Kezdőlap (Pácolás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pácolás


 

Pácolás

Gasztronómia  Pácok  Pácolt

A pácolás alapjai
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
A pácolás:Száraz pácoláskor a sózott húsok levét 1 hét múlva fűszerezhetjük: 0.5 l vízben főzzünk fel babérlevelet, koriandert, fokhagymát. Ezzel öntözzük meg a húst.


PÁCOLÁS SÜTÉSHEZ A pácolás célja ilyenkor az, hogy puhítsuk, szaftosítsuk és ízesítsük a sütésre váró húsokat. Ennek során fűszeres olajban, tejben, vagy vízzel főzött páclében "áztatjuk" a húst.

Hogyan készül a Pácolási módok?
Elkészítés:
Néhány dologra azonban oda kell figyelnünk, hiszen a különböző állagú és vastagságú húsok elkészítése nem azonos időt igényel.

Vizes pácok készítése (nagyobb darabok pácolására):
Apróra vágott fehér és sárgarépát, vöröshagymát, egész fekete borsot, borókabogyót, babérlevelet teszünk a vízhez. Ecettel, citromlével vagy tárkonyos ecettel ízesítjük.

Pácolás, grillezés
Noha a nagy nyári grillezések ideje letűnt, az ősz még mindig elég enyhe ahhoz, hogy a baráti társasággal az ember kivonuljon a kertbe, és tűz körül ülve nagyokat egyen és beszélgessen.

Pácolás után felszeletelem, kiklopfolom. Vigyázzanak, mert a hátszínt nehezebb klopfolni, mint más húst. Sózom, borsozom, serpenyőben megsütöm.

Az olajos pácolásnak, a kicsit újabb verziója, amikor kész fűszer sókat, pác keverékeket használnak. A pácolás ugyanúgy olajban történik, csak ebben az esetben a fűszerek már előre összekevert zacskós 'csodák'.

Só mentes pácolás és fűszerezés
Szeretnénk ha a bepácolt húsunk nem száradna ki? Vagy ha ízesítünk, fűszerezünk azok
csak annyira legyenek sósak, mint mi akarjuk. Észrevettük már, hogy bizonyos ételízesítők, ...

Füstölt húsok pácolása receptje
Mit kell tudni füstölés előtt?
Tavaly a saját paradicsomomból készítettem szószt, a bazsalikom bokraim több üveg pestóval, a pepperónim és az almapaprikáim pedig több üveg savanyúsággal töltötték meg a spájzom.

Húsvéti sonka pácolása, főzése
Néhány praktikum, tipp a Húsvéti sonka pácolásához, főzéséhez: ...

Ha jól átitta a szószt, sötétbarna színű lesz a csirke. Pácolás után, nyárson kisütjük. Csirkemell alap pácolás: Az olajat és a fűszereket összekeverjük. Beletesszük a csirkemelleket. Pár óra után, kis olajon kisütjük.

Főoldal› Receptek › Általános › Olvasóink küldték › Őzgerinc pácolása
Őzgerinc pácolása
beküldő: vajdamarta
elkészítési idő: 15+ perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Pácolás - A pácolás célja a tartósítás és az ízjavítás. Megkülönböztetünk nedves és száraz pácokat. Ízletesebbé, hosszabb ideig eltarthatóvá, porhanyósabbá teszi a húsféléket, esetleg zöldségeket.

Pácolás
Hogy a szárnyas porhanyósabb és fűszeresebb legyen: 3 evőkanál citromlevet 2 evőkanál szójaszósszal összekeverünk, és ezt a pácot a húsra kenjük. Lefedve kb 1 órára a sütőbe tesszük.

Pácolás
A sózást követi a pácolás művelete. A pácolásnál mindig ügyeljünk arra, hogy a páclé állandóan ellepje a húsunkat.

A pácolás rejtelmei
A sonkakészítés az idők során a sajtkészítéshez vagy a borászathoz hasonlóan sajátságos eljárásokat kívánó, nagy szakértelmet igénylő tevékenységgé fejlődött.

A pácolás a húsok tartósításának elterjedt módszere. Pácoláskor sókeveréket, úgynevezett pác-sót használnak fel, ami a konyhasó mellett Na- vagy K-nitrátot vagy nitritet tartalmaz.

Pácolás
Akkor lesz igazán puha és ízletes, ha a húst elkészítés előtt pácolod. Erre a célra a bor és az ecet egyaránt alkalmas. Önts 3/4 liter vízhez 2 dl bort vagy ecetet, adj hozzá például vöröshagymát, fokhagymát, zöld fűszereket (pl.

Szárazpácolás
Először éles kés segítségével lefejtjük az inakat és eltávolítjuk a faggyús részeket, majd a húst fűszerezzük, majd zománcozott vagy üvegedénybe rakjuk és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje.

A sonkapácolás titkai, avagy van-e magyar sonka?
A Magyar Konyha legfrissebb (4.) számában érdekfeszítő írások olvashatóak sonkaügyben. Érdemes elolvasni.
Bejegyezte: Alexa Christi dátum: 18:50 ...

Jöhet a pácolás!
A pácolás alapvető szerepe a hús porhanyósabbá tétele, de szaftosítja és ízesíti is a sütésre váró húsokat.
Ennek során fűszeres olajban, tejben, vagy vízzel főzött páclében "áztatjuk" a húst.

Pácolással, fűszerezéssel még izgalmasabbá tehetjük pecsenyénket. A feldarabolt nemes húsra daráljunk borsot, lehetőleg durva, nagyra zúzott legyen, akár többféle bors is kerülhet a darálóba.

Pácolás
A pácolás,Pácolással elsősorban fűszerezzük és leginkább tepsiben sütésre vagy grillezésre készítjük elő a különböző húsféleségeket.

Pácolás után szűrőkanállal lecsöpögtetem a húst a zöldségekkel (kiszedve a fűszereket), és kis adagokban nagy lángon elősütöm egy serpenyőben. Ezután mehet a kacsasütő edénybe (lehet jénai, cserépedény...

Pácolás: A pisztráng pácolásához az alábbi pácot használtuk: 10 l víz, 1 kg só, 0,5 l száraz fehérbor, 1 deka őrölt fekete bors, 10-20 db összezúzott borókabogyó. Ezen kívül, ha volt, tettünk bele egy fél citromot, amit a pácban 'nyuszkoltunk' össze.

Pácoláshoz: 1-2 nagy
lilahagyma (a hal méretétől függően), 1 csomó kapor, borecet v. almaecet (ki mennyire szereti), só, fehérbors.
Elkészítése: A halat megtisztítod, megmosod, a bőrét ...

Pácolás: olíva olaj, szeletelt hagyma, mustár, őrölt fekete bors, friss kakukkfű. Két napos pácolás után a húst kivesszük a pácból és lefagyasztjuk. Amikor teljessen megfagyott, szeletelőgéppel vagy nagyon éles késsel hajszál vékonyra szeljük.

Pácolás után a hússzeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, aztán a megszokott módon először lisztbe, aztán villával fölvert, enyhén megsózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.

pácolás fűszerekkel, olajjal, citrommal.
fűszerpaprika
lecsós (esetleg pörköltes), többnyire csípős paprikás...

Pácolás
A fizikai része: pácsó összekeverése az alapanyaggal.
A kémiai része: a vizet megkötő NaCl, a NaNO3 és a KNO3 átalakul NO2-vé. Így készül például a téliszalámi.
Füstölés ...

Pácolás: A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök. Pácolási idő: 2 nap.

Pácoláshoz szükséges anyagokat vizben felforraljuk majd lehűtjük, beletesszük a szarvas combot, hogy ellepje a páclé, és legalább 24 óráig hűtoszekrényben érleljük.
Töltött alma:
Alma (savanykás,pl: jonatán) 4db
Mirelit gesztenye 100 g
Méz 30g ...

A pácolást követően a kiterített hússzeleteket sózzuk, megkenjük 2-2 evőkanál pestoval, hosszában félbe, vagy negyedbe vágott póréhagymát helyezünk rá, majd óvatosan felgöngyöljük.

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Leves, Zöldség, Paradicsom, Citrom

Gasztronómia  Pácok  Pácolt

 
RSS Mobile