Kezdőlap (Sertésragu)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sertésragu

Gasztronómia  Sertéspörkölt  Sertéssült

Sertésragu szőlővel és fehérkenyérrel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Sertésragu szőlővel és fehérkenyérrel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...


Hogyan készül a Sertésraguleves velővel?
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, sót, borsot, ételízesítőt és fedő alatt -a vizet pótolva- félpuhára pároljuk.

Görög sertésragu készítése :
A hagymákat apróra vágjuk, s az olajon üvegesre pároljuk.
A húst ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a hagymás zsíron átpirítjuk.

Ínyenc sertésragu tésztával
0/5
Katus Attila sztáredzőnek sajnos nem sok ideje jut a főzésre, de azért odafigyel, hogy amit eszik, az passzoljon a sportos életmódhoz. Legfőbb szempont, hogy az étel finom és egészséges legyen. Reggelire a tojásrántottát azért egyedül készíti.

Chilis sertésragu
beküldő: TV Paprika Magazin
elkészítési idő: 75 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Lencsés ~ virslivel bajor káposztával
Feltöltő: Fodor Emese Kategória: Sertés ételek, Ünnepi ételek 0 84 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Babos ~ - 6 személyre
A babot előző éjszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, majd öntsük fel vízzel és ha felforrt főzzük egy órán át.
A megtisztított húst szeleteljük fel, fűszerezzük sóval és borssal, majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát negyed óra alatt.

Tejes ~, belga recept
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg sertéscomb vagy -lapocka,10 dkg vaj, 1/2 l tej, 2 fej vöröshagyma, 1 mk só, 1 mk szegfűszeg, 1 késhegynyi őrölt bors ...

Régimódi ~ Brain Jones módra
Régimódi ~ Brain Jones módra ...

Savanyú ~ laskagombával
Nagyon-nagyon szeretem a savanyú ízt, de csak akkor, ha valamivel ellensúlyozva van: egy kis tejfölös krémességgel, vagy valami édeskés mellékízzel, esetleg egy megfelelő állaggal. Ebben az ételben ezeket sikerült jól eltalálnom.

Hegykői ~ - Hegykő
A paprikát, paradicsomot, sárgarépát, petrezselymet és hagymát felkockázzuk. A húst is apró darabokra vágjuk. Étolajban megpároljuk a hagymát, meghintjük 2 teáskanál sóval, beleforgatjuk a húst.

Tejfölös ~ recept
(1 szavazat, átlaga: 5.00 az 5-ből)
Loading ...

Régimódi ~ recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Tejszínes ~ zöldboróval
Ahogy az előző posztban olvashatták, hústól függően kezdek gondolkodni, hogy mit főzzek. Persze azért sokszor arról van szó, hogy megkívánunk valamit, de előfordul, hogy nulla ötletem van.

TÁRKONYOS SERTÉSRAGULEVES
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertéscomb, 1 kis fej vöröshagyma, leveszöldségek ízlés szerint, őrölt bors, babérlevél, só, 5 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, fél evőkanál tárkonyecet, tárkonylevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál ételízesítő, ...

Temesvári ~ nokedlivel
Veruss ismét jó kis receptet publikált. Íme az általam készített verzió (pár különbséggel):
Hozzávalók: ...

Almás zelleres ~
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő
Ezt a finom receptet Kosztelnik Lászlóné nevű kedves olvasónk küldte be köszönjük.

Semmi extra nincs a ~ levesemben, pont ez a lényeg. Jóféle hús, finom makói vöröshagyma, aránylag sok, vaj-olaj keverék a pároláshoz, dinszteléshez, friss, nyári zöldségek, jó adag tejszín, tejföl keveréke, vágott petrezselyem és fél friss citrom leve.

Trofie paradicsomos ~val - Trofie col ragĂš
Hozzávalók:
200 g darált sertéscomb ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Sertés receptek Tokányok, pörköltek Bakonyi ~
Bakonyi ~
Galéria (1) ...

Majonézes öntet
Tárkonyos gombás ~ leves
► június (2)
Karalábéleves tejfölösen
Paradicsomsaláta ...

~ aszalt szilvával
A hagymát finomra aprítjuk, és a zsíron meg az olajon üvegesre dinszteljük. A húst kockára vágjuk, rászedjük a hagymás zsírra, és fehéredésig pirítjuk.

~ gombamártással és hosszúmetélttel
Hozzávalók 6 személyre: 15 g friss vagy szárított porcini gomba 60 g liszt 700 g sertésszűzpecsenye vékony szeletekre vágva, lezsírozva 3 evőkanál olívaolaj 8 mogyoróhagyma hámozva, a nagyobbak félbevágva 350 g friss gomba tisztíva, ...

Görög ~
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vöröshagyma
30 dkg sovány sertéscomb ...

Görög ~
Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 1 dl olaj, 3 fej hagyma, 2 paprika, 3 paradicsom, 1 savanyú uborka, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, 20 dkg zöldbab, 1 kávéskanál liszt, 1 csokor petrezselyem, só, bors, pirospaprika, citromlé.

Pilisi ~
Ezt is lehet olajjal készíteni, amin megfonnyasztunk két szál karikára vágott póréhagymát. Beleteszünk 1,2 kg kockára vágott húst, majd 2-2 paradicsompaprikát és sárgarépát ugyancsak kockázva.

Szójás ~leves

Hozzávalók: 30 dkg sertéshús,1 szál póréhagyma,1/2 kaliforniai paprika,20 dkg zöldbab,3 gerezd fokhagyma,3 ek.olaj,5 dkg gomba,1 tk.reszelt friss gyömbér,2 ek.szójaszósz,1 tk.étkezési keményítő,2 ek.vörösborecet,erős paprika,só,5 dkg üvegtészta.
...

Pilisi ~
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm hosszú póréhagyma, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 4 evőkanál konzerv csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv zöldborsó, 4 evőkanál konzerv zöldbab, 1 paradicsompaprika, 1 sárgarépa, só.
Elkészítés: ...

~leves kelkáposztával
Hozzávalók:
4-5 adaghoz: 30 dkg sertéscomb, 1 tasak Sertéssült fűszerkeverék, 10-10 dkg sárgarépa, petrezselyem, zeller, 30 dkg kelkáposzta, 1 tk ételízesítő , 1 ek liszt, 2-3 dl tejföl ...

~ zöldborsóval
A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk,...
3 személyre
90 perc
Részletek ...

~ leves, raguleves galuskával, zöldséges raguleves
DiaNatura receptje
elkészítés ...

SERTÉSRAGU LENCSÉVEL
Hozzávalók: 40 dkg lencse, 1 kg sertésoldalas, 5 dkg disznózsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma,
3-4 szem szegfűszeg, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 kiskanál zsálya, só, bors ...

Almás ~ recept
Elkészítésí idő: 150 perc
Elkészítés: Pucoljuk meg az almát, magozzuk ki, és vágjuk cikkelyekre majd 20 perc alatt süssük meg vaj és cukor keverékében. A megtisztított húst kockázzuk fel, fűszerezzük sóval, borssal, valamint f...

Babos ~
A babot előző éjaszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, majd öntsük fel vízzel és ha felforrt főzzük e...
izletes.hu on Facebook ...

Gombás ~ mákos pappardelle tésztával
Tavaszi szélesmetélt lazaccal
Fettuccine fésűkagylóval vargányás tejszínmártással ...

Mexikói ~
MÉZES, SZEZÁMMAGOS, KAKUKKFÜVES SÜLT OLDALAS
Milánói rakott hús ...

Mogyorós ~ szegfűgombával
Mustáros hentestokány hagymás burgonyával
Mustáros hús ...

Tárkonyos ~leves eperlevéllel
A húst kis kockára vágjuk kb. 0,5x0,5 mm-es re. Finomra vágjuk a hagymát és az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk.

Tárkonyos ~leves eperlevél tésztával
Tejszínes-sonkás rakott krumpli
Toros káposzta (képpel) ahogy én szeretem ...

Zöldséges ~ tésztaágyon
Hozzávalók:
30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítő, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, ...

tárkonyos ~ leves
bőrös malackaraj, egyben sütve, zöldfűszerekkel és prosciutto crudo-val
tejszínes gombamártás ...

Fűszeres ~ paradicsomosan - csábító fincsiség!
0 0 Fűszeres ~ paradicsomosan - csábító fincsiség!
Fincsi falatok, könnyedén. Ennek az ételnek mindig nagy sikere van! Hozzávalók: 70 dkg csirkemell 70 dkg póréhagyma 1 evőkanál mustár 1 dl főzőtejszín 7 dkg[.] ...

Tárkonyos ~leves eperlevéllel
40 dkg comb, 1 kicsi fej hagyma, 1 db sárgarépa, 1 db gyökér, 10 dkg zeller, vagy szárzeller, 0.5 dl olaj, 1 ek liszt 2 tk szárított tárkony, só, őrölt fehérbors, 5 dkg új vagy póréhagyma, 5-8 dkg Gyermelyi eperlevél ...

Temesvári ~
Hozzávalók: 50-60 dkg sertéscomb vagy -lapocka, 1 közepes vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt kömény, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 40 dkg fagyasztott zöldbab (idényben friss), 20 dkg füstölt kolbász, ...

Erdei gombás ~ gnoccival. Marhahúsos lepény.
Sonkás karfiol leves. Csirkeraguleves vargányával.
Tételek: 49 - 60 ból 62 ...

Vörösboros ~
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús, 2 kisebb vörös bab konzerv, 6 paradicsom, olaj, sült hús fűszerkeverék, só, cukor, kakukkfű, rizs ...

Paradicsomos ~
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéskaraj, 5 evőkanál olaj, só, bors, 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl bor, 6-7 hámozott paradicsom levével együtt (jelenleg konzervből), 1 teáskanál cukor, 3-4 evőkanál tej, friss oregánó, száraztészta.

Fehérboros-kapros ~ cukkinis rizzsel
45 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

: bakonyi sertésszelet helyett bakonyi ~.
[szerkesztés] Raktáros
a nyersanyagok, kereskedelmi áruk, felszerelési tárgyak beszerzése és a raktározott áruk kezelése a feladata.
[szerkesztés] Rántás
A magyaros konyhatechnológiában az egyik leggyakrabban alkalmazott sűrítési művelet.

~leves aszalt szilvával
Sonkás-gombás rakott palacsinta
Rozmaringos sertésoldalas sajttal töltött krumpliv...
Gyuvecs
BB - brindzás briós
Capuccino brownie
Rántott hal diós-kakukkfüves bundában
Sültpaprika krémleves...
Zakuszka
"Lebkuchen" Évától, avagy elkárhozás
Hála...

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Töltött káposzta rómaiban
Görög ~
Nyúlgerinc gesztenyével (4 személyre) ...

Székely káposzta Pityu kedvére
Csirketagine sárgabarackkal
Csekonics saláta
Lecsós ~
Brokkolisaláta ...

Karajszeletek vegyes salátával
Mustáros malacsült
Pácolt sertéscomb zöldborsóval
Pórés ~
Rozmaringos sertéssült
Sertés szűzpecsenye almával
Sertéscomb gombamártással
Sertéshús paprikával
Sertéssült füstölt sajttal és almával ...

Más tájak hangulatát, népek ízlését lopja be az étterembe a felvidéki ~, a country karaj, a germán hadak vacsorája. Hogy mindez mit is rejt valójában? Kéretik a helyszínen megfejteni.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Sertés, Paradicsom, Leves, Csirke, Zöldség?

◄ Sertéspörkölt   Sertéssült ►
 
RSS Mobile