Kezdőlap (Pisztácia)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pisztácia


 

Pisztácia

Gasztronómia  Piszke  Pisztráng

pisztácia
pistache, pistachio nut, pistacho, pisztáciadió, pisztáciamandula
Az egyik legkedveltebb rágcsálnivalónk...



Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel alapanyagként.
s körteszelet ...

Pisztácia
Sárgarépás muffin pisztáciával
A muffin az a kategória, amit az utolsó pillanatban is elkészíthetünk, nem kell hozzá nagy tudomány és ráadásul gyorsan megvan.


(növ., Pistacia L.), az akassufélék (Anacardiadeae) fája, 8 faja a mediterrán flórában, Khinában és Mexikóban terem. Az igazi P. (P. vera L.) arab nevét: fuszták (s ebből a latint) mintegy hólyagban csörgő magváról kapta.

Pisztácia
Mediterrán cserje olajos magvú termése.
A latin pistacia átvétele, ez a görög pisztaké révén a perzsa pisztáh névre vezethető vissza.

sorbet
Nagyobb űrtartalmú, öblös talpas pohár szélén egy citromkarikát körbehúzunk, majd kristálycukorba mártjuk.

Főoldal » Fagylalt Receptek » Pisztáciafagylalt
Hozzávalók:
3 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztáciamag
12-14 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só ...

Blog Archives for tag
Menta pesto
A megmosott menta leveleit lecsipkedem a szárról. Mozsárba teszem, csurgatok rá mézet, csöpögtetek egy kis lime levet és alaposan összedolgozom.. Continue reading » ...

Pisztácia krém eperrel
Nagyon szeretem a pisztáciát. Sajnos nem túl olcsó, és bizony a legtöbb helyen csak sós verziót lehet beszerezni.

Disznósült panírban
A salátához: Salátalevél (lollo rosso, endívia vagy egyéb saláta), paradicsom, só, olívaolaj ...

Elkészítjük a pisztácia pesztót. A pisztáciát a koriander leveleket és a petrezselyem leveleket olívaolajjal robotgépben vagy aprítógépben összedolgozzuk, pesztósítjuk.

Bejegyzések: '' kategória
« Korábbi bejegyzések
Tojáslikőrös-málnazselés torták tojáslikőr öntettel, vágott val ...

a süteményhez
8 db (360 g) tojás
80 g pisztáciaolaj (ennek híján olvasztott vaj)
125 g repceméz
13 g foszfátmentes sütőpor
290 g világos búzaliszt
2 rúd vanília kikapart magjai ...

Felhasználás
A az egyik legjobb sörkorcsolya, de lereszelve szuper dekorációs elem süteményekhez, édességekhez, fagyikhoz.

1 dl joghurt
4 gombóc pisztáciafagylalt
2 evőkanál vágott pisztácia
2 csomag vaníliás cukor
1.5 dl tejszín
1 evőkanál cukor
50 dkg cseresznye
2 db alma ...

Füstölt pisztráng, mangó, cékla,
mangó-cékla carpaccio, vinaigrette
Hozzávalók ...

Hozzávalók 4 személyre: 80 deka túró, piskótatorta, 50 deka kandírozott gyümölcs, 45 deka cukor, 15 deka főzőcsokoládé, 5 deka porcukor, 1 vaníliarúd, 1 kanál pisztácia, sárgabarack-zselatin, fahéj, narancslé, Maraschino, só, 10 deka zöld marcipán.

KRÉMES CÉRNAMETÉLT TORTA
(BALURIEH)
A cérnametélt torta készítése: 4 marék cérnametéltet 1-2 percig forrásban lévő vízben főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsurgatjuk.

A pisztácia olajról:
Ez egy nagyon illatos olaj, melyet a hűtőben kell tárolni, különben megavasodik. Kiválóan passzol a kagylóhoz, a fehér húsú halakhoz, a fehérrépához, az avokádóhoz, de nagyon finom egy egyszerű zöldsalátához is.

Omlett fagylalttal és eperöntettel
Hozzávalók: 25 dkg friss eper, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 citrom lereszelt héja, 1 teáskanál citromlé, 3 tojásfehérje, 2 evőkanál olvasztott vaj, ...

Valódi pisztáciafagylalt

Hozzávalók:
3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztáciamag, 12-14 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só
Elkészítés: A pisztáciát nagyon finomra daráljuk.

Kókusz- rolád
Koko-pista pasant.
13 1/2 dkg cukorból és 0,6 dl vízből szirupot főzünk.

pisztácia/dió/mogyoró/mandula
A birsalmákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, magházat kivesszük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.

olaj (hidegen sajtolt)
A lehártyázott, minden zsiradéktól megtisztított, formára vágott bélszínt fóliába csomagolva egyenletes hengerré egyengetem, majd a mélyhűtőbe kerül kb egy órára.

pisztácia, darabolt, Unimarkt, 100 g, 3,79 euro
reszelt citrom vagy narancshéj, 6 g, 0,69 euro
És az a híres/hirhedt marcipán, ausztriából ...

- .
- A kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió, kávé.
- Oké. Akkor legyen vanília val.

25 g pisztácia (aprított)
ELKÉSZÍTÉSE:
A margarint a cukorral egy tálban habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül a mogyorót és a csokoládét. Alaposan összegyúrjuk.

Ez a mindent vitt!
Fagyi átadások! :D
Így készült a rózsa fagyi:
A belseje eper-bodza, a külső levelek pedig csoki-narancsvirág ízűek.

egész pisztácia
kisebb terrine forma
vagy őzgerinc forma (ahhoz mindenképp duplázzuk az adagot) ...

Likőr, ,eper, sajtkrém - ezek alkotják a lényegét ennek a palacsinta-remekműnek. Van egy szlogenünk: Európa és a világ ízei magyarul - nos, ez bizony ilyen!
Az eper felét szeletekre vágjuk, és az amaretto likőrrel, porcukorral összekeverjük.

Batyuk pisztácia szószban
Egy apró trükk: a batyuk megkötéséhez használjunk narancshéjat!
...

1 kevés , apróra vágva
A kókusztejet felmelegítem kb. 60-70 C fokra, majd beledobom az apóra vágott csokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztom benne.

vagdalt pisztácia
A piskótalapot tortástálra tesszük, a tortakarikát köréje rakjuk.

Lásd még: Lásd még: Citrom, Mandula, Leves, Mogyoró, Barack

Gasztronómia  Piszke  Pisztráng

 
RSS Mobile