Kezdőlap (Ponty)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Ponty


 

Ponty

Gasztronómia  Pondró  Ponty halászlé

Pontykocsonya recept
Pontykocsonya recept
Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,5 kg),
2 kiskanál só,
1-1 mokkáskanál pirospaprika , és darált cseresznyepaprika,
1-1 nagyobb vöröshagyma, sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom, ...


Pontypörkölt elkészítése:
A pontyfilét beirdaljuk, és kockára daraboljuk. Mély jénai tálban a finomra vágott vöröshagymát zsírban 3-3,5 percig mikrohullámú berendezésben pirítjuk, közben megkeverjük.

ponty
carp, carpa, carpe, Karpfen, nyurga ponty, tükörponty
A legnépszerűbb, legtöbbet fogyasztott barna húsú, folyami halunk...

Pontypörkölt elkészítése:
A halat megtisztítjuk és lemossuk, filézzük. (A gerincről lefejtjük a húst.) Kétujjnyi széles darabokra szeleteljük, jól megsózzuk, és félretesszük.

Ponty pirított mandulával - Receptek
Ponty pirított mandulával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága ...

Ponty forrázva tárkonyos mártással
Ízletes tárkonyos ponty recept.
Kategória:halételek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Pontyfalatok szalonnás-hagymás krumplin
Stahl Judit
Hogyan lehet egyszerű alapanyagokból fejedelmi ételt varázsolni nem is olyan sok idő és sok energia ráfordításával? Hát így! ...

Pontytöpörtyű
Már a neve is nyálelválasztó hatással bír, hát még az íze!
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Ponty tisztítás, filézés
A gyerekek nem hiába mentek el horgászni, apa az első zsákmányért már el is "szaladt", haza is hozta, hogy ne este kelljen sokat pucolni és feldolgozni.

Ponty
K.M.
Húsa általános kedvelt, jóízű, kissé szálkás. A nagyobb, idősebb példányok zsírosak lehetnek.

Ponty édes-savanyú mártással recept
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Pontyszeletek kapros mártással
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók : 1,8kg pontyfilé,25dk csuszatészta,30dk túró,bacon szalonna,25dk csiperkegomba,vöröshagyma.

Rácponty kánikulában
Megőrülök attól, hogy akárhova kattintok a neten, mindenhol azzal (a szerzők szerint nyilván rendkívül elmés és szezonális) kérdéssel találom magam szembe, hogy vészelem át a kánikulát?

Rácponty tejföllel
Sokféle receptet találtam a fenti étellel kapcsolatban az interneten, de valahogy egyik sem volt meggyőző, így a régi tankönyvhöz nyúltam.

Rácz ponty kicsit másképp
Nehézség: Haladóknak
Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával ...

Király ponty recept
Sokan úgy közelítenek a ponty felé, hogy 'jaj nem szeretem, mert pocsolya ízű'. A frissen kifogott pontyokat 2-3 napig ivóvíz minőségű...
bővebben...

ponty
(Cyprinus L.), a nyilthólyagu halak rendjének egyik neme, felső ajkán egy-egy korcs-, szájzugán egy-egy hosszu bajusszal, torokfogai széles koronájuak, háromsorosak. Herman O. szerint hazánk vizeiben két faj él: a tő-P.

Ponty rántva
Hozzávalók: 4 szelet 18-20 dekás pontyszelet, só, 5 deka liszt, 1 tojás, 14-16 deka kiflimorzsa és olaj a kisütéshez.

Pontykocsonya
Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,5 kg) 2 kiskanál só
1-1 mokkáskanál pirospaprika és darált cseresznyepaprika 1-1 nagyobb vöröshagyma, sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 zőldpaprika
1 paradicsom
fél csokor zellerzöld ...

A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk. A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt.

A pontyszeleteket besózzuk, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát egy csipet sóval az olajon ha szükséges kis víz hozzáadásával megpároljuk.

Rácponty recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a vékony szalonnaszeletekkel, majd beletesszük a burgonyát, és 30 percig sütjük. A pontyot bevagdossuk, paprikás lisz...

Lexikon - Ponty
Egyik legismertebb halfaj, húsa finom és nagyon szálkás. Halászlé készítés egyik alapanyaga, de ezen kívül sokféleképpen elkészíthetjük (párolva, sütve, grillezve, rántva, megtöltve).

Egyszerű és isteni halászlé Hozzávalók: 1 kg szeletelt ponty kevés olaj 1 nagy fej vöröshagyma fűszerpaprika ha van eltett darált paprika vagy lecsó 1 nagyobb krumpli 1 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 3 db halászlékocka só...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Rácponty
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Ponty aszpikkal: (régi szegedi recept a század elejéről)
Szép darab pontyot darabokra vágva megsózunk.

Pontyfilé Tokaji Aszús-mentás egresmártással, vajas burgonyával
Haltepertő a javából: irdalt hortobágyi tükrös pontyból snidlinges aiollival és zsenge lilahagymával
Szálkakérdés: Hortobágyi ponty -gépi irdalással, akár konyhakészre ...

Ponty roston,párolt zöldségekkel
Hozzávalók:
40 dkg pontyfilé
20 dkg bébirépa (konzerv)
20 dkg tisztított zöldborsó (lehet fagyasztott is)
5 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg vaj
só, őrölt bors, fokhagyma granulátum ...

Ponty


Mivel a hal a böjtben is fogyasztható ételek közé tartozik, a mai nap főszereplője a ponty lesz. A ponty a legnépszerűbb hazai halfajtánk.

Pontyragu puliszkagombóccal
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Ponty cserépedényben - Cece
Először lecsót készítünk. A hagymákat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A feldarabolt paprikákat, és paradicsomokat is hozzákeverjük.

Ponty másképp
Találtam anyunál egy szuper halas könyvet, egy ismerős ismerőse meg pecázott néhány pontyot, apu meg szépen kifilézte a halat. Na én ezek után jöttem a képbe.

Pontyhalászlé
Megint kaptam egy szép pontyot Magditól, így egyértelmű volt, hogy hamarosan halászléfőzés következik.

Pontyfilé roston, vajmártással és nyárvégi salátával
Már kapható a piacokon, standokon az ízletes magyar csemegeszőlő, ami jelzi a lassan közeledő nyárvégét.

Pontyhalászlé ahogy én készítem - nem csak karácsonyra
Hozzávalók
kb.10 személyre ...

Ráncponty
Melós kaja, viszont a szépségért, illetve esetünkben a mennyei ízekért is meg kell szenvedni mint tudjuk jól.

Az alvó Ponty, és a földimogyorógrillázsos őszibarackos rétes
Azt hiszem, úgy illik, hogy először köszönetet mondjak Pontynak, aki miatt mostanában ez a sok bejegyzés megszülethetett.

Bakonyi ponty túrós csuszával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Bakonyi ponty túrós csuszával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Rántott pontyfilé petrezselymes rizzsel
Néha, általában totál váratlan helyzetekben megkívánok bizonyos ételeket. Ezek legtöbbször olyan ételek, amiket ritkán találok a tányéromban.

Szilvás ponty
Hozzávalók:
1kg ponty, 40dkg aszalt szilva, kevés citromos-cukros tea, 1 citrom leve, 1 pohár száraz bor, 10dkg füstölt szalonna, 5dkg vaj, csipet őrölt szerecsendió ...

Ponty köpenyben
Írta: nagyi
Hozzávalók: kb. 2 kg-os ponty, 15 darab sóskalevél, 2-3 deka kapor, 5 deka petrezselyemzöld, 1 babérlevél.

A pontyfilét sűrűn beirdaljuk, kb. 5 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk és jó órát állni hagyjuk. Ezt követően a halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd zsírban (vajban) minden oldalát ropogósra sütjük.

A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak akkor, ha a szeletet le akarom vágni. Az így elkészített szeleteket besózom, és hűtőbe teszem.

A pontyot megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk.A halszeleteket besózzuk, meghintjük p.paprikával.

A pontyot konyharuhával fogjuk meg, majd éles késel gerincénél vágjuk be , és a halcsontok mentén fejtsük le a csontjáról. Ha ez nehézségbe ütközik, vásároljunk pontyfilét.

A pontyot megtisztítjuk, majd kifilézzük és felszeleteljük. A csontokat, a fejet és a farkat egy lábosba tesszük, sózzuk, majd felengedjük vízzel, és kb. egy órát főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük.

Rácponty
Hozzávalók: 1 kg ponty, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 4 közepes fej paradicsom, 4 cső zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, só, pirospaprika.

Rácponty Magditól
Hozzávalók 4 személyre 1 db 1,5 kg-os ponty megtisztítva, 1 kg zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 3-4 db közepes paradicsom, 1 db cukkini (elmaradhat), 8 db közepes burgonya, 2-3 ek olaj, só, bors, fokhagyma, pirospaprika, ...

A rácponty azt hiszem elég megosztó étel. Van aki nagyon szereti, van aki nagyon nem. Én az első kategóriába tartozom. Bár nem pontyból készítettem, mert eme halféléért én sem vagyok túlzottan oda.

60 dkg ponty filézve, 2 tojás, 4 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg darált dió, só, sütéshez olaj.
Elkészítés: ...

Töltött pontyfilé recept
Kategória:
Halas ételek
Hozzávalók:
2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os hal gerincéről lefejtett nagy halszelet), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, ...

Szüreti ponty szeletek
Hozzávalók: 1 db ponty (1,20-1,50 kg), 2 dl bor, só, törött bors, 2 szem szegfűszeg, citromhéj, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 40 dkg szőlőszem, babérlevél ...

Tehát, a pontyszeleteket sózás után lisztbe, tojásba, majd panko morzsába forgattam és bő olajban kisütöttem.

A kibontott pontyot kiöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük. A szeleteket bepermetezzük citromlével, és behintjük sóval-borssal.

1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evőkanál olívaolaj, só és bors ...

Dorozsmai molnárponty
" onclick="return iwiwshare_click99()" target="_blank"
Hozzávalók:
50 dkg ponty filé,
30 dkg csuszatészta,
10 dkg hagyma,
15 dkg gomba,
5 dkg liszt, 3 dl tejföl,
pirospaprika, só, bors,
1 dl olaj ...

1 db 1-1,2 kg-os ponty, fél kg apróhal (keszeg, kárász), vagy halfej és farok, 2 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1-2 mk pirospaprika (ízlés szerint), cseresznyepaprika, só.
Jellemzők
recept
Szegedies halászlé, ponty ...

Hozzávalók: l kg ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, l szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l tojás sárgája, l gerezd foghagyma, l kanál liszt, 8 dkg darált dió, só, kevés porcukor.

Dorozsmai molnárponty elkészítése:
1. Szeletelje fel vékonyan a szalonnát.
2. Irdalja be a pontyfiléket és tegyen a vágásokba 1-1 szelet szalonnát.
3. Szórja meg sóval.
4. Darabolja fel a paradicsomot, a paprikát és a gombát.
5.

Citromos rántott ponty

Hozzávalók: l kg ponty,2 citrom, 10 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a fehérborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.

Fogyókúrás ételek: Rántott ponty
Rántott ponty
Elkészítési idő: 30 perc >>>

Rántott ponty ...

A halat megtisztítjuk, felszeleteljük, besózzuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük az őrölt csemegepaprikával és a borssal, majd a pontyszeleteket alaposan megforgatjuk benne.

Pontyfilé kertész módra
Hozzávalók: 1 db ponty (kb. 1 kg), 5 dkg vaj, 5 dl olaj, 1 csomag zellerzöld, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 db citrom, 10 dkg kifejtett zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg paradicsom, 2 dl tejföl, bors, só, ...

Pontyragu puliszkagombóccal
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 60 dkg pontyszelet # 2 evőkanál olaj # 1 evőkanál liszt # A raguhoz: # 10 dkg húsos szalonna # 1 kis fej hagyma # 10 dkg piros húsú paprika # 5 dkg gomba # 5 dkg savanyú uborka # 1 ...

Ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban
60 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Pontyfilé Orly módra sült burgonyával
1450.-
Szegedi ponty roston sütve sült burgonyával
(pontypatkó felezve, paprikás lisztben sütve) ...

Ponty Orly módra
Tisztított pontyszeletekből 6-8 cm hosszú és 2 cm széles csíkokat vágunk. Sózzuk.

Ponty rácosan (századeleji recept)
"Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék.

Pontyhalászlé
Sokan sokféleképpen készítik, mégis a karácsonyi asztal elengedhetetlen kelléke: a halászlé.
A teljes recept ...

Pontyleves (Czifray István 1840-ből)
Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben.

Pontyszelet tormaszósszal
Hozzávalók: 1,5 kg pontyfilé, 1 db citrom, 6 dkg vaj, 2 fej vöröshagyma, 1 dl húsleves, 3 dl tejszín, só, bors, 3-4 evőkanál reszelt torma, 2 evőkanál ételsűrűsítő, 1-2 db paradicsom, kapor vagy petrezselyem.

A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét (szemet, kopoltyút és az ún. keserűfogat eltávolítjuk), farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Rácponty 1.
Hozzávalók:1 kg Ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 zöldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só.

sult_ponty_hagymaszosszal
Sült ponty hagymaszósszal
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

TÖLTÖTT PONTY
(DAG MEMULA IN CHATZILIM)
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók: ...

Ponty halászlé
Hozzávalók:
1,5 kg ponty és 2 pontyfej, 4 fej vöröshagyma, 1 burgonya, l paradicsom, 1 paprika, 1-1 teáskanál erős és édes pirospaprika, só ...

Ponty másképp
Gombás ponty tejfölösen sütve
Pontyderék lengyelesen
Egy tál Opál ...

Ponty savanyú káposztával
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, füstölt szalonna, 6 db pontyszelet, 2 dl tejföl, gyömbér, tárkonyecet, bors, só
A pontyszeleteket bedörzsölöm tárkonyecettel, majd besózom és állni hagyom, legalább egy órán át.

Ponty bolgár módra
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg-os ponty, 50 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál paradicsompüré, 1 citrom, fél dl olaj, 2 evőkanál liszt, só, törött bors.

Pontykocsonya
Hozzávalók ( 4 személyre)
fél kg apró hal, 1 kg sovány ponty, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, babérlevél, 1 citrom leve, só, bors.

Pontyrolád ecetes hagymával (Szabó Dezső mesterszakács)
1,6 kg pontyfilé, 50 dkg pontyikra, 3 adag besamelmártás, só, törött bors, paprika, 5 tojásfehérje, 10 adag hagymasaláta ...

ponty gluténementes kifli sajtszósz joghurtos desszert töltött csirke felfújt csontritkulás virslisaláta folyadék szoljanka grillázs kenyérpor kovász telföl lisztérzékenység gyomorfekély joghurt vega lisztérzékeny magyaros ízek paella kurkum nyúl ...

Pontypástétom
a halászléből maradt főtt hal, szálkamentesítve, lebőrözve
2-3 újhagyma vékonyan felszeletelve
1-2 ek olivaolaj
2-3 tk mustár
kevés joghurt
bors frissen őrölve ...

ponty
[szerkesztés] Carpaccio
(eredetileg) hajszálvékonyra szelt, nyers bélszín; (ma már) hajszálvékonyra szelt, nyers akármi
[szerkesztés] Carré
Nagyobb kockákra vágott zöldséggel
[szerkesztés] Cassoulet ...

Pontyhalászlé
Harcsahalászlé
Belsőséghalászlé
Főúri halászlé (harcsa+belsőség) és
Királyi halászlé (ponty+harcsa+belsőség) ...

Hozzávalók: 2 ponty(egyenként kb.1 kg) 1 púpozott ek.fűszerpaprika,1 kk.csereszenyepaprika-krém, só, 1-2 szem burgonya, 6-7 közepes vöröshagyma.

Pontyból és harcsából is finom volt.
A fűszerezéshez bevált: Kotányi Malom - Tarkabors, Francia
Az eredeti receptben 2 apróra vágott édesköményt is kell a hal mellé tenni, és héjában főtt krumpli a köret (felszeletelve).
Jó étvágyat! ...

Ponty kékre főzve - klasszikus ünnepi étel
Provanszi hal
Spanyol omlett, a gyors vacsora ...

A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből, a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk (kb. 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket.

A pontyot pikkelyétől megtisztítjuk, kibelezzük, a haltejet és az ikrát félretesszük. A hal fejét, farkát levágjuk, a halfejből a keserű fogat eltávolítjuk.

A pontyot lefilézzük, és a csontokból halászlé alaplevet főzünk. A halfilét - miután leszedtük a halhúst a bőrről - húsdarálón ledaráljuk. Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sótlan vízben felfőzzük.

A ponty legalább egyszer biztosan kifog minden horgászon. A nagy, kövér, ravaszdi hal leakad a horogról vagy szabaduló művészként eltűnik a hálóból.

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Leves, Csirke, Tojás, Paradicsom

Gasztronómia  Pondró  Ponty halászlé

 
RSS Mobile