Kezdőlap (Rizsliszt)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Rizsliszt

Gasztronómia  Rizskrokett  Rizslisztes felfújt

Rizslisztes palacsinta kacsával, ötfűszeres tepertővel, szilvaszósszal, újhagymával
Most úgy alakult, hogy az új kenyér ünnepén nálunk pont kenyér az nincs. A sütőm ajtaja még mindig boldogtalanul liffeg az egy megmaradt rögzítőpánton, a bevásárlás meg. nos az nem az erősségem az elmúlt napokban.


Rizslisztes palacsinta
Feltöltő: Maja Kategória: Desszertek, Palacsinták 0 10 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Rizsliszt
Gluténmentes káposztás goffri
Ágnes ismét beküldött egy finom gluténmentes receptet. Én nagyon szeretem az ételeit, mert igen finomak és egészségesek. Könnyen egyszerűen elkészíthetők. A zsemle receptjét is már többször elkészítettem, igen nagy sikere van nálunk.

rizsliszt
takarmány, mely a rizs koptatása alkalmával keletkezik, s főleg a fiumei rizskoptató gyárból kerül hozzánk. Leginkább fejős tehenekkel etetik 2-3 kg.-nyi napi adagban.

~ RIZSLISZTES KAKAÓ KOCKA ~
Nagy rizs fogyasztók vagyunk, legalábbis én nagyon kedvelem. Köretként, tepsiben sülve, desszertként vagy éppen levesben tálalva...

Alma ~es bundában elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiszúrjuk belőlük a magházat. A karikákat ~be forgatjuk, majd sűrű ~es palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

~es piskótatekercs (-golyók)
Szavazás: Nincs szavazat
Leírás: A megsült piskótát összemorzsoljuk a második szakasz hozzávalóival. Egy fóliát megszórunk porcukorral vagy kókusszal, rákenünk gesztenye- vagy csokoládékrémet, rásimítjuk a pikótás masszát, és óvatosan feltekerjük.

4 evőkanál ~
20 dkg túró
4 tojás
porcukor
lekvár
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojások sárgájával, és a ~tel. Végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Forró olajba evőkanállal kis halmokat rakunk, és úgy sütjük, mint a fánkot.

1 evőkanál ~
A piteformát kikentem, majd egyenletesen eloszlattam az alján 2 evőkanál barnacukrot. (A csatos tortaformát nem javaslom, mert esetleg enged ki a gyümölcs levéből, és lehet utána sütőt súrolni.) ...

A ~ pedig úgy került a képbe, hogy páran kértétek már tőlem, hogy lassítsak a mandula és egyéb mag folyammal, s gondoljak azokra is, akik nem paleoznak, hanem mondjuk csupán glutén-intoleránsak.

Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiszúrjuk belőlük a magházat. A karikákat ~be forgatjuk, majd sűrű ~es palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

~: ez a lágy ízű liszt sokféle sütemény készítéséhez használható. Gluténmentes, emellett kicsit kevesebb fehérjét és rostot tartalmaz, mint a fehér búzaliszt.

~
Barna és fehér rizsből is készülhet. Selymes textúrájú, gluténmentes. Ebből készül a híres rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. Nagyon jó porhanyós, omlós tésztákhoz. Galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle.

~ből és vízből készül. A főzés során áttetszők lesznek. Általában melegvízbe áztatják 10-15 percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a többi alapanyaggal együtt megfőznék.

~es piskóta tortalap (gluténmentes)
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg ~
5 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál olvasztott vaj / vagy étolaj
½ citrom reszelt héja ...

A ~et a cukorral és az őrölt fűszerekkel összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy lassú tűzön, állandóan kevergetve krémszerű pépet kapjunk. Amikor forrni kezd és gyorsan keményedik, még egy kevés vizet kell hozzá önteni.

~
Elkészítés
A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük egy kézi habverő segítségével, majd beleszórjuk a fahéjat és egy csipet sót.

~be forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, ~et keverünk bele, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe mártjuk a hússzeleteket, és teflon serpenyőben, bő olajban kisütjük.

~, pár csepp citromlé, víz.
A kimagozott és meghámozott őszibarackot felszeleteljük, és megfőzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje. A cukorral és a citrom levével ...

~ből készült, nálunk főleg laskaformában kapható ázsiai tésztaféle. Kínai ételekhez köretnek használjuk.
Olvasd továbbb »
Snack-ek ...

A ~et összekeverjük a sütőporral, a darált tökmaggal, és a vaníliáscukorral és a hat tojás felvert feherjével. Összedolgozzuk, és margarinozott sütőlemezre kis halmokat formálunk belólük, majd kisütjük.
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Szárnyasok ...

A ~es máznak köszönhetően ez a zsömle kívül ropogós, belül puha és foszlós.
Hozzávalók
A tésztához ...

A ~et a vízzel egy lábosban, hidegen elkeverjük, majd kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat és teljesen kihűtjük.
Beletesszük a tejfölt, mustárt, citromlevet, sót és a fűszereket.

A ~et a főzőkrémmel simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a leves levét.
Összeforraljuk, tálalás előtt hozzáadjuk a citromlevet.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! ...

A ~re ráöntöm a tejet. Fél dl langyos vízben elmorzsolom az élesztőt, majd hozzáteszek egy teáskanál cukrot, és langyos helyen felfuttatom.

120 gr ~
1 tojás
60 rg (egy kisebb) sárgarépa
30 gr (egy kisebb) petrezselyemgyökér
30 gr karalábé
10 rg Liga margarin (ez laktózmentes)
őrölt fehérbors,
nátruim-szegény só ...

10 dkg ~ (359 kalória)
2 darab tojássárgája (118 kalória)
1 pohár (2dl) sör
1 evőkanál almaecet
1 g sáfrány (3 kalória)
1 ízlés szerint bors
1 ízlés szerint só ...

- 1 ek ~
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1/2 cs víz
A liszt keverékéhez lassan teszem hozzá a vizet, hogy a keverék csomómentes legyen.

2-3 dlg ~ v. etkezesi kemenyito
mandula, dio (opcio)
A tesztahoz valokat alapossan osszedolgozom. Belole cipokat keszitek, par orara hutobe teszem. Felhasznalaskor jol atgyurom. Belisztezett deszkan fel cm vastagra nyujtom.

- 10 dkg ~ ( én barnát használtam)
- 10 dkg szőlőcukor ( eredetileg porcukor)
- 2 tk őrölt fahéj ...

1 csésze ~
2 ek 10%-os tejföl
1 tojás
só, kevés víz
A hozzávalókból keményebb tésztát kavarunk, s nokedlit főzünk belőle.

A tojást ~tel lehet helyettesíteni . 1 tojás = 1 evőkanál ~ és kb.: 25 ml víz.
Az Ön által fogyasztható Dr. Oetker termékek
Befőtt tartósító ...

Piskóta ~ből
Most, hogy közeledik a karácsony, elkezdtem sütni a piskótákat. Kihűlés után azonnal nylonzacskóba teszem, a levegőt kiszívom belőle, és lekötöm. Mehet a fagyasztóba. Készül tortalap, egyenes téglalap alakú süteményalapnak és piskótatekercs is. Sima, kakaós, diós, mákos.

Rice flour ~
Lehet fehér vagy barna, attól függően, hogy hántolt vagy hántolatlan rizs őrléséből származik. Az ázsiai konyhában tésztákat és süteményeket készítenek belőle. Gluténmentes, sütéshez és szószokhoz alkalmas a búza helyettesítésére.

Palacsinta ~ből
Körte ketrecben
Vaníliás-házitúrós kelt kakaós palacsinta ...

Jó ötlet a ~ a halhoz, szép ropogós lesz így! Ezt a lila színnel kapcsolatos problémát lila répánál is tapasztaltam - idővel barnul... Lilakáposzta viszont nem. Talán a hozzáadott bor ill. ecet sava stabilizálja?

1 csésze ~
1 csésze búzaliszt
1/2 csésze aludttej vagy joghurt
2 evőkanál olaj
1 kis fej reszelt hagyma
1 fehér retek reszelve (1/3 csésze)
1 evőkanál zöld csili-gyömbér paszta

1 mokkáskanál kurkuma por
olaj a sütéshez ...

A tejfölt a ~tel és a vízzel simára keverem, a karalábéra öntöm, egy pillanat alatt összeforralom, leveszem a tűzről és hozzáadom a finomra vágott kaprot.
2-3 adag
0 megjegyzés: ...

A mártáshoz: ~ és tejszín
A húst mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, és sózzuk-borsozzuk be a belsejét, tegyünk bele két kisebb rozmaring ágat (vagy ha őrölt változatot használunk, azzal dörzsöljük be a belsejét).

Gluténmentes ~es palacsinta
Ha nem tudsz nemet mondani a palacsintára, de félted az alakod, ez a fogás a te recepted!
...

25 dkg darált tökmag 5 dkg ~ 1 csomag vaníliáscukor 1 csomag sütőpor 6 tojásfehérje Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, tökmaggal,a vaníliáscukorral, a 6 tojásfehérje felvert habjával.

2 ek barna rizsliszt
250 g gomba ízlés szerint lehet gombakeverék is, és a nagyobbakat daraboljuk fel
2 maréknyi gyöngyhagyma
1-2 egész fej fokhagyma
tengeri só
fehér bors
rozmaring
1 szál sárgarépa
2 ek aprított petrezselyem ...

Ma megcsináltam ~ből, de kicsit ragadt, így én még raktam hozzá egy kis zabpehelylisztet.

- 4 cs víz, 1 cs ~, 3 ek méz,- 1 kis darab vaníliarúd, 1 tk olaj, 1/8 tk só, - gyümölcs a díszítéshez (Pl. ananászkarika, banán vagy bármilyen befőtt) ...

Megjegyzés: barna~ helyett használhatunk finomlisztet is.
Bejegyezte: Szemi dátum: 22:31 6 megjegyzés
Kókuszpudingos-csokis fonott kalács ...

Keverjük össze a ~et a vízzel, tejjel, habarjuk a fokhagymás vízbe. Tegyük hozzá a kurkumát. Állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Ha kész szedegessük ki a fokhagymát, keverjük a mártásba a citromlevet. Hűtsük jól le.
Kerek, mély tálkákban tálaljuk.

» 10-12 dkg ~
» 3 dl kókuszsűrítmény
» 2 tojás
» kevés só
» 3 evőkanál kókuszreszelék
» a sütéshez olaj
» A töltelékhez:
» 1 evőkanál kókuszreszelék
» 1 zöld citrom leve és reszelt héja
» 1 kiskanál cukor ...

Tegyük egy tálba a ~et, puha szobahőmérsékletű vajat, juharszirupot, narancshéjt, csipet sót és 1 tojást, majd alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. A tésztát tegyük egy éjszakára a hűtőbe pihenni.

100%-os narancslé
~
tejföl
Elkészítés:
Forrald fel a narancslevet, habard be kevés keményítővel és tejföllel. Grillezett lazachoz, párolt rizshez nagyon finom.

Hozzávalók: 1 tojás ~ / Emese kenyérpor / Coelipan liszt (gluténmentes ételízesítő) só Villával felverünk egy tojást, kevés sóval ízesítjük. Előbb kevergetve, majd a masszát gyúrva lisztet szitálunk hozzá, mígnem kemény tésztát kapunk.

Először mérjünk ki 25 dg finomra őrölt ~et egy nagyobb méretű, csavaros fedelű befőttesüvegbe. Adjunk hozzá 16 dg barna cukrot, egy csipet sót, és 0,6 dg (2 csapott kávéskanál) sütőport. Fedjük le az üveget, és alaposan rázzuk össze a porokat.

~tel elkevert, 2 dl vízzel higított paradicsompürét, sózzuk, borsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben elkészítjük a besamelt. 5 dkg vajat, 5 dkg ~tel megpirítunk, 5 dl meleg tejjel felengedjük. Csomómentesre keverjük.

Hozzávalók: 25 medvehagyma-levél, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg túró, 5 dkg tejföl, 1 nagy tojás, 3 dkg reszelt parmezán sajt, 8 dkg teljes őrlésű tönkölybúzadara (reformboltból, de lehet közönséges búzadara is), 1 tk ~, 1,5 dl tej, 1dl víz, 0,5 dl tejszín, 5 dkg roquefort sajt, ...

Kézmelegre hűtjük, hozzáadjuk a ~et, sót, borsot és a vágott petrezselymet, majd beletesszük a 2 tojást. Jól elkeverjük, sütésig félretesszük.

Bőréből ropogós kacsatepertő, húsából kenyértésztába csomagolva zamatos pecsenye lesz, amit ~ből előre megsütött, palacsintaszerű tésztán tálalnak. Egyes vidékeken kókuszreszelékkel megszórják, szójaszósszal meglocsolják. Mennyei étel, mit étel, étek! ...

A párolás csak pár percet vesz igénybe, majd végül egy kevés ~tel, és tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük.
- bizonyos főzelék alapanyagok, így például a sárgaborsó vagy a vöröslencse esetében nem szükséges sűríteni, hiszen főzés közben a szemek szétfőnek, és önmaguktól besűrítik a főzeléket.

1 közepes nagyságú csirke, 2 borízű alma, 10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 evőkanál ~, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom.

1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított mandula, 1 doboz ananászbefőtt, 10 dkg ~, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fehér bors, olaj a sütéshez.

A tejből, ~ből krémet főzünk, még melegen bele keverünk diónyi margarint, így nem lesz bőrös a massza.
A margarint a porcukorral , citromlével habosra keverjük.
Ha kihűlt a masszánk, hozzá adagoljuk kanalanként a habos vajhoz.

Palacsinta pizza tésztát készítünk két egész tojásból, 10 dkg ~ből, 12 dkg búzalisztből, késhegynyi kurkumából és 2,5 dl vízből. Egy teáskanál sóval ízesítjük. Majd simára keverjük. Szőlőmagolajon palacsintákat sütünk a tésztából.

Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 2 evőkanál ~, 1 púpozott mokkáskanál sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, fél csésze kimagozott és levétől leszűrt meggybefőtt, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
...

Keverjünk össze 3 bögre teljes kiőrlésű tönkölylisztet 1bögre barna rizsliszttel, 1 bögre szójalisztet, 1cs sütőport, 1 dl citromlében futtassunk fel, 1 púpozott ek szódabikarbónát- óvatosan a tál fölött, mert könnyen kifut-, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, 1 dl napraforgóolajjal.

~, 4 ek. cukor, 1,5 tk. sütőpor, csipet só, 1 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 1 dl tejszín, kb. 2 dl tej. A szárazakat és a folyékonyakat külön-külön összekevertem, majd összevegyítettem és simára dolgoztam.

A habosra felvert tojást elkeverjük a tejjel, a ~tel, a sóval, a borssal, a szerecsendió-virággal, és 10 percig pihentetjük. Közben a sajtot egyenként 6 szeletkére vágjuk, és eloször a búzalisztben forgatjuk meg, azután a tésztába mártjuk.

Hozzávalók: 2 dekagramm ~, 6 deciliter tej, 2 tojássárgája, 5 dekagramm porcukor, 0.3 dekagramm zselatin, 5 dekagramm tejszínhab, fél deci eperszörp, 20-25 dekagramm eper.

Hozzávalók: 100 g száraztészta (lehetőleg ~ből) só 3 evőkanál olaj 300 g fehérkáposzta vagy kínai kel, csíkokra vágva 50 g póréhagyma, szeletelve 150 g nedves okara (szójadara) 1 teáskanál reszelt gyömbér bors 1 evőkanál pörkölt szezámmag salátalevél (a tálaláshoz) Az elkészítés módja: 1, ...

Egy csapott kanál lisztet (vagy ~et) simára keverünk fél deci hideg tejjel, és amikor a tűzön levő tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük. Állandóan kevergetve felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverünk decinként egy kávéskanál cukrot (vaníliáscukrot is használhatunk).

A kocshudzsang (hangul: ęł ě¶"장) a koreai gasztronómia elengedhetetlen ételízesítője, mely vörös csilipaprikából, ragacsos ~ből, árpamalátából és fermentált, porrá tört szójababból készül. A kocshudzsangot salátákhoz, húsokhoz, levesekhez és ragukhoz is felhasználják.

5 dkg kukorica- vagy ~et serpenyőben (lehetőleg teflonosban, hogy ne ragadjon le) szárazon felhevítünk, 1 evőkanál olívaolajat teszünk hozzá, majd felengedjük 3 dl csontlével (húslevessel). Jó alaposan mártás sűrűségűre keverjük.

A mártáshoz a hagyma felét üvegesre pároljuk a felhevített vajban/margarinban, megszórjuk a ~tel, felöntjük a borral, tejszínnel és 2 dl vízzel. Belemorzsoljuk a leveskockát, 3-4 percig főzzük -sűrítjük, utána sózzuk, melegen tartjuk.
3.

A tojásfehérjét kicsit felverjük, (nem kell kemény habbá verni), majd belekeverjük a cukrot, a ~et, a bort, a borsot, a sót. A megtisztított és kis darabokra vágott csirkét ebben a pácban megmártjuk, és egy órán keresztül állni hagyjuk.

A gluténmentes változatban semmit sem változtattam kivéve, hogy barna rizsliszttel helyettesítettem a sima lisztet.

10 g ~
10 g kukoricaliszt
0.5 kiskanál szódabikarbóna
30 g kukoricakeményítő
20 g
50 g kukoricadara
0.5 kiskanál fahéj (őrölt)
0.5 kiskanál szerecsendió (őrölt)
0.5 kiskanál gyömbér (őrölt)
0.5 db narancs leve és héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só - tengeri ...

A receptben megadott mennyiségű lisztféleséget (búza-, kukorica-, rizs-) tálba szórjuk - ~ből sem kell kevesebb, mint a búzalisztből, de nagy előnye, hogy nem csomósodik.

~, 2 dl vízzel higított paradicsompüré, só, bors. A besamelhez: 5 dkg vaj, 5 dkg ~, 5 dl meleg tej, só, bors, csipet szerecsendió. A zöld laptésztához: 20 dkg ~, 20 dkg kukoricaliszt, egy csipet só, 3 [...] ...

3/4 bögre ~,
1/4 bögre burgonykeményítő,
10 evőkanál agave szirup,
2 1/4 kiskanál sütőpor,
1/4 kiskanál szódabikarbóna,
1/4 kiskanál agar-agar,
1 kiskanál só,
1/2 bögre keserű kakaópor,
1/2 bögre cukrozatlan almaszósz,
2 kiskanál vanilia kivonat,
1/2 bögre forró víz, ...

Ehhez a diétás tésztaételhez nem a laposra kinyújtott lasagne tésztát, hanem a fent leírt és elkészített ~es palacsintákat használjuk, tejmártás helyett pedig sült sütőtököt adjunk hozzá.

A cukorral karamellezzük, hozzáadjuk a húslevest, ~tel elkevert tejföllel behabarjuk. Egy percig forraljuk, mustárral, sóval, frissen facsart citromlével ízesítjük, botmixerrel pépesítjük. Őrölt citromborssal megszórjuk.
Chilis spagettivel, esetleg főtt hússal tálaljuk.

ez valóban nem a mungo babos üvegtészta, hanem egy vietnámi ~bők készült metélt, de mivel az angolnyelvű és a magyar címke szerint is üvegtészta a neve, ezért nevezetem én is így. sajnos a vietnámi írásjeleket nem ismerem így nem tudom ők pontosan hogy hívják...

Hát nem tom, ez működne-e ~tel... nem biztos. De kaphatnál helyette szilvalekváros kukoricaprószát, hm? :)
Ildinyó, köszönöm szépen! :) Én is szeretem Kabalát simizni. :)) Örök gyerek maradok...
Latsia, nagyon szépen köszi! Igen, finom, bátran ajánlom és szívesen! :) ...

A ~et simára eldolgozzuk a tejföllel és 1 merőkanál forró levessel, majd a forrásban lévő levesbe öntjük-keverjük. 1 csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük, ízlés szerint utánasózzuk, szelíd tűzön, fedő nélkül 2-3 percig főzzük, végül kiemeljük belőle a babérlevelet és a teatojást.

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a felvert egész tojásokkal, vajjal, ~tel és a vaníliás cukorra. Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy-egy szem meggyet.

Gluten allergiások is elkészíthetik 30 dkg ~tel és 20 dkg kukorica liszttel. A trappista sajt helyett ajánlom a kecske sajtot. Nagyon finom ízt ad neki. A tésztába ízlés szerint keverhető köménymag, szezámmal, esetleg nagyon apróra vágott pirított mandula vagy mogyoró.

Lisztérzékenyek is elkészíthetik ~tel.
A receptet Ildi küldte. Köszönjük!
kategóriák vegetáriánus ételek, klasszikus ételek, házias ételek, gyerek ételek, uzsonnák, gyerekzsúr, vasárnapi ebédek, olcsó ételek, pofonegyszerű ételek, 45 perc, desszertek, ...

A palacsintákat fele ~ből, fele réteslisztből sütöttem, sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel.
Natur krémsajttal kentem, salátaleveleket tettem rá, és a lazacszeleteket.
Nagyon finom sörkorcsolya, vagy borkorcsolya ...

Keverj hozzá egy evőkanál ~et és egy dl rizsitalt vagy egy dl főzőtejszínt! Ha kihűlt, turmixold össze az egészet.

A tofu nagyon finom így sütve is, Makitól tanultam, csak ő ~be forgatta. Azt is ő mondja mindig, hogy a sörretek levelét soha ne dobjuk ki, hanem blansírozzuk és úgy keverjük rizshez, vagy tésztához, levesbe. Mindent fölhasználni, ami vitaminforrás - ez most különösen fontos! ...

Szeretném megkérdezni,hogy készitettél-e már ~ből pl kenyeret? Nekem a fiam lisztérzékeny és hiába probálkozok,nem sikerül a kenyér,bárhogyis szeretném. Várom válaszod,ha lehet küld el a következő cimre is: clarisa63@gmail.com Köszi!
Név:
Vélemény: ...

3 dl bio teljes kiőrlésű búzaliszt
1,5 dl zabkorpa
1,5 dl ~
2 tojás
2 evőkanál édesítőszer
fél l tej
1 evőkanál olvasztott ghee (tisztított vaj)
1 teáskanál szódabikarbóna
3 alma héjastól lereszelve
és annyi szódavíz, hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk ...

Savanyú tojasleves
Savanyú tojásleves Hozzávalók: 4 tojás olaj ecet ~ pirospaprika 1 kis fej vöröshagyma (őrölt) babérlevél őrölt bors 1 dl tejföl cukor só 2 evőkanálnyi olajjal és 1 evőkanálnyi ~tel ( ...

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal, a ~tel és a 10 dkg puha vajjal géppel jól kikeverjük, a fehérjét szintén kemény habbá verjük.
Egy tepsit kivajazunk és kevéske zsemlemorzsával meghintjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Hozzávalók:
50 dkg csirkeszárny,
2 evőkanál ~,
fél dl száraz fehérbor,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál borecet,
3 evőkanál szójamártás,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1-1 mokkáskanál őrölt gyömbér és cukor.

Hozzávalók: kb.1 kg sütőtök, 1 pohár (2 dl) rizspor (őrölt rizs, nem azonos a ~tel!), 1 kiskanál só, 3-4 evőkanál kristálycukor vagy barna cukor 1.A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát 3-4 centis darabokra vágjuk. 2.Egy lábasba kb. másfél ujjnyi vizet […] ...

Az olajon (vagy teflonserpenyőben) megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szintén kockákra vágott csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk és lehintjük 1 evőkanál ~tel és jó alaposan elkeverjük.

Hozzávalók: 10 dkg emese kenyérpor 5 dkg ~ 1/2 tojás (nekünk van házi pici tyúktól, de ha fölvered a felét használod, másik meg jó lesz bármire) só 1-1,2 dl meleg víz 0,8 dkg élesztő 1 ek. olaj ...

9db-hoz: 1 cs élesztő,20 dkg kenyérliszt,20 dkg ~,2,8 dkg búzakorpa, 1 kiskanál cukor, vagy méz,1 tojás, 3 dkg margarin, 2 dl langyos tej, 0,6 dl langyos víz, a kenéshez 0,5 dl langyos tej.

Ha igazán különleges módon szeretnénk prezentálni ezt az ételt, akkor rizstésztával, üvegtésztával (~ből készül ez a tészta) tálaljuk. A rizstészta színben és ízben is illik ehhez az ételhez.
A konyha talán egyik legfontosabb trükkje ez: a szín és az íz harmóniája mindig nagyon fontos! ...

Hozzávalók:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt( gluténmentesen: ~)
20 dkg Ráma
10 dkg kristálycukor( cukrosoknak: 5 dkg glukonon
vagy fruktóz)
1 tojás sárgája
15 dkg étcsokis tortabevonó (cukrosoknak: diétás) ...

Gabonás gofri Hozzávalók 15 dkg hajdinaliszt 1,5 evőkanál ~ 1 teáskanál borkő sütőpor 1,5 evőkanál napraforgó olaj 3 evőkanál nádcukor 2,5 dl víz Elkészítés A lisztet és.
Load more posts
Keresés ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Liszt, Tojás, Citrom, Leves, Torta?

◄ Rizskrokett   Rizslisztes felfújt ►
 
RSS Mobile