Kezdőlap (Saslik)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Saslik

Gasztronómia  Sarkadi pecsenye  Saucisse

Saslik ínyenc módra elkészítése:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a kis darabokra vágott szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk.


Saslik háromféle húsból recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Saslik csirkéből
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 302 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Saslik
Már pénteken megkezdem az előkészületeket, a piacon megveszem az alapanyagot. Karaj, hosszú, de azért ne nagyon tarjásodjon a vége, kenyérszalonna, füstölt kolbász, nem túl száraz, de azért némileg szikkadt, ne essen szét, ha elszakad a héja.

Halsaslik
megosztás
A dietetikus véleménye
Vitaminokban és telítetlen - érvédő - zsírsavakban gazdag étel, melyet könnyű elkészíteni, gusztusosan tálalható, és egészséges! Jó étvágyat! ...

~
Rablóhús.
Nemzetközi szó az orosz ~ nyomán. Ez tatár eredetű.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept ~ háromféle húsból
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

A zúzott fokhagymát is beletesszük, összekeverjük, 24 órán keresztül állni hagyjuk. Egy ~ pálcikára sorban tűzdeljük a hagymát, kolbászt, húst, szalonnát. A csirkés változat kb. fél óra alatt készül, a sertéshúsos változat kb. 15-20 perccel később.

~ - csirkemellből és zöldségekből
Alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, sőt abszolút nem:))), de ha ~ot kell készíteni képes vagyok vele pepecselni hosszú ideig:DD. Bár, ha jobban belegondolok fél óra alatt fel lehet fűzögetni a hozzávalókat, ha már elő vannak készítve:DD ...

~, ahogy én szeretem
Régi nagy kedvencemet osztom meg veletek. Zseniálisnak tartom a ~ot, mivel pillanatok alatt elkészül, nagyon változatosan variálható és isteni, könnyű ebéd vagy vacsora. Ráadásul jó előre el lehet készíteni, és készre sütéséhez sem kell sok idő.

~ zöldségekkel, grillezve
~ zöldségekkel, grillezve
Hozzávalók : ...

vega-~
gasztronómiával, sörrel, és meccsekkel tarkított, jól megérdemelt pihenőhetet tartottunk kedvenc parasztházunkban.

Lazacsaslik joghurtos krumplisalátával
Bár az utóbbi időben, a sok eső és hideg miatt nem úgy nézett ki, de azért még nyár van, és a nyár a kerti grillpartik szezonja.

Tatár ~ készítése :
Az előírt anyagokat, fűszereket alaposan összekeverjük, és a kétujjnyin darabokra vágott húst ebben a pácban pihentetjük egy hétig hideg helyen (hűtőben). Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk.

Csirke~ burgonyalepényen, tejszínes gombamártással
Amikor van időm a főzőcskézésre, el-elgondolkodom, mi olyat adhatnék ebédre, amit még nem főztem. Most mosolygok magamon, mert konyhai munkásságom ideje alatt alig főztem valamit, az ételek legtöbbjét még el se készítettem.

Bárány-~ (ШашĐ"ык)
A volt Szovjetunió területén (azerbajdzsán, üzbég konyha), de a legtöbb kelet-európai országban népszerű a ~, a Kaukázusból, Közép-Ázsiából eredő pácolt hús.

Ghánai ~ tsire fűszeres kukoricával
Hozzávalók az asztalon: Kukoricaolaj, Fehérbor, Vörösbor, Ketchup, Mustár, Só, Őrölt bors, Cayenni bors, 1 db friss ananász, Friss petrezselyem, Snidling, Liszt, Barna cukor, Kristálycukor, Fanyárs vagy hurkapálca ...

Csilis ~ garnélából - 4 személyre
Legalább 10 percig áztassunk 8 bambusznyársat hideg vízbe. A grillsütőt melegítsük elő. Húzzuk a nyársra váltogatva a citromot és a garnélát. A csilis szósszal kenjük meg őket. Kb. 2 percig grillezzük úgy, hogy a nyársakat egy sütőpapírra rakjuk.

Csirke~ kenyérlepényben: így tedd izgalmassá a csirkemellet!

Egzotikus fűszerezésű csirkenyársak lapos kenyérbe csomagolva - remek vendégváró finomság! Kiváló előétel piknikre, vagy könnyű ebédnek saját magunknak, akár előző este elkészítve.

Az igazi ~ bárányhúsból készül, és jóval egyszerűbb, mint amit most itt bemutatok. Mentségemre szolgáljon, hogy baráti körömben ez a kitűnő nyársétel ilyen formában ´fejlődött´ ki: ...

hurkapálcika/~pálcika
A kihegyezett hurkapálcát ~ sütésekor és disznótorban a hurkák lezárásához (cövekelés) használjuk. Szívósabb változatát bambuszból készítik.
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...

Citromfüves hal~ recept
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Nem mindennapi fogás, de kb. 60 perc alatt elkészül így akár vacsorára is kiváló recept válhat belőle.

~forgatás egyszerűen Hiába áztatjuk használat előtt a fanyársakat vízbe, azok előbb-utóbb meggyulladnak. A fémnyársak is csak addig tűnnek ideális megoldásnak, amíg nem kell megfordítani a ~ot.

~ joghurtos salátával
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sertés tarja
- 2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- grill fűszerkeverék ...

~
Apró kockákra vágott, sertés, vagy csirkehús, színes paprika kockák, hagyma darabkák, gomba, szalonna kockák, és ki mit szeret, cukkini, uborka, paradicsom, kolbász, satöbbi ...

~marinád (sertés-, illetve marhasaslikhoz)
2 dl szójamártás, 10 dkg nyerscukor, 1 dl ecet (5 %-os), 1 dl ananászlé, 1/2 teáskanál fokhagymapor.

~
60 dkg tarja, 4 fej vöröshagyma, 2 piros húsú paprika, 20 dkg füstölt húsos szalonna, só, bors.
A tarját lefejtem a csontról és 3x3 centiméteres kockákra vágom. A paprikákat nyolc felé vágom. A hagymákat negyedelem. A szalonnát vastag szeletekre vágom.

A ~ban az a jó, hogy változatosan elkészíthető.

Így lesz tökéletes a házi hamburger ...

Tofu ~
300 g tofut kockára vágunk, 200 g cukkinit és 150 g sárgarépát, 200 g gombának a kalapját 2-3 cm-es szeletekre vágunk, mély tálba helyezve kevés olajjal, teáskanál curry-porral, sóval, borssal megfűszerezzük, kb. 1 órát állni hagyjuk.

Arab ~ (Libanon)
1 kockára vágott báránycomb, 1 dl salátaolaj, 2 dl fehérbor, 1 csésze apróra vágott hagyma, késhegynyi őrölt kömény és fahéj, bors, só.
Keverjünk mindent össze, hagyjuk állni 1 órát.

Csirke~ fokhagymás joghurtban pácolva
55 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Báránysaslik mentás marináddal
beküldő: TV Paprika Magazin
nehézségi fok: normál
Barna csiperkés hamburger ...

Csirke-~ rozmaringos burgonya ágyon
40 perc
Nehézség: Kezdőknek ...

Varsói ~
Hozzávalók: 300 g libamáj, 150 g füstölt szalonna, 80 g libazsír, só, bors, zsálya ...

~
Hozzávalók:
6 szelet karaj v. szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna (lehet kolozsvári is), 2 db hagyma. A páchoz: 4 gerezd tört fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál pirosarany, 1 dl olaj.

~ csirkemellből
Melegszendvicskrém Fincsi recept Ildikótól
GOMBAPUFFANCS ...

~ - Oroszország recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húst feldaraboljuk és megfűszerezzük, aprított vöröshagymát adunk hozzá és 2 kanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselymet adunk hozzá és 2-3 órára hűvös helyre téve befedve pácoljuk. Ezutá...

~
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg ürühús, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecet, fél citrom, 1 evőkanál vaj, 1 csokor metélőhagyma, 20 dkg paradicsom, só, törött bors. A húst kicsontozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

A ~ összerakva, a plieszkavica ízesítve, megformázva, és az eső zuhog.
Jöhet tehát az "eretnekek" edénye a serpenyő. Tudom hogy most sokan felhördülnek, de ha éhes valaki, és az étel előkészítve, azt meg kell sütni. Ha nincs más akkor serpenyőben. (vád)alku vagy kompromisszum.

Ott ~ a tányéron!
Kívánatos.
VálaszTörlés
Kár, hogy illatokat és ízeket nem tudok közvetíteni, csak a látványt és a receptet...

Tofu ~.
A tofut 2x2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén.
Lehet cukkini, sárgarépa, hagymakarika,gombakalap, stb,
Sóval borssal curryvel fűszerezzük, Állni hagyjuk.Ezután tettszés szerinti
sorrendben
Nyársra húzzuk. Aranysárgára grillezzük.De süthetjük olajban is egy mély ...

Báránysaslik padlizsánnal
A szabadban faszénen vagy grillen is készíthetjük.
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 50 dkg darált bárányhús (sertéshúst is használhatunk)
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor rozmaringágacska
- 3-4 evőkanál olaj ...

Az ilyen ~-nyársakban az is jó, hogy olyan hozzávalókból csináljuk, ami épp van otthon, vagy amit szeretünk. A húsnak mindenképpen jót tesz egy kis pácolás. Fontos,hogy a sót ne rakjuk bele, mert kivonja a húsból a vizet.

Kaukázusi ~
Kaukázusi ~
Hozzávalók: 500 g ürücomb, 150 g füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 4 hagyma, 4 paradicsom, 3 ek olaj, só, paprika, fokhagyma, kakukkfű ...

A magyaros ~ rudakhoz a vörös és lila hagyma cikkeket baconba tekerjük, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek.

Kaukázusi ~

Hozzávalók:350 g bélszín ,40 g hagyma,1 csomag újhagyma,140 g paradicsom,1 citrom,80 g olaj,1 csokor petrezselyem,só.

Tálaláskor a ~ot petrezselyem zöldjével, hagymával díszíthetjük.
Halas kolbászkák
...

ELKÉSZÍTÉS: Kis ~nyársakra tűzzünk fel vékony csirkemell lapokat, majd húsos (füstölt) szalonnát és karikára vágott hagymát. A nyárs mindkét végére hús kerüljön.
Lisztben meghempergetjük.
A sörből, lisztből, tojás sárgájából és 2 ek olajból sima masszát keverünk, kis kanál sóval ízesítjük.

- azerbajdzsán ~
KECŐCELEVES VAGY KESZŐCELEVES
- meggyleves, cseresznyeleves
KECSKEMÉTI MÓDRA
- (rendszerint) barackpálinkával vagy sárgabarackkal készült
KEDVESSY MÓDRA
- (ha bélszínszelet) sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással.

előzőleg már előkészültünk ehhez a hadművelethez, ki tudja alapon, hogy fognak azok onnan kijönni, készítettünk elő kiskanalat, villát, kést és ~os pálcát...aztán jött a nagy meglepi...csak megfogod és kihúzod.
Aztán pedig a látvány...pfújj...

Zöldséges-csirkés, zöldséges ~
Télen, nyáron nagyon szeretjük a ~ot. Bár a nyári egy kicsivel finomabb, mivel parázson sül, és nem mellesleg nyár van és meleg :), de a téli is feledtetheti velünk a hideg borongós időjárást.

Hogy ~ra, milyen igény van, kit érdekel, kell hogy legyen az étlapon. Kolbász, ne vicceljünk, simán.

~pálcára fűzzük az így kapott tekercseket. Előmelegített serpenyőben kevés olajon süssük meg a tekercseket . A raguhoz a kockára vágott bacont pirítsuk meg és adjuk hozzá a szeletekre vágott lilahagymát. Pirítsuk össze és adjunk hozzá félbe vágott koktélparadicsomot.

A kígyóuborkákat is meghámozzuk,majd a mozzarellával együtt egyenlő vastagságúra felkarikázzuk és felváltva "~szerűen" fapálcikára húzzuk.Az olívaolajat a citromlével,két csipetnyi sóval és kevés borssal összekeverve dresszinget készítünk,amelyet a ~okra öntünk.

A habrolókat kettesével egy ~pácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egy kisebb tepsi peremére tesszük. Ennek az a lényege, hogy a rolók "lógva" süljenek, így lesznek mindenhol henger alakúak, ha csak simán tepsibe sorakoztatva sütnénk, az aljuk lapos lenne.

10 db ~ nyárs
A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé.

Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros ~ rudak
Hozzávalók: (a bazsalikomos csirkemelles ~ rudakhoz): 3 csirkemell filé bacon szeletek bazsalikomlevelek só grillfűszer (a magyaros ~ rudakhoz): vöröshagyma lilahagyma bacon csípős parasztkolbász gomba szalonna (sütnivaló) ...

A banánt felszúrom egy ~ nyársra (de ha nincs az se baj), majd egy ecsettel bekenem mézzel, hogy jobban ragadjon rá a díszítés.Ezután egy tányér felett folyamatosan forgatva megszórom színes csokidarával, vagy reszelt csokival, vagy például mozsárban összetört cukorral, és kész is! ...

A ~ helyi verziója grillen vagy nyílt lángon készül és műfaját tekintve a desszert és az előétel között helyezkedik el. A tovább gomb megnyomása után jön pár nehézsúlyú versenyző, és a gusztustalan ételek koronázatlan bajnoka, a balut! ...

Plusz egy jó recept
Kaukázusi ~
Hozzávalók:
Fél kiló ürühús, negyed kiló császárszalonna, 3 evőkanál olaj, grill fűszerkeverék, uborka, paradicsom, hagyma ...

A zöldségeket (a gombát is) húzza nyársra és süsse ki ~sütőn (szabadtéri nyárssütőn), vagy grillezze 6-8 percig, időnként a nyársat forgatva.
A szósz elkészítése érdekében a hagymát, a fokhagymát tegye főzőolajba egy lábasba és pirítsa barnára.

Mit eszik az USA?
A 10 legjobb fish and chips
Kaukázusi asztal: ~, plov, tolma
A franciák szeretik a lovakat
Tokió a gasztronómia fővárosa ...

Hozzávalók 1 kisebb friss ananász 2 db zöldebb banán 1 citrom vagy lime frissen őrölt színes bors 10 dkg szeletelt bacon szalonna fogpiszkáló vagy kisebb ~ pálca Elkészítés Az ananászt tisztítsd meg, a közepét vágd ki és és szeleteld … Folytatás →
Hamburger húspogácsa házilag ...

Előkészítjük a ~ tűket,és a bepácolt anyagokat váltakozva felszúrjuk a tűre.A maradék zöldségeket külön is süthetjük.
grillrácsra vagy a sütőbe téve 30-40 perc alatt megsütjük.
Új burgonya és a sült zöldség kerüljön mellé a tányérra.

ragu
[szerkesztés] Sarah Bernhardt módon
feketeerdei sonkával és rápirított sajttal.
[szerkesztés] ~
nyárson sütött bárány vagy birka rablóhús.
[szerkesztés] Savarin ...

Illatos, omlós csirkemell
Zöldséges üvegtészta leves
Marhacsíkok kínai kellel sütve
~ hátszínből
Csípős káposztasaláta ...

- a sütés első 15 percében sosem nyitom rá az ajtót, hogy bekukkantsak, hogyan áll, mert összeesik,
- mindig tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e a közepe (pl. ~pálcikával),
- nem veszem ki azonnal a sütőből, ha kész, résnyire nyitott ajtónál pihentetem kicsit.

Ezután a zacskó közepét felvágjuk, és a húst még 5 percig pirítjuk.
Tálalás előtt kihúzzuk a ~pálcákat, és ferdén vágunk a húsból szeleteket, hogy csíkosan látszódjanak az összesült rétegek.
Köretként párolt bébirépát, vajas cukkinit, zöldséges rizst vagy burgonyát kínáljunk.

A birkahúsok közül nagyon kedvelt a darált húsból készült ételek, a húsgombócok, valamint a kabab (nálunk a ~hoz hasonlít). Sertéshúst csak bizonyos népcsoportok fogyasztanak. Darált húsból és a karajból igen sok ízletes étel készíthető.

Romániában, főként Erdélyben, ahol kevesebb fűszerrel viszont három féle húsból (birka-, sertés-, marhahús), szódabikarbónával készítik Mititei (e:mícs) a neve. A kaukázusi országokban ~, Törökországban siskebab, Görögországban szuvlaki néven ismerik.

Egy kiskanállal töltsük meg ezeket a 'zsebeket" a gombás keverék negyedével, aztán zárjuk össze, ha kell, rögzítsük hústűvel vagy ~pálcikával. A maradék vajat és az olajat közepes lángon olvasszuk fel egy serpenyőben, és a csirkemellet 6-8 percig pirítsuk mindkét oldalán.

Vegyes - ~
Velő - krém üvegben
Velő - rántott (Velőrózsák rántva)
Velős - gombás pacalpörkölt
Velős - pacalpörkölt
Velős - pirítós (velős kenyér)
Velős - rétes
Velős hurka
Velős kolbász
Veres - hagymával, ökörbélt (Bornemissza Anna 1680-ból)
Vese - nyárs, török
Vese - velő, hamis 1.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zöldség, Csirke, Saláta, Paradicsom, Kenyér?

◄ Sarkadi pecsenye   Saucisse ►
 
RSS Mobile