Kezdőlap (Reszelt tészta)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Reszelt tészta

Gasztronómia  Reszelt szerecsendió  Reszelt torma

Reszelt tészta (csorda gulyáshoz) recept
Reszelt tészta (csorda gulyáshoz) recept
Elkészítés: ...


Reszelt tészta
« Vissza
A legkisebb lyukú sajtreszelőn reszeljük egyenesen a forrásban lévő levesbe, vagy - szárításhoz - tálcára egy rétegbe, mert egyébként könnyen összeragad.

Reszelt tészta
Hozzávalók kb. 15-20 dkg liszt, 1 tojás, só
Elkészítés A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a levesben puhára főzzük.

Reszelt tészta
Kategória:Levesbetétek Legfontosabb hozzávalók:tojás, liszt, só
Részletek...
Finom metélt vagy kocka
Kategória:Levesbetétek Legfontosabb hozzávalók:tojás, só, liszt ...

Reszelt tészta
1 tojás, 12 dkg liszt, csipetnyi só. A tojásból, lisztből jó kemény tésztát gyúrunk, és tésztareszelőn lereszeljük. Különböző lyukú reszelőkön különböző nagyságúra készíthetjük. Az 'öregebb" részeltet terítsük szét, szárítsuk meg, és tarhonyaként is felhasználhatjuk.

Reszelt tészta (csorda gulyáshoz)
Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott füstölt csülköt, és annak csontját. Kevés víz aláöntésével pároljuk.

Reszelt tészta
20 dkg lisztből, 1 tojásból, 3 csipetnyi sóból kemény tésztát készítünk, és azonnal a forró levesbe reszeljük. Gyorsan készíthető, tartalmas levesbetét.

Reszelt tészta leves krumplival
Hozzávalók:
1 tojás
Annyi sima liszt, amennyiből a tojással kemény tésztát gyúrhatunk (kb. 10-12 deka)
3-4 evőkanálnyi füstölt szalonna zsiradék (olvasztva)
2 kisebb vagy egy nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma, szétzúzva ...

Reszelt tészta: 2 tojást felverünk, és annyi liszttel gyúrjuk keményre, hogy sima tésztát kapjunk, ezután almareszelőn lereszeljük.
0
recept letöltés
recept elküldés ...

reszelt tészta (1 tojásból)
a tálaláskor pár kanál tej
A vajat és az olajat felmelegítem, és megfuttatom rajta a borsót. Pár perc pirítás után fedő alatt párolom.

A reszelt tészta sokféle levesbe használható betét. Készítésének titka, hogy nagyon jól kidolgozott, kemény tésztát kell készíteni, és pihentetés nélkül a forró levesbe kell reszelni.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.

huReszelt tészta
Hozzávalók: 4 tojás, liszt, fél csokor zöldség zöldje, 2 evőkanál zsír vagy vaj, csipetnyi majoránna, só, bors.
Elkészítése: A tojásokból liszttel és kevés sóval kemény tésztát gyúrunk, majd lereszeljük. A reszelt tésztát tepsiben szétterítjük, és forró sütőben megpirítjuk.

Húsleves Franci kedvére, Kalábriai leves, Sajtos-paradicsomos karaj, Bakonyi szelet, Nokedli, galuska, Daragaluska, Lúdgége tészta, csigatészta, Kovászos uborka, Babgulyás, Babgulyás, Csipetke, Becskei módra karalábéleves, Reszelt tészta, Betyárgulyás, Borleves, Betyárgulyás, Brokkolileves, ...

Hozzávalók: két kisebb doboz paradicsompüré (vagy egy nagyobb, v. 100%-os paradicsomlé, de a legjobb az otthon befőzött, üveges), 5-10 dkg sonka, reszelt tészta, pici olaj, liszt a rántáshoz, só, oregánó, babérlevél, reszelt sajt.

Nem kell összegyúrni, csak elmorzsolni, hogy olyan legyen, mint a reszelt tészta. Sütőpapírral bélelt közepes, magas falú tepsibe tesszük a kétharmadát. Rátesszük a túrót, majd a maradék tésztával befedjük. A tojásokat felverjük a tejjel, majd rámerjük a tésztára.

2 tojással és vízzel, ezr nagylyukú reszelőn lereszeled és kész a reszelt tészta, ami kiváló levesbetét, de nagyobb mennyiségben tarhonyaként is használható.

Omlós linzer tésztán, lédús, zamatos meggyszemek, a reszelt tészta a tetején pedig pont annyira ropogós, amennyire kell! :) Nagy kedvenc nálunk, nyáron friss gyümölccsel a legfinomabb, de szezonon kívül is készítem, akkor fagyasztott meggyből!
Elkészítés
1 ...

RESZIKE - Régies kifejezéssel a reszelt tészta neve.
REVALENTA - Finom babliszt és borsóliszt keveréke.
RISZOLÉ - Gyümölcspástétom ...

ZATTERKA - Kukorica és búzadarából készült reszelt tészta, melyet cukros tejjel öntöttek meg. Eredetileg rituális különlegesség volt.
ZITRONELL - A limonádé régiesen.
ZURBOLÓ vagy ZÖRBÖLŐ - Régi kifejezés: a házi tejfeldolgozás, illetve a vajkészítés eszköze volt.

A Meglepetés tippje
Ha nem elég kemény a tészta, tegyük 20 percre a mélyhűtőbe. A szárított reszelt tészta jól záródó üvegben egy hónapig is eltartható.
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap szárítási idő ...

Őszibarack konyakban
Habos őszibarackos pite
Őszibarackos-mazsolás csiga
Őszibarack-szeder gratin II.
Reszelt tészta édesen töltve
Barackcsemege ...

Hozzávalók: 300 g marha lábszár, 300 g füstölt csülök, 150 g lángolt kolbász, 100 g zsír, 200 g burgonya, 150 g vegyes zöldség, 100 g gomba, 100 g vöröshagyma, 50 g reszelt tészta, 150 g zöldpaprika, paradicsom, 20 g fokhagyma, 5 g kömény, só, csöves paprika (ízlés szerint), 20 g fűszerpaprika ...

A friss tarhonya - vagy reszelt tészta nagyon finom húslevesbetétnek is, én a cérnametélt mellett még ezt a fajta tésztát vagyok hajlandó megenni egy jó levesben. De akkor természetesen nem pirítjuk, csak kifőzzük, mint ahogy más tésztákat szokás.

(129), hájas tészta (1), hússal készült (4), kelt tészta (357), kevert tészta (560), kevés olajban sült tészta (56), különleges (11), levesbetét (30), mártótészta panírozáshoz (11), mézes tészta (28), omlós tészta (321), ostya (10), palacsinta (2), piskóta (108), rakott tészta (33), reszelt tészta ...

vargánya (1) varjú (2) varjúpörkölt (1) velőscsont (1) versatile (1) vérehulló fecskefű (1) víz (1) vörösbor-redukció (1) zakuszka (1) zöld dió (2) Ági (1) áldos (1) énekes rigó (1) íj (1) íjászmester kedvence (1) ízfokozó (1) öhön (1) ökológiai lábnyom (1) öntöttvas bogrács (1) öreg reszelt tészta ...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Leves, Füstölt, Csokoládé, Citrom

◄ Reszelt szerecsendió   Reszelt torma ►
 
RSS Mobile