Kezdőlap (Sóska)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Sóska


 

Sóska

Gasztronómia  Sós uborka  Sóska leves

Sóskapuding
Tudom, hogy sokan idegenkednek a sóskától, és nem is jut más eszükbe róla, csak néhány rossz emlékű gyerekkori sóskamártás fakószürke főtt hús mellé, de az igazság az, hogy a sóska ezerféleképpen felhasználható.


krémleves
Nemrég a piacon járva megakadt a szemem egy nagy csomag n. Gondoltam, hogy csinálok belőle egy jó kis levest, úgyhogy vettem is egy fél kilót.

Sóskamártás vashiányosoknak
A sóska nem csak levesnek és főzeléknek jó, hanem mártásnak is! Készítsd el a sóskamártást a következő recept alapján, fogyaszd húsételek mellé. Nem csak vashiányosok, hanem lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
...

leves füstölt pisztrángfilével
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "leves füstölt pisztrángfilével" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Sóskakrémleves elkészítése:
A sóskát megtisztítva, megmosva, vízben puhára főzzük. Leszűrve szitán áttörjük. Néhány kanál tejfölből egy kevés liszttel habarást készítünk, föleresztjük csontlével vagy azzal a lével, melyben a sóska főtt.

mártás - Receptek
mártás
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Sóska
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sóska alapanyagként.
Zöldséges tonhal ...

leves II. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

sóskafőzelékek - Receptek
Találatok száma: 2 recept
Sóskamártás rösztivel és buggyantott tojással ...

főzelék
Magyar főzelék.
Kategória:főzelékek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Sóska
« Vissza
Egész Európában őshonos növény, de megtalálható Ázsiában, Észak-Amerikában, valamint Chilében is. Vad alakja hazánkban gyakran előfordul elsősorban nedvesebb árkok, rétek területén.

krém zöldfűszeres túrógaluskákkal
Galéria (2)
Ők is elkészítették ...

Sóska
A tavaszi ízek sorozat második növénye a sóska. Ez az ásványi sót, meszet, foszfort, vasat, C-vitamint tartalmazó, élénkítő hatású növény, amit vértisztító hatása miatt a népi gyógyászat is kedvel. ...

leves
Hozzávalók:
3-4 nagy marok friss , 1 kávés kanál vegeta, 1-2db tojás, liszt, só, olaj vagy zsír ...

Sóska
Tormaleveles töltike
Tavasszal szeretem ezt késziteni, amikor még zsenge a tormalevél.

főzelék
Ősz végéig kapható a friss finom , különösen ajánlott a kisbabás anyukáknak, de a felnőttek is szívesen fogyasztják.

sóska
savanyu lapu (növ., Rumex L.), a róla nevezett családnak egy-kétnyáréltü füve ízelt szárral, bütykein lent nyeles, felfelé nyeletlen, elszórt egyszerü levelekkel, ágtetőző, jobbadán özvegy, sőt kétlaku fürtben apró pirosas virágokkal, ...

főzelék Hozzávalók: 1 kiló , 6 deka zsír, 4 deka liszt, 2 deci tejföl, 4 deka cukor, só.

sóska
Savanykás ízű leveleiért termesztett főzeléknövény.
A só származéka kicsinyítő képzővel, a sós korábban a savanyú íz megnevezésére is használatos volt.

szósz, mártás, friss főzelék
Fahéj receptje
elkészítés ...

Sóskaleves másképp
Hozzávalók - 4 személyre:
3 szál újhagyma
40 dkg lisztes burgonya
7,5 dl zöldséglé ...

-sütötök püré
Hozzávalók:
sütőtök,egy kis maréknyi
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, kevés vízben odatesszük főni, mikor félig megfőtt hozzáadjuk a t és együtt puhára főzzük, majd az egszet turmixoljuk.

A sóska levelét összehajtjuk, és úgy törjük le, hogy azt végighúzva, ne maradjon a sóskában szálka. Hideg vízben gyorsan megmossuk, kicsavarjuk. Olajat felforrósítunk, benne addig pároljuk a sóskát, míg pépet nyerünk.

A leveleket megmosom, az erősebb szárakat letépdesem. Ez a legádázabb része a történetnek. :) Ha ezzel kész vagyunk, utána már kb. 10-15 perc alatt kész a leves.

A sóskaleveleket megmosom, a levelek szárát kitépem, és a lereszelt vöröshagymával forró vajon addig sütöm, míg teljesen pépes nem lesz.
Ekkor meghintem egy-két evőkanál liszttel és így párolom pár percig, folyamatosan kevergetve.

100 g püré
50 g burgonya
1 mokkáskanál olívaolaj
1 kávéskanál cukor ...

Ha a rántás fehéren habzik, a felengedett sóskapürét hozzákeverjük. Simára kevert tejfelt, vizet - vagy ha van csontlevesünk, akkor azt - adunk hozzá, cukorral, sóval ízesítjük, és kiforraljuk.

Elkészíthető mixként, hogy a -spenót szószt, a tört krumplit és a sajtot összekeverem, a krumpli levével hígitom ha szükséges, esetleg egy kanál tápszert is lehet bele tenni, így még laktatóbb az étel.

Citromos mézes csirkecomb, sóska pestós tagliatellével
Nem is tudnám megmondani mi kerített jobban hatalmába! A versenyszellem, a nyerni vágyás, vagy egyszerűen csak a pavlovi reflexeim diktáltak Mautner Zsófia. Continue reading » ...

Ha a lényegében megpuhult, akkor öntsük fel a csontlével (ha nincs, akkor vízzel), sózzuk, adjunk hozzá (kb. 2-3 evőkanálnyi) cukrot, s alaposan forraljuk össze. Végül passzírozzuk át a levest, s keverjük hozzá a tejfölt.

40 dkg mélyhűtött, ízesítés nélküli natúr sóskapüré
vagy 1/2 kg friss sóska
2 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém ...

Hideg őszibarackleves
Tárkonyos csirkemell leves
mártás
Sonkás burgonyakrémleves
Dán húsgombócleves
Tarhonyaleves
Zöldborsóleves májgaluskával
Babgulyás bográcsban ...

Szabad kategóriák: 30 perces finomságok, Fitness-wellness ételek, Főzelékek, Gyors vacsorák, Könnyű és gyors ételek, Könnyű nyári ételek, Vegetáriánus ételek, Zöldségekből készített
Címkék: egészséges, sóska, gyors, főzelék, finom, könnyű, ...

mártás vöröshagymás tört burgonyával és posírozott tojással

Ugye milyen szép sárga a tojás? A színe nem lett szerkesztve, saját tyúkjaink tojnak ilyeneket.
 ...

Sóskamártás 2.
Ugyanaz ,mint az előző,csak teszek bele vagy 2-3 evőkanál cukrot és a végén nem joghurtot használok,hanem 200ml főzőtejszínt!
Jó étvágyat! ...

főzelék
A főzelék egy olyan étel, amit világ életemben ki nem álhattam, egészen 2009-ig, amikor anyóséknál belekóstoltam.
Most sem tartozik a kedvenceim közé, de már csinálok én is és nem zárkózom el tőle.

Sóska újra
Gyerekkoromban gyakran szerepelt a sóska, főzelék vagy inkább mártás, és az elhagyhatatlan főtt krumpli. Nem emlékszem, hogy ettük volna tojással, ha törlődött volna a fejemből, Panni majd kijavít.

leves rántottabetéttel
Aleda-nál láttam (Saláta leves és Medvehagyma leves), hogy rántottát használ levesbetétnek. Innen jött az ötlet, hogy csigásítom a rántottacsíkokat a mai leveshez.

Sóska mártás
Nagyon vártam már az esőt, a kertünk minden növénykéje sóvárgott már néhány csepp után. Különösen a sóska hálálkodott, az eső után néhány nappal már leszedésre kínálgatta duzzadó leveleit.

mártás
A a tavasz első zöld féléje, már a színe is felvidítja az embert. Nagyon finom és egészséges, jó lenne rászoktatni a gyerekeket is.

Lásd még: Lásd még: Leves, Tojás, Zöldség, Saláta, Hagyma

Gasztronómia  Sós uborka  Sóska leves

 
RSS Mobile