Kezdőlap (Pacal)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Pacal


 

Pacal

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves

Pacalpörkölt elkészítése:
A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk.


Pacalpörkölt
Nagyfiamnak ma van a születésnapja. Erre az alkalomra több olyan ételt készítettem, amit nagyon szeret. Az egyiket már elég régen kéri, hogy főzzünk, de csak most adódott alkalom rá. Ez az étel a pacal.

Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival
Nagyon laktató étel, ezért inkább éhesen fogyasztva javaslom. A pacal nem tartalmaz sok zsírt, ezért ne sajnáljuk alá a szalonnát. Erős paprikával gyomorpanaszokra kitűnő! ...

Pacalpörkölt főtt burgonyával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Pacalpörkölt főtt burgonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Pacalpörkölt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

PACALLEVES
A megtisztított pacalt sós vízben puhára főzik és metéltre vágják. Hagymás rántást csontlevessel felengednek, majorannával, köménymaggal ízesítik, hozzáadják a pacalt, és rövid ideig együtt főzik.

Pacalpörkölt Bukott Angyal Módra
Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell.

Pacal magyarosan
Hozzávalók: 1,2 kg tisztított pacal, 5 kanál zsír, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 cseresznye paprika, 1 kis kanál őrölt kömény, 1 kanál pirospaprika, só, 1 kanál paradicsompüré, ...

Pacalleves
Pirított zsemlekockával vagy főtt tojással tálaljuk.
Hozzávalók: ...

PACAL KÖRÖMMEL
Hozzávalók:
13 kg pacal, 6 kg köröm, (csak sertés mellső köröm), 2 kg füstölt sertésbőr, 4 kg vöröshagyma, füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 8 db fehérpaprika, 10 evőkanál lecsó vagy darált pritaminpaprika, paradicsom, ...

Pacal recept
Elkészítésí idő: 180 perc
Elkészítés: A pacalt egészben beleteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beledobom a babérlevelet, őrölt köményt. Kb. másfél kétórát párolom fedő alatt míg félphua nem lesz. Miután kihült, egy centi vasta...

Pacal cayenne-i módra
Hozzávalók 4 személyre: 100 g vaj, 4 evőkanál liszt, só, 1 mokkáskanál cayenne bors, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 3 dl tejszín, 800 g fott pacal, 2 fott borjúláb, 4 cl whisky, 3 szem citrom, 1 kávéskanál törött rózsabors, ...

Pacal
Szarvasmarha vagy juh recés gyomra, ebből készült étel: pacalpörkölt.
Ismeretlen eredetű szó.

Pacal
a kérődző emlősök gyomrának harmadik rekesze, melyet százrétünek v. leveles gyomornak is neveznek. (L. Kérődzés.) P.

Pacal
Velős és tökös bográcsos pacal főzés a szegedi Diófa Vendéglőben
Velős és tökös bográcsos pacal főzés a szegedi Diófa Vendéglőben - Veres János vendéglős és Zsika Mihály főszakács ...

Pacalleves
Hozzávalók:
kb. 30 dkg tisztított pacal, 1 répa, 1 zöldség, 2 burgonya, 2 ek. tejföl, fokhagyma vagy fokhagymakrém, csípős pirosarany, olaj, liszt, pirospaprika, só, bors ...

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a pacallevest másnaposság ellen is fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hasonló receptek: ...

A pacalt alaposan átmossuk és egy nagyobb fazékban feltesszük főni. A pacal mellé teszünk egy egész fej vöröshagymát is. Kb 40-50 percig főzzük.

Előző napon a pacalt egyben kb. 1 órát főzöm sós vízben. A pacalt ezután átteszem jó hideg vízbe, és hagyom teljesen kihűlni a vizet, leöntöm róla, és a kihűlés után az esetlegesen rajta lévő hártyákat és faggyúkat teljes egészében eltávolítom róla.

Hogyan készül a Pacal pörkőlt?
Elkészítés:
A megmosott tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig abálom.
15 perc eltelte után leszűröm.

Elkészítése: A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen.

Hozzávalók: 1 kg előfőzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi őrölt feketebors, só, kevéske liszt.

Jól kifőztem » Receptek » Pörköltek, paprikások » Pacalpörköltek
Alkategóriák ...

Pacal
Hány személyre:
» 1 kg tisztított pacal
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 2 - 3 db babérlevél
» 1 púpozott evőkanál pirospaprika
» 2 - 2 db paradicsom, TV paprika
» 1 púpozott teáskanál őrölt kömény ...

Pacalpörkölt
Hozzávalók:
1 kg pacal
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1-2 babérlevél
1 dl száraz vörösbor
ízlés szerint:
só, pirospaprika, majoránna, szemes bors, őrölt bors, őrölt kömény, erős paprika vagy Erős Pista, ...

Pacalpörkölt
Amennyiben nem előfőzött a pacalunk abáljuk a következőképpen
Abálás: 2-3 cl ecet
4 egész babérlevél
1 kávéskanál szemes bors
1 kávéskanál egész köménymag
víz ...

Pacalperkelt - alias gahh
.
Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata: különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda, ...

A Pacal - paradicsommal és parmigianoval
Vannak ételek, amelyek olyan jól sikerülnek, hogy képes lennék órákon keresztül "ülni" rajtuk. És aztán a maradékba újra meg újra beletúrni, kívánni, mint a mesében, hogy sose fogyjon el....

Velős pacalpörkölt
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Nyári pacalozás
A helyzet mostanra érett meg arra, hogy a pacal-kérdéssel részletesebben foglalkozzak.
Enni ettem, szeretem is, de még nem főztem.

Körmös pacalpörkölt
Már a címből is látszik, ma "férfinap" volt nálunk. Bevásárlás közben Attila vadul szemezett a pecsenyekacsa-májjal, mondván lehetne rántott máj.

A pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel alaposan leforrázzuk, majd gyöngyözve forró, nem lobogó sós vízben kb. 4 óra alatt félig puhára főzzük, leszűrjük és felcsíkozzuk.
A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, kb.

A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a ha habot ereszt azt szedjük le.
Körülbelül 45 percet főzzük (forrás után) utána hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Leves, Kenyér, Saláta, Tojás

Gasztronómia  Őzszelet  Pacalleves

 
RSS Mobile