Kezdőlap (Sóska)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Sóska


 

Sóska

Gasztronómia  Sós uborka  Sóska leves

Sóskapuding
Tudom, hogy sokan idegenkednek a sóskától, és nem is jut más eszükbe róla, csak néhány rossz emlékű gyerekkori sóskamártás fakószürke főtt hús mellé, de az igazság az, hogy a sóska ezerféleképpen felhasználható.


Sóskapuding
30 dkg sóska, 4 tojás, 2 dl tejföl, 8 dkg vaj, 2 púpozott evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor ...

Sóskakrémleves
Nemrég a piacon járva megakadt a szemem egy nagy csomag sóskán. Gondoltam, hogy csinálok belőle egy jó kis levest, úgyhogy vettem is egy fél kilót.

Sóskamártás vashiányosoknak
A sóska nem csak levesnek és főzeléknek jó, hanem mártásnak is! Készítsd el a sóskamártást a következő recept alapján, fogyaszd húsételek mellé. Nem csak vashiányosok, hanem lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
...

Sóskaleves füstölt pisztrángfilével
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Sóskaleves füstölt pisztrángfilével" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Sóskakrémleves elkészítése:
A sóskát megtisztítva, megmosva, vízben puhára főzzük. Leszűrve szitán áttörjük. Néhány kanál tejfölből egy kevés liszttel habarást készítünk, föleresztjük csontlével vagy azzal a lével, melyben a sóska főtt.

Sóskamártás - Receptek
Sóskamártás
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Sóska
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sóska alapanyagként.
Zöldséges tonhal ...

Sóskafőzelék hozzávalói:
100 g sóskapüré
50 g burgonya
1 mokkáskanál olívaolaj
1 kávéskanál cukor ...

Sóskaleves II. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

sóskafőzelékek - Receptek
Találatok száma: 2 recept
Sóskamártás rösztivel és buggyantott tojással ...

Sóskafőzelék
Magyar főzelék.
Kategória:főzelékek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Sóska
« Vissza
Egész Európában őshonos növény, de megtalálható Ázsiában, Észak-Amerikában, valamint Chilében is. Vad alakja hazánkban gyakran előfordul elsősorban nedvesebb árkok, rétek területén.

Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal
Galéria (2)
Ők is elkészítették ...

Sóska
A tavaszi ízek sorozat második növénye a sóska. Ez az ásványi sót, meszet, foszfort, vasat, C-vitamint tartalmazó, élénkítő hatású növény, amit vértisztító hatása miatt a népi gyógyászat is kedvel. ...

Sóskaleves
Hozzávalók:
3-4 nagy marok friss sóska, 1 kávés kanál vegeta, 1-2db tojás, liszt, só, olaj vagy zsír ...

Sóska
Tormaleveles töltike
Tavasszal szeretem ezt késziteni, amikor még zsenge a tormalevél.

Sóskafőzelék
Ősz végéig kapható a friss finom sóska, különösen ajánlott a kisbabás anyukáknak, de a felnőttek is szívesen fogyasztják.

sóska
savanyu lapu (növ., Rumex L.), a róla nevezett családnak egy-kétnyáréltü füve ízelt szárral, bütykein lent nyeles, felfelé nyeletlen, elszórt egyszerü levelekkel, ágtetőző, jobbadán özvegy, sőt kétlaku fürtben apró pirosas virágokkal, ...

sóska
Savanykás ízű leveleiért termesztett főzeléknövény.
A só származéka kicsinyítő képzővel, a sós korábban a savanyú íz megnevezésére is használatos volt.

sóskaszósz, sóskamártás, friss sóskafőzelék
Fahéj receptje
elkészítés ...

Sóskaleves másképp
Hozzávalók - 4 személyre:
3 szál újhagyma
40 dkg lisztes burgonya
7,5 dl zöldséglé ...

Sóska-sütötök püré
Hozzávalók:
sütőtök,egy kis maréknyi sóska
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, kevés vízben odatesszük főni, mikor félig megfőtt hozzáadjuk a sóskát és együtt puhára főzzük, majd az egszet turmixoljuk.

A sóskaleveleket megmosom, az erősebb szárakat letépdesem. Ez a legádázabb része a történetnek. :) Ha ezzel kész vagyunk, utána már kb. 10-15 perc alatt kész a leves.

A sóskaleveleket megmosom, a levelek szárát kitépem, és a lereszelt vöröshagymával forró vajon addig sütöm, míg teljesen pépes nem lesz.
Ekkor meghintem egy-két evőkanál liszttel és így párolom pár percig, folyamatosan kevergetve.

50 dkg sóska (tisztított, szár nélküli)
1 evőkanál zsír - sertés
3 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
6 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
500 ml víz
800 ml házi tej / teljes tej ...

100 g sóskapüré
50 g burgonya
1 mokkáskanál olívaolaj
1 kávéskanál cukor ...

Ha a rántás fehéren habzik, a felengedett sóskapürét hozzákeverjük. Simára kevert tejfelt, vizet - vagy ha van csontlevesünk, akkor azt - adunk hozzá, cukorral, sóval ízesítjük, és kiforraljuk.

Elkészíthető mixként, hogy a sóska-spenót szószt, a tört krumplit és a sajtot összekeverem, a krumpli levével hígitom ha szükséges, esetleg egy kanál tápszert is lehet bele tenni, így még laktatóbb az étel.

Ha a sóska lényegében megpuhult, akkor öntsük fel a csontlével (ha nincs, akkor vízzel), sózzuk, adjunk hozzá (kb. 2-3 evőkanálnyi) cukrot, s alaposan forraljuk össze. Végül passzírozzuk át a levest, s keverjük hozzá a tejfölt.

40 dkg mélyhűtött, ízesítés nélküli natúr sóskapüré
vagy 1/2 kg friss sóska
2 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém ...

Hideg őszibarackleves
Tárkonyos csirkemell leves
Sóskamártás
Sonkás burgonyakrémleves
Dán húsgombócleves
Tarhonyaleves
Zöldborsóleves májgaluskával
Babgulyás bográcsban ...

Sóskamártás vöröshagymás tört burgonyával és posírozott tojással

Ugye milyen szép sárga a tojás? A színe nem lett szerkesztve, saját tyúkjaink tojnak ilyeneket.
 ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Tojás, Zöldség, Saláta, Hagyma

Gasztronómia  Sós uborka  Sóska leves

 
RSS Mobile