Pirított hagyma

Pirított hagyma
20 dg vöröshagymát vágjunk kb. 2 mm vastag szeletekre, és bő, forró olajban, villával gyakran átforgatva pirítsuk aranysárgára. A sütést legcélszerűbb palacsintasütőben végezni, mivel így a hagyma ropogós lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik.


Pirított hagyma
Amíg a vöröshagymát 2 mm-nyi szeletekre vágja, forrósítson olajat boven. Villával gyakran forgatva pirítsa aranysárgára a hagymaszeleteket. Amikor pirulni kezdenek a karikák, célszeru közepes lángon folytatni a sütést egészen addig, amíg a szeletek ropogósak nem lesznek.

- Pirított hagyma és sajt kockák
- Pirított (lila) hagyma és provanszi fűszerkeverék
- (zöld) olajbogyó ...

Kenjük el rajta a pirított hagyma egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba. (Mint amikor az óvodában sodortuk a gyurmát :) ) ...

(1) frankfurti leves (1) frankfurti virsli (1) franta ági (1) franta agi (1) frittata (1) füge (1) fügetorta (1) furmint ecet (1) furniture (1) fusilli (1) füstölt (1) füstöltkolbász (1) füstölt csülök (1) fűszerecet (2) fűszerek (2) fűszeres kenyértorta (1) fűszeres sárgaborsópüré pirított ...

Sok-sok nokedli, még több sajt, pirított hagyma, esetleg snidling. Hogy jobban elképzelhessük, milyen sajtról is lehetett szó, csak annyit mondanék: külön hűtőben tartották. Tehát nem volt szagtalan. A zsírtartalma pedig ennek mértékével volt arányos.

Az alap mindig olajon-vajon pirított hagyma, majd ha ez megvan, rá jönnek a fűszerek, azokat is pirítjuk kicsit, majd rá a lencse, és víz. Én a legvégén mindig teszek még hozzá curry-port, így intenzívebb a fűszerek íze, nem kell olyan sokat használni belőle, nem fő ki az ízük.

Közben a füstölt kacsamellet aprítsd fel, majd add hozzá a darált marhahúshoz a pirított hagyma felével. A savanyított káposztát öntsd a hagyma másik feléhez. Szórd meg borssal, őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd önts rá a zöldség alap léből egy keveset és párold meg.

Az étlapokon gyakran szereplő pirított hagyma (lyoni hagyma) bő, forró zsírban vagy olajban gyorsan, ropogósra, barnára sütött, lisztbe forgatott hagymakarika.

Ezt is sózzuk-borsozzuk, majd szétoszlatjuk rajta a pirított hagyma egy részét. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak, felülre azonban tejföl és pirított hagyma kerüljön. A tálat fedő nélkül 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt jól összesütjük.

A vajon aranyszínűre pirított hagyma-fokhagyma párosa keringőzik minden falatban a durvára vágott tökmag-napraforgómag-kesudió trióval. Mit keringőzik ... valóságos virtustáncot jár, miközben a háttérben szerényen meghúzódva, de finoman érződik a teljeskiőrlésű liszt és zabkorpa zamata.

Ez alatt elkészítjük a tölteléket, fele rész disznóhús, fele rész felsál húsvágón megdarálva egy negyed rész rizs, finomra vágott zsírban pirított hagyma, bors, só s egy egész tojás, mindez jól összekeverve. Ezzel töltjük meg a paprikák háromnegyed részét.

Olajon pirított hagyma, pirospaprika, aztán kinek-kinek hite szerint durvára vagy finomra összetört főtt krumpli, só és bors a külön készítendő tartozék, amibe a tésztát kell keverni. Savanyúsággal tartalmas egytálétel.

Csak a kreatív szakácsoknak juthat az eszébe a reszelt sárgarépa, pirított hagymakarika, oregánó és szezámmag kombinálása.
Vigyázat! Ha ezt a salátát megkóstoljuk, könnyen megértjük majd, hogyan is születhetett a híres szállóige: a változatosság gyönyörködtet!
Elkészítési idő
25 min
Nehézségi fok ...

A jénai tál aljára a karikára vágott főtt burgonya, rá a pirított hagyma, rá a friss, karikára vágott paprika, paradicsom. Közben a rétegeket érdemes sózni külön is. Végezetül az elősütött ponty következik, majd az egészet leöntjük a tejfölös alaplével. Én még külön tejfölt kentem a hal tetejére.

Tipp: Van aki lekvárral szereti, van aki túróval, de hagymás zsír (pirított hagyma) is mehet rá.
[i] A zsámiska elnevezés valószínűleg az orosz Đ-амешать (ejtsd: zámesáty) szoból kerülhetett a magyarba, melynek jelentése '(össze)keverni'.
Posted by Anazar ...

Merészebbek már kísérletezhetnek a ráklevessel is, ami az előzőnél teltebb, sűrűbb típusú leves, amiben a rák pép formájában foglal helyet, a bónusz ezen pedig saláta és pirított hagyma, meg néhány darab rántott tofu - ez sem a balatonparti pörköltözésekhez szokott hasnak lett kitalálva, ...

A pirított hagyma másik felét megszórjuk pirospaprikával és rászórjuk a káposztára. A végén rárakjuk a káposzta másik felét, az angol szalonnát, és a debrecenit, ráhelyezzük a sertés bordákat, ráöntjük a tejföl felét, lefedjük és három órán keresztül főzzük, lassú tűzőn.

Az összetevői: sült pecsenye-kacsamáj, libazsír, tengeri só, pirított hagyma, fokhagyma, szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, vöröshagyma, petrezselyemlevél, zellergumó, pritaminpaprika, póréhagyma), őrölt bors, természetes antioxidáns (rozmaringkivonat), kurkuma, őrölt kömény.

Hozzávalók (4 személyre):
6 szelet sertéskaraj, 3 ek magos mustár, 5 ek pirított hagyma, 20 dkg darált sertéshús, 6 ek vaj, 1/2 l zöldségleves, 80 dkg főtt brokkoli, 100 g sűrű tejföl, 1-2 ek ételsűrítő, só, fehér bors
Forrás: Fotolia
Kapcsolódó cikkek ...

Paradicsomos újburgonya saláta bazsalikommal
Meggyes csoda
Sült-pirított hagyma kenyéren
Párizsi csirkemell
Citrom varázs
Baconnal töltött csirkemell kelkáposzta levélben, sajtmártással
Csokoládés habcsók
Császármorzsa (Kaiserschmarren) ...

Közben villával felverünk 8 tojást, simára keverjük egy fél deci tejföllel, törött borssal meg egy kiskanálnyi kevés olajon pirított hagymakrémmel. Sózni nem kell, mert a hagymakrém- sós.

magyar nemzeti eledel, mely ugy készül, hogy kockára aprított marha-, borju-, malachús vagy szárnyas, forró zsírban pirított hagyma és paprikával fűszerezve, forró viznek kanalankint való hozzátétele mellett lassankint megabálódik, s mintegy 2 órai párolás után gyúrt tészta, ...

A dagasztási idő felénél kicsit kihúzkodjuk a tésztát és elosztjuk rajta a pirított hagyma felét.
Záró akkordként pedig a maradék hagymát is beledagasztjuk a tésztába, majd tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Megjegyzés: A spenót és a fokhagyma örök barátok. Ha nem szereted a nyers fokhagymát, hagyd ki! Az olajon pirított hagyma és fokhagyma lágyabb fűszerezést ad.
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 5:18 DU 2 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek
Food Revolution Day Budapest, május 19 ...

1 kg vörösáfonyás kenyérkeverék
1 doboz pirított hagyma (ezeket a termékeket az IKEA Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
3 evőkanál olívaolaj ...

Ha ízesítem, akkor azt a hajtogatásnál teszem, mehet bele olívabogyó / aszalt paradicsom/ kevés vajon pirított hagyma / friss rozmaring aprítva / dió, stb......
A sütőt előmelegítem 240 fokra (nálam ennyi a maximum), benne egy kerek fedeles jénai edénnyel.

A tojásokat egy mély tálban felvertem, beleöntöttem a pirított hagyma, sonka, zöldbab keveréket, beleszórtam a reszelt sajtot, egy kevés sót és borsot.

A darált húst sóval, borssal összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajban megpirított hagyma felét, a reszelt répát és a gerslit. Alaposan összekeverjük, és a kivájt cukkinikbe töltjük.

Vörösborban pácolt házi sonka tükörtojással és pirított hagyma karikával
15 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

dijoni mustár, hot-dog, méz, paradicsom, pirított hagyma, saláta, virsli
Keresés
Facebook ...

4 db egész csirkecomb, 20 dkg darálthús, 2 db tejben áztatott zsömle, 3 db csirkemáj, 1 kis fej reszelt pirított hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, só, bors, olaj.
Elkészítés: ...

Köszönöm! Tényleg nagyon fincsi volt, jól lehetett benne érezni a pirított hagyma ízét...
Bianka!
Köszönöm!! ...

Fejhús, vese, tüdő, vér, só, paprika, szegfűbors, pirított hagyma, főtt gersli.

Aztán megpucolva bezacskózom és mehet a fagyasztóba.
A krémbe pedig pirított hagyma, soook fokhagyma, olívaolaj és kicsi majonéz kerül.
De ez az asafoetida érdekel. Lehet ilyet indiai boltokban kapni? És akartam is kérdezni, hogy mi a baj a hagymával?
Niki ...

4. A húst szeleteld vékonyra, helyezd a péksüteménybe, kenj szét rajta egy kis vízitormát, tedd rá a pirított hagymakarikákat, a tormakrémet, és díszítsd vízitormalevelekkel.

4 tortilla
10 dkg reszelt sajt (lehetőleg valamilyen markánsabb ízű)
opcionálisan egyéb kiegészítők, például mustár, paradicsomkarikák, pirított hagyma, pirított cukkini koriander, stb.
pici olaj
20 dkg csirkemell
1 cs fűszerkeverék ...

Hozzávalók:
25 dkg főtt áttört burgonya
2 kanál liszt
1 kanál dara
2 evőkanál olajban vagy 3 dkg zsírban pirított hagyma
apróra vágott zöldpetrezselyem
bors
1/2 tojás ...

lyoni mártás
Klasszikus francia mártás, demi glace, pirított hagyma és fehérbor felhasználásával. Megszűrve tálalják húsok, szárnyasok mellé.

Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag porélesztő, 1 kávéskanál só, 3 evőkanál étolaj, 2,5 dl víz, a feltéthez: 1 pohár tejföl, szerecsendió, pirított szalonna, pirított hagyma, kolbász (karikára vágva), főtt tojás (szeletelve), reszelt sajt
Elkészítés: ...

Bot-mixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott húsos szalonnát, tálra szedjük és a visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket.

Elkészítése: A megfőzött tüdőt, és nyers májat apróra vágjuk, beletesszük az áztatott, kinyomott zsemléket, a pirított hagymaszeleteket, sózzuk, fűszerezzük, kis forró vízzel jól összekeverjük. Tiszta vastagbélbe töltjük, végeit hurkapálcával összetűzzük, megabáljuk.

A grillezett zöldségek egyik halála, ha nem sütik meg őket elég rendesen, csak megmutatják nekik a parázst. A másik, amikor a zöldségek csapatában nem játszik a vastag húsú paprika és a pirított hagyma, pedig mindkettő nagyszerű.
Elkészítés
Előző nap ...

Ezen kívül fontos megemlíteni például a konyhatechnikára vonatkozó tudnivalókat: gyermekeknek nem javaslunk csípős fűszerekkel vagy a magyaros konyhában nélkülözhetetlen zsiradékban pirított hagymaalapon készült fogásokat.

Ízek és textúrák keveréke ez a fogás. Alul a ropogósra sült pirítós, rajta a finom, puha szaftos májszelet, és a krémesen selymes, fűszeres gombaragu, végül keretbe foglalva az állagokat, újabb ropogós réteg, a pirított hagyma jön. Pazar egy fogás, érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 35 perc ...

Amit így utólag még változtatnék, az a pirított hagyma mennyisége, számomra az egy nagy fej hagyma nagyon kevés. A végeredmény az én várakozásaimat mindenképp felülmúlta, nagyon jól sikerült a töltés és az ízesítés is, úgyhogy meg fogjuk ismételni.

A csíkokra vágott húsból készült tokány alapvetően abban különbözik a sima pörkölttől, hogy borssal és nem paprikával fűszerezik, illetve pirított hagyma nélkül készítik. Húsimádó családjának főzzön sertés- vagy marhatokányt ebédre! ...

A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.

A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a pirított hagyma másik felét, a kakukkfüvet és 5 evőkanál (tésztafőző)vizet. Jól összekeverjük. Egy tűzálló edénybe felváltva tészta- illetve túrórétegeket rakunk úgy, hogy a tetejére tészta kerüljön.

A szalonnapörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a karikákra vágott hagymát. A leszűrt nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.

A májat kiemeljük,hűlni hagyjuk,majd meleg vízbe mártott éles késsel felszeleteljük és tálra rendezzük.Felhevített zsírjában elkeverjük a paprikát,rászűrjük a májra,a szeleteket az aranysárgára pirított hagymakarikákkal díszítve,lehűtjük.A tál szélét zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. A végén tejfölös habarással sűrítjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.
Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.
Tehetünk rá néhány pirított hagymakarikát is.

Adjuk hozzá a fűszereket, és kicsit pirítsuk oda. Persze ne égjen le, de ha kicsit meg van pirítva a hagyma, akkor nagyon jó íze lesz a levesnek. A pirított hagyma viszont édes, így jelentős mennyiségű sót kell majd adni a leveshez.

Jól össze kell dagasztani, és a tűzhely szélére húzzuk, hagyjuk egy ideig pöfögni, és közben keverjük meg, vigyázzunk, hogy le ne égjen. Zsíros kanállal egy zsírozott lábasba szaggatjuk, zsíros tejföllel meglocsoljuk. A hagymát a maradék zsírban megpirítjuk. Tálaláskor a pirított hagymakarikákkal ...

20 dkg füstölt vagy trappista sajt 1,5 l víz 1 dl fehér borbors babérlevél szerecsendió Elkészítés:...
Tepsis pizza Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag porélesztő 1 kávéskanál só 3 evőkanál étolaj 2,5 dl víz A feltéthez: 1 pohár tejföl szerecsendió pirított szalonna pirított hagyma ...

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Liszt, Leves, Tojás, Tejföl





RSS RSS

© MiMi