Kezdőlap (Rizses hús)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Rizses hús

Gasztronómia  Rizses gombaleves  Rizses pulyka

Rizses hús
A rizses hús is tipikusan egy olyan étel, amelyet mindenki máshogy készít. Van a klasszikus menzai, az a fehér, amiben hús elvétve fedezhető fel, ha igen, az is valami mócsing inkább.


Rizses hús
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25-30dkg rizs, só, kevés zsír vagy olaj ...

Rizses hús készítése :
A húst pörköltként kell elkészíteni. Amikor félig puha, megsózzuk, és zsírjára lesütjük.
Az előkészített rizst a lesütött húshoz adjuk, kevergetéssel áthevítjük. Fél liter forrásban levő, enyhén sós vízzel felöntjük, átkeverjük, felforraljuk.

Rizses hús gazdagon
Jobb, mint a menzán
Felejtsd el a tömegétkeztetés zsíros, mócsingos hússal megdobált ehetetlen rizsételét, és készítsd el ezt a zamatos fogást! ...

Hogyan készül a Rizses hús gyorsan?
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, megszóróm chilis fűszerkeverékkel, majd egyenként kiklopfolom. A tepsi alját olajjal vékonyan megkenem.
A hagymát karikára vágom és kirakom vele a tepsi alját.

Rizses hús ecetes uborkával
Ekészítem a pörköltet sok borssal és őrölt pirospaprikával, megfőzöm a rizst egy petrezselyemlevélszárral, összekeverem.
Tálaláskor teszek a tányérra chili paprikát és ecetes uborkát.
Bejegyezte: Hobbychef dátum: 11:12 ...

Rizses hús
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Rizses hús (Jóember módra:))
Hozzávalók:
4 személyre: 70 dkg szeletelt sertéshús (pl. comb), 35 dkg rizs, 4 dl víz, 3 kis dobozos tejföl (20%-os), fűszerek, só, bors, chilis fűszerkeverék, oregánó, 1 közepes fej vöröshagyma, olaj a tepsi kikenéséhez, sajt ízlés szerint ...

Rizses hús
Egy egyszerű étel, ami aránylag gyorsan elkészíthető. Biztosan mindenki ismeri, és készíti is különböző ízesítéssel. Tehetünk bele különféle friss zöldségeket is, én most fagyasztott zöldségkeveréket használtam.Csak halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy nálunk ez a rizottó. :)) ...

Rizses hús zöldségekkel
A gyerekkori 'ludaskása' továbbgondolva,
felzöldségezve, tojással, csirkecombból
Hozzávalók: csirke felsőcomb, édes piros paprika, sárgarépa, zöldborsó, vöröshagyma, rizs, tojás, olívaolaj, só, bors, Vega-Mix.

Sajtos rizses hús sütőben sütve
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Egytálételek, Sertés ételek 0 12 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

rizses hús, pörköltes-rizses egytálétel, szaftos sertéspörkölt rizzsel keverve
A kis gasztronauta receptje
elkészítés ...

Rizses hús paradicsommal és gombával
Írta: nagyi
Hozzávalók: 60 deka sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál paradicsompüré, 3 darab sárgarépa, 5 deka gomba, törött bors, 15 deka rizs, só.

A rizses húst volt az egyike azoknak az ételeknek, amit kisgyerekkoromban megettem. Mivel nem voltam túl jó evő, próbálták azt a kevéske ételfajtát variálni, amit megettem. Ilyen volt a rizses hús.

Bácskai rizses hús
Hozzávalók 4 főre 60 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg rizs, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, bors, őrölt pirospaprika, 2 ek olaj ...

Bácskai rizses hús
Team 4 Music a TV műsoromban!
Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg sertéslapocka, 1 db nagy vöröshagyma, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, (vagy lecsó), 15 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, só, bors,(ízlés szerint fokhagyma), kb. 30 dkg rizs.

Bácskai rizses hús
Biztos hiányzik már a céges menza, mert hirtelen gusztusom támadt egy kis rizses húsra. Ezt általában a munkahelyemen eszem, szerintem a közétkeztetésben egész jól csinálják, hacsak nem mócsingot tesznek bele hús helyett.

Zöldséges rizses hús
A rizst olajon megpirítom, kétszeres vízmennyiséggel felöntöm, majd megfőzöm. Gombákat (kb. 30 dkg) megpucolás után, hagymával szintén jó alaposan megpiritom, úgy hogy a hagyma egész barnás színű legyen.

Zöldséges rizses hús
Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 20 dkg rizs, 40 dkg vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, vaj vagy olívaolaj, 2 db húsleveskocka, ízlés szerint só, fehér bors, sáfrány vagy kurkuma, zöldpetrezselyem.

Bácskai (szerb) rizses hús
Hány személyre:
» 75 dkg sertéslapocka
» 2,5 dkg só
» 15 dkg zsír
» 1,5 dkg pirospaprika
» 10 dkg hagyma
» 25 dkg lecsó
» 35 dkg rizs ...

"Vegán mustáros rizses hússal" töltött kaliforniai paprika
Gyorsan romlanak a kertben 1,5-2 hete szüretelt kaliforniai paprikák, így ma ezekből töltöttem.

Csirkés biryani (indiai rizses hús)
Egy wokban a vaj egyharmad részét olvasszuk fel. A hagyma felét pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk tovább egy percig. Vegyük ki a wokból, tegyük félre, pihentessük.
Közepes lángon pirítsuk meg a hús minden oldalát.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Egytálételek Rakott finomságok Tepsis rizses hús
Tepsis rizses hús
Kategória: Egytálételek ...

Címlap Bébiétel receptek 10 hónapos kortól Baba rizses hús
Baba rizses hús
Hozzávalók: ...

Rizses húsgombóc tejfölös gombamártással
Hozzávalók:
1,5 kg sertéshús ledarálva, 30 dkg rizs, 2 tojás, só, őrölt bors, 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg csiperke, 6 dkg liszt, 3 dl tejföl, zsír ...

Rizses hús (Dél tengeri paella)
Hozzávalók: 18 db királyrák, 20 dkg tonhalfilé, 15 dkg tintahal, 3 dl olivaolaj, 6 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 10 dkg zöldborsó, 1-1 csokor friss bazsalikom, oregano, só, bors, chilipaprika ízlés szerint.

Szerb rizses hús
Hozzávalók: 1 kg sertéshús, 35 deka rizs, 6 deka zsír, 20 deka vöröshagyma, egy evőkanálnyi piros paprika, két db középnagyságú paradicsom, só, egy-két deci víz és 6-8 zöldpaprika.

Bolgár rizses hús
Bolgár rizses hús elkészítése: A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A paprikákat négyfelé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szedjük.

Rizses hús kuktában
Az elkészítéshez kuktát használok. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A húst kockára vágom. A...
4 személyre
70 perc
Részletek ...

A rizses hús elkészítése nem túl bonyolult, sokan nagyon szeretik, köztük mi is, így néha asztalra kerül.
Egytálétel
0 ...

A rizses hús egy finom pörkölt, mely egytálétellé válik a rizstől. Egyszerű és finom! Egy kis előre elkészített lecsóalap kell csak hozzá.
Elkészítés
1 ...

A rizses húst én is szeretem. És még egy gyengém van, ha rizsről van szó. Talán az egy módja, ahogy köretként megeszem és szeretem: a petrezselymes rizs. Na, azt tényleg szeretem, jó sok petrezselyemzölddel, nagyon finom. Van íze, ami a sima rizsről nem mondható el... :)))
Makka írta... ...

Ez a rizses hús más mint a többi. Legalábbis számomra. Régebben szárnyasaprólékból vagy szárnyashúsból úgy szoktam készíteni, hogy bő lére főzök pörköltet és a főzés utolsó fázisában főzöm bele a rizst.

Szerb rizses hús
Szexi saláta buggyantott tojással
Szexi túrógombóc dulche de leche-vel
Szigetházi szelet 2.

Ne hívd rizses húsnak, bár végtelenül leegyszerűsítve erről van szó...
Recept értékelése:
Még nincs értékelve ...

Bácskai rizses hús magyaros vegyes salátával
Velővel töltött palacsinta
Csirkés gyros ...

Bácskai rizses hús
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só. A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk.

Bátaszéki rizses hús (házias ételek)
Pizza egyszerűen II. (főételek)
Sajtos stangli Farizeus módon (házias ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Csirkés rizses hús
Biztos nem nagy szám és mindenki ismeri, de én is csak azért teszem fel, hogy hátha ötletet merít valaki hétköznapi kajára, mert mi is száz éve ettünk hasonlót. Egyébként is túl sok csirkét vettem a szecsuáni csirkéhez és még megmaradt egy mellem.

Negyednap rizses húst varázsolunk a csirkepörköltből. Kifőzünk két adag rizst a szokásos módon, de a víz egy része helyett a paprikáscsirke levét tesszük bele. Ha megfőtt, egyik részt félretesszük hűtőbe, mert később szükségünk lesz rá. A maradék rizs közé keverjük a földarabolt húst.

PARADICSOMOS-RIZSES HÚSLEVES
(SHURBA BI BANADORA)
A húslevesek az arab országokban általában nagyon gazdagok, mert fő fogásként szervírozzák. A húson kívül majdnem mindig van benne többféle zöldség, rizs vagy pirított kenyér.
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc ...

Először is a sápadt, édeskés főzelékünk, a Finomfőzelék, aztán a kevés fűszerpaprikát látott Rizses hús az elmaradhatatlan csalamádéval, a színtelen és íztelen, tele mócsingokkal bíró Pörkölt a csőtésztával, a Frankfurti leves, melyben csak pár darab virslikarika volt, ...

Bácskai (szerb) rizses hús recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Zsírban (8 dkg) megpirítjuk a hagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk benne a feldarabolt húst. A rizst megpirítjuk a maradék zsírban, majd a lecsóval együ...

Egyik klasszikus házias egytálételünk a rizses hús. Különböző rendszerességgel, de szinte minden családban elkészítik ezt azt étel, hiszen igazi családi kedvenc. Friss zöldsalátával vagy savanyúsággal tálalva, különböző hússal elkészítve változatossá tehetjük..
Tovább a Rizses hús bejegyzéshez! ...

De ha már VKF meg rizses hús... Eszembe jutott egy nagyon híres mindent bele rizses étel. Nem a paella. Hanem a kajun vagy kreol jambalaya. Még dal is született róla.

Kreol paszulyos-rizses húsgombócok
hozzávalók - húsgombóchoz
30 dkg darálthús (marha)
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, fehér bors, cayenne bors
olaj ...

Szépen bedagadt a rizses hús a lábosba, még köménymag levest csináltam. Gondolva, hátha nem kell holnapra főzni, még minden maradékból összedobtam, egy cukkinis, főtt tarjás, tejszínes, kapros széles metéltet...
Válasz erre ...

Ezúttal készítsük a rizses húsunkat pikáns ízesítéssel spanyol módra csirkéből.
Tovább
Sült paradicsomos csirke ...

A mi rizses húsunkra emlékeztet. A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

Na erről elsőre a bácskai rizses hús ugrott be, amit viszont nem szeretek. Úgyhogy jöhetett a további fejtörés. Aztán jött egy gondolat, amit gyorsan el is hessegettem, hogy áááá, az nekem úgyse menne. De az a fránya gondolat csak nem akart magamra hagyni, így engedtem az erőszaknak. Belevágtam.

Arról persze fogalmam sincs, hogy e recept vajon mennyire autentikus - a Nők Lapja Cafén leltem - , azaz mennyi köze van az "eredeti" bácskai rizses húshoz.
Nos, annyiban biztosan semmi köze hozzá, hogy ebben az ételben nincs hús. :-DDDDD ...

Ha valaki szereti a pacalt ( nálunk senki) a birkapaprikást ( nálunk mindenki) a sűrű vadragukat (Kiskorúak nem eszik), a megáll-benne-a-kanál-sűrű pörkölteket (ezt se, kivéve csirke), a chili con carne-t (nálunk mindenki), a bácskai rizses húst (mindenki), annak ez a kaja be fog jönni.

Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett)
Hozzávalók: - 30 dkg előző este beáztatott árpa, - 20 dkg szejtán, - 1 fej vöröshagyma, - 2 gerezd fokhagyma, - 2 db zöldpaprika, - 3 db szárított paradicsom, - 20 dkg zöldborsó, - kömény, majoránna, pirospaprika, borsikafű, Shoyu, olívaolaj ...

Mi is ez az étel? Voltaképpen egy de luxe rizses hús, ha nagyon leegyszerűsítem :-) Fűszeres, gazdag ízű, forró és illatos, rém egyszerűen elkészíthető, és voltaképpen saját szájízünkre formálhatjuk a végeredményt.
Egyik kedvencünkké vált!
Jambalaya - csirkével, kolbásszal, kukoricával ...

A Balkánon a gyuvecs egyfajta lecsó és rizses hús keveréke. A gyuvecs nem az étel neve, hanem a kerámiaedényé, amelyben eredetileg készítették. A bosnyákok birkahússal, a szerbek sertéssel csinálják, míg a bolgárok rizs helyett krumplit tesznek bele.
Elkészítés ...

Lehet mediterrán ízvilágú, ha jól beparikázzuk akár magyaros is (gondoljunk csak a rizses húsra, bár az nem sült rizs) vagy ázsiai. A távol-keleti konyhában egyébként is igen elterjedt a sült rizs, mint műfaj (ennek legegyszerűbb változata a kínai büfékben is kapható tojásos pirított verzió).

A chipotlés doboz alján két kis darab árválkodik, egy üvegben két grillezett paprika olajban...ebből mi lesz? Hát rizses hús, jött a nagy ötlet! Valami átmenet a rizottó, a paella és a bácskai rizses hús között. Rizs és zöldségek mindig van otthon, indulhat a főzés...

Egy tűzálló tálba egy réteg előfőzött karfiolt rakunk. Erre egy réteg rizses hús kerül, majd megint egy réteg karfiol, utána megint rizses hús.
Az ételt 220 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

- ha a megpárolt vöröshagymára szórunk pirospaprikát, nagyon hasonlít az íze a rizses hús ízvilágához
- ha rendelkezésünkre áll leves alaplé, akkor az ételízesítő elhagyható és víz helyett az alaplével főzzünk ...

Jól kifőztem » Receptek » Húsos egytálak » Rizses húsok
Alkategóriák
tejszínes csirkeraguk
tejszínes pulykaraguk
borjúragu
vadragu
vörösboros marharagu
receptek bakonyi módra
vadas
ázsiai raguk
egyéb raguk és szószos húsok ...

Csókakői kolbászleves
Rizses hús
Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Gyors tonhalas spagetti
Lazacfilé carbonara mártással és zöldborssal
Dinnye-Campari saláta
Csigakeksz ...

Csirkemáj rizottó
Elkészítése: Ugyanúgy készül, mint a rizses hús. A legegyszerűbb, ha pörköltet készítesz a májból, megfőzöd a rizst (lehet gyorsrizs is) és utána összekevered. Lehet bele tenni zöldborsót is, de el is maradhat.

Újrafelfedezett ősi alapanyagunkra "épül" ez az étel - tulajdonképpen a rizses hús unokatestvére! Na, amolyan OZ-módra!
Köretével töltött csirkecomb roston sütött kerti javakkal ...

Mivel is állunk szemben? Rizses húsos töltelék TV paprikában, főtt burgonyával és paradicsomszósszal. Szétszedtem elemeire és újra összeraktam, hogy egy teljesen új megközelítésből tálaljam a régi ízeket. Azt hiszem, jól sikerült! ...

Zsiradékkal kikent tűzálló tálba rétegezzük a karalábét és a rizses húst, a tetejére karalábé kerüljön. A rétegeket és a tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőben jól átsütjük.

A tyúkkal főtt rizses hús a céhlakomák rendszeresen visszatérő fogása a 16. századtól kezdve, az import rizs alkalmazása folytán presztízshordozó étel.

A rizses húshoz, a birianihoz és egyes húsételekhez hagyományosan egészben használják a fűszereket. Egyes fogásoknál az alapkeverékhez szárított rózsaszirmot adnak.
Az egész fűszereket általában előbb szárazon megpirítják és csak ezután őrlik meg, de összekeverhetünk őrölt fűszereket is.

A húsból készítsünk pörköltet, de jó kicsi kockákra vágjuk. Mikorra a hús már nagyjából megpuhult, akkor adjuk hozzá a rizst, Bácskai rizses hús»
Petrezselymes rizssaláta

Hozzávalók 4 személyre: ...

Chili con carne, wokban sült ételek, curry vagy bármely más étel mellé adva a rizs egészséges alternatívája, sőt akár nagyszerű piláf, rizses hús is készülhet vele. Főételként használja húsmentes fasírtokhoz, egytálételekhez, salátákhoz.

Kivajazott jénaiba egy sor karfiolt rétegezek, erre jön egy réteg rizses hús, megint karfiol, megint hús, amíg tart a hozzávalókból. A teteje karfiol legyen. A legfelső rétegre rákenem a tejfölt, jó gazdagon megszórom sajttal és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm.

Gombából más ételeket is készít­hetünk. A sokak által kedvelt rizses hús a következőképpen készíthető el hús nélkül, ráadásul finomabban.

20. Gombás rizs ...

A dietetikus véleménye
Alacsony energiatartalmú, de sok fehérjét és rostot tartalmazó étel, amely könnyen rágható és nyelhető. Ajánlott szinte mindenkinek, a tésztás vagy rizses húsételek helyett.
Hozzávalók ...

reszelt sajttal szórjuk meg a rizses hús tetejét, dobjuk be a sütőbe és süssük, míg a sajt picit megpirul a tetején. Ha félkész, a tetejére szórjunk! kevés őrölt szerecsendiót. (ne sokat,mert nagyon intenzív az íze!)
keverjük bele a reszelt sajtot és máris tálalható.

Közben egy másik edényben a csíkokra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, 3-4 percig pároljuk benne a megtisztított, laskára vágott zellert meg a cikkekre vágott gombát, majd a rizses hússal összeöntjük, és a borral felengedjük.

Zöldborsó főzelék (HOT PAN)
Csirkemell hagymás raguban (HOT PAN)
Almás smarni (HOT PAN)
Paprikás krumpli (HOT PAN)
Sertéspaprikás (HOT PAN)
Rizses hús oroszosan (HOT PAN)
Sertéskaraj tükörtojással (HOT PAN)
Sertésborda serpenyősen (HOT PAN) ...

Alulra rizses húst terítünk, majd betakarjuk káposzta levelekkel.
Ezt addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak.
Tetejére káposzta levél kerüljön, amire 2 dl tejfölt rákenünk.
Forró sütőbe téve átsütjük.
Tálalásnál (aki szereti ) tejföllel meglocsoljuk.

A rizst megfőzzük és összekeverjük a hússal. Tűzálló tál aljára kerül a káposzta fele, majd a rizses hús, végül letakarjuk a visszamaradt kelkáposztával. A tejfölbe teszünk egy kis pirospaprikát és a kelkáposztára öntjük. Sütőben pirosra sütjük.

Aki a rizses hús szárazságához van szokva, az ne öntsön vizet a lecsóra. Kovászos uborkával fogyasztva különösen jó íze van. Az előző este beáztatott szójakockát a Húspótló szójamasszánál leírtak szerint 1 dl olajban külön pirítsuk.

Végül belekverjük a rizst, és az egészet együtt megpuhítjuk. Egy kizsírozott tűzálló edény aljára egy sor karalábét rakunk, erre egy sor rizses húst terítünk, majd ismét karalábét, húst, közben tejföllel öntözgetjük. A tetejére karalábé kerüljön. Forró sütőben 15 percig sütjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a rizses húsba és hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét. A tojássárgáját tejjel jól elhabarjuk. Tűzálló edény vagy tepsi alját megkenjük olajjal, ráöntjük az előkészített masszát, elsimítjuk, s leöntjük a tejjel elhabart tojássárgájával.

(Az ínyencek egyébként a frissen sült szójafasírtot sem fogyasztják azonnal, hanem szobahőmérsékleten legalább fél napon át hagyják érlelődni, mert így finomabb.) Gombából azonban más ételeket is készíthetünk. A sokak által kedvelt rizses hús a következőképpen készíthető el hús nélkül, ...

Sokan keverik a paellával, és sokan a bácskai rizses hússal.
Pedig mindegyik étel más és más elkészítést kíván.
A bácskai rizseshúsnak tényleg elég, ha megvan a pörialap, abba megy a rizs, felöntöm vízzel, be a sütőbe és fél óra alatt kész.
A paella szintén elfő a fedő alatt.
De a rizottó! ...

Beterítjük a párolt káposzta egy részével, erre egy sor rizses hús kerül, melyre kolbászkarikákat helyezünk, és meglocsoljuk tejföllel. Ismét a káposzta, majd a rizseshús, kolbász és tejföl következik.

Ha a levét elfőtte, újabb levet adunk hozzá. Kevergetve ismét elfő a leve, és így tovább addig, amíg egy laza kását kapunk. Ha állni hagyjuk, egy kicsit még besűrűsödik. Ez a rizs nem lehet pergős! Ha pergős, akkor csak rizses húst főztünk! ...

Ha elfőné a levét, kevés forró vízzel pótoljuk. A végére rizses hús állaga kell, hogy legyen, ne legyen szaftos.
Tálalás előtt keverjük bele a fél lime kicsavart levét és díszítsük korianderlevelekkel.
Párolt rizzsel adjuk asztalra.

megpároljuk, az előre sós vízbe áztatott szójakockából pedig pörköltet csinálunk. A párolt zöldségeket és a szójapörköltet összekeverjük a főtt rizzsel vagy tarhonyával, és együtt főzzük még néhány percig (legjobb lefedve előmelegített sütőbe rakni néhány percre). Olyan, mint a rizses hús, ...

Millennium Hotel éttermében egy adag 'roston zöldség', ami gyakorlatilag nem volt más, mint egy halom olajban úszó hagyma, egy debreceni olasz étterem (ma már nincs meg) jóelőre beolajozott-ecetezett zöldsalátája és kőkemény tésztája, szintén Debrecenben a Lucullusban egy paradicsomleves-rizses hús ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hagyma, Paradicsom, Leves, Csirke, Zöldség?

◄ Rizses gombaleves   Rizses pulyka ►
 
RSS Mobile