Kezdőlap (Pirított hagyma)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pirított hagyma


 

Pirított hagyma

Gasztronómia  Pirított gomba  Pirított kenyér

Pirított hagyma
20 dg vöröshagymát vágjunk kb. 2 mm vastag szeletekre, és bő, forró olajban, villával gyakran átforgatva pirítsuk aranysárgára. A sütést legcélszerűbb palacsintasütőben végezni, mivel így a hagyma ropogós lesz.


Pirított hagyma
Amíg a vöröshagymát 2 mm-nyi szeletekre vágja, forrósítson olajat boven. Villával gyakran forgatva pirítsa aranysárgára a hagymaszeleteket.

- Pirított hagyma és sajt kockák
- Pirított (lila) hagyma és provanszi fűszerkeverék
- (zöld) olajbogyó ...

Kenjük el rajta a pirított hagyma egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba.

ági (1) franta agi (1) frittata (1) füge (1) fügetorta (1) furmint ecet (1) furniture (1) fusilli (1) füstölt (1) füstöltkolbász (1) füstölt csülök (1) fűszerecet (2) fűszerek (2) fűszeres kenyértorta (1) fűszeres sárgaborsópüré pirított ...

Sok-sok nokedli, még több sajt, pirított hagyma, esetleg snidling. Hogy jobban elképzelhessük, milyen sajtról is lehetett szó, csak annyit mondanék: külön hűtőben tartották. Tehát nem volt szagtalan.

Tepsis pizza Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag porélesztő 1 kávéskanál só 3 evőkanál étolaj 2,5 dl víz A feltéthez: 1 pohár tejföl szerecsendió pirított szalonna pirított hagyma kolbász (karikára...

Az alap mindig olajon-vajon pirított hagyma, majd ha ez megvan, rá jönnek a fűszerek, azokat is pirítjuk kicsit, majd rá a lencse, és víz.

Közben a füstölt kacsamellet aprítsd fel, majd add hozzá a darált marhahúshoz a pirított hagyma felével. A savanyított káposztát öntsd a hagyma másik feléhez.

Az étlapokon gyakran szereplő pirított hagyma (lyoni hagyma) bő, forró zsírban vagy olajban gyorsan, ropogósra, barnára sütött, lisztbe forgatott hagymakarika.

Ezt is sózzuk-borsozzuk, majd szétoszlatjuk rajta a pirított hagyma egy részét. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak, felülre azonban tejföl és pirított hagyma kerüljön.

Ez alatt elkészítjük a tölteléket, fele rész disznóhús, fele rész felsál húsvágón megdarálva egy negyed rész rizs, finomra vágott zsírban pirított hagyma, bors, só s egy egész tojás, mindez jól összekeverve.

A vajon aranyszínűre pirított hagyma-fokhagyma párosa keringőzik minden falatban a durvára vágott tökmag-napraforgómag-kesudió trióval. Mit keringőzik ...

Olajon pirított hagyma, pirospaprika, aztán kinek-kinek hite szerint durvára vagy finomra összetört főtt krumpli, só és bors a külön készítendő tartozék, amibe a tésztát kell keverni. Savanyúsággal tartalmas egytálétel.

A jénai tál aljára a karikára vágott főtt burgonya, rá a pirított hagyma, rá a friss, karikára vágott paprika, paradicsom. Közben a rétegeket érdemes sózni külön is.

Merészebbek már kísérletezhetnek a ráklevessel is, ami az előzőnél teltebb, sűrűbb típusú leves, amiben a rák pép formájában foglal helyet, a bónusz ezen pedig saláta és pirított hagyma, ...

A pirított hagyma másik felét megszórjuk pirospaprikával és rászórjuk a káposztára.

Csak a kreatív szakácsoknak juthat az eszébe a reszelt sárgarépa, pirított hagymakarika, oregánó és szezámmag kombinálása.
Vigyázat! ...

Az összetevői: sült pecsenye-kacsamáj, libazsír, tengeri só, pirított hagyma, fokhagyma, szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, vöröshagyma, petrezselyemlevél, zellergumó, pritaminpaprika, póréhagyma), őrölt bors, ...

Paradicsomos újburgonya saláta bazsalikommal
Meggyes csoda
Sült-pirított hagyma kenyéren
Párizsi csirkemell
Citrom varázs
Baconnal töltött csirkemell kelkáposzta levélben, sajtmártással
Csokoládés habcsók
Császármorzsa (Kaiserschmarren) ...

Közben villával felverünk 8 tojást, simára keverjük egy fél deci tejföllel, törött borssal meg egy kiskanálnyi kevés olajon pirított hagymakrémmel. Sózni nem kell, mert a hagymakrém- sós.

magyar nemzeti eledel, mely ugy készül, hogy kockára aprított marha-, borju-, malachús vagy szárnyas, forró zsírban pirított hagyma és paprikával fűszerezve, forró viznek kanalankint való hozzátétele mellett lassankint megabálódik, ...

Hozzávalók (4 személyre):
6 szelet sertéskaraj, 3 ek magos mustár, 5 ek pirított hagyma, 20 dkg darált sertéshús, 6 ek vaj, 1/2 l zöldségleves, 80 dkg főtt brokkoli, 100 g sűrű tejföl, 1-2 ek ételsűrítő, só, fehér bors
Forrás: Fotolia ...

A dagasztási idő felénél kicsit kihúzkodjuk a tésztát és elosztjuk rajta a pirított hagyma felét.
Záró akkordként pedig a maradék hagymát is beledagasztjuk a tésztába, majd tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

1 kg vörösáfonyás kenyérkeverék
1 doboz pirított hagyma (ezeket a termékeket az IKEA Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
3 evőkanál olívaolaj ...

A tojásokat egy mély tálban felvertem, beleöntöttem a pirított hagyma, sonka, zöldbab keveréket, beleszórtam a reszelt sajtot, egy kevés sót és borsot.

A darált húst sóval, borssal összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajban megpirított hagyma felét, a reszelt répát és a gerslit. Alaposan összekeverjük, és a kivájt cukkinikbe töltjük.

Vörösborban pácolt házi sonka tükörtojással és pirított hagyma karikával
15 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Megjegyzés: A spenót és a fokhagyma örök barátok. Ha nem szereted a nyers fokhagymát, hagyd ki! Az olajon pirított hagyma és fokhagyma lágyabb fűszerezést ad.
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 5:18 DU 2 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek ...

dijoni mustár, hot-dog, méz, paradicsom, pirított hagyma, saláta, virsli
Keresés
Facebook ...

4 db egész csirkecomb, 20 dkg darálthús, 2 db tejben áztatott zsömle, 3 db csirkemáj, 1 kis fej reszelt pirított hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, só, bors, olaj.
Elkészítés: ...

Köszönöm! Tényleg nagyon fincsi volt, jól lehetett benne érezni a pirított hagyma ízét...
Bianka!
Köszönöm!! ...

Fejhús, vese, tüdő, vér, só, paprika, szegfűbors, pirított hagyma, főtt gersli.

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Liszt, Leves, Tojás, Tejföl

Gasztronómia  Pirított gomba  Pirított kenyér

 
RSS Mobile