Kezdőlap (Ostya)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ostya

Gasztronómia  Ostorrétes  Ostyalap

Ostyagyártás
Az ostya a sütőcukrászat sajátos terméke, amely elsősorban a felhasznált tészta állaga tekin­tetében különbözik a többi féleségektől. Az ostya tésztája ugyanis folyékony.


Ostyafotós torták
Colin Firth kókusztorta
A tortát lánybúcsúra sütöttem, Colin Firth-rajongó menyasszonynak. A fényképet ehető ostyára készítettük. A grafikáért hála dr.sabotage-nak. Ügyeljünk arra,hogy a...

Ostyatekercs
4 tojás 15 dkg cukor 15 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 20 dkg darált keksz 15 dkg dió 10 dkg mazsola 1 csomag vaníliás cukor 3 ostyalap Lehet dúsítani szárított gyümölccsel darabos dzsemmel mogyoróval mandulával csokidarabokkal kókuszreszelékkel A tojásokat a cukorral gőz fölött ...

ostya
Igen vékony, kovásztalanul sütött tésztaféle: szentostya, gyógyszert ostyában vesz be, ropogós, lapos, édesített cukrászati készítmény.
A latin hostia (áldozati állat) átvétele, a szókezdő h a középkori latinban már nemigen hangzott.

ostya
(hostia a. m. engesztelő áldozat), neve annak a búzalisztből készített kovásztalan lapos kerek kenyérnek, amely a misénél Krisztus testévé való átváltoztatására használtatik. Régente nagyobb, ujjnyi vastagságu s bevágásokkal ellátva használtatott, hogy könnyebben törhető legyen.

Ha elektromos ~sütőben készítjük:
Az olvasztott vajat és a cukrot elkeverjük, beleütjük a tojásokat is. A vizet és a lisztet felváltva adagoljuk bele folyamatos keverés közben. Az ~sütőt előmelegítjük 3-as fokozaton.

2-3 percet várok vele, hogy az ~lap puhuljon. Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve, hagyom kihűlni, majd a hűtőbe teszem "összeérni". 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem. 5 dkg olvasztott csokoládéval lecsurgattam a rudakat.
Küldte: Vass Laszlone
Küldte: Vass Laszlone ...

Az ~lapokat felváltva, a rumos, illetve a csokoládés krémmel megkenjük, majd legalább egy órán át a töltött ostyát lepréseljük, valamilyen nehezékkel. Ezután a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük és bevonjuk az ostyát.

~tálka és tölcsér fagylalthoz
Sütőben:
Tölcsért és ~tálkát készíteni otthon sem nehéz, főleg ha van elektromos ~sütő gépünk. Akinek nincs, az a második receptet próbálja ki, a sütőben készülő változatot.
A receptek a Kifőztük magazin 5.

Töltött~ mogyorós grillázskrémmel elkészítése:
A mogyorót egy kissé megpörköljük, azután ledörgöljük a barna héját, majd a mogyorót vékony szeletekre vágjuk.
10 dkg cukrot felolvasztunk egy kevés vízzel. Beledobjuk a feldarabolt mogyorót, és egy kis ideig főzzük a sűrű szirupban.

Csokis ~-tekercs
Marika receptje, szerinte nagyon egyszerű, úgyhogy felvésem ide. Az én szerepem ez ügyben annyi volt, hogy ettem, ettem és ettem. Aztán már nem volt belőle egy szelet se.

Az ~ lapokat egyenként a krémmel megkenjük, majd adagonként négyet-négyet egymás tetejére rakunk. A habpor másik felét az ~rakások tetejére kanalazzuk, végül a gyümölcsökkel gazdagon megszórjuk.
Recepthez ajánlott termékeink
Váncza habpor 42g ...

Csokoládés ~szelet
" onclick="return iwiwshare_click921()" target="_blank" ...

Grillázsos ~ recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Diós töltött ~ - Receptek
Diós töltött ~
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Édesköménymagos ~
0/5
Leginkább desszertekhez, díszítésként passzol. Vigyázat, hamar elfogy, ezért érdemes nagyobb adagot csinálni belőle! ...

Hozzávalók:
2 ~lap, 3 tojásfehérje, 14 dkg cukor, 8 dkg méz, 10 dkg durvára vágott dió, 1 vaníliáscukor, ...

Karamellás csokis ~ recept
Főzés nélkül, könnyen elkészíthető finom édesség.
Hozzávalók ...

KAKÓKRÉMMEL TÖLTÖTT ~SZELET
Hozzávalók: 1 csomag ~lap (10 dkg); a krémhez: 3 egész tojás, 9 ek. cukor, 3 ek. keserű kakaópor, 10 dkg vaj/margarin; a mázhoz: 1 ek. keserű kakaópor, 1 ek. cukor, 2 ek. víz, 1 ek. vaj/margarin.

2 ek cointreau (vagy narancslikőr)
10 dkg narancslekvár
2 dl hulala
200 g ~ (étcsokoládéba mártott ~rúd) ...

Az egészet jól összedolgozzuk, és letakarva, szobahőmérsékleten legalább 1 órán át kelesztjük.
Az ~sütőt előmelegítjük.
A tésztát mégegyszer jól átkeverjük, és kb.3 evőkanálnyi mennyiséget a forró sütőlapra töltünk.

~talpas kókuszcsók
Ez a desszert egy kókuszos finomság, és bármilyen alkalomra elkészíthető, legyen az születésnap, névnap, vagy akár csak egy átlagos délután, amikor egy kis nassolni valót szeretnénk készíteni. Ennek a süteménynek. Folytatás » ...

~tekercs
A Ramát a cukorral gőz felett felforrósítjuk. Ha a cukor elolvadt, hozzáadunk beleütünk 3 egész tojást. Levesszük a tűzről, de még...
Viki ...

~:
lisztből folyadékkal és járulékos anyagokkal készített, sűrűn folyó tésztából sütőlapokban vagy fomában sütött lapok vagy figurás készítmények.

~
Búzalisztből, tejből és/vagy vízből, esetleg dúsító-, ízesítő-, illetve állományjavító anyagból kikevert folyékony tésztából sütéssel készült, megfelelő méretűre alakított (szeletelt, vágott stb.) tartós lisztes készítmény.

~lap grillázskrémmel töltve
4 tojássárgája, 40 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 1 kis darab vanília, kevés reszelt citromhéj. A tojás sárgákat a fele cukorral, a vaníliával, vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas alján kezd elválni.

Az ~ sütés.
Tegyünk tálba fél kiló lisztet, négy tojást, késhegynyi sót, fél kávéskanálnyi tört fahéját és 6 kanál porczukrot; ezeket tejjel habarjuk ugy össze, hogy olyan legyen mint a hig palacsinta tészta.

Míg az ~lap puhul (nem eláztatni!), megfőzzük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a csokit, a kakaóport és a margarint lábosba tesszük és állandóan kevergetve forrástól számítva 5 percig főzzük.

Sajtos ~
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg teavaj, fél csomag sütőpor, 1-2 kávéskanál só, egész köménymag ízlés szerint, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, közepébe fészket készítünk. Ebbe tesszük a sütőport, sót, köménymagot, sajtot.

kugler-~
KUGLER-~
Töltelék: grillázst készítünk: 10 dkg diót 10 dkg olvasztott vajon
megpirítunk. Tálcára öntjük, ha kihűlt, ledaráljuk, lereszeljük vagy
megőröljük.
10 dkg vajat felolvasztunk, közben 2 tojássárgáját 5-10 dkg cukorral
elkeverünk és a forró vajhoz tesszük, kb.

Aacheni ~
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 45 perc
nehézségi fok: normál ...

~lapok
Az aszalt sárgabarackot kis darabokra vágjuk fel, majd vízben áztatjuk 3-4 órán át. Ezután leöntjük róla a felesleges áztatóvizet.
A mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd minden hozzávalót a tojásmasszához adunk és összekeverünk.

~ lapocska a sütéséhez, ha nincs akkor sütőpapír
A tojásfehérjéket ne hidegen használjuk fel, sokkal szebb habot lehet verni ha hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni pár órát.

~lapokat csíkokra kell vágni és fordított őzgerinc sütőre fektetni. A tojásfehérjét kőkemény habbá kell verni, majd beletenni a porcukrot, ezzel tovább verni a habot.

Az ~lapokat tetszés szerinti csíkokra vágom.
A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá felverem, és a végén belekeverem a kókuszreszeléket vagy a darált diót.
Sütőpapírból készítek egy tölcsért, beleteszem a habot és az ~lapok tetejére nyomom.

Az ~lapokat kicsavart, nedves konyharuha közé rakjuk, így megpuhul, és hajlítható lesz. A rámát lassú tűzön felolvasztjuk, majd a felsorolt sorrendben mindent hozzákeverünk, lezárjuk a gázt alatta.

Az ~sütővasat a gázon felmelegítem.
Összeöntöm a liszteket, porcukrot, sütőport, kakaót, sót, megkeverem. Hozzáteszem a fehérjét. A vajat meglágyítom, azt is beleteszem, és villával összekeverem.

Az ~-hab-csokoládé triót Manchmellow-nak hívják és Húsvétkor, amikor Szeribánban jártunk, minden ABC-ben lehetett kapni. Én a Medeno Srce-ért vagyok oda.
Anazar said...
Azok a csokis szívek marisz57, nagyon, nagyon finomak voltak.

Az ~lapokat sütőpapírra helyezzük, és mindegyik tetejére két teáskanál segítségével kicsi halmokat teszünk a masszánkból.
Körülbelül 130 fokos sütőben 20 percig szárítjuk.
Jó étvágyat kívánok! ...

Az ~lapokat tedd két benedvesített konyharuha közé, hogy puhuljon. A fügét és a mazsolát aprítsd össze késes aprítógépben (ha ilyened nincs, húsdarálón is ledarálhatod).

Az ~lapokat karamellkrémmel töltöttem meg. Ezt a krémet még Marikától tanultam, már többször készítettem, de ilyen jól még sosem sikerült, azt mondhatom.

5 db ~lap (1 csomag) a tekercsek beborításához. Ne a keskeny fajtát válasszuk.

2 db. ~lap (Nálunk 2 pár van egy csomagolásban, vagyis 4 db.)
Elkészítés: ...

A sajt ~ elkészítése: A trappista sajtot lereszeljük és kis golyókat formálva sütőtálra tesszük (teflon vagy sütő papírral alatta) és 175°C-on addig sütjük, míg a széle pirul. Ekkor kivesszük és kb. 1 perc elteltével levesszük és tortarácsra helyezve hűtjük.

Kókuszos ~csík (házias ételek)
Füstölt sajtos pogácsa - ahogy apósom szereti (klasszikus ételek)
Rozmaringos csirkemell (házias ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Csokoládés ~szelet recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A csokoládét a vízzel a tűzhelyen felolvasztjuk. Egy ideig kevergetjük, majd amikor kihült, beletesszük a vajat meg a porcukrot, és kikeverjük. A csokoládémasszával megkenjük az ~lapokat...

2. Egy ~lapot tálcára helyezünk, rákenjük a csokikrém egynegyedét, majd így rétegezzük tovább a lapokat és a krémet. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel szeleteljük, és megolvasztott csokoládéba mártjuk.

Gyümölcsös ~kosárkák recept
Hozzávalók 6 személyre:
3 réteg rétestészta (kb. 90 g),
1 ek. napraforgóolaj,
175 g ribizli,
250 ml natúr joghurt,
1 tk. porcukor,
115 g egész eper és málna a díszítéshez.

Dekoráció: ~kép paragrafussal
Elkészítés:
A marcipános krémhez a tej 2/3 részét a cukorral felforraljuk, majd kis lángra állítva, fokozatosan hozzáadjuk a marcipánt, és a maradék tejjel elkevert tojássárgáját. Állandóan keverjük, mert nagyon könnyen leéghet, és becsomósodhat! ...

— Ha ~lapok közé mogyoró helyett őrölt kávéból készítünk grillázskrémet, akkor egy szelet sütemény, éppen egy szimpla kávénak felel meg.
— A margarinnal készült sütemény vajízűvé válik, ha a tepsit sütés előtt vajjal kenjük ki.

A színezett ~ "fű" teljesen levett a lábamról! Gyönyörű az összhatás! :))
hankka írta...
Gyö-nyö-rű-ek! Naggggggggggggyon! :) ...

HIPPEN - ~ (Főleg a régi fagylaltozások leírásánál használt kifejezés.)
HOCS-POCS - Angol ital. Főleg a 20. századforduló idején kedvelték, angol témájú írásokban gyakori. Fehér borból cukorral, fahéjjal, citromhéjjal főzték.

4.A habot az ~korongokra nyomjuk.
5.A csokit egy kevés olajjal gőz fölött megolvasztjuk.

A nyuszifül ~tésztából recept elkészítése látszatra bonyolultnak tűnhet, de valójában nem az. Ugyanakkor ideális saját készítésű és ötletes dekoráció húsvéti süteményekhez és desszertekhez..
Tovább a Nyuszifül ~tésztából bejegyzéshez!
Cimkék: élesztő nélkül, húsvét, tejmentes ...

vagy holipni, ~.
tojással, tükörtojással.
0,5-1 kg-os, kék színű (főve piros) atlanti-óceáni rák ...

- Az áldozati ~, amelyet a mise során a pap megszentel, majd kiosztja a gyülekezetnek, azért kerek és lapos, mert az őskeresztények kovásztalan árpakenyeret készítettek.

Az új Milka Crispello nem más, mint ropogós ~, csokoládé- vagy vanília krémmel (pudinggal) töltve, amelyet a jól megszokott alpesi csoki borít be. Mivel nem vagyok vanília fan, a csokis tölteléket választottam.

Míg a kekszgyártás Angliából, addig a nagyipari ~készítés Ausztriából terjedt el, a 19. században először Bécsben, később Karlsbadban gyártották. A müzli pedig svájci eredetű finomság, a 'musle" jelentése pépecske.

mandulakrém
160 g ~pehely (feuilletine),
100 g mandulakrém,
30 g tejcsokoládé ...

Kivajazott tepsibe ~lapot teszünk. A tojásfehérjék kemény habjába beleszórjuk a kristálycukrot, belekeverjük a tojás sárgákat, a diót és a zsemlemorzsát. Ezt a masszát az ostyára kenjük.

A konyhafőnök ajándéka szezámmagos ~tölcsérben érkezik, apróra vágott friss natúr lazac tejszínes vöröshagymakrémmel. A közönséges tölcséres fagylaltról mintázott falatka az étterem jelképe lett, mióta nagy sikerrel debütált egy jótékonysági gálán.

Díszítéshez: tejszínhab, ~rudak. Elkészítés: Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a 6 ek vizet és kemény habot verünk belőle, hozzá adjuk a cukrot is, ... Készült: 01 április 2013 5.

Hagymás - sajtos ~
Hagymás - sütemény (Zwiebelkuchen)
Hagymás - zsíroskenyér
Hagymás hurkasaláta
Hagymás káposztasaláta (konzerv)
Hagymás-paradicsomos spagettisaláta
Hagymás paradicsomsaláta
Hagymával - cseresznyepaprika
Hagyományos - sütés zsírban
Hajdina - alma müzli
Hajdina - körte müzli ...

- ~
HIRINO
- görög, disznó
HJAFTYJA-BEDZSAR
- azeri marinírozott zöldség
HOBO STEAK (USA)
- sózott sült marhahús
HOI SIN-MÁRTÁS
- szójababból készült, piros-barna fűszermártás. Édeskés és pikáns ízű. A különféle pácok gyakori alkotórésze. Kis üvegekben kapható.

Hozzávalók 35 darabhoz: 50 db ~lap, 10 dkg datolya, 5 dkg durvára vágott mandula, 5 dkg darált mandula, 2 tojásfehérje, 2 dkg étkezési búzakeményítő, 12 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 20 csepp rumaroma, késhegynyi őrölt fahéj, a mázhoz 10 dkg ét tortabevonó, 4 dkg datolya ...

A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, ezután sodorjunk belőle az ~lap hosszának megfelelő "rudakat", 24 db-ot. Ezeket előmelegített sütőben kisütjük, nem kell szárazra, egy 10 perc sütés elég.

Sok ~receptet megnéztem már, egyet-kettőt ki is próbáltam, de nem váltak be nálam. Én olyat akartam, ami könnyen kezelhető, nem folyós, és igazi ropogós tölcsért eredményez. Így aztán egyszer fogtam magam, és próbáltam kreálni egy olyat, ami nekem is megfelel.

Így végül fagyi~ készítéssel próbálkoztunk, Buillabaisse mandulás tuilejára esett a választásom. Tökéletes választásnak bizonyult, ízlett kicsiknek, nagyoknak egyaránt, igaz a formázást még gyakorolnom kell (nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan válik törékennyé az ~)! ...

A masszából 2-3 evőkanálnyi mennyiséget rákanalaztam az ~gépre,. A masszának magától kell szépen szétterülnie, akkor jó. Óvatosan összenyomtam a gépet, ami szépen összepréselte és 1-2 perc alatt kisütötte.

~sütőgépben megsütjük, és még melegen tölcsér alakúra formázzuk. Hagyjuk kihűlni.
A fagyihoz a lilahagymát apróra vágva megdinszteljük az olívaolajon, majd 3 evőkanál tejszínnel és a többi hozzávalóval turmixgépben pürésítjük.

5 dkg ~ lap,1.5 liter vaníliás jégkrém, 1 konzerv felezett körte (lecsepegtetve 455 g),2 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejszín - 20 dkg csokoládét felaprítunk, a félét megolvasztjuk. 10 dkg ostyát összemorzsolunk.

Kókuszkrémmel töltött ~
Hozzávalók: 4 dl tej 60 dkg cukor 25 dkg Rama 30 dkg darált keksz 30 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A tejet a cukorral felforraljuk,hozzáadjuk a többi adalékot,rövid idő alatt sűrűre főzzük. ~lapok közé töltjük,lepréseljük,pihentetjük.

Hozzávalók 4 személyre: 4 tojásfehérje, 10 dkg méz, 20 dkg vaníliás cukor, 25 dkg mogyoró, édes ~lapok. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, fokozatosan hozzákeverjük a mézet és a vaníliás cukrot. Gőz fölött habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott mogyorót is.

Megjegyzés: a tésztának ~szerűen ropogósnak kell lennie.
A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukor felével, a konyakkal és a vaníliával. A tejszínből kemény habot verünk, a végén a maradék porcukrot is hozzáadjuk. A tejszínhabot lazán beleforgatjuk a mascarponéba.

20 dkg ét tortabevonó, 10 dkg fagylaltostya, 1 zacskó erdeigyümölcs ízű zselépor, 10 dkg zsíros tehéntúró, 18 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 9 dl tejszín, sütőpapír, a díszítéshez tetszés szerint málna, fagylaltostya, ...

Az előételt - chilis juhsajtkrém házi sonkával, sós ~ tölcsérben - egy 2008-as Fuschli kísért. Az ~tölcsér kellemes (lehetett volna ropogósabb), a juhsajtkrém kimondottan jó, de chilit sehogyan sem éreztem benne.

Az szilva annyi temérdek legyen rajta, az mint az ~ bélest szokták megtölteni, ismét úgy rakd összve, az mint elszeldelted egymástól, megczövekeld, hogy el ne hulljon egymástól, radóczot olyant csinálj neki, az mineműt az körtvélyek között megmondtam [lisztből, tojásból és borból].

Hozzávalók (kb. 30 db-hoz): egy nyeles sütővas (~sütő) súlya kb. 2-3 kg, fél kiló liszt, 12,5dkg cukor, 12,5dkg zsír, 5 dkg szalonna, annyi víz, amennyit a tészta felvesz, hogy a tészta a gyúrás végén nem tapad a kezünkre.

Amikor a tészta elkészült, formáljuk vékony ~szerű lapokká. Hevítsünk fel fekete, vagy sötétzománcú tepsit (megfelel a sötét (DUPONT) szilikon, vagy teflonbevonat is), terítsünk rá olajozott papírt, helyezzük rá a kenyérlapokat.

Ezután a keverékbe beleteszünk egy kis reszelt citrom- vagy narancshéját, 10 deka vagdalt mandulát vagy diót és ezt cukorral meghintett nagy ~lapokra kenjük. Az ~lapokat egymásra helyezzük, deszkát teszünk a tetejére és arra még körülbelül 5 kilónyi súlyt.

A marcipánt a porcukorral, a tojásfehérjével és egy teáskanál lekvárral simára keverjük, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a masszával mindegyik ~lapra nagy szívet rajzolunk. Az ostyákat tepsire fektetjük. Előmelegített sütőben a legalsó rácsra toljuk, és 200 fokon kb.

Csak a jó édesanyánk, mert az ~ biztosan nem, menthetett meg attól, hogy a fagyi ne a pólónkon landoljon. De kit érdekelt ez, meg a megbúvó jéggöbök akkor és ott, a hőségben, a Balaton parton sétálva?

Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, végül a 3 tojás felvert habját. A simára kevert masszával megtöltjük az ~lapot, kis nehezékkel lenyomkodjuk, amíg elkészítjük a mázat: a cukrot a kakaóval, 0,5 dl vízzel sűrűre főzzük, ha kihűlt, belekeverjük a vajat, és ráöntjük az ~ tetejére.

A tortát bevonjuk a pillecukor-bevonattal és ~rúdból és pillecukorból készült pálmákkal, pillecukorból formázott dinoszauruszokkal díszítjük. A vulkán közepébe tűzijátékos gyertyát szúrunk, amitől valóban "élethűvé" válik a vulkánkitörés a dinoszaurusz-szigeten: ...

Mitől lesz benn az a ropogós ~ ?Én azzal együtt szeretem.
3.
Szerintem igazán az a vicces, ha valaki 7 dl vízzel készíti el a receptet,mert így csak hamis kókusztejet kap maximum. A recept 0,7 dl vízzel lesz sikeres.

Eredetileg ugyanis azokat akartam csinálni, aztán rájöttem, hogy nincs itthon olaj a sütéshez, meg arra is, hogy valójában kevésbé szeretem az olajban kisütött édességeket, mint az ~szerűen de szárazon roppanósakat.

Csokoládé reszelékkel és ~ rúddal díszítjük. Az ~ rudakat ketté vágjuk.
Tapasztalat: A krémből én legközelebb 1,5 adagot készítek.
Egy nagyon könnyű puha lájtos tortát kapunk.

Hasonló képen működik mint az ~sütő. Gázon fel kell forrósítani és ebbe helyezni az apró tészta golyócskákat, majd összenyomni a szerkezetet. Az egyik fele homorú, a másik fele pedig domború a sütőnek. Így alakulnak ki a héj formák. Ezután bármilyen ízű krémmel megtölthetőek a tészta héjak.

Elsőként hajszálvékony ~lapok feltekerésével készült a csésze (Masse Barquette), ebből az ~lapból készült a fülük is, amit karamellel ragasztottunk az oldalára.

Belekeverjük a darált kekszet, a kókuszreszeléket, egy kevés rumot vagy rumaromát és néhány evőkanál baracklekvárt.
Az így kapott sűrű masszát még langyosan rákenjük az ~lapokra, majd a tetejüket is befedjük ostyával.
Tálalás előtt hagyjuk állni kb. egy napot, hogy az ~ megpuhuljon! ...

180 fokos sütőben vízfürdőben kb. 15 percig sütöttem. Tetejére került egy kis parmezán ~ is egy ágacska élet gyógyfüve oregáno a tökéletes ízhatás érdekében.
Főzte és fényképezte Emese, alias Culinartz ~ a konyha az egyetlen hely, ahol nem kapaszkodom tervekbe
Hasonló bejegyzések: ...

Viszont ha belevágsz a készítésébe, szükséged lesz tallér vagy ~sütőre. Én a hagyományos alumíniumból készültet használom, de lehet már kapni elektromos kivitelben is.
Mivel kicsi tallérokat készítünk idő igényes, de megéri a fáradozást.

1,5-2 cm átmérőjű golyókat formálunk, és ~sütőben sütjük gázláng felett. Ha kihűlt, jól becsomagolva ( például jól záródó dobozban ) sokáig eláll. Jó rágcsálnivaló! Ebből az adagból kb. 80 dkg tallér sül ki. A tej helyett vízzel, vagy tejpótló folyadékkal is elkészíthetjük ezt a receptet.

(4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ~lap,
20 dkg vaj,
3 evőkanál porcukor,
3 evőkanál őrölt mogyoró,
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládé
vagdalt pirított mandula ...

1 cm vastagon töltsük édes ~lapok közé, és óvatosan lepréselve néhány napig hűvös helyen pihentessük. Az oldalán kitüremkedő masszát simítsuk el. Keskeny szeletekre vágva tálaljuk. Még finomabb lesz az íze, ha a kész krémhez 1 dg vanillincukrot is hozzákeverünk.

A mézet felforrósítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük. Ezután megtöltjük vele a két ~lapot. Amikor kihűlt felszeleteljük.
Hamis mézescsók...
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy napig pihentetjük. Utána kinyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk, és lassú tűznél megsütjük.

Szia, látom a recept lengyel oldalról való,.Van ismerősöd ott, mert keresek egy nagyon jópofa ~sütőt és náluk van.Tudnál segíteni?Recept is van!!
Marika
Gomba írta...
Nincs ismerősöm sajnos, csak önszorgalomból sütögetek erről az oldalról (meg mert nagyon tetszik) ...

Fehér kenyérfélék (kifli, zsemle), abonett, ~, kekszek, édes műzli, tejberizs, fehérliszt kalács, szőlő
3. kategória, amelyek lassabban emelik a vércukorszintet:
Barna kenyér, natúr (cukormentes) ivólé, tej, joghurt, kefír, spagetti, makaróni ...

Képtárak: Sütemények Mézes sütemények Sütés nélküli édességek Bonbonok-pralinék Poharas krémek-pudingok ~lap töltelékek Kekszek-teasütemények Muffinok Kevert tészták Kuglófok Hájas tészták Torták Gofrik Kalácsok Kelt tészták-péksütemények Édes tészták
Sütemények
Mézes sütemények ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Cukor, Liszt, Sütemény, Citrom?

◄ Ostorrétes   Ostyalap ►
 
RSS Mobile