Kezdőlap (Rizsliszt)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Rizsliszt


 

Rizsliszt

Gasztronómia  Rizskrokett  Rizslisztes felfújt

Rizslisztes palacsinta kacsával, ötfűszeres tepertővel, szilvaszósszal, újhagymával ...


es palacsinta
Feltöltő: Maja Kategória: Desszertek, Palacsinták 0 10 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Rizsliszt
Gluténmentes káposztás goffri
Ágnes ismét beküldött egy finom gluténmentes receptet. Én nagyon szeretem az ételeit, mert igen finomak és egészségesek. Könnyen egyszerűen elkészíthetők.

es piskótatekercs (-golyók)
Szavazás: Nincs szavazat
Leírás: A megsült piskótát összemorzsoljuk a második szakasz hozzávalóival.

4 evőkanál rizsliszt
20 dkg túró
4 tojás
porcukor
lekvár
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojások sárgájával, és a rizsliszttel. Végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

1 evőkanál
A piteformát kikentem, majd egyenletesen eloszlattam az alján 2 evőkanál barnacukrot. (A csatos tortaformát nem javaslom, mert esetleg enged ki a gyümölcs levéből, és lehet utána sütőt súrolni.) ...

A rizsliszt pedig úgy került a képbe, hogy páran kértétek már tőlem, hogy lassítsak a mandula és egyéb mag folyammal, s gondoljak azokra is, akik nem paleoznak, hanem mondjuk csupán glutén-intoleránsak.

A karikákat be forgatjuk, majd sűrű es palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve még forrón beszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral és melegen tálaljuk.

Rizsliszt: ez a lágy ízű liszt sokféle sütemény készítéséhez használható. Gluténmentes, emellett kicsit kevesebb fehérjét és rostot tartalmaz, mint a fehér búzaliszt.


Barna és fehér rizsből is készülhet. Selymes textúrájú, gluténmentes. Ebből készül a híres rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. Nagyon jó porhanyós, omlós tésztákhoz.

Rizslisztből és vízből készül. A főzés során áttetszők lesznek. Általában melegvízbe áztatják 10-15 percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a többi alapanyaggal együtt megfőznék.

es piskóta tortalap (gluténmentes)
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg
5 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál olvasztott vaj / vagy étolaj
½ citrom reszelt héja ...

A rizslisztet a cukorral és az őrölt fűszerekkel összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy lassú tűzön, állandóan kevergetve krémszerű pépet kapjunk. Amikor forrni kezd és gyorsan keményedik, még egy kevés vizet kell hozzá önteni.

be forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, et keverünk bele, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

rizsliszt, pár csepp citromlé, víz.
A kimagozott és meghámozott őszibarackot felszeleteljük, és megfőzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje. A cukorral és a citrom levével ...

ből készült, nálunk főleg laskaformában kapható ázsiai tésztaféle. Kínai ételekhez köretnek használjuk.
Olvasd továbbb »
Snack-ek ...

rizsliszt (elhagyható)
ételfesték (elhagyható)
gyöngycukor, tortadara, satöbbi (elhagyható) ...

A et összekeverjük a sütőporral, a darált tökmaggal, és a vaníliáscukorral és a hat tojás felvert feherjével. Összedolgozzuk, és margarinozott sütőlemezre kis halmokat formálunk belólük, majd kisütjük.

A rizslisztes máznak köszönhetően ez a zsömle kívül ropogós, belül puha és foszlós.
Hozzávalók
A tésztához ...

A et a vízzel egy lábosban, hidegen elkeverjük, majd kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat és teljesen kihűtjük.
Beletesszük a tejfölt, mustárt, citromlevet, sót és a fűszereket.

A rizslisztet a főzőkrémmel simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a leves levét.
Összeforraljuk, tálalás előtt hozzáadjuk a citromlevet.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! ...

A re ráöntöm a tejet. Fél dl langyos vízben elmorzsolom az élesztőt, majd hozzáteszek egy teáskanál cukrot, és langyos helyen felfuttatom.

- 1 ek rizsliszt
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1/2 cs víz
A liszt keverékéhez lassan teszem hozzá a vizet, hogy a keverék csomómentes legyen.

2-3 dlg v. etkezesi kemenyito
mandula, dio (opcio)
A tesztahoz valokat alapossan osszedolgozom. Belole cipokat keszitek, par orara hutobe teszem. Felhasznalaskor jol atgyurom. Belisztezett deszkan fel cm vastagra nyujtom.

- 10 dkg rizsliszt ( én barnát használtam)
- 10 dkg szőlőcukor ( eredetileg porcukor)
- 2 tk őrölt fahéj ...

1 csésze
2 ek 10%-os tejföl
1 tojás
só, kevés víz
A hozzávalókból keményebb tésztát kavarunk, s nokedlit főzünk belőle.

Piskóta rizslisztből
Most, hogy közeledik a karácsony, elkezdtem sütni a piskótákat. Kihűlés után azonnal nylonzacskóba teszem, a levegőt kiszívom belőle, és lekötöm. Mehet a fagyasztóba.

Rice flour
Lehet fehér vagy barna, attól függően, hogy hántolt vagy hántolatlan rizs őrléséből származik. Az ázsiai konyhában tésztákat és süteményeket készítenek belőle. Gluténmentes, sütéshez és szószokhoz alkalmas a búza helyettesítésére.

Palacsinta rizslisztből
Körte ketrecben
Vaníliás-házitúrós kelt kakaós palacsinta ...

Jó ötlet a a halhoz, szép ropogós lesz így! Ezt a lila színnel kapcsolatos problémát lila répánál is tapasztaltam - idővel barnul... Lilakáposzta viszont nem. Talán a hozzáadott bor ill. ecet sava stabilizálja?

1 csésze rizsliszt
1 csésze búzaliszt
1/2 csésze aludttej vagy joghurt
2 evőkanál olaj
1 kis fej reszelt hagyma
1 fehér retek reszelve (1/3 csésze)
1 evőkanál zöld csili-gyömbér paszta

1 mokkáskanál kurkuma por
olaj a sütéshez ...

A tejfölt a tel és a vízzel simára keverem, a karalábéra öntöm, egy pillanat alatt összeforralom, leveszem a tűzről és hozzáadom a finomra vágott kaprot.
2-3 adag
0 megjegyzés: ...

A mártáshoz: rizsliszt és tejszín
A húst mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, és sózzuk-borsozzuk be a belsejét, tegyünk bele két kisebb rozmaring ágat (vagy ha őrölt változatot használunk, azzal dörzsöljük be a belsejét).

Lásd még: Lásd még: Liszt, Tojás, Citrom, Leves, Torta

Gasztronómia  Rizskrokett  Rizslisztes felfújt

 
RSS Mobile