Kezdőlap (Reszelt tészta)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reszelt tészta

Gasztronómia  Reszelt szerecsendió  Reszelt torma

Reszelt tészta (csorda gulyáshoz) recept
Reszelt tészta (csorda gulyáshoz) recept
Elkészítés: ...


Reszelt tészta
« Vissza
A legkisebb lyukú sajtreszelőn reszeljük egyenesen a forrásban lévő levesbe, vagy - szárításhoz - tálcára egy rétegbe, mert egyébként könnyen összeragad.

Reszelt tészta
Hozzávalók kb. 15-20 dkg liszt, 1 tojás, só
Elkészítés A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a levesben puhára főzzük.

Reszelt tészta
Kategória:Levesbetétek Legfontosabb hozzávalók:tojás, liszt, só
Részletek...
Finom metélt vagy kocka
Kategória:Levesbetétek Legfontosabb hozzávalók:tojás, só, liszt ...

Reszelt tészta
1 tojás, 12 dkg liszt, csipetnyi só. A tojásból, lisztből jó kemény tésztát gyúrunk, és tésztareszelőn lereszeljük. Különböző lyukú reszelőkön különböző nagyságúra készíthetjük. Az 'öregebb" részeltet terítsük szét, szárítsuk meg, és tarhonyaként is felhasználhatjuk.

~ (csorda gulyáshoz)
Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott füstölt csülköt, és annak csontját. Kevés víz aláöntésével pároljuk.

~
20 dkg lisztből, 1 tojásból, 3 csipetnyi sóból kemény tésztát készítünk, és azonnal a forró levesbe reszeljük. Gyorsan készíthető, tartalmas levesbetét.

~ leves krumplival
Hozzávalók:
1 tojás
Annyi sima liszt, amennyiből a tojással kemény tésztát gyúrhatunk (kb. 10-12 deka)
3-4 evőkanálnyi füstölt szalonna zsiradék (olvasztva)
2 kisebb vagy egy nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma, szétzúzva ...

~: 2 tojást felverünk, és annyi liszttel gyúrjuk keményre, hogy sima tésztát kapjunk, ezután almareszelőn lereszeljük.
0
recept letöltés
recept elküldés ...

~ (1 tojásból)
a tálaláskor pár kanál tej
A vajat és az olajat felmelegítem, és megfuttatom rajta a borsót. Pár perc pirítás után fedő alatt párolom.

A ~ sokféle levesbe használható betét. Készítésének titka, hogy nagyon jól kidolgozott, kemény tésztát kell készíteni, és pihentetés nélkül a forró levesbe kell reszelni.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.

huReszelt tészta
Hozzávalók: 4 tojás, liszt, fél csokor zöldség zöldje, 2 evőkanál zsír vagy vaj, csipetnyi majoránna, só, bors.
Elkészítése: A tojásokból liszttel és kevés sóval kemény tésztát gyúrunk, majd lereszeljük. A reszelt tésztát tepsiben szétterítjük, és forró sütőben megpirítjuk.

Húsleves Franci kedvére, Kalábriai leves, Sajtos-paradicsomos karaj, Bakonyi szelet, Nokedli, galuska, Daragaluska, Lúdgége tészta, csigatészta, Kovászos uborka, Babgulyás, Babgulyás, Csipetke, Becskei módra karalábéleves, ~, Betyárgulyás, Borleves, Betyárgulyás, Brokkolileves, ...

Hozzávalók: két kisebb doboz paradicsompüré (vagy egy nagyobb, v. 100%-os paradicsomlé, de a legjobb az otthon befőzött, üveges), 5-10 dkg sonka, ~, pici olaj, liszt a rántáshoz, só, oregánó, babérlevél, reszelt sajt.

Nem kell összegyúrni, csak elmorzsolni, hogy olyan legyen, mint a ~. Sütőpapírral bélelt közepes, magas falú tepsibe tesszük a kétharmadát. Rátesszük a túrót, majd a maradék tésztával befedjük. A tojásokat felverjük a tejjel, majd rámerjük a tésztára.

2 tojással és vízzel, ezr nagylyukú reszelőn lereszeled és kész a ~, ami kiváló levesbetét, de nagyobb mennyiségben tarhonyaként is használható.

Omlós linzer tésztán, lédús, zamatos meggyszemek, a ~ a tetején pedig pont annyira ropogós, amennyire kell! :) Nagy kedvenc nálunk, nyáron friss gyümölccsel a legfinomabb, de szezonon kívül is készítem, akkor fagyasztott meggyből!
Elkészítés
1 ...

RESZIKE - Régies kifejezéssel a ~ neve.
REVALENTA - Finom babliszt és borsóliszt keveréke.
RISZOLÉ - Gyümölcspástétom ...

ZATTERKA - Kukorica és búzadarából készült ~, melyet cukros tejjel öntöttek meg. Eredetileg rituális különlegesség volt.
ZITRONELL - A limonádé régiesen.
ZURBOLÓ vagy ZÖRBÖLŐ - Régi kifejezés: a házi tejfeldolgozás, illetve a vajkészítés eszköze volt.

A Meglepetés tippje
Ha nem elég kemény a tészta, tegyük 20 percre a mélyhűtőbe. A szárított ~ jól záródó üvegben egy hónapig is eltartható.
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap szárítási idő ...

Őszibarack konyakban
Habos őszibarackos pite
Őszibarackos-mazsolás csiga
Őszibarack-szeder gratin II.
~ édesen töltve
Barackcsemege ...

Hozzávalók: 300 g marha lábszár, 300 g füstölt csülök, 150 g lángolt kolbász, 100 g zsír, 200 g burgonya, 150 g vegyes zöldség, 100 g gomba, 100 g vöröshagyma, 50 g ~, 150 g zöldpaprika, paradicsom, 20 g fokhagyma, 5 g kömény, só, csöves paprika (ízlés szerint), 20 g fűszerpaprika ...

A friss tarhonya - vagy ~ nagyon finom húslevesbetétnek is, én a cérnametélt mellett még ezt a fajta tésztát vagyok hajlandó megenni egy jó levesben. De akkor természetesen nem pirítjuk, csak kifőzzük, mint ahogy más tésztákat szokás.

(129), hájas tészta (1), hússal készült (4), kelt tészta (357), kevert tészta (560), kevés olajban sült tészta (56), különleges (11), levesbetét (30), mártótészta panírozáshoz (11), mézes tészta (28), omlós tészta (321), ostya (10), palacsinta (2), piskóta (108), rakott tészta (33), ~ ...

vargánya (1) varjú (2) varjúpörkölt (1) velőscsont (1) versatile (1) vérehulló fecskefű (1) víz (1) vörösbor-redukció (1) zakuszka (1) zöld dió (2) Ági (1) áldos (1) énekes rigó (1) íj (1) íjászmester kedvence (1) ízfokozó (1) öhön (1) ökológiai lábnyom (1) öntöttvas bogrács (1) öreg ~ ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Leves, Füstölt, Csokoládé, Citrom?

◄ Reszelt szerecsendió   Reszelt torma ►
 
RSS Mobile