Kezdőlap (Pacalleves)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pacalleves

Gasztronómia  Pacal  Pacalpörkölt

PACALLEVES
A megtisztított pacalt sós vízben puhára főzik és metéltre vágják. Hagymás rántást csontlevessel felengednek, majorannával, köménymaggal ízesítik, hozzáadják a pacalt, és rövid ideig együtt főzik.
Tekintsd meg az alábbi videóban szereplő elképesztő ételkölteményeket! ...


Pacalleves
Pirított zsemlekockával vagy főtt tojással tálaljuk.
Hozzávalók: ...

Pacalleves kolozsváriasan A pacalt megmossuk, sóval bedörzsöljük és kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük.

Pacalleves
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tisztított pacal, 1 répa, 1 zöldség, 2 burgonya, 2 ek. tejföl, fokhagyma vagy fokhagymakrém, csípős pirosarany, olaj, liszt, pirospaprika, só, bors ...

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a pacallevest másnaposság ellen is fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hasonló receptek: ...

Szlovák ~ - Pozsony
A tisztított, legalább kétszer sós lében előfőzött pacalt csíkokra vágjuk. Zsiradékot forrósítunk a fazékban, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Kevés liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Erdélyi ~
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

~
(SHMENKA)
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc, valamint a lencse áztatási ideje
Hozzávalók: ...

~ pirítóssal
60 dkg pacal, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 közepes zeller, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 6 dl 100%-os paradicsomlé, 1 doboz lila konzervbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 2-3 babérlevél, ecet, ételízesítő ...

Bolgár ~
Fél kg előfőzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erőleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoránna.

Savanyú pacalleves, I
30 dkg marhapacal, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1-1 késhegynyi őrölt koriander, mustármag, babérlevél, ízlés szerint ecet (citromlé), mustár, só, őrölt fekete bors, cukor ...

~t nem szeretem, de pörkölt az jöhet!!!
Gabah ha detto...
Ok, megbeszéltük! Várlak! :-) ...

Görög ~
A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy ... tovább ...

Készül a ~:
Végeztük, lezserkedhetünk:
Nagyon sok minőségi terméket állítottak ki, és lehetett megkóstolni: ...

@váj mí: ~t én sem ettem még, és bár a pacalt szeretem, arra nem vágyom hogy híg lében úszva egyem meg.
Válasz erre ...

Piemontei ~
Hozzávalók: 5 dkg húsos szalonna, 1 szelet zeller, 2 szál póréhagyma, 2 db burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél (egész), 2 szál zsálya (friss), 5 dkg vaj, 1 liter húsleveslé (forró), 70 dkg borjúpacal (előfőzött), 40 dkg kelkáposzta, 2 evőkanál parmezán sajt, só, ...

Piemontei ~
Minestra di trippa alla piemontese hozzávalói: ...

Tolnai - Kálmán, ~ kolozsváriasan
Tolnai - sváb húsoshurka
Tonhalas crostini (Crostini di tonno)
Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)
Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)
Tonhalas - pizza
Topor - torta (liszt nélküli csokis diótorta)
Tordaiasan - malacz pecsenye
Torma - ecetes ...

Engem az erdélyi ~ izgatott. Először kipróbáltam ezt a malackarajos változatot. Tetszett fenemód. Rájöttem, hogy az a savanyított ceruzapaprika, amelyet minden gond nélkül lehet reggelihez eszegetni, a levesben sokkal jobban csíp.

Lassacskán kikerült a szó az ellenőrzésem alól, nemcsak motívum lett (vagy ahogy a rosszindulat mondja: önismétlés), nemcsak egyre többet foglalkoztam vele - ha Bulgáriára gondoltam, tárkonyos ~ek képződtek meg előttem, ...

Mexikóban és dél-amerikai országokban népszerű gyógymód a fűszeres ~ fogyasztása. A pancita nevű étel fölött vasárnap reggelente sok esetben látni véreres szemű, meggyötört arcú férfiakat, akik ettől remélik az üdvösséget.

Kisült húsra, halra kenik, ~hez külön tálalják és mindenki maga ízlése szerint tesz a kitálalt levesbe, köretekhez szintén külön adják. A legegyszerűbb puliszkából (alap-puliszka, post közepe fele) is fenséges eleséget varázsol néhány kiskanálnyi fokhagymás vagy petrezselymes muzsdéj.

És így volt ezzel Herr Paprika is, aki szerintem titkon külön piros pontot ad a lengyel konyhának azért, mert szinte bárhol lehet ~t enni.

A Bódi Margó receptjei pont ezért olyan jók, mert elég hagyományosak, mint például a ~. Igaz nem szeretem a pacalt, de azért elég jól néznek ki a képek. A halat se szeretjük meg azt se tudom elképzelni, hogy szőlőt tegyek mindenféle húsételbe, pláne levesbe.

A Fiakergulaschra tükörtojást ütnek, az úripörköltet (Herren-gulasch) karikára vágott csemegeuborkával adják. Ahogy az osztrák konyha átvette és átalakította a magyar gulyást, úgy vette és alakította át a belsőséget a cseh konyhából, a ~t a nálunk is jól ismert pacalraguvá változtatta, ...

Két további nevezetes savanyú leves a tüdőleves egyéb disznóbelsőséggel és a gyomorból készült ~, mindkettő ecettel. A századfordulóig minden országrészen előfordultak lakodalmi ételként is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Pacal, Leves, Tojás, Paprika, Citrom?

◄ Pacal   Pacalpörkölt ►
 
RSS Mobile