Kezdőlap (Saslik)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Saslik


 

Saslik

Gasztronómia  Sarkadi pecsenye  Saucisse

Saslik ínyenc módra elkészítése:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a kis darabokra vágott szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele.


Saslik háromféle húsból recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Saslik csirkéből
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 302 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Saslik
Már pénteken megkezdem az előkészületeket, a piacon megveszem az alapanyagot.

Halsaslik
megosztás
A dietetikus véleménye
Vitaminokban és telítetlen - érvédő - zsírsavakban gazdag étel, melyet könnyű elkészíteni, gusztusosan tálalható, és egészséges! Jó étvágyat! ...

saslik
Rablóhús.
Nemzetközi szó az orosz saslik nyomán. Ez tatár eredetű.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Saslik háromféle húsból
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

A zúzott fokhagymát is beletesszük, összekeverjük, 24 órán keresztül állni hagyjuk. Egy saslik pálcikára sorban tűzdeljük a hagymát, kolbászt, húst, szalonnát. A csirkés változat kb. fél óra alatt készül, a sertéshúsos változat kb.

Saslik - csirkemellből és zöldségekből
Alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, sőt abszolút nem:))), de ha saslikot kell készíteni képes vagyok vele pepecselni hosszú ideig:DD.

Saslik, ahogy én szeretem
Régi nagy kedvencemet osztom meg veletek. Zseniálisnak tartom a saslikot, mivel pillanatok alatt elkészül, nagyon változatosan variálható és isteni, könnyű ebéd vagy vacsora.

Saslik zöldségekkel, grillezve
Saslik zöldségekkel, grillezve
Hozzávalók : ...

vega-saslik
gasztronómiával, sörrel, és meccsekkel tarkított, jól megérdemelt pihenőhetet tartottunk kedvenc parasztházunkban.

Lazacsaslik joghurtos krumplisalátával
Bár az utóbbi időben, a sok eső és hideg miatt nem úgy nézett ki, de azért még nyár van, és a nyár a kerti grillpartik szezonja.

Tatár saslik készítése :
Az előírt anyagokat, fűszereket alaposan összekeverjük, és a kétujjnyin darabokra vágott húst ebben a pácban pihentetjük egy hétig hideg helyen (hűtőben). Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk.

Csirkesaslik burgonyalepényen, tejszínes gombamártással
Amikor van időm a főzőcskézésre, el-elgondolkodom, mi olyat adhatnék ebédre, amit még nem főztem.

Bárány-saslik (ШашĐ"ык)
A volt Szovjetunió területén (azerbajdzsán, üzbég konyha), de a legtöbb kelet-európai országban népszerű a saslik, a Kaukázusból, Közép-Ázsiából eredő pácolt hús.

Ghánai saslik tsire fűszeres kukoricával
Hozzávalók az asztalon: Kukoricaolaj, Fehérbor, Vörösbor, Ketchup, Mustár, Só, Őrölt bors, Cayenni bors, 1 db friss ananász, Friss petrezselyem, Snidling, Liszt, Barna cukor, Kristálycukor, ...

Csilis saslik garnélából - 4 személyre
Legalább 10 percig áztassunk 8 bambusznyársat hideg vízbe. A grillsütőt melegítsük elő. Húzzuk a nyársra váltogatva a citromot és a garnélát. A csilis szósszal kenjük meg őket. Kb.

Az igazi saslik bárányhúsból készül, és jóval egyszerűbb, mint amit most itt bemutatok. Mentségemre szolgáljon, hogy baráti körömben ez a kitűnő nyársétel ilyen formában ´fejlődött´ ki: ...

Csirkesaslik kenyérlepényben: így tedd izgalmassá a csirkemellet!
...

hurkapálcika/saslikpálcika
A kihegyezett hurkapálcát saslik sütésekor és disznótorban a hurkák lezárásához (cövekelés) használjuk. Szívósabb változatát bambuszból készítik.
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...

Citromfüves halsaslik recept
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Nem mindennapi fogás, de kb. 60 perc alatt elkészül így akár vacsorára is kiváló recept válhat belőle.

5 gazdagon megpakolt saslik
Süsd meg sütőben!
A meleg idő tovaszállt, de a grillparti kedvencét, a saslikot sütőben is remekül elkészítheted. Elő a nyárssal és a hozzávalókkal! ...

Saslikforgatás egyszerűen Hiába áztatjuk használat előtt a fanyársakat vízbe, azok előbb-utóbb meggyulladnak. A fémnyársak is csak addig tűnnek ideális megoldásnak, amíg nem kell megfordítani a saslikot.

Saslik joghurtos salátával
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sertés tarja
- 2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- grill fűszerkeverék ...

Saslik
Apró kockákra vágott, sertés, vagy csirkehús, színes paprika kockák, hagyma darabkák, gomba, szalonna kockák, és ki mit szeret, cukkini, uborka, paradicsom, kolbász, satöbbi ...

Saslikmarinád (sertés-, illetve marhasaslikhoz)
2 dl szójamártás, 10 dkg nyerscukor, 1 dl ecet (5 %-os), 1 dl ananászlé, 1/2 teáskanál fokhagymapor.

Saslik
60 dkg tarja, 4 fej vöröshagyma, 2 piros húsú paprika, 20 dkg füstölt húsos szalonna, só, bors.
A tarját lefejtem a csontról és 3x3 centiméteres kockákra vágom. A paprikákat nyolc felé vágom. A hagymákat negyedelem.

Tofu saslik
300 g tofut kockára vágunk, 200 g cukkinit és 150 g sárgarépát, 200 g gombának a kalapját 2-3 cm-es szeletekre vágunk, mély tálba helyezve kevés olajjal, teáskanál curry-porral, sóval, borssal megfűszerezzük, kb. 1 órát állni hagyjuk.

Arab saslik (Libanon)
1 kockára vágott báránycomb, 1 dl salátaolaj, 2 dl fehérbor, 1 csésze apróra vágott hagyma, késhegynyi őrölt kömény és fahéj, bors, só.
Keverjünk mindent össze, hagyjuk állni 1 órát.

Csirkesaslik fokhagymás joghurtban pácolva
55 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Báránysaslik mentás marináddal
beküldő: TV Paprika Magazin
nehézségi fok: normál
Barna csiperkés hamburger ...

Varsói saslik
Hozzávalók: Hozzávalók 300 g libamáj 150 g füstölt szalonna 80 g libazsír só, bors, zsálya ...

Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon
40 perc
Nehézség: Kezdőknek ...

Saslik
Hozzávalók:
6 szelet karaj v. szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna (lehet kolozsvári is), 2 db hagyma.

Saslik csirkemellből
Melegszendvicskrém Fincsi recept Ildikótól
GOMBAPUFFANCS ...

Saslik - Oroszország recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húst feldaraboljuk és megfűszerezzük, aprított vöröshagymát adunk hozzá és 2 kanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselymet adunk hozzá és 2-3 órára hűvös helyre téve befedve pácoljuk.

Saslik
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg ürühús, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecet, fél citrom, 1 evőkanál vaj, 1 csokor metélőhagyma, 20 dkg paradicsom, só, törött bors. A húst kicsontozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

A saslik összerakva, a plieszkavica ízesítve, megformázva, és az eső zuhog.
Jöhet tehát az "eretnekek" edénye a serpenyő. Tudom hogy most sokan felhördülnek, de ha éhes valaki, és az étel előkészítve, azt meg kell sütni.

Ott saslik a tányéron!
Kívánatos.
VálaszTörlés
Kár, hogy illatokat és ízeket nem tudok közvetíteni, csak a látványt és a receptet...

Tofu saslik.
A tofut 2x2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén.
Lehet cukkini, sárgarépa, hagymakarika,gombakalap, stb,
Sóval borssal curryvel fűszerezzük, Állni hagyjuk.Ezután tettszés szerinti
sorrendben
Nyársra húzzuk.

Báránysaslik padlizsánnal
A szabadban faszénen vagy grillen is készíthetjük.
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 50 dkg darált bárányhús (sertéshúst is használhatunk)
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor rozmaringágacska ...

Az ilyen saslik-nyársakban az is jó, hogy olyan hozzávalókból csináljuk, ami épp van otthon, vagy amit szeretünk. A húsnak mindenképpen jót tesz egy kis pácolás. Fontos,hogy a sót ne rakjuk bele, mert kivonja a húsból a vizet.

A magyaros saslik rudakhoz a vörös és lila hagyma cikkeket baconba tekerjük, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek.

Kaukázusi Saslik

Hozzávalók:350 g bélszín ,40 g hagyma,1 csomag újhagyma,140 g paradicsom,1 citrom,80 g olaj,1 csokor petrezselyem,só.

Tálaláskor a saslikot petrezselyem zöldjével, hagymával díszíthetjük.
Halas kolbászkák
...

ELKÉSZÍTÉS: Kis sasliknyársakra tűzzünk fel vékony csirkemell lapokat, majd húsos (füstölt) szalonnát és karikára vágott hagymát. A nyárs mindkét végére hús kerüljön.
Lisztben meghempergetjük.

- azerbajdzsán saslik
KECŐCELEVES VAGY KESZŐCELEVES
- meggyleves, cseresznyeleves
KECSKEMÉTI MÓDRA
- (rendszerint) barackpálinkával vagy sárgabarackkal készült
KEDVESSY MÓDRA ...

előzőleg már előkészültünk ehhez a hadművelethez, ki tudja alapon, hogy fognak azok onnan kijönni, készítettünk elő kiskanalat, villát, kést és saslikos pálcát...aztán jött a nagy meglepi...csak megfogod és kihúzod.
Aztán pedig a látvány...pfújj...

Zöldséges-csirkés, zöldséges saslik
Télen, nyáron nagyon szeretjük a saslikot. Bár a nyári egy kicsivel finomabb, mivel parázson sül, és nem mellesleg nyár van és meleg :), de a téli is feledtetheti velünk a hideg borongós időjárást.

Hogy saslikra, milyen igény van, kit érdekel, kell hogy legyen az étlapon. Kolbász, ne vicceljünk, simán.

Saslikpálcára fűzzük az így kapott tekercseket. Előmelegített serpenyőben kevés olajon süssük meg a tekercseket . A raguhoz a kockára vágott bacont pirítsuk meg és adjuk hozzá a szeletekre vágott lilahagymát.

Milka gyümölcssaslik
Milka Joghurt-borsmenta-trüffel
Füge fehér Milka-krémmel
Milka-csemege
Milka-csók
Ropogós kiflicskék
Ropogós szeletek
Amerikai stílusú Milka
Csíkos sütemény á lá Milka
Milka Nápolyi fehéröntettel ...

A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egy kisebb tepsi peremére tesszük.

10 db saslik nyárs
A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé.

A banánt felszúrom egy saslik nyársra (de ha nincs az se baj), majd egy ecsettel bekenem mézzel, hogy jobban ragadjon rá a díszítés.

A saslik helyi verziója grillen vagy nyílt lángon készül és műfaját tekintve a desszert és az előétel között helyezkedik el. A tovább gomb megnyomása után jön pár nehézsúlyú versenyző, és a gusztustalan ételek koronázatlan bajnoka, a balut! ...

Plusz egy jó recept
Kaukázusi saslik
Hozzávalók:
Fél kiló ürühús, negyed kiló császárszalonna, 3 evőkanál olaj, grill fűszerkeverék, uborka, paradicsom, hagyma ...

A zöldségeket (a gombát is) húzza nyársra és süsse ki sasliksütőn (szabadtéri nyárssütőn), vagy grillezze 6-8 percig, időnként a nyársat forgatva.
A szósz elkészítése érdekében a hagymát, a fokhagymát tegye főzőolajba egy lábasba és pirítsa barnára.

Mit eszik az USA?
A 10 legjobb fish and chips
Kaukázusi asztal: saslik, plov, tolma
A franciák szeretik a lovakat
Tokió a gasztronómia fővárosa ...

Előkészítjük a saslik tűket,és a bepácolt anyagokat váltakozva felszúrjuk a tűre.A maradék zöldségeket külön is süthetjük.
grillrácsra vagy a sütőbe téve 30-40 perc alatt megsütjük.
Új burgonya és a sült zöldség kerüljön mellé a tányérra.

ragu
[szerkesztés] Sarah Bernhardt módon
feketeerdei sonkával és rápirított sajttal.
[szerkesztés] Saslik
nyárson sütött bárány vagy birka rablóhús.
[szerkesztés] Savarin ...

Illatos, omlós csirkemell
Zöldséges üvegtészta leves
Marhacsíkok kínai kellel sütve
Saslik hátszínből
Csípős káposztasaláta ...

- a sütés első 15 percében sosem nyitom rá az ajtót, hogy bekukkantsak, hogyan áll, mert összeesik,
- mindig tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e a közepe (pl. saslikpálcikával), ...

Tálalás előtt kihúzzuk a saslikpálcákat, és ferdén vágunk a húsból szeleteket, hogy csíkosan látszódjanak az összesült rétegek.
Köretként párolt bébirépát, vajas cukkinit, zöldséges rizst vagy burgonyát kínáljunk.

A birkahúsok közül nagyon kedvelt a darált húsból készült ételek, a húsgombócok, valamint a kabab (nálunk a saslikhoz hasonlít). Sertéshúst csak bizonyos népcsoportok fogyasztanak. Darált húsból és a karajból igen sok ízletes étel készíthető.

Romániában, főként Erdélyben, ahol kevesebb fűszerrel viszont három féle húsból (birka-, sertés-, marhahús), szódabikarbónával készítik Mititei (e:mícs) a neve. A kaukázusi országokban saslik, Törökországban siskebab, ...

Egy kiskanállal töltsük meg ezeket a 'zsebeket" a gombás keverék negyedével, aztán zárjuk össze, ha kell, rögzítsük hústűvel vagy saslikpálcikával.

Vegyes - saslik
Velő - krém üvegben
Velő - rántott (Velőrózsák rántva)
Velős - gombás pacalpörkölt
Velős - pacalpörkölt
Velős - pirítós (velős kenyér)
Velős - rétes
Velős hurka
Velős kolbász
Veres - hagymával, ökörbélt (Bornemissza Anna 1680-ból) ...

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Csirke, Saláta, Paradicsom, Kenyér

Gasztronómia  Sarkadi pecsenye  Saucisse

 
RSS Mobile