Kezdőlap (Saslik)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Saslik


 

Saslik

Gasztronómia  Sarkadi pecsenye  Saucisse
2014.04.18

Saslik ínyenc módra elkészítése:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a kis darabokra vágott szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele.


Saslik háromféle húsból recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Saslik csirkéből
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 302 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Saslik
Már pénteken megkezdem az előkészületeket, a piacon megveszem az alapanyagot.

Halsaslik
megosztás
A dietetikus véleménye
Vitaminokban és telítetlen - érvédő - zsírsavakban gazdag étel, melyet könnyű elkészíteni, gusztusosan tálalható, és egészséges! Jó étvágyat! ...

saslik
Rablóhús.
Nemzetközi szó az orosz saslik nyomán. Ez tatár eredetű.

Ételek " Saslik ínyenc módra
Saslik ínyenc módra
Saslik ínyenc módra receptje - bélszín ételek ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Saslik háromféle húsból
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

A zúzott fokhagymát is beletesszük, összekeverjük, 24 órán keresztül állni hagyjuk. Egy saslik pálcikára sorban tűzdeljük a hagymát, kolbászt, húst, szalonnát. A csirkés változat kb. fél óra alatt készül, a sertéshúsos változat kb.

Saslik - csirkemellből és zöldségekből
Alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, sőt abszolút nem:))), de ha saslikot kell készíteni képes vagyok vele pepecselni hosszú ideig:DD.

Saslik, ahogy én szeretem
Régi nagy kedvencemet osztom meg veletek. Zseniálisnak tartom a saslikot, mivel pillanatok alatt elkészül, nagyon változatosan variálható és isteni, könnyű ebéd vagy vacsora.

Saslik zöldségekkel, grillezve
Saslik zöldségekkel, grillezve
Hozzávalók : ...

vega-saslik
gasztronómiával, sörrel, és meccsekkel tarkított, jól megérdemelt pihenőhetet tartottunk kedvenc parasztházunkban.

Lazacsaslik joghurtos krumplisalátával
Bár az utóbbi időben, a sok eső és hideg miatt nem úgy nézett ki, de azért még nyár van, és a nyár a kerti grillpartik szezonja.

Tatár saslik készítése :
Az előírt anyagokat, fűszereket alaposan összekeverjük, és a kétujjnyin darabokra vágott húst ebben a pácban pihentetjük egy hétig hideg helyen (hűtőben). Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk.

Bárány-saslik (ШашĐ"ык)
A volt Szovjetunió területén (azerbajdzsán, üzbég konyha), de a legtöbb kelet-európai országban népszerű a saslik, a Kaukázusból, Közép-Ázsiából eredő pácolt hús.

Ghánai saslik tsire fűszeres kukoricával
Hozzávalók az asztalon: Kukoricaolaj, Fehérbor, Vörösbor, Ketchup, Mustár, Só, Őrölt bors, Cayenni bors, 1 db friss ananász, Friss petrezselyem, Snidling, Liszt, Barna cukor, Kristálycukor, ...

Az igazi saslik bárányhúsból készül, és jóval egyszerűbb, mint amit most itt bemutatok. Mentségemre szolgáljon, hogy baráti körömben ez a kitűnő nyársétel ilyen formában ´fejlődött´ ki: ...

Csirkesaslik kenyérlepényben: így tedd izgalmassá a csirkemellet!
...

hurkapálcika/saslikpálcika
A kihegyezett hurkapálcát saslik sütésekor és disznótorban a hurkák lezárásához (cövekelés) használjuk. Szívósabb változatát bambuszból készítik.
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...

Citromfüves halsaslik recept
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Nem mindennapi fogás, de kb. 60 perc alatt elkészül így akár vacsorára is kiváló recept válhat belőle.

5 gazdagon megpakolt saslik
Süsd meg sütőben!
A meleg idő tovaszállt, de a grillparti kedvencét, a saslikot sütőben is remekül elkészítheted. Elő a nyárssal és a hozzávalókkal! ...

Saslikforgatás egyszerűen Hiába áztatjuk használat előtt a fanyársakat vízbe, azok előbb-utóbb meggyulladnak. A fémnyársak is csak addig tűnnek ideális megoldásnak, amíg nem kell megfordítani a saslikot.

Saslik joghurtos salátával
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sertés tarja
- 2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- grill fűszerkeverék ...

Saslik
Apró kockákra vágott, sertés, vagy csirkehús, színes paprika kockák, hagyma darabkák, gomba, szalonna kockák, és ki mit szeret, cukkini, uborka, paradicsom, kolbász, satöbbi ...

Saslikmarinád (sertés-, illetve marhasaslikhoz)
2 dl szójamártás, 10 dkg nyerscukor, 1 dl ecet (5 %-os), 1 dl ananászlé, 1/2 teáskanál fokhagymapor.

Saslik
60 dkg tarja, 4 fej vöröshagyma, 2 piros húsú paprika, 20 dkg füstölt húsos szalonna, só, bors.
A tarját lefejtem a csontról és 3x3 centiméteres kockákra vágom. A paprikákat nyolc felé vágom. A hagymákat negyedelem.

SASLIK, AVAGY A KARDÉLRE SZÚRT FINOMSÁGOK...
Egy kicsit a nyár ízeit és a roston sütés élményét varázsoltam ma, a vacsora asztalunkra. Biztos mindenki evett már saslikot, a fapálcikára húzott finomságokat. A receptje igen egyszerű és sokszínű.

Tofu saslik
300 g tofut kockára vágunk, 200 g cukkinit és 150 g sárgarépát, 200 g gombának a kalapját 2-3 cm-es szeletekre vágunk, mély tálba helyezve kevés olajjal, teáskanál curry-porral, sóval, borssal megfűszerezzük, kb. 1 órát állni hagyjuk.

Arab saslik (Libanon)
1 kockára vágott báránycomb, 1 dl salátaolaj, 2 dl fehérbor, 1 csésze apróra vágott hagyma, késhegynyi őrölt kömény és fahéj, bors, só.
Keverjünk mindent össze, hagyjuk állni 1 órát.

Csirkesaslik fokhagymás joghurtban pácolva
55 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Báránysaslik mentás marináddal
beküldő: TV Paprika Magazin
nehézségi fok: normál
Barna csiperkés hamburger ...

Varsói saslik
Hozzávalók: Hozzávalók 300 g libamáj 150 g füstölt szalonna 80 g libazsír só, bors, zsálya ...

Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon
40 perc
Nehézség: Kezdőknek ...

Saslik
Hozzávalók:
6 szelet karaj v. szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna (lehet kolozsvári is), 2 db hagyma.

Saslik csirkemellből
Melegszendvicskrém Fincsi recept Ildikótól
GOMBAPUFFANCS ...

Saslik
Kókuszos-currys báránynyárs
A Kotányi kezdeményezése a tökéletes grillezésért ...

Saslik - Oroszország recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húst feldaraboljuk és megfűszerezzük, aprított vöröshagymát adunk hozzá és 2 kanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselymet adunk hozzá és 2-3 órára hűvös helyre téve befedve pácoljuk.

Saslik
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg ürühús, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecet, fél citrom, 1 evőkanál vaj, 1 csokor metélőhagyma, 20 dkg paradicsom, só, törött bors. A húst kicsontozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

A saslik összerakva, a plieszkavica ízesítve, megformázva, és az eső zuhog.
Jöhet tehát az "eretnekek" edénye a serpenyő. Tudom hogy most sokan felhördülnek, de ha éhes valaki, és az étel előkészítve, azt meg kell sütni.

Ott saslik a tányéron!
Kívánatos.
VálaszTörlés
Kár, hogy illatokat és ízeket nem tudok közvetíteni, csak a látványt és a receptet...

Tofu saslik.
A tofut 2x2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén.
Lehet cukkini, sárgarépa, hagymakarika,gombakalap, stb,
Sóval borssal curryvel fűszerezzük, Állni hagyjuk.Ezután tettszés szerinti
sorrendben
Nyársra húzzuk.

Báránysaslik padlizsánnal
A szabadban faszénen vagy grillen is készíthetjük.
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 50 dkg darált bárányhús (sertéshúst is használhatunk)
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor rozmaringágacska ...

Az ilyen saslik-nyársakban az is jó, hogy olyan hozzávalókból csináljuk, ami épp van otthon, vagy amit szeretünk. A húsnak mindenképpen jót tesz egy kis pácolás. Fontos,hogy a sót ne rakjuk bele, mert kivonja a húsból a vizet.

A sertés saslik lágy sárgás színét a kurkumás páctól kapja. Érdemes kipróbálnod ezzel a mennyei fűszeres mogyorómártással!
Piros ribiszke habcsók torta ...

Kaukázusi saslik
Kaukázusi saslik
Hozzávalók: 500 g ürücomb, 150 g füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 4 hagyma, 4 paradicsom, 3 ek olaj, só, paprika, fokhagyma, kakukkfű ...

A magyaros saslik rudakhoz a vörös és lila hagyma cikkeket baconba tekerjük, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek.

Tálaláskor a saslikot petrezselyem zöldjével, hagymával díszíthetjük.
Halas kolbászkák
...

ELKÉSZÍTÉS: Kis sasliknyársakra tűzzünk fel vékony csirkemell lapokat, majd húsos (füstölt) szalonnát és karikára vágott hagymát. A nyárs mindkét végére hús kerüljön.
Lisztben meghempergetjük.

előzőleg már előkészültünk ehhez a hadművelethez, ki tudja alapon, hogy fognak azok onnan kijönni, készítettünk elő kiskanalat, villát, kést és saslikos pálcát...aztán jött a nagy meglepi...csak megfogod és kihúzod.
Aztán pedig a látvány...pfújj...

Zöldséges-csirkés, zöldséges saslik
Télen, nyáron nagyon szeretjük a saslikot. Bár a nyári egy kicsivel finomabb, mivel parázson sül, és nem mellesleg nyár van és meleg :), de a téli is feledtetheti velünk a hideg borongós időjárást.

Hogy saslikra, milyen igény van, kit érdekel, kell hogy legyen az étlapon. Kolbász, ne vicceljünk, simán.

Milka gyümölcssaslik
Milka Joghurt-borsmenta-trüffel
Füge fehér Milka-krémmel
Milka-csemege
Milka-csók
Ropogós kiflicskék
Ropogós szeletek
Amerikai stílusú Milka
Csíkos sütemény á lá Milka
Milka Nápolyi fehéröntettel ...

A kígyóuborkákat is meghámozzuk,majd a mozzarellával együtt egyenlő vastagságúra felkarikázzuk és felváltva "saslikszerűen" fapálcikára húzzuk.

A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egy kisebb tepsi peremére tesszük.

10 db saslik nyárs
A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé.

A banánt felszúrom egy saslik nyársra (de ha nincs az se baj), majd egy ecsettel bekenem mézzel, hogy jobban ragadjon rá a díszítés.

Romániában, főként Erdélyben, ahol kevesebb fűszerrel viszont három féle húsból (birka-, sertés-, marhahús), szódabikarbónával készítik Mititei (e:mícs) a neve. A kaukázusi országokban saslik, Törökországban siskebab, ...

Egy kiskanállal töltsük meg ezeket a 'zsebeket" a gombás keverék negyedével, aztán zárjuk össze, ha kell, rögzítsük hústűvel vagy saslikpálcikával.

Vegyes - saslik
Velő - krém üvegben
Velő - rántott (Velőrózsák rántva)
Velős - gombás pacalpörkölt
Velős - pacalpörkölt
Velős - pirítós (velős kenyér)
Velős - rétes
Velős hurka
Velős kolbász
Veres - hagymával, ökörbélt (Bornemissza Anna 1680-ból) ...

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Csirke, Saláta, Paradicsom, Kenyér

Gasztronómia  Sarkadi pecsenye  Saucisse
2014.04.18

 
RSS Mobile