Kezdőlap (Pincepörkölt)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pincepörkölt


 

Pincepörkölt

Gasztronómia  Pimpós  Pink lady
2014.04.19

Pincepörkölt elkészítése:
A pincepörkölt bográcsban az igazi, de szükség esetén konyhában is elkészíthetjük.


PINCEPÖRKÖLT
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéslapocka, 20 dkg szalonna, 4 fej vöröshagyma, 60 dkg burgonya, 4 db zöldpaprika, 1 liter savanyú vörösbor, só, majoranna, őrölt pirospaprika.

Pincepörkölt
Hozzávalók: 1 kg vaddisznóhús, 4 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 15 dkg füstölt szalonna, zöldpaprika, 2 kanál pirospaprika, foghagyma, só, őrölt köménymag, 1 paradicsom.
Elkészítés: ...

Főoldal » Húsétel Receptek » Pincepörkölt vörösborral
(bográcsban készítve) elkészítési idő: 2 óra egy adag: 2879 kj/689 kcal
Hozzávalók: ...

Pincepörkölt
Régen borospincék előtt főzték, s míg megfőtt, elkészültek a bor átfejtésével és a hordómosással. A receptek tájanként olyan változatosak, mint amilyen sokszínű az ország maga.

Pincepörköltöt főztünk
A mai gyönyörű szép időben kerti főzést rendeztünk Anyukám kertjében. Isteni időnk volt, igazi őszi idő, ideális a bográcsban való főzéshez.

Csopaki pincepörkölt
Hozzávalók:
4 személyre: 700g sertés lapocka (vagy marhalábszár), 150g sertésvelő, 70g zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kömény, őrölt bors, só, 200g lecsó, 150 ml csopaki olaszrizling ...

Bográcsgulyás / Pincepörkölt
Az idei szüreti időszak elég elkeserítő, ami a lényegét illeti, mert a sok eső a kevés napsütéssel nem képes finom szőlőt termeszteni, de azért munka van, mert még lehet szerencsénk (és elég cukrunk), ...

Kezdőlap Receptek Egytál ételek Egri pincepörkölt
Egri pincepörkölt
Írta: Kapalló G. Gyula ...

PINCEPÖRKÖLT DALOSKÖR MÓDRA
KUKORICAPOLENTA VADAS MÁRTÁSSAL (Közönségdíj)
VÖRÖSBOROS, VARGÁNYÁS VADPÖRKÖLT "VESELI LOVAC" (VIDÁM VADÁSZ) MÓDRA ...

PINCEPÖRKÖLT

Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 2 nagy vöröshagyma, só, 4-5 csöves magyar zöldpaprika, 1 kg burgonya.

Pincepörkölt vadnyúlból (6-7 személyre)
1 vadnyúl (kb. 2,5 kg tisztított), 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 tojásnyi zsír, 1 evőkanál színes paprika, 2-3 cseresznyepaprika, 2 dl bor, só, 7-8 közepes nagyságú burgonya.

Sváb pincepörkölt
Egy bográcsban 10 dkg felhevíttet zsíron egy fej finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, majd hozzáadunk másfél kiló kockára vágott sertéscombot és fél...
tovább ...

Csülkös pincepörkölt
Hozzávalók: egy nagyobb csülök, 2 nagy fej hagyma, 2 ek pritaminpaprika, 1-2 dl paradicsomlé, 1 ek házi pörköltkrém, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tk őrölt köménymag, só, 2-3 tk pirospaprika, fél kg krumpli.

Csopaki pincepörkölt
Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát.

A pincepörkölt receptjét rövidesen mindenki olvashatja a Kifőztük májusi számában, érdemes elkészíteni egy szép nyári napon!
dátum: 11:11 7 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Mézeskalács díszek barkára ...

Csopaki pincepörkölt recept
Elkészítésí idő: 210 perc
Elkészítés: A marhalábszárat felkockázzuk, majd hozzárakjuk a felaprózott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, sóval, borssal, paprikával és köménnyel beízesítjük.

Vadkerti pincepörkölt:
Vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, beletesszük a kockákra vágott, jól megmosott marhalábszárat. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, kevés Vadkerti Kékfrankossal felöntjük.

Villányi pincepörkölt
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

Szlavóniai pincepörkölt
A szlavóniai konyha elengedhetetlen fűszere az élénkpiros színű finom paprikaőrlemény. Ez adja meg a karakterét ennek az ételnek is.
Elkészítési idő
1 h
Nehézségi fok ...

Alföldi gulyáslevesAlföldi toroskáposztaAngolnapörkölt túrós csuszávalAvasi pincepörköltBabgulyás füstölt csülökkelBácskai rizseshúsBakonyi bordaBaloghegyi bográcsgulyásBihari töltött burgonyaBorjúpaprikás sütőtökbenBorsos marhasültBrassói ...

XIV-re is: a pincepörkölt
Szándékosan választottuk ezt az ételt az egyik családi ebédhez, mert mindenképpen szerettem volna a VKF!XIV-hez megmutatni, és nagyon szeretjük (ezt is).

Bográcsban készült pincepörkölt (amit elfelejtettem lefotózni) uborkasalátával, és még mielőtt kimentünk, reggel sütöttem 6 rúd rétest, eprest meg epres-túróst. Ildinyónál találtam a receptet.

Pusztapörkölt, más néven pincepörkölt
Ugyanúgy készítjük, mint a marhapörköltet, azzal a kiegészítéssel, hogy amikor a hús majdnem puha, cikkekre vágott burgonyát teszünk bele. A burgonyával együtt adjuk hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot.

De a marhapörkölttel, vagy a bográcsos pincepörkölttel is remekül működik. Nekem személyes favoritom hozzá a sülthús zsírjával megkent friss kenyér. Na az, egy jóféle roppanós hideg kovászos uborkával, igazi gasztro-élmény! ...

Mindegy, hogy csirke-, sertés-, marha-, szarvas-, avagy pincepörkölt, a pukknak ott kell lennie. A pukkot mindig egy jófajta vörösbor dugóeltávolítása eredményezi.

"pince party" vagy " gulyás party"-nak. Gulyás, pincepörkölt, jól fűszerezett marhapörkölt vörösborral, belefőzött burgonyával, halászlé, birkapörkölt satöbbi jellegzetesen olyan ételek, amelyeket szabadtűzön bográcsban főznek.

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Tejfölös pikáns csirkecomb
Mustáros-mézes-pácolt csirkemell
Avasi pincepörkölt ...

Anyám szerint hívjam vegyes pörköltnek. Jó, legyen. Csak nem fogok egy anyával vitatkozni? Amúgy sem találtam jobb elnevezést az ételre.... Hasonló ételt, mintha láttam volna pincepörkölt néven, de még nem ettem.
Akkor lássuk a receptet: ...

Sajnos ezek nem pótolják az Aradszky Laci kedvence, vagy a Vadkerti pincepörkölt ízeit, de talán lesznek, akik emlékeznek még vendéglőnk specialitásaira.

Lásd még: Lásd még: Pörkölt, Hagyma, Vörösbor, Paradicsom, Paprika

Gasztronómia  Pimpós  Pink lady
2014.04.19

 
RSS Mobile