Kezdőlap (Perec)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Perec

Gasztronómia  Pepperoni  Pernod

Perecek
Idézze fel gyermekkora ízeit egy igazi "búcsús" sóspereccel! Ha nem tartozik azok közé, akik imádták lecsipegetni a sódarabokat a perecről, természetesen másféleképpen is elkészíthetik ezt a sós finomságot. Nézzen körül receptgyűjteményünkben, és találja meg a kedvencét.


Perec receptek
Finom, egyszerű, gyors receptek a perec rajongóknak.

Pékperec recept
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Perec
gyűrüalaku tárgy v. fonadék; továbbá gyűrüalakba font tekervényes sütemény, vagy sima gyűrüalaku apró sütemény (debreceni P.); azután hengerded v. gyűrüalaku csontok az állati v. emberi testben (vállperec, máskép kulcscsont).

Perec recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:
1 kg liszt,2 margarin,2 pohár tejföl,2 doboz szalakálé,2 tojássárgája,1 kanál só,r.sajt.

Erdélyben isteni perecet sütnek az egyik kis boltban, és mivel ritkán járok ott, szerettem volna valami hasonlót sütni, ezért elkezdtem keresgélni, és végül ez hasonlított legjobban az elképzeltre. Nem csalódtam, nagyon finom lett. Azért kell lefagyasztani, mert ez később már nem jó, csak frissen.

Pereceket formálunk belőle. Kikent sütőlapra tesszük, a tetejét megkenjük tojással. Félig megsütjük. 5 dkg sót, 2 dkg lisztet és fél dl vizet összekeverünk (palacsintatészta sűrűségű lesz), és a félig kész pereceket megfröcsköljük vele, és addig sütjük, amíg a tetejük megpirul.

Hideg helyen fél órát pihentetjük, majd 3-4 mm-re nyújtjuk, perecekké szaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben alsó takaréklángon 8-10 percig sütjük. Még forrón leöntjük sós mázzal. Máz készítése: A sót a tejjel vagy vízzel palacsinta sűrűségűvé keverjük.

Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
További cikkek & receptek
Burek ...

Hosszó kígyókat készítünk belőlük, majd egyenként perecet formálunk belőle. Ha készen vagyunk, a pihentetés ideje alatt, forraljuk fel a vizet a szódabikarbónával és sóval. Mikor megfőtt a tetejére szórjunk nagy szemű sódarabokat.

Perec és pogácsa mondások
Kenyerezhetünk míg a pogácsa sül. - Soká kell várni az ebédre.
Az egyik a perec lyukát, a másik a mézesbáb árnyékát hozta a vásárból. - Semmit sem hoztak.
Nemcsak ezüst tálból esznek vajaspogácsát. - Szegény családból is származhat zseniális ember.

PEREC FALATKÁK OLASZ ÍZZEL...
Terápiás célból ma reggel már bekapcsoltam a csodamasinámat, a KitchenAid-et... Még nem volt alkalmam kipróbálni a nehéz napjaim közben, így gondoltam elérkezhet az ideje.

Perec? Peretlek! Ezt a fajtát különösen...
Nagyon ritkán térek be valamelyik bevásárlóközpontba, csakis akkor, ha elkerülhetetlenül csak ott tudok elintézni valamit, azonban akkor mindig elcsábít az orrom, a gyomrom és a szemem a mozihoz, ahol a bécsi perecet árulják, ...

Sörperec
Az utóbbi napok rengeteg édessége és süteménye után úgy gondoltam kellene valami sósat készíteni. Nemrégiben emailben kaptam egy csomó érdekes receptet, ezekből mazsoláztam ki ezt a sörperecet, ami nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Sörperec - filmes esték
.
Ne feledd, a jelen a fontos. Arra összpontosíts. Érezz, ne töprengj.
Az Erő legyen veled! ...

Sós perecet sütöttem
Ez még a diétás, beteges időkben történt mikor már baromira untam sok üres rizst és pirítóst, fejembe vettem, hogy márpedig én most sütök sós perecet, méghozzá olyat amit gyerekkoromban annyira szerettem.

Főtt perec - Hódmezővásárhely
Leütjük a tojásokat, a cukrot, a sót és a zsírt beletesszük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. (Ha a tojások kisebbek egy marék liszttel kevesebbet teszünk.) Összeállítjuk a tésztát és egymás után háromszor - négyszer húsdarálón ledaráljuk, és megformázzuk.

Bécsi perec
Az igazi, hamisítatlan fonott bécsi perec receptje.
Előkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15-20 perc
Hozzávalók (kábé 8 darabhoz): ...

Túró perec
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 25 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dkg élesztő, pici só, olaj, vaníliás porcukor.

Bajor perecleves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

A nagy perec hadművelet
Szóljon hozzá most!
Mostanában több blogon is megjelent a perec (Lúdanyó, Sajtkukac). Azért is örültem neki, mert régóta mozgatta a fantáziámat, és szerettem volna kipróbálni. A receptek majdnem egyformák, én Sajtkukac Orsiét követtem.

Sajtos perec - Receptek
Sajtos perec
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Öntött perec recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Sajtos perec
Hozzávalók:
50 dkg. liszt
25 dkg. margarin
25 dkg. reszelt sajt
2 dkg. szalakáli (kevés tejben feloldva)
1 pohár tejföl
1 db. tojás
ízlés szerint só, bors, köménymag, a kenéshez tojás, a szóráshoz tetszés szerint reszelt sajt, köménymag, pirospaprika, szezámmag, stb.

MAGVAS PERECEK
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 púpozott mokkáskanál só, 5 dkg margarin, 3 púpozott evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, köménymag, szezámmag, mák.

Sűrgős perec!!
Hazaértem egy fárasztó pesti túráról, és mikor már azt hittem mára vége, erre megtalálom ezt a csodát Garffykánál. Gyors utánolvasás, megnézni hogy csinálta ChefViki és Ancsika.
Táááddáááááámmmmm! A nosztalgia perec!!!!! Ezt meg kell csinálni!!! ...

Sajtos perec
Anyukám isteni, szalalkális receptje alapján sütött sajtos perec.
Rengeteget meg tudok enni belőle, amire cseppet sem vagyok büszke, de egyszerűen imádom.
Hozzávalók ...

Perecszaggatóval pereceket szaggatunk belőle, tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Lehet pogácsákat is készíteni belőle! Zsírozott tepsiben pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...

A perec puha és foszlós, imádtuk!
De! Akinek esetleg megvan annak az óriási, száraz, ropogós, törhető perecnek a receptje, amit vásárokban vagy az Állatkertben lehetett kapni, ossza meg velem kérem! Előre is köszönöm :-)
Főtt sós perec ...

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük és letakarva, jó fél órán át kelesztjük.
A tojást szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a tejjel, az így kapott tojásmázzal megkenjük a pereceket és megszórjuk tetszés szerinti méretű cukorral. Előmelegített sütő középső rácsára téve megsütjük.

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük vízzel, és megszórjuk durva szemű sóval (kivéve ami a miniatűr focistáknak készült).
Félretesszük pihenni legalább 15 percre.

Cukorperec
Borostyán cukrászműhely receptje
Hozzávalók:
10 db hoz
Tésztához: 450 g liszt, 50 g zsír, 3 db tojás, 9 db tojás sárga, 6 g sütőpor, 200 g porcukor, 60 ml rum.
Cukormázhoz: 450 g cukor, 120 ml tojás fehérje.

Ánizsos perecek
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták ...

A kihűlt pereceket kosárba szedni, és így kínálni.
Értékelés
Az értékeléshez jelentkezzen be.

Vaníliás perecek receptje (finom ízű teasütemény)
25 deka lisztet 10 deka cukorral, 1/2 csomag Váncza-sütőporral, 15 deka vajjal, 1 tojással, 8 deka héjazott, őrölt mandulával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk.

Aprócukros perecek - 6 személyre
Egy tálban összekeverjük a cukrokat, a sót, a tojást és a tojássárgáját. Ezután hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd az egészet egy órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, pereceket formázunk belőle, és sütőpapíron kb. 10 percig sütjük.

Szia,
Az én pereceim most sültek ki. Ízre nagyon finom lett, de olyan, mintha a tészta túlkelt volna. Nem is hasonlítanak a te kis takaros pereceidre... Szerinted mit ronthattam el? :D
A blogod nagyon tetszik, rendszeres látogató leszek, azt hiszem. :)
Üdv, szép estét!
Reni ...

Sajtos mini perecek
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Kelt tészták 0 285 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Így született a perec
E különleges finomság születéséről egy sváb legenda szól. Az 1400-as évek közepén Urach városában lakott Gotthelf Grishaber sütőmester, aki világéletében törvénytisztelő ember volt.

Rábaközi vert perec elkészítése:
Gyúródeszkán a lisztet a szalakálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojássárgákat.
A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk.

Bajor májgombócleves pereccel elkészítése:
A zöldeket felaprítjuk, a hagymát, a szalonnát és a zsemlét kockára vágjuk. A hagymát kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szalonnát és tovább pároljuk (nem pirítjuk). Az egészet a zöldekkel és a citromhéjjal a darált májhoz keverjük.

Perecformával szaggassuk ki. vajazzunk és lisztezzük ki egy tepsit, vagy használjunk sütőpapírt és fektessük a kiszaggatott pereceket a tepsibe, kenjük meg a tetejét tojással és szórjuk rá a reszelt sajtot.

Simit, azaz török perec
Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól sikerült, így arra gyanakszom, hogy a recept tökéletes :)
Hozzávalók: ...

Díszítésképpen éles késsel minden perecet kicsit bevághatunk itt-ott. Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
25-30 perc pihentetés után 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük a pereceket.

30-35 cm hosszú rudakat sodrunk és perec formára tekerjük. A tetejét megkenjük tojással és diéta szerint sózhatjuk, reszelhetünk rá füstölt sajtot, megszórhatjuk magokkal is. Langyos helyen kelesszük duplájára, és 180 C fokos sütőben süssük kb. 15 percig vagy amíg szép színt nem kap.

A nudlikat karikába csavarjuk, vagy ha valakinek van elég türelme, formálhat belőle kis pereceket is.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben közepes lángon ropogósra sütjük a kis pereceket.
A legfinomabb melegen, de sokáig eláll (már amikor hagy belőle a család... :) ) ...

Lisztezett deszkán késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk, és perec alakúra formázzuk. Kikent tepsibe rakjuk, megkenjük tojásfehérjével, a tetejére durvára vágott mandulát szórunk. Aranysárgára sütjük. Nagyon gyorsan sül, ezért lehetőleg kis lángon süssük.

Perec
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kiszaggatjuk perec formával, ha kisült, forró...
Ági ...

Perecfánk

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 db tojás, 8 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet só, 1 csokor vaníliás cukor; 1-2 dl tej, a deszka lisztezéséhez liszt, a sütéshez olaj; a tálaláshoz: porcukor, lekvár vagy almapüré ...

perecek_kiflik
Vizen kullogo
50 dkg liszt (fele retesliszt), 2 dkg eleszto, 2 dl tejfol, 2 tojas
sargaja, 10 dkg margarin, csipet so, 1 dl tej, 1 citrom reszelt heja,
20 dkg kristalycukor ...

Sörperec
A tészta egy nagyon egyszerű kenyértészta, a perec kívül ropogós kérgű, belül levegős és puha.Kitűnő baráti sörözések mellé.
Megosztás ...

Sós perec
Hozzávalók: 1 kg liszt,5 dkg élesztő,fél liter tej,2 ek.cukor,1 ek.só,1,5 dl étolaj,1 tojás.

A sós mázhoz: kb.2 ek só,3 ek.liszt és víz.
...

Sós perec
Gyúrj össze 66 dkg lisztet, 9 kanál tejfölt, 1-2 kávéskanál sót, 1 és egy fél csom.margarint,2 tojás sárgáját, és 1 dkg élesztőt, (amit nem kell feloldani, se tejet beletenni!!!)csak belemorzsolni.
+1 tojás sárga a kenéshez
Spricceléshez: maradék tojásfehérje, 1 evők só, és 1 evők.

Sós perec öregtésztával
Az öregtészta készítését E.Margit oldalán tanultam. Ezzel nagyon könnyűvé lehet varázsolni az összes kelt tésztát.
Saját öregtésztám így készül:
50 dkg BL 80 kenyérliszt
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
1 dkg friss élesztő
350 ml víz ...

Vajasperec
Hozzávalók:
28 dkg lisztet, 7 dkg cukrot, 21 dkg vajat, 1 egész tojást és egy kevés reszelt citromhéjat összegyúrunk.
Elkészítés:
Apró pereceket formálunk belőle. Sütőlapra rakjuk, tojással megkenjük, lassú tűzön sütjük.

Túrós perec
Túrós perec Nyersanyag. 50 dkg túró, 12 dkg liszt, 2 tojás, késhegynyi só. Kisütéshez 20 dkg zsír. Készítés: A túrót áttörjük, megsózzuk. A liszttel és tojással összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, ujjnyi vas­tagságú
oldal:
1 ...

Kerek Perec Pékség, Kávézó
A: 6720 Szeged, Széchenyi tér 16.
T: +36 62 548 183
Posted by Anazar 0 comments ...

Linzerperec
Hozzávalók: 6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 3 keményre főtt tojás átpasszírozott tojássárgája, tojásfehérje a kenéshez, vékonyra vágott mandula.
Burgonyás linzer ...

Sóós perec
Mostanában annyi édeset ettünk,itt volt az ideje ,hogy együnk egy kis sósat is.Hát ez lett belőle.
Az elején egy kicsit tartottam a receptől ,se tojás se semmi,de jó lett ,nem lett kemény,sőt naagyon finom ! ...

Főzött perec
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg BUDAFOK élesztő,
2 dl tej, egy tojás, köménymag, olaj, só.

Sajtos perec
Vagy 40 éve eszem ezt a fajta sajtos perecet. Édesanyám nem emlékszik, honnan van a recept, már Marosvásárhelyen is így készítette. Az utóbbi időben ritkábban készül, mert annyi mindent kell még kipróbálni.
Jó hír, hogy manapság is kapható perec kiszúró! ...

Szigeti perec
56 dkg liszt, 28 dkg vaj, 28 dkg porcukor, 3 főtt tojássárgája és 1 nyers egész tojás, 1 evőkanál tejföl, késhegynyi szódabikarbóna, 3-4 evőkanál baracklekvár, 5-6 dkg dió, 2 evőkanál kristálycukor, A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a főtt tojássárgáját villával összetörjük, ...

Tojásos perecz.
Egy deszkára tegyünk (fél font) 25 deka finom lisztet 12 deka czukorport, 12 deka meghámozott, tört mandulát; 6 tojássárgáját, 5 kanál édestejet, ezeket gyurjuk jól össze, szakitsuk ki galambtojásnyi nagyságuakba, ...

perec tészta
tojás a lekenéshez
tűzálló tál
sütőpapír
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe teszem, dagaszt-keleszt programot indítok.

Sörperec
A lisztben elkeverjük a sót, majd fél dl tejben megkelesztjük az élesztőt. A tojássárgájákat és az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejben,...
4 személyre
90 perc
Részletek ...

Sós perec II (1o db)
Szegedi házikenyér
Szendvics kenyér alaptészta (nyers) (kb. 1 kg-os lesz) ...

sós perec pizza almás lepény élesztő tárkonyos cérnametélt pertezselyem vegetriánus mézes répa vitamin fagylalt chorn citroméhéj bonbon flan krémleves strand almaecet spagetti zöldborsó kenyér rakott majonáz könnyű recept
Teszteld a tudásod! ...

120 perec után kivesszük a közben jól megfőtt combocskákat, a helyükre negyed órára behajítjuk a zöldséges tepsit. A combokat külön tesszük, az ott maradt zsíros trutyit pedig szűrőkanállal átpakoljuk a közben megfőtt és leszűrt krumplidarabokra.

Apró pereceket formálunk, forró vízben kifőzzük, majd tepsibe téve rózsaszínűre sütjük. A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni!!
a receptet küldte: Guber Zsuzsanna
Értékelje a receptet:
(5.0)
Sós sütemények ...

Ez a perec a BRETZEL névre hallgat, szerintem nagyon jópofa, hogy az egyik vége ilyen vastag, mintha mosolyogna.
Ilyet mindig kaptunk az ebédhez, kivéve a szendvicsebédeket. És ez meglehetősen hétköznapi darab itt, a pékségekben és a reptéren is kapni.

Írta: Perecsényi Gáborné
1kg sertés comb vagy lapocka
1/2kg kukoricadara (durvára őrölt)
20dkg húsos füstölt szalonna
4fej vöröshagyma
2db édespaparika
1db csípős zöldpaprika
1csomó zellerzöld
6 ek. mangalicazsír
másfél liter paradicsomlé
1evőkanál csemegepaprika ...

Linzerperec
45-60 perc
Macskaszem - (Diabéteszeseknek és fogyókúrásoknak ajánlott) ...

Ánizs perecek
Írta: nagyi
Hozzávalók: 15 deka vaj, 20 deka cukor, 25 deka liszt, kevés citromhéj, 1.5 deka ánizsmag, 2 egész tojást, pici só.

Cukros perec
Csirke Carbonara
Mics - mititej, muzsdéjos káposztasalátával ...

BORBARÁT PEREC
50 dkg finomliszt 6 dkg sütőmargarin 2 dkg élesztő kevés cukor kb 1 kk só 2,5 dl langyos házi tej Kenéshez: 1 házi tyúktojás 1 kk kalocsai édesnemes paprika Sós mázhoz: fél tk só 1 púpos ek finomliszt 0,2 dl víz elkészítés Egy lábasba vizet töltünk, és felforraljuk.

perectúra - ez mindent visz, főként egy kovászos posztnál! :-)))
Valóban hallottam már a "gyorsreagálású hadtest"-re emlékeztető "gyorsérlelésű" étekről - bár az inkább kolbász volt. Feledhető.
A "Minden lében két kanál" "The Persuaders" (a Meggyőzők?) címen futott máshol.

A vaniliás perecz.

Ez a tészta a házi édes tészták között a leghasználhatóbb, mert legkönnyebben előállitható sütemény.

Vasi főtt perec
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2-3 dl tejföl, 20 evőkanál olvasztott libazsír, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. A megszitált lisztet mély tálba tesszük.

Szedjük le a perecekről a felesleges sót, majd vágjuk kockákra. Öntsük hozzá a felmelegített tejet s kavarjuk össze. A petrezselymet mossuk meg, majd csipkedjük le és vágjuk közepes méretű darabokra. A kis hagymát vágjuk apróra és 1tk vajon süssük üvegesre.

Lakodalmas perec recept holnap!
Kedves Katis, ma megyünk haza anyuékhoz, holnap beírom a receptet!
Értékelés: Nincs ...

Sajtos rúd, perec, pogácsa
Krumplis pogácsa
Házi zsír, tepertő zsírszalonnából sütve ...

Például amikor perecelsz egyet.
Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba.
Vagy rizsázol valakinek, például abból a célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon.

Juhtúrós mákos perec
Juhtúrós, mákos rágcsálnivaló
Kapitánytarja, avagy padlizsános, paradicsomos rakott hús ...

Szezámmagos sós perec recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a vajat. Összedolgozzuk a tejjel, tojással, borssal, a só háromnegyed részével. Ceruza vastagra sodorjuk, vékony csíkokat vágunk belőle. Te...

Édes szaggatott perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 citrom leve, 1 sütőpor, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, tej.

Sajtos - perecszendvics
Sajtos - pogácsa 1.
Sajtos - ropogós
Sajtos - rúd
Sajtos - sonkanyárs
Sajtos - sonkás ízelítőnyársak (Stuzzichini di prosciutto e formaggio)
Sajtos - sonkás omlettekercs
Sajtos - sonkás rántott palacsinta (Cordon Bleu)
Sajtos - spagetti
Sajtos - sugo ...

fehérpékek sok süteményt, zsömlét, kiflit és sós perecet sütöttek. (Juhász, 1991. 211-212.; Kisbán, 1966. 211., 232., 339.; Szűcs, 1986. 51., 57-61.) ...

Miután ezzel megvagyunk, nem hagyjuk megkelni, hanem egyből hurkákat sodrunk, amiket kis perecekké formálunk. Előre szólok, hogy eléggé kitartónak kell lennünk, mert 50 perec megformálása türelemjáték a javából.Ezután tepsire helyezzük őket és fél órán át pihenni/kelni hagyjuk.

- Főtt, sült kenyeret, cipót, bélest, perecet tessék!' title='Főtt, sült kenyeret, cipót, bélest, perecet tessék!'Főtt, sült kenyeret, cipót, bélest, ...
- Bevásárlás a Tescóban' title='Bevásárlás a Tescóban'Bevásárlás a Tescóban ...

Arcátlanul kevés pénzből három főtt kajára valót, jó pár napig elég felvágottat, és még bécsi perecet is vettünk, amihez különösen gyengéd érzelmek fűzik a tesztert, de persze én is imádom.

Mogyorókrémes és lekváros linzerek, csokis perec
linzereket készítek
Egyszerű linzertészta: 50dkg liszt, 1 Rama, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, késhegynyi sütőpor. Ezeket jól összegyúrjuk és 30percre a hűtőbe tesszük.

században jelentek meg a kenyér mellett a zsemlék, kiflik, perecek, különféle péksütemények is. Később ezek készítésére szintén specializálódtak az egyes mesterek, így külön műhely foglalkozott csak perecek, cipók sütésével.

Az összegyúrás után vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, és köménymaggal meghintjük. Sütés hőfoka: 180-200°C, sütés ideje: 10 perc. A perecet készíthetjük tojás nélkül, akkor a tésztába 2 teáskanál tojáshelyettesítő port keverünk.

Ezután 20 darabra osztom a tésztát, és pogácsákat, pereceket, kalácsfonatokat formázok belőle. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a formákat, és még 15 percig kelni hagyom őket. Addig felforralok egy pohár vizet, ha forr, leveszem a tűzről, és belekeverem a szódabikarbónát.

Pereceket és reszelt sajtba hempergetett kifliket készítünk.
9. Pereceket formálunk, tojássárgájával megkenjük, köménymaggal meghintjük, sütőlemezre rakjuk és megsütjük.
10. Kifliszerű vékonyított végű hengereket készítünk, minden részét lekenjük tojással, reszelt sajtba hempergetjük.

A tévé előtt vagy a moziban elrágcsált chips, perec és keksz olyan 'üres kalóriák', amiknek érkezését szinte észre sem veszed.

Én még az Ízbolygóról származó perecnél láttam a "gumi-só" receptjét: 2 ek lisztből, 1 ek sóból és annyi vízből áll, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Ezt csorgatjuk rá a már majdnem kész stanglira/perecre, aztán még 1-2percet sütjük tovább. :) kipróbáltam, ...

A tésztacsíkokat pereccé formáljuk, rászórjuk a megmaradt sót és a szezámmagot. Alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük erős lángon, majd a tüzet mérsékelve, pirosra sütjük.

kommentre (kerekperec - 10-20)
2.
"A vajat és az olajat olvaszd össze, pirítsd meg rajta a krumpliszeleteket, forrósítsd fel, majd szedd egy tálba" A szerző főzött már valaha valamit? Először pirítsa meg a krumplit, aztán forrósítsa? Én nem feltételezném, hogy hidegen pirítható.....

Lásd még: Lásd még: Tojás, Leves, Tejföl, Citrom, Lekvár

◄ Pepperoni   Pernod ►
 
RSS Mobile