Kezdőlap (Pita)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pita

Gasztronómia  Pisztrángfilé  Pite

pita
A pita a görögök és a törökök számára nemzeti kincs...
A pita nem kemencében sült tészta. Alapanyaga egyszerű búzalisztből, vízből és sóból készült keverék, melyhez adnak esetleg egy kevés olívaolajat.


Pita görög lepénykenyér recept - Receptek
Pita görög lepénykenyér recept
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Pita csirkehússal recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Pita csirkehússal recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Pita kenyér recept - Görög recept alapján
A recept lefordítása után még tökéletesíteni kellett a mennyiségeket, de végül összeállt. A titokról most lerepül a konyharuha! Hihi.
Hozzávalók 8 pitához: ...

A krémesre sült feta mentával, kaporral, egy kevés chilivel és mézzel, és a mellé tálalt ropogós pita remek vendégváró, de meccs- vagy filmnézés mellé is ideális.
Kovászos uborka krémleves
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves a forró nyári napokra.

Végül gyúrjuk át, és vágjuk 8 egyenlő részre. Sütőpapíron, tepsinként 3-4 tésztát nyújtsunk a tenyerünkkel, lapos korongokká. Majd így kelesszük ismét 30 perccet. A pita kenyeret nagyon forró, 220-230 fokos sütőben 6 perc alatt kell készre sütni.

PITA (lepénykenyér) 8 db (egészségesebb összetevők)
50 dkg liszt (teljes kiőrlésű, vagy tönköly fehér)
1 csomag porélesztő ...

Pita
Az ok, hogy eddig nem sütöttem pitát, az, hogy a kisfiam a gyros tálat kedveli, így ropogós házi rósejbnivel, hol görög salátával, hol tzatzikivel körítve tálalom fel a családnak az általam kevert gyros fűszerben pácolt és hirtelen sütött hússzeleteket.

Pita darált hússal töltve, csípősen
Nagyon régen ettünk utoljára pitát, pedig imádjuk. Most, hogy egymás után több helyen is láttam, kedvet kaptam hozzá, és újfent elkészítettem, ezúttal kenyérlisztből, rozmaring nélkül.

Pita kenyér
Máris izgatott vagyok, annyira rajongok mindenféle friss pékárúért, otthon kelesztett, dagasztott, lisztes kézzel gyúrt, olajban nagyra nővő, tiszta konyharuha alatt dagadó, ragadós, nyúlós, gumis masszáért, mely a végén omlós, puha, pillekönnyű szánkban szétomló tésztaköltemény.

Pita készítése
Már egy ideje kerestem a tökéletes pita receptjét és Limaránál tavaly meg is találtam. Jól formálható a tészta, felhólyagosodik sütés közben, ezzel jelezvén, hogy belül a kis zsebecske kialakítható lesz...
Rengeteg receptet átnéztem és kipróbáltam előtt.

Pita
Pitát a boltban is vehetünk készen, de szerintem érdemes magunk csinálni, mert egyrészt nem egy bonyolult mutatvány, másrészt a saját készítésű sokkal finomabb és frissebb mint a bolti.

Gyros pita kenyérben
Nagyon szeretem a gyrost, de utcán nem mindig lehet igazán finomat enni.Néha persze ki lehet fogni, de volt,hogy a kukában landolt, amit vettem.
Mégsem jutott eszembe sokáig,hogy ezt akár otthon is meg lehetne csinálni. Ismét Limaránál találtam rá a megoldásra.

Húsos pita
Ez az étel rokonságba állítható a gyrossal, porchettával, fajitassal, és minden olyan szendvicsszerű készítménnyel, amit lepénybe/pitába vagy egyéb hasonló kenyérbe töltenek.
Maga a felhasznált hús azonban nem szokványos, dagadót ilyen formában még sehol nem ettem.

Csirkés pita humusszal, hagymával
20 perces vacsora elképesztően finom alapanyagokból.
CÍMKÉK: humusz közel-keleti receptek gyors receptek egzotikus receptek anyák napi receptek csirkés receptek ...

Pita lepénykenyér. A mediterrán és a közel-keleti konyha egyik alappillére. Töltik, csavarják és tépik is. Töltve szendvicsekhez, húsokhoz: gyros, falafel vagy kefta tálalásához.

Pulykahúsos pita
Most joggal mondhatjátok, mi a szösznek kellett nekem megint pitát nyújtani, rögtön ünnepek után? Merthogy valóban az ünnepek utáni héten készítettem ezt a finomságot. A válaszom erre az, hogy azért, mert semmiképpen nem akart elfogyni 2 jó nagy darab pulykacomb.

Spenótos tojás pita kenyéren

A nehéz karácsonyi menük után jólesik egy könnyed reggelivel indítani a napot.

Főoldal - Főétel - Zöldséges-pulykahúsos pita
Zöldséges-pulykahúsos pita
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted! ...

PITA (ZSEBES KENYÉR)
PITA (ZSEBES KENYÉR) Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, langyos víz, liszt a tészta nyújtásához. Elkészítés: Egy bögre langyos vízbe beleszórunk egy kiskanál cukrot, belemorzsoljuk a ...

Pita kenyér
április 19, 2014 under -Kenyér, szendvics, péksütemény recept, 250-500 kcal, 90-120 perc, nehézségi fok: 2 ...

Pita görög lepénykenyér
Hozzávalók: 40dkg liszt 2dkg élesztő 1,5 csésze langyos víz 2 teáskanál cukor 1ek.étolaj 2 teáskanál só ...

Pita kenyér
Hozzávalók:
3 ek. száraz élesztő,
1 teáskanál porcukor,
3 1/2 dl meleg víz,
1 kg kenyérliszt,
2 teáskanál só,
6 ek. olvasztott vaj (kb. 12 kenyérhez szükséges mennyiség) ...

Pita: 3 csésze liszt, 1 1/4 csésze langyos víz, 1/4 kocka friss élesztő, 1 mokkáskanál só, 1 kávéskanál olaj.

Pita- Gyroshoz
Nincs jobb egy magunk készítette pitánál. Ráadásul a mellünket is verhetjük, hisz legtöbben elugranak egy gyros-bárba, vagy megveszik késze...
Padlizsánkrém naan kenyérrel ...

pita
Közel-keleti, palacsintaszerű lepény, gyakran úgy hasítják be és hajtják össze, hogy tölteléket lehessen beletenni.

pita
Pita
Kb. 10-15 db.
Hozzavalok: 0,5 l viz, 25 gr eleszto, 1/2 tk. cukor, 1/2 ek. so, kb. 1
kg.
liszt.
A langyos vizben elkeverjuk az elesztot, a sot, a cukrot, a liszthez
adjuk
es jol kidolgozzuk. (Meg kellett hozza adnom vizet, mert nagyon kemeny
lett.) Jo kenyerteszta allagunak kell lenni.

Gyros pita tészta
Gyros pita tészta elkészítése: Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük.

Gyros pita
Személyenként 1 Pita (görög lepénykenyér), 5 dkg bármelyik leírt módon elkészített gyros, 5 dkg hasábburgonya, 5 dkg saláta, zatziki.
A pitát felhasítom és belepakolom a gyrost, majd feltekerem. A tányérra teszem a salátát, megöntözöm zatzikivel.

Címke: pita
Vegetáriánus burger pitában, joghurtos-uborkás öntettel ...

Pita
Hozzávalók: 40dkg liszt, 2dkg élesztő, 1,5 csésze langyos víz,
2 teáskanál cukor, 1ek. étolaj 2 teáskanál só,
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk, az olajat, sót hozzákeverjük. Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

Pita vacsora
Afrikai harcsa salátával
Joghurtos csirke petrezselymes újkrumplival ...

pita sertáshús sangria görög saláta bonbon avokádó krém ásványvíz feketeerdő gyömbér vadas mártás bögrés citrom leve májrpoblémák főzési technikák vöröshagyma kakukkfű avokádókrém menta kókuszkocka parmezán lazac patiszon amerikai palacsinta rakottas mandula
Teszteld a tudásod! ...

Pita ebédre recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A csirkemellet 1 cm vastag szelekre vágom. A pácnak valókat összekeverem, és beleforgatom a csirkemellet. Nem sózom! 1 órára hűtőbe teszem, de lehet akár egész éjszakára is. Sütéshez egy...

4 pita, 1 kígyóuborka, 4 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, esetleg 1 fej lilahagyma
Elkészítés:
A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük a páchoz. A fűszereket ízlés szerint alkalmazzuk. Az őrölt fűszerekből ehhez a mennyiséghez kb. késhegynyit használok.

A pita
Nekem ez az elkészítési/sütési mód vált be leginkább, így szinte minden kenyérke (például most konkrétan mind) szépen felfújódik.

A pita receptjét a mindmegette-n találtam.
Fotókészítése nem jutott időm, meg úgy általában ha vendégek vannak, nem szeretek evés előtt kompozíciót gyártani, utána meg már ugye nehéz. :)
Bepötyögte Zsu at 16:33 2 hozzápötyögés
Labels: röffencs, tészta, vendéges ...

Pikáns pita chilivel
Kiadós ebéd - ebben a melegben garantáltan nem vágysz még aznap pár hamburgerre!
...

gyros, pita, gyros recept, gyros házilag, görög étel, görög recept, gyors fogás, egészséges fogás
Partnereink ...

» Pita:
» 80 dkg liszt
» 2 dkg élesztő
» 2 bögre langyos víz
» 1 púpozott teáskanál cukor
» só
» Falafel:
» 1 teáskanál sütőpor
» csipetnyi cayenne-i bors
» 30 dkg hántolt csicseriborsó
» olaj
» csipetnyi bors ...

Valamint: Pita, Tzatziki.
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon akkor sütjük majd ki kevés olajon, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, a burgonyát hasábokra vágjuk.

Szerintem pita-chips illik hozzá a legjobban, amit úgy szoktam készíteni, hogy a pitákat keresztben félbevágom, majd az így kapott kerek lapokat vékony cikkekre szeletelem, aztán olívaolajjal finoman megkenem a cikkeket, és forró sütőben megpirítom őket.
Adobe Flash Player szükséges
HIRDETÉS ...

csirkemell, pita, gyrosos csirkemell, pita sütés, gyros,
Kattints a nagyobb képért
...

Házi, diétás pita - egészséges gyorsételek
Bármennyire is szeretnénk távol maradni a gyorskajáktól, a mekis burgerektől, a pizzától, a gyrostól és a sült krumplitól, nem mindig
Diétás lekvár receptek -cukor és tartósítószer mentes ...

Borsós pakora, pita és társaik
Anno sajtkukacéktól Niki posztolt egy gyrost, amit hamarjában reprodukáltam is otthon a család férfitagjának legnagyobb megelégedésére. Mivel IMÁDJA a gyrost. És leginkább semleges állásponton vagyok a témát illetően. Szívesen megeszem a házit.

Falafel, hummusz, pita és saláta házilag.
Mindig meglepődöm, ha rádöbbenek, hogy a legegyszerűbb ételeket mindig máshol eszem, és ugyanolyan vágyakozva fejezek be például egy falafel szendvicset, mint ahogy elkezdtem, mert nem kaptam annyi hummuszt és csicserigolyót, ...

Először is érdemes a pita tésztát elkészíteni, mivel annak meg kell kelnie. Kevés langyos vízhez hozzáadjuk az élesztőt, és egy kis cukrot. Nagyon fontos, hogy sót ne tegyünk bele, mert akkor nem fut fel az élesztő!!! ...

Mákos nudli, angyalbögyölő, Prézlis nudli, angyalbögyölő, Túrós palacsinta, Erdei-féle pörkölt-rendszertan, Pörkölt, paprikás, pörköltek, Hortobágyi palacsinta, húsos palacsinta, Túrós palacsinta egyszerűen, Túrós-diós-lekváros palacsinta, Rakott palacsinta, Töltött grill Franci módra, Pita, ...

Először a pita készítését írom le: A lisztből, sóból, csipet cukorból, evőkanálnyi olajból és a vízből, egy kelt tésztát készítünk, a szokásos módon.

A pita az valóban felüdülés volt az eddigiekhez képest, de eléggé megszívta magát olajjal, így kevésbé dobta fel az egészet. A tzatziki az tényleg nagyon jó volt, és hibátlan helyettesítője a csontszáraz metro-s zöldségmixnek, viszont a sült krumpli nekem nem illik bele a képbe.

a tálaláshoz pita, vagy arab lepény, vagy tortilla; chiliolaj, fokhagyma
Az olajon 10 percig pároljuk a hagymát és a felszeletelt zellerszárat, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a római köményt, egy percig pirítjuk.

A salátához a hozzávalókat tetszőleges méretűre darabolom, mély tálban összekeverem, ízesítem a sóval, csipet oregánóval, ráfacsarom a citromot, meglocsolom olívával és beleszórom a pita felét. Így érlelem kb. egy órát szobahőmérsékleten, majd tálalásnál beledobom a maradék laposkenyeret is.

mondjuk most határozott helye volt, a pita és a tzatziki adott volt, s bár eredetileg cukkinilepénnyel szerettem volna az előzőt megtölteni, annak hiányában a padlizsán mellett döntöttem. első ötletem az volt, hogy csak karikákra vágom és megsütöm, aztán eszembe jutott egy jobb megoldás.

köretnek: basmati rizs, és/vagy friss pita
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagyobb edényben keverjük össze a húst a fokhagymával, a chiliporral, a sóval, a borssal, a korianderrel, a lime levével és az olajjal. Tegyük félre minimum egy félórára, hogy az ízek összeérjenek.

Főleg akkor teszi ezt, ha evett már a nevezett komplexumban folyózsírban fürdőző hasábburgonyát, húsnak hazudott gumit, esetleg akadt már itt horogra zöldes árnyalatokkal felajzott pita.

S: Tegnap grill partira mentünk a barátainkhoz, és hát ugye a csevap akkor a legjobb, ha van hozzá sültpaprika saláta, ajvár, na és házi készítésű lepény/pita. Ez a pita az az igazi, belül pihe-puha, nagyon finom, na és az illata...

Egy kiskanál olívaolajba keverjük a fűszereket, és a kis pita darabok egyik oldalát megmártjuk benne.
Egy salátakeverő tálba alulra tesszük a leveleket, rászórjuk a vékony forgácsokra szelt parmezánt, rászorjuk a gránátalmát, majd a fűszeres pita darabkákat.

Pita gyros-hoz Hozzávalók: 1 kg liszt 2,5 dkg élesztő 1/2 teáskanál cukor 1/2 evőkanál só min. 0,5 l langyos víz Elkészítés: Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot ées a sót,...

Lepénykenyérrel (pita), valamint friss zöldségekkel - paprika, paradicsom, uborka - fogyasztjuk.

A pita receptet Ancinál találtam. Még soha nem készítettem ilyet, így aztán izgultam, hogy vajon nekem is megnőnek e olyan szépen. Szerencsére sikerült, lett a pitáknak szép zsebe, amibe bele lehetett tölteni a finomságokat. Köretnek csináltam még mellé sültkrumplit az Actifry-ban.

A Daring Cooks pita receptje annyira tetszett, hogy muszáj volt újra megsütnöm. Általában, a húst úgy marinálom, ahogyan a Dutch girl blogján találtam (főleg ha sertésből készítem), de annyi változással, hogy friss hagymát, fokhagymát és friss fűszernövényeket használok a szárítottak helyett.

1 pita
1 közepes paradicsom
5-6 szem fekete olajbogyó
1 db 10 dkg-os mozzarellagolyó
kevés paradicsompüré, passzírozott paradicsom vagy ketchup
kb. ½ mokkáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom vagy mindkettő
kevés frissen őrölt bors

olaszos fűszerkeverék (pl Kotányi malom) ...

Azt hagyományos lisztel szoktam készíteni,de az ilyen lágyabb tésztának tűnő cuccokat,amiket éppen most kisérletezgetek(kifli,zsemle,pita)hát van valami gáz,mert nem sikerülnek.Sajnos a kiflihez nem tudok beszerezni aszkorbint,malátát,meg azt a pelyhet,ami most nem jut eszembe.

Hozzávalók: 4 lepény vagy pita, 400g főtt csirkehús, 100g saláta, 90 ml majonéz, 2 finomra vágott paradicsom, 1 vékonyra szeletelt uborka, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 ek thai édes chiliszósz, só, bors
Jávai saláta gado-gado mártással ...

Sirnica, vagyis bosnyák túrós burek (pita sa sirom).
Jellegzetessége, hogy kisebb csigába van felcsavarva.
Hozzávalók (12 db-hoz):
500 g jufka (12 db réteslap)
500 g tehéntúró
2 db tojás
só (ízlés szerint)
olívaolaj
500 ml natúr joghurt ...

pite
Lepényszerű sült tészta: túrós pite.
Az egész Balkánon elterjedt vándorszó az újgörög pitta, pita révén, amely az ógörög pékté (sajt) származéka. A magyarba az oszmán-török pide vagy a szerbhorvát pita, esetleg a román pită közvetítette.

A tzatziki a görög meze egyik alap fogása, általában előétel, azaz dip, amibe pita kenyérrel mártogatunk. A közép-keleten húsos ételekhez szószként is használják, mert a sav leköti a zsírt. Az eredeti tzatziki juh és/vagy kecske joghurtból készül, de tejföllel is nagyon finom..

egyébként gyros-nak való alapnak tűnik, pita helyett.. belefér hús, zöldség, sajt, szósz (kapros-joghurtos, vagy fokhagymás, ízlés szerint.. én vegyesen nyomom) :)
süllőcske írta... ...

Jókai bableves
Zöldséges-pulykahúsos pita
Rizzsel sült fűszeres burgonyaköret
Kakaós gombóc
Pontyderék lengyelesen
Epres csirkemell saláta
Velencei álom torta ...

- 5 teljes kiőrlésű lisztből készült pita fél
- 1 csésze kockára vágott paradicsom
Az tzatziki elkészítéséhez:
- 1 csésze zsírszegény natúr joghurt
- 1 csésze meghámozott, lereszelt uborka (az uborkát nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- kevés olívaolaj ...

Húsleves lestyános húsgombóccal
Zöldséges-pulykahúsos pita
Rizzsel sült fűszeres burgonyaköret
Kakaós gombóc
Pontyderék lengyelesen
Epres csirkemell saláta
Almás- túrós rácsos ...

2. Elkeverjük a fokhagymát az olajban, és megkenjük vele a pita egyik oldalát. Serpenyőben, közepes lángon az olajjal megkent oldalukkal lefelé fordítva 2-3 percig sütjük a pitákat.

A hummuszt gyakran fogyasztják előételként lapos pita kenyérrel mártogatva olívaolajjal citromlével és fűszerekkel (petrezselyemzöld. pirospaprika, római kömény stb.).

Rókagomba krémleves rántottás pita szendviccsel
10 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Egy szupi magyar recept (a pita is ketogén)
Majonéz 5.00/5 1 szavazat
Megosztás: ...

Ebben most azért nem adnék extra tanácsot, mert mindez két dologtól függ: egyrészt a hangulatunktól (hiszen lehet ez pita-szerű, vagy hagyományos forma), másrészt a vendéglétszámtól.
Jó étvágyat kívánunk!
Galéria / Borjúragu vajas tésztában ...

Címkék: bazsalikom, fokhagyma, húst hússal, joghurt, kakukkfű, menta, oregano, pita, sertéshús, souvlaki
Régebbi bejegyzések Főoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom) ...

Ha tíz perc főzőcskéhez sincs kedved, akkor irány a Szeráj a Szent István körúton vagy a pita bár a Moszkván. Mindkettő általam tesztelt minőségben adja a csicseriborsó golyókat. Naná, csicseriborsóból készül a falafel. Semmi hús csak finom ízek.

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Sonkás bejgli
Pita görög lepénykenyér
Burgonyás kenyér ...

Mivel a pultos csaj nem volt gondolatolvasó, jól dugig volt rakva mindennel a pita, de egyrészt Nándi nagyon éhes volt, másrészt rábeszéltem, hogy egye meg, átesett a tűzkeresztségen és életében először kénytelen volt egy az egyben letolni a gyrost.

Feltöltő Gaalo, on 2012. január 09. hétfő
Förszt klassz! :) Gyros ügyben betűre megegyezik az ízlésed az enyémmel, kezdve a joghurtos öntettel egészen a hagymáig és az erős paprikáig! Pestieknek mondom, hogy pita nagyon olcsón és nem spórolva az anyagon beszerezhető egy pékségben, ...

Gusztusosabb formája ez az étkezésnek, úgyhogy nem is sajnáltuk, hogy nincs itthon pita, annál is inkább, mert így is alig bírtuk magunkba tömni a sok zöldséget, kipukkadtunk, pedig látványra nem tűnt soknak, amit kiszedtünk a tányérra.

1 db kígyóuborka
1 szál petrezselyemzöld
1 rúd v. doboz tejszínes krémsajt
1/2 doboz kukoricabefőtt
néhány pita ...

A hagymát karikákra vágjuk, a salátát és az uborkát apró darabokra szeljük, a paradicsomot karikázzuk. A feta sajtot kockákra vágjuk, vagy apróra tördeljük. A pita végét levágjuk, rétegezve beletöltjük a húst, a hagymát, a zöldségeket, és végül a tetejére ismét egy kevés húst teszünk.

Nyers módon készítettem ezt a gyrost. Ez az első, egész finom lett, bár nekem kicsit sósra sikerült, ebből levonva a tanulságot a másodikat már kevésbé sózom. Hús helyett gomba, tészta helyett aszalt zöldséglap lett a pita, a tzatziki pedig magtejfölből készült.

1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1/4 tk őrölt koriander
1-1 tk finomra vágott kakukkfű és rozmaring
60 dkg báránycomb
2 lédús paradicsom
1 lilahagyma
50 g mag nélküli olívabogyó
6 pita kenyér (késztermék, ázsiai, arab élelmiszerboltokban) ...

Ha már kezdenek puhának tűnni a húskockák, jöhet a gomba, keverés, majd az ragut készre főzzük, a végén kerüljön le a fedő, hogy szépen besűrűsödjön, és kóstoljunk is, ha bármi hiányozna, most lehet pótolni. Tányér, mellé mondjuk lepény, pita, készen is vagyunk.

1/2 kg sovány szeletelt bárányhús, 2 gerezd fokhagyma, 1 1/2 teáskanál szárított oregano levelek törve, 1 teáskanál hagyma apróra vágva, 1 teáskanál só, 3 /4 teáskanál bors, 1 nagy paradicsom karikákra vágva, 1 kis hagyma, vékonyra szeletelve, pita ...

Legyen az tortilla, csapati, roti, pászka, pita, mindegy. És a harmadik, ami még a mai vacsihoz hozzájárult, az a délről maradt főtt krumpli - kapormártást csináltam krumplival, buggyantott tojással, és maradt vagy 20 dekányi a burgonyából. Sajnáltam kidobni. Úgyhogy ez a vakarcs most krumplis lett.

Közben megsózzuk, megborsozzuk, ráreszeljük a 2-3 gerezd fokhagymát.
Ha elég puha a cukkini összenyomkodjuk. A legjobb állag elérése érdekében használjunk aprítót. Utóízesítjük sóval, meg egy kis fokhagymával, ha szükséges.
Hűtőbe tesszük, ha kihült pita kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk.

Szűrőben száraz pácba rakjuk, soronként váltva a halat és a pácfélét. Legalább 1 éjjelre hűtőben.
Sütés forró olajban, lesodorjuk a pácot a halról.
Kisütés után citromléhez kis vizet teszünk, beletörünk fokhagymát, sót.
A sült halat ebbe mártogatva falatozzuk, esetleg pita kenyérrel.

A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és az uborkát összekeverjük, majd elosztjuk 4 tányéron. Sóval, borssal, oreganóval fűszerezzük. A sajttal és az olajbogyóval megszórjuk, az ecettel és az olívaolajjal meglocsoljuk. Színes borssal és a félretett oreganóval díszítve kínáljuk. Pita vagy friss ...

Végül lecsöpögtetjük a halat és a padlizsánt, a padlizsánkarikákat negyedeljük és a hozzávalókat váltakozva nyársra húzzuk. A citromos páclébe belekeverjük az olajat és a kész nyársakat tíz percre beleáztatjuk. Grillrácson többször megforgatva és a páccal kenegetve 10-12 perc alatt megsütjük.
Pita ...

Görög - lepénykenyér (pita)
Görög - marinált paprika (azonnali felhasználásra)
Görög - narancssaláta
Görög - olajos citrommártás (Ladolemono)
Görög - módon, zöld olivabogyó
Görög - padlizsánsaláta
Görög - paradicsommártás 1. (Saltsa tomatas)
Görög - paradicsommártás 2. (Saltsa tomatas) ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Paradicsom, Leves, Tojás, Zöldség, Csirke?

◄ Pisztrángfilé   Pite ►
 
RSS Mobile