Kezdőlap (Sertésdagadó)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Sertésdagadó


 

Sertésdagadó

Gasztronómia  Sertéscsülök  Sertésfelsál
2014.04.19

Sertésdagadó
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sertésdagadó alapanyagként.
Töltött padlizsán ...


Sertésdagadó kolbászhússal töltve
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Sertés ételek 0 61 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

A sertésdagadót egy nappal korábban készítsük el. Válasszunk ki egy akkora átmérőjű lábast, amelyben fekve elfér a dagadó. Vágjuk apróra a sárgarépát, gyökeret, hagymát és angolzellert.

A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót.

Ha azt mondom, hogy életemben nem készítettem még töltött sertésdagadót, akkor ez azt is jelenti. Anyósom egyik specialitása, valahogyan ez az étel maradt is a családban kizárólag a nála felkínált fogások között.

Hogyan készül a Mézes, fűszeres sült sertésdagadó?
Írd meg nekünk Te!
Te már elkészítetted, vagy most készülsz elkészíteni ezt a receptet?
Készítsd el, fotózd le és töltsd fel honlapunkra, hogy nyerhess vele! ...

Mézes, fűszeres sült sertésdagadó
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Családi ünnep ...

Sertésdagadó

A dagadó nem más, mint a sertés hasfala. Kiválóan alkalmas töltött ételek készítésére, de egybesütve, vagy pörköltnek is kiváló.
Kapcsolódó cikkek ...

A sertésdagadót a hentessel csontoztasd ki, mert nem egyszerű művelet!
...

Sertésdagadó babos káposztával
Hozzávalók: 60 dkg sertésdagadó, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 db babérlevél, 5 g pirospaprika, 20 dkg
tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só.

Sertésdagadó kapros káposztában
1 kg dagadó * 1 kg savanyú káposzta * 5 dkg zsír * 3 dl tejföl * 1 vöröshagyma * só * bors * 1 mokkáskanál liszt * bors * 1/2 csomag kapor
...

1 kg sertésdagadó
olaj

Töltelék hozzávalói:
4 db szikkadt zsemle (vagy 4 szelet szikkadt kenyér)
4 tojás
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű vöröshagymakrém) ...

60 dkg sertésdagadó, 3 zsemle, 2 tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olvasztott zsír, só. A dagadót lehetőleg hosszúkásra vágassuk, hogy keskenyebb legyen, ha széles, nehéz szeletelni.

Töltött sertésdagadó, tejszínes zöldborsófőzelékkel
Spagetti diómártással
Rakott cukkini ...

Harbini sertésdagadó (kínai)
Hátszínszelet márványsajttal és hagymadzsemmel (angol Videó)
Házi óriásburger & ropogós csirke szárny (Videóval) ...

Töltött sertésdagadó
Írta: nagyi
Hozzávalók: 80 deka sovány sertés­dagadó, 2 zsemle, 1 1/2 deci tej, 2 tojás, 5 deka gomba, 8 deka zsír, 3 deka vöröshagyma, törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, só. Tovább a teljes receptre.

60-70 dkg sertésdagadó,
1 fej fokhagyma,
1 teáskanál csípős pirospaprika,
só,
5 dkg zsír vagy 4-5 evőkanál olaj ...

Hozzávalók: sertésdagadó szélesebb, felső része só sok fokhagyma őrölt kömény bors pirospapkika zsír Elkészítés: A fokhagymát össszezúzom, és sóval, őrölt köménnyel, borssal, pirospaprikával egy kis tálkában jól öszekevert masszát készítek. [...] ...

Diós töltött sertésdagadó
Hozzávalók:
1 kg sertésdagadó, 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 10 dkg dió, 20 dkg párizsi, 1 fej hagyma, 2 dkg margarin, 2 tojás, csipet majoránna, 1 csokor petrezselyem, 4-5 evőkanál olaj ...

Hozzávalók:
1 kg sertésdagadó. A töltelék: 2 zsemle, 4 tojás, 5 dkg gomba, kevés hagyma, sertésmáj, só, bors, petrezselyem zöld, 2-3 piros marinált paprika, 1 kanál zsír.

Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma ...

Töltelékhez: 1.5 kg sertésdagadó, 1 tojás, 1,2 evőkanál só, Bors, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg rizs.
1 nagy fej savanyított káposzta, 2 kg savanyú káposzta, 1,5 kg füstölt húsos csont, vagy oldalas, 10 kiskanál liszt, 6-8 kiskanál pirospaprika.

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertésdagadó (vagy lapocka) ledarálva, 1 csésze megmosott, átválogatott rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 tölteni való zöldpaprika, 1 egész tojás, bors, só kevés pirospaprika A tölteni való, vastag, ...

50 dkg oldalast, 40 dkg sertéscombot, 30 dkg sertésdagadót ledarálunk. Vízben áztatott szárított almát, három gerezd fokhagymát, egy mokkás kanál zöld curry pasztát, két mokkáskanál füstölt őrölt piros paprikát, két evőkanál mustárt, ...

A sertésdagadót kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 liter vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

Hozzávalók: 50 dkg őzhús 30 dkg sertésdagadó 10 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja 30 dkg friss kenyérszalonna 10 dkg libamáj étkezési zselatin A páchoz: 2 evőkanál vaj 1 közepes fej hagyma 2 dl tejszín 1 tojásfehérje 1 szelet héj nélküli szikkadt ...

sertésdagadó), illetve lelógó húsdarabok rögzítéséhez. Alkalmazásakor az összefogni kívánt részeket, szelet széleket pontosan - legalább egy-másfél cm átfedéssel - egymásra illesztjük, majd többször összetűzzük.

» 50 dkg sertésdagadó
» 10 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 kk. reszelt vöröshagyma
» 2 ek. zsír
» 1 ek. liszt
» 20 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma
» só, bors
» 1 ek. pirospaprika ...

Hozzávalók:
50 dkg sovány sertésdagadó
fél citrom
1 db egész tojás
1,5 dl tejszín
só és törött fehér bors ízlés szerint
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz ...

Kell hozzá: egy szép sertésdagadó, 15-20 dkg füstölt szalonna, egy fej fokhagyma, só, őrölt kömény, őrölt bors, pirospaprika, 2 tojás sárgája, zsiradék.

Javaslom például a csirkemell töltésén kívül sertésdagadóba is tölteléknek!
A bejegyzés kategóriája: 100% paleo, Édes-sós krémek, Paleo receptek, Töltelékek
Kiemelt szavak: BB receptje.
Közvetlen link.

Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só.
Bővebben...
Gyümölcs leves recept ...

Hozzávalók:
300 g kolozsvári szalonna, 500 g kacsahús, 300 g sertésdagadó, 2 db kacsamáj, 150 g kacsaháj, 50 g gomba, 50 g pisztácia, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 100 ml húsleves, 50 ml konyak, 50 g kacsazsír, őrölt bors, só ...

A padlizsánt hosszában elvágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 l vízben megfőzzük. A megpucolt hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk.

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg sertésdagadó, görög fűszerkeverék, 2 ek mustár, 2 ek olaj, só Az öntethez 3 dl görög joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só ...

Befedjük a füstölt oldalassal, a maradék császárhússal, a sertésdagadóvál, a debreceni kolbásszal.
Lefedjük a maradék káposztával, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk (hozzátéve a fűszereket, kaprot).

Töltött dagadó

fél sertésdagadó, 5 tojás, 3 száraz zsömle, 15 dkg csirkemáj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors ...

Hozzávalók: 2.5 kg sertésmáj, 2 kg hasaalja-szalonna, 1 kg sertéstüdő, 2 kg sertésfejhús, 2.5 kg sertésdagadó, 15 dkg só, 3 dkg őrölt bors, 10 dkg pirospaprika, 1 dkg őrölt szerecsendió, 1 dkg őrölt gyömbérgyökér, 3 fej vöröshagyma ...

Ezt nem kell megfőzni, elég fagyosan felaprítani és a szalonnás-hagymás keverékbe forgatni. - Ezzel a brokkolis töltelékkel hagyományos módon sertésdagadót is megtölthetünk.

Lásd még: Lásd még: Sertés, Tojás, Hagyma, Paradicsom, Paprika

Gasztronómia  Sertéscsülök  Sertésfelsál
2014.04.19

 
RSS Mobile