Kezdőlap (Saslik)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Saslik

Gasztronómia  Sarkadi pecsenye  Saucisse

Saslik ínyenc módra elkészítése:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a kis darabokra vágott szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk.


Saslik háromféle húsból recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Saslik csirkéből
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 302 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Saslik
Már pénteken megkezdem az előkészületeket, a piacon megveszem az alapanyagot. Karaj, hosszú, de azért ne nagyon tarjásodjon a vége, kenyérszalonna, füstölt kolbász, nem túl száraz, de azért némileg szikkadt, ne essen szét, ha elszakad a héja.

Halsaslik
megosztás
A dietetikus véleménye
Vitaminokban és telítetlen - érvédő - zsírsavakban gazdag étel, melyet könnyű elkészíteni, gusztusosan tálalható, és egészséges! Jó étvágyat! ...

saslik
Rablóhús.
Nemzetközi szó az orosz saslik nyomán. Ez tatár eredetű.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Saslik háromféle húsból
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

A zúzott fokhagymát is beletesszük, összekeverjük, 24 órán keresztül állni hagyjuk. Egy saslik pálcikára sorban tűzdeljük a hagymát, kolbászt, húst, szalonnát. A csirkés változat kb. fél óra alatt készül, a sertéshúsos változat kb. 15-20 perccel később.

Saslik - csirkemellből és zöldségekből
Alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, sőt abszolút nem:))), de ha saslikot kell készíteni képes vagyok vele pepecselni hosszú ideig:DD. Bár, ha jobban belegondolok fél óra alatt fel lehet fűzögetni a hozzávalókat, ha már elő vannak készítve:DD ...

Saslik, ahogy én szeretem
Régi nagy kedvencemet osztom meg veletek. Zseniálisnak tartom a saslikot, mivel pillanatok alatt elkészül, nagyon változatosan variálható és isteni, könnyű ebéd vagy vacsora. Ráadásul jó előre el lehet készíteni, és készre sütéséhez sem kell sok idő.

Saslik zöldségekkel, grillezve
Saslik zöldségekkel, grillezve
Hozzávalók : ...

vega-saslik
gasztronómiával, sörrel, és meccsekkel tarkított, jól megérdemelt pihenőhetet tartottunk kedvenc parasztházunkban.

Lazacsaslik joghurtos krumplisalátával
Bár az utóbbi időben, a sok eső és hideg miatt nem úgy nézett ki, de azért még nyár van, és a nyár a kerti grillpartik szezonja.

Tatár saslik készítése :
Az előírt anyagokat, fűszereket alaposan összekeverjük, és a kétujjnyin darabokra vágott húst ebben a pácban pihentetjük egy hétig hideg helyen (hűtőben). Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk.

Csirkesaslik burgonyalepényen, tejszínes gombamártással
Amikor van időm a főzőcskézésre, el-elgondolkodom, mi olyat adhatnék ebédre, amit még nem főztem. Most mosolygok magamon, mert konyhai munkásságom ideje alatt alig főztem valamit, az ételek legtöbbjét még el se készítettem.

Bárány-saslik (ШашĐ"ык)
A volt Szovjetunió területén (azerbajdzsán, üzbég konyha), de a legtöbb kelet-európai országban népszerű a saslik, a Kaukázusból, Közép-Ázsiából eredő pácolt hús.

Ghánai saslik tsire fűszeres kukoricával
Hozzávalók az asztalon: Kukoricaolaj, Fehérbor, Vörösbor, Ketchup, Mustár, Só, Őrölt bors, Cayenni bors, 1 db friss ananász, Friss petrezselyem, Snidling, Liszt, Barna cukor, Kristálycukor, Fanyárs vagy hurkapálca ...

Csilis saslik garnélából - 4 személyre
Legalább 10 percig áztassunk 8 bambusznyársat hideg vízbe. A grillsütőt melegítsük elő. Húzzuk a nyársra váltogatva a citromot és a garnélát. A csilis szósszal kenjük meg őket. Kb. 2 percig grillezzük úgy, hogy a nyársakat egy sütőpapírra rakjuk.

Csirkesaslik kenyérlepényben: így tedd izgalmassá a csirkemellet!

Egzotikus fűszerezésű csirkenyársak lapos kenyérbe csomagolva - remek vendégváró finomság! Kiváló előétel piknikre, vagy könnyű ebédnek saját magunknak, akár előző este elkészítve.

Az igazi saslik bárányhúsból készül, és jóval egyszerűbb, mint amit most itt bemutatok. Mentségemre szolgáljon, hogy baráti körömben ez a kitűnő nyársétel ilyen formában ´fejlődött´ ki: ...

hurkapálcika/saslikpálcika
A kihegyezett hurkapálcát saslik sütésekor és disznótorban a hurkák lezárásához (cövekelés) használjuk. Szívósabb változatát bambuszból készítik.
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...

Citromfüves halsaslik recept
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Nem mindennapi fogás, de kb. 60 perc alatt elkészül így akár vacsorára is kiváló recept válhat belőle.

Saslikforgatás egyszerűen Hiába áztatjuk használat előtt a fanyársakat vízbe, azok előbb-utóbb meggyulladnak. A fémnyársak is csak addig tűnnek ideális megoldásnak, amíg nem kell megfordítani a saslikot.

Saslik joghurtos salátával
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sertés tarja
- 2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- grill fűszerkeverék ...

Saslik
Apró kockákra vágott, sertés, vagy csirkehús, színes paprika kockák, hagyma darabkák, gomba, szalonna kockák, és ki mit szeret, cukkini, uborka, paradicsom, kolbász, satöbbi ...

Saslikmarinád (sertés-, illetve marhasaslikhoz)
2 dl szójamártás, 10 dkg nyerscukor, 1 dl ecet (5 %-os), 1 dl ananászlé, 1/2 teáskanál fokhagymapor.

Saslik
60 dkg tarja, 4 fej vöröshagyma, 2 piros húsú paprika, 20 dkg füstölt húsos szalonna, só, bors.
A tarját lefejtem a csontról és 3x3 centiméteres kockákra vágom. A paprikákat nyolc felé vágom. A hagymákat negyedelem. A szalonnát vastag szeletekre vágom.

A saslikban az a jó, hogy változatosan elkészíthető.

Így lesz tökéletes a házi hamburger ...

Tofu saslik
300 g tofut kockára vágunk, 200 g cukkinit és 150 g sárgarépát, 200 g gombának a kalapját 2-3 cm-es szeletekre vágunk, mély tálba helyezve kevés olajjal, teáskanál curry-porral, sóval, borssal megfűszerezzük, kb. 1 órát állni hagyjuk.

Arab saslik (Libanon)
1 kockára vágott báránycomb, 1 dl salátaolaj, 2 dl fehérbor, 1 csésze apróra vágott hagyma, késhegynyi őrölt kömény és fahéj, bors, só.
Keverjünk mindent össze, hagyjuk állni 1 órát.

Csirkesaslik fokhagymás joghurtban pácolva
55 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Báránysaslik mentás marináddal
beküldő: TV Paprika Magazin
nehézségi fok: normál
Barna csiperkés hamburger ...

Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon
40 perc
Nehézség: Kezdőknek ...

Varsói saslik
Hozzávalók: 300 g libamáj, 150 g füstölt szalonna, 80 g libazsír, só, bors, zsálya ...

Saslik
Hozzávalók:
6 szelet karaj v. szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna (lehet kolozsvári is), 2 db hagyma. A páchoz: 4 gerezd tört fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál pirosarany, 1 dl olaj.

Saslik csirkemellből
Melegszendvicskrém Fincsi recept Ildikótól
GOMBAPUFFANCS ...

Saslik - Oroszország recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húst feldaraboljuk és megfűszerezzük, aprított vöröshagymát adunk hozzá és 2 kanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselymet adunk hozzá és 2-3 órára hűvös helyre téve befedve pácoljuk. Ezutá...

Saslik
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg ürühús, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecet, fél citrom, 1 evőkanál vaj, 1 csokor metélőhagyma, 20 dkg paradicsom, só, törött bors. A húst kicsontozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

A saslik összerakva, a plieszkavica ízesítve, megformázva, és az eső zuhog.
Jöhet tehát az "eretnekek" edénye a serpenyő. Tudom hogy most sokan felhördülnek, de ha éhes valaki, és az étel előkészítve, azt meg kell sütni. Ha nincs más akkor serpenyőben. (vád)alku vagy kompromisszum.

Ott saslik a tányéron!
Kívánatos.
VálaszTörlés
Kár, hogy illatokat és ízeket nem tudok közvetíteni, csak a látványt és a receptet...

Tofu saslik.
A tofut 2x2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén.
Lehet cukkini, sárgarépa, hagymakarika,gombakalap, stb,
Sóval borssal curryvel fűszerezzük, Állni hagyjuk.Ezután tettszés szerinti
sorrendben
Nyársra húzzuk. Aranysárgára grillezzük.De süthetjük olajban is egy mély ...

Báránysaslik padlizsánnal
A szabadban faszénen vagy grillen is készíthetjük.
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 50 dkg darált bárányhús (sertéshúst is használhatunk)
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor rozmaringágacska
- 3-4 evőkanál olaj ...

Az ilyen saslik-nyársakban az is jó, hogy olyan hozzávalókból csináljuk, ami épp van otthon, vagy amit szeretünk. A húsnak mindenképpen jót tesz egy kis pácolás. Fontos,hogy a sót ne rakjuk bele, mert kivonja a húsból a vizet.

Kaukázusi saslik
Kaukázusi saslik
Hozzávalók: 500 g ürücomb, 150 g füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 4 hagyma, 4 paradicsom, 3 ek olaj, só, paprika, fokhagyma, kakukkfű ...

A magyaros saslik rudakhoz a vörös és lila hagyma cikkeket baconba tekerjük, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek.

Kaukázusi Saslik

Hozzávalók:350 g bélszín ,40 g hagyma,1 csomag újhagyma,140 g paradicsom,1 citrom,80 g olaj,1 csokor petrezselyem,só.

Tálaláskor a saslikot petrezselyem zöldjével, hagymával díszíthetjük.
Halas kolbászkák
...

ELKÉSZÍTÉS: Kis sasliknyársakra tűzzünk fel vékony csirkemell lapokat, majd húsos (füstölt) szalonnát és karikára vágott hagymát. A nyárs mindkét végére hús kerüljön.
Lisztben meghempergetjük.
A sörből, lisztből, tojás sárgájából és 2 ek olajból sima masszát keverünk, kis kanál sóval ízesítjük.

- azerbajdzsán saslik
KECŐCELEVES VAGY KESZŐCELEVES
- meggyleves, cseresznyeleves
KECSKEMÉTI MÓDRA
- (rendszerint) barackpálinkával vagy sárgabarackkal készült
KEDVESSY MÓDRA
- (ha bélszínszelet) sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással.

előzőleg már előkészültünk ehhez a hadművelethez, ki tudja alapon, hogy fognak azok onnan kijönni, készítettünk elő kiskanalat, villát, kést és saslikos pálcát...aztán jött a nagy meglepi...csak megfogod és kihúzod.
Aztán pedig a látvány...pfújj...

Zöldséges-csirkés, zöldséges saslik
Télen, nyáron nagyon szeretjük a saslikot. Bár a nyári egy kicsivel finomabb, mivel parázson sül, és nem mellesleg nyár van és meleg :), de a téli is feledtetheti velünk a hideg borongós időjárást.

Hogy saslikra, milyen igény van, kit érdekel, kell hogy legyen az étlapon. Kolbász, ne vicceljünk, simán.

Saslikpálcára fűzzük az így kapott tekercseket. Előmelegített serpenyőben kevés olajon süssük meg a tekercseket . A raguhoz a kockára vágott bacont pirítsuk meg és adjuk hozzá a szeletekre vágott lilahagymát. Pirítsuk össze és adjunk hozzá félbe vágott koktélparadicsomot.

A kígyóuborkákat is meghámozzuk,majd a mozzarellával együtt egyenlő vastagságúra felkarikázzuk és felváltva "saslikszerűen" fapálcikára húzzuk.Az olívaolajat a citromlével,két csipetnyi sóval és kevés borssal összekeverve dresszinget készítünk,amelyet a saslikokra öntünk.

A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egy kisebb tepsi peremére tesszük. Ennek az a lényege, hogy a rolók "lógva" süljenek, így lesznek mindenhol henger alakúak, ha csak simán tepsibe sorakoztatva sütnénk, az aljuk lapos lenne.

10 db saslik nyárs
A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé.

Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak
Hozzávalók: (a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz): 3 csirkemell filé bacon szeletek bazsalikomlevelek só grillfűszer (a magyaros saslik rudakhoz): vöröshagyma lilahagyma bacon csípős parasztkolbász gomba szalonna (sütnivaló) ...

A banánt felszúrom egy saslik nyársra (de ha nincs az se baj), majd egy ecsettel bekenem mézzel, hogy jobban ragadjon rá a díszítés.Ezután egy tányér felett folyamatosan forgatva megszórom színes csokidarával, vagy reszelt csokival, vagy például mozsárban összetört cukorral, és kész is! ...

A saslik helyi verziója grillen vagy nyílt lángon készül és műfaját tekintve a desszert és az előétel között helyezkedik el. A tovább gomb megnyomása után jön pár nehézsúlyú versenyző, és a gusztustalan ételek koronázatlan bajnoka, a balut! ...

Plusz egy jó recept
Kaukázusi saslik
Hozzávalók:
Fél kiló ürühús, negyed kiló császárszalonna, 3 evőkanál olaj, grill fűszerkeverék, uborka, paradicsom, hagyma ...

A zöldségeket (a gombát is) húzza nyársra és süsse ki sasliksütőn (szabadtéri nyárssütőn), vagy grillezze 6-8 percig, időnként a nyársat forgatva.
A szósz elkészítése érdekében a hagymát, a fokhagymát tegye főzőolajba egy lábasba és pirítsa barnára.

Mit eszik az USA?
A 10 legjobb fish and chips
Kaukázusi asztal: saslik, plov, tolma
A franciák szeretik a lovakat
Tokió a gasztronómia fővárosa ...

Hozzávalók 1 kisebb friss ananász 2 db zöldebb banán 1 citrom vagy lime frissen őrölt színes bors 10 dkg szeletelt bacon szalonna fogpiszkáló vagy kisebb saslik pálca Elkészítés Az ananászt tisztítsd meg, a közepét vágd ki és és szeleteld … Folytatás →
Hamburger húspogácsa házilag ...

Előkészítjük a saslik tűket,és a bepácolt anyagokat váltakozva felszúrjuk a tűre.A maradék zöldségeket külön is süthetjük.
grillrácsra vagy a sütőbe téve 30-40 perc alatt megsütjük.
Új burgonya és a sült zöldség kerüljön mellé a tányérra.

ragu
[szerkesztés] Sarah Bernhardt módon
feketeerdei sonkával és rápirított sajttal.
[szerkesztés] Saslik
nyárson sütött bárány vagy birka rablóhús.
[szerkesztés] Savarin ...

Illatos, omlós csirkemell
Zöldséges üvegtészta leves
Marhacsíkok kínai kellel sütve
Saslik hátszínből
Csípős káposztasaláta ...

- a sütés első 15 percében sosem nyitom rá az ajtót, hogy bekukkantsak, hogyan áll, mert összeesik,
- mindig tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e a közepe (pl. saslikpálcikával),
- nem veszem ki azonnal a sütőből, ha kész, résnyire nyitott ajtónál pihentetem kicsit.

Ezután a zacskó közepét felvágjuk, és a húst még 5 percig pirítjuk.
Tálalás előtt kihúzzuk a saslikpálcákat, és ferdén vágunk a húsból szeleteket, hogy csíkosan látszódjanak az összesült rétegek.
Köretként párolt bébirépát, vajas cukkinit, zöldséges rizst vagy burgonyát kínáljunk.

A birkahúsok közül nagyon kedvelt a darált húsból készült ételek, a húsgombócok, valamint a kabab (nálunk a saslikhoz hasonlít). Sertéshúst csak bizonyos népcsoportok fogyasztanak. Darált húsból és a karajból igen sok ízletes étel készíthető.

Romániában, főként Erdélyben, ahol kevesebb fűszerrel viszont három féle húsból (birka-, sertés-, marhahús), szódabikarbónával készítik Mititei (e:mícs) a neve. A kaukázusi országokban saslik, Törökországban siskebab, Görögországban szuvlaki néven ismerik.

Egy kiskanállal töltsük meg ezeket a 'zsebeket" a gombás keverék negyedével, aztán zárjuk össze, ha kell, rögzítsük hústűvel vagy saslikpálcikával. A maradék vajat és az olajat közepes lángon olvasszuk fel egy serpenyőben, és a csirkemellet 6-8 percig pirítsuk mindkét oldalán.

Vegyes - saslik
Velő - krém üvegben
Velő - rántott (Velőrózsák rántva)
Velős - gombás pacalpörkölt
Velős - pacalpörkölt
Velős - pirítós (velős kenyér)
Velős - rétes
Velős hurka
Velős kolbász
Veres - hagymával, ökörbélt (Bornemissza Anna 1680-ból)
Vese - nyárs, török
Vese - velő, hamis 1.

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Csirke, Saláta, Paradicsom, Kenyér

◄ Sarkadi pecsenye   Saucisse ►
 
RSS Mobile