Kezdőlap (Olíva)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Olíva


 

Olíva

Gasztronómia  Oldalas  Olívabogyó

olívaolaj-kóstolás & fadobozában sült camembert
eddig, ha egy kis olaszországra vágytam, ittam egy kávét carlonál az olasz intézet kávézójában. mostantól van még egy alternatívám: elmegyek giuseppéhez olívaolajakat kóstolni.


Olívaolaj
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Olívaolaj alapanyagként.
Olívás kemény sütemény ...

olívaolaj - Rántott hús wokban
Címke: "olívaolaj"
Caprese saláta, avagy capri saláta, olaszul insalata caprese ...

olívaolaj - extra szűz
Az olaj gazdag antioxidáns tulajdonságú A- és E-vitaminban, melyeknek szerepe van a káros szabadgyökök semlegesítésében.

olívaolaj
Az olajbogyókból kipréselt sárgálló olaj, melyet a mediterrán konyhában a sütés-főzéshez szükséges zsiradékként használnak. Számos élettani előnye miatt a használata nálunk is egyre terjed...
Konyhai felhasználása ...

Olívaolajos sárgarépapüré babáknak recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Olívaolaj
LK
Az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból nyert, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék, a "folyékony arany".

Olívabogyós rozmaringos csirkecomb filé
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 348 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Olívalajban eltett fokhagyma és pepperonipaprika
gyerekjáték
20 perc ...

Olívaolaj
Olajos káposzta
Nagyon szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket. Amikor ezt a receptet olvastam, rögtön arra gondoltam, hogy mennyire sokrétűen felhasználható.

Olívasaláta
Hozzávalók: 1 zacskó gyorsrizs, 1 pohár félszáraz fehérbor, 4 evőkanál levétől lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál kimagozott olívabogyó, 2 dl tejföl, fél tubus szardellapaszta, 1 dl majonéz, törött fehér bors, ...

Olívabogyós-diós kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók 3-4 kenyérhez
50-60 dkg rozsliszt + amennyit fölvesz a tészta
4-5 dl forró víz
15 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
15 dkg Graham-liszt
4 evőkanál kovász
1 dkg friss élesztő ...

Az olívaolaj az örök élet kulcsa?
Az extraszűz olívaolaj valóságos csodaszer, amely számos keringési és rákos betegség megelőzését elősegíti
Fotó/illusztráció: Shutterstock ...

Olívabogyós-fetás muffin
Glaub Kata (Dombóvár) olvasónktól
Hozzávalók
20 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1.

Olíva
Olajbogyó, ebből készült: olívaolaj.
A latin oliva (olajbogyó) átvétele.

Olívalekvár

Nagyon finom kiegészítője lehet grillezett, párolt halaknak, pástétomoknak, sajtoknak és hideg sülteknek is.

Az olívaolajba belekeverem az apróra vágott bogyókat és a
felaprított zöldfűszereket. Belereszelem a fokhagymát és a parmezánsajtot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítem.

Az "olívaolaj" jelentése: Az olajbogyóból kipréselt olaj, finom étolaj.

alma bazsalikom bors burgonya citrom csirke csokoládé cukkini cukor dió extra szűz olívaolaj fahéj fokhagyma gorgonzola hagyma kakukkfű kenyér körte mandula mascarpone medvehagyma menta málna méz olívaolaj padlizsán paradicsom parmezán pesto ...

Olívaolaj erdei gombás illattal
Hány személyre:
» 5 dkg szárított erdei gomba
» 1-2 ág friss rozmaring
» 1 liter olívaolaj
» 5 evőkanál morzsolt zsálya ...

Olívabogyós spagetti
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Olívabogyós "kubai" kenyér (Î-Î"αιόψωμο)
Egy kubai kenyérnek nevezett kenyérrecept forog a gasztroblogokon körbe körbe, mint maga a kubai tánc és ritmus:) Több gasztroblogban megtalálható, én most az Ági receptjét linkelem be, ...

Olívaolajos-kakukkfüves-almás muffin
Az alma kakukkfűvel való párosítása nagyon népszerű a sós ételeknél, pl: almás kakukkfüves csirkecomb.

Olívabogyóval sült imperador
Volt egy szép, nagy portugál Imperador (Berys decadactylus) nevű hal a fagyasztómban, amiből a kiolvasztáskor még nem tudtam, hogy mi is lesz. (magyar nevére sajnos még nem bírtam rájönni, de dolgozom rajta) ...

Olívaolajos sütemény posírozott, tárkonyos őszibarackkal
A hónap elején itt voltak a szüleim látogatóba, és anyukám hozott egy adag finom magyar gyümölcsöt, többet közt illatos, zamatos őszibarackokat.

Olívaolaj
Mostanában egyre gyakrabban érkeznek hozzánk olyan kérdések, hogy szerintünk milyen zsiradékkal/olajjal célszerű főzni/sütni, melyik a legkevésbé káros vagy legegészségesebb, hogy viselkednek magas hőfokon, satöbbi Úgy tűnik, ...

Olívabogyós Graham kenyér
Az aszalt paradicsomos változathoz nagyon hasonló, de talán még karakteresebb ízű kenyér, most szintén kenyérsütő gépben készítve.
Hozzávalók, ebben a sorrendben mehetnek a keverőedénybe: ...

Fánk olívaolajjal
Hello mindenki! Ismét beugrottam köszönni és leporolni a blogomat. Teljesen berozsdásodtak az ujjaim is, folyamatosan melléütök a billentyűknek.

Babos-olívabogyós sertéskaraj
Továbbra is az olyan ételek a nyerők nálunk, amiket csak bedobálok a tepsibe, aztán mehet be a sütőbe. Pár óra múlva, akár játszóterezés után pedig csak ki kell venni és megenni! ...

Zöldbab olívaolajjal
Hozzávalók:
200g finomra vágott hagyma,
1 gerezd fokhagyma finomra vágva,
½ csésze extra szűz olívaolaj,
1 csésze paradicsom, héj nélkül, apróra vágva,
30 dkg zsenge, fiatal zöldbab, kb. 2 cm-es darabokra vágva, ...

Olívaolaj kóstolás Pomázon. Fotó: igazioliva.hu
A magyar olívász
Az igazioliva történetére joggal nyomhatjuk rá a sikersztori pecsétet.

olívaolaj, balzsamecet.
Elkészítés:
A rozmaringos vaddisznósonkát előzőleg főzzük meg. Nekünk egy jó húsz dekás jutott, ekkora darabra nagyjából 80 perc főzési idő elegendő.

Olívaolaj, csokoládé, málna, és egy kis só
mézesfehér
vegán uborkaleves ...

Az olívaolajok értékelésének épp olyan kultúrája van, mint a borok minősítésének, vizsgálatának.

Az olívabogyókat negyedekbe vágom, félreteszem.
A kelttészta elkészítése: a vízben feloldom az élesztőt, majd egy keverőtálban alaposan összedolgozom a liszttel és a többi hozzávalóval.

Az olívaolajal készült ételek csökkentik a koleszterinszintet, mert az olaj olyan összetevőkből áll, amelyek védenek a daganatok, az érrendszeri megbetegedések, a gyulladásos betegségek és még az allergia ellen is.

Hm, olívabogyó! Van hozzá egy remek receptünk!
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 4x20 deka bárányszűz
- 4 nagy burgonya
- másfél deci extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál rozmaringlevél ...

1 dl olívaolaj
A sütéshez 4-5 dkg vaj és egy evőkanál olívaolaj
2 dl, lehetőleg száraz, cserszegi fűszeres ...

5 ek. olívaolaj
kenéshez: 1,5 dl olívaolaj, 6 nagy gerezd fokhagyma préselve, 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva, só
A kenyérsütőgép magdagasztja a tésztát, lágynak kell lennie, majd egy tálban hagyom duplára kelni bő fél óra alatt.

- 2 ek olíva bogyó, durvára vágva
Rugalmas, puha tésztát dagasztok, és az utolsó 5 percben adom hozzá az alaposan lecsepegtetett, durvára vágott bogyót. Langyos helyen, a tészta tetejét olajjal megkenve hagyom pihenni egy órát.

Mandula-olívabogyó-sajtfalatkák (tapas) recept
Hozzávalók 6-8 személyre:
1/2 tk. koriandermag,
1/2 tk. ánizsmag,
1 tk. friss, aprított rozmaring,
2 tk. friss, aprított petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
1 ek. borecet,
2 ek. olívaolaj, ...

A spanyol olíva fogyasztása különleges ízén túl, nem elhanyagolható élettani hatásai miatt is előnyös. Antioxidánsainak és 77% fölötti telített zsírsav-összetételének köszönhetően igazán egészséges étel, amely alakunk megtartásában is segít.

Caprese olívabogyóval
Ezt a tipikus olasz salátát előételként szolgálják fel, színei pedig az olasz zászlót idézik. Persze nekünk magyaroknak eszünkbe juttathatja a mi lobogónkat is.

bors kefír olívaolaj só zöldfűszer
receptjellemzők
konyha: görög
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas ...

A fűszeres olívaoljos sajt egyébként fetából is készíthető, valami varázslatosan finom az is!
Bejegyezte: duende dátum: 8:33:00 ...

Bárányborda olívabogyóval és rozmaringgal - 4 személyre
Az összepréselt fokhagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bárányszeleteket, és mindkét oldalukat megpirítjuk.

Rozmaringos-olívabogyós csirkecombok
A csirkecombokat sózom és borsozom. Egy kiolajozott jénaiba vagy tepsibe rakom őket, és fokhagyma gerezdeket, vagy éppen fokhagyma fejet ültetek melléjük.

Túrós saláta olívabogyókkal
Túrós saláta olívabogyókkal
Hozzávalók : ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: olívaolaj. Összes bejegyzés megjelenítése
Lencsés-fahéjas csirke ...

A rukkolát kevés olívaolajjal és balzsamecettel összeforgatom, tányérra rendezem.
A mangót elrendezem a rukkola mellett, és meglocsolom szarvasgombás olívaolajjal.
A megsült sajtot a tányérra teszem a saláta mellé, és tálalom.

Csicseriborsó-olívabogyó-koriander pástétom :)
Ez az egyik szendvicsünkbe készült. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: ...

Gomba-"kagyló" olívaolajjal
csicseriborsókrémmel, paradicsomvelővel, répaporral
Hozzávalók ...

Zöld és fekete olívapástétom recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Vigyázat, az olívaolajjal sokkal hamarabb kész van, mint napraforgóolajjal! ...

2-3 evőkanálnyi olívaolajjal (ha lehet, extra szűzzel).
3. A zellerszár fás héját lehúzzuk zöldségpucoló segítségével, majd a zellert felszeleteljük (keresztbe).

A morgóhal szeleteket sózd és borsozd meg, majd forgasd lisztbe, és olívaolajon süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben. Míg a halak sülnek, hámozd meg a burgonyát és vágd vékony karikákra, közben folyamatosan forgasd a halakat, hogy meg ne égjenek.

Süllő articsókával, olívabogyóval
Az articsókát, ha friss, tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sós, citromos vízben főzzük 10 percig. Ha konzervvel dolgozunk, akkor csak darabolnunk kell, a levét tartsuk meg.

Párolt brokkoli citrommal, fokhagymás olívaolajjal, friss korianderrel, és házi majonézzel. Jól hangzik? Szerintem igen. Az íze pedig valami mesés.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olívaolajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük.

A(z) "Bárányhússal töltött paradicsom csőben sütve, olívabogyós kenyérrel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:
Üzenet (opcionális): ...

A hagymákat felaprítjuk és egy csipetnyi sóval elkeverjük. Hozzáöntjük az olívaolajat, a citromlevet és már kész is.
Összetevők
szövegesen
Összes recept ...

Olívaolaj
Az olívaolaj a mediterrán térség hagyományos olaja, mely mára már itthon is nagy rajongótáborral rendelkezik. Nagy százalékban, közel 55-83%-ban tartalmaz egyszeresen, és 3-21%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat.

Olívaolaj melyik a legjobb?
Az olívaolaj rajongók már tudják, hogy a legjobb olívaolaj a friss, vagyis amelyik szüretelése és feldolgozása után csupán néhány héttel kerül piacra.

Olívabogyós kenyér Vereskati módra
Hozzávalók: 5 dkg élesztő 4 dl langyos víz 1 dl langyos tej 2 kávéskanál tengeri só 1 dl extraszűz olívaolaj 2 tojás 90 dkg finomliszt 12 dkg magozott olívabogyó 20 dkg feta sajt ...

Olívaolaj-csomag és olívaolaj kóstoló workshop Giuseppe-vel
Budapesten
1 személy részére ...

AZ OLÍVAOLAJAK OSZTÁLYOZÁSA
Minden olyan olívaolajat, amelyet mechanikus eljárással nyernek, "szűz olívaolajnak" hívnak.

Olívaolaj
A tudatos fogyókúrázók tudják, hogy nem a zsír, hanem a túlzott szénhidrát bevitel az 'ellenség', így nyugodtan belefér egy kis olívaolaj a diétába.

Az olívaolajjal érlelt bélszínt a felolvasztott vajon mindkét felén hirtelen átsütjük, és a serpenyőből kivéve félretesszük.

Diós olívapástétom
Kenőmájas, húsos felvágottak, bolti adalékanyagos kencék helyett itt az a természetes, pikáns ízű növényi pástétom, a diós olívapástétom, mely alkalmas kenyerek, krékerek megkenésére.

2 dl olívaolaj
1 citrom, só bors
A szőlőleveleket alaposan megmossuk, és szódabikarbónával felforralt vízbe 1-2 percre belelógatjuk, majd leszárítjuk.

olívaolaj
A sütőtököt villával egy kicsit megszurkáljuk, alufóliával kibélelt tűzálló tálba rakjuk, 180 fokon addig sütjük, amíg szép ráncos lesz, a belseje pedig teljesen megpuhul. Akkor kivesszük, hűlni hagyjuk.

Olívaolajon megpirítjuk, kérgesítjük a darált húst. Ha látjuk, hogy kezd megpirulni, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. A húst hagyjuk párolódni, addig elkészítjük a többi "réteget".

olívabogyó vagy pirított kenyérkocka
Elkészítés
A fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomok héját eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét.

olívaolaj
citromlé
A salátaleveleket tálba teszem. Az aszalt paradicsomot, a paradicsomot feldarabolom, a kaprit egy-két vágással összeaprítom, rászórom a salátára. Hozzáadom a kis kockákra vágott gorgonzolát, a cafatokra tépkedett sonkát.

Olívaolajon megpirítom a szeletelt fokhagymával a tengeri halfilét és az előfőzött tenger gyümölcseit.
Egy fej vöröshagymát apró kockára vágok és abban a fazékban, amiben a leves készül, kevés olívaolajon párolom-pirítom.

olíva olaj
A padlizsánt megmossuk, végét levágjuk, majd hosszában negyedekre, azután kockákra vágjuk. Megfuttatjuk olíva olajon, és hagyjuk kicsit pirulni. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomlevet és összerottyantjuk.

Olívaolaj erdei gombás illattal recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Megtisztítok 5 dkg szárított erdei gombát, és alaposan megszárogatom.

Olívaolajjal kikent tepsibe berakom a krumplit és arra a halakat. Berakom az előmelegített sütőbe és negyed óráig sütöm. Ezt követően kiveszem a tepsit és olívaolajjal újból meglocsolom a halakat. Újabb negyed óráig sütöm és már kész is.

Olíva dip
Hozzávalók:
2 dl extra szűz olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg parmezán sajt, kis csokor petrezselyem, kis csokor bazsalikom, 10-15 szem magozott olívabogyó, só, bors ...

olívaolaj, tej
Lazac - spenót - brie leveles tésztában sülve
A lazacot fehérborban megpárolom, bőrét lehúzom, hagyon kihűlni. A spenótot 1 ek. olívaolajon megfonnyasztom, levét finoman kinyomkodom.

Olívapüré provence-i módra (hideg előétel)
Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg kimagozott fekete olívabogyó, fél tubus szardellapaszta, 1 késhegynyi őrölt babérlevél, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál konyak, 2 kemény tojás sárgája, ...

Olíva olajjal kikent tepsibe beladaraboltam sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, cukkínit, padlizsánt, hagymát, héjas újkrumplit, brokkolit, piros kaliforniai paprikát, kissé megsóztam, és fűszerezett csirkecomb-darabokat fektettem rá, ...

olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfű, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként
kb. 150 g) ...

Olívaolajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát a fokhagymával együtt, majd tovább pirítjuk a kukoricával.

olívaolaj vagy puha vaj
só, durvára őrölt bors
A juhtúrót kikeverem a krémsajttal, lágyítom pár csepp olívaolajjal.

olívaolaj,
őrölt bors
A szűzmártás elkészítése: nyomjuk ki a citrom levét. Vágjuk négyfelé a paradicsomokat, kaparjuk ki a magokat, és a paradicsomhúst vágjuk apró darabokra.

Olívaolajat teszek egy nagy serpenyőbe,majd rávágok vagy 4-5 vöröshagymát,karikára. Erre jön kb. 6 paprika karikára vágva,sózom,borsozom.Így sütöm és párolom.Ha kicsit összeesett,jöhet rá vagy 7-8 db cikkekre vágott paradicsom.

Olíva olajban megsütöm
Ha kész, megmártogatom benne a hús szeleteket és olíva olajban kisütöm. Körettel vagy anélkül tálalom.
A cikket írta: Mellesleg ...

olívaolaj a sütéshez
A tésztához a lisztet, az olívaolajat, a sót és a sütőport összekeverjük. A vizet folyamatosan adagoljuk hozzá.

olívaolaj
A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük.

olívaolaj
A megmosott, tisztított zöldségeket vékonyan felszeletelem. Egy mandolin (szeletelő, nem hangszer) nagy segítség lehet, ha nincs, egy éles kés és némi zen állapot is megteszi.

olíva olaj, kis vaj
szerecsendió
A lisztben elmorzsolom a hideg vajat, és a vízzel gyorsan, kevés gyúrással összeállítom a tésztát. 30 percre hűtőbe teszem.
Spenótot blansírozom, lecsöpögtetem.
Hagymát olaj-vaj keveréken megpárolom, sózom, lehűtöm.

Olívabogyóval, citromfűvel, díszítjük.
Behűtve tálaljuk.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! ...

Lásd még: Lásd még: Olívaolaj, Paradicsom, Hagyma, Leves, Tojás

Gasztronómia  Oldalas  Olívabogyó

 
RSS Mobile