Kezdőlap (Pacal)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pacal


 

Pacal

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves
2014.04.17

Pacalpörkölt elkészítése:
A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk.


Pacalpörkölt
Nagyfiamnak ma van a születésnapja. Erre az alkalomra több olyan ételt készítettem, amit nagyon szeret. Az egyiket már elég régen kéri, hogy főzzünk, de csak most adódott alkalom rá. Ez az étel a pacal.

Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival
Nagyon laktató étel, ezért inkább éhesen fogyasztva javaslom. A pacal nem tartalmaz sok zsírt, ezért ne sajnáljuk alá a szalonnát. Erős paprikával gyomorpanaszokra kitűnő! ...

Pacalpörkölt főtt burgonyával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Pacalpörkölt főtt burgonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Pacalpörkölt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

PACALLEVES
A megtisztított pacalt sós vízben puhára főzik és metéltre vágják. Hagymás rántást csontlevessel felengednek, majorannával, köménymaggal ízesítik, hozzáadják a pacalt, és rövid ideig együtt főzik.

Pacalpörkölt Bukott Angyal Módra
Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell.

Pacal magyarosan
Hozzávalók: 1,2 kg tisztított pacal, 5 kanál zsír, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 cseresznye paprika, 1 kis kanál őrölt kömény, 1 kanál pirospaprika, só, 1 kanál paradicsompüré, ...

Pacalleves
Pirított zsemlekockával vagy főtt tojással tálaljuk.
Hozzávalók: ...

PACAL KÖRÖMMEL
Hozzávalók:
13 kg pacal, 6 kg köröm, (csak sertés mellső köröm), 2 kg füstölt sertésbőr, 4 kg vöröshagyma, füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 8 db fehérpaprika, 10 evőkanál lecsó vagy darált pritaminpaprika, paradicsom, ...

Pacal recept
Elkészítésí idő: 180 perc
Elkészítés: A pacalt egészben beleteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beledobom a babérlevelet, őrölt köményt. Kb. másfél kétórát párolom fedő alatt míg félphua nem lesz. Miután kihült, egy centi vasta...

Pacal cayenne-i módra
Hozzávalók 4 személyre: 100 g vaj, 4 evőkanál liszt, só, 1 mokkáskanál cayenne bors, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 3 dl tejszín, 800 g fott pacal, 2 fott borjúláb, 4 cl whisky, 3 szem citrom, 1 kávéskanál törött rózsabors, ...

Pacal
Szarvasmarha vagy juh recés gyomra, ebből készült étel: pacalpörkölt.
Ismeretlen eredetű szó.

Pacal
a kérődző emlősök gyomrának harmadik rekesze, melyet százrétünek v. leveles gyomornak is neveznek. (L. Kérődzés.) P.

Pacal
Velős és tökös bográcsos pacal főzés a szegedi Diófa Vendéglőben
Velős és tökös bográcsos pacal főzés a szegedi Diófa Vendéglőben - Veres János vendéglős és Zsika Mihály főszakács ...

Pacalleves
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tisztított pacal, 1 répa, 1 zöldség, 2 burgonya, 2 ek. tejföl, fokhagyma vagy fokhagymakrém, csípős pirosarany, olaj, liszt, pirospaprika, só, bors ...

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a pacallevest másnaposság ellen is fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hasonló receptek: ...

A pacalt alaposan átmossuk és egy nagyobb fazékban feltesszük főni. A pacal mellé teszünk egy egész fej vöröshagymát is. Kb 40-50 percig főzzük.

Előző napon a pacalt egyben kb. 1 órát főzöm sós vízben. A pacalt ezután átteszem jó hideg vízbe, és hagyom teljesen kihűlni a vizet, leöntöm róla, és a kihűlés után az esetlegesen rajta lévő hártyákat és faggyúkat teljes egészében eltávolítom róla.

Hogyan készül a Pacal pörkőlt?
Elkészítés:
A megmosott tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig abálom.
15 perc eltelte után leszűröm.

Elkészítése: A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen.

Hozzávalók: 1 kg előfőzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi őrölt feketebors, só, kevéske liszt.

Jól kifőztem » Receptek » Pörköltek, paprikások » Pacalpörköltek
Alkategóriák ...

Pacal
Hány személyre:
» 1 kg tisztított pacal
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 2 - 3 db babérlevél
» 1 púpozott evőkanál pirospaprika
» 2 - 2 db paradicsom, TV paprika
» 1 púpozott teáskanál őrölt kömény ...

Pacalpörkölt
Hozzávalók:
1 kg pacal
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1-2 babérlevél
1 dl száraz vörösbor
ízlés szerint:
só, pirospaprika, majoránna, szemes bors, őrölt bors, őrölt kömény, erős paprika vagy Erős Pista, ...

Pacalpörkölt
Amennyiben nem előfőzött a pacalunk abáljuk a következőképpen
Abálás: 2-3 cl ecet
4 egész babérlevél
1 kávéskanál szemes bors
1 kávéskanál egész köménymag
víz ...

Pacalperkelt - alias gahh
.
Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata: különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda, ...

A Pacal - paradicsommal és parmigianoval
Vannak ételek, amelyek olyan jól sikerülnek, hogy képes lennék órákon keresztül "ülni" rajtuk. És aztán a maradékba újra meg újra beletúrni, kívánni, mint a mesében, hogy sose fogyjon el....

Velős pacalpörkölt
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Nyári pacalozás
A helyzet mostanra érett meg arra, hogy a pacal-kérdéssel részletesebben foglalkozzak.
Enni ettem, szeretem is, de még nem főztem.

Körmös pacalpörkölt
Már a címből is látszik, ma "férfinap" volt nálunk. Bevásárlás közben Attila vadul szemezett a pecsenyekacsa-májjal, mondván lehetne rántott máj.

A pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel alaposan leforrázzuk, majd gyöngyözve forró, nem lobogó sós vízben kb. 4 óra alatt félig puhára főzzük, leszűrjük és felcsíkozzuk.
A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, kb.

A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a ha habot ereszt azt szedjük le.
Körülbelül 45 percet főzzük (forrás után) utána hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.

A pacalt megtisztítjuk, egyenletes nagyságú darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Húsdarálón ledaráljuk vagy egészen apróra vagdaljuk. Kevés vajban megfuttatjuk, 10 deka liszttel megszórjuk, és felöntjük forró tejjel.

A pacalpörkölt mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott de volt az életemben egy több éves periódus mikor vega voltam. Ezt a látszólag feloldhatatlan ellentmondást volt hivatott áthidalni ez az étel.

A pacalt mélytányérokba szedjük, és friss kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk. Akinek kedve úgy diktálja, kínálhat hozzá tejfölt is.
Kapcsolódó anyagok
Tiroli gerslileves borókabogyóval fűszerezve ...

Szlovák pacalleves - Pozsony
A tisztított, legalább kétszer sós lében előfőzött pacalt csíkokra vágjuk. Zsiradékot forrósítunk a fazékban, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Kevés liszttel világos rántást készítünk.

A csíkozott pacalt jól megmosom /én a csíkokat még elvágom, hogy vékonyabb legyen/, és lobogó sós vízben k.b. 0,5 órát főzöm. Leszűröm, majd még egyszer megismétlem, de már csak 15 percig főzöm.
Körmöt is előkészítem főzésre.

Cimkék: pacal, marha recept, húsétel, borókabogyó, Laptopkonyha
Talán a legmegosztóbb ételek közé tartozik nálunk a pacal. Ám akik rajonganak érte, biztosan szívesen veszik ezt az érdekes fűszerezésű, borókabogyós változatot.

Törökméz és pacalpöri
Vendégposzt - anica inkognitóban
Elbaltázott napként indult: reggel nem bírtam időben felkelni, aztán rájöttem, hogy még főzni kéne valamit. Fél egykor a gyerek barátjának anyukája közölte, még most készülődik.

Ön itt tartózkodik: Főoldal » Különlegességek » Prága » Prágai pacalleves
Prágai pacalleves - recept
A régió különlegessége Prága ...

Lassacskán kikerült a szó az ellenőrzésem alól, nemcsak motívum lett (vagy ahogy a rosszindulat mondja: önismétlés), nemcsak egyre többet foglalkoztam vele - ha Bulgáriára gondoltam, tárkonyos pacallevesek képződtek meg előttem, ...

A csülköt, a pacalt, a fejtettbabot, sárgarépát, belerakom a köcsögbe, ráöntöm a pörköltalapot
, megszórom a fűszerekkel, jól összekeverem, majd felöntöm a borból, paradicsomléből, vízből készült lével. Jó bőven lepje el, mert besűrűsödik.

De finomabb ízű, ha kevés cukrot karamellizálunk, erre hintjük a lisztet, majd a hús levével felengedve, ebben főzzük puhára a húst. Citromlével ízesítjük. A pacalt készítés előtt be kell áztatni sok hideg vízben és erősebben kell fűszerezni.

Pacal
Hozzávalók: 2,5 kg pacal 50 dkg sertésvelő 30 dkg sertészsír 40 dkg vöröshagyma 20 dkg lecsó 2 dkg fokhagyma 4 dkg pirospaprika 5 dkg finomliszt 4 dkg só 2 g bors A főző vízbe: 3 szegfűszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,3 cikk fokhagyma, ...

PACALLEVES
(SHMENKA)
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc, valamint a lencse áztatási ideje
Hozzávalók: ...

Pacalleves pirítóssal
60 dkg pacal, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 közepes zeller, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 6 dl 100%-os paradicsomlé, 1 doboz lila konzervbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 2-3 babérlevél, ecet, ...

Pacal porosz módon
1 kg tisztított, előfőzött pacal, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 ek liszt, 1 babérlevél, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem paradicsom, 1 kk paprika, só, 2 dl tejföl ...

pacalreceptek
Bolgár pacalleves
¨ Fél kg előfőzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erőleves, 1 babérlevél, só, bors, ...

Pacal
Mexikóban és dél-amerikai országokban népszerű gyógymód a fűszeres pacalleves fogyasztása. A pancita nevű étel fölött vasárnap reggelente sok esetben látni véreres szemű, meggyötört arcú férfiakat, akik ettől remélik az üdvösséget.

64. Pacal - lsd. körömpörkölt, a férfinépség isteni finomra képes elkészíteni. Étteremben ettem már iszonyút! ...

Lecsós pacal bográcsban
Hozzávalók:
1 kg pacal megabálva, felcsíkozva, 3 evőkanál zsír, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, só, bors, majoránna; a lecsóhoz: 10 dkg füstölt szalonna, 4 fej hagyma, ...

Gombás pacal apám módra
Ez Édesapám kedvence, de már én is ellestem. Tíz emberre számolom a hozzávalókat.

Madridi pacal
Madridi pacal Hozzávalók: , 80 dkg (előzőleg sós vízben puhára főzött, tisztított) pacal, 20 dkg spanyol kolbász (vagy füstölt-lángolt kolbász), 2 dl vörösbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, ...

Körmös pacalpörkölt
Az alábbi összetevőkből és mennyiségekből készült az étel: ...

Pacalt még sohasem ettem. És úgy fest ezután sem fogok. Ha bejutottam volna a börtönbe, akkor ehettem volna csülkös pacalt. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a speciális hely méltó színhelye lett volna az étel debütálásának.

Steak mellett is pacalra éhesen - ebéd Nyilasi Tiborral
Ösztönösen, betyárosan
Műsoron a garnéla - ebéd Ördög Nórival
Gundi
Pacalozás M. Kiss Csabával ...

Lekváros-mákos pacal :O
Ezt Manapó szokta mondani, mikor szerinte elvadult ételt készítek. Mint ez esetben is.
Mert külön-külön finom a kelkáposzta is, a hal is, a narancs is, a fokhagyma is. Na de együtt?! ...

U.I.: Kedvencem a pacal és a csülkös bableves de még nem tudom, hogy hogy kell ezt elkészíteni:) ...

Lányok figyelem! A pacalpörkölt az, amit meg KELL tanulnotok főzni.
Tovább
Tejszínes-tojásos csirkemell ...

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Leves, Kenyér, Saláta, Tojás

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves
2014.04.17

 
RSS Mobile