Kezdőlap (Pirított hagyma)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pirított hagyma


 

Pirított hagyma

Gasztronómia  Pirított gomba  Pirított kenyér

Pirított hagyma
20 dg vöröshagymát vágjunk kb. 2 mm vastag szeletekre, és bő, forró olajban, villával gyakran átforgatva pirítsuk aranysárgára. A sütést legcélszerűbb palacsintasütőben végezni, mivel így a hagyma ropogós lesz.



Amíg a vöröshagymát 2 mm-nyi szeletekre vágja, forrósítson olajat boven. Villával gyakran forgatva pirítsa aranysárgára a hagymaszeleteket.

- Pirított hagyma és sajt kockák
- Pirított (lila) hagyma és provanszi fűszerkeverék
- (zöld) olajbogyó ...

Kenjük el rajta a egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba.

ági (1) franta agi (1) frittata (1) füge (1) fügetorta (1) furmint ecet (1) furniture (1) fusilli (1) füstölt (1) füstöltkolbász (1) füstölt csülök (1) fűszerecet (2) fűszerek (2) fűszeres kenyértorta (1) fűszeres sárgaborsópüré pirított ...

Sok-sok nokedli, még több sajt, , esetleg snidling. Hogy jobban elképzelhessük, milyen sajtról is lehetett szó, csak annyit mondanék: külön hűtőben tartották. Tehát nem volt szagtalan.

Tepsis pizza Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag porélesztő 1 kávéskanál só 3 evőkanál étolaj 2,5 dl víz A feltéthez: 1 pohár tejföl szerecsendió pirított szalonna pirított hagyma kolbász (karikára...

Az alap mindig olajon-vajon , majd ha ez megvan, rá jönnek a fűszerek, azokat is pirítjuk kicsit, majd rá a lencse, és víz.

Közben a füstölt kacsamellet aprítsd fel, majd add hozzá a darált marhahúshoz a pirított hagyma felével. A savanyított káposztát öntsd a hagyma másik feléhez.

Az étlapokon gyakran szereplő (lyoni hagyma) bő, forró zsírban vagy olajban gyorsan, ropogósra, barnára sütött, lisztbe forgatott hagymakarika.

Ez alatt elkészítjük a tölteléket, fele rész disznóhús, fele rész felsál húsvágón megdarálva egy negyed rész rizs, finomra vágott zsírban pirított hagyma, bors, só s egy egész tojás, mindez jól összekeverve.

Olajon , pirospaprika, aztán kinek-kinek hite szerint durvára vagy finomra összetört főtt krumpli, só és bors a külön készítendő tartozék, amibe a tésztát kell keverni. Savanyúsággal tartalmas egytálétel.

A vajon aranyszínűre pirított hagyma-fokhagyma párosa keringőzik minden falatban a durvára vágott tökmag-napraforgómag-kesudió trióval. Mit keringőzik ...

2 csésze liszt
1 csésze
1 csésze tej
háromnegyed csésze durvára reszelt sajt
2 nagy tojás
3 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál hagymasó, vagy hagymakrém, vagy só ...

A jénai tál aljára a karikára vágott főtt burgonya, rá a pirított hagyma, rá a friss, karikára vágott paprika, paradicsom. Közben a rétegeket érdemes sózni külön is.

Merészebbek már kísérletezhetnek a ráklevessel is, ami az előzőnél teltebb, sűrűbb típusú leves, amiben a rák pép formájában foglal helyet, a bónusz ezen pedig saláta és , ...

A pirított hagyma másik felét megszórjuk pirospaprikával és rászórjuk a káposztára.

Csak a kreatív szakácsoknak juthat az eszébe a reszelt sárgarépa, karika, oregánó és szezámmag kombinálása.
Vigyázat! ...

Az összetevői: sült pecsenye-kacsamáj, libazsír, tengeri só, pirított hagyma, fokhagyma, szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, vöröshagyma, petrezselyemlevél, zellergumó, pritaminpaprika, póréhagyma), őrölt bors, ...

Paradicsomos újburgonya saláta bazsalikommal
Meggyes csoda
Sült- kenyéren
Párizsi csirkemell
Citrom varázs
Baconnal töltött csirkemell kelkáposzta levélben, sajtmártással
Csokoládés habcsók
Császármorzsa (Kaiserschmarren) ...

Közben villával felverünk 8 tojást, simára keverjük egy fél deci tejföllel, törött borssal meg egy kiskanálnyi kevés olajon pirított hagymakrémmel. Sózni nem kell, mert a hagymakrém- sós.

magyar nemzeti eledel, mely ugy készül, hogy kockára aprított marha-, borju-, malachús vagy szárnyas, forró zsírban és paprikával fűszerezve, forró viznek kanalankint való hozzátétele mellett lassankint megabálódik, ...

Hozzávalók (4 személyre):
6 szelet sertéskaraj, 3 ek magos mustár, 5 ek pirított hagyma, 20 dkg darált sertéshús, 6 ek vaj, 1/2 l zöldségleves, 80 dkg főtt brokkoli, 100 g sűrű tejföl, 1-2 ek ételsűrítő, só, fehér bors
Forrás: Fotolia ...

1 kg vörösáfonyás kenyérkeverék
1 doboz (ezeket a termékeket az IKEA Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
3 evőkanál olívaolaj ...

A tojásokat egy mély tálban felvertem, beleöntöttem a pirított hagyma, sonka, zöldbab keveréket, beleszórtam a reszelt sajtot, egy kevés sót és borsot.

A darált húst sóval, borssal összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajban meg felét, a reszelt répát és a gerslit. Alaposan összekeverjük, és a kivájt cukkinikbe töltjük.

Vörösborban pácolt házi sonka tükörtojással és pirított hagyma karikával
15 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Megjegyzés: A spenót és a fokhagyma örök barátok. Ha nem szereted a nyers fokhagymát, hagyd ki! Az olajon és fokhagyma lágyabb fűszerezést ad.
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 5:18 DU 2 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek ...

dijoni mustár, hot-dog, méz, paradicsom, pirított hagyma, saláta, virsli
Keresés
Facebook ...

4 db egész csirkecomb, 20 dkg darálthús, 2 db tejben áztatott zsömle, 3 db csirkemáj, 1 kis fej reszelt , 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, só, bors, olaj.
Elkészítés: ...

Köszönöm! Tényleg nagyon fincsi volt, jól lehetett benne érezni a pirított hagyma ízét...
Bianka!
Köszönöm!! ...

Fejhús, vese, tüdő, vér, só, paprika, szegfűbors, , főtt gersli.

A krémbe pedig pirított hagyma, soook fokhagyma, olívaolaj és kicsi majonéz kerül.
De ez az asafoetida érdekel. Lehet ilyet indiai boltokban kapni? És akartam is kérdezni, hogy mi a baj a hagymával?
Niki ...

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Liszt, Leves, Tojás, Tejföl

Gasztronómia  Pirított gomba  Pirított kenyér

 
RSS Mobile