Kezdőlap (Római tál)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Római tál

Gasztronómia  Római saláta  Római tálban

római tál
römertopf
Valószínűleg minden nép első hőálló, tűzre is tehető edénye égetett agyagból készült. Ezekből az egyik ma is használatos, amit mi római tálnak nevezünk.


A római tál
'Römertopf', 'Pataky tál' vagy 'Római tál' néven ismert agyagedény története, a római korra nyúlik vissza, előnyeit már akkor felfedezték.

A római tál titka az előkészítésben rejlik. Minden használat előtt be kell áztatni fél vagy egy órára úgy, hogy az edényt megtöltjük hideg vízzel, tetejét kifordítva belehelyezzük, és azt teletöltjük hideg vízzel.

A sütés előtt a római tálat 30 percre vízbe áztatom.
A sertéscomb mindkét oldalát sózom, borsozom. A sárgarépát és a vöröshagymát karikára szelem, a fokhagymát apróra kockázom.

Római tálban sült borjúcsülök
Hozzávalók:
1 kg csontos borjúlábszár adagokra vágva,
20 dkg hosszú szemű rizs,
50 dkg paradicsom,
1 nagy szál póréhagyma,
25 dkg közepesen érett gouda,
só, fehér bors,
1 gerezd fokhagyma,
csipetnyi morzsolt szurokfű ...

Római tálban sült vadkovászos krumplis cipó
Nagyon szeretem a krumplis kenyeret, mégse sütök jó ideje. Nem is tudom az okát, de valahogy így alakult. Most, hogy van vadkovászom, szívesen próbálgatom újra azokat a kelt tésztákat, amiket korábban élesztővel készítettem.

A római tál remek alkalmatosság, szinte minen elkészíthető benne, csak áztasd be előtte.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Csirke római tálban
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

makréla római tálban
A párommal és a nagy fiammal együtt nagyon szeretjük a halat. Kicsit untam már a szokásos halas recepteket, mint pl.: paprikás liszt, rántott hal. A halászlét nem írom, mert azt sosem unom meg.

A római tálat beáztatjuk,(kb.45 percig)hogy megszívja magát vízzel. Elkészitése:A tarját tenyérnyi szeletekre vágjuk,a szalonnát kolbászt,sonkát,gombát,hagymát felszeleteljük.

A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
A krumlit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk.

A római tálat hideg vízbe áztatjuk 20-30 percre.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, hogy kioldódjon a színe. Pici vízzel felöntjük, és néhány percig forraljuk - pörköltalapot készítünk.

A római tálat használat előtt áztassuk be hideg vízben. Ha először használjuk, akkor előtte alaposan mossuk le, hogy az esetleges agyagport eltávolítsuk!
Hozzávalók:
250 gr hagyma ...

A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk.

Pacal, római tál-ban A tisztított pacalt puhára főzöm. Kihűlés után felcsíkozom. Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítom, rászórom a paprikát, hozzáadom a sűrített paradicsomot, a bort és még egy pohárnyi vizet. Beleteszem a pacalt és kb fél óráig párolom (fedetlenül).

Bélszín római tálban
" onclick="return iwiwshare_click1829()" target="_blank"
Hozzávalók: ...

Römertopf/ Római tál
Csirkemell római tálban Csirke vörösborban, gombával Darázsfészek Kifli felfújt Sertéscsülök pékné módra Sólet Töltött pulykamell Zöldséges sült marhahús
Kuktában készült ételek ...

csirkecomb, római tál, főétel, sütés, epebetegség, allergia, gyomorfekély,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

Babos hús római tálban

Ezt az ételt vendégségben ettem és nagyon finom volt, igaz, nem annyira könnyed a bab miatt.

A római tálat áztasd be hideg vízbe.
Hámozd meg a karalábéfejeket, tetejüket vékonyan metszd le, majd a nagyobbik részekből vájd ki a belsejét, és tedd félre a töltelékhez. A gombát hámozd meg és vágd fel kocka alakúra, a sonkát szintén kockázd fel.

Császárszelet római tálban
Hozzávalók: 8 vékony, kis szelet sertésborda csont nélkül, 8 vékony szelet császárhús, 4 közepes nagyságú gombafej, 20 dkg reszelt márványsajt, 1 teáskanál vegeta, 1 mokkáskanál őrölt koriander, ugyanennyi mustármag, só és törött bors, ízlés szerint, ...

Első fontos lépés: a cserép/római tálat beáztatom legalább fél órára.
A hagymát kis kockákra vágom, és egy kis olajon szép üvegesre dinsztelem. A paprikát kicsumázom, és a paradicsommal együtt felkockázom, majd a hagymához adom.

A római tálat vízbe beáztatjuk. A csíkokra szeletelt csülköt lisztben, pirospaprikában, megforgatjuk, sózzuk és borsozzuk. A felszeletelt csíkokat sorban elhelyezzük a római tálban, erre hagymát helyezünk és így tovább rétegezzük. A tetejére, fokhagymás tejfölös szószt öntünk.

Részeges marhagulyás római tálban
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott marhahúst, és kicsit elősütjük. Sózzuk, majd felöntjük a vörösborral.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.

Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Recept › HúsételekRozmaringos báránycomb római tálban
Rozmaringos báránycomb római tálban recept
Kedvenc receptek közé ...

A csirkecombot sózzuk, paprikázzuk, és tegyük a cukkinira. A tetejét a maradék cukkinivel fedjük be. A tejfölt megborsozzuk, összekeverjük, és az egész tetejére öntjük. Lezárjuk a római tálat, hideg sütőbe tesszük, 220 fokon kb. 90 percig sütjük. Kaporral hintve tálaljuk.

Római tálban sült fokhagymás csirke gombaszósszal
Hozzávalók:
1,5 kg csirke ...

Római tálban sült oldalas mangó-chili szósszal
90 perc
Nehézség: Haladóknak ...

Római tálas hús
Hozzávalók:
római tál, 1 db teflonos serpenyő (28 cm)
1 kg apró újburgonya
2-3 szem paradicsom
1 szál póréhagyma v. 1 csomag újhagyma (zöldjével együtt)
1-2 db paprika
30 dkg gomba
30 dkg csirkemell
30 dkg sertéscomb v. karaj (csont nélkül)
30-40 dkg kolozsvári szalonna ...

Nyúl római tálban, zöldségekkel
Hozzávalók: 4 nyúllapocka némi oldalbordával rajta, só, bors, pirospaprika, csipetnyi őrölt koriander, 4 közepes krumpli, 4 sárgarépa, 2 zellerszár, 1 nagy lila hagyma, 2 dl bor (nekem akor csak vörös volt), 2-3 evőkanál olívaolaj.

Római tál
Elődeink kerámia és agyagedényekben sütötték, főzték a jobbnál jobb ételeket. Ma ismét reneszánszát éli a cserépben való sütés. Egészen különleges ízű és zamatú ételeket készíthetünk, ehhez különféle formájú és elnevezésű edényekből válogathat a boltok polcain.

Római tálban sült bajor kalács
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 2 tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál vaj ...

Római tál
Te hogy készíted el?
Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Római tálba (eredetileg is cserépedényben készült) tegyük a savanyúkáposztát, öntsünk rá fél liter forró vizet, dobjuk rá a Rama-t, fedjük le, és tegyük kb. 150 fokos sütőbe. Amikor a káposzta érezhetően puhulni kezd, vegyük ki a sütőből, s adjuk a már kész leveshez.

A római tálat (a tetejét is!) 1 fél órára beáztatjuk hideg vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a hámozatlan cukkinit, a zöldpaprikát, valamint a póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A zellert apró, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk.

A római tálat minimum negyedóráig kell áztatni fedő nélkül, annyi vízben, hogy ellepje. A második kelesztés után kenjük meg a tészta tetejét langyos vízzel, szórjuk meg szezámmaggal, vagy lenmaggal és helyezzük a sütőtér közepén elhelyezett rácsra.

A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A csirke combokat sózzuk, és félre tesszük. A rizst többszöri vízben átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Fél liter vizet felteszünk forrni, beledobunk egy leveskockát, majd a felkockázott sárgarépát, és az ugyancsak felkockázott gombát.

A római tálat szokásos módon beáztatjuk.
A zöldségeket, megtisztítjuk, kb. egyforma nagyságúra feldaraboljuk, beletesszük a római tálba. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük. Közepes hőmérsékleten sütjuk, kb. 30 percig.
Értékeld ezt a receptet
Nagyon jó ...

A római tálat egy órára beáztatjuk, a csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A paradicsomokat ketté, a cukkiniket karikára vágjuk, majd a csirkével együtt beledobáljuk a Pataki tálba. Megszórjuk néhány ágacska friss rozmaringgal, lefedjük, így sütjük 170 fokon kb.

A római tálunkat még (már!) egyetemistaként szereztük be. Pedig a kollégium kietlen konyhájának rozoga sütőjében nem volt egy leányálom a sütés, de a római tál messzemenően beváltotta a hozzá fűzött reményeket: nem ismerek más technikát, ...

A Római tál aljára töltjük a pecsenyezsírt, erre rétegezzük a krumplit, minden sort külön-külön sózva, fűszerezve. A csirkét a krumpliréteg tetejére tesszük, olajjal megöntözzük, majd az edényt 2 dl vízzel felöntjük.

A Római tál - más néven: Römertopf - megszámlálhatatlanul sokféle ételremek elkészítéséhez alkalmas.

A római tálat beáztatjuk - csak a tetejét - az alsó részébe zsirpapirt teszünk amit mergkenünk olajjal.

A római tál nem más, mint egy cserépedény, amit igen sokrétűen fel lehet használni. Készíthetünk benne mindenféle húst, halat, zöldséget, rizottót sőt még lekvárt is főzhetünk benne. A római tálat. Folytatás »
A trópusi éghajlat egyik legkeresettebb gyümölcse az ananász ...

A római tálat kevés zsírral kikenjük, beleöntjük az edény tartalmát. Ráöntjük a bort, és ha kell, még vizet is; a folyadéknak látszódnia kell az edényben. Rászórjuk ...

" Római tálban sült csirkecombok cukkinivel (4 adag)
Cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és felkarikázzuk. Az előkészített római tálba rakjuk a cukkini felét. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük és ízlés ...
" Sajtos baconos csirkemell (2 adag) ...

A római tálban előmelegített sütőben sütjük (elég lassan puhul). Sütés közben sörrel locsolgatjuk - ettől szép piros lesz! - majd, ha kész lett, friss fehérkenyérrel és savanyúkáposztával tálaljuk, illetve fogyasztjuk.
Szilveszteri kólás malacpecsenye ...

A római tál kb. 5-6 órát volt vízben. Amikor kivettem a vízből amennyire tudtam kitöröltem és vékonyan margarinnal kikentem. Fél óráig sütöttem fedő alatt, és 25 percet sütöttem a fedő nélkül. Amikor a fedőt levettem róla, még tiszta fehér volt a teteje!!! ...

A római tál tetejét kb. fél órára beáztatjuk. Az aljába, egyik sarokba a krumplit, majd kupacokba a húsokat, szalonnát, zöldségeket (pikánsabb és finomabb is, ha 1-2 db ecetes savanyú (!) uborkát is csíkokra vágunk, és a tetejére szórjuk.

Ha római tálban sütjük a kenyeret ugyanúgy be kell áztatni a tálat mintha más egyebet sütnénk benne? A forró sütőbe téve nem pattan az el? Azt olvastam, hogy csak hideg sütőbe kell tenni, hogy együtt melegedjen fel fokozatosan a belsőtérrel.
VálaszTörlés
Válaszok ...

1 db római tál,hívják Römetntropfnak Pataki tálnak vagy Európa tálnak is.(természetesen az EU ban:()
1 db csirke, kacsa,valamilyen pulykaalkatrész,(szárny comb mell egész pulyka nem nagyon fér el benne) vagy sertéshusi(comb, tarja,lapocka) esetleg pácolt marhahús.

Fogunk egy római tálat, melyet bevizezünk. Felkockázzuk a húst és a zöldségféléket. A tál aljára tesszük a répát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a burgonyát, és erre a húst. Így rászórjuk a fűszereket, majd újból elkezdjük a rétegzést, egészen addig, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

Malacsült római tálban
Hozzávalók: 1 kg csontos, bőrös malackaraj 1 kg sárga krupli só zsír fűszerek (a legegyszerűbb a disznósültekhez készült fűszerkeverék) Elkészítés: A sütést megelőző napon a malacot előkészitjük: a bőrét hosszában bevagdossuk.

A beáztatott római tál alját kirakjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnával. Erre karikára vágott nyers burgonyát terítünk, majd a kisebb darabokra vágott húst (sertés vagy baromfi, de lehet vegyesen nyers és füstölt hús is).

A beáztatott római tál aljára helyezem a krumplit és vöröshagymát, miközben finomat megsózom őket. Erre teszem a gombát, arra pedig a hússzeleteket. Megszórom borssal, majoránnával, rászórom a gomba másik felét, végül a szalonnát a sonkával.

A beáztatott római tálat vékony szalonnaszeletekkel kibéleljük. A gomba megtisztitjuk, félbe vagy negyedbe vágjuk egy részét rátesszük a szalonnára, majd ráfektetjük a sóval bedörzsölt, kicsontozott, lebőrözött combokat, a megtisztított vörshagyma karikákat.

Csirkecomb római tálban
Hozzávalók: 1/2 fej édeskáposzta 1 kg krumpli 3-4 szál sárgarépa csirkecombok(én 4 duplát tettem rá) só,bors,kakukkfű,ételizesitő,egy pici olaj ...

A babot (és a római tálat) előzőleg be kell áztatni. A hagymát a zsíron kissé megpirítjuk, a tál aljára öntjük, belerakjuk a babot, a feldarabolt húsokat, a zöldpaprikát és az (előzőleg alaposan megmosott) tojást egészben, héjastól.

Véreshurka római tálban
Könnyed recept egy "nehézsúlyú versenyzővel". A kombináció elsőre meglepő, az ízhatás másodjára is megkapó!
Vörösboros flekken, sáfrányos zsendice, chorizo chips, narancs-spárga salátával ...

Cserépedényt (római tálat) használat előtt áztassunk be tiszta hideg vízbe, enélkül megrepedhet. A tetejéről se feledkezzünk el. Csak hideg sütőben szabad megkezdeni a benne lévő étel sütését, és a lángot csak fokozatosan emelhetjük maximum közepes erősségig.

Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

Részeges csirke római tálban recept
Hozzávalók:
1 csirke alkatrészeire bontva,
1 kg vegyes zöldség,
1 dl fehérbor,
só,
ízlés szerint fűszerek (általában borsot, vegetát, majoránnát, esetenként csípős paprikát használok),
petrezselyemzöldje.

Római edény
-A római tál ősi konyhaeszköz, tulajdonképpen széles agyagedény. A húst és a köretet együtt készíthetjük el benne, és nem fordulhat elő benne, hogy az étel odaég. Kellemes zamata lesz az ételnek és tápanyagai sem vesznek el.

Elkészítés:A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumlit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük.

Ezután be a sütőbe (római tálnál fontos, hogy hideg sütőbe tegyük) alacsonyabb hőfokon kezdve, majd feltekerve sütöttem kb. 1,5 órát, majd levettem a tál tetejét és úgy sütöttem egy fél órát, így a hús és legfőképpen a bőre jó ropogósra sült.
Remekül sikerült, érdemes kipróbálni.
Tweet ...

[szerkesztés] Római tál
'Römertopf', 'Pataky tál' néven majdnem minden nagyobb bevásárlóközpontban kapható, különleges vadhúsok, ropogós zöldségek, ízletes köretek és könnyű, diétás fogásokat készíthetünk benne.

Legjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, Römertopf satöbbi - ilyen néven ismert). A tálat hideg vízbe áztatjuk.
Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, kicsákányozzuk, mindegy hogyan, de eltávolítjuk, majd félig puhára főzzük (kb.

Amég a káposzta párolódott befűszereztem a csirkecombokat és egy agyag tálban (római tál) betettem a sütőbe 2 órára (10 perc). A káposzta, ha kész, hűlni hagyjuk.
3. Lehet kicsit ejtőzni....eddig dolgoztunk max 60 percet. Pihenés közben néha ránézünk a csirkecombokra....

Első gondolatom az volt, hogy mindenképp római tálban készüljön, aztán meg hogy legyen benne gersli. Meg valamiképp paradicsom. De azért igaz télies legyen, olyan dolgokkal, amiknek ilyenkor januárban is szezonja van felénk. Csak hogy tudatosan menjen az a főzé, ugye.

A római tálat kikenem margarinnal és a megdinsztelt darált húsból egy réteget teszek az aljára, erre jön a félig megpárolt enyhén sós rizs, majd a brokkoli. Erre a rétegre 1 dl tejszínt öntök egyenletesen melyet 1,5 dl vízzel hígítottam fel.

Igen, szabad a római tálat elektromos sütőben használni! Fontos, hogy figyelj az előzetes beáztatási időre, hideg sütőbe helyezd, nehogy elpattanjon a tál és ne önts hozzá már plusz folyadékot, mert vízízű lesz, hiszen a római tál sokat kienged magából.

A római tálat beáztatom (15 perc). A csirkét megmosom, leszárítom, kívül - belül besózom. A csirkét beleteszem a római tálba, körben elosztom a fokhagymagerezdeket, a tálat lezárom és a sütőbe teszem. 225 fokon 90 percig sütöm.

(Jó hozzá például az előre hideg vízbe áztatott római tál vagy egy jénai tál vagy műanyag részek nélküli fedeles lábos.) A babrétegre rakjuk a húsdarabokat, a megtisztított hagymákat, a babérlevelet, a kicsumázott és félbevágott paprikát, a paradicsomot, aztán erre a bab másik felét.

A római tál is kitűnő.
A szárnyasok feldarabolására jól használható csirkebontó o1ló, mind a nyers, és a főtt sültszárnyasok könnyen darabolhatók ezzel az eszközzel, amivel a vékonyabb csontok is könnyedén átvághatók.
Az igazi rántani való csibe 700-800 g-os.

Római tálba öntjük a keverék felét, úgy, hogy a széleken magasan álljon. Erre tesszük a burgonyát, majd a maradék sós keverékkel befedjük, ügyelve arra, hogy a széleken is jól takarja a burgonyát. Meleg sütőben készre sütjük (kb. 45 perc).

Az árpát kevés zsiradékon csipet sóval, a petrezselyemzölddel és az apróra vágott hagymával megpároljuk, majd római tálba tesszük. A felszeletelt gombát kevés zsiradékon a borssal, sóval és curryvel külön megpároljuk.

Ha nincs tagine tálad római tálban elkészíthető ugyanez a fogás, sőt szerintem a nemrég vásárolt lassú főzőmbe is megérne egy próbát.
Kellemes egzotikus hangulatot, és marokkói jó étvágyat kívánok hozzá! :-)
Bejegyezte: BlackMamba dátum: 20:26 ...

A csirkét tegyük hőálló tálba (Én Tupperwares Cocotte-ot használok, de vízben áztatott római tálba is rakhatjuk). A tálat fedjük és le tegyük a még hideg sütőbe, majd maximális hőmérsékleten süssük meg. Sütés közben többször locsoljuk vissza a kisült pecsenyezsírral.

Römertopf
Agyag sütőedény, ismertebb nevén "római tál" az egykori római tálak mintájára készül. Hazai megfelelője a sárospataki kerámiagyárban kézműves munkával előállított, és "Pataki tál" néven forgalmazott cserépedény.

besózom, Vegetával megszórom és lerakom egy római tálban. Ráteszem a borban elkevert szeletelt gombát és a sütőt begyújtom. Mikor már puha, rákenem a liszttel elkevert
tejfölt és még öt percre visszatolom a sütőbe.
A recept ajánlója ismeretlen.

A halat be kell sózni, ételízesítővel megszórni és betenni egy római tálba. Ezután a borban elkevert szeletelt gombát ráhelyezzük a halra, majd sütőbe tesszük. Amikor a hal megpuhult, megkenjük a liszttel elkevert tejfölt és még öt percre visszatoljuk a sütőbe.
Nagyi receptjei ...

Jénai vagy római tálba rakjuk a paradicsomos keverék felét, beletesszük a csirkét, és a maradék paradicsomos masszát ráöntjük. Mellétesszük a megtisztított hagymákat és a mazsolát. A háromféle alkohollal meglocsoljuk, az edényt lefedjük, és meleg sütőben készre sütjük.

Kolbászos sertéscomb római tálban (házias ételek)
Sajtos-tejfölös csirkefalatkák (házias ételek)
Kaffee Karamell (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Egy beáztatott római tálat kivajazunk. A pulykatekercset megsózzuk, megborsozzuk, belehelyezzük a tálba, és ráfektetjük a szalonnacsíkokat. A zöldséget elrendezzük körülötte, hozzáöntjük a szárnyasalaplét és a vörösbort. Lefedve 200 fokos sütőben másfél óráig sütjük.

1. A tésztán és a lila hagymán kívül az összes hozzávalót keverd össze. Helyezd tűzálló edénybe vagy római tálba (amit előbb állíts vízbe!). Óvatosan tedd rá a lilahagymát. 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél általában 4-es foko­zat) süsd lefedve 40 percig, majd fe­dő nélkül 20 percig.

Kezdőlap / egytálétel / húsétel / Bőrös karaj római tálban
Bőrös karaj római tálban
Megosztás ...

Egy előre beáztatott római tál aljára zöldségeket rakunk, majd húst, hagymás szalonnatepertőt, rizst és a többi zöldséget. Közben sóval, borssal, pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemzölddel és fokhagymával fűszerezzük.

Gombás cipó rizses zöldséggel (római tál)
Gombás fasírt
Gombás uborkás sertésjava ...

Pesztó » Fűszervajmártás » Áfonyás-mákos torta » Marcipános gyümölcskenyér » Mandulás fokhagymaleves » Bácskai rizottó » Zellerkrémleves » Csirke római tálban » Puliszkakrémes » Bárány barackcsatnival és kuszkusszal » ...

Szia, 3-3,5 óra sütés zsiradék nélkül egy ilyen nyílt sütőtálban nem szárítja ki a csülköt nagyon? tudom, hogy szaftos, zsíros... de mégis. Egy lefedett római tálban nem működne hasonlóan a dolog? félek ígí belevágni, meg nincs is igazán ilyen nyitott vas sütőtálam.
VálaszTörlés
Bombadil Toma14:38 ...

1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, só, Vegeta.
A halat besózom, Vegetával megszórom és lerakom egy római tálban. Ráteszem a borban elkevert szeletelt gombát és a sütőt begyújtom.

Gesztenye, ez érdekes, meg sem fordult volna a fejemben, hogy a virágcserép káros anyagokat tartalmazhat. Szerintem egyszerű égetett agyag, mint például a római tál.
Na, de már mindegy, legfeljebb tovább rontjuk a virágcserépben sült tészták áldozatainak statisztikáját:-)) ...

Címkék: agyagedény, cserépedény, csípős ízek, egytálétel, hús, november, paleo, paleolit, pataki tál, pörkölt, római tál, zöldség, ősz
6 megjegyzés:
...

Fedjük be a maradék cukkínivel. A tejfölt borsozzuk, összekeverjük, és az egész tetejére öntjük. Lezárjuk a római tálat, hideg sütőbe tesszük, 220 fokon kb. 90 percig főzzük. Kaporral hintve tálaljuk. Tipp: cukkini helyett használhatunk padlizsánt is.

A szeletek között és a tetején megkenjük zsírral, és jól bedörzsöljük fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel (bazsalikom, rozmaring), vöröshagyma szeleteket dugdosunk mindegyik szelet közé
Hőálló tálba tesszük (a legjobb a római tál)
Pici vizet öntünk rá, és lefedjük ...

Minden egyes szelet felére halmozok a húsos raguból, a szelet közepén egy kis éket vágok majd ráhajtom a húsra és egymás mellé helyezem egy római tálban.

Reszeld bele a fokhagymát, ízesítsd paprikával, sóval, borssal és morzsolt majoránnával. A masszából formálj hosszúkás cipót, és tedd római tálba. Süsd kb. 1,5 órát, az utolsó tíz percben vedd le a tál fedelét, és süsd pirosra a fasírtot.

Azóta viszont rájöttem: az egytálétel a rohanó világban élők igaz barátja. Egytál készítésre alkalmas a római tál is, de ha éppen nincs időnk, akkor azért vannak egyszerűbb kivitelű ételek is. Sokféleképpen variálhatóak, a kamra/hűtő [...] ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zöldség, Hagyma, Leves, Csirke, Tojás?

◄ Római saláta   Római tálban ►
 
RSS Mobile