Kezdőlap (Pacal)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pacal


 

Pacal

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves

Pacalpörkölt elkészítése:
A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk.


Pacalpörkölt
A pacalt többször váltott vízben jól megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, akkor a vizet leöntjük és újra feltesszük és így főzzük puhára. A vízbe sót is teszünk. Kb.

Pacalpörkölt
Nagyfiamnak ma van a születésnapja. Erre az alkalomra több olyan ételt készítettem, amit nagyon szeret. Az egyiket már elég régen kéri, hogy főzzünk, de csak most adódott alkalom rá. Ez az étel a pacal.

Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival
Nagyon laktató étel, ezért inkább éhesen fogyasztva javaslom. A pacal nem tartalmaz sok zsírt, ezért ne sajnáljuk alá a szalonnát. Erős paprikával gyomorpanaszokra kitűnő! ...

Pacalpörkölt főtt burgonyával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Pacalpörkölt főtt burgonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Pacalpörkölt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

PACALLEVES
A megtisztított pacalt sós vízben puhára főzik és metéltre vágják. Hagymás rántást csontlevessel felengednek, majorannával, köménymaggal ízesítik, hozzáadják a pacalt, és rövid ideig együtt főzik.

Pacal carbonara
Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével
Hazánk legismertebb bűvésznője, Ungár Anikó a konyhában is otthonosan mozog. Fellépései során többször is körbeutazta a földet, és amerre járt sok mindent megkóstolt.

Pacalpörkölt Bukott Angyal Módra
Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell.

Pacal magyarosan
Hozzávalók: 1,2 kg tisztított pacal, 5 kanál zsír, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 cseresznye paprika, 1 kis kanál őrölt kömény, 1 kanál pirospaprika, só, 1 kanál paradicsompüré, ...

Pacalleves
Pirított zsemlekockával vagy főtt tojással tálaljuk.
Hozzávalók: ...

PACAL KÖRÖMMEL
Hozzávalók:
13 kg pacal, 6 kg köröm, (csak sertés mellső köröm), 2 kg füstölt sertésbőr, 4 kg vöröshagyma, füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 8 db fehérpaprika, 10 evőkanál lecsó vagy darált pritaminpaprika, paradicsom, ...

Pacalleves 2. A megtisztított, jól megmosott pacalt hideg vízben felteszem főni. Kb fél órai forralást követően a vizet leöntöm róla és tiszta hideg vízre cserélem. Ezzel is fél órát forralom, lecserélem.

Pacal recept
Elkészítésí idő: 180 perc
Elkészítés: A pacalt egészben beleteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beledobom a babérlevelet, őrölt köményt. Kb. másfél kétórát párolom fedő alatt míg félphua nem lesz. Miután kihült, egy centi vasta...

Pacal cayenne-i módra
Hozzávalók 4 személyre: 100 g vaj, 4 evőkanál liszt, só, 1 mokkáskanál cayenne bors, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 3 dl tejszín, 800 g fott pacal, 2 fott borjúláb, 4 cl whisky, 3 szem citrom, 1 kávéskanál törött rózsabors, ...

Pacal
Szarvasmarha vagy juh recés gyomra, ebből készült étel: pacalpörkölt.
Ismeretlen eredetű szó.

Pacal
a kérődző emlősök gyomrának harmadik rekesze, melyet százrétünek v. leveles gyomornak is neveznek. (L. Kérődzés.) P.

Pacal
Velős és tökös bográcsos pacal főzés a szegedi Diófa Vendéglőben
Velős és tökös bográcsos pacal főzés a szegedi Diófa Vendéglőben - Veres János vendéglős és Zsika Mihály főszakács ...

Pacalleves
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tisztított pacal, 1 répa, 1 zöldség, 2 burgonya, 2 ek. tejföl, fokhagyma vagy fokhagymakrém, csípős pirosarany, olaj, liszt, pirospaprika, só, bors ...

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a pacallevest másnaposság ellen is fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hasonló receptek: ...

A pacalt alaposan átmossuk és egy nagyobb fazékban feltesszük főni. A pacal mellé teszünk egy egész fej vöröshagymát is. Kb 40-50 percig főzzük.

Előző napon a pacalt egyben kb. 1 órát főzöm sós vízben. A pacalt ezután átteszem jó hideg vízbe, és hagyom teljesen kihűlni a vizet, leöntöm róla, és a kihűlés után az esetlegesen rajta lévő hártyákat és faggyúkat teljes egészében eltávolítom róla.

Hogyan készül a Pacal pörkőlt?
Elkészítés:
A megmosott tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig abálom.
15 perc eltelte után leszűröm.

Hozzávalók: 1 kg előfőzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi őrölt feketebors, só, kevéske liszt.

Jól kifőztem » Receptek » Pörköltek, paprikások » Pacalpörköltek
Alkategóriák ...

Pacal
Hány személyre:
» 1 kg tisztított pacal
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 2 - 3 db babérlevél
» 1 púpozott evőkanál pirospaprika
» 2 - 2 db paradicsom, TV paprika
» 1 púpozott teáskanál őrölt kömény ...

Pacalpörkölt
Hozzávalók:
1 kg pacal
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1-2 babérlevél
1 dl száraz vörösbor
ízlés szerint:
só, pirospaprika, majoránna, szemes bors, őrölt bors, őrölt kömény, erős paprika vagy Erős Pista, ...

PACALPÖRKÖLT...
Ciki vagy nem ciki, bevallom őszintén: szeretem a pacalt....! Igazi ütős étel, pont nem az a női "nullkalóriás" csemege. Már gyerekkormomban megszerettem, sosem volt tőle viszolygásom, hogy miből is készül valójában...

Pacalpörkölt
Amennyiben nem előfőzött a pacalunk abáljuk a következőképpen
Abálás: 2-3 cl ecet
4 egész babérlevél
1 kávéskanál szemes bors
1 kávéskanál egész köménymag
víz ...

Pacalperkelt - alias gahh
.
Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata: különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda, ...

A Pacal - paradicsommal és parmigianoval
Vannak ételek, amelyek olyan jól sikerülnek, hogy képes lennék órákon keresztül "ülni" rajtuk. És aztán a maradékba újra meg újra beletúrni, kívánni, mint a mesében, hogy sose fogyjon el....

Velős pacalpörkölt
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Nyári pacalozás
A helyzet mostanra érett meg arra, hogy a pacal-kérdéssel részletesebben foglalkozzak.
Enni ettem, szeretem is, de még nem főztem.

Körmös pacalpörkölt
Már a címből is látszik, ma "férfinap" volt nálunk. Bevásárlás közben Attila vadul szemezett a pecsenyekacsa-májjal, mondván lehetne rántott máj.

pacal, készre főzve kockára vágva, napraforgó olaj, hagyma, fokhagyma, sűrített paradicsom, paradicsom, vörösbor, édes fűszerpaprika, borókabogyó, összetörve, reszelt citromhéj, kömény egész, majoranna, babérlevél, cukor, só, fehér kenyér, ...

A pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel alaposan leforrázzuk, majd gyöngyözve forró, nem lobogó sós vízben kb. 4 óra alatt félig puhára főzzük, leszűrjük és felcsíkozzuk.
A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, kb.

A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a ha habot ereszt azt szedjük le.
Körülbelül 45 percet főzzük (forrás után) utána hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.

A pacalt megtisztítjuk, egyenletes nagyságú darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Húsdarálón ledaráljuk vagy egészen apróra vagdaljuk. Kevés vajban megfuttatjuk, 10 deka liszttel megszórjuk, és felöntjük forró tejjel.

A pacalpörkölt mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott de volt az életemben egy több éves periódus mikor vega voltam. Ezt a látszólag feloldhatatlan ellentmondást volt hivatott áthidalni ez az étel.

Szlovák pacalleves - Pozsony
A tisztított, legalább kétszer sós lében előfőzött pacalt csíkokra vágjuk. Zsiradékot forrósítunk a fazékban, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Kevés liszttel világos rántást készítünk.

CV - hihi, pacalos beigli! Na, azt megkóstoltam volna, pedig a pacalt nem szeretem (ill egyszer ettem pacallevest, de csak a levéből).
A narancsos csirkemájad után szerintem ízlene neked a narancsos hal.

Cimkék: pacal, marha recept, húsétel, borókabogyó, Laptopkonyha
Talán a legmegosztóbb ételek közé tartozik nálunk a pacal. Ám akik rajonganak érte, biztosan szívesen veszik ezt az érdekes fűszerezésű, borókabogyós változatot.

Törökméz és pacalpöri
Vendégposzt - anica inkognitóban
Elbaltázott napként indult: reggel nem bírtam időben felkelni, aztán rájöttem, hogy még főzni kéne valamit. Fél egykor a gyerek barátjának anyukája közölte, még most készülődik.

Lassacskán kikerült a szó az ellenőrzésem alól, nemcsak motívum lett (vagy ahogy a rosszindulat mondja: önismétlés), nemcsak egyre többet foglalkoztam vele - ha Bulgáriára gondoltam, tárkonyos pacallevesek képződtek meg előttem, ...

A csülköt, a pacalt, a fejtettbabot, sárgarépát, belerakom a köcsögbe, ráöntöm a pörköltalapot
, megszórom a fűszerekkel, jól összekeverem, majd felöntöm a borból, paradicsomléből, vízből készült lével. Jó bőven lepje el, mert besűrűsödik.

Pacalgulyás csicseriborsóval
A főzést megelőző este előkészültek. A pacalt egész borssal, babérlevéllel és hagymával ízesített vízben jó félpuhára főzták (abálták).

Pacal
Hozzávalók: 2,5 kg pacal 50 dkg sertésvelő 30 dkg sertészsír 40 dkg vöröshagyma 20 dkg lecsó 2 dkg fokhagyma 4 dkg pirospaprika 5 dkg finomliszt 4 dkg só 2 g bors A főző vízbe: 3 szegfűszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,3 cikk fokhagyma, ...

PACALLEVES
(SHMENKA)
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc, valamint a lencse áztatási ideje
Hozzávalók: ...

Pacal vadasan
Hozzávalók:
1,5-2 kg tisztított, csíkozott pacal, 2 szál fehérrépa, 3 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, babérlevél, egész feketebors, őrölt fehérbors, mustár, citromlé, tejföl, ételízesítő ...

Pacalleves pirítóssal
60 dkg pacal, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 közepes zeller, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 6 dl 100%-os paradicsomlé, 1 doboz lila konzervbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 2-3 babérlevél, ecet, ...

Pacal porosz módon
1 kg tisztított, előfőzött pacal, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 ek liszt, 1 babérlevél, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem paradicsom, 1 kk paprika, só, 2 dl tejföl ...

pacalreceptek
Bolgár pacalleves
¨ Fél kg előfőzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erőleves, 1 babérlevél, só, bors, ...

Pacal
Mexikóban és dél-amerikai országokban népszerű gyógymód a fűszeres pacalleves fogyasztása. A pancita nevű étel fölött vasárnap reggelente sok esetben látni véreres szemű, meggyötört arcú férfiakat, akik ettől remélik az üdvösséget.

Madridi pacal
Madridi pacal Hozzávalók: , 80 dkg (előzőleg sós vízben puhára főzött, tisztított) pacal, 20 dkg spanyol kolbász (vagy füstölt-lángolt kolbász), 2 dl vörösbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, ...

Körmös pacalpörkölt
Az alábbi összetevőkből és mennyiségekből készült az étel: ...

Pacalt még sohasem ettem. És úgy fest ezután sem fogok. Ha bejutottam volna a börtönbe, akkor ehettem volna csülkös pacalt. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a speciális hely méltó színhelye lett volna az étel debütálásának.

PACAL / FODOR (marha / borjú) Bő vízbe beáztatjuk, s többszöri vízváltással tisztára mossuk. Sós vízben - kb. 1 óra hosszan - előfőzzük, majd metéltre vágjuk, s a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Pacal firenzei módra
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg pacal, 40 dkg paradicsom, 1 dl olívaolaj, 10 dkg vaj, 1 kis zellergumó, 1 szál sárgarépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt, 1, ...

A pacalt és a körmöt elő kell főzni sós vízben, kb. másfél óra alatt.
Elkészítés: Bő lében feltesszük főni a babot és a karikákra vágott kolbászt, beledobjuk az előfőzött pacalt és a körmöt, a paradicsompürét, ...

A pacalt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, kuktába tesszük, felöntjük vízzel, adunk hozzá két-három babérlevelet, néhány szem borsot és egy kevés sót, majd puhára főzzük.

- Pacal:
pirospaprika, majoránna, fokhagyma, törött bors.
- Szárnyas:
borsfű, tárkony, fekete üröm, köménymag, majoránna, paprika, feketebors, zeller, rozmaring, kakukkfű, vöröshagyma, Curry fűszerkeverék.

Pacal ahogyan Patajon készítik
Hozzávalók 4 személyre: 2 kg tisztított pacal, 25 dkg zsír,
30 dkg vöröshagyma, só, 1 evőkanál őrölt édes paprika, kiskanál őrölt erős paprika, kiskanál bors, 2 gerezd fokhagyma ...

64. Pacal - Én kifejezetten szeretem, de nem krumplival, hanem kenyérrel tunkolni.
65. Padlizsánkrém - Majonézesen, fokhagymával, pirítóssal.
66. Palacsinta - Gyakorlatilag nem tudok olyan tölteléket elképzelni, amivel ne lenne jó.

64. Pacal - Nagyon ritkán, ha jól van elkészítve.
65. Padlizsánkrém - Ebből sosem elég.
66. Palacsinta - Édesen is, sósan is.

Rántott pacal, avagy álarcos "halrudacskák" -VKF! ...
Marokkói, sóban eltett citrom (Lamoun makbouss)
Egymilliomodik látogató
Zöldséges borjúbríz csipkehájba sütve
Szarvasgombás paszternák krémleves
Vasárnap - versenynap
Borzas Kata ...

Készül a pacalleves:
Végeztük, lezserkedhetünk:
Nagyon sok minőségi terméket állítottak ki, és lehetett megkóstolni: ...

Bográcsos pacal - a legidőigényesebb recept
Böllérmáj
Claudia hamis libamája ...

10 dkg pacal,
ecet,
olaj,
vöröshagyma,
pirospaprika,
só.
A személyenként kb. dekányi pacalt alaposan megmossuk, hosszúkás csíkokra vágva, ecetes vízben felfőzzük.

Piemontei pacalleves
Minestra di trippa alla piemontese hozzávalói: ...

Spájzcetli: a pacalt "dupla" pörköltalappal készítjük, mert a pacalnak nincs íze, nem ad át íz anyagot a pörköltbe, "mesterségesen" kell ízesíteni, sűríteni a szaftját (mondjuk körömmel) A pacal igazi (egyetlen) vonzereje az állaga, az, ...

A megtisztított pacalt főzzük puhára sós vízben, hogy szép bársonyosan fehér legyen. Kockázzuk fel apróra a vöröshagymát, fonnyasszuk el olajban, Pacalpörkölt burgonyával»
Egyszerű lecsó

4 személyre: ...

- Körömpöci majoránnával, tört krumplival
- Az én egyik kínai kajám
- Disznósajt három módra
- Sertéskocsonya pirospaprikával
- Pacalpörkölt vörösborral
- Az év vacsorája ...

Tolnai - Kálmán, pacalleves kolozsváriasan
Tolnai - sváb húsoshurka
Tonhalas crostini (Crostini di tonno)
Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)
Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)
Tonhalas - pizza
Topor - torta (liszt nélküli csokis diótorta) ...

Steak mellett is pacalra éhesen - ebéd Nyilasi Tiborral
Ösztönösen, betyárosan
Műsoron a garnéla - ebéd Ördög Nórival
Gundi
Pacalozás M. Kiss Csabával ...

U.I.: Kedvencem a pacal és a csülkös bableves de még nem tudom, hogy hogy kell ezt elkészíteni:) ...

Lányok figyelem! A pacalpörkölt az, amit meg KELL tanulnotok főzni.
Tovább
Tejszínes-tojásos csirkemell ...

A szalontüdő, a pacal esett ilyenkor igazán jól, esetleg egy korsó sörrel leöblítve. Azután felfedeztem a különböző nemzetek konyháit. Szívesen eszem kínai, koreai vagy olasz fogásokat.

Épp ezért bizonytalanodtam el teljesen, hogy bizonyára velem van a gond, mert én bizony nem estem hanyatt, sőt volt étel, amit meg sem ettem (rántott pacal, pedig imádom a pacalt).

Ha valaki szereti a pacalt ( nálunk senki) a birkapaprikást ( nálunk mindenki) a sűrű vadragukat (Kiskorúak nem eszik), a megáll-benne-a-kanál-sűrű pörkölteket (ezt se, kivéve csirke), a chili con carne-t (nálunk mindenki), ...

Kifejezetten vannak olyan húsételek, amiket gyerekkoromtól kezdve nem próbáltam; nem tudom például, hogy milyen a disznósajt, vagy a pacal. Semmi olyat nem ettem régen, ami csúnya, vagy ami felismerhető, mint mondjuk a tyúkhúslevesből a láb.

Müllner Katalin elmesélte legdrámaibb emlékét, mely kezdő orvosként érte: egy egyébként teljesen egészséges 28 éves férfi egy pacalpörkölt elfogyasztása után került a kórházba, sok szervi elégtelenség alakult ki nála, ...

A pacalt, tüdőt, vesét sem ismertem, azóta sem esszük, mert Anyukám hallani sem akart róla, szegény Apum étteremben vagy kifőzdében kellett ennie mindig, mert ő szerette egyedül.

A pacalból készülő ételek készítésekor, mind az abáló lébe, mind a készülő ételbe használata szinte kötelező. Mindenféle belsőségből készülő ételbe jól használható.

Készülhet marha vagy csirkehúsból, tüdőből, lépből vagy pacalból - ez utóbbiak igencsak ritka helyi "csemegék".

Pusztán azért, mert ő fagyasztója csordultig meg van tömve mindenféle finomsággal, mint a pacal, marhamáj-, vese, tőgy és még sorolhatnám, ezért a csontok és rágcsálnivalók átkerültek hozzánk. Viszont a másik két rekesznek már látni lehet az alját! ...

a csülkös pacalhoz képest egy natúr saláta..:) ez a túrótorta alternatíva a "sima" édességhez képest, például zsírszegény a túró, a fruktózból, mivel sokkal erősebb az édesítő hatása, 30%-kkal kevesebb kell, és a glikémiás indexe is sokkal jobb, ...

Most ha azt mondom, hogy a pacallal meg a tatárral én is így vagyok, akkor biztos meglepődsz. ;) :D
Ezt ez étel meg abszolút az én fogamravaló! :D
Édes és Keserű írta...
Teljesen padlót fogtam :) ...

A vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, majd rádobom a megtisztított, jól megmosott pacalt és zsírjára pirítom. Beleteszem a felkarikázott sárgarépát, hasábokra vágott zellert, a finomra vágott zsályát.

Japán kukoricaleves
Velős pacalpörkölt
Rántott tojáskrokett
Joghurtos makaróni
Paradicsomos-tonhalas tészta
Egyszerű hússaláta
túrós szilvás lepény ...

2) és tudom, hogy sokaknak vagy csak a réparágcsálás vagy csak a pacalpörkölt jut eszükbe a paleoról, és ezt szeretném ezt megcáfolni,
3) nem bírtam kihagyni, hogy ne posztoljam ezt a gyönyörű színes salátát.

A legkreatívabb receptek ezúttal: Fonnyasztott saláta harcsasonkával, kacsarillette sárgaborsóhabbal, véreshurka-golyó céklaraviolival, vagy a mangalicakaraj és szűz pacalkrémmel, dödöllével és marinált paprikával.

Elkészítése: A belet és a pacalt letisztítjuk, megmossuk. Megmossuk a tüdőt, májat és vesét is. Mindezt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel és készre főzzük.

Előfőzés: igazság szerint belsőségek pl.: pacal fertőtlenítésekor használjuk, vagy nehezen puhuló húsokat sütés előtt fűszeres vízben előfőzzük. Például pulyka-, liba,- kacsacomb.

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Leves, Kenyér, Saláta, Tojás

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves

 
RSS Mobile