Kezdőlap (Perec)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Perec


 

Perec

Gasztronómia  Pepperoni  Pernod

Perecek
Idézze fel gyermekkora ízeit egy igazi "búcsús" sóspereccel! Ha nem tartozik azok közé, akik imádták lecsipegetni a sódarabokat a perecről, természetesen másféleképpen is elkészíthetik ezt a sós finomságot.


Perec receptek
Finom, egyszerű, gyors receptek a perec rajongóknak.

Pékperec recept
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Perec recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:
1 kg liszt,2 margarin,2 pohár tejföl,2 doboz szalakálé,2 tojássárgája,1 kanál só,r.sajt.

Perec - sósan vagy édesen... Nagyon finom. De most inkább sósan! Ime a receptem...
Hozzávalók ...

Erdélyben isteni perecet sütnek az egyik kis boltban, és mivel ritkán járok ott, szerettem volna valami hasonlót sütni, ezért elkezdtem keresgélni, és végül ez hasonlított legjobban az elképzeltre. Nem csalódtam, nagyon finom lett.

Pereceket formálunk belőle. Kikent sütőlapra tesszük, a tetejét megkenjük tojással. Félig megsütjük.

Hideg helyen fél órát pihentetjük, majd 3-4 mm-re nyújtjuk, perecekké szaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben alsó takaréklángon 8-10 percig sütjük. Még forrón leöntjük sós mázzal.

Hosszó kígyókat készítünk belőlük, majd egyenként perecet formálunk belőle. Ha készen vagyunk, a pihentetés ideje alatt, forraljuk fel a vizet a szódabikarbónával és sóval. Mikor megfőtt a tetejére szórjunk nagy szemű sódarabokat.

Perec és pogácsa mondások
Kenyerezhetünk míg a pogácsa sül. - Soká kell várni az ebédre.
Az egyik a perec lyukát, a másik a mézesbáb árnyékát hozta a vásárból. - Semmit sem hoztak.
Nemcsak ezüst tálból esznek vajaspogácsát.

PEREC FALATKÁK OLASZ ÍZZEL...
Terápiás célból ma reggel már bekapcsoltam a csodamasinámat, a KitchenAid-et... Még nem volt alkalmam kipróbálni a nehéz napjaim közben, így gondoltam elérkezhet az ideje.

Perec? Peretlek! Ezt a fajtát különösen...
Nagyon ritkán térek be valamelyik bevásárlóközpontba, csakis akkor, ha elkerülhetetlenül csak ott tudok elintézni valamit, azonban akkor mindig elcsábít az orrom, a gyomrom és a szemem a mozihoz, ...

Sörperec
Az utóbbi napok rengeteg édessége és süteménye után úgy gondoltam kellene valami sósat készíteni.

Sörperec - filmes esték
.
Ne feledd, a jelen a fontos. Arra összpontosíts. Érezz, ne töprengj.
Az Erő legyen veled! ...

Sós perecet sütöttem
Ez még a diétás, beteges időkben történt mikor már baromira untam sok üres rizst és pirítóst, fejembe vettem, hogy márpedig én most sütök sós perecet, méghozzá olyat amit gyerekkoromban annyira szerettem.

Főtt perec - Hódmezővásárhely
Leütjük a tojásokat, a cukrot, a sót és a zsírt beletesszük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.

Bécsi perec
Az igazi, hamisítatlan fonott bécsi perec receptje.
Előkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15-20 perc
Hozzávalók (kábé 8 darabhoz): ...

Túró perec
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 25 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dkg élesztő, pici só, olaj, vaníliás porcukor.

Bajor perecleves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

A nagy perec hadművelet
Szóljon hozzá most!
Mostanában több blogon is megjelent a perec (Lúdanyó, Sajtkukac). Azért is örültem neki, mert régóta mozgatta a fantáziámat, és szerettem volna kipróbálni.

Sajtos perec - Receptek
Sajtos perec
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Öntött perec recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

MAGVAS PERECEK
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 púpozott mokkáskanál só, 5 dkg margarin, 3 púpozott evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, köménymag, szezámmag, mák.

Sajtos perec
Anyukám isteni, szalalkális receptje alapján sütött sajtos perec.
Rengeteget meg tudok enni belőle, amire cseppet sem vagyok büszke, de egyszerűen imádom.
Hozzávalók ...

Sűrgős perec!!
Hazaértem egy fárasztó pesti túráról, és mikor már azt hittem mára vége, erre megtalálom ezt a csodát Garffykánál. Gyors utánolvasás, megnézni hogy csinálta ChefViki és Ancsika.

Perecszaggatóval pereceket szaggatunk belőle, tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Lehet pogácsákat is készíteni belőle! Zsírozott tepsiben pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...

A perec puha és foszlós, imádtuk!
De! Akinek esetleg megvan annak az óriási, száraz, ropogós, törhető perecnek a receptje, amit vásárokban vagy az Állatkertben lehetett kapni, ossza meg velem kérem! Előre is köszönöm :-)
Főtt sós perec ...

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük vízzel, és megszórjuk durva szemű sóval (kivéve ami a miniatűr focistáknak készült).
Félretesszük pihenni legalább 15 percre.

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük és letakarva, jó fél órán át kelesztjük.

Cukorperec
Borostyán cukrászműhely receptje
Hozzávalók:
10 db hoz
Tésztához: 450 g liszt, 50 g zsír, 3 db tojás, 9 db tojás sárga, 6 g sütőpor, 200 g porcukor, 60 ml rum.
Cukormázhoz: 450 g cukor, 120 ml tojás fehérje.

Ánizsos perecek
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták ...

A kihűlt pereceket kosárba szedni, és így kínálni.
Értékelés
Az értékeléshez jelentkezzen be.

Vaníliás perecek receptje (finom ízű teasütemény)
25 deka lisztet 10 deka cukorral, 1/2 csomag Váncza-sütőporral, 15 deka vajjal, 1 tojással, 8 deka héjazott, őrölt mandulával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk.

Aprócukros perecek - 6 személyre
Egy tálban összekeverjük a cukrokat, a sót, a tojást és a tojássárgáját. Ezután hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd az egészet egy órára hűtőbe tesszük.

Az én pereceim most sültek ki. Ízre nagyon finom lett, de olyan, mintha a tészta túlkelt volna. Nem is hasonlítanak a te kis takaros pereceidre... Szerinted mit ronthattam el? :D
A blogod nagyon tetszik, rendszeres látogató leszek, azt hiszem. :) ...

Sajtos mini perecek
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Kelt tészták 0 285 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Így született a perec
E különleges finomság születéséről egy sváb legenda szól. Az 1400-as évek közepén Urach városában lakott Gotthelf Grishaber sütőmester, aki világéletében törvénytisztelő ember volt.

Rábaközi vert perec elkészítése:
Gyúródeszkán a lisztet a szalakálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojássárgákat.
A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk.

Bajor májgombócleves pereccel elkészítése:
A zöldeket felaprítjuk, a hagymát, a szalonnát és a zsemlét kockára vágjuk. A hagymát kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szalonnát és tovább pároljuk (nem pirítjuk).

Perecformával szaggassuk ki. vajazzunk és lisztezzük ki egy tepsit, vagy használjunk sütőpapírt és fektessük a kiszaggatott pereceket a tepsibe, kenjük meg a tetejét tojással és szórjuk rá a reszelt sajtot.

Simit, azaz török perec
Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól sikerült, így arra gyanakszom, hogy a recept tökéletes :)
Hozzávalók: ...

Díszítésképpen éles késsel minden perecet kicsit bevághatunk itt-ott. Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
25-30 perc pihentetés után 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük a pereceket.

30-35 cm hosszú rudakat sodrunk és perec formára tekerjük. A tetejét megkenjük tojással és diéta szerint sózhatjuk, reszelhetünk rá füstölt sajtot, megszórhatjuk magokkal is. Langyos helyen kelesszük duplájára, és 180 C fokos sütőben süssük kb.

A pihentetést követően egy cm vastagra kinyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk. A perecek tetejét felvert tojással megkenjük és meghintjük sajttal, köménnyel, satöbbi Forró sütőben, aranysárgára sütjük.

Lisztezett deszkán késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk, és perec alakúra formázzuk. Kikent tepsibe rakjuk, megkenjük tojásfehérjével, a tetejére durvára vágott mandulát szórunk. Aranysárgára sütjük. Nagyon gyorsan sül, ezért lehetőleg kis lángon süssük.

Perec
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kiszaggatjuk perec formával, ha kisült, forró...
Ági ...

Perecfánk

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 db tojás, 8 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet só, 1 csokor vaníliás cukor; 1-2 dl tej, a deszka lisztezéséhez liszt, a sütéshez olaj; a tálaláshoz: porcukor, ...

perecek_kiflik
Vizen kullogo
50 dkg liszt (fele retesliszt), 2 dkg eleszto, 2 dl tejfol, 2 tojas
sargaja, 10 dkg margarin, csipet so, 1 dl tej, 1 citrom reszelt heja,
20 dkg kristalycukor ...

Sörperec
A tészta egy nagyon egyszerű kenyértészta, a perec kívül ropogós kérgű, belül levegős és puha.Kitűnő baráti sörözések mellé.
Megosztás ...

Sós perec
Hozzávalók: 1 kg liszt,5 dkg élesztő,fél liter tej,2 ek.cukor,1 ek.só,1,5 dl étolaj,1 tojás.

A sós mázhoz: kb.2 ek só,3 ek.liszt és víz.
...

Sós perec
Gyúrj össze 66 dkg lisztet, 9 kanál tejfölt, 1-2 kávéskanál sót, 1 és egy fél csom.margarint,2 tojás sárgáját, és 1 dkg élesztőt, (amit nem kell feloldani, se tejet beletenni!!!)csak belemorzsolni.
+1 tojás sárga a kenéshez ...

Sós perec öregtésztával
Az öregtészta készítését E.Margit oldalán tanultam. Ezzel nagyon könnyűvé lehet varázsolni az összes kelt tésztát.
Saját öregtésztám így készül:
50 dkg BL 80 kenyérliszt
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só ...

Vajasperec
Hozzávalók:
28 dkg lisztet, 7 dkg cukrot, 21 dkg vajat, 1 egész tojást és egy kevés reszelt citromhéjat összegyúrunk.
Elkészítés:
Apró pereceket formálunk belőle. Sütőlapra rakjuk, tojással megkenjük, lassú tűzön sütjük.

Kerek Perec Pékség, Kávézó
A: 6720 Szeged, Széchenyi tér 16.
T: +36 62 548 183
Posted by Anazar 0 comments ...

Linzerperec
Hozzávalók: 6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 3 keményre főtt tojás átpasszírozott tojássárgája, tojásfehérje a kenéshez, vékonyra vágott mandula.
Burgonyás linzer ...

Sóós perec
Mostanában annyi édeset ettünk,itt volt az ideje ,hogy együnk egy kis sósat is.Hát ez lett belőle.
Az elején egy kicsit tartottam a receptől ,se tojás se semmi,de jó lett ,nem lett kemény,sőt naagyon finom ! ...

Főzött perec
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg BUDAFOK élesztő,
2 dl tej, egy tojás, köménymag, olaj, só.

Sajtos perec
Vagy 40 éve eszem ezt a fajta sajtos perecet. Édesanyám nem emlékszik, honnan van a recept, már Marosvásárhelyen is így készítette. Az utóbbi időben ritkábban készül, mert annyi mindent kell még kipróbálni.

Szigeti perec
56 dkg liszt, 28 dkg vaj, 28 dkg porcukor, 3 főtt tojássárgája és 1 nyers egész tojás, 1 evőkanál tejföl, késhegynyi szódabikarbóna, 3-4 evőkanál baracklekvár, 5-6 dkg dió, 2 evőkanál kristálycukor, A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, ...

Tojásos perecz.
Egy deszkára tegyünk (fél font) 25 deka finom lisztet 12 deka czukorport, 12 deka meghámozott, tört mandulát; 6 tojássárgáját, 5 kanál édestejet, ezeket gyurjuk jól össze, szakitsuk ki galambtojásnyi nagyságuakba, ...

perec tészta
tojás a lekenéshez
tűzálló tál
sütőpapír
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe teszem, dagaszt-keleszt programot indítok.

Sörperec
A lisztben elkeverjük a sót, majd fél dl tejben megkelesztjük az élesztőt. A tojássárgájákat és az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejben,...
4 személyre
90 perc
Részletek ...

Sós perec II (1o db)
Szegedi házikenyér
Szendvics kenyér alaptészta (nyers) (kb. 1 kg-os lesz) ...

120 perec után kivesszük a közben jól megfőtt combocskákat, a helyükre negyed órára behajítjuk a zöldséges tepsit. A combokat külön tesszük, az ott maradt zsíros trutyit pedig szűrőkanállal átpakoljuk a közben megfőtt és leszűrt krumplidarabokra.

Apró pereceket formálunk, forró vízben kifőzzük, majd tepsibe téve rózsaszínűre sütjük. A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni!!
a receptet küldte: Guber Zsuzsanna
Értékelje a receptet:
(5.0)
Sós sütemények ...

Ez a perec a BRETZEL névre hallgat, szerintem nagyon jópofa, hogy az egyik vége ilyen vastag, mintha mosolyogna.
Ilyet mindig kaptunk az ebédhez, kivéve a szendvicsebédeket.

Írta: Perecsényi Gáborné
1kg sertés comb vagy lapocka
1/2kg kukoricadara (durvára őrölt)
20dkg húsos füstölt szalonna
4fej vöröshagyma
2db édespaparika
1db csípős zöldpaprika
1csomó zellerzöld
6 ek. mangalicazsír
másfél liter paradicsomlé ...

Linzerperec
45-60 perc
Macskaszem - (Diabéteszeseknek és fogyókúrásoknak ajánlott) ...

Ánizs perecek
Írta: nagyi
Hozzávalók: 15 deka vaj, 20 deka cukor, 25 deka liszt, kevés citromhéj, 1.5 deka ánizsmag, 2 egész tojást, pici só.

Cukros perec
Csirke Carbonara
Mics - mititej, muzsdéjos káposztasalátával ...

BORBARÁT PEREC
50 dkg finomliszt 6 dkg sütőmargarin 2 dkg élesztő kevés cukor kb 1 kk só 2,5 dl langyos házi tej Kenéshez: 1 házi tyúktojás 1 kk kalocsai édesnemes paprika Sós mázhoz: fél tk só 1 púpos ek finomliszt 0, ...

perectúra - ez mindent visz, főként egy kovászos posztnál! :-)))
Valóban hallottam már a "gyorsreagálású hadtest"-re emlékeztető "gyorsérlelésű" étekről - bár az inkább kolbász volt. Feledhető.

A vaniliás perecz.

Ez a tészta a házi édes tészták között a leghasználhatóbb, mert legkönnyebben előállitható sütemény.

Szedjük le a perecekről a felesleges sót, majd vágjuk kockákra. Öntsük hozzá a felmelegített tejet s kavarjuk össze. A petrezselymet mossuk meg, majd csipkedjük le és vágjuk közepes méretű darabokra.

Lakodalmas perec recept holnap!
Kedves Katis, ma megyünk haza anyuékhoz, holnap beírom a receptet!
Értékelés: Nincs ...

Sajtos rúd, perec, pogácsa
Krumplis pogácsa
Házi zsír, tepertő zsírszalonnából sütve ...

Például amikor perecelsz egyet.
Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba.

Juhtúrós mákos perec
Juhtúrós, mákos rágcsálnivaló
Kapitánytarja, avagy padlizsános, paradicsomos rakott hús ...

Szezámmagos sós perec recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a vajat. Összedolgozzuk a tejjel, tojással, borssal, a só háromnegyed részével.

Édes szaggatott perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 citrom leve, 1 sütőpor, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, tej.

Sajtos - perecszendvics
Sajtos - pogácsa 1.
Sajtos - ropogós
Sajtos - rúd
Sajtos - sonkanyárs
Sajtos - sonkás ízelítőnyársak (Stuzzichini di prosciutto e formaggio)
Sajtos - sonkás omlettekercs
Sajtos - sonkás rántott palacsinta (Cordon Bleu) ...

fehérpékek sok süteményt, zsömlét, kiflit és sós perecet sütöttek. (Juhász, 1991. 211-212.; Kisbán, 1966. 211., 232., 339.; Szűcs, 1986. 51., 57-61.) ...

Miután ezzel megvagyunk, nem hagyjuk megkelni, hanem egyből hurkákat sodrunk, amiket kis perecekké formálunk. Előre szólok, hogy eléggé kitartónak kell lennünk, mert 50 perec megformálása türelemjáték a javából.

Arcátlanul kevés pénzből három főtt kajára valót, jó pár napig elég felvágottat, és még bécsi perecet is vettünk, amihez különösen gyengéd érzelmek fűzik a tesztert, de persze én is imádom.

Mogyorókrémes és lekváros linzerek, csokis perec
linzereket készítek
Egyszerű linzertészta: 50dkg liszt, 1 Rama, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, késhegynyi sütőpor. Ezeket jól összegyúrjuk és 30percre a hűtőbe tesszük.

században jelentek meg a kenyér mellett a zsemlék, kiflik, perecek, különféle péksütemények is. Később ezek készítésére szintén specializálódtak az egyes mesterek, így külön műhely foglalkozott csak perecek, cipók sütésével.

Az összegyúrás után vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, és köménymaggal meghintjük. Sütés hőfoka: 180-200°C, sütés ideje: 10 perc.

Ezután 20 darabra osztom a tésztát, és pogácsákat, pereceket, kalácsfonatokat formázok belőle. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a formákat, és még 15 percig kelni hagyom őket.

Pereceket és reszelt sajtba hempergetett kifliket készítünk.
9. Pereceket formálunk, tojássárgájával megkenjük, köménymaggal meghintjük, sütőlemezre rakjuk és megsütjük.
10.

Ormánsági főtt perec
Juhtúrós pogácsa
Debreceni ropogós
Medvehagymás pogácsa II.
Krumplispogácsa
Tepertős-burgonyás pogácsa
Csicsókás pogácsa dióval és gorgonzolával
Hagymás-rozmaringos keksz
Medvehagymás Lala
Szarvasgombás sajtos keksz ...

A tévé előtt vagy a moziban elrágcsált chips, perec és keksz olyan 'üres kalóriák', amiknek érkezését szinte észre sem veszed.

Én még az Ízbolygóról származó perecnél láttam a "gumi-só" receptjét: 2 ek lisztből, 1 ek sóból és annyi vízből áll, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk.

A tésztacsíkokat pereccé formáljuk, rászórjuk a megmaradt sót és a szezámmagot. Alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük erős lángon, majd a tüzet mérsékelve, pirosra sütjük.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Leves, Tejföl, Citrom, Lekvár

Gasztronómia  Pepperoni  Pernod

 
RSS Mobile