Kezdőlap (Sertésdagadó)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sertésdagadó

Gasztronómia  Sertéscsülök  Sertésfelsál

Sertésdagadó
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sertésdagadó alapanyagként.
Töltött padlizsán ...


Sertésdagadó kolbászhússal töltve
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Sertés ételek 0 61 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

A sertésdagadót egy nappal korábban készítsük el. Válasszunk ki egy akkora átmérőjű lábast, amelyben fekve elfér a dagadó. Vágjuk apróra a sárgarépát, gyökeret, hagymát és angolzellert.

A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót.

Ha azt mondom, hogy életemben nem készítettem még töltött sertésdagadót, akkor ez azt is jelenti. Anyósom egyik specialitása, valahogyan ez az étel maradt is a családban kizárólag a nála felkínált fogások között.

Hogyan készül a Mézes, fűszeres sült ~?
Írd meg nekünk Te!
Te már elkészítetted, vagy most készülsz elkészíteni ezt a receptet?
Készítsd el, fotózd le és töltsd fel honlapunkra, hogy nyerhess vele! Minden 1000 új feltöltött recept után sorsolás! ...

Főoldal› Receptek › Alkalom › Családi ünnep › Mézes, fűszeres sült ~
Mézes, fűszeres sült ~
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Családi ünnep ...

~ babos káposztával
Hozzávalók: 60 dkg ~, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 db babérlevél, 5 g pirospaprika, 20 dkg
tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só.
A ~t féltenyérnyi darabokra vágjuk.

~ aszalt gyümölcsökkel
Ez az étel önmagában - a gyümölcsszószos lével leöntve - is nagyon laktató.
...

1 kg ~
olaj

Töltelék hozzávalói:
4 db szikkadt zsemle (vagy 4 szelet szikkadt kenyér)
4 tojás
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű vöröshagymakrém)
3 gerezd fokhagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű fokhagymakrém)
apróra vágott petrezselyemlevél
só ...

60 dkg ~, 3 zsemle, 2 tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olvasztott zsír, só. A dagadót lehetőleg hosszúkásra vágassuk, hogy keskenyebb legyen, ha széles, nehéz szeletelni.

5 kg ~
A töltelékhez
6 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
5 db zsemle
250 g gomba - csiperke/sampion
2 fej hagyma - vörös
0.5 db paprika - kaliforniai, piros
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál hagyma - újhagyma
1 evőkanál só
1 csapott kávéskanál bors - fekete (őrölt) ...

Töltött ~, tejszínes zöldborsófőzelékkel
Spagetti diómártással
Rakott cukkini ...

Harbini ~ (kínai)
Hátszínszelet márványsajttal és hagymadzsemmel (angol Videó)
Házi óriásburger & ropogós csirke szárny (Videóval) ...

Töltött ~
Írta: nagyi
Hozzávalók: 80 deka sovány sertés­dagadó, 2 zsemle, 1 1/2 deci tej, 2 tojás, 5 deka gomba, 8 deka zsír, 3 deka vöröshagyma, törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, só. Tovább a teljes receptre.

A libahúst, ~t, és a csirkemájat apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított vöröshagymát, a tojást, a konyakot a fehérbort és a fűszereket. Ezeket jól összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és 24 órára a hűtőbe tesszük, hogy a húsmassza jól összeérjen.

Diós töltött ~
Hozzávalók:
1 kg ~, 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 10 dkg dió, 20 dkg párizsi, 1 fej hagyma, 2 dkg margarin, 2 tojás, csipet majoránna, 1 csokor petrezselyem, 4-5 evőkanál olaj ...

50 dkg ~, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma ...

Hozzávalók:
1 kg ~. A töltelék: 2 zsemle, 4 tojás, 5 dkg gomba, kevés hagyma, sertésmáj, só, bors, petrezselyem zöld, 2-3 piros marinált paprika, 1 kanál zsír.
Elkészítés:
A hosszában felszúrt ~t a töltelékkel együtt sütjük meg. Saját levével időnként locsolva.

Töltelékhez: 1.5 kg ~, 1 tojás, 1,2 evőkanál só, Bors, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg rizs.
1 nagy fej savanyított káposzta, 2 kg savanyú káposzta, 1,5 kg füstölt húsos csont, vagy oldalas, 10 kiskanál liszt, 6-8 kiskanál pirospaprika.
Elkészítés: ...

Dagadótekercs Hozzávalók: ~ szélesebb, felső része só sok fokhagyma őrölt kömény bors pirospapkika zsír Elkészítés: A fokhagymát össszezúzom, és sóval, őrölt köménnyel, borssal, pirospaprikával egy kis tálkában jól öszekevert masszát készítek....

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg ~ (vagy lapocka) ledarálva, 1 csésze megmosott, átválogatott rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 tölteni való zöldpaprika, 1 egész tojás, bors, só kevés pirospaprika A tölteni való, vastag, fehér húsú zöldpaprikát megmossuk, ...

50 dkg oldalast, 40 dkg sertéscombot, 30 dkg ~t ledarálunk. Vízben áztatott szárított almát, három gerezd fokhagymát, egy mokkás kanál zöld curry pasztát, két mokkáskanál füstölt őrölt piros paprikát, két evőkanál mustárt, 10 szem olívabogyót, két-három karika chili paprikát, ...

A ~t kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 liter vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez.

Hozzávalók: 50 dkg őzhús 30 dkg ~ 10 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja 30 dkg friss kenyérszalonna 10 dkg libamáj étkezési zselatin A páchoz: 2 evőkanál vaj 1 közepes fej hagyma 2 dl tejszín 1 tojásfehérje 1 szelet héj nélküli szikkadt kenyér 8-10 szem borókabogyó 1 kávéskanál ...

~), illetve lelógó húsdarabok rögzítéséhez. Alkalmazásakor az összefogni kívánt részeket, szelet széleket pontosan - legalább egy-másfél cm átfedéssel - egymásra illesztjük, majd többször összetűzzük. Tálaláskor a tűket ne felejtsük el eltávolítani! ...

» 50 dkg ~
» 10 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 kk. reszelt vöröshagyma
» 2 ek. zsír
» 1 ek. liszt
» 20 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma
» só, bors
» 1 ek. pirospaprika
» 1 dl tejföl ...

Hozzávalók:
50 dkg sovány ~
fél citrom
1 db egész tojás
1,5 dl tejszín
só és törött fehér bors ízlés szerint
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz ...

Kell hozzá: egy szép ~, 15-20 dkg füstölt szalonna, egy fej fokhagyma, só, őrölt kömény, őrölt bors, pirospaprika, 2 tojás sárgája, zsiradék.

Javaslom például a csirkemell töltésén kívül ~ba is tölteléknek!
A bejegyzés kategóriája: 100% paleo, Édes-sós krémek, Paleo receptek, Töltelékek
Kiemelt szavak: BB receptje.
Közvetlen link.

Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló ~, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só.
Bővebben...
Gyümölcs leves recept ...

Hozzávalók:
300 g kolozsvári szalonna, 500 g kacsahús, 300 g ~, 2 db kacsamáj, 150 g kacsaháj, 50 g gomba, 50 g pisztácia, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 100 ml húsleves, 50 ml konyak, 50 g kacsazsír, őrölt bors, só ...

A padlizsánt hosszában elvágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A ~t kockára vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 l vízben megfőzzük. A megpucolt hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk.

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg ~, görög fűszerkeverék, 2 ek mustár, 2 ek olaj, só Az öntethez 3 dl görög joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só ...

Befedjük a füstölt oldalassal, a maradék császárhússal, a ~vál, a debreceni kolbásszal.
Lefedjük a maradék káposztával, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk (hozzátéve a fűszereket, kaprot).

Töltött dagadó

fél ~, 5 tojás, 3 száraz zsömle, 15 dkg csirkemáj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors ...

Hozzávalók: 2.5 kg sertésmáj, 2 kg hasaalja-szalonna, 1 kg sertéstüdő, 2 kg sertésfejhús, 2.5 kg ~, 15 dkg só, 3 dkg őrölt bors, 10 dkg pirospaprika, 1 dkg őrölt szerecsendió, 1 dkg őrölt gyömbérgyökér, 3 fej vöröshagyma ...

borsikafű fokhagyma főzőtejszín kakukkfű karfiol napraforgó olaj rizs sajt ~tojás vaj víz vöröshagyma zsemlemorzsa
receptjellemzők ...

Erre az alapra tesszük a lencsét az áztató vizével együtt, a füstölt combot, a ~t (sertéslapockát), a babérleveleket is hozzáadjuk. Felöntjük még annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a hozzávalókat.

Ha így almába töltve készítem, akkor kiváló meleg előétel is lehet.
Ezt a ragut gyakorlatilag bármibe tölthetem: sütőtökbe, burgonyába, ~ba, pulyka vagy csirkemellszeletekbe is. De így egyszerű mezei raguként is tökéletes - rizs vagy burgonya vagy kuszkusz vagy polentakörettel.

Ezt nem kell megfőzni, elég fagyosan felaprítani és a szalonnás-hagymás keverékbe forgatni. - Ezzel a brokkolis töltelékkel hagyományos módon ~t is megtölthetünk. Értelemszerűen ezt tovább kell az alufólia alatt párolni, hogy a hús biztosan megpuhuljon.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Sertés, Tojás, Hagyma, Paradicsom, Paprika?

◄ Sertéscsülök   Sertésfelsál ►
 
RSS Mobile