Kezdőlap (Parfé)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Parfé


 

Parfé

Gasztronómia  Parázson sült  Parfétorta

Parfé
Fagylaltszerű édesség.
A francia parfait (tökéletes, fagylaltféle) átvétele az eredeti kiejtés szerint. Ez a latin perfectus folytatása, eredetéről lásd perfekt.


Rumos Szilvaparfé:
Hozzávalók:
25 dkg kimagozott szilva, 25 dkg cukor,
fél dl víz, 1 dl rum, 6 tojás,
1 rúd vanília, 4 dl tejszín,
pörkölt mandula a díszítéshez ...

Hogyan készül a Mákparfé áfonyaöntettel?
Elkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet felforraljuk. A tejbe belekeverjük a mákot, a citromhéjat, a cukrot, és állandóan kevergetve lassú tűzön kb.

Előző nap összeállítjuk a t. A rumot, mazsolával, a baracklekvárral, a mákkal összefőzzük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig verjük habverővel, majd gőz fölött krémesre keverjük.

Tálalás előtt 15 perccel kivesszük a parfét a mélyhűtőből. Az öntethez csomómentesre elkeverjük a kakaót a cukorral és 2 dl vízzel, felforraljuk.

Tegyünk félre pár szem meggyet a díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.
Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.
Küldte: Szani konyhája ...

Kategóriák: Édességek
Szabad kategóriák: Advent, Édességek, Fagylaltok, Karácsony, Karácsonyi sütemények, Pikáns szilvás receptek, Ünnepi finomságok, Valentin nap
Címkék: egzotikus, gyors, parfé, mézes, édesség, finom, desszert ...

Esetleg lehűtjük. A tálalás előtt a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy a elváljon a formától. A szószt hidegen vagy melegen tálaljuk mellé. A tetejét esetleg megszórhatjuk porcukorral! ...

Parfé csokival
Lágy, krémes, édes parfé roppanós, sötét csokirétegekkel. Hmmm.
Nem is olyan elérhetetlen :-)

Csokoládés parfé

hozzávalók - 3 normál méretű muffinformához ...

A elkészítése:
A ribizlit megtiszítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen.) ...

a parféhoz:
1 adag házi pillecukor (vagy 20-25 dkg bolti)
50 dkg málna
4 dl tejszín jól behűtve ...

Eper
Hozzávalók:
1 csomag piros tortabevonó zselépor,
1 dl málnaszörp,
1 ½ dl víz,
25 dkg lecsumázott, összevagdalt eper,
½ l vaníliafagylalt,
félbevágott apró habcsókok; ...

Eperparfé
ď"żElkészítés
1. Az epret a cukorral és a frissen facsart citromlével botmixerrel pürésítem. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom az eperpürébe.

Túró
Tudom, a múltkor azt írtam, hogy elfogyott a házi túróm, ez bizony igaz, no de ez nem akadály arra, hogy újabb túrós finomság szülessen. Ugyanis a faluban, ahol lakom árulnak friss tejet, így aztán magam készítettem a hoz a túrót.

MÁLNAPARFÉ
Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 20 dkg Koronás Befőzőcukorral készült málnalekvár; a piskótalaphoz: 6 dkg liszt, 6 dkg Koronás Finom Kristálycukor, 3 tojás; a díszítéshez: 10 dkg tejszín, 10 dkg friss málna, 5 dkg csokoládé.

Finom torta
2 csomag pudingpor (én eperrel és vaníliával készítettem)
2 Ă- 5 dl tej
2 Ă- ízlés szerint 3-5 evőkanál cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg margarin
10 dkg mazsola
2 csomag (400 g) babapiskóta ...

Málnaparfé
A málnaparfé még sokkal- sokkal finomabb, mint a ribizliparfé...
Ugyanúgy készül.
Nyamm.

Málna
Hozzávalók:
2,5dl tej, ½ csomag vanília pudingpor, 2 tojássárgája, 1 vanília rúd, 4 evőkanál kristálycukor, 35dkg málna / lehet fagyasztott is/, 8dkg porcukor, 2db citrom leve, 4dkg zselatin, 4dl tejszín, darabolt mandula, ...

Citrom parfé
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

A hoz a tojások sárgáját a tejszínnel és a vaníliával vízgőz fölött, állandó kavarás mellett (habverővel) sűrűre főzöm. Ok, nem vízgőz fölött szoktam, hanem kis lángon. De könnyen rántottásodhat, ha nem vigyázunk.

A parféhoz jól jön valami ropogós: ez lehet pirított dió vagy mogyoró is, meg valami kis szósz, de a Csokiszósz Frakció kísérleteit verjük vissza.
Bejegyezte: Piszke dátum: 09:46 7 megjegyzés
Cheesecake parfé eperrel ...

A alapreceptje 1934-ből, az Ínyesmester szakácskönyvéből származik. A habfixálón/keményítőn kívül nem tartalmaz mesterséges anyagokat.
Csokis keksz talp:
- 20 dkg babapiskóta összezúzva ...

A parféhoz:
50 dkg natúr joghurt
2 db tojás, (szalmonella ellen kezelt)
2 dl hideg habtejszín
20 dkg porcukor
1 db vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
A ribizli mártáshoz:
25+25 dkg piros ribizli
1,5 evőkanál ribizli likőr, (pl.

A tortát tetszés szerint habcsókkal, egész málnaszeletekkel, csokoládéöntettel és citromfűvel diszítjük, majd szobahőmérsékleten további kb. 10 percig állni hagyjuk. Azonnal fogyasztjuk.
Megosztás Facebookon ...

Mák parfé
Hozzávalók:
1000 ml tejszín, 30g margarin, 1 db citrom és lime, 100 g cukor, 100 g darált mák, 4 db tojás, vaníliás cukor - ízlés szerint, 30 g vaj
Mártáshoz: 150 g meggy, 50 ml konyak, 180 g meggylekvár, 1 evőkanál méz, fahéj ...

Gesztenye
Mi kell hozzá? 3 tojásfehérje, 2 dl tejszín, 15 deka porcukor, 20 deka gesztenyemassza, 10 deka aszalt szilva illatos fehérborban puhára főzve.

Ribizlis parfébomba
Könnyű, egészséges és nagyon finom! Épp most érnek a legfinomabb bogyós gyümölcsök: készíts velük olyan csemegéket, amiket nem kell sütni-főzni, ezért minden vitamin érintetlen marad bennük.

Csokoládé
Hány személyre: 4
» 12 dkg csokoládé
» 6 dl tejszín
» 3 tojássárgája
» 1/4 vaníliarúd
» 12 dkg porcukor ...

Epres túróparfé
Hozzávalók:
30 dkg eper, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 2 dl kefír, édesítő, csipet só.

Egzotikus recept
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Cimkék: parfé, panna cotta, mascarponekrém, mascarpone, gyümölcs recept, Laptopkonyha ...

Habos eper
Hogy ez pontosan sherbet-e avagy nem merném meghatározni, viszont megaegyszerűen összeállítható és szuperfinom! ...

Joghurtos eperparfé
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben: Édességek ...

Lásd még: Lásd még: Citrom, Saláta, Torta, Zöldség, Leves

Gasztronómia  Parázson sült  Parfétorta

 
RSS Mobile