Kezdőlap (Sertésdagadó)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sertésdagadó

Gasztronómia  Sertéscsülök  Sertésfelsál

Sertésdagadó
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sertésdagadó alapanyagként.
Töltött padlizsán ...


Sertésdagadó kolbászhússal töltve
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Sertés ételek 0 61 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

A sertésdagadót egy nappal korábban készítsük el. Válasszunk ki egy akkora átmérőjű lábast, amelyben fekve elfér a dagadó. Vágjuk apróra a sárgarépát, gyökeret, hagymát és angolzellert.

A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót.

Ha azt mondom, hogy életemben nem készítettem még töltött sertésdagadót, akkor ez azt is jelenti. Anyósom egyik specialitása, valahogyan ez az étel maradt is a családban kizárólag a nála felkínált fogások között.

Hogyan készül a Mézes, fűszeres sült sertésdagadó?
Írd meg nekünk Te!
Te már elkészítetted, vagy most készülsz elkészíteni ezt a receptet?
Készítsd el, fotózd le és töltsd fel honlapunkra, hogy nyerhess vele! Minden 1000 új feltöltött recept után sorsolás! ...

Főoldal› Receptek › Alkalom › Családi ünnep › Mézes, fűszeres sült sertésdagadó
Mézes, fűszeres sült sertésdagadó
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Családi ünnep ...

Sertésdagadó babos káposztával
Hozzávalók: 60 dkg sertésdagadó, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 db babérlevél, 5 g pirospaprika, 20 dkg
tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só.
A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk.

Sertésdagadó aszalt gyümölcsökkel
Ez az étel önmagában - a gyümölcsszószos lével leöntve - is nagyon laktató.
...

1 kg sertésdagadó
olaj

Töltelék hozzávalói:
4 db szikkadt zsemle (vagy 4 szelet szikkadt kenyér)
4 tojás
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű vöröshagymakrém)
3 gerezd fokhagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű fokhagymakrém)
apróra vágott petrezselyemlevél
só ...

60 dkg sertésdagadó, 3 zsemle, 2 tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olvasztott zsír, só. A dagadót lehetőleg hosszúkásra vágassuk, hogy keskenyebb legyen, ha széles, nehéz szeletelni.

5 kg sertésdagadó
A töltelékhez
6 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
5 db zsemle
250 g gomba - csiperke/sampion
2 fej hagyma - vörös
0.5 db paprika - kaliforniai, piros
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál hagyma - újhagyma
1 evőkanál só
1 csapott kávéskanál bors - fekete (őrölt) ...

Töltött sertésdagadó, tejszínes zöldborsófőzelékkel
Spagetti diómártással
Rakott cukkini ...

Harbini sertésdagadó (kínai)
Hátszínszelet márványsajttal és hagymadzsemmel (angol Videó)
Házi óriásburger & ropogós csirke szárny (Videóval) ...

Töltött sertésdagadó
Írta: nagyi
Hozzávalók: 80 deka sovány sertés­dagadó, 2 zsemle, 1 1/2 deci tej, 2 tojás, 5 deka gomba, 8 deka zsír, 3 deka vöröshagyma, törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, só. Tovább a teljes receptre.

A libahúst, sertésdagadót, és a csirkemájat apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított vöröshagymát, a tojást, a konyakot a fehérbort és a fűszereket. Ezeket jól összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és 24 órára a hűtőbe tesszük, hogy a húsmassza jól összeérjen.

Diós töltött sertésdagadó
Hozzávalók:
1 kg sertésdagadó, 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 10 dkg dió, 20 dkg párizsi, 1 fej hagyma, 2 dkg margarin, 2 tojás, csipet majoránna, 1 csokor petrezselyem, 4-5 evőkanál olaj ...

50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma ...

Hozzávalók:
1 kg sertésdagadó. A töltelék: 2 zsemle, 4 tojás, 5 dkg gomba, kevés hagyma, sertésmáj, só, bors, petrezselyem zöld, 2-3 piros marinált paprika, 1 kanál zsír.
Elkészítés:
A hosszában felszúrt sertésdagadót a töltelékkel együtt sütjük meg. Saját levével időnként locsolva.

Töltelékhez: 1.5 kg sertésdagadó, 1 tojás, 1,2 evőkanál só, Bors, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg rizs.
1 nagy fej savanyított káposzta, 2 kg savanyú káposzta, 1,5 kg füstölt húsos csont, vagy oldalas, 10 kiskanál liszt, 6-8 kiskanál pirospaprika.
Elkészítés: ...

Dagadótekercs Hozzávalók: sertésdagadó szélesebb, felső része só sok fokhagyma őrölt kömény bors pirospapkika zsír Elkészítés: A fokhagymát össszezúzom, és sóval, őrölt köménnyel, borssal, pirospaprikával egy kis tálkában jól öszekevert masszát készítek....

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertésdagadó (vagy lapocka) ledarálva, 1 csésze megmosott, átválogatott rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 tölteni való zöldpaprika, 1 egész tojás, bors, só kevés pirospaprika A tölteni való, vastag, fehér húsú zöldpaprikát megmossuk, ...

50 dkg oldalast, 40 dkg sertéscombot, 30 dkg sertésdagadót ledarálunk. Vízben áztatott szárított almát, három gerezd fokhagymát, egy mokkás kanál zöld curry pasztát, két mokkáskanál füstölt őrölt piros paprikát, két evőkanál mustárt, 10 szem olívabogyót, két-három karika chili paprikát, ...

A sertésdagadót kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 liter vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez.

Hozzávalók: 50 dkg őzhús 30 dkg sertésdagadó 10 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja 30 dkg friss kenyérszalonna 10 dkg libamáj étkezési zselatin A páchoz: 2 evőkanál vaj 1 közepes fej hagyma 2 dl tejszín 1 tojásfehérje 1 szelet héj nélküli szikkadt kenyér 8-10 szem borókabogyó 1 kávéskanál ...

sertésdagadó), illetve lelógó húsdarabok rögzítéséhez. Alkalmazásakor az összefogni kívánt részeket, szelet széleket pontosan - legalább egy-másfél cm átfedéssel - egymásra illesztjük, majd többször összetűzzük. Tálaláskor a tűket ne felejtsük el eltávolítani! ...

» 50 dkg sertésdagadó
» 10 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 kk. reszelt vöröshagyma
» 2 ek. zsír
» 1 ek. liszt
» 20 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma
» só, bors
» 1 ek. pirospaprika
» 1 dl tejföl ...

Hozzávalók:
50 dkg sovány sertésdagadó
fél citrom
1 db egész tojás
1,5 dl tejszín
só és törött fehér bors ízlés szerint
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz ...

Kell hozzá: egy szép sertésdagadó, 15-20 dkg füstölt szalonna, egy fej fokhagyma, só, őrölt kömény, őrölt bors, pirospaprika, 2 tojás sárgája, zsiradék.

Javaslom például a csirkemell töltésén kívül sertésdagadóba is tölteléknek!
A bejegyzés kategóriája: 100% paleo, Édes-sós krémek, Paleo receptek, Töltelékek
Kiemelt szavak: BB receptje.
Közvetlen link.

Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só.
Bővebben...
Gyümölcs leves recept ...

Hozzávalók:
300 g kolozsvári szalonna, 500 g kacsahús, 300 g sertésdagadó, 2 db kacsamáj, 150 g kacsaháj, 50 g gomba, 50 g pisztácia, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 100 ml húsleves, 50 ml konyak, 50 g kacsazsír, őrölt bors, só ...

A padlizsánt hosszában elvágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 l vízben megfőzzük. A megpucolt hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk.

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg sertésdagadó, görög fűszerkeverék, 2 ek mustár, 2 ek olaj, só Az öntethez 3 dl görög joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só ...

Befedjük a füstölt oldalassal, a maradék császárhússal, a sertésdagadóvál, a debreceni kolbásszal.
Lefedjük a maradék káposztával, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk (hozzátéve a fűszereket, kaprot).

Töltött dagadó

fél sertésdagadó, 5 tojás, 3 száraz zsömle, 15 dkg csirkemáj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors ...

Hozzávalók: 2.5 kg sertésmáj, 2 kg hasaalja-szalonna, 1 kg sertéstüdő, 2 kg sertésfejhús, 2.5 kg sertésdagadó, 15 dkg só, 3 dkg őrölt bors, 10 dkg pirospaprika, 1 dkg őrölt szerecsendió, 1 dkg őrölt gyömbérgyökér, 3 fej vöröshagyma ...

borsikafű fokhagyma főzőtejszín kakukkfű karfiol napraforgó olaj rizs sajt sertésdagadótojás vaj víz vöröshagyma zsemlemorzsa
receptjellemzők ...

Erre az alapra tesszük a lencsét az áztató vizével együtt, a füstölt combot, a sertésdagadót (sertéslapockát), a babérleveleket is hozzáadjuk. Felöntjük még annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a hozzávalókat.

Ha így almába töltve készítem, akkor kiváló meleg előétel is lehet.
Ezt a ragut gyakorlatilag bármibe tölthetem: sütőtökbe, burgonyába, sertésdagadóba, pulyka vagy csirkemellszeletekbe is. De így egyszerű mezei raguként is tökéletes - rizs vagy burgonya vagy kuszkusz vagy polentakörettel.

Ezt nem kell megfőzni, elég fagyosan felaprítani és a szalonnás-hagymás keverékbe forgatni. - Ezzel a brokkolis töltelékkel hagyományos módon sertésdagadót is megtölthetünk. Értelemszerűen ezt tovább kell az alufólia alatt párolni, hogy a hús biztosan megpuhuljon.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Sertés, Tojás, Hagyma, Paradicsom, Paprika?

◄ Sertéscsülök   Sertésfelsál ►
 
RSS Mobile