Kezdőlap (Pirított hagyma)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pirított hagyma


 

Pirított hagyma

Gasztronómia  Pirított gomba  Pirított kenyér

Pirított hagyma
20 dg vöröshagymát vágjunk kb. 2 mm vastag szeletekre, és bő, forró olajban, villával gyakran átforgatva pirítsuk aranysárgára. A sütést legcélszerűbb palacsintasütőben végezni, mivel így a hagyma ropogós lesz.


Pirított hagyma
Amíg a vöröshagymát 2 mm-nyi szeletekre vágja, forrósítson olajat boven. Villával gyakran forgatva pirítsa aranysárgára a hagymaszeleteket.

- Pirított hagyma és sajt kockák
- Pirított (lila) hagyma és provanszi fűszerkeverék
- (zöld) olajbogyó ...

Kenjük el rajta a pirított hagyma egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba.

ági (1) franta agi (1) frittata (1) füge (1) fügetorta (1) furmint ecet (1) furniture (1) fusilli (1) füstölt (1) füstöltkolbász (1) füstölt csülök (1) fűszerecet (2) fűszerek (2) fűszeres kenyértorta (1) fűszeres sárgaborsópüré pirított ...

Sok-sok nokedli, még több sajt, pirított hagyma, esetleg snidling. Hogy jobban elképzelhessük, milyen sajtról is lehetett szó, csak annyit mondanék: külön hűtőben tartották. Tehát nem volt szagtalan.

Tepsis pizza Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag porélesztő 1 kávéskanál só 3 evőkanál étolaj 2,5 dl víz A feltéthez: 1 pohár tejföl szerecsendió pirított szalonna pirított hagyma kolbász (karikára...

Az alap mindig olajon-vajon pirított hagyma, majd ha ez megvan, rá jönnek a fűszerek, azokat is pirítjuk kicsit, majd rá a lencse, és víz.

Közben a füstölt kacsamellet aprítsd fel, majd add hozzá a darált marhahúshoz a pirított hagyma felével. A savanyított káposztát öntsd a hagyma másik feléhez.

Az étlapokon gyakran szereplő pirított hagyma (lyoni hagyma) bő, forró zsírban vagy olajban gyorsan, ropogósra, barnára sütött, lisztbe forgatott hagymakarika.

Ezt is sózzuk-borsozzuk, majd szétoszlatjuk rajta a pirított hagyma egy részét. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak, felülre azonban tejföl és pirított hagyma kerüljön.

Ez alatt elkészítjük a tölteléket, fele rész disznóhús, fele rész felsál húsvágón megdarálva egy negyed rész rizs, finomra vágott zsírban pirított hagyma, bors, só s egy egész tojás, mindez jól összekeverve.

A vajon aranyszínűre pirított hagyma-fokhagyma párosa keringőzik minden falatban a durvára vágott tökmag-napraforgómag-kesudió trióval. Mit keringőzik ...

Olajon pirított hagyma, pirospaprika, aztán kinek-kinek hite szerint durvára vagy finomra összetört főtt krumpli, só és bors a külön készítendő tartozék, amibe a tésztát kell keverni. Savanyúsággal tartalmas egytálétel.

A jénai tál aljára a karikára vágott főtt burgonya, rá a pirított hagyma, rá a friss, karikára vágott paprika, paradicsom. Közben a rétegeket érdemes sózni külön is.

Merészebbek már kísérletezhetnek a ráklevessel is, ami az előzőnél teltebb, sűrűbb típusú leves, amiben a rák pép formájában foglal helyet, a bónusz ezen pedig saláta és pirított hagyma, ...

A pirított hagyma másik felét megszórjuk pirospaprikával és rászórjuk a káposztára.

Csak a kreatív szakácsoknak juthat az eszébe a reszelt sárgarépa, pirított hagymakarika, oregánó és szezámmag kombinálása.
Vigyázat! ...

Az összetevői: sült pecsenye-kacsamáj, libazsír, tengeri só, pirított hagyma, fokhagyma, szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, vöröshagyma, petrezselyemlevél, zellergumó, pritaminpaprika, póréhagyma), őrölt bors, ...

Paradicsomos újburgonya saláta bazsalikommal
Meggyes csoda
Sült-pirított hagyma kenyéren
Párizsi csirkemell
Citrom varázs
Baconnal töltött csirkemell kelkáposzta levélben, sajtmártással
Csokoládés habcsók
Császármorzsa (Kaiserschmarren) ...

Közben villával felverünk 8 tojást, simára keverjük egy fél deci tejföllel, törött borssal meg egy kiskanálnyi kevés olajon pirított hagymakrémmel. Sózni nem kell, mert a hagymakrém- sós.

magyar nemzeti eledel, mely ugy készül, hogy kockára aprított marha-, borju-, malachús vagy szárnyas, forró zsírban pirított hagyma és paprikával fűszerezve, forró viznek kanalankint való hozzátétele mellett lassankint megabálódik, ...

Hozzávalók (4 személyre):
6 szelet sertéskaraj, 3 ek magos mustár, 5 ek pirított hagyma, 20 dkg darált sertéshús, 6 ek vaj, 1/2 l zöldségleves, 80 dkg főtt brokkoli, 100 g sűrű tejföl, 1-2 ek ételsűrítő, só, fehér bors
Forrás: Fotolia ...

A dagasztási idő felénél kicsit kihúzkodjuk a tésztát és elosztjuk rajta a pirított hagyma felét.
Záró akkordként pedig a maradék hagymát is beledagasztjuk a tésztába, majd tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

1 kg vörösáfonyás kenyérkeverék
1 doboz pirított hagyma (ezeket a termékeket az IKEA Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
3 evőkanál olívaolaj ...

A tojásokat egy mély tálban felvertem, beleöntöttem a pirított hagyma, sonka, zöldbab keveréket, beleszórtam a reszelt sajtot, egy kevés sót és borsot.

A darált húst sóval, borssal összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajban megpirított hagyma felét, a reszelt répát és a gerslit. Alaposan összekeverjük, és a kivájt cukkinikbe töltjük.

Vörösborban pácolt házi sonka tükörtojással és pirított hagyma karikával
15 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Megjegyzés: A spenót és a fokhagyma örök barátok. Ha nem szereted a nyers fokhagymát, hagyd ki! Az olajon pirított hagyma és fokhagyma lágyabb fűszerezést ad.
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 5:18 DU 2 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek ...

dijoni mustár, hot-dog, méz, paradicsom, pirított hagyma, saláta, virsli
Keresés
Facebook ...

4 db egész csirkecomb, 20 dkg darálthús, 2 db tejben áztatott zsömle, 3 db csirkemáj, 1 kis fej reszelt pirított hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, só, bors, olaj.
Elkészítés: ...

Köszönöm! Tényleg nagyon fincsi volt, jól lehetett benne érezni a pirított hagyma ízét...
Bianka!
Köszönöm!! ...

Fejhús, vese, tüdő, vér, só, paprika, szegfűbors, pirított hagyma, főtt gersli.

A krémbe pedig pirított hagyma, soook fokhagyma, olívaolaj és kicsi majonéz kerül.
De ez az asafoetida érdekel. Lehet ilyet indiai boltokban kapni? És akartam is kérdezni, hogy mi a baj a hagymával?
Niki ...

4. A húst szeleteld vékonyra, helyezd a péksüteménybe, kenj szét rajta egy kis vízitormát, tedd rá a pirított hagymakarikákat, a tormakrémet, és díszítsd vízitormalevelekkel.

4 tortilla
10 dkg reszelt sajt (lehetőleg valamilyen markánsabb ízű)
opcionálisan egyéb kiegészítők, például mustár, paradicsomkarikák, pirított hagyma, pirított cukkini koriander, stb.
pici olaj
20 dkg csirkemell
1 cs fűszerkeverék ...

Tipp: Van aki lekvárral szereti, van aki túróval, de hagymás zsír (pirított hagyma) is mehet rá.

Ha ízesítem, akkor azt a hajtogatásnál teszem, mehet bele olívabogyó / aszalt paradicsom/ kevés vajon pirított hagyma / friss rozmaring aprítva / dió, stb......

Hozzávalók:
25 dkg főtt áttört burgonya
2 kanál liszt
1 kanál dara
2 evőkanál olajban vagy 3 dkg zsírban pirított hagyma
apróra vágott zöldpetrezselyem
bors
1/2 tojás ...

Hozzávalók: 1 recept fehérkenyér, 3 dl víz a tej helyett, 1 csomag pirított hagyma.

lyoni mártás
Klasszikus francia mártás, demi glace, pirított hagyma és fehérbor felhasználásával. Megszűrve tálalják húsok, szárnyasok mellé.

Bot-mixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott húsos szalonnát, tálra szedjük és a visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket.

Elkészítése: A megfőzött tüdőt, és nyers májat apróra vágjuk, beletesszük az áztatott, kinyomott zsemléket, a pirított hagymaszeleteket, sózzuk, fűszerezzük, kis forró vízzel jól összekeverjük.

Ezen kívül fontos megemlíteni például a konyhatechnikára vonatkozó tudnivalókat: gyermekeknek nem javaslunk csípős fűszerekkel vagy a magyaros konyhában nélkülözhetetlen zsiradékban pirított hagymaalapon készült fogásokat.

A grillezett zöldségek egyik halála, ha nem sütik meg őket elég rendesen, csak megmutatják nekik a parázst. A másik, amikor a zöldségek csapatában nem játszik a vastag húsú paprika és a pirított hagyma, pedig mindkettő nagyszerű.
Elkészítés ...

Amit így utólag még változtatnék, az a pirított hagyma mennyisége, számomra az egy nagy fej hagyma nagyon kevés. A végeredmény az én várakozásaimat mindenképp felülmúlta, nagyon jól sikerült a töltés és az ízesítés is, úgyhogy meg fogjuk ismételni.

Alul a ropogósra sült pirítós, rajta a finom, puha szaftos májszelet, és a krémesen selymes, fűszeres gombaragu, végül keretbe foglalva az állagokat, újabb ropogós réteg, a pirított hagyma jön. Pazar egy fogás, érdemes kipróbálni! ...

A csíkokra vágott húsból készült tokány alapvetően abban különbözik a sima pörkölttől, hogy borssal és nem paprikával fűszerezik, illetve pirított hagyma nélkül készítik. Húsimádó családjának főzzön sertés- vagy marhatokányt ebédre! ...

A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal.

A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a pirított hagyma másik felét, a kakukkfüvet és 5 evőkanál (tésztafőző)vizet. Jól összekeverjük. Egy tűzálló edénybe felváltva tészta- illetve túrórétegeket rakunk úgy, hogy a tetejére tészta kerüljön.

A szalonnapörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a karikákra vágott hagymát. A leszűrt nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük szalonnapörccel és a pirított ...

A májat kiemeljük,hűlni hagyjuk,majd meleg vízbe mártott éles késsel felszeleteljük és tálra rendezzük.Felhevített zsírjában elkeverjük a paprikát,rászűrjük a májra,a szeleteket az aranysárgára pirított hagymakarikákkal díszítve,lehűtjük.

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. A végén tejfölös habarással sűrítjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.
Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.
Tehetünk rá néhány pirított hagymakarikát is.

Zsíros kanállal egy zsírozott lábasba szaggatjuk, zsíros tejföllel meglocsoljuk. A hagymát a maradék zsírban megpirítjuk. Tálaláskor a pirított hagymakarikákkal megszórjuk. Tejföl nélkül is készíthető.

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Liszt, Leves, Tojás, Tejföl

Gasztronómia  Pirított gomba  Pirított kenyér

 
RSS Mobile