Kezdőlap (Pacalleves)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Pacalleves

Gasztronómia  Pacal  Pacalpörkölt

PACALLEVES
A megtisztított pacalt sós vízben puhára főzik és metéltre vágják. Hagymás rántást csontlevessel felengednek, majorannával, köménymaggal ízesítik, hozzáadják a pacalt, és rövid ideig együtt főzik.
Tekintsd meg az alábbi videóban szereplő elképesztő ételkölteményeket! ...


Pacalleves
Pirított zsemlekockával vagy főtt tojással tálaljuk.
Hozzávalók: ...

Pacalleves kolozsváriasan A pacalt megmossuk, sóval bedörzsöljük és kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük.

Pacalleves
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tisztított pacal, 1 répa, 1 zöldség, 2 burgonya, 2 ek. tejföl, fokhagyma vagy fokhagymakrém, csípős pirosarany, olaj, liszt, pirospaprika, só, bors ...

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a pacallevest másnaposság ellen is fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hasonló receptek: ...

Szlovák pacalleves - Pozsony
A tisztított, legalább kétszer sós lében előfőzött pacalt csíkokra vágjuk. Zsiradékot forrósítunk a fazékban, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Kevés liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Erdélyi pacalleves
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

PACALLEVES
(SHMENKA)
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc, valamint a lencse áztatási ideje
Hozzávalók: ...

Pacalleves pirítóssal
60 dkg pacal, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 közepes zeller, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 6 dl 100%-os paradicsomlé, 1 doboz lila konzervbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 2-3 babérlevél, ecet, ételízesítő ...

Bolgár pacalleves
Fél kg előfőzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erőleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoránna.

Savanyú pacalleves, I
30 dkg marhapacal, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1-1 késhegynyi őrölt koriander, mustármag, babérlevél, ízlés szerint ecet (citromlé), mustár, só, őrölt fekete bors, cukor ...

Pacallevest nem szeretem, de pörkölt az jöhet!!!
Gabah ha detto...
Ok, megbeszéltük! Várlak! :-) ...

Görög pacalleves
A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy ... tovább ...

Készül a pacalleves:
Végeztük, lezserkedhetünk:
Nagyon sok minőségi terméket állítottak ki, és lehetett megkóstolni: ...

@váj mí: Pacallevest én sem ettem még, és bár a pacalt szeretem, arra nem vágyom hogy híg lében úszva egyem meg.
Válasz erre ...

Piemontei pacalleves
Hozzávalók: 5 dkg húsos szalonna, 1 szelet zeller, 2 szál póréhagyma, 2 db burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél (egész), 2 szál zsálya (friss), 5 dkg vaj, 1 liter húsleveslé (forró), 70 dkg borjúpacal (előfőzött), 40 dkg kelkáposzta, 2 evőkanál parmezán sajt, só, ...

Piemontei pacalleves
Minestra di trippa alla piemontese hozzávalói: ...

Tolnai - Kálmán, pacalleves kolozsváriasan
Tolnai - sváb húsoshurka
Tonhalas crostini (Crostini di tonno)
Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)
Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)
Tonhalas - pizza
Topor - torta (liszt nélküli csokis diótorta)
Tordaiasan - malacz pecsenye
Torma - ecetes ...

Engem az erdélyi pacalleves izgatott. Először kipróbáltam ezt a malackarajos változatot. Tetszett fenemód. Rájöttem, hogy az a savanyított ceruzapaprika, amelyet minden gond nélkül lehet reggelihez eszegetni, a levesben sokkal jobban csíp.

Lassacskán kikerült a szó az ellenőrzésem alól, nemcsak motívum lett (vagy ahogy a rosszindulat mondja: önismétlés), nemcsak egyre többet foglalkoztam vele - ha Bulgáriára gondoltam, tárkonyos pacallevesek képződtek meg előttem, ...

Mexikóban és dél-amerikai országokban népszerű gyógymód a fűszeres pacalleves fogyasztása. A pancita nevű étel fölött vasárnap reggelente sok esetben látni véreres szemű, meggyötört arcú férfiakat, akik ettől remélik az üdvösséget.

Kisült húsra, halra kenik, pacalleveshez külön tálalják és mindenki maga ízlése szerint tesz a kitálalt levesbe, köretekhez szintén külön adják. A legegyszerűbb puliszkából (alap-puliszka, post közepe fele) is fenséges eleséget varázsol néhány kiskanálnyi fokhagymás vagy petrezselymes muzsdéj.

És így volt ezzel Herr Paprika is, aki szerintem titkon külön piros pontot ad a lengyel konyhának azért, mert szinte bárhol lehet pacallevest enni.

A Bódi Margó receptjei pont ezért olyan jók, mert elég hagyományosak, mint például a pacalleves. Igaz nem szeretem a pacalt, de azért elég jól néznek ki a képek. A halat se szeretjük meg azt se tudom elképzelni, hogy szőlőt tegyek mindenféle húsételbe, pláne levesbe.

A Fiakergulaschra tükörtojást ütnek, az úripörköltet (Herren-gulasch) karikára vágott csemegeuborkával adják. Ahogy az osztrák konyha átvette és átalakította a magyar gulyást, úgy vette és alakította át a belsőséget a cseh konyhából, a pacallevest a nálunk is jól ismert pacalraguvá változtatta, ...

Két további nevezetes savanyú leves a tüdőleves egyéb disznóbelsőséggel és a gyomorból készült pacalleves, mindkettő ecettel. A századfordulóig minden országrészen előfordultak lakodalmi ételként is.

Lásd még: Lásd még: Pacal, Leves, Tojás, Paprika, Citrom

◄ Pacal   Pacalpörkölt ►
 
RSS Mobile