Kezdőlap (Palócleves)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Palócleves


 

Palócleves

Gasztronómia  Palócgulyás  Pálpusztai

Palócleves elkészítése:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk az apróra kockázott megmosott báránycombot, a zúzott fokhagymát, a köményt és addig sütjük, amíg fehér lesz a hús.


Palócleves
Palóclevest nem olyan régen főzök, ez eddig nem az én reszortom volt. De Ponty születése után már a saját szüleim is felnőttnek nyilvánítottak, szóval el kellett kezdeni.

Palócleves
Eredetileg ürü (birka) húsból készül, de jó sertés, vagy akár pulykahúsból is.

Palócleves lisztérzékenyeknek
A magyarok egyik hagyományos étele a palócleves, készítsd el te is otthon. A magyarok specialitásával kínáld lisztérzékeny barátaidat is.
__hirdetés__ ...

Palócleves
Szívlágyító .és testet melengető ez a leves, ám becsapós, hiszen igazából nem is Palócföldről származik!
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Palócleves
Természetesen ez is kedvenc. Az az igazság, hogy két kezemen meg tudom számolni, hány féle ételt nem szeretek. Még úgy is, hogy felkerült a listára a padlizsán. Szinte nincsenek is kedvenc ételeim, mindent imádok! ...

Palócleves
Feltöltő: Marcsi Kategória: Levesek 0 464 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Palócleves
A gulyás egyik alternatívájaként szoktam ezt a levest főzni nem csak itthon, hanem kerti főzőcskék alkalmával is. Egyszerű, magyaros, de mégis más, mint az állandó és megszokott gulyás-pörkölt bográcsok.

Palócleves bográcsban - Bográcsos ételek
Jellegzetes levese a magyar konyhának a PalóclevesA palóclevest ellentétben a nevével a palócok nem ismerik, hanem a "jó Palóc" Mikszáth Kálmán nevéhez fűződik. Bográcsban az igazi!
Még több bográcsos recept! ...

Palócleves A hagymát apróra vágom és zsíron sárgára pirítom, beledobom a felkockázott húst, megszórom a paprikával, kevés köménnyel, sózom, ráteszem a zúzott fokhagymát,majd idönként kevés vizet hozzáadva félpuhára párolom.

Palócleves recept
Elkészitettem. A vasárnapi húsleves háttér e szorult. Ez a leves a sláger. lmádjuk.
14733 ...

» Palócleves
» Erdélyi fokhagymaleves
» Finom káposztaleves
» Török joghurtleves
» Házi zöldborsóleves
» Erdélyi gulyásleves
» Toscanai paradicsomleves
» Nápolyi zöldségleves ...

Elsőként maga Gundel János úr készítette el, és az István főherceg Szálloda nevezetes különszobájában tálalták. A fáma szerint Mikszáth Kálmán kétszer is szedett a palóclevesből, nem is csoda.
Palócleves ...

Jól kifőztem » Receptek » Húsos levesek » Palóclevesek
Alkategóriák
rántott sajtok
grillezett sajtok
egyéb sajtos receptek ...

Palócleves
Ma a Köztisztviselők Napja tiszteletére nem dolgoztam. Ráérősen kezdtük a napot, a szokásos ötórai ébresztő híján nyolckor keltünk, reggeliztünk, henteshez meg boltba mentünk, főztem, egyszóval nem csináltunk semmi különöset.

Palócleves- az "igazi"
Számtalan eredetjelölés olvasható a palóclevessel kapcsolatban, nem árt belenézni néhányba, mielőtt először nekiállunk palóclevest főzni.

Palócleves
Illetve "palócleves".
Ugyanis az igazi, hamisítatlan verzió ürühúsból készül - nálunk viszont olyan ritka a hentesnél az ürü, mint a fehér holló. Tényleg, mit csinálnak a birkákkal, hová tűnnek el?

Palócleves
A húst kb. másfél centis kockára vágjuk. A finomra vágott fokhagymát és hagymát zsírban üvegesre pírítjuk, pirospaprikával megszórjuk, egy kevés vízzel azonnal felöntjük.

Palócleves
A Birodalom az elmezavar intézménye, kodifikációja; őrült, és őrületét erőszakkal kényszeríti ránk, hiszen a természete az erőszak. Ki a Birodalommal harcba száll, azt megfertőzi az elmezavar.

Palócleves
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 50 dkg kockázott burgonya, 50 dkg kockázott pulykahús, 30 dkg zöldbab - lehet fagyasztott, vagy konzerv -, 2-3 gerezd fokhagyma, igény szerint pirospaprika, majoránna, só, őrölt bors, 1-2 babérlevél, ...

Palócleves
Az egyik kedvenc levesem. Savanykás, tartalmas. Én friss ropogós kenyeret is szoktam hozzá enni. Nem kifejezetten egészséges, de nagyon finom.
Hozzávalók: ...

Palócleves
Az eredeti "Palóc leves" birkahúsból, ürühúsból készült.
Én ezt sertés lapockából főztem.

Palócleves
Hozzávalók 40 dkg gulyásnak való marhahús, például pacsni (vagy birkahús), 1 nagy fej vöröshagyma, kb.

Palócleves
Gyömbéres csibemell narancsos rizzsel
Kérdések és válaszok
Rumos meggyszósz
Diós-meggyes muffin
Tönkölyös - nyanyás kenyér
öregtészta, becenevén nyanya :))
Részei a konyhámnak, része a konyhádnak ...

Palócleves
hozzávalók
1,5 dl olaj
2 db közepes fej vöröshagyma
1 kk fűszerpaprika
75 dkg bármilyen hús (ha marhát használok,akkor kockázás után 2-szer forrázom és azt a levet nem használom fel)
40 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
2 babérlevél ...

Palócleves
Kategória:levesek Legfontosabb hozzávalók:marhahús, vöröshagyma, pirospaprika, zöldbab, burgonya
Részletek...
Tojásos Metélt
Kategória:tészták Legfontosabb hozzávalók:tojás, zsír, tejföl ...

Palócleves-Petimnek
Hízott libamáj ( az az igazi,az a különleges) -Nekem

...

Palócleves
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 90 perc
nehézségi fok: normál
értékelés: ...

Palócleves
Nagy magyar klasszikus, mely eredetileg ürühúsból készülne, de nyugodtan használható ehelyett marha, vagy - mint az én esetemben - sertéshús is. Fontos, hogy pörköltnek való, ne túl száraz húst válasszunk.
Hozzávalók ...

Palócleves
50 dkg báránylapocka (színhús), 10 dkg zsír, 2 fej tisztított vöröshagyma, 30 dkg tisztított burgonya, 30 dkg tisztított zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 nagy cs. petrezselyemzöld, kb.

Palócleves
Kevés zsíron 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 10 dkg ürühúst kis kockákra vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, kevés pirospaprikát.

Palócleves I.
Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 20 dkg zöldbab, 20 dkg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, kömény, pirospaprika, őrölt bors, petrezselyem, só, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

Hamis palócleves

Kevés zsíron fél fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk.
Közben személyenként 10 dkg sertés apróhúst kis kockára vágunk, majd
megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Csirke, Zöldség, Tejföl, Saláta

Gasztronómia  Palócgulyás  Pálpusztai

 
RSS Mobile