Kezdőlap (Patisszon)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Patisszon


 

Patisszon

Gasztronómia  Patiszon  Patisszonpüré-főzelék

Patisszon pörkölt elkészítése:
A hagymát, a répát és a patisszont megtisztítjuk, és kis kockákra felszeleteljük. Előbb kis olajon megpirítjuk a hagymát, majd a felkockázott patisszont és a répát is rátesszük, és kicsit megdinszteljük.


Patisszonsaláta recept
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Patisszon kisasszony módra
Hozzávalók:
1kg patisszon, 15dkg reszelt sajt, 2dl tejföl, 10dkg gomba, 2db paradicsom, 1 csokor kapor, 2dl száraz fehér bor, 1dl rizs, 2evőkanál olaj, törött bors, 1 evőkanál ételízesítő ...

Patisszon
Csillagtök.
Francia szó, az ófrancia pastiz (sütemény) folytatója, amely a középlatin pastitium révén a paszta előzményeire vezethető vissza. A fenti jelentés talán valamely süteményhez való hasonlóság révén alakult ki.

Patisszon pástétom
Hozzávalók:
1 kisebb patisszon, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa vagy zabkorpa, olaj, víz, só ...

A meghámozott patisszonokat ujjnyi darabokra vágjuk, üvegbe rakjuk, esetleg néhány zöldparadicsommal, kisebb uborkával együtt.

Patisszon mánia, első fejezet
Múlt hétvégén bejártam az ország nyugati felét, és mire hazaértem, több tonna kaja volt nálam.

Patisszon saláta
A megmosott zöldséget vékony, egyforma vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és félre tesszük kis időre.

A patisszonnak éppen szezonja van, úgyhogy szerezz be pár darabot, és próbáld ki remek receptjeinket!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Rakott patisszon
Minden évben megfogadom, hogy nem vetek többet ilyen sokat, de aztán megveszem a magot, a zacsiban meg van vagy harminc szem. Ha elteszem a maradékot, jövőre lehet, nem kel ki, kidobni meg sajnálom.

Rántott patisszon tojás nélkül
Szóljon hozzá most!
A rántott patisszon egy remek nyári étel.

Patisszon fűszeres bundában, lencsesalátával - Dobitól
Hozzávalók 4 főre 1 db patisszon, só, 3 db tojás, 5-6 ek liszt, 5-6 ek zsemlemorzsa, 2 kk szárított metélőhagyma, 2 kk szárított medvehagyma, 2 ek szezámmag, 2 ek reszelt parmezán, ...

Patisszon helyett készíthetjük zsenge rántani való tökből is.
Ízlés szerint tehetünk bele több vagy kevesebb csilit és fokhagymát.

1 kisebb patisszon (tökféle),
1 kisebb burgonya,
csipet kapor (friss),
1 puha vilmoskörte,
pici jódozott só ...

Töltött patisszon
Ma vásároltam néhány patisszont, akkorák voltak, mint egy-egy jól megtermett karalábé, és nem laposak voltak, hanem szinte gömbölyűek, Éppen töltésre alkalmasak.

A megmosott patisszonok tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy a falvastagsága kb. 1 cm maradjon. A magokat eldobjuk, a kikapart húsát igen apróra összevagdaljuk.

Fokhagymás patisszon készítése:
Négy-öt darab szép patisszont alaposan megmosunk, és forrásban levő vízben kb. negyed óráig forraljuk. Ezután lecsurgatjuk, kettévágjuk. Kevés olajon a felezett patisszonokat átsütjük.

Kirántott patisszon
Kb. 60 dg fehér héjú, kemény patisszont mossunk meg, és vágjuk ketté. Ha már nem zsenge, kiskanállal kaparjuk ki a magját, majd keresztben vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, és hámozzuk meg.

Cukkinipüré és patisszonpüré
Ha bő volt a termés, érdemes tökpürét eltenni télire, mivel remek krémlevest vagy felfújtat rittyenthet belőle
Írta Molly O'Neill ...

Eközben a patisszont lehámoztam, félbevágtam,kivájtam a belsejét, és "felkarikáztam", és vegán panírt készítettem, annyi csavarral, hogy a lisztes keverékbe tettem kaprot, sót, a morzsába pedig amarántmagot. Nagyon pikáns lett :) Majd egy tepsit ...

Főoldal / Szárnyas Ételek / Mustáros sült csirke felsőcomb krumplival patisszonnal brokkolival
Mustáros sült csirke felsőcomb krumplival patisszonnal brokkolival
Feltöltő: Hobbychef Kategória: Szárnyas Ételek 0 308 megtekintés ...

Jól kifőztem » Receptek » Rántott zöldségek » Rántott patisszon
Alkategóriák
csőben sült zöldségek
zöldséges felfújtak
egyéb zöldséges egytálak ...

Patisszon
Alacsony energiatartalma csakúgy, mint a cukkinié, magas ásványianyag- és vitamintartalommal párosul, fogyókúrához igazi csemege.
Török joghurtos padlizsán ...

Patisszonkrémleves
Hozzávalók:
2 kisebb patisszon, 2 burgonya, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt szerecsendió, olaj ...

Patisszon, csőben sütve
Hozzávalók: 1 közepes patisszon, 2 fej hagyma, 3 db kemény paradicsom, 2 húsos paprika, 2 pohár tejföl, 1 db tojás, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj.

Rakott patisszon (6 adag)
Ugyanígy készíthetünk rakott padlizsánt, cukkinit vagy tököt. A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

Tepsis patisszon kapros kefirrel
Hozzávalók: 50 dkg patisszon, 30 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó sütőpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, a tálaláshoz 2 dl kefir, ...

Töltött patisszon- picit(?) másképpen
Eredetileg persze nem így szerettem volna elkészíteni, hanem így. De úgy most nem, hanem majd egyszer. Ember, ugye tervez. De nem gondolkodik. Mármint én.

Patisszonfőzelék
1,1 kg fehér héjú, megmosott patisszont
daraboljunk ujjnyi vastag szeletekre, a magját
kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és
káposztareszelőn reszeljük le. Egy diónyi
vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál ...

Patisszonkosár
A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, ... tovább
cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Buli, Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő ...

Patisszon (csillagtök) ecetben recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A megmosott patisszonok szárát levágjuk, majd üvegekbe tesszük. Kaprot teszünk a tetejére.

Patisszonsaláta (saláták)
Juhtúrós saláta (saláták)
Mézes-fűszeres saláta (saláták)
Ezt is ajánljuk! » ...

Patisszon: csillagtök, ujjastök.
Pitypang: bimbófű, békasaláta, asszonyhűség, gyermekláncfű, kikirics, láncvirág, papatyi, pimpam.
Pohánka: hajdina, haricska, szerecsenbúza.

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Paprika, Leves, Saláta, Hagyma

Gasztronómia  Patiszon  Patisszonpüré-főzelék

 
RSS Mobile