Kezdőlap (Ostya)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Ostya


 

Ostya

Gasztronómia  Ostorrétes  Ostyalap

Ostyaalakzatok készítése
Ostyaalakzatok készítése
Már említettük, hogy az eddig leírt berendezésekkel csak ostyalap készíthető, ezen kívül legfeljebb kisebb mélyedéseket kívánó alakzatok, mint barackmag-, mandula-, gombaforma készíthető.


gyártás
Az a sütőcukrászat sajátos terméke, amely elsősorban a felhasznált tészta állaga tekin­tetében különbözik a többi féleségektől. Az tésztája ugyanis folyékony.

Ostyafotós torták
Colin Firth kókusztorta
A tortát lánybúcsúra sütöttem, Colin Firth-rajongó menyasszonynak. A fényképet ehető ostyára készítettük. A grafikáért hála dr.sabotage-nak. Ügyeljünk arra,hogy a...

tekercs
4 tojás 15 dkg cukor 15 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 20 dkg darált keksz 15 dkg dió 10 dkg mazsola 1 csomag vaníliás cukor 3 lap Lehet dúsítani szárított gyümölccsel darabos dzsemmel mogyoróval mandulával csokidarabokkal ...

ostya
Igen vékony, kovásztalanul sütött tésztaféle: szentostya, gyógyszert ostyában vesz be, ropogós, lapos, édesített cukrászati készítmény.
A latin hostia (áldozati állat) átvétele, a szókezdő h a középkori latinban már nemigen hangzott.


(hostia a. m. engesztelő áldozat), neve annak a búzalisztből készített kovásztalan lapos kerek kenyérnek, amely a misénél Krisztus testévé való átváltoztatására használtatik.

Ha elektromos ostyasütőben készítjük:
Az olvasztott vajat és a cukrot elkeverjük, beleütjük a tojásokat is. A vizet és a lisztet felváltva adagoljuk bele folyamatos keverés közben. Az ostyasütőt előmelegítjük 3-as fokozaton.

2-3 percet várok vele, hogy az lap puhuljon. Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve, hagyom kihűlni, majd a hűtőbe teszem "összeérni". 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.

Az ostyalapokat felváltva, a rumos, illetve a csokoládés krémmel megkenjük, majd legalább egy órán át a töltött ostyát lepréseljük, valamilyen nehezékkel.

mazsolát, és a diót is, összekeverem, és hűlni hagyjuk. Az lapot
nedves ruhába csomagoljuk (pár perc), megtöltjük a krémmel és a ruha
segítségével feltekerjük. Alufóliába csavarjuk, megnyomkodjuk, ...

Ostyatálka és tölcsér fagylalthoz
Sütőben:
Tölcsért és ostyatálkát készíteni otthon sem nehéz, főleg ha van elektromos ostyasütő gépünk. Akinek nincs, az a második receptet próbálja ki, a sütőben készülő változatot.

Töltött mogyorós grillázskrémmel elkészítése:
A mogyorót egy kissé megpörköljük, azután ledörgöljük a barna héját, majd a mogyorót vékony szeletekre vágjuk.
10 dkg cukrot felolvasztunk egy kevés vízzel.

Csokis ostya-tekercs
Marika receptje, szerinte nagyon egyszerű, úgyhogy felvésem ide. Az én szerepem ez ügyben annyi volt, hogy ettem, ettem és ettem. Aztán már nem volt belőle egy szelet se.

Az lapokat egyenként a krémmel megkenjük, majd adagonként négyet-négyet egymás tetejére rakunk. A habpor másik felét az rakások tetejére kanalazzuk, végül a gyümölcsökkel gazdagon megszórjuk.
Recepthez ajánlott termékeink ...

Csokoládés ostyaszelet
" onclick="return iwiwshare_click921()" target="_blank" ...

Grillázsos recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Diós töltött ostya - Receptek
Diós töltött ostya
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Hozzávalók:
2 lap, 3 tojásfehérje, 14 dkg cukor, 8 dkg méz, 10 dkg durvára vágott dió, 1 vaníliáscukor, ...

Karamellás csokis ostya recept
Főzés nélkül, könnyen elkészíthető finom édesség.
Hozzávalók ...

KAKÓKRÉMMEL TÖLTÖTT SZELET
Hozzávalók: 1 csomag lap (10 dkg); a krémhez: 3 egész tojás, 9 ek. cukor, 3 ek. keserű kakaópor, 10 dkg vaj/margarin; a mázhoz: 1 ek. keserű kakaópor, 1 ek. cukor, 2 ek. víz, 1 ek. vaj/margarin.

Kategóriák: Előételek
Szabad kategóriák: Hideg előételek, Sós tésztaételek, Tésztaételek, Tojásételek
Címkék: ostya, finom, könnyű, egyszerű, sós
Egyszerű sós ostya ...

2 ek cointreau (vagy narancslikőr)
10 dkg narancslekvár
2 dl hulala
200 g (étcsokoládéba mártott rúd) ...

Az ostyasütőt előmelegítjük.
A tésztát mégegyszer jól átkeverjük, és kb.3 evőkanálnyi mennyiséget a forró sütőlapra töltünk.
Egymás után kisütjük a lapokat szép aranybarnára, majd kis ideig fémrácson hűtjük.

sütő automaták
Az eddig leírt berendezések az gyártást csak kézi munkával teszik lehetővé. Az előállítása kézi munkával nehéz fizikai munka, és termelékenysége aránylag csekély.

Ostyatalpas kókuszcsók
Ez a desszert egy kókuszos finomság, és bármilyen alkalomra elkészíthető, legyen az születésnap, névnap, vagy akár csak egy átlagos délután, amikor egy kis nassolni valót szeretnénk készíteni. Ennek a süteménynek.

tekercs
A Ramát a cukorral gőz felett felforrósítjuk. Ha a cukor elolvadt, hozzáadunk beleütünk 3 egész tojást. Levesszük a tűzről, de még...
Viki ...

Ostya:
lisztből folyadékkal és járulékos anyagokkal készített, sűrűn folyó tésztából sütőlapokban vagy fomában sütött lapok vagy figurás készítmények.


Búzalisztből, tejből és/vagy vízből, esetleg dúsító-, ízesítő-, illetve állományjavító anyagból kikevert folyékony tésztából sütéssel készült, megfelelő méretűre alakított (szeletelt, vágott stb.) tartós lisztes készítmény.

Ostyalap grillázskrémmel töltve
4 tojássárgája, 40 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 1 kis darab vanília, kevés reszelt citromhéj.

Az sütés.
Tegyünk tálba fél kiló lisztet, négy tojást, késhegynyi sót, fél kávéskanálnyi tört fahéját és 6 kanál porczukrot; ezeket tejjel habarjuk ugy össze, hogy olyan legyen mint a hig palacsinta tészta.

Míg az ostyalap puhul (nem eláztatni!), megfőzzük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a csokit, a kakaóport és a margarint lábosba tesszük és állandóan kevergetve forrástól számítva 5 percig főzzük.

Sajtos
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg teavaj, fél csomag sütőpor, 1-2 kávéskanál só, egész köménymag ízlés szerint, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, közepébe fészket készítünk.

kugler-ostya
KUGLER-ostya
Töltelék: grillázst készítünk: 10 dkg diót 10 dkg olvasztott vajon
megpirítunk. Tálcára öntjük, ha kihűlt, ledaráljuk, lereszeljük vagy
megőröljük.
10 dkg vajat felolvasztunk, közben 2 tojássárgáját 5-10 dkg cukorral ...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Cukor, Liszt, Sütemény, Citrom

Gasztronómia  Ostorrétes  Ostyalap

 
RSS Mobile