Kezdőlap (Párolt káposzta)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Párolt káposzta

Gasztronómia  Párolt hús  Párolt kelbimbó

Párolt káposzta - Receptek
Párolt káposzta
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Párolt káposzta
Az újévi ebédhez ma reggel elkészítettem a párolt káposztát. Az előkészületeket azonban már tegnap késő este megtettem, hogy ma kevesebb dolgom legyen: vékonyra vágtam 2 fej káposztát (a kettő összesen 2,9 kg volt).

Párolt káposzta
1 kg gyalult édeskáposzta
zsiradék

cukor
ecet
A gyalult káposztát a zsiradékkal, sóval, cukorral, kevés ecettel, gyakran kevergetve, fedő alatt készre pároljuk. Készíthetjük savanyúkáposztából is de, akkor kicsit átmossuk a káposztát. Színesíthetjük kevés vöröskáposztával.

Párolt Káposzta
Finom könnyű köret.
Kategória:Köretek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Párolt káposzta almával és köménnyel
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 30 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Párolt káposzta 1. A torzsájától megtisztítom a káposztát, vékony csíkokra vágom, majd besózom. A hagymát félkarikákra vágom és megpaprikázva a zsíron megfonnyasztom. Egy óra múltán kicsavarom a sózott káposztát, majd a hagymára dobom.

Ha a hagyma kissé összeesik, rátesszük a szeletelt káposztát, és mindjárt az ecetet is. Így ress ropogós marad a káposztánk. Addig pároljuk fedő alatt, hogy felpuhuljon. A jó párolt káposzta, ropogós, enyhén savanykás, zsír és víz nem áll alatta.

Párolt káposzta
Hozzávalók:
1 db. vöröskáposzta
1 db. vöröshagyma
Ízlés szerint: olaj, köménymag, ecet, cukor, só ...

Párolt káposzta
Na, ez is egy olyan étel, amit nem tudom,hogy lehet jól lefényképezni... Nem éppen fotogén. :))
Viszont finom, mi nagyon szeretjük. Erre felénk elég kedvelt párosítás a sült hús, knédli és párolt káposzta együttese.
VepĹ™o,knedlo,zelí, ahogy a csehek mondják...

Párolt káposzta
Ismét egy nagy-nagy kedvencem. Egész egyszerűen imádom. Képes vagyok sima vajas kenyérrel is falatozni, de még csak úgy magában is:)))) Viszont pár nappal ezelőtt komoly vitám támadt a kolléganőmmel és édes főnökömmel, mert finom szólva is lehordtak a sárga földig, ...

Párolt káposzta
Ki lett adva ukázban a hétvégén, hogy a család sült kolbászt enne kolbászzsírral kevert krumplipürével. Nem gond, viszont ehhez kell a jóféle párolt káposzta is, anélkül nem lehet disznótorost enni.
Hozzávalók: ...

Párolt káposzta
.
Istenem, ments meg a szeretet, az elfogadás és az elismerés utáni sóvárgástól. Ámen.

Párolt káposzta
1 kg vöröskáposztát tisztítás és mosás után vágjunk ketté, a torzsáját távolítsuk el, és daraboljuk fel gyufaszál vastagságú szeletekre.

Almás párolt káposzta
80 dkg édes fejes káposzta, 50 dkg savanyú alma, 4 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors, ecet, cukor ízlés szerint
A káposztát külső leveleitől megtisztítom és vagy legyalulom, vagy nagyon vékony csíkokra metélem.

Ízes párolt káposzta
Gyömbéres...
Annyira más, mint a mi megszokott cukros-köményes párolt káposztánk, de annyira finom...

Párolt káposzta kicsit másképpen, kacsacomb kicsit másképpen, sült krumpli egyszerűen. Előzetesen, röviden ennyi. Őszintén: el kell készíteni!
A kacsacombokat kicsontozzuk úgy, hogy az alsó combból kivesszük a csontot, a bőrét viszont egészben hagyjuk.

Párolt káposzta - 4 személyre
A reszelt hagymát a zsiradékban megfonnyasztjuk, a legyalult káposztát hozzáadjuk, és megsózva, megecetezve fedő alatt 10-15 percig saját levében pároljuk, majd cukorral ízesítjük. Sokat ne kevergessük, hogy a káposzta szálas maradjon.

Kínai párolt káposzta
Hozzávalók 4 személyre 1 közepes fej káposzta (fehér vagy lila) vékony csíkokra vágva és besózva, 1 ek cukor, 1 ek borecet, 2 ek szójaszósz, 1 kk cayenne bors vagy chili, 2 ek olaj a sütéshez ...

Fűszeres párolt káposzta
Hány személyre: 4
» 5 dkg vaj
» 2 evőkanál olivaolaj
» 1 nagy fej vöröshagyma
» 2 db savanykás alma
» 75 dkg lilakáposzta
» 1/2 tk őrölt szegfűszeg
» 1/2 tk őrölt fahéj
» 5 dkg mazsola
» 1 evőkanál cukor ...

Fahéjas párolt káposzta

Egy pohárnyi pezsgővel készítve igazi szilveszteri körete lehet a malacsültnek.

Vörösboros párolt káposzta
Így készül az isteni köret
A sültek remek kiegészítője, amit iskolásként a tányér szélére toltál, de ma dupla adagot kérsz belőle.

Pitába valók: pirított-párolt káposzta, pirított pulykamell csíkok
A bébicsőszeink imádják a gyrost, szóval ez egyértelműen az ő kedvükre készült.

Címlap Saláták Saláták Almás párolt káposzta
Almás párolt káposzta

Hozzávalók: ...

Párolt káposzta (köret)
Hozzávalók: egy kisebb vörös káposzta, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint ecet, cukor, só, 1 mokkáskanál törött fekete bors (el is maradhat), őrölt kömény ...

Párolt káposzta
1 fej fehér káposzta, 1 kis fej vörös káposzta, 1 fej vöröshagyma, tojásnyi zsír, késhegynyi cukor, pár szem kömény, 1 evőkanál ecet, 1 dl fehérbor, só. A fehér és a vörös káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, vékonyra szeleteljük. Megsózzuk, összekeverjük.

Párolt káposzta
Hozzávalók: 1 kg fejes káposzta 75 dkg lila káposzta olaj,vagy zsir ecet köménymagcukor ...

Párolt káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma megpirítva a tálaláshoz.
A savanyú káposztát kb. 1 órát pároljuk, és pirított vöröshagymát teszünk a tetejére.

Párolt káposzta paprikás zabtörettel
Káposztakészleteim leépítése jegyében készítettem tegnap a következő ételt ebédre: ...

Pikáns párolt káposzta
1 kisebb fej lilakáposzta (kb. 80 dkg), 1 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál vörösborecet, 2 közepes fej lilahagyma, 2 db savanykásabb alma, 3 evőkanál barnacukor, só, frissen őrölt feketebors, 2 evőkanál ribizlidzsem, 4-5 szegfűszeg, olaj ...

párolt káposzta
céklasaláta
Forrás: Ez majdnem teljesen saját találmány, egy vacak szakácskönyv és anyósom után szabadon tökéletesítve. Utoljára frissítve: 2008.12.27 - (1.41) ...

Párolt káposzta babáknak és akár felnőtteknek is
1 adag: 244 kcal
Tojáskrém ahogy Helga készíti ...

Párolt káposzta
Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

párolt káposzta barack brokkoli ahgyma szója kefir chon réteslap kovászos rizstorta desszer fahéj metélt tejszínhab diétás nyári recept vadas kukoricaliszt csirkevagdalt virsli burgony liszt egytálétel savanyú tojásleves sertéshús
Teszteld a tudásod! ...

Párolt káposzta csősz módra
50 dkg zsenge káposzta, 1 kk. só, kevés víz, A mártáshoz: 15 dkg olvasztott vaj, 1 főtt tojás, 1 cs. kapor.

A párolt káposzta kedvelt, vitamindús köret a hideg téli napokon. A pikáns, paradicsomos változattal izgalmassá tehetjük a megszokott ízeket. Ez a hagyományosnál ropogósabb változat kiváló paleo köret húsok mellé, és önmagában akár könnyű vacsora is lehet.

A párolt káposzta a sült szárnyasok klasszikus körete. A portóiban párolt vöröskáposzta egy ünnepi verzió, amely elkészítése roppant egyszerű, az eredmény pedig különlegesebb, mint a szokásos recept..
Tovább a Portóiban párolt vöröskáposzta bejegyzéshez! ...

A párolt káposzta az ünnepi menü része, a sült pulyka és kacsa elengedhetetlen körete. Még a nagymamámtól tanultam a receptet. ...
Tovább
Gombás rizs ...

Vörösboros párolt káposzta
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

Birsalmás párolt káposzta
A szokványos párolt káposztát is érdemes feldobni birsalmával, mert nagyon jól illenek egymáshoz. Sült libához, kacsához ajánlom, akár ünnepi alkalomra is köretnek.
Hozzávalók ...

Vörösboros párolt káposzta
Készítését lásd a takarékos kacsapecsenye receptnél.
1 / 512345" ...

Sült kacsacomb párolt káposztaval
Sajttal töltött lazacfilé
Sajttal töltött csirkemell
Ők olvasnak rendszeresen ...

A roppanó puhára párolt káposzta egyharmad részével az edényt kibéleljük. Erre szétterítjük a félig megpárolt rizs felét, majd rásimítjuk a hús fele részét. Így végezzük sorba a rétegezést, ügyelve arra, hogy mindegyik réteget gazdagon meglocsoljuk tejföllel.

Hozzávalók: 40 dkg párolt káposzta, 4 zsemlegombóc, 4 főtt sertésszelet, 4 szelet füstölt hús, 4 burgonya, 4 pár virsli Elkészítés: Az ételeket az alábbiak szerint külön-külön elkészítjük.

Mustár, almás párolt káposzta és vele sült krumpli nélkül nem ér!
7. Sajt fondü - gyerekkoromban otthon, Franciaországban még a legfinnyásabb kollégának is bejött.
8. Ponty - igen, de nem a kedvenc halam.
9.

franciás vagy párolt főzelék: a nyers alapanyagot (ízesítve) margarinon (vaj megpároljuk (sárgarépa, zöldborsó, párolt káposzta, párolt gyöngyhagyma, stb.), de a franciák sós vízben félig főtt, leszűrt alapanyagot vajon párolják puhára (paraj, ananász, törökparadicsom, kukorica) ...

Almás-aszús párolt káposzta
Baconbe tekert zöldhüvelyű babcsokor
Bacon kabátban sült hagyma
Burgonyarakottas
Burgonyasaláta (mustár, bacon, balzsamecet)
Burgonya tortilla
Citromos-cukkinis-paradicsomos köret
Cukkini graten
Cukkinis bulgursaláta lime-mal
Cukkinis-burgonyás-sajtos lepény ...

Daragombóccal és a párolt káposzta körettel ez a mediterrán libasült újdonság lehet az ünnepi asztalon. több Sült burgonya zöldséggel és sajttal Ezt az étel könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk. Az eredmény pedig sokkal fényűzőbb lesz, mint ahogyan az a recept alapján gondolnánk.

Ha nincs maradék párolt káposzta, akkor legyaluljuk a fejes káposztát, kicsit lesózzuk, és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az őrölt borsot, az őrölt, és egész köményt.
Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

A párolt káposzta valószínűleg máshol is készül így, én Herr Paprika mamájától, Évától tanultam el, és megszerettem annyira, hogy nagy kedvvel enném és eszem is csak magában, mert nem egyszerűen jó vagy finom, de abbahagyhatatlan.

Almás párolt káposzta Hozzávalók: 1 fej lilakáposzta 1 db vöröshagyma 2-3 db alma 1,5 dl édes vörösborkristálycukor babérlevél köménymag olívaolaj Elkészítés: A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit...

Miki rózsaszín kacsamellett evett káposztalekvárral (párolt káposzta) és salottás (hagymás) burgonyával. Így utólag belegondolva, ez szintén és akaratlanul jó tesztétel volt, holott nem tesztelni mentünk, hanem jót enni. Egy hatalmas kacsamell érkezett gyönyörűen megsütve.

Párolt káposzta
Párolt káposzta Update1
Párolt karalábé
Párolt kelbimbó
Párolt rizs mikroban készítve
Párolt vegyes zöldség
Petrezselymes újburgonya
Pirított újkrumpli paprikával
Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve)
Póréhagymás - Karfiolos püré
Póréhagymás karfiolpüre
Poutine ...

persze azért nem tökéletesen a hurka mása lett (nem is az volt a cél), de a kiindulópont annak a kérdésnek a megválaszolása volt, hogy mit egyen egy vega mustár és párolt káposzta mellé. megboldogult húsevő koromban nagyon szerettem a hurkát. a véreset.

Parolt kaposzta csősz módra
Párolt káposzta csősz módra (Nagyapó! Beírhatod a szakmákhoz.) 50 dkg zsenge káposzta, 1 kk. só, kevés víz, A mártáshoz: 15 dkg olvasztott vaj, 1 főtt tojás, 1 cs. kapor. A cikkekre vágott káposztát fedő alatt kevés sós vízben p ...

Egy jénai alján elterítjük a párolt káposzta felét, majd erre tesszük az átsült hús szeleteket, végül befedjük a maradék káposztával.
Az edényt a tetejével, vagy alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.

Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd a párolt káposzta negyedével meghintjük. Utána összehajtjuk, és hidegen pihentetjük. Negyedóránként négyszer hajtogatjuk, és mindannyiszor megszórjuk a káposzta arányos részével. Utoljára félórás pihentetés után deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk.

Címkék: fehérbor, libacomb, lila párolt káposzta, rókagomba, szárnyas étel, Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztáva
3 megjegyzés:
Fantasztikus lakoma, megéhezik tőle az ember.

Vasárnap: tyúkleves szárnyas gombóccal, tyúkhús almamártással, párolt káposzta sertéshússal, pulykapecsene salátával. Zsírban sült derelye. Csemege.
Hétfő: marhahúsleves májas galuskával, boeuf a la mode, apró burgonyával és makarónival, farsangi fánk. Csemege. ...

Mézeskalács, marcipán, kompótok, darált húsok, kolbászfélék, véres hurkák, párolt káposzta, likőrök fűszerezésére használjuk. A curry keverékek egyik alkotóeleme is lehet.
Ceylon és India az őshazája, de ma már termesztik Dél- Amerikában is. Terméstokja lehet fehér vagy zöld.

A sült liba igazi körete a párolt káposzta. Alap recept nem csak Márton napra, de bármikor, ha libát, vagy kacsát sütünk.
h i r d e t é s
A cikk a hirdetés után folytatódik ...

Emellett lesz még a szokásos sült tarja, hurka, főtt krumpli, párolt káposzta, éjfélkor (ha kibírjuk addig) virsli. Másnap korhelyleves.
Hozok nektek is néhány ötletet, hátha épp jól jön. Olyanokat választottam, amelyek előre elkészíthetők: ...

Az alaprecept a már sokadszorra készített, kedvenc párolt káposzta köret. A konfitált kacsához készült lilakáposzta csak nem akart elfogyni, de annyira jó volt, hogy krémlevesként folytatta életútját.

Prága, sült kacsacomb, párolt káposzta és knédli :-) Valami igen hasonló volt...
S házi fekete sör, istenem :-))
Vagány a vélemény ikszelés!
Garffyka írta... ...

Míg gyerekként boldogan rágcsáltuk a nyers káposztatorzsát, amikor a konyhában párolt káposzta készült a kacsa mellé, addig felnőttként ritkán jut eszünkbe zöldségpucoláskor, hogy a karalábé, karfiol vagy brokkoli torzsája és levelei ugyancsak fogyaszthatóak, sőt finomak! ...

A felszeletelt sülthurkát, kolbászt törtburgonya és párolt káposzta körettel tálalják. Éttermekben a mai gyakorlat szerint tetejére naturbordát tesznek. Vacsora végén friss hájas pogácsa kerül az asztalra, amit borozgatás közben fogyasztanak.
Összefoglaló kérdések ...

2012.08.09. 11:04 Címkék:Almás lila káposzta, Almás párolt káposzta, káposztasaláta recept, Lila-kápi-almával, Lilásan-almásan, Párolt lila káposzta almával
További cikkek a szerzőtől
Kapcsolódó cikkek ...

Utóbbi esetben a párolt káposzta cserépedényben vagy jénaiban kerüljön az asztalra, a szaftot pedig szűrd le csőrös tálkába. Te magad is feldarabolhatod a kacsát az asztalon késsel vagy húsvágó ollóval - olyan puha lesz, hogy a meg-felelő helyeken szinte magától szétválik.

Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 10 dkg párolt káposzta, 10 dkg gépsonka, 8 dkg kenyérszalonna, 1 csomag mirelit nudli, 2 db burgonya, 1 tojás, 8 evőkanál liszt, só, őrölt bors.

Csorbaleves erdélyiesen
Sült csirkecombok barbecue
Párolt káposzta
Hagymás sütőtökös spagetti
Lecsós ponty
Diós almasaláta
Aprósütemény gyerekeknek ...

Birsalmás bableves böjtösen
Pezsgős párolt káposzta
Birsalmás bableves
Birsalmával töltött vadkacsa ...

tál aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás
kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl
felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta.
A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, ...

Főoldal » Köret étel recept » Almás, fehérboros párolt káposzta
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre: ...

Címkék: bőrös süldőcomb, disznótoros káposzta, ebéd, hagyományos magyar ételek, hétköznapi disznóságok, magyar konyha, toroskáposzta, vacsora, édes-savanyú párolt káposzta
6 megjegyzés:
Érdekes, hogy nincs benne fűszerpaprika. A lucskoskáposztához szokott szememnek hiányzik.

Köretnek kínáljuk, elsősorban vadakhoz, barna húsú szárnyasokhoz, párolt káposzta mellé.
A tócsnit édességként is fogyaszthatjuk, ehhez a krumpli mellé egy kis almát is kell bele reszelnünk, majd lekvárral egy finom kis desszertet tehetünk az asztalra.

Hozzávalók: 35 dkg főtt burgonya, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 3 kk só, 1 kk cukor, 2,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 35 dkg párolt káposzta
Bővebben...
Rózsa lepény ...

Mi került a tésztájába? 20 deka finomliszt, 10 deka hajdina liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál só, 15 deka vaj (tejmentes margarin), 1 tojás, 1-2 evőkanál hideg víz. A töltelékbe: fél fej, előre megpárolt káposzta, 1 tojás, 1 deci tejföl, 15 deka füstölt sajt, 1 kis csokor medvehagyma.

A nagylyukú tárcsán darált húst sózom‚ fűszerezem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd az egészet jól összekeverem. Vékony kolbászbélbe töltöm, majd kizsírozott tepsibe téve sütőben megsütöm. Köretnek tört burgonya és párolt káposzta illik mellé.
Friss kolbász (sütni) 4.: ...

Ma este szűk körű házibuli lesz nálunk (6 fő, magunkat is beleszámítva), a lencsesalátán kívül készülök még konfitált süldőpecsenyével. Nem malac, hanem fiatal disznó, azaz süldő, a hentes szerint nem óvodás, hanem iskolás (hát nem marha jó fej?:))) ) Lesz hozzá almás-pezsgős párolt káposzta is, ...

Az utolsó 10 percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. Ha elkészült, a kacsát melegen tartjuk, a pecsenye levét leszűrjük, és a liszttel behabart tejszínnel sűrűre főzzük. Párolt káposzta, almapüré és burgonyagombóc illik hozzá.

A krinolin vagy szafaládé héját lehúzzuk, hasábokra szeleteljük, és a hagymával elkeverjük. Belerakjuk a paradicsompürét, mustárt, fokhagymát és megszórjuk majorannával. Felöntjük a húslével, és lefedve 5-10 percig pároljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá kevés tejfölt. Főtt tészta és párolt káposzta ...

kész, ízlés szerint meglocsoljuk egy kis ecettel (csak óvatosan! Inkább többször öntsünk és kóstoljunk, minthogy elrontsuk…). Ha úgy érezzük, akkor tehetünk egy csipetnyi cukrot is bele. A virslit grillsütőben süssük szép barnára, majd morzsolt petrezselyemmel tálalhatjuk a párolt káposzta ...

A hívogató beszéd után következik az ünnepi zsákmány elfogyasztása, melynek sorrendje a következő: Kaszinó tojás - sertés és borjúsült - párolt káposzta és sült burgonya - vegyes saláta - káposztás és almás rétes - 2 pohár sör.

Körete krumplipüré, párolt káposzta vagy párolt rizs.
A liba májából készített sült máj pedig egyszerűen leírhatatlan! A májat az elkészült liba mellé az utolsó percekben dobjuk a tepsibe és az akkora sül át vajpuhára, amikorra a liba pecsenye is szép pirosra sül meg.

(1) mandula (1) marha (2) mascarpone (1) medvehagyma (6) medvehagymapaszta (1) méz (1) mézeskalács (1) mozzarella (1) muffin (4) nyelv (1) nyúl (1) olajbogyó (2) omlós tészta (1) padlizsán (2) paella (1) palacsinta (1) pangasius (1) paradicsom (1) paradicsomszósz (1) parmezán (4) párolt káposzta (1) ...

- Ha a tészta kifőtt, szürőkanállal szedjük ki a vizből és rakjuk azonnal a párolt káposzta közé; sót és izlésünk szerint zsirt is tegyünk bele. Kavarjuk jól össze, hogy a káposzta mindenütt egyenlően legyen a tészta között.

Ezt követte főt hús párolása, melyhez ecetes tormát fogyasztottak. A főfogás két tálon érkezett. Az egyiken toros káposzta volt, a másikon sült hurka-kolbász, párolt káposzta, tört burgonya, az egész napos kemény munka után bizony jól esett a kiadós vacsora.

Comb - liba, füstölt, párolt káposzta
Combok - nyúl, tejben sült
Confettura di fragole al microonde (Eperlekvár mikróban)
Cookie - kókusz
Cool - drinks
Copf - müzli
Corba od pecurki sa krompirom - (Szlovén krumplis gombaleves)
"Cordon Bleu" - palacsinta (Sajtos-sonkás rántott palacsinta) ...

(1) paradicsom (9) paradicsomlekvár (1) paradicsomleves (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos spagetti ropogós húsgombócokkal (1) paradicsompüré (1) paraj (1) parajos lencsesaláta (1) parfé (1) paris/budapest (1) pármai sonka (3) parmezán (7) párna (1) parno graszt (1) párolt káposzta (3) ...

Lásd még: Lásd még: Párolt, Leves, Paradicsom, Saláta, Hagyma

◄ Párolt hús   Párolt kelbimbó ►
 
RSS Mobile