Kezdőlap (Pacal)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pacal

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves

Pacalpörkölt elkészítése:
A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük.


Pacalpörkölt
A pacalt többször váltott vízben jól megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, akkor a vizet leöntjük és újra feltesszük és így főzzük puhára. A vízbe sót is teszünk. Kb. 3 órai főzés után leszűrjük és leöblítjük. Vékony csíkokra vágjuk.

Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival
Nagyon laktató étel, ezért inkább éhesen fogyasztva javaslom. A pacal nem tartalmaz sok zsírt, ezért ne sajnáljuk alá a szalonnát. Erős paprikával gyomorpanaszokra kitűnő!
Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival ...

Pacalpörkölt
Nagyfiamnak ma van a születésnapja. Erre az alkalomra több olyan ételt készítettem, amit nagyon szeret. Az egyiket már elég régen kéri, hogy főzzünk, de csak most adódott alkalom rá. Ez az étel a pacal.

Pacalpörkölt főtt burgonyával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Pacalpörkölt főtt burgonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

~pörkölt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~LEVES
A megtisztított ~t sós vízben puhára főzik és metéltre vágják. Hagymás rántást csontlevessel felengednek, majorannával, köménymaggal ízesítik, hozzáadják a ~t, és rövid ideig együtt főzik.
Tekintsd meg az alábbi videóban szereplő elképesztő ételkölteményeket! ...

~ carbonara
Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével
Hazánk legismertebb bűvésznője, Ungár Anikó a konyhában is otthonosan mozog. Fellépései során többször is körbeutazta a földet, és amerre járt sok mindent megkóstolt.

~pörkölt Bukott Angyal Módra
Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell.

~ magyarosan
Hozzávalók: 1,2 kg tisztított ~, 5 kanál zsír, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 cseresznye paprika, 1 kis kanál őrölt kömény, 1 kanál pirospaprika, só, 1 kanál paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 1 kevés liszt.

~leves
Pirított zsemlekockával vagy főtt tojással tálaljuk.
Hozzávalók: ...

~ KÖRÖMMEL
Hozzávalók:
13 kg ~, 6 kg köröm, (csak sertés mellső köröm), 2 kg füstölt sertésbőr, 4 kg vöröshagyma, füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 8 db fehérpaprika, 10 evőkanál lecsó vagy darált pritaminpaprika, paradicsom, csípős csöves paprika, babérlevél, 5 g morzsolt majoranna, ...

~leves 2. A megtisztított, jól megmosott ~t hideg vízben felteszem főni. Kb fél órai forralást követően a vizet leöntöm róla és tiszta hideg vízre cserélem. Ezzel is fél órát forralom, lecserélem. A harmadik vízbe sót is teszek és abban puhulásig forralom a ~t.

~ recept
Elkészítésí idő: 180 perc
Elkészítés: A ~t egészben beleteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beledobom a babérlevelet, őrölt köményt. Kb. másfél kétórát párolom fedő alatt míg félphua nem lesz. Miután kihült, egy centi vasta...

~ cayenne-i módra
Hozzávalók 4 személyre: 100 g vaj, 4 evőkanál liszt, só, 1 mokkáskanál cayenne bors, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 3 dl tejszín, 800 g fott ~, 2 fott borjúláb, 4 cl whisky, 3 szem citrom, 1 kávéskanál törött rózsabors, ...

~
Szarvasmarha vagy juh recés gyomra, ebből készült étel: ~pörkölt.
Ismeretlen eredetű szó.

~
a kérődző emlősök gyomrának harmadik rekesze, melyet százrétünek v. leveles gyomornak is neveznek. (L. Kérődzés.) P.-nak a közéletben tulajdonképen a szarvasmarha és juh éppen említett gyomorrészéből készült, könnyen emészthető és tápláló becsinált levesfélét nevezik.

~
Velős és tökös bográcsos ~ főzés a szegedi Diófa Vendéglőben
Velős és tökös bográcsos ~ főzés a szegedi Diófa Vendéglőben - Veres János vendéglős és Zsika Mihály főszakács ...

~leves
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tisztított ~, 1 répa, 1 zöldség, 2 burgonya, 2 ek. tejföl, fokhagyma vagy fokhagymakrém, csípős pirosarany, olaj, liszt, pirospaprika, só, bors ...

A ~leves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a ~ általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a ~levest másnaposság ellen is fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hasonló receptek: ...

A ~t alaposan átmossuk és egy nagyobb fazékban feltesszük főni. A ~ mellé teszünk egy egész fej vöröshagymát is. Kb 40-50 percig főzzük.
Közben elkészítjük a pörkölt alapot a megszokott módon (olaj, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, tv paprika, piros paprika).

Előző napon a ~t egyben kb. 1 órát főzöm sós vízben. A ~t ezután átteszem jó hideg vízbe, és hagyom teljesen kihűlni a vizet, leöntöm róla, és a kihűlés után az esetlegesen rajta lévő hártyákat és faggyúkat teljes egészében eltávolítom róla. A megtisztított ~t kb.

Hogyan készül a ~ pörkőlt?
Elkészítés:
A megmosott tisztított csíkokra vágott ~t felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig abálom.
15 perc eltelte után leszűröm.

~
Hány személyre:
» 1 kg tisztított ~
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 2 - 3 db babérlevél
» 1 púpozott evőkanál pirospaprika
» 2 - 2 db paradicsom, TV paprika
» 1 púpozott teáskanál őrölt kömény
» törött bors, só ...

~pörkölt
Hozzávalók:
1 kg ~
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1-2 babérlevél
1 dl száraz vörösbor
ízlés szerint:
só, pirospaprika, majoránna, szemes bors, őrölt bors, őrölt kömény, erős paprika vagy Erős Pista, ...

~PÖRKÖLT...
Ciki vagy nem ciki, bevallom őszintén: szeretem a ~t....! Igazi ütős étel, pont nem az a női "nullkalóriás" csemege. Már gyerekkormomban megszerettem, sosem volt tőle viszolygásom, hogy miből is készül valójában... Marhabendő.

~pörkölt
Amennyiben nem előfőzött a ~unk abáljuk a következőképpen
Abálás: 2-3 cl ecet
4 egész babérlevél
1 kávéskanál szemes bors
1 kávéskanál egész köménymag
víz ...

~perkelt - alias gahh
.
Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata: különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda, ahova ember még nem merészkedett.

A ~ - paradicsommal és parmigianoval
Vannak ételek, amelyek olyan jól sikerülnek, hogy képes lennék órákon keresztül "ülni" rajtuk. És aztán a maradékba újra meg újra beletúrni, kívánni, mint a mesében, hogy sose fogyjon el....

Velős ~pörkölt
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Nyári ~ozás
A helyzet mostanra érett meg arra, hogy a ~-kérdéssel részletesebben foglalkozzak.
Enni ettem, szeretem is, de még nem főztem.

Körmös ~pörkölt
Már a címből is látszik, ma "férfinap" volt nálunk. Bevásárlás közben Attila vadul szemezett a pecsenyekacsa-májjal, mondván lehetne rántott máj. Erre én határozottan tiltakoztam, ugyanis utálom sütni, mert rendszerint leég a kezem a fröcskölő olajtól.

~, készre főzve kockára vágva, napraforgó olaj, hagyma, fokhagyma, sűrített paradicsom, paradicsom, vörösbor, édes fűszerpaprika, borókabogyó, összetörve, reszelt citromhéj, kömény egész, majoranna, babérlevél, cukor, só, fehér kenyér, friss zsemle,
Az ételhez ajánljuk ...

A ~t megtisztítjuk, ecetes vízzel alaposan leforrázzuk, majd gyöngyözve forró, nem lobogó sós vízben kb. 4 óra alatt félig puhára főzzük, leszűrjük és felcsíkozzuk.
A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, kb.

A ~t több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a ha habot ereszt azt szedjük le.
Körülbelül 45 percet főzzük (forrás után) utána hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.

A ~t megtisztítjuk, egyenletes nagyságú darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Húsdarálón ledaráljuk vagy egészen apróra vagdaljuk. Kevés vajban megfuttatjuk, 10 deka liszttel megszórjuk, és felöntjük forró tejjel.

A ~pörkölt mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott de volt az életemben egy több éves periódus mikor vega voltam. Ezt a látszólag feloldhatatlan ellentmondást volt hivatott áthidalni ez az étel.

Szlovák ~leves - Pozsony
A tisztított, legalább kétszer sós lében előfőzött ~t csíkokra vágjuk. Zsiradékot forrósítunk a fazékban, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Kevés liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel.

CV - hihi, ~os beigli! Na, azt megkóstoltam volna, pedig a ~t nem szeretem (ill egyszer ettem ~levest, de csak a levéből).
A narancsos csirkemájad után szerintem ízlene neked a narancsos hal.

Cimkék: ~, marha recept, húsétel, borókabogyó, Laptopkonyha
Talán a legmegosztóbb ételek közé tartozik nálunk a ~. Ám akik rajonganak érte, biztosan szívesen veszik ezt az érdekes fűszerezésű, borókabogyós változatot. A Laptopkonyha csapata segít elkészíteni.

Törökméz és ~pöri
Vendégposzt - anica inkognitóban
Elbaltázott napként indult: reggel nem bírtam időben felkelni, aztán rájöttem, hogy még főzni kéne valamit. Fél egykor a gyerek barátjának anyukája közölte, még most készülődik. Az idő borús volt, csepergett az eső.

Ha kezd a hagyma kicsit pirulni, akkor adjuk hozzá a csíkozott ~t. Először magas hőmérsékleten kezdjük párolni, majd mikor kezd levet ereszteni, vegyük lejjebb a lángot, és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk. Amennyiben szükséges, öntsünk alá mindig egy kevés vizet, de sose lepje el a ~t.

Lassacskán kikerült a szó az ellenőrzésem alól, nemcsak motívum lett (vagy ahogy a rosszindulat mondja: önismétlés), nemcsak egyre többet foglalkoztam vele - ha Bulgáriára gondoltam, tárkonyos ~levesek képződtek meg előttem, ...

A csülköt, a ~t, a fejtettbabot, sárgarépát, belerakom a köcsögbe, ráöntöm a pörköltalapot
, megszórom a fűszerekkel, jól összekeverem, majd felöntöm a borból, paradicsomléből, vízből készült lével. Jó bőven lepje el, mert besűrűsödik.

~gulyás csicseriborsóval
A főzést megelőző este előkészültek. A ~t egész borssal, babérlevéllel és hagymával ízesített vízben jó félpuhára főzták (abálták). Sót ekkor még azért nem tettek bele, mert tapasztalatuk szerint akkor nehezebben fő meg a ~.

~
Hozzávalók: 2,5 kg ~ 50 dkg sertésvelő 30 dkg sertészsír 40 dkg vöröshagyma 20 dkg lecsó 2 dkg fokhagyma 4 dkg pirospaprika 5 dkg finomliszt 4 dkg só 2 g bors A főző vízbe: 3 szegfűszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,3 cikk fokhagyma, fél citrom, 5-6 szemes bors Köret: sós, főtt burgonya ...

~LEVES
(SHMENKA)
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc, valamint a lencse áztatási ideje
Hozzávalók: ...

~ vadasan
Hozzávalók:
1,5-2 kg tisztított, csíkozott ~, 2 szál fehérrépa, 3 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, babérlevél, egész feketebors, őrölt fehérbors, mustár, citromlé, tejföl, ételízesítő ...

~leves pirítóssal
60 dkg ~, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 közepes zeller, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 6 dl 100%-os paradicsomlé, 1 doboz lila konzervbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 2-3 babérlevél, ecet, ételízesítő ...

~ porosz módon
1 kg tisztított, előfőzött ~, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 ek liszt, 1 babérlevél, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem paradicsom, 1 kk paprika, só, 2 dl tejföl ...

~receptek
Bolgár ~leves
¨ Fél kg előfőzött, csíkokra vágott ~, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erőleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoránna.

~
Mexikóban és dél-amerikai országokban népszerű gyógymód a fűszeres ~leves fogyasztása. A pancita nevű étel fölött vasárnap reggelente sok esetben látni véreres szemű, meggyötört arcú férfiakat, akik ettől remélik az üdvösséget.

Gombás ~ apám módra
Ez Édesapám kedvence, de már én is ellestem. Tíz emberre számolom a hozzávalókat.

Madridi ~
Madridi ~ Hozzávalók: , 80 dkg (előzőleg sós vízben puhára főzött, tisztított) ~, 20 dkg spanyol kolbász (vagy füstölt-lángolt kolbász), 2 dl vörösbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl paradicsompüré, só, törö ...

Csülkös ~pörkölt
beküldte: molnarbela55, Kunszentmárton
több mint 120 perc
Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
1 olvasó készítette el ...

Körmös ~pörkölt
Az alábbi összetevőkből és mennyiségekből készült az étel: ...

~t még sohasem ettem. És úgy fest ezután sem fogok. Ha bejutottam volna a börtönbe, akkor ehettem volna csülkös ~t. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a speciális hely méltó színhelye lett volna az étel debütálásának.

~ / FODOR (marha / borjú) Bő vízbe beáztatjuk, s többszöri vízváltással tisztára mossuk. Sós vízben - kb. 1 óra hosszan - előfőzzük, majd metéltre vágjuk, s a felhasználásig hűtőbe tesszük.

~ firenzei módra
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ~, 40 dkg paradicsom, 1 dl olívaolaj, 10 dkg vaj, 1 kis zellergumó, 1 szál sárgarépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt, 1,5 dl száraz fehérbor, 5 dl húsleves, só, törött bors.

A ~t és a körmöt elő kell főzni sós vízben, kb. másfél óra alatt.
Elkészítés: Bő lében feltesszük főni a babot és a karikákra vágott kolbászt, beledobjuk az előfőzött ~t és a körmöt, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a babérleveleket.

A ~t alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, kuktába tesszük, felöntjük vízzel, adunk hozzá két-három babérlevelet, néhány szem borsot és egy kevés sót, majd puhára főzzük. Pontos időt nem adnék, tessék villával ellenőrizni, azért egy óránál többel számoljanak.

- ~:
pirospaprika, majoránna, fokhagyma, törött bors.
- Szárnyas:
borsfű, tárkony, fekete üröm, köménymag, majoránna, paprika, feketebors, zeller, rozmaring, kakukkfű, vöröshagyma, Curry fűszerkeverék.

~ ahogyan Patajon készítik
Hozzávalók 4 személyre: 2 kg tisztított ~, 25 dkg zsír,
30 dkg vöröshagyma, só, 1 evőkanál őrölt édes paprika, kiskanál őrölt erős paprika, kiskanál bors, 2 gerezd fokhagyma
negyed tubus csípős piros arany, 2 dl üveges paradicsomos lecsó ...

64. ~ - Én kifejezetten szeretem, de nem krumplival, hanem kenyérrel tunkolni.
65. Padlizsánkrém - Majonézesen, fokhagymával, pirítóssal.
66. Palacsinta - Gyakorlatilag nem tudok olyan tölteléket elképzelni, amivel ne lenne jó.

64. ~ - alapmű, hála az égnek Cicaanya is szereti, de nem készítem, csak eszem!!
65. Padlizsánkrém - ezt is csinálni kellene, szintén alapmű
66. Palacsinta - lekvár, kakaó, túró, hús, puding.de úgy jó magában is ...

64. ~ - Nagyon ritkán, ha jól van elkészítve.
65. Padlizsánkrém - Ebből sosem elég.
66. Palacsinta - Édesen is, sósan is.

Rántott ~, avagy álarcos "halrudacskák" -VKF! ...
Marokkói, sóban eltett citrom (Lamoun makbouss)
Egymilliomodik látogató
Zöldséges borjúbríz csipkehájba sütve
Szarvasgombás paszternák krémleves
Vasárnap - versenynap
Borzas Kata
Gourmet vajaskenyér party ...

Készül a ~leves:
Végeztük, lezserkedhetünk:
Nagyon sok minőségi terméket állítottak ki, és lehetett megkóstolni: ...

Bográcsos ~ - a legidőigényesebb recept
Böllérmáj
Claudia hamis libamája ...

10 dkg ~,
ecet,
olaj,
vöröshagyma,
pirospaprika,
só.
A személyenként kb. dekányi ~t alaposan megmossuk, hosszúkás csíkokra vágva, ecetes vízben felfőzzük.

Piemontei ~leves
Minestra di trippa alla piemontese hozzávalói: ...

Spájzcetli: a ~t "dupla" pörköltalappal készítjük, mert a ~nak nincs íze, nem ad át íz anyagot a pörköltbe, "mesterségesen" kell ízesíteni, sűríteni a szaftját (mondjuk körömmel) A ~ igazi (egyetlen) vonzereje az állaga, az, ami meg is osztja a fogyasztókat, illetve nem fogyasztókat.

A megtisztított ~t főzzük puhára sós vízben, hogy szép bársonyosan fehér legyen. Kockázzuk fel apróra a vöröshagymát, fonnyasszuk el olajban, ~pörkölt burgonyával»
Egyszerű lecsó

4 személyre: ...

- Körömpöci majoránnával, tört krumplival
- Az én egyik kínai kajám
- Disznósajt három módra
- Sertéskocsonya pirospaprikával
- ~pörkölt vörösborral
- Az év vacsorája ...

Tolnai - Kálmán, ~leves kolozsváriasan
Tolnai - sváb húsoshurka
Tonhalas crostini (Crostini di tonno)
Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)
Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)
Tonhalas - pizza
Topor - torta (liszt nélküli csokis diótorta)
Tordaiasan - malacz pecsenye
Torma - ecetes ...

Köszi Viki! :)
A ~ az egyetlen étel, amit nálunk egyikünk sem eszik meg. :)
Barbi írta... ...

Steak mellett is ~ra éhesen - ebéd Nyilasi Tiborral
Ösztönösen, betyárosan
Műsoron a garnéla - ebéd Ördög Nórival
Gundi
~ozás M. Kiss Csabával ...

U.I.: Kedvencem a ~ és a csülkös bableves de még nem tudom, hogy hogy kell ezt elkészíteni:) ...

Lányok figyelem! A ~pörkölt az, amit meg KELL tanulnotok főzni.
Tovább
Tejszínes-tojásos csirkemell ...

A szalontüdő, a ~ esett ilyenkor igazán jól, esetleg egy korsó sörrel leöblítve. Azután felfedeztem a különböző nemzetek konyháit. Szívesen eszem kínai, koreai vagy olasz fogásokat. Az angol konyháért nem rajongok, de egy finom bifsztek, félig átsütve azért jöhet.

Épp ezért bizonytalanodtam el teljesen, hogy bizonyára velem van a gond, mert én bizony nem estem hanyatt, sőt volt étel, amit meg sem ettem (rántott ~, pedig imádom a ~t).

Ha valaki szereti a ~t ( nálunk senki) a birkapaprikást ( nálunk mindenki) a sűrű vadragukat (Kiskorúak nem eszik), a megáll-benne-a-kanál-sűrű pörkölteket (ezt se, kivéve csirke), a chili con carne-t (nálunk mindenki), a bácskai rizses húst (mindenki), annak ez a kaja be fog jönni.

Kifejezetten vannak olyan húsételek, amiket gyerekkoromtól kezdve nem próbáltam; nem tudom például, hogy milyen a disznósajt, vagy a ~. Semmi olyat nem ettem régen, ami csúnya, vagy ami felismerhető, mint mondjuk a tyúkhúslevesből a láb.

Müllner Katalin elmesélte legdrámaibb emlékét, mely kezdő orvosként érte: egy egyébként teljesen egészséges 28 éves férfi egy ~pörkölt elfogyasztása után került a kórházba, sok szervi elégtelenség alakult ki nála, intenzív osztályra került és végül sajnos mindez az életébe került.

A ~t, tüdőt, vesét sem ismertem, azóta sem esszük, mert Anyukám hallani sem akart róla, szegény Apum étteremben vagy kifőzdében kellett ennie mindig, mert ő szerette egyedül.
Viszont a körömpörit, meg a csülköt gyerekkorom óta imádom és rendszeresen főzöm is.

A ~ból készülő ételek készítésekor, mind az abáló lébe, mind a készülő ételbe használata szinte kötelező. Mindenféle belsőségből készülő ételbe jól használható. Itt is meg kell említeni, hogy a belsőségekből készülő paprikás ételeket is nyugodtan fűszerezhetjük vele.

Elkészítése: Mossuk meg a ~t, vágjuk csíkokra. Aprítsuk fel a hagymát, a répát és a zellert, és futtassuk meg 6 kanálnyi olajon. Adjuk hozzá a ~t, többször keverjük, hoy mindenhol érjék az ízek. Amikor levet eresztett, kb.

Készülhet marha vagy csirkehúsból, tüdőből, lépből vagy ~ból - ez utóbbiak igencsak ritka helyi "csemegék". Az apró kockákra vágott húst fokhagymával, borssal, tamarinddal, sóval és cukorral pácolják legalább 8 órán keresztül, majd nyársra húzzák, de csak a pálcika elejére, kb. 5 cm-es részen.

Pusztán azért, mert ő fagyasztója csordultig meg van tömve mindenféle finomsággal, mint a ~, marhamáj-, vese, tőgy és még sorolhatnám, ezért a csontok és rágcsálnivalók átkerültek hozzánk. Viszont a másik két rekesznek már látni lehet az alját! ...

Hozzávalók: 2 kg bél, 3 kg tüdő, máj, vese és ~, 1 kg vér, 0,5 kg háj, 1 kg vöröshagyma, 0,5 l tej, fűszerek ízlés szerint
Elkészítése: A belet és a ~t letisztítjuk, megmossuk. Megmossuk a tüdőt, májat és vesét is. Mindezt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel és készre főzzük.

a csülkös ~hoz képest egy natúr saláta..:) ez a túrótorta alternatíva a "sima" édességhez képest, például zsírszegény a túró, a fruktózból, mivel sokkal erősebb az édesítő hatása, 30%-kkal kevesebb kell, és a glikémiás indexe is sokkal jobb, mint a finomított kristálycukoré.

Most ha azt mondom, hogy a ~lal meg a tatárral én is így vagyok, akkor biztos meglepődsz. ;) :D
Ezt ez étel meg abszolút az én fogamravaló! :D
Édes és Keserű írta...
Teljesen padlót fogtam :) ...

A vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, majd rádobom a megtisztított, jól megmosott ~t és zsírjára pirítom. Beleteszem a felkarikázott sárgarépát, hasábokra vágott zellert, a finomra vágott zsályát. Felöntöm 6 dl vízzel, beleteszem a leveskockát és a paradicsompürét.

Japán kukoricaleves
Velős ~pörkölt
Rántott tojáskrokett
Joghurtos makaróni
Paradicsomos-tonhalas tészta
Egyszerű hússaláta
túrós szilvás lepény ...

Úgy tűnik mostanság könnyedebb receptek jönnek. De ebben az időben... Nem is lehet mondjuk ~pörköltet hozni már csak azért sem mert nem szeretem, a másik ok, hogy tuti egy hétig beteg lennék. Vagy kettő...
De hozok helyette finom kenyérre kenhető krémeket.

2) és tudom, hogy sokaknak vagy csak a réparágcsálás vagy csak a ~pörkölt jut eszükbe a paleoról, és ezt szeretném ezt megcáfolni,
3) nem bírtam kihagyni, hogy ne posztoljam ezt a gyönyörű színes salátát.

A legkreatívabb receptek ezúttal: Fonnyasztott saláta harcsasonkával, kacsarillette sárgaborsóhabbal, véreshurka-golyó céklaraviolival, vagy a mangalicakaraj és szűz ~krémmel, dödöllével és marinált paprikával.

Elkészítése: A belet és a ~t letisztítjuk, megmossuk. Megmossuk a tüdőt, májat és vesét is. Mindezt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel és készre főzzük.

Előfőzés: igazság szerint belsőségek pl.: ~ fertőtlenítésekor használjuk, vagy nehezen puhuló húsokat sütés előtt fűszeres vízben előfőzzük. Például pulyka-, liba,- kacsacomb.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Paradicsom, Leves, Kenyér, Saláta, Tojás?

◄ Őzszelet   Pacalleves ►
 
RSS Mobile