Kezdőlap (Sárgaborsóleves)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Sárgaborsóleves


 

Sárgaborsóleves

Gasztronómia  Sárgaborsó-főzelék  Sárgaborsópüré
2014.04.21

Sárgaborsóleves tarhonyával és füstölt kolbásszal
Hozzávalók:
kis csomagos sárga borsó
fél szál füstölt kolbász
1 nagy marék tarhonya
1 fej vörös hagyma
só, bors,vegeta, piros paprika
1 evőkanál liszt
olaj ...


Sárgaborsóleves elkészítése:
A borsót 1 l vízben kb. egy óra hosszat főzzük. Hozzátesszük a kétujjnyi vágott oldalast, a fűszereket, és ismét főzzük kb. 3/4 órát.

Sárgaborsóleves 3 verzióban
.
Az idő nem fontos, ne sajnáld a napokat. Az ünnepi ebédhez a szakácsnő sok- sok mindent belevág egy nagy fazékba, ezért fogadj be te is mindent.

Sárgaborsóleves - duplán sárga
Az alkotórészek nyersen nagyon szépek: sárga, narancssárga. A legtöbb leves nem egy fotómodell, ez sem. Bár a leveseket nem szépségükért szeretjük.

Kókuszos sárgaborsóleves
Ez a különleges leves recept Indiából származik, ahol a sárgaborsó, az alma, a kókusz és a fűszerek íze lassú főzés során érik össze. A végeredmény egy rostos, természetesen édes leves.
Hozzávalók: ...

Farsangi sárgaborsóleves elkészítése:
1. Áztassa be 3-4 órára a sárgaborsót.
2. Darabolja fel a csülköt és a lapockát.
3. Tegye fel főni a sárgaborsót a csülökkel, fokhagymával, adja hozzá kb. 20 perccel később a lapockát.
4. Szedje le a habját.

Dahl (indiai sárgaborsóleves) - India
Hány személyre: 4
» 1,5 dl feles sárgaborsó
» 1,5 l víz
» 2 ek. vaj
» 1 burgonya
» 1 paradicsom
» 2 csípős paprika
» 1/2 teáskanál kurkuma ...

Sárgaborsóleves fetával, mangóval
A közel-keleti konyha különleges hangulatát idézi ez a télbúcsúsztató leves.
Archívum ...

Sárgaborsóleves korianderrel 2-3 személyre
20 dkg sárgaborsó, 8 dkg zeller, 2 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, zellerzöld, őrölt koriander, őrölt bors, só , ...

Sárgaborsóleves krumplival (vegán)
Kedvenc rakott krumplimat készítettem vacsorára a minap. A krumpliszeletek megfőzéséhez használt léből pedig ez a leves lett másnapra.

Indiai sárgaborsóleves
Hozzávalók: 30 dkg feles sárgaborsó, 1,5 I víz, 2 evőkanál vaj, 1 burgonya, 1 paradicsom, 2 csípős paprika, 1/2 teáskanál kurkuma, 1/2 teáskanál kömény, 1 dl joghurt ...

Sárgaborsóleves
Csípős-savanyú leves
Mézes birsalmakrémleves édes levesgyönggyel ...

Dán sárgaborsóleves
Hozzávalók: (8 személyre) 40 dkg füstölt oldalas, 40 dkg nyers csülök, 25 dkg sárgaborsó, 1 db zeller, 3 db sárgarépa, 3 db vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 1 cs.

Mangós sárgaborsóleves
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál köménymag, 1 evőkanál mustármag, 2 evőkanál curry, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál fahéj, 4 dl natúr kókusztej, ...

Szalonnás sárgaborsóleves
Kezdjük el főzni a borsót 1.2 l vízben, 2 gerezd fokhagyma és a babérlevelek hozzáadásával. Ha a borsó már majdnem kész (áztatott borsónál kb. 30 perc, ha nem tudtuk beáztatni kb. 60...
Tovább » ...

Tárkonyos sárgaborsóleves
Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon
Görcs leves ...

Mediterrán sárgaborsóleves
Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, l nagy fej hagyma, l szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evőkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

Korianderes sárgaborsóleves
A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a sárgaborsót, felöntjük zöldség alaplével. Ízesítjük sóval, friss chilivel, korianderzölddel, pirított majd összetört...
tovább ...

Kapros, joghurtos sárgaborsóleves
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhhagyma,2 fej hagyma, 2 pohár
joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evokanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál
só, vegeta.

Öhöm, Öhöm, Bográcsgulyás, A Gulyás, Palócleves, Paradicsomleves, Paradicsomos uborkaleves Franci módra, Parasztos köménymagleves, Zsemlekocka, Pethes-leves, Raguleves zuglói módra, Salátaleves, Túrós-szilvás süti, Sajtos borsóleves, Sárgaborsóleves ...

5 Édes-paradicsomos sárgaborsóleves
1.6 Fehér burgonyaleves
1.7 Francia hagymaleves
1.8 Hideg uborkaleves
1.9 Kapros tökpüréleves
1.10 Kapros-joghurtos sárgaborsóleves
1.11 Karfiolleves-gombóccal
1.12 Mazsolás vanília leves
1.

Sárgaborsóleves
Sárgadinnye - leves, hideg 1.
Sárgadinnye - leves, hideg 2.
Sárgadinnye - sárgabarack dzsem
Sárgadinnye - töltött, fagylalttal
Sárgarépa - ecetes
Sárgarépa - lekvár (Vizvári Mariska után)
Sárgarépa - marinált ...

Farsangi sárgaborsóleves 50 dkg száraz borsó, 4 l víz, 1 ek. só, 20 dkg füstölt csülök, 50 dkg friss sertéslapocka vagy dagadó, fehérbors, 2 gerezd fokhagyma aprítva, majoránna, édeskés mustár. A borsót 12 órára sós vízbe tesszük. Lassú ...

Őszibarack (sütemény) (desszertek)
Farsangi sárgaborsóleves (levesek)
Fougasse (provence-i kenyér) (házias ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Könnyed, néhol klasszikus kreációk a spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög, és francia nemzeti ételekre, mindez persze Jamie saját változataiban. Személyes kedvenceim: Égei-tengeri Kakavia, Csirkekebab avokádómártogatóssal, Sárgaborsóleves, Skagen, ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Citrom, Zöldség, Tojás, Paradicsom

Gasztronómia  Sárgaborsó-főzelék  Sárgaborsópüré
2014.04.21

 
RSS Mobile