Kezdőlap (Pisztácia)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Pisztácia

Gasztronómia  Piszke  Pisztráng

pisztácia
pistache, pistachio nut, pistacho, pisztáciadió, pisztáciamandula
Az egyik legkedveltebb rágcsálnivalónk...


Pisztácia
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Pisztácia alapanyagként.
Pisztáciás körteszelet ...

Pisztáciatorta - Főzzünk! Receptfeltöltő, Zsuzsimama56 receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

Pisztácia
Sárgarépás muffin pisztáciával
A muffin az a kategória, amit az utolsó pillanatban is elkészíthetünk, nem kell hozzá nagy tudomány és ráadásul gyorsan megvan. Színes papírkapszliba ültetve, vidám kis sütiket varázsolhatunk az ünnepi asztalra.

Pisztácia
(növ., Pistacia L.), az akassufélék (Anacardiadeae) fája, 8 faja a mediterrán flórában, Khinában és Mexikóban terem. Az igazi P. (P. vera L.) arab nevét: fuszták (s ebből a latint) mintegy hólyagban csörgő magváról kapta. Sok nyelven hólyagos mogyoró, hólyagos mandola a neve.

Pisztácia
Mediterrán cserje olajos magvú termése.
A latin pistacia átvétele, ez a görög pisztaké révén a perzsa pisztáh névre vezethető vissza.

Pisztácia torta recept
Elkészítettem ezt az isteni finom tortát, de sajnos nekem nem lett szép zöld. Söt, az ízében sem volt jellegzetes a pisztácia, pedig valamivel többet is tettem bele, mint amit a recept ír. Mitöl lehet? Lefotóztam, de a képet nem tudom feltölteni,mert lefagy a rendszer azonnal.

Pisztácia sorbet
Nagyobb űrtartalmú, öblös talpas pohár szélén egy citromkarikát körbehúzunk, majd kristálycukorba mártjuk. Két gombóc élénkzöld színű pisztáciafagylaltot teszünk a pohárba, majd juharszirupot vagy akácmézet csöpögtetünk rá, és felöntjük 60 ml jéghideg pezsgővel.

Blog Archives for tag pisztácia
Barackos mentás csirkemell falatkák
Az estebédem csak a ragyogó őszi napfény ihlette, mint amilyenben ma volt részem. Rém egyszerű volt elkészíteni. 2 db filézett. Continue reading » ...

Pisztácia krém eperrel
Nagyon szeretem a pisztáciát. Sajnos nem túl olcsó, és bizony a legtöbb helyen csak sós verziót lehet beszerezni.

Disznósült pisztácia panírban
A salátához: Salátalevél (lollo rosso, endívia vagy egyéb saláta), paradicsom, só, olívaolaj ...

Elkészítjük a pisztácia pesztót. A pisztáciát a koriander leveleket és a petrezselyem leveleket olívaolajjal robotgépben vagy aprítógépben összedolgozzuk, pesztósítjuk.

Bejegyzések: 'pisztácia' kategória
« Korábbi bejegyzések
Tojáslikőrös-málnazselés torták tojáslikőr öntettel, vágott pisztáciával ...

a süteményhez
8 db (360 g) tojás
80 g pisztáciaolaj (ennek híján olvasztott vaj)
125 g repceméz
13 g foszfátmentes sütőpor
290 g világos búzaliszt
2 rúd vanília kikapart magjai ...

Felhasználás
A pisztácia az egyik legjobb sörkorcsolya, de lereszelve szuper dekorációs elem süteményekhez, édességekhez, fagyikhoz.

Almás cseresznyés pisztáciafagylalt hozzávalói:
1 dl joghurt
4 gombóc pisztáciafagylalt
2 evőkanál vágott pisztácia
2 csomag vaníliás cukor
1.5 dl tejszín
1 evőkanál cukor
50 dkg cseresznye
2 db alma ...

1 dl joghurt
4 gombóc pisztáciafagylalt
2 evőkanál vágott pisztácia
2 csomag vaníliás cukor
1.5 dl tejszín
1 evőkanál cukor
50 dkg cseresznye
2 db alma ...

Füstölt pisztráng, mangó, cékla, pisztácia
mangó-cékla carpaccio, pisztáciavinaigrette
Hozzávalók ...

Hozzávalók 4 személyre: 80 deka túró, piskótatorta, 50 deka kandírozott gyümölcs, 45 deka cukor, 15 deka főzőcsokoládé, 5 deka porcukor, 1 vaníliarúd, 1 kanál pisztácia, sárgabarack-zselatin, fahéj, narancslé, Maraschino, só, 10 deka zöld marcipán.
Tovább a teljes receptre.

Tegyük a bordát egy univerzális tepsire úgy, hogy a húsos oldala felfelé mutasson. A húst kenjük be a pisztácia masszával, tegyük az előmelegített sütőbe, és azonnal indítsuk el a gőzlöketet. Sütés után göngyöljük a húst alufóliába, hagyjuk kb. 10 percet pihenni, azután szeleteljük fel.

PISZTÁCIAKRÉMES CÉRNAMETÉLT TORTA
(BALURIEH)
A cérnametélt torta készítése: 4 marék cérnametéltet 1-2 percig forrásban lévő vízben főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsurgatjuk.

A pisztácia olajról:
Ez egy nagyon illatos olaj, melyet a hűtőben kell tárolni, különben megavasodik. Kiválóan passzol a kagylóhoz, a fehér húsú halakhoz, a fehérrépához, az avokádóhoz, de nagyon finom egy egyszerű zöldsalátához is.

Omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel
Hozzávalók: 25 dkg friss eper, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 citrom lereszelt héja, 1 teáskanál citromlé, 3 tojásfehérje, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 doboz (500 ml) pisztácia fagylalt.

Valódi pisztáciafagylalt

Hozzávalók:
3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztáciamag, 12-14 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só
Elkészítés: A pisztáciát nagyon finomra daráljuk.

Kókusz-pisztácia rolád
Koko-pista pasant.
13 1/2 dkg cukorból és 0,6 dl vízből szirupot főzünk.

Ázsia legnagyobb pisztácia termelő országai Irán, Szíria és Törökország. A térség talán legismertebb édességének a baklavának, a mandulával együtt egyik fontos alapanyaga. A ropogós tésztával közrefogva, a citromhéj, a fahéj és a cukorszirup ízeivel keveredve nagyon népszerű édesség.

pisztácia/dió/mogyoró/mandula
A birsalmákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, magházat kivesszük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Egy serpenyőben vagy egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a birsdarabokat, a reszelt gyömbért, majd az egészet megszórjuk nádcukorral.

pisztáciaolaj (hidegen sajtolt)
A lehártyázott, minden zsiradéktól megtisztított, formára vágott bélszínt fóliába csomagolva egyenletes hengerré egyengetem, majd a mélyhűtőbe kerül kb egy órára.

pisztácia, darabolt, Unimarkt, 100 g, 3,79 euro
reszelt citrom vagy narancshéj, 6 g, 0,69 euro
És az a híres/hirhedt marcipán, ausztriából ...

- Pisztácia.
- A pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió, kávé.
- Oké. Akkor legyen vanília pisztáciával.

25 g pisztácia (aprított)
ELKÉSZÍTÉSE:
A margarint a cukorral egy tálban habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül a mogyorót és a csokoládét. Alaposan összegyúrjuk.

Ez a pisztácia mindent vitt!
Fagyi átadások! :D
Így készült a rózsa fagyi:
A belseje eper-bodza, a külső levelek pedig csoki-narancsvirág ízűek.

egész pisztácia
kisebb terrine forma
vagy őzgerinc forma (ahhoz mindenképp duplázzuk az adagot) ...

Likőr, pisztácia,eper, sajtkrém - ezek alkotják a lényegét ennek a palacsinta-remekműnek. Van egy szlogenünk: Európa és a világ ízei magyarul - nos, ez bizony ilyen!
Az eper felét szeletekre vágjuk, és az amaretto likőrrel, porcukorral összekeverjük.

Batyuk pisztácia szószban
Egy apró trükk: a batyuk megkötéséhez használjunk narancshéjat!
...

1 kevés pisztácia, apróra vágva
A kókusztejet felmelegítem kb. 60-70 C fokra, majd beledobom az apóra vágott csokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztom benne.

vagdalt pisztácia
A piskótalapot tortástálra tesszük, a tortakarikát köréje rakjuk.

sózatlan pisztácia
elkészítés:
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A liszteket elkeverjük a sütőporral. A tejfölt összekeverjük az alaposan megmosott narancs héjával és levével. A tejcsokit körömnyi darabokra vágjuk.

Szerintem pisztácia nélkül, de megsütöm valamelyik nap. (Nem mintha nem szeretnénk a pisztáciát, csak felbontás után 2 perccel már nem szokott maradni a zacskóban.) Nagyon jól néz ki a kép is :)
Megjegyzés küldése
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal ...

1 ek natúr pisztácia darabok
alapanyagok
étkezési keményítő liszt málna mascarpone pisztácia sütőpor tojás cukor porcukor vaníliás cukor vaníliás pudingpor marcipán ...

Mogyoró, pisztácia, csokoládé és méz: ezekből könnyű lesz valami finomságot összeállítani! Következzen egy olyan édesség, ami egyben remek vendégváró falat is.
Mandulás falatkák fehér csokival
...

A málna és a pisztácia nyerő páros, a lime pedig kifejezetten jól passzol hozzájuk, nagyon szeretem ezt az íz világot.

Mandula vagy pisztácia, nekem oly mindegy :-) Imádom mindkettőt!
Csodás a süti! Jöhet!
trinity írta... ...

55 gr darált pisztácia
55 gr darált mandula/mandulaliszt
A forró vizes áztatás miatt a pisztáciákat jól megszárogattam, és betettem 90 fokos sütőbe is, addig míg teljesen száraznak éreztem őket, de vigyáztam el ne kezdjenek pirulni. hagytam kihűlni.

durvára vágott pisztácia és málna a díszítéshez
A piskótához előmelegítjük a sütőt 160°C-ra. A pisztáciát 25 g cukorral megőröljük. A puha vajat simára keverjük 50 g cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat és belekeverjük a lisztet.

darált dió,mák,pisztácia
Elkészítése:
Egy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést vájunk ide morzsoljuk az élesztőt, majd 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot- a tojást és az élesztőre öntve várjuk hogy felhabosodjon a kovász.

Pisztáciafagyi - San Gimigniano, aki arra jár, ki ne hagyja!!!
21. Heirloom tomatoes (egy paradicsomfajta) - nem tudom. Gyerekkoromban még nem ilyen átlátszóak és ízetlenek voltak a paradicsomok, mint ma, ilyesmik is termettek a nagyszüleim kertjében.
22. Friss, vad erdei gyümölcsök - naná! ...

A mandulamarcipánból itt már egyértelműen kiérezni a mandulát is, a pisztáciamarcipán pedig kifejezetten kellemes, intenzív ízű. És végül jön az egész golyó magja, a belső nugát. Ez édesebb a konkurens tölteléknél, és mogyorósabb is.

Az északi és nyugati oldal köves de termékeny síkságokból áll, amelyet termelésre használnak ki: pamut, szőlő, mandula, olajbogyó és füge. De megterem itt Aegina legjellemzőbb termése a pisztácia is.
A szivacshalászat is sok ember megélhetéséhez járul hozzá.

A habos levest a pisztáciagombócokkal kínáljuk.
Értékelje a receptet:
(0.0)
Receptek citrussal ...

20 dkg dió 5 dkg pisztácia 20 dkg étcsokoládé 1 rúd vanília 20 dkg vaj vagy margarin 25 dkg barna cukor 4 tojás só 20 dkg … Tovább
Most sült ki
Csíkos palacsinta ...

Gispert hámozott pisztácia 100g
Üzlet III. kerület
1036 Budapest, Perc u. 8.
12:00 - 20:00 ...

durvár szeletelt pisztácia
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz!
Bevásárló lista
A bevásárló lista használatához be kell jelentkezned! ...

- 120 g dió (lehet pisztácia is, akinek pénztárcája engedi)
- 120 g vaj
- 60 g nádcukor ...

só, pár szem natúr pisztácia és egész rózsabors
A pástétom fűszerhez:
4 g koriander ...

Ha hagyományosan, pisztácia nélkül szeretjük, ízesíthetjük-díszíthetjük mandulaforgáccsal is
Fotó/illusztráció: Reader's Digest
Kapcsolódó cikkek ...

- baromfisajt, a baromfi nyakbőrébe töltött és lepréselt hús- és általában zöldségkeverék, (bármilyen húsból készíthető) a húst finomra daráljuk, és pástétomot készítünk belőle - pisztácia, gomba, szalonna, marhanyelv hozzáadásával és az adott hús bőrébe visszatöltjük.

tojáslikőr, 20 dkg habtejszín, 10 dkg porcukor, 8 evőkanál csipkebogyólekvár, 4 lap fehér zselatin A tálaláshoz: 25 g pisztácia (aprított) Elkészítése: A margarint a cukorral egy tálban habosra keverjük, ... Készült: 02 április 2013 8.

2 ek vágott pisztácia,
1 narancs
A vajat és a mézet lassú tűzön összefőzzük, majd langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalakálit feloldjuk a meglangyosított tejben.

4 evőkanál apróra vágott pisztácia, esetleg dió vagy mogyoró
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy edényben. A 4 evőkanál ghít elkeverjük a vízzel, majd a liszthez öntjük. Gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés vízzel segítünk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

Krémhez és a díszítéshez: 2 tasak vaníliás pudingpor, 6dl tej, 80g+200g porcukor, 250g darált dió, 250g vaj vagy margarin, 4 tasak vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja és 1 narancs, 6 evőkanál rum, 2 evőkanál apróra vágott pisztácia.
Elkészítés:1.

A díszítéshez: citromfű, aprított pisztácia. A lisztet, a mandulát, a margarint, a cukrot és a rumot egy tálba tesszük, és kézzel sima tésztát gyúrunk. A kész tésztát fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőből kivéve két sütőpapír közé tesszük, és kinyújtjuk.

A kesudió (Anacardium occidentale) Amerika trópusi részén őshonos örökzöld növény termése, mely a mangó, a pisztácia és a egyescserszömörcék rokona. Fája termetes, maximum 10-15 méter magasra nő, jól bírja a trópusi körülményeket, és akár 30-40 évig is elélhet.

50g dió,mogyoró vagy pisztácia
20g zabpehely
Először is a joghurtot tegyük egy gézzel ellátott szűrőbe és hagyjuk minimum 3 órát csöpögni. Az almákat tisztítsuk meg,majd vágjuk vékony(3-5mm) szeletekre.Tegyük egy edénybe,majd öntsük fel annyi vízzel amennyi éppen ellepi.

A legfontosabb díszítőanyagok, amelyekhez könnyen hozzájuthatunk, a következők: darált, darabos és egész mogyoró, dió, mandula, pisztácia, reszelt és darabos csokoládé, csokoládé- és kakaópor, neszkávé, porcukor, csokoládépasztilla vagy egyéb csokifigura, marcipánból gyúrt különféle formák, ...

Brontéban napjainkban 3000 hektáron, mintegy 1000 kistermelő foglalkozik pisztáciatermeléssel. A tudás apáról fiúra száll, annak ellenére, hogy ma sokan már más, kiegészítő tevékenységet is kénytelenek végezni a zöld arany termesztése mellett.

egy maréknyi szeletelt mandula, vagy vágott natúr pisztácia a tetejére
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). A tésztához robotgéppel, vagy kézi habverővel krémesre keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Ezzel is jól elkeverjük. Vékonyan kivajazunk egy kb.

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, 2 l térfogatú sütőformához: 20 dkg Rama margarin, 25 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 1 kg sovány túró, 2 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 4 evőkanál citromlé, 3 dkg pisztácia, 7,5 dkg mazsola, Rama margarin a forma kikenéséhez, ...

10 dkg pisztácia vagy mogyi
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
vaniliás porcukor
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a
tojások sárgáját, apránként a tejet, a lisztet, a sütőport,
a kakaót, a durvára vágott pisztáciát vagy mogyit, az ...

Hozzáadjuk a durvára vagdalt pisztácia, csokoládé és a málna felét. Végül hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Egy őzgerinc formát vékonyan kikenünk olajjal és folpack fóliával kibélelünk, amit az olajozásnak köszönhetően teljesen ki tudunk simítani.

Bántanák a pisztácia fagyit??? :) Mi a baj a pisztáciával? ;)"
Semmi gond a pisztáciával!! Az étel tökéletes kiegészítője lehet DESSZERTKÉNT, bár inkább javasolnám mellé, az épp feltöltésre kerülő pite sorozatomat! ;-))
"Nem elképzelhetetlen. Csak furcsa. Mint a szoljanka leves. De azt imádom... :) ...

A masztika a hioszi pisztáciafa mézgája. De ami ezen túl nagyon érdekes benne, hogy pisztáciafa másutt is nő, de csakis hiosz szigetén "könnyezik". Sőt, a szigeten belül is csak ha jól rémlik hat falunyi területen. Sehol másutt nem ad mézgát.

vaníliakivonat, 50 g pisztácia, 50 g fenyőmag összekevertem, kb. 4 cm-es rúddá formáltam, 170 fokon 25 percig sütöttem, utána felszeleteltem (kicsit törik), 140 fokos sütőbe visszapakoltam, és mindkét oldalukat kb. 5-10 percig sütöttem ...

Durvára vágott pisztácia - szinte mindenféle tortán és süteményen jól mutat a ragyogó zöld finomság. Díszíthetjük vele az édesség tetejét, de krémes sütiknek akár az oldalát is.

Íze és illata beazonosíthatatlan, de engem leginkább a pisztácia és a keserűmandula keverékére emlékeztet, bár megbeszéltük uncsitesómmal, hogy megboldogult gyermekkorunkban volt egy roppanós kakaós bevonattal ellátott drazsészerűség, aminek pont ilyen illata volt, ...

Persze ízre azért más, mert a szokásos mogyoró-mandula-pisztácia török édességízesítő szentháromság aromája ebben is felfedezhető. De kétségtelenül az egyik legszokatlanabb formájú édességről van itt szó. Hasonlít egy nagy szőrpamacsra, vagy gyapotgombolyagra.

A zúzott fokhagymát, a kaprot, a metélőhagymát, a petrezselymet, a borsot, a Vegetát, és a meghámozott, a durvára vágott pisztácia kétharmadát és a csípős paprikát szintén beleforgatjuk a túrós-sajtos krémbe.

(bármilyen húsból készíthető) a húst finomra daráljuk, és pástétomot készítünk belőle - pisztácia, gomba, szalonna, marhanyelv hozzáadásával és az adott hús bőrébe visszatöltjük. Húsleveslében készre főzzük és hidegen tálaljuk.
[szerkesztés] Gánica ...

rántott krumpligánica pisztácia túró kocka lisztérzékenység csoki káposztaleves tea töltött csirke lisztérékenység hízókúra ital sajttekercs jghurt zöldségleves bunda crohn előétel pasta carbonara ételízesítő olívaolaj metéltfelfújt tüttyölt ratyli közepes recept cukor csirkecomb ...

1 dl habtejszín, darabolt dió, vagy mogyoró, pisztácia
Elkészítés:
A tortalaphoz az olvasztott, de már nem meleg vajat a cukros, fahéjas liszttel villával elkevergetjük, és ezt a morzsalékot egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben kb.

A pörkölt, sózatlan (!) pisztácia héját, majd a száraz, lilás-barnás bőrét eltávolítom, és a zöldes húsát késsel felaprítom.
A pisztáciát az összeállt tésztába dolgozom. Kinyújtom, kiszaggatom, lekenem a felvert tojásfehérjével, és 190 °C-on 10-12 percig sütöm.

Életemben nem ettem még ennyire finom pisztáciafagyit! Vagy ott a Dolce Emma, a mézben karamellizált füge, ricotta krémmel, nekem ez lett a kedvencem.
Vagy épp a karamellizált dióból, fenyőmagból és főzött, tojásos fagyialapból készült Edoardo.

A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében, vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani. Az angolok előszeretettel olvasztják rá zöldségekre vagy fogyasztják más gratinírozott formában.

Megjegyzik még, hogy lehet benne pisztácia, vagy szarvasgomba is, bár ilyenkor a neve "cervelas".
Hozzávalók:
- 500 g de Saucisson sec de porc - 500 gr szárazkolbász (disznó)
- 1,5 kg de Pommes de terre - 1,5 kg burgonya
- 4 c. Ă soupe de consommé de volaille - 4 leveseskanál szárnyas alaplé
- 4 c.

100 g tisztitott, natúr pisztácia
250 g aszalt füge
250 g kimagozott aszalt szilva
250 g aszalt sárgabarack
75 g citronát, 75 g oranzsát
250 g mazsola, 1/2 dl rum
2 evőkanál méz, 4 tojás
125 g teljes kiőrlésű liszt, 1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 csipet só ...

Kanállal vagy habzsákkal kis kúpokat rakunk a vajazott papírral bélelt sütőlemezre, és megszórjuk mogyoró-, mandula-, pisztácia- vagy cukrozott gyümölcsdarabokkal. Inkább szárítjuk, mint sütjük 100 C fokos sütőben, 80-90 percig Akkor jó, ha már le lehet emelni a sütőpapírról.

durvára vágott pisztácia és petrezselyem
- 2 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma)
- 8 kimagozott aszalt szilva
- 3 ek. liszt
- fél dl száraz fehérbor
- őrölt bors
- só ...

Egyéb mignonfélék díszítésére igen alkalmas a pörkölt vagy fehér mandulaszelet, zöldre festett goromba mandula (pisztáciazöld), olvasztott cukros dió, grillázsérmecskék, zselé-és csokoládé pasztillák, cukorban tartósított piros cseresznye, kristálycukorba hengergetett narancsszeletek, ...

12 szelethez:
2 kivi
20 dkg eper
50 g natúr pisztácia vagy dió
1 tasak tejszínes pudingpor
1+2 evőkanál porcukor
3 dl tej
4+2 dl jól behűtött tejszín
1+1 tasak vaníliás cukor
1+1 tasak habfixáló por
1 készen vásárolt szív alakú tortalap (sima vagy kakaós) ...

Pisztácia és mangó kulfit (fagyit) kértünk. A mangós finom volt, viszont a pisztáciás nem igazán ízlett. A pincérnő mivel látta, hogy nem ízlik a fagyi, nagyon kedvesen felajánlotta, hogy válasszunk valami mást. Persze nem éltünk a lehetőséggel, így is nagyon teleettük magunkat.

1 kis üveg zöldborsó (280 g) 1 doboz ananász konzerv (225 g), apró kockákra vágva 2 evőkanál szójaszósz 100 g szójakocka 2 evőkanál olaj 1 közepes méretű hagyma (100 g), aprítva só 200 g rizs 50 g mazsola, vízben áztatva, leszűrve fél csokor petrezselyem, aprítva 50 g mandula vagy pisztácia, ...

Hozzávalók: 12 réteslap a töltelékhez: 40 dkg dió (lehet mogyoró, pisztácia, mandula satöbbi akár vegyesen is), fél kiskanál őrölt fahéj a rétegezéshez: 2 dl olaj vagy 20 dkg vaj a cukorsziruphoz: 20 dkg kristálycukor, 3 dl víz, 1 kisebb citrom, […]
Flódni rétes ...

Keverjük addig a joghurtot, míg lágy lesz. A hagymát, fokhagymát, diót, pisztácia, kaprot, petrezselymet, mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk.
Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot, öntsünk hozzá kevés tejszínt, vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez: 30 dkg dió, 10 dkg pisztácia, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 4 evőkanál méz, fél felhasított vaníliarúd vagy fél csomag vaníliás cukor.
A sziruphoz: 10 dkg cukor, 1,25 dl víz, 2 evőkanál méz, fél citrom héja és leve ...

A harmadik desszertet fülemülének hívják, pisztáciakeksz, tejcsoki és mousse. A külseje zöldalma ízű, ennek megfelelően a fanyarság is megjelenik benne, a közepe sós karamellkrém pirított pisztáciával. - Ebben sok íz jelenik meg, de mégis összhang van benne - magyarázza Angi.

Az eredetileg a híoszi pisztáciafa gyantájával ízesített, szintén görög eredetű likőrt, a masztikát Görögországon kívül ánizzsal ízesítik. Az anisette (vagy anis), mely a csillagánizsból készülő pastisra hasonlít, egy nagyon édes, színtelen likőr; fő alapanyaga az ánizs.

Olajos magvak: napraforgó, len, tökmag, pisztácia, kókusz, szezámmag.
Szárított gyümölcsök: aszalt szilva, datolya, mazsola, szárított alma, füge,stb. Szezonális friss gyümölcsök.
Méz: édesítésnek.

6 darab leveles tészta
0.25 dl pisztácia
2 evőkanál koriandermag
2 evőkanál snidling
1 evőkanál zöldpetrezselyem
0.5 csésze (1dl) majonéz
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors ...

2 tojás, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg puha vaj, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 15 dkg dió, 15 dkg mogyoró, 5 dkg natúr pisztácia, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 10 dkg porcukor, 2-3 dkg darált pisztácia, sütőpapír, alufólia ...

Lásd még: Lásd még: Citrom, Mandula, Leves, Mogyoró, Barack

◄ Piszke   Pisztráng ►
 
RSS Mobile