Kezdőlap (Sertésborda)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sertésborda

Gasztronómia  Sertés oldalas  Sertésborda diplomata módra

Sertésborda parasztosan készítése :
A karajszeleteket hirtelensültnek elkészítjük, és egy lábosban körberakjuk.
A zsír egy részét leszűrjük, a kisebb részt forró vízzel átforralva a szeletekre öntjük, jól átforraljuk velük, és tálalásig mérsékelt tűzön tartjuk.


Sertésborda Dubarry módon

(jó csirke, vagy pulykamellből, vagy borjúhusiból is) ...

Sertésborda sonkaköntösben

Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 15 dkg darált főtt sonka, 14 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojássárgája, 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 4 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, szerecsendió, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.

Sertésborda roston, karamellizált endiviával és nagyon széles metélttel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15" ...

Sertésborda gombás zöldséges medvehagymás raguval
Feltöltő: Kautz József Kategória: Sertés ételek 0 219 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~ hentes módra - Matyi másik kedvence
Na fiam, mi legyen ma hami? - szoktam feltenni a kérdést, nem mintha nem tudnám, hogy mi lesz a válasza. A kívánságok közül nem marad ki soha, sem a sztroganoff husi, sem a hentes módra elkészített borda.

~ káposztával
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók : 8 szelet kicsontozott karaj,80dk savanyúkáposzta,30dk lángolt kolbász,2 db vöröshagyma,20dk rizs,10dk szalonna,2 evőkanál olaj,2 babérlevél,1 evőkanál pirospaprika,só, bors.

~ erdőkerülő módjára
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből ...

~ Szent György hegyi rizlingben párolva
Császár László polgármester úrral készítettük a TV műsoromban.
Igazi helyi ételkülönlegesség, aminek az eredete az 1800-as évek év végi leírásból került a gyűjteményembe. A gasztronómiai kalandozások Veszprém megyében, könyvemben is szerepel.

Főoldal
»Receptek
»Előételek, saláták
»~-csárdagazda módra ...

~ (majdnem)hentes módra ( by Cicaanya):
A hozzávalók:
sertés karaj szeletben ( személyenként 1 ), csiperke gomba, csemege uborka, vöröshagyma, zsírszalonna, kolozsvári szalonna ( ezek kockázva, kb.: egyformára ), só, bors, kakukkfű, majoranna, rozmaring, 1 ek sűrített paradicsom.

~ hentesraguval
A szeletelt húsokat sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük. Ebbe tesszük bele a szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük és megpirítjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, és felengedjük hús alaplével. Alaposan beforraljuk.

Óvári ~
Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott sertéskaraj
40 dkg csiperkegomba
8 szelet gépsonka
25 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
liszt, olaj, só, bors
4 adag/2941 kcal, 1 adag/735 kcal ...

Pármai ~ recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Bácskai ~
Hány személyre:
» 80 dkg sertéskaraj
» 8 dkg zsír
» 15 dkg hagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 5 dkg füstölt kolbász
» 1,5 dkg fűszerpaprika
» 1 g köménymag
» 30 dkg paprika
» 20 dkg paradicsom
» 1 dkg fokhagyma ...

Bakonyi ~
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 4 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 1 óra
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

ROPOGÓS SERTÉSBORDA
Mátyás király idejében a legtöbb pecsenyét kézbe fogva, "köröm között" ették. Ma már ritka az a pecsenye, amit így ehetünk. A ropogós ~ azonban kivétel.

Mexikói ~ recept
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~, ízlés szerint csonttal vagy anélkül (vagy más sertéshús felszeletelve)
salotta vagy sima hagyma
száraz Martini

frissen őrölt színes bors
olívaolaj
vaj ...

6 ~ kicsit kiklopfolva 2 csésze friss vagy fagyasztott vörösáfonya (lehet fekete is) 3/4 csésze cukor 1 tk só 1/4 tk őrölt bors kevéske víz
Elkészítése:
Serpenyőben, kevés olajban kicsit pirítsuk át a bordákat, majd itatóssal, szalvétával szedjük le róla a felesleges olajat.

Szüreti ~
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet közepesen vastag sertéskaraj, 20 dkg szőlő, 10 dkg gomba, 10 dkg paradicsom, 8 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1 ek vöröshagymakrém (vagy 1 kis fej vöröshagyma ledarálva), só, bors ízlés szerint, 2 dl must, 1 csokor petrezselyemzöld ...

Bakonyi ~ vagy ~ bakonyi módra?! Oknyomozó riport és VKF 37.
.

Omlós temesvári ~
Hazai klasszikus
A temesvári sertésbordát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, igazi magyaros egytálétel.

Grillezett ~ pármai módra
Hozzávalók
80 dkg sertés hosszúkaraj szeletelve, 2.

Címlap Ünnepi receptek Karácsony Hargitai ~
Hargitai ~

Hozzávalók: ...

~ Korányi módra
Hozzávalók: személyenként 1-1 szelet ~, májkrém, vagy pirított sertésvelő, paradicsompüré, zsír, liszt, só, törött bors
Köret: rizibizi ...

~ börzsönyi módra
5 szelet kb. 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagyma, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg paprika.

~ kelkáposztával
Kelbimbó sült szalonnával és gesztenyével
Burgonyás kelbimbó mustáros mártással ...

~ Gellért módra:
Hozzávalók:
60 dkg karaj, 8 dkg liszt, 5 dkg vaj, fél fej vöröshagyma, 10-10 dkg gomba, zöldborsó és gépsonka, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejszín, t tojássárgája, 8 dkg reszelt sajt, bors, só olaj.

~ juhtúrós sztrapacskával
Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg kicsontozott ~, 5 dkg liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 8 dkg zsír vagy olaj, só, bors.

~ várkapitány módra
Hozzávalók:
720 g sertés karaj, 140 g csemege uborka, 80 g füstölt szalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 80 g gépsonka, 100 g trappista sajt, só, bors, majoranna, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Beré: ...

Natúr ~
Hozzávalók: 80 dkg csontos sertéskaraj, 2 dkg só, 2 dkg finomliszt, 0,5 dl étolaj. Elkészítés: A karajt érdemes kicsontoznunk. A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl.

Natúr ~
~szeleteket kiverünk, széleit - hogy sütéskor ne ugorjon össze - bevagdossuk, sózzuk, és kevés lisztbe forgatjuk.
Forró zsiradékban hirtelen megsütjük.

Lecsós ~
Hozzávalók: 1 üveg natúr lecsó, 5 db 15 dkg-os ~, 10 dkg zsiradék, 2 nagy fej vöröshagyma, gerezd fokhagyma,10 dkg füstölt szalonna, só, pirospaprika, majoránna és köménymag, ...

Töltött ~
Hozzávalók: 4 vastagabb szelet ~ 25 dkg darált hús 2 gerezd fokhagyma 1 cs. petrezselyemzöld pirospaprika, só, őrölt bors liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj a sütéhez ...

Kasseli ~
Hozzávalók (6 személyre):
6 szelet körülbelül 1 cm vastag ~,
6 dkg sertészsír, ...

Gyerek: Rántott ~ vegyes körettel -helyett sültkrumplival. (Előző nap kitolt magával: a szentendrei Korzóban gyrost kért pitában és elfelejtette mondani, hogy zöldségek nélkül.

~ zöldséges raguval
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, 2 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 kisebb fej karfiol, 15 dkg gomba, 1 köteg petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, őrölt gyömbér, fehér bors, só ...

~- vagy karajszelet, vagy tarjaszelet rántva
Hozzávalók: személyenként 14-16 dekás borda- vagy tarjaszeletek, 1 tojás, 2-3 evőkanálnyi tej, só, liszt és zsemlyemorzsa. (Olaj, amelyben kisütjük).

~ Budapest módra
Sertéshúsba tekert tofu kirántva
Snidlinges baconös krémsajttal töltött csirkemell ...

~ édesköménnyel és borókabogyóval
Salátatál borjúmájjal
Csirkemájsaláta pirítóssal ...

~ tojásos lecsóval töltve
Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk....
4 személyre
60 perc
Részletek ...

~ pezsgős káposztával
Sertéscomb Judit módra
Sertéscsülök fokhagymás mártásban krumpligombóccal ...

~ diplomata módra
Spárgás csirkemell
Csőben sült hagymás-tejfölös csirkecombok ...

A ~ szeleteket kicsontozzuk, vékonyra kiverjük és besózzuk. Evőkanálnyi olajat megforrósítunk, mindkét oldalukon kisütjük rajta a hússzeleteket. A visszamaradt zsiradékon reszelt vöröshagymát pirítunk és pirospaprikával megszórva lassú tűzön kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk lefedve.

A ~ szeleteket kiklopfoljuk, kicsit megsózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Ha kisült akkor megkenjük erős paprika krémmel, és jócskán megszórjuk reszelt sajttal.
Szalamander sütőbe vagy mikrohullámú sütőbe tesszük, míg a sajt egy kicsit rápirul.
a receptet küldte: Budainé Kiss Katalin ...

Tokaji ~ (klasszikus ételek)
Csokis-nutellás muffin (házias ételek)
Diós rakott palacsinta borsodóval (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Moldvai ~ - Oroszország recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A babot egy éjszakára beáztatjuk. A húst olajon megsütjük. A babot megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk, majd zsírját kisütjük. A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk, majd a szalonnához k...

Bakonyi ~, galuskával
Fogasfilé vajas-fokhagymás spenótágyon, petrezselymes burgonyával
Pulykamell "Kijevi" módra, burgonyapürével
Marhapörkölt, tarhonyával
Vegetáriánus ételek (karfiol orly, rántott sajt, gombafejek roston) sült zöldségekkel ...

Töltött ~
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sertéskaraj, 2 alma, 15 dkg aszalt szilva, 4 dkg vaj, só, törött bors, 2 dl húsleves (lehet húsleveskockából is).
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk. Az aszalt szilvát beáztatjuk és kimagozzuk.

Kalocsai ~
Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

4 vastag ~ (vagy 8 szelet comb),
8 gerezd fokhagyma,
4 szelet húsos füstölt szalonna,
só, bors, zsír, citrom ...

Kalocsai ~
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 ek fűszerpaprika, 5 dkg liszt, 20 dkg császárszalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 10 dkg virsli
Sonkás tarhonya ...

4 szelet ~ kicsit kiklopfolva
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy mélyebb tálban keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a mézet és a fokhagymaport/fokhagymát. Helyezzük a marinádba a hússzeleteket és alaposan forgassuk meg őket az illatos lében.

Hargitai ~ (erdélyi) (karácsonyra)
Házi hamburger (szilveszterre)
Heringlakoma (szilveszterre) ...

" Bakonyi ~ (4 adag)
A hagymát felaprítjuk, majd felforrósított olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, majd minden oldalát elősütjük benne. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Utána ...
" Baranyai karaj (4 adag) ...

Káposztás ~
Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli rövid sertéskaraj (~), 20 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt kolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, só, bors, kömény, fokhagyma, majoránna, babérlevél, zsír (olaj), ...

Kirántott ~
Hozzávalók:
Sertés hús, liszt, tojás, zsemlemorzsa,zsír ...

Bakonyi borda 25 dkg erdei gomba vagy sampinyon 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 nagy fej hagyma 8 szelet kicsontozott ~ 4-5 evőkanál liszt 5 evőkanál olaj 1 evőkanál rama sütőmargarin 1 kávéskanál...

Lehet benne füstölt csülök, füstölt libacomb, sertéstarja, ~, van aki sült debrecenivel kínálja, tetején sült szalonna taréj. A darált hús lehet sertés, borjú, libamell, pulyka, sőt még marha is. Főhet bográcsban, nagy lábosban tűzhelyen, sütőben tepsiben, rőmertopfban, kemencében.

Ez az egyszerre édes és savanykás ~ rendkívül ízletes, és nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Megkönnyítheted a munkát, ha előre dolgozol. Rakd be a húst egy fagyasztózacskóba, öntsd rá a pácot, majd dobd be a fagyasztóba.

Hozzávalók: 4 személyre: 300 g ~ (4 vékony szelet karaj) 200 g darált sertéshús 100 g rizs 4 db debreceni 100 g vöröshagyma 8 db savanyú káposztalevél 800 g savanyú káposzta 80 g kolozsvári szalonna 20 g liszt 1 db tojás 1 db füstölt köröm 3 dl tejföl 20 g fokhagyma 1 csomó kapor 50 g zsír ...

A gerincből kiágazó tizenkét pár íves csont egyike, a borda egy részét is magában foglaló hússzelet: ~, borjúborda, takácsfésű: egy bordában szőtték őket (egyformán gonoszak), hajótest bordázatának egy eleme. Származékai: bordás, bordáz, bordázat.

Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott ~, 1 kg karfiol, 2 evőkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 1 dl olaj, 4 evőkanál liszt, 4 szelet lapka sajt.

A rántott ~-zöldbabfőzelék-csontleves univerzuma helyett a "köményes sertéssült aszalt szilvás párolt káposztával" világában találjuk magunkat, ráadásul egy luxushotelnek megfelelő, elegáns környezetben.

Emeletes ~
Északi bableves
Fűszeres sertéscomb
Hagyományos raclette
Karajszeletek vegyes salátával
Mustáros malacsült
Pácolt sertéscomb zöldborsóval
Pórés sertésragu
Rozmaringos sertéssült
Sertés szűzpecsenye almával
Sertéscomb gombamártással
Sertéshús paprikával ...

VASÁRNAP: Gombaleves (karajcsonttal), töltött ~ burgonyapürével és paradicsomsalátával, normann torta
VASÁRNAP: Csirkeragu leves májgaluskával, padlizsános csirke, leveles gyümölcstorta
VASÁRNAP: Sajtleves, erdélyi rizses csirke ecetes paprikával, karamellás körte ...

2 vastag szelet ~ (összesen 400 g)
2 pár fűszeres virsli (pl. hot-dog, pápai, debreceni páros)
2 májas és 2 véres hurka (összesen 500-600 g)
2 dl tejföl
A májgombóchoz:
200 g sertésmáj
1 szikkadt zsemle
1 egész tojás
1 kk. ételízesítő
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mk.

Mi kell 4 adaghoz, ha kerül az asztalra más is? 1 kg ~, 2 nagyobb padlizsán, 4 paradicsom, 1 doboz csicseriborsó konzerv, 2 evőkanál balzsamecet, 1 kiskanál köménymag, 10-15 bazsalikom levél, olívaolaj, só, bors.

Terülj asztalkám 30 perc alatt
Gombakrémleves
Magyaróvári ~ rizibizivel
Önök küldték
Krémleves Vichy módra
Töltött gomba citromos mártással
Kókuszos-meggyes túrógolyócskák ...

Emlékszem azokra az időkre, amikor a hazai éttermekben az olasz konyhát kizárólag a milánói ~ és a polpetti reprezentálta (amelynek alapja mindig a tízkilós, Aranyfácán konzerv-paradicsomsűrítmény, lepirítva, felöntve vízzel, jól megcukrozva.) Mindezt büszkén, ...

A sógorom nagy kedvence, ő is étteremben kóstolta a "milánói ~" változatot. Ha nincs alakalom, csak a kedvében akarunk járni, ez készül. Isteni finom. :)
VálaszTörlés ...

Sertéshúsok
Részeges sörös ~
Sörös sertésrolád
Sörszószos sertésszelet ...

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
~ Gellért módra
Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Borzas csirkemell 3.

Holnapi terv: tepertőkrémes crostini, lassú tűzön sült bivaly polentával, párolt liba szintén polentával, (esetleg ~ párolt káposztával), gesztenyekrémes torta, borok, málnaszörpi.
Bejegyezte: Gabah dátum: 06:07
2 commenti: ...

Hozzávalók:
- 2 evőkanál vinaigrette salátaöntet
- 2 érett mangó
- 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- fél pritaminpaprika
- 6 szelet csirkemellfilé vagy ~
- 1 doboz babkonzerv
- fél fej vöröshagyma ...

A nyári hőségben hidegen a legjobb, magánvéleményem szerint mellé csakis enyhén zsíros sült ~ vagy tarja az ideális - ez már-már kínai jellegű édes-savanyú-sós ízorgiát erdeményez. Ja és nem kell bele citromhéj, vanília, fahéj - semmi, semmi csak a piszke különleges íze.

A toroskáposztában a sertés szinte mindene előfordul, csülök, köröm, farok, dagadó, oldalas, amelyet mintegy megkoronáz a tetejére helyezett frissen sütött ~. Természetesen nem maradhat el a frissen sütött hurka és kolbász sem ...

Norvégiában is gyakran van hal, bárány- vagy ~, édesrépapüré, esetleg zabkása. Speciális karácsonyi sört, a Juleøl-t isszák, amely szokás honnan származhatna, ha nem a vikingektől? Ők a szent sört az isteneik - Odin, Frøy es Njord - egészségére, a békere és egy jó év érkezésére itták.

céljából!Mostmár egyébként értem mi a francért nemtud a Férjed legugolna a kocsi mellé.nagy a hasa:))))ezt is neked köszönheti!jólenne ha fugyókúrára fognád!összeálítok neked 1 receptet ezt etesd vele,tuti le fog fogyni!1kagyló piríróssal,svédgomba saláta,gomba krém leves,bakonyi ~........

Börzsönyi módra - ~
Bőrke - tekercs, fokhagymás
Bőrkés - szalámi (apám féle)
Bőrsajt - Zilahy Ágnes 1892
Brassói zsemlében
Braunschweigi - kolbász (1940)
Braunschweigi vöröshurka (Henriette Davidis 1843)
Brazil - desszertgolyók (brigaderos)
Brazil - kókuszgolyók ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Borda, Sertés, Leves, Csirke, Liszt?

◄ Sertés oldalas   Sertésborda diplomata módra ►
 
RSS Mobile