Kezdőlap (Párolt rizs)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Párolt rizs

Gasztronómia  Párolt ponty  Párolt rizsköret

Párolt rizs a lehető legegyszerűbben

Tanácsok:
Minden fajta rizs különböző mennyiséget vesz fel vízből, a B töröttebb, ezért kevesebb víz is elég lehet, mint az A típushoz, az extrább rizsek csomagolásán azonban általában van recept is, érdemes a vízmennyiséget onnan ellesni.


Párolt rizs
Csak jó minőségű "A" rizst használj. Megmosni nem kell! (a rajta lévő por nem más, mint a hántoláskor keletkezett rizsliszt) ...

Jól kifőztem » Receptek » Rizsköretek » Párolt rizsek
Alkategóriák
héjában sült burgonyák
hasábburgonyák
tepsis burgonyák
burgonyapürék
burgonyakrokettek
petrezselymes burgonyák
egyéb burgonyaköretek ...

liter forrásban lévő vizet, megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet, majd lefedjük, takarékra tesszük, és mire magába szívja a vizet a rizs, a zöldségek is megfőnek benne. A hagymától és a sárgarépától teljesen más ízt kap a szokásos párolt rizs, ...

Párolt rizs - rizibizi - petrezselymes rizs
A finom pergős, nem tapadós főtt/párolt rizs remek körete lehet minden szaftos ételnek.

Párolt rizs
35 dg hosszú szemű, megválogatott rizst szűrőkanálban, meleg folyó víz alatt mossunk meg, és 2 evőkanál olajon dinszteljük pár percig. Amikor kezd kifehéredni engedjük fel kétszeres mennyiségű, azaz 7 dl forró vízzel.

Párolt rizs - 4 személyre
A rizst beáztatjuk majd lecsöpögtetjük.Edényben olajat hevítünk és belerakjuk a lecsöpögtetett riszt, ízlé szerint sóval,borssal,ételízesítővel fűszerezzük.Összekeverjük majd 2 bögre (6dl) forró vizet öntünk rá.

A párolt rizs az egyik leggyakrabban elkészített köret. Egyszerű, gyors, finom. Itt egy pici csavarral mutatjuk be: sütőben pároljuk.
Backward
Szignál ...

A párolt rizs receptjét Szandy nevű tagunk küldte be. Köszönjük.
UGRÁS A KÖRETEK FOTÓIHOZ
UGRÁS A FŐÉTELEK FOTÓIHOZ ...

Sütőtökkrémben párolt rizs
Köretnek kitűnő sült húsokhoz, zöldségekhez. Kisbabák, kisgyermekek számára értékes és finom köret.
Hozzávalók:
30-40 dkg sütőtök, 1 dl tejszín, étolaj, rizs szükség szerint, só ,bors, fokhagyma, petrezselyemzöld, 1kis fej vöröshagyma ...

Gombás-sárgarépás párolt rizs
Ennél az ételnél csalni kényszerültem, mert finnyás családtagjaim nem akarják megenni a gombát. Kifundáltam, hogy "elvarázsolom". Ami nem látszik, az nem is zavarja őket, ezért aztán vígan megették a gombát a rizsben.
Hozzávalók: ...

Maradékfelhasználás - a párolt rizs
Zöldcitromos-kiwis tejföl fenyőmagos zabpehelymorz...
Az ízek útján - keserédes gasztronómiai utazás az ...
És megvaaan!
menza Piazza 2011. 25. hét
Cukkinis-zöldborsós spagetti ementálival
Paprikás pogácsa, szendvics és lepény lenmaggal és...

PÁROLT RIZS
Töltelékhez, rakott ételekhez használjuk el, de levesbetétnek vagy rizsgombócnak is megfelel.
TEJBERIZS
Egy tojással és felvert habjával elkeverjük, és egy kis formában kigőzöljük vagy megsütjük. Készíthetünk belőle gyümölcsrizst vagy más rizses édességet.

Párolt rizs zöldségekkel
Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 szál répa, 2-3 rózsa brokkoli, 2-3 rózsa karfiol, maréknyi zöldborsó, maréknyi főtt kukorica (szemes), ízlés szerint további zöldségek, só.

Párolt rizs
3 evőkanál zsír, 1 kis fej vöröshagyma, só, 1 bögre rizs. A rizst válogassuk meg, mossuk át, de gyorsan, hogy sok vizet ne szívjon föl. Öntsük szitába, és jól csepegtessük le. Egy nagyobb lábast készítsünk elő, számítsunk arra, hogy a rizs a háromszorosára is megdagad.

Párolt rizs
A rizst én úgy készítem, hogy egy egységnyi rizst (én kizárólag a B rizst használom, nemcsak azért mert olcsóbb - ez döntő szempont a mai nehéz körülmények miatt -, hanem mert sokkal ízesebb is) kevés zsiradékon megpirítok, kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedem.

- A párolt rizs rakott ételek elkészítéséhez használható.
Egy másik opció: Ne dobd ki a maradékot, inkább add a rászorulóknak! Részletek itt.

Párolt rizs, vajban párolt zöldborsóval, petrezselyemmel díszítve. Több féle módon is készíthető. (Pl.: ételízesítővel, csemege kukoricával, fűszerpaprikával, stb.)
[szerkesztés] Rizs főzése
A rizst általában nem főzzük, hanem pároljuk.

Párolt rizst készítünk. A zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük, petrezselyemzöldet adunk hozzá. A párolt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot.
Hasonló receptek:
Póréhagymás rizssaláta ...

Párolt rizs:
1. Felteszünk melegíteni két csészényi vizet.
2. Egy csészényi rizst üvegesre pirítjuk pici olajon, majd hozzáöntjük a meleg forrásban levő vizet, amit előzőleg felmelegítettünk.
3. Sózzuk és beleteszünk egy fél fej hagymát, majd lefedve főzzük a rizst addig, amíg elfől róla a víz.
4.

párolt rizs
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, és add hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, sót és cukrot. Kis lángon párold 15-20 percig. Addig süsd meg a csirke mindkét oldalát 3 percig egy másik serpenyőben.

Párolt rizst készítünk, amihez áztatott, leszűrt mazsolát, és vajban megpirított, szeletelt mandulát teszünk. Sóval, pici őrölt gyömbérrel, fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Feltöltötte
kopakabana2 ...

párolt rizs
Forrás: A nagy hideg-hegyi turistaházban ettem 1990 táján, egy őrmester jellegű zord hölgy készítette, de valami csodás volt! Utoljára frissítve: 2009.02.17 - (1.27) ...

Párolt rizst készítünk.
A kockára vágott gombát megpároljuk, meghintjük petrezselyemmel, hozzátesszük a kockákra vágott füstölt húst, a zöldborsót, megborsozzuk, és jól elkeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. Ha száraz volna, egy kis pecsenyelével megöntözzük.

Párolt rizst, sült burgonyát, burgonyapürét stb...
Ízlés szerint adhatunk köretet hozzá. Jó étvágyat azoknak, akik elkészítik!
alapanyagok
bors ételízesítő liszt napraforgó olaj petrezselyem sertés rövidkaraj sertéshústejföl tojás trappista sajt ...

Párolt rizs recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Fél liter vízbe felolvasztjuk a zsírt, belerakjuk a felaprított hagymát, sót, forrás után a rizst, és puhára pároljuk. Tálaláskor vajban pirított petrezselyemmel öntjük le....

Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.
Értékelje a receptet:
(0.0)
Vegetáriánusoknak ...

Párolt rizst vagy klasszikus burgonyaköretet adhatunk hozzá. A műsorban mi mogyorós rizst készítettünk. Megpirítottuk a mogyorót, párolt rizzsel összekevertük, megformáztuk.

Párolt rizst adunk mellé, és friss korianderzölddel vagy petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Párolt rizs készítésekor 1 dl rizshez 2 dl vizet és kevés ételízesítőt adjunk. A forrástól számítva 8 perc múlva kész.

Párolt rizskörettel és zöldségekkel díszítve tálaljuk. Száraz fehérborral és ásványvízzel kínáljuk.
0
recept letöltés
recept elküldés ...

Párolt rizst darált sertéshússal, sót, törött borsot, egy fél fej apróra vágott és zsírban megfuttatott vöröshagymát, egy egész tojást jól összegyúrunk, és a kierezett, kimagozott, nem erős zöldpaprikát megtöltjük vele.

párolt rizs
A Fajita fűszerkeverékhez az alábbiakat keverjük össze:
1 evőkanál római kömény ...

A párolt rizs egy részét jénaiba tesszük, rá a kolbász, majd zöldség, rizzsel fedjük, a tetejére zöldség és rá reszelt sajt kerül. Húsz percig sütjük.
A receptet az MTV1-en Horváth Rozi mutatta be, és rohantam elkésziteni. Igen finom, ízlett a családnak, remélem nektek is.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! ...

köret: párolt rizs
Elkészítés
1 Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben és pirítsuk meg rajta az előzőleg kissé megsózott, borsozott pulykamellcsíkokat. (Ha nagyon le akarna ragadni, öntsünk alá egy kis vizet.) Vegyük ki a húst a serpenyőből és tegyük félre.

Köretnek párolt rizst és paradicsom salátát adtam mellé.
A salátát úgy készítettem,hogy a paradicsomot kockára vágtam, adtam hozzá egy kevés karikára vágott póréhagymát. Sóztam,csipetnyi őrölt borssal megszórtam, adtam hozzá kevés petrezselyemzöldet és csipetnyi friss kakukkfüvet.

Köretnek párolt rizs a legjobb, de szinte mindennel fogyasztható. Kiváló vendégváró étel. Még pikánsabbá tehetjük, ha füstölt sajtot használunk, és a szószba aszalt gyümölcsöket keverünk. Jó étvágyat!
Hasonló receptek: ...

Köretnek párolt rizst és finom friss salátát tálaltam mellé.
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 10:20
6 megjegyzés: ...

Köretnek párolt rizst és burgonypürét készítettünk.
max kommentje: az eredeti receptben nincs gomba, és a kolozsvári helyett sonka van.
Itóka: a desszert miatt egy tokaji sárgamuskotályt ( A Pincemester bora? 2001 ) ittunk. Hát nem estem hasra, ittam már sokkan finomabbat is.

krokett, párolt rizs illik mellé. Megjegyzés: annyira szép és finom, hogy a legkülönlegesebb alkalmakra is bátran készíthetjük!
Találat: 41 ...

Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni.
VN:F [1.9.22_1171]
please wait...

Köretként párolt rizs, hasábburgonya, krumplipüré vagy petrezselymes krumpli is adható.

10-15 dkg párolt rizshez
3-4 apróra vágott piros húsú paprika (magyar édes),
2 liter forrásban lévő vízhez
1 evőkanál sót adjunk, ...

Köreteknek párolt rizst javaslok.
Hozzávalók:
- 30 dkg sült pulykahús
- 1 pritaminpaprika
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb padlizsán
- 8 dkg zsíros sajt
- kevés olívaolaj, só, bors ...

Körítésnek párolt rizst készítsünk hozzá.
Kapcsolódó cikkek:
» Az ausztrál teafa (Életmód) ...

Köret: Párolt rizs
Tipp: Vajban párolt zöldségkörettel vagy gyümölcskörettel is nagyon finom.
Italajánló: Ráspi Kékfrankos ...

Galuskához, párolt rizshez szervírozva azonban sokkal finomabb, ha tejfölösen készítjük. Ebben az esetben a vízzel való felhígítás előtt adjunk még a szójapörkölthöz 0,5 dl tejfölt, majd jól összekeverve, és a vizet hozzáadva forraljuk fel. A Tejfölös szójapaprikás csak hűtőszekrényben tárolható.

1. Zöldséges párolt rizs
A vajat serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a fagyos zöldséget, megsózzuk és roppanósra pároljuk. Végül összeforgatjuk a párolt rizzsel.
2. Pityókás csirke zöldséggel ...

- Körítésnek párolt rizst kínálunk mellé, amit az apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel meghintünk.
- Amabor helyett bármilyen száraz fehérbor jó az ételhez.

A rétegek közé párolt rizs réteg is tehető.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:
Tojásmentes
Gluténmentes ...

Sültburgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sültburgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is nagyon egyszerű.

1. Elkészítem a párolt rizst. Barna rizs, vagy vadrizs is jó hozzá.
2. Vajon vagy margarinon pici sóval megpárolok 20-30 dkg bármilyen vegyes zöldséget.
3. A sült csirkehúst kis darabokra szedem, és az egészet összekeverem, és megszórom egy kevés frissen őrölt borssal.

Főtt tészta vagy párolt rizs körettel tálaljuk.
Hideg sajtos-snidlinges hústekercs ...

A szokásos módon párolt rizst készítünk, amit elkeverünk zúzott fokhagymával, kockára vágott és olajban párolt zöldpaprikával, sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel, csipetnyi pirospaprikával és 1 tojással.

Én sokszor a sima párolt rizst is krumplidarabokkal csinálom... :))
Azért nekem is vannak rizses kedvenceim. De sima köretként nagyon-nagyon ritkán készítek.
Szerintem én amerikai gyökerű vagyok, mert mindent szeretek, ami onnan jött: krumpli, paprika, paradicsom, avokádo.

Köretként adhatunk párolt rizst, hasábburgonyát, vagy burgonya krokettet mellé, de a tartármártás elengedhetetlen kelléke a rántott sajtnak.
Megjegyzés: ...

tiszta vízbe áztassuk a szójakockát. Sütés előtt öntsük le a levét egy pohárba, és öblítsük át. Tegyük rá az előírt fűszereket, majd töltsünk rá ugyanannyi tiszta vizet, mint amennyit leöntöttünk róla. Megkeverve rakjuk a tűzhelyre.) Utána 5 dl vízben főzzünk puhára 25 dg rizst a Párolt rizsnél ...

A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, fél fej apróra vágott és kevés olajon üvegesre párolt hagymát, a sót, a borsot és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással vagy egy marék apróra vágott savanyú káposztával.

5 dkg párolt rizs, 1/2 konzerv sárgabarack, 5 dkg diákcsemege (vegyes magvak: mazsola, mogyoró, kesudió, mandula). Pár szem dió, 4 teáskanál méz, 2 kávéskanál cukor, kevés étolaj.
Előkészítés:
A rizst előfőzzük: vagy megpároljuk, vagy bő vízben egyszerűen csak megfőzzük, majd leszűrjük.

A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük.
A káposztaleveleket a vastag erektől megtisztítunk, és hússal megtöltjük úgy, hogy a közepére helyezzük a tölteléket, hogy kezünkkel össze tudjuk hajtani.

A darált húshoz hozzáadjuk a párolt rizst, a tojást, és az apróra vágott, dinsztelt vöröshagymát. Megsózzuk, őrölt borssal, pirospaprikával ízesítjük, és jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és megtöltjük a húsos töltelékkel.

A sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a félig párolt rizst, és a tojást.
Sóval, törött borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Egy edényben 1-2
liter vizet forralunk, kevés reszelt citromhéjat, szűrt citromlevet,
apróra összevágott friss tárkonyt teszünk bele és megsózzuk. Az ...

Hozzávehetünk 1-2 bögre párolt rizst, darált főtt kövér húsokat és egy tenyérnyi kifőzött szalonnát, apró kockákra vágva. Ezután hozzáöntünk annyi vért, hogy inkább híg legyen, mint sűrű.

Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres mennyiségű, sós vízzel felöntve megpároljuk. A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk.

Leves alapnak, párolt rizsbe, burgonyalevesbe, zöldséges levesekbe, kitűnő vitaminbomba télen hol van ennyi fajta friss zöldség, hamar megfő.
LEVES: a zacskóból annyit török le, amennyit akarok (a húsklopfoló kiváló erre).

Párolt rizs mikroban készítve
Párolt vegyes zöldség
Petrezselymes újburgonya
Pirított újkrumpli paprikával
Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve)
Póréhagymás - Karfiolos püré
Póréhagymás karfiolpüre
Poutine
Rántott burgonya
Rántott paprikás kelbimbó
Rántott tojáskrokett
Részeges gombafejek ...

Míg a hús sül, készítsünk sáfrányos-rozmaringos párolt rizst az alábbi módon: A megmosott és jól lecsöpögtetett rizst kevés olajon átpirítjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a sáfrányt (ha nincs helyettesíthetjük 1 tk kurkumával), dobunk bele még egy kis fej hagymát egészben, majd felöntjük kb.

A bögre rizsből pergős, száraz párolt rizst készítek. (Vagy 2 csomag gyors rizst főzök)
A kelkáposztát leveleire szedem, jól megmosom, a vastag ereket hosszában félbevágom, majd ételízesítős, lobogó forró vízben 2-3 percig előfőzöm.

Közben párolt rizst készítünk.
A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajban szép pirosra sütjük, felhasználásig rácsra tesszük. Ekkor a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzátesszük az előáztatott szójagranulátumot, fűszerezzük és gyorsan erősen lepirítjuk.

Pontos receptem nincs, de a lényege az, hogy a hagyományos módon hozzákészülök a párolt rizs főzéshez, (olajon opálosra megfuttatva), amibe aztán rengeteg vöröshagymát, fokhagymát, valamennyi cseresznyepaprikát, iszonytató mennyiségű curry fűszerkeveréket, petrezselyem és koriander zöldet keverek, ...

Sózzuk, borsozzuk, és amikor megpuhult, keverjük a forró párolt rizshez. A tetejére morzsoljunk még egy kevés vajat.

A rizsből párolt rizst készítünk. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetet kockákra darabolt gombát vajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a csirkemellet, a főtt zöldborsót, megsózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, meghintjük a reszelt parmezánsajttal, ...

A rizst szokásos módon elkészítjük párolt rizsnek. A zellert enyhén sós vízben megfőzzük. A rizshez hozzákeverjük a leszűrt zellert, a metéltre vágott paprikát és retket, végül a durvára vágott pirított földimogyorót.

A levét lekanalazva (ezt nemes egyszerűséggel megittam) zsírjára sütöttem, majd a kapott pépet a párolt rizshez adtam. Közben kicsumáztam és apróra vágtam 2 paprikát. A serpenyőben ismét egy kis olívaolajat melegítettem, és megsütöttem rajta a paprikadarabokat.

Erre szétterítjük a félig megpárolt rizs felét, majd rásimítjuk a hús fele részét. Így végezzük sorba a rétegezést, ügyelve arra, hogy mindegyik réteget gazdagon meglocsoljuk tejföllel. Az egyes rétegek közé szórjuk a karikára szelt füstölt kolbászt.

Ez a finom lepény spárgatökből és párolt rizsből készült így akár ebédnek is beillik.
Hozzávalók:1 közepes spárgatök, fél dl olaj,1 fej vöröshagyma,70dk darált hús,1 evőkanál fűszerpaprika,2 zöldpaprika,2 paradicsom, só, őrölt bors,1 csokor petrezselyem,50dk párolt rizs,3dl tejföl, ...

A pulykatokányhoz köretnek párolt rizst vagy mazsolás rizst kínáljunk.
Tanács
Ha a vékonyra felcsíkozott pulykamellet egyszeri főzéshez elegendő adagokban a mélyhűtőben tartjuk, bármikor gyorsan elkészíthetjük ezt a könnyű finomságot, akár váratlan vendégek érkezése sem okoz meglepetést.

Alufóliára tesszük az algalapokat, rásimítjuk a párolt rizst 1,5 cm vastagságban.
A lehűlt tenger gyümölcseit összekeverjük a sűrű temperált aszpikkal, a rizs közepére hosszában felhalmozzuk, majd az alufólia segítségével az algalapokat feltekerjük, mint a rétest a konyharuhával.

Ezután már semmi más teendőnk nincs, mint összekeverni a párolt rizset néhány kanálnyi csalamádéval és már ehető is. Persze, csalamádé helyett bármilyen savanyúkáposztás savanyúság jó hozzá, illetve maga a csíkokra vágott savanyú káposzta is. Nyáron ugyanígy, friss zöldségekkel készülhet.

» 50 dkg főtt füstölt sonka
» 50 dkg párolt rizs
» 25 dkg csiperke
» 20 dkg zöldborsó
» 15 dkg vaj
» 15 dkg parmezán sajt
» 5 dl édes bormártás
» 1 csokor petrezselyemzöld
» fehér bors
» szerecsendió
» só ...

A hússzeleteket tálaláskor leöntjük a gombás mártással és párolt rizs kínálunk hozzá köretként.
2011.12.30. 18:13 Címkék:gomba, gombás karajszelet, tejszín, Tejszínes, tejszínes gombás karajszelet, Tejszínes gombás karajszelet recept, tejszínes gombás szelet
További cikkek a szerzőtől ...

Címkék: Andi, húsleves, karfiolleves, kuglóf, párolt rizs, rántott csirkemell, Székely káposzta, sült hús, tökleves, zöldségek, ételek
Mit fogunk enni a következő évtizedekben?
Mit fogunk enni a következő évtizedekben?
Az alábbi cikket az Origo.hu oldalon találtam: ...

A rizsből hagyományos módon főtt/párolt rizst készítünk.
A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, húsát-magját kivájjuk (s például félretesszük paradicsomleveshez vagy pörköltalaphoz, lecsóhoz).

Mennyi víz szükséges a párolt rizs készítéséhez?
A különböző rizsfajták párolásához más-más mennyiségű víz szükséges. Közelítőleg 1 kg rizs, "üzembiztos" párolásához 2,2 l víz szükséges.

Papírszalvétára szedve a zsiradékot leitatjuk róla. Köretként párolt rizst és könnyű salátát kínálunk mellé. A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott főtt-füstölt sonkával is.
Recepthez ajánlott termékeink
Lucullus szárított petrezselyemlevél 5g ...

A húsból, párolt rizsből, fűszerekből és a tojásból tölteléket készítünk és vele a paradicsomokat megtöltjük. Ezután tűzálló tálba rakjuk őket és tejfellel leöntve megsütjük. Ezalatt a többi paradicsomból a megmaradt zsírral és liszttel mártást készítünk, amelyet cukorral és sóval ízesítünk.

rizibizi
Köret féle. Párolt rizs, vajban párolt zöldborsóval, petrezselyemmel díszítve. Több féle módon is készíthető.
rokfort
Magas zsírtartalmú, nemes penészt tartalmazó, tejszín alapú sajt.

Az elkészült májat a tányér közepén céklaágyra helyeztem, és párolt rizst adtam mellé. A cékláról maj később még lesz szó.
Bejegyezte: Culinaricum Culinaricum dátum: 7:16 2 megjegyzés
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal ...

A lengyelek hagyományos körete a kása, de adhatunk hozzá párolt rizst is. Tálaláskor a kacsadarabokat a körben elterített rizsre tesszük, s a megmaradt forró mártással megöntözzük.
Sült pulyka két töltelékkel
...

Serpenyőben vajat melegítünk. Belerakjuk a gombát. Sóval ízesítjük, törött borssal , finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Puhára pároljuk. A gombát a kész párolt rizshez keverjük. A párolt rizshez hasonló módon tálaljuk. Párizsi körítéshez adjuk.

Tálalása: A megsült mandulás csirkét tálra tesszük, párolt rizst adunk hozzá, és rámerjük a gombás mártást.
Bejegyezte: CopyBlogger dátum: 11:04 0 megjegyzés
Túrós metélt ...

rizottó
Zöldséges hússal kevert párolt rizs.
Az olasz risotto átvétele, ez a riso (rizs) kicsinyített származéka. rizibizi, rizs.

A sütőből kivéve, óvatosan kibújtatom az alufóliából, majd egy tányérra helyezem. Köretként remekül illik hozzá a párolt rizs, amelyet a csirke "töltelékéből" kimaradt zöldségekkel keverhetünk össze, s hogy jobban csússzon az étel, készíthetünk hozzá kapormártást is.
Tweet
Cimkék ...

Köretnek tésztát, vagy párolt rizst tálalhatunk hozzá.
A cikket írta: Mellesleg
az utolsó 1 üzenet: ...

A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymát, az elkapart fokhagymával, sóval, borssal, kalocsai pirospaprikával ízesítjük, a tölteléket tojással lazítjuk.
A káposztalevelet megtöltjük a jól összekevert töltelékkel és csontlében puhára pároljuk.

Leterítjük a tésztára a kelkáposzta leveleket, melyre a párolt rizs kerül.
Végül a maradék pestóval összekevert csirkemell darabkák következnek.
Jó szorosan összecsavarjuk, lekenjük tojással, és megsütjük 30 perc alatt forró sütőben.

Finom bizony és igen,ínyenc is!:) Biztosan ízleni fog mind2töknek!Aki szeretné párolt rizst is kínálhat mellé.
VálaszTörlés
Nagyon jó kis recept, ilyen "tökös" időben. Jól néz ki az a tányér......:))))) ...

vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza --- ...

Dúsítson! Fasírthoz, egyben sült vagdalthoz és csilihez minden fél kiló darált marha- vagy pulykahúsra számítson 2,5-5 dl párolt rizst, ezzel csökkenti az elfogyasztott kalóriákat és zsírt. A rostbevitel felturbózása érdekében a tésztás egytálételeket készítse inkább rizzsel.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Párolt, Zöldség, Rizs, Hagyma, Tojás?

◄ Párolt ponty   Párolt rizsköret ►
 
RSS Mobile