Kezdőlap (Sertésborda)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Sertésborda

Gasztronómia  Sertés oldalas  Sertésborda diplomata módra

Sertésborda parasztosan készítése :
A karajszeleteket hirtelensültnek elkészítjük, és egy lábosban körberakjuk.
A zsír egy részét leszűrjük, a kisebb részt forró vízzel átforralva a szeletekre öntjük, jól átforraljuk velük, és tálalásig mérsékelt tűzön tartjuk.


Sertésborda Dubarry módon

(jó csirke, vagy pulykamellből, vagy borjúhusiból is) ...

Sertésborda sonkaköntösben

Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 15 dkg darált főtt sonka, 14 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojássárgája, 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 4 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, szerecsendió, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.

Sertésborda roston, karamellizált endiviával és nagyon széles metélttel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15" ...

Sertésborda gombás zöldséges medvehagymás raguval
Feltöltő: Kautz József Kategória: Sertés ételek 0 219 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Sertésborda hentes módra - Matyi másik kedvence
Na fiam, mi legyen ma hami? - szoktam feltenni a kérdést, nem mintha nem tudnám, hogy mi lesz a válasza. A kívánságok közül nem marad ki soha, sem a sztroganoff husi, sem a hentes módra elkészített borda.

Sertésborda káposztával
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók : 8 szelet kicsontozott karaj,80dk savanyúkáposzta,30dk lángolt kolbász,2 db vöröshagyma,20dk rizs,10dk szalonna,2 evőkanál olaj,2 babérlevél,1 evőkanál pirospaprika,só, bors.

Sertésborda erdőkerülő módjára
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből ...

Sertésborda Szent György hegyi rizlingben párolva
Császár László polgármester úrral készítettük a TV műsoromban.
Igazi helyi ételkülönlegesség, aminek az eredete az 1800-as évek év végi leírásból került a gyűjteményembe. A gasztronómiai kalandozások Veszprém megyében, könyvemben is szerepel.

Főoldal
»Receptek
»Előételek, saláták
»Sertésborda-csárdagazda módra ...

Sertésborda (majdnem)hentes módra ( by Cicaanya):
A hozzávalók:
sertés karaj szeletben ( személyenként 1 ), csiperke gomba, csemege uborka, vöröshagyma, zsírszalonna, kolozsvári szalonna ( ezek kockázva, kb.: egyformára ), só, bors, kakukkfű, majoranna, rozmaring, 1 ek sűrített paradicsom.

Sertésborda hentesraguval
A szeletelt húsokat sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük. Ebbe tesszük bele a szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük és megpirítjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, és felengedjük hús alaplével. Alaposan beforraljuk.

Óvári sertésborda
Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott sertéskaraj
40 dkg csiperkegomba
8 szelet gépsonka
25 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
liszt, olaj, só, bors
4 adag/2941 kcal, 1 adag/735 kcal ...

Pármai sertésborda recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Bácskai sertésborda
Hány személyre:
» 80 dkg sertéskaraj
» 8 dkg zsír
» 15 dkg hagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 5 dkg füstölt kolbász
» 1,5 dkg fűszerpaprika
» 1 g köménymag
» 30 dkg paprika
» 20 dkg paradicsom
» 1 dkg fokhagyma ...

Bakonyi Sertésborda
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 4 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 1 óra
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

ROPOGÓS SERTÉSBORDA
Mátyás király idejében a legtöbb pecsenyét kézbe fogva, "köröm között" ették. Ma már ritka az a pecsenye, amit így ehetünk. A ropogós sertésborda azonban kivétel.

Mexikói sertésborda recept
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

sertésborda, ízlés szerint csonttal vagy anélkül (vagy más sertéshús felszeletelve)
salotta vagy sima hagyma
száraz Martini

frissen őrölt színes bors
olívaolaj
vaj ...

6 sertésborda kicsit kiklopfolva 2 csésze friss vagy fagyasztott vörösáfonya (lehet fekete is) 3/4 csésze cukor 1 tk só 1/4 tk őrölt bors kevéske víz
Elkészítése:
Serpenyőben, kevés olajban kicsit pirítsuk át a bordákat, majd itatóssal, szalvétával szedjük le róla a felesleges olajat.

Szüreti sertésborda
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet közepesen vastag sertéskaraj, 20 dkg szőlő, 10 dkg gomba, 10 dkg paradicsom, 8 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1 ek vöröshagymakrém (vagy 1 kis fej vöröshagyma ledarálva), só, bors ízlés szerint, 2 dl must, 1 csokor petrezselyemzöld ...

Bakonyi sertésborda vagy sertésborda bakonyi módra?! Oknyomozó riport és VKF 37.
.

Omlós temesvári sertésborda
Hazai klasszikus
A temesvári sertésbordát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, igazi magyaros egytálétel.

Grillezett sertésborda pármai módra
Hozzávalók
80 dkg sertés hosszúkaraj szeletelve, 2.

Címlap Ünnepi receptek Karácsony Hargitai sertésborda
Hargitai sertésborda

Hozzávalók: ...

Sertésborda Korányi módra
Hozzávalók: személyenként 1-1 szelet sertésborda, májkrém, vagy pirított sertésvelő, paradicsompüré, zsír, liszt, só, törött bors
Köret: rizibizi ...

Sertésborda börzsönyi módra
5 szelet kb. 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagyma, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg paprika.

Sertésborda kelkáposztával
Kelbimbó sült szalonnával és gesztenyével
Burgonyás kelbimbó mustáros mártással ...

Sertésborda Gellért módra:
Hozzávalók:
60 dkg karaj, 8 dkg liszt, 5 dkg vaj, fél fej vöröshagyma, 10-10 dkg gomba, zöldborsó és gépsonka, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejszín, t tojássárgája, 8 dkg reszelt sajt, bors, só olaj.

Sertésborda juhtúrós sztrapacskával
Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg kicsontozott sertésborda, 5 dkg liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 8 dkg zsír vagy olaj, só, bors.

Sertésborda várkapitány módra
Hozzávalók:
720 g sertés karaj, 140 g csemege uborka, 80 g füstölt szalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 80 g gépsonka, 100 g trappista sajt, só, bors, majoranna, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Beré: ...

Natúr sertésborda
Hozzávalók: 80 dkg csontos sertéskaraj, 2 dkg só, 2 dkg finomliszt, 0,5 dl étolaj. Elkészítés: A karajt érdemes kicsontoznunk. A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl.

Natúr sertésborda
Sertésbordaszeleteket kiverünk, széleit - hogy sütéskor ne ugorjon össze - bevagdossuk, sózzuk, és kevés lisztbe forgatjuk.
Forró zsiradékban hirtelen megsütjük.

Lecsós sertésborda
Hozzávalók: 1 üveg natúr lecsó, 5 db 15 dkg-os sertésborda, 10 dkg zsiradék, 2 nagy fej vöröshagyma, gerezd fokhagyma,10 dkg füstölt szalonna, só, pirospaprika, majoránna és köménymag, ...

Töltött sertésborda
Hozzávalók: 4 vastagabb szelet sertésborda 25 dkg darált hús 2 gerezd fokhagyma 1 cs. petrezselyemzöld pirospaprika, só, őrölt bors liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj a sütéhez ...

Kasseli sertésborda
Hozzávalók (6 személyre):
6 szelet körülbelül 1 cm vastag sertésborda,
6 dkg sertészsír, ...

Gyerek: Rántott sertésborda vegyes körettel -helyett sültkrumplival. (Előző nap kitolt magával: a szentendrei Korzóban gyrost kért pitában és elfelejtette mondani, hogy zöldségek nélkül.

Sertésborda zöldséges raguval
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, 2 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 kisebb fej karfiol, 15 dkg gomba, 1 köteg petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, őrölt gyömbér, fehér bors, só ...

Sertésborda- vagy karajszelet, vagy tarjaszelet rántva
Hozzávalók: személyenként 14-16 dekás borda- vagy tarjaszeletek, 1 tojás, 2-3 evőkanálnyi tej, só, liszt és zsemlyemorzsa. (Olaj, amelyben kisütjük).

Sertésborda Budapest módra
Sertéshúsba tekert tofu kirántva
Snidlinges baconös krémsajttal töltött csirkemell ...

Sertésborda édesköménnyel és borókabogyóval
Salátatál borjúmájjal
Csirkemájsaláta pirítóssal ...

Sertésborda tojásos lecsóval töltve
Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk....
4 személyre
60 perc
Részletek ...

Sertésborda pezsgős káposztával
Sertéscomb Judit módra
Sertéscsülök fokhagymás mártásban krumpligombóccal ...

Sertésborda diplomata módra
Spárgás csirkemell
Csőben sült hagymás-tejfölös csirkecombok ...

A sertésborda szeleteket kicsontozzuk, vékonyra kiverjük és besózzuk. Evőkanálnyi olajat megforrósítunk, mindkét oldalukon kisütjük rajta a hússzeleteket. A visszamaradt zsiradékon reszelt vöröshagymát pirítunk és pirospaprikával megszórva lassú tűzön kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk lefedve.

A sertésborda szeleteket kiklopfoljuk, kicsit megsózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Ha kisült akkor megkenjük erős paprika krémmel, és jócskán megszórjuk reszelt sajttal.
Szalamander sütőbe vagy mikrohullámú sütőbe tesszük, míg a sajt egy kicsit rápirul.
a receptet küldte: Budainé Kiss Katalin ...

Tokaji sertésborda (klasszikus ételek)
Csokis-nutellás muffin (házias ételek)
Diós rakott palacsinta borsodóval (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Moldvai sertésborda - Oroszország recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A babot egy éjszakára beáztatjuk. A húst olajon megsütjük. A babot megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk, majd zsírját kisütjük. A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk, majd a szalonnához k...

Bakonyi sertésborda, galuskával
Fogasfilé vajas-fokhagymás spenótágyon, petrezselymes burgonyával
Pulykamell "Kijevi" módra, burgonyapürével
Marhapörkölt, tarhonyával
Vegetáriánus ételek (karfiol orly, rántott sajt, gombafejek roston) sült zöldségekkel ...

Töltött sertésborda
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sertéskaraj, 2 alma, 15 dkg aszalt szilva, 4 dkg vaj, só, törött bors, 2 dl húsleves (lehet húsleveskockából is).
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk. Az aszalt szilvát beáztatjuk és kimagozzuk.

Kalocsai sertésborda
Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

4 vastag sertésborda (vagy 8 szelet comb),
8 gerezd fokhagyma,
4 szelet húsos füstölt szalonna,
só, bors, zsír, citrom ...

Kalocsai sertésborda
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 ek fűszerpaprika, 5 dkg liszt, 20 dkg császárszalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 10 dkg virsli
Sonkás tarhonya ...

4 szelet sertésborda kicsit kiklopfolva
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy mélyebb tálban keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a mézet és a fokhagymaport/fokhagymát. Helyezzük a marinádba a hússzeleteket és alaposan forgassuk meg őket az illatos lében.

Hargitai sertésborda (erdélyi) (karácsonyra)
Házi hamburger (szilveszterre)
Heringlakoma (szilveszterre) ...

" Bakonyi sertésborda (4 adag)
A hagymát felaprítjuk, majd felforrósított olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, majd minden oldalát elősütjük benne. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Utána ...
" Baranyai karaj (4 adag) ...

Káposztás sertésborda
Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli rövid sertéskaraj (sertésborda), 20 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt kolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, só, bors, kömény, fokhagyma, majoránna, babérlevél, zsír (olaj), ...

Kirántott sertésborda
Hozzávalók:
Sertés hús, liszt, tojás, zsemlemorzsa,zsír ...

Bakonyi borda 25 dkg erdei gomba vagy sampinyon 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 nagy fej hagyma 8 szelet kicsontozott sertésborda 4-5 evőkanál liszt 5 evőkanál olaj 1 evőkanál rama sütőmargarin 1 kávéskanál...

Lehet benne füstölt csülök, füstölt libacomb, sertéstarja, sertésborda, van aki sült debrecenivel kínálja, tetején sült szalonna taréj. A darált hús lehet sertés, borjú, libamell, pulyka, sőt még marha is. Főhet bográcsban, nagy lábosban tűzhelyen, sütőben tepsiben, rőmertopfban, kemencében.

Ez az egyszerre édes és savanykás sertésborda rendkívül ízletes, és nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Megkönnyítheted a munkát, ha előre dolgozol. Rakd be a húst egy fagyasztózacskóba, öntsd rá a pácot, majd dobd be a fagyasztóba.

Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertésborda (4 vékony szelet karaj) 200 g darált sertéshús 100 g rizs 4 db debreceni 100 g vöröshagyma 8 db savanyú káposztalevél 800 g savanyú káposzta 80 g kolozsvári szalonna 20 g liszt 1 db tojás 1 db füstölt köröm 3 dl tejföl 20 g fokhagyma 1 csomó kapor 50 g zsír ...

A gerincből kiágazó tizenkét pár íves csont egyike, a borda egy részét is magában foglaló hússzelet: sertésborda, borjúborda, takácsfésű: egy bordában szőtték őket (egyformán gonoszak), hajótest bordázatának egy eleme. Származékai: bordás, bordáz, bordázat.

Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott sertésborda, 1 kg karfiol, 2 evőkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 1 dl olaj, 4 evőkanál liszt, 4 szelet lapka sajt.

A rántott sertésborda-zöldbabfőzelék-csontleves univerzuma helyett a "köményes sertéssült aszalt szilvás párolt káposztával" világában találjuk magunkat, ráadásul egy luxushotelnek megfelelő, elegáns környezetben.

Emeletes sertésborda
Északi bableves
Fűszeres sertéscomb
Hagyományos raclette
Karajszeletek vegyes salátával
Mustáros malacsült
Pácolt sertéscomb zöldborsóval
Pórés sertésragu
Rozmaringos sertéssült
Sertés szűzpecsenye almával
Sertéscomb gombamártással
Sertéshús paprikával ...

VASÁRNAP: Gombaleves (karajcsonttal), töltött sertésborda burgonyapürével és paradicsomsalátával, normann torta
VASÁRNAP: Csirkeragu leves májgaluskával, padlizsános csirke, leveles gyümölcstorta
VASÁRNAP: Sajtleves, erdélyi rizses csirke ecetes paprikával, karamellás körte ...

2 vastag szelet sertésborda (összesen 400 g)
2 pár fűszeres virsli (pl. hot-dog, pápai, debreceni páros)
2 májas és 2 véres hurka (összesen 500-600 g)
2 dl tejföl
A májgombóchoz:
200 g sertésmáj
1 szikkadt zsemle
1 egész tojás
1 kk. ételízesítő
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mk.

Mi kell 4 adaghoz, ha kerül az asztalra más is? 1 kg sertésborda, 2 nagyobb padlizsán, 4 paradicsom, 1 doboz csicseriborsó konzerv, 2 evőkanál balzsamecet, 1 kiskanál köménymag, 10-15 bazsalikom levél, olívaolaj, só, bors.

Terülj asztalkám 30 perc alatt
Gombakrémleves
Magyaróvári sertésborda rizibizivel
Önök küldték
Krémleves Vichy módra
Töltött gomba citromos mártással
Kókuszos-meggyes túrógolyócskák ...

Emlékszem azokra az időkre, amikor a hazai éttermekben az olasz konyhát kizárólag a milánói sertésborda és a polpetti reprezentálta (amelynek alapja mindig a tízkilós, Aranyfácán konzerv-paradicsomsűrítmény, lepirítva, felöntve vízzel, jól megcukrozva.) Mindezt büszkén, ...

A sógorom nagy kedvence, ő is étteremben kóstolta a "milánói sertésborda" változatot. Ha nincs alakalom, csak a kedvében akarunk járni, ez készül. Isteni finom. :)
VálaszTörlés ...

Sertéshúsok
Részeges sörös sertésborda
Sörös sertésrolád
Sörszószos sertésszelet ...

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Sertésborda Gellért módra
Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Borzas csirkemell 3.

Holnapi terv: tepertőkrémes crostini, lassú tűzön sült bivaly polentával, párolt liba szintén polentával, (esetleg sertésborda párolt káposztával), gesztenyekrémes torta, borok, málnaszörpi.
Bejegyezte: Gabah dátum: 06:07
2 commenti: ...

Hozzávalók:
- 2 evőkanál vinaigrette salátaöntet
- 2 érett mangó
- 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- fél pritaminpaprika
- 6 szelet csirkemellfilé vagy sertésborda
- 1 doboz babkonzerv
- fél fej vöröshagyma ...

A nyári hőségben hidegen a legjobb, magánvéleményem szerint mellé csakis enyhén zsíros sült sertésborda vagy tarja az ideális - ez már-már kínai jellegű édes-savanyú-sós ízorgiát erdeményez. Ja és nem kell bele citromhéj, vanília, fahéj - semmi, semmi csak a piszke különleges íze.

A toroskáposztában a sertés szinte mindene előfordul, csülök, köröm, farok, dagadó, oldalas, amelyet mintegy megkoronáz a tetejére helyezett frissen sütött sertésborda. Természetesen nem maradhat el a frissen sütött hurka és kolbász sem ...

Norvégiában is gyakran van hal, bárány- vagy sertésborda, édesrépapüré, esetleg zabkása. Speciális karácsonyi sört, a Juleøl-t isszák, amely szokás honnan származhatna, ha nem a vikingektől? Ők a szent sört az isteneik - Odin, Frøy es Njord - egészségére, a békere és egy jó év érkezésére itták.

céljából!Mostmár egyébként értem mi a francért nemtud a Férjed legugolna a kocsi mellé.nagy a hasa:))))ezt is neked köszönheti!jólenne ha fugyókúrára fognád!összeálítok neked 1 receptet ezt etesd vele,tuti le fog fogyni!1kagyló piríróssal,svédgomba saláta,gomba krém leves,bakonyi sertésborda........

Börzsönyi módra - sertésborda
Bőrke - tekercs, fokhagymás
Bőrkés - szalámi (apám féle)
Bőrsajt - Zilahy Ágnes 1892
Brassói zsemlében
Braunschweigi - kolbász (1940)
Braunschweigi vöröshurka (Henriette Davidis 1843)
Brazil - desszertgolyók (brigaderos)
Brazil - kókuszgolyók ...

Lásd még: Lásd még: Borda, Sertés, Leves, Csirke, Liszt

◄ Sertés oldalas   Sertésborda diplomata módra ►
 
RSS Mobile