított burgonyával (mirelit hasábburgonyából) és sóskamártással, befőtt
VASÁRNAP: Gombaleves (a csirkemell csontjával, bőrével), kínai csirkemell rizzsel, gesztenyetorta
VASÁRNAP: Tojássaláta, mustáros csülök petrezselymes rizzsel, krémes pite ...

Burgonyapürével vagy sóskamártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
A rovat további receptjei: ...

.Ma este nálunk feladott egyszerű, mondhatni mesztélábas -de nagyon ízletes- vacsora (malac sültoldalas hagymás főtt krumplival, sóskamártással) után jólesett ez a buja, kelt tészta ölelésében megbúvó marcipános-amarettós élvezet. Pont volt az i-re, korona a vacsorára!...
Köszönöm ...
VálaszTörlés ...

paradicsomleves, sóskamártás, tejmártás stb.).
Ezt sok helyen fehér-, vagy vajas rántásnak is nevezik, csak addig pirítjuk a zsírban a lisztet, amíg eredeti színét elveszti, és fehér színűvé válik. Ilyen rántás való a fehér mártáshoz, és a krémlevesekhez.

A húst szeleteljük 8 érmére, mossuk meg, csöpögtessük le és borsozzuk meg, majd forró margarinon 4 percig süssük. Borjúérmék sóskamártásban»
Zöldfűszeres bélszín

Hozzávalók 4 személyre: ...

Kérdezte még valaki a titokzatos zöldet, ami édes volt, az a sóskamártás.
Jó volt még a meggymártás a cipőtalp mellé, sőt én még a tökfőzelékkel is ki voltam békülve.


Ha a pontyot megtisztítottad, hosszában mindkét oldalról messd be, a nélkül hogy kettévágnád, azután tört borssal és sóval dörgöld, kend be vajjal és rostélyon süsd meg, de vajjal gyakran öntözgesd. Ha jól megsült, rakd tálba, s jó sóskamártással ontsd le.
...

habzásig összemelegítjük, vagyis egyáltalán nem pirítjuk meg, hanem a felhevített zsiradékba beletesszük a lisztet, és csak átforrósítjuk, hogy ne maradjon nyers. Akkor használjuk, amikor az alapanyag ízét nem akarjuk erősíteni a rántással; célja csak a sűrítés (pl. paradicsomleves, sóskamártás, ...

Amire különösen szívesen emlékszem vissza a gyerekkor ízei közül, az egy olyan étel, amivel eddig általában mindenütt megrökönyödést keltettem, édesapám kedvence volt. Bécsi szelet rizzsel, nos, idáig semmi hiba, azonban a ropogósra sült, illatos hússzeletet nyakon kell önteni sóskamártással.

Megsózom, esetleg csipetnyi cukorral édesítem, és
gyakori kevergetés közben felforralom. A közben megsült húsról lebontom a cérnát, és éles késsel felszeletelem. Melegített tálra teszem, köréöntöm a tejszínes sóskamártást és sós vízben főtt burgonyával kínálom.

Lásd még: Lásd még: Sóska, Leves, Paradicsom, Tojás, Zöldborsó

◄ Sóskaleves   Sóskasaláta ►
 
RSS Mobile