Kezdőlap (Olíva)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Olíva

Gasztronómia  Oldalas  Olívabogyó

olívaolaj-kóstolás & fadobozában sült camembert
eddig, ha egy kis olaszországra vágytam, ittam egy kávét carlonál az olasz intézet kávézójában. mostantól van még egy alternatívám: elmegyek giuseppéhez olívaolajakat kóstolni.


Olívaolaj
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Olívaolaj alapanyagként.
Olívás kemény sütemény ...

olívaolaj - Rántott hús wokban
Címke: "olívaolaj"
Caprese saláta, avagy capri saláta, olaszul insalata caprese ...

olívaolaj - extra szűz
Az olaj gazdag antioxidáns tulajdonságú A- és E-vitaminban, melyeknek szerepe van a káros szabadgyökök semlegesítésében. Egyszeresen telítetlen olaj, csökkenti az úgynevezett rossz koleszterin (LDL koleszterin) szintjét.

olívaolaj
Az olajbogyókból kipréselt sárgálló olaj, melyet a mediterrán konyhában a sütés-főzéshez szükséges zsiradékként használnak. Számos élettani előnye miatt a használata nálunk is egyre terjed...
Konyhai felhasználása ...

~olajos sárgarépapüré babáknak recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

~olaj
LK
Az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból nyert, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék, a "folyékony arany".

~bogyós rozmaringos csirkecomb filé
Feltöltő: Kautz József Kategória: Szárnyas Ételek 0 348 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~lajban eltett fokhagyma és pepperonipaprika
gyerekjáték
20 perc ...

~olaj
Olajos káposzta
Nagyon szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket. Amikor ezt a receptet olvastam, rögtön arra gondoltam, hogy mennyire sokrétűen felhasználható. Lehet fogyasztani egytálételként, de el tudom képzelni köretként mondjuk Mártu növényi fasírtja mellé.

~saláta
Hozzávalók: 1 zacskó gyorsrizs, 1 pohár félszáraz fehérbor, 4 evőkanál levétől lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál kimagozott ~bogyó, 2 dl tejföl, fél tubus szardellapaszta, 1 dl majonéz, törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma
...

Az ~olaj az örök élet kulcsa?
Az extraszűz ~olaj valóságos csodaszer, amely számos keringési és rákos betegség megelőzését elősegíti
Fotó/illusztráció: Shutterstock ...

~bogyós-fetás muffin
Glaub Kata (Dombóvár) olvasónktól
Hozzávalók
20 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1.

~
Olajbogyó, ebből készült: ~olaj.
A latin oliva (olajbogyó) átvétele.

~lekvár

Nagyon finom kiegészítője lehet grillezett, párolt halaknak, pástétomoknak, sajtoknak és hideg sülteknek is.

Az ~olajba belekeverem az apróra vágott bogyókat és a
felaprított zöldfűszereket. Belereszelem a fokhagymát és a parmezánsajtot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. Karikára vágott, magos bagettel mártogatva, egy pohár hideg chardonnay mellé tökéletes borkorcsolya.
Megjegyzés ...

Az "~olaj" jelentése: Az olajbogyóból kipréselt olaj, finom étolaj.

alma bazsalikom bors burgonya citrom csirke csokoládé cukkini cukor dió extra szűz ~olaj fahéj fokhagyma gorgonzola hagyma kakukkfű kenyér körte mandula mascarpone medvehagyma menta málna méz ~olaj padlizsán paradicsom parmezán pesto petrezselyemzöld pisztácia rizs rozmaring ruccola sajt ...

Megszórjuk a tésztát pirított dióval, ~bogyóval, és bele-nyomkodjuk őket. A hosszabb oldal mentén ismét középre hajtjuk a téglalapoknak előbb az egyik, majd a másik harmadát. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a formázott tésztákat.

~olaj erdei gombás illattal
Hány személyre:
» 5 dkg szárított erdei gomba
» 1-2 ág friss rozmaring
» 1 liter ~olaj
» 5 evőkanál morzsolt zsálya ...

~bogyós spagetti
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~bogyós "kubai" kenyér (Î-Î"αιόψωμο)
Egy kubai kenyérnek nevezett kenyérrecept forog a gasztroblogokon körbe körbe, mint maga a kubai tánc és ritmus:) Több gasztroblogban megtalálható, én most az Ági receptjét linkelem be, mert ő is olívásan készítette, ...

~olajos-kakukkfüves-almás muffin
Az alma kakukkfűvel való párosítása nagyon népszerű a sós ételeknél, pl: almás kakukkfüves csirkecomb. Most ezt a párost próbáltam meg átvinni egy édes süteménybe, egy egyszerű almás muffinba kicsit több sóval, és egy kis ~olajjal érdekesebbé téve.

~bogyóval sült imperador
Volt egy szép, nagy portugál Imperador (Berys decadactylus) nevű hal a fagyasztómban, amiből a kiolvasztáskor még nem tudtam, hogy mi is lesz. (magyar nevére sajnos még nem bírtam rájönni, de dolgozom rajta) ...

~olajos sütemény posírozott, tárkonyos őszibarackkal
A hónap elején itt voltak a szüleim látogatóba, és anyukám hozott egy adag finom magyar gyümölcsöt, többet közt illatos, zamatos őszibarackokat.

~olaj
Mostanában egyre gyakrabban érkeznek hozzánk olyan kérdések, hogy szerintünk milyen zsiradékkal/olajjal célszerű főzni/sütni, melyik a legkevésbé káros vagy legegészségesebb, hogy viselkednek magas hőfokon, satöbbi Úgy tűnik, ...

~bogyós Graham kenyér
Az aszalt paradicsomos változathoz nagyon hasonló, de talán még karakteresebb ízű kenyér, most szintén kenyérsütő gépben készítve.
Hozzávalók, ebben a sorrendben mehetnek a keverőedénybe: ...

Fánk ~olajjal
Hello mindenki! Ismét beugrottam köszönni és leporolni a blogomat. Teljesen berozsdásodtak az ujjaim is, folyamatosan melléütök a billentyűknek. Dióhéjban minden rendben van nálunk, a házat nem sütemény hanem tej illat lengi be manapság és kismanó is köszöni jól van.

Babos-~bogyós sertéskaraj
Továbbra is az olyan ételek a nyerők nálunk, amiket csak bedobálok a tepsibe, aztán mehet be a sütőbe. Pár óra múlva, akár játszóterezés után pedig csak ki kell venni és megenni! ...

Zöldbab ~olajjal
Hozzávalók:
200g finomra vágott hagyma,
1 gerezd fokhagyma finomra vágva,
½ csésze extra szűz ~olaj,
1 csésze paradicsom, héj nélkül, apróra vágva,
30 dkg zsenge, fiatal zöldbab, kb. 2 cm-es darabokra vágva,
½ csésze víz,
cukor,
tengeri só ...

~olaj kóstolás Pomázon. Fotó: igazioliva.hu
A magyar olívász
Az igazioliva történetére joggal nyomhatjuk rá a sikersztori pecsétet.

~olaj, balzsamecet.
Elkészítés:
A rozmaringos vaddisznósonkát előzőleg főzzük meg. Nekünk egy jó húsz dekás jutott, ekkora darabra nagyjából 80 perc főzési idő elegendő. A főzővizet nem ízesítettük semmivel, mikor megfőtt, a szokásos módon hagytuk kihűlni.

~olaj, csokoládé, málna, és egy kis só
mézesfehér
vegán uborkaleves ...

Az ~olajok értékelésének épp olyan kultúrája van, mint a borok minősítésének, vizsgálatának.

Az ~bogyókat negyedekbe vágom, félreteszem.
A kelttészta elkészítése: a vízben feloldom az élesztőt, majd egy keverőtálban alaposan összedolgozom a liszttel és a többi hozzávalóval. Kenyérsütővel rendelkezők könnyű helyzetben vannak, ha nincs ilyened, akkor kb.

Az ~olajal készült ételek csökkentik a koleszterinszintet, mert az olaj olyan összetevőkből áll, amelyek védenek a daganatok, az érrendszeri megbetegedések, a gyulladásos betegségek és még az allergia ellen is.

Hm, ~bogyó! Van hozzá egy remek receptünk!
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 4x20 deka bárányszűz
- 4 nagy burgonya
- másfél deci extra szűz ~olaj
- 2 evőkanál rozmaringlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor metélőhagyma ...

1 dl ~olaj
A sütéshez 4-5 dkg vaj és egy evőkanál ~olaj
2 dl, lehetőleg száraz, cserszegi fűszeres ...

5 ek. ~olaj
kenéshez: 1,5 dl ~olaj, 6 nagy gerezd fokhagyma préselve, 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva, só
A kenyérsütőgép magdagasztja a tésztát, lágynak kell lennie, majd egy tálban hagyom duplára kelni bő fél óra alatt.

- 2 ek ~ bogyó, durvára vágva
Rugalmas, puha tésztát dagasztok, és az utolsó 5 percben adom hozzá az alaposan lecsepegtetett, durvára vágott bogyót. Langyos helyen, a tészta tetejét olajjal megkenve hagyom pihenni egy órát.

Mandula-~bogyó-sajtfalatkák (tapas) recept
Hozzávalók 6-8 személyre:
1/2 tk. koriandermag,
1/2 tk. ánizsmag,
1 tk. friss, aprított rozmaring,
2 tk. friss, aprított petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
1 ek. borecet,
2 ek. ~olaj,
115 g fekete olajbogyó,
115 g zöld olajbogyó.

A spanyol ~ fogyasztása különleges ízén túl, nem elhanyagolható élettani hatásai miatt is előnyös. Antioxidánsainak és 77% fölötti telített zsírsav-összetételének köszönhetően igazán egészséges étel, amely alakunk megtartásában is segít.

Caprese ~bogyóval
Ezt a tipikus olasz salátát előételként szolgálják fel, színei pedig az olasz zászlót idézik. Persze nekünk magyaroknak eszünkbe juttathatja a mi lobogónkat is.

Fetával-~bogyóval töltött csirkemell
Szeretem a csirkemellet mindenfélével tölteni. Pár napja a fetasajtra és az ~bogyóra esett a választásom a tölteléknél. Remek választás volt, mert nagyon jól kiegészítették egymást és nekem a csirkéhez is nagyon passzoltak ezek az ízek.
Hozzávalók ...

bors kefír ~olaj só zöldfűszer
receptjellemzők
konyha: görög
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre ...

A fűszeres ~oljos sajt egyébként fetából is készíthető, valami varázslatosan finom az is!
Bejegyezte: duende dátum: 8:33:00
Címkék: borkorcsolya, bárminekjó, diéta, drága, előétel, hidegtálravaló, kezdőknek, nyári, október, sörkorcsolya, tavaszi, téli, vega, őszi ...

Bárányborda ~bogyóval és rozmaringgal - 4 személyre
Az összepréselt fokhagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bárányszeleteket, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Ezután felöntjük a borral, majd néhány perc után a paradicsompürével és a levessel is.

Rozmaringos-~bogyós csirkecombok
A csirkecombokat sózom és borsozom. Egy kiolajozott jénaiba vagy tepsibe rakom őket, és fokhagyma gerezdeket, vagy éppen fokhagyma fejet ültetek melléjük. Olivabogyókat /mind fekete mind zöld/ szórok mellé, és 2 kis friss rozmaring-ágat fektetek a tetejére.

Túrós saláta ~bogyókkal
Túrós saláta ~bogyókkal
Hozzávalók : ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~olaj. Összes bejegyzés megjelenítése
Lencsés-fahéjas csirke ...

A rukkolát kevés ~olajjal és balzsamecettel összeforgatom, tányérra rendezem.
A mangót elrendezem a rukkola mellett, és meglocsolom szarvasgombás ~olajjal.
A megsült sajtot a tányérra teszem a saláta mellé, és tálalom.

Csicseriborsó-~bogyó-koriander pástétom :)
Ez az egyik szendvicsünkbe készült. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: ...

Gomba-"kagyló" ~olajjal
csicseriborsókrémmel, paradicsomvelővel, répaporral
Hozzávalók ...

Zöld és fekete ~pástétom recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Burratine pácolt ~bogyóval, koktélparadicsomma...
Sapori Pro Loco 2009 - Villa Manin, Codroipo (UD)
Ühüm...
(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 36 - Pantacce...
Keress!
Gasztrobölcsesség
Zöldspárga, szardella, főtt tojás
Spárgakrémleves
Sáfrányos rizottó zöldspárgával ...

Vigyázat, az ~olajjal sokkal hamarabb kész van, mint napraforgóolajjal! Ezután hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, majd annyi vizet öntök rá, hogy ne leves legyen, de beleszámítom azt, hogy valamennyi el fog párologni, és még be is fogom a végen rántani.

2-3 evőkanálnyi ~olajjal (ha lehet, extra szűzzel).
3. A zellerszár fás héját lehúzzuk zöldségpucoló segítségével, majd a zellert felszeleteljük (keresztbe).

A morgóhal szeleteket sózd és borsozd meg, majd forgasd lisztbe, és ~olajon süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben. Míg a halak sülnek, hámozd meg a burgonyát és vágd vékony karikákra, közben folyamatosan forgasd a halakat, hogy meg ne égjenek.

Süllő articsókával, ~bogyóval
Az articsókát, ha friss, tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sós, citromos vízben főzzük 10 percig. Ha konzervvel dolgozunk, akkor csak darabolnunk kell, a levét tartsuk meg.
A halat kockázzuk fel, sózzuk, és lisztbe forgatva olajon süssük elő.

Bárányhússal töltött paradicsom csőben sütve, ~bogyós kenyérrel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Bárányhússal töltött paradicsom csőben sütve, ~bogyós kenyérrel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Párolt brokkoli citrommal, fokhagymás ~olajjal, friss korianderrel, és házi majonézzel. Jól hangzik? Szerintem igen. Az íze pedig valami mesés. A házi majonéz tökéletes kísérője a brokkolinak, de ezt tetszés szerint lecserélhetjük bármilyen más szószra is.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az ~olajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük. A marhahúst letisztítva, nagy darabokra előkészítve megforgatjuk a pácban és letakarva, hűtőben legalább egy napig érleljük, majd megsütjük.

Sós muffin paradicsommal és ~bogyóval
Sós muffin paradicsommal és ~bogyóval
Remek, nyári ízeket idéző rágcsálnivaló, melyet fél óra alatt elkészíthetsz.

A hagymákat felaprítjuk és egy csipetnyi sóval elkeverjük. Hozzáöntjük az ~olajat, a citromlevet és már kész is.
Összetevők
szövegesen
Összes recept ...

~olaj
Az ~olaj a mediterrán térség hagyományos olaja, mely mára már itthon is nagy rajongótáborral rendelkezik. Nagy százalékban, közel 55-83%-ban tartalmaz egyszeresen, és 3-21%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat. Magas a polifenol tartalma is, mely természetes antioxidáns hatású.

~olaj
Az egyik legáltalánosabb olajfajta, amelyet salátákhoz használhatunk, de csakis az extra szűz változatát válasszuk, ez a hidegen sajtolt és ezért legértékesebb fajtája.

~bogyós kenyér Vereskati módra
Hozzávalók: 5 dkg élesztő 4 dl langyos víz 1 dl langyos tej 2 kávéskanál tengeri só 1 dl extraszűz ~olaj 2 tojás 90 dkg finomliszt 12 dkg magozott ~bogyó 20 dkg feta sajt ...

~olaj-csomag és ~olaj kóstoló workshop Giuseppe-vel
Budapesten
1 személy részére ...

~olaj
A tudatos fogyókúrázók tudják, hogy nem a zsír, hanem a túlzott szénhidrát bevitel az 'ellenség', így nyugodtan belefér egy kis ~olaj a diétába. Ne essünk át a ló túloldalára, igaz, hogy az ~ olaj sokkal egészségesebb, mint a napraforgó olaj, de ne gondoljuk azt, hogy nem hizlal.

Az ~olajjal érlelt bélszínt a felolvasztott vajon mindkét felén hirtelen átsütjük, és a serpenyőből kivéve félretesszük. A visszamaradt pecsenyelén megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a szardellapasztát, ráöntjük a tejszínt és a sherryt.

Diós ~pástétom
Kenőmájas, húsos felvágottak, bolti adalékanyagos kencék helyett itt az a természetes, pikáns ízű növényi pástétom, a diós ~pástétom, mely alkalmas kenyerek, krékerek megkenésére.

2 dl ~olaj
1 citrom, só bors
A szőlőleveleket alaposan megmossuk, és szódabikarbónával felforralt vízbe 1-2 percre belelógatjuk, majd leszárítjuk.

~olaj
A sütőtököt villával egy kicsit megszurkáljuk, alufóliával kibélelt tűzálló tálba rakjuk, 180 fokon addig sütjük, amíg szép ráncos lesz, a belseje pedig teljesen megpuhul. Akkor kivesszük, hűlni hagyjuk.

~olajon megpirítjuk, kérgesítjük a darált húst. Ha látjuk, hogy kezd megpirulni, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. A húst hagyjuk párolódni, addig elkészítjük a többi "réteget". A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, így megy majd a forró, sós vízbe.

~bogyó vagy pirított kenyérkocka
Elkészítés
A fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomok héját eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az ~olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét.

~ olaj (ízlés szerint)
Só, bors (ízlés szerint)
A paradicsomot leforrázzuk, lebőrözzük, majd lepréseljük, vagy apró kockákra vágjuk. A paradicsomot kevés ~ olajon fokhagymával mártás sűrűségűre főzzük. A halfiléket sózzuk, borsozzuk és egy kis időre félre tesszük.

~olaj
citromlé
A salátaleveleket tálba teszem. Az aszalt paradicsomot, a paradicsomot feldarabolom, a kaprit egy-két vágással összeaprítom, rászórom a salátára. Hozzáadom a kis kockákra vágott gorgonzolát, a cafatokra tépkedett sonkát. Tálaláskor ~olajjal és citromlével ízesítem.

~olajon megpirítom a szeletelt fokhagymával a tengeri halfilét és az előfőzött tenger gyümölcseit.
Egy fej vöröshagymát apró kockára vágok és abban a fazékban, amiben a leves készül, kevés ~olajon párolom-pirítom. Felöntöm az áttört friss és a konzervparadicsommal.

~ olaj
A padlizsánt megmossuk, végét levágjuk, majd hosszában negyedekre, azután kockákra vágjuk. Megfuttatjuk ~ olajon, és hagyjuk kicsit pirulni. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomlevet és összerottyantjuk. A legvégén megy bele a szintén kockákra vágott paradicsom.

~olaj erdei gombás illattal recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Megtisztítok 5 dkg szárított erdei gombát, és alaposan megszárogatom. Egy nagyobb serpenyőbe öntök 1 liter ~olajat, hozzáadom a gombaszeleteket és 5 evőkanálnyi szárított, zsályát. Halk ...

~olajjal kikent tepsibe berakom a krumplit és arra a halakat. Berakom az előmelegített sütőbe és negyed óráig sütöm. Ezt követően kiveszem a tepsit és ~olajjal újból meglocsolom a halakat. Újabb negyed óráig sütöm és már kész is. Érdemes kipróbálni.
Tweet ...

~ dip
Hozzávalók:
2 dl extra szűz ~olaj, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg parmezán sajt, kis csokor petrezselyem, kis csokor bazsalikom, 10-15 szem magozott ~bogyó, só, bors ...

~olaj, tej
Lazac - spenót - brie leveles tésztában sülve
A lazacot fehérborban megpárolom, bőrét lehúzom, hagyon kihűlni. A spenótot 1 ek. ~olajon megfonnyasztom, levét finoman kinyomkodom.

~püré provence-i módra (hideg előétel)
Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg kimagozott fekete ~bogyó, fél tubus szardellapaszta, 1 késhegynyi őrölt babérlevél, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál ~olaj, 1 evőkanál konyak, 2 kemény tojás sárgája, csipet törött bors, pirospaprika, ...

~ olajjal kikent tepsibe beladaraboltam sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, cukkínit, padlizsánt, hagymát, héjas újkrumplit, brokkolit, piros kaliforniai paprikát, kissé megsóztam, és fűszerezett csirkecomb-darabokat fektettem rá, pici vizet öntöttem alá, ...

~bogyó, 1-1 cs. kakukkfű, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. ~olaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként
kb. 150 g) ...

~olajon üvegesre dinszteltem két kis fej hagymát (persze nem volt itthon csak egy vörös meg egy lila, de szerencsére a lilahagyma eléggé elveszíti a színét, úgyhogy gyakorlatilag mindegy).

~olajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát a fokhagymával együtt, majd tovább pirítjuk a kukoricával. Hozzákeverjük az kockára vágott sonkát, kicsit pirítjuk még, majd megszórjuk petrezselyemmel és összekeverjük a kifőtt tésztával, ízlés szerint sózzuk.

~olaj vagy puha vaj
só, durvára őrölt bors
A juhtúrót kikeverem a krémsajttal, lágyítom pár csepp ~olajjal. Az újhagymát zöldjével együtt felaprítom, összevágom a zöldfűszereket, és hozzáadom a keverékhez a zúzott fokhagymával együtt, megborsozom.

~olaj,
őrölt bors
A szűzmártás elkészítése: nyomjuk ki a citrom levét. Vágjuk négyfelé a paradicsomokat, kaparjuk ki a magokat, és a paradicsomhúst vágjuk apró darabokra.

~olajat teszek egy nagy serpenyőbe,majd rávágok vagy 4-5 vöröshagymát,karikára. Erre jön kb. 6 paprika karikára vágva,sózom,borsozom.Így sütöm és párolom.Ha kicsit összeesett,jöhet rá vagy 7-8 db cikkekre vágott paradicsom.Időnként megkavarom,és puhára párolom az egészet.

~ olajban megsütöm
Ha kész, megmártogatom benne a hús szeleteket és ~ olajban kisütöm. Körettel vagy anélkül tálalom.
A cikket írta: Mellesleg ...

~olaj a sütéshez
A tésztához a lisztet, az ~olajat, a sót és a sütőport összekeverjük. A vizet folyamatosan adagoljuk hozzá. Ha sima lisztet használsz, elég lehet az 1,5 dl víz, de teljes kiőrlésű liszt esetén általában kelleni szokott a 2 dl is.

~olaj
A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a petrezselyemmel.

~olaj
A megmosott, tisztított zöldségeket vékonyan felszeletelem. Egy mandolin (szeletelő, nem hangszer) nagy segítség lehet, ha nincs, egy éles kés és némi zen állapot is megteszi.

~ olaj, kis vaj
szerecsendió
A lisztben elmorzsolom a hideg vajat, és a vízzel gyorsan, kevés gyúrással összeállítom a tésztát. 30 percre hűtőbe teszem.
Spenótot blansírozom, lecsöpögtetem.
Hagymát olaj-vaj keveréken megpárolom, sózom, lehűtöm.
Tojásokat a krémsajttal krémesre keverem.

~bogyóval, citromfűvel, díszítjük.
Behűtve tálaljuk.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! ...

~olaj
és ízlés szerint bármi, amit szeretunk
Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 10 perc ...

~olaj
A spenótot egy tálban meglocsoltam a málnás balzsamecettel, jól átforgattam, majd két tányérra szedtem.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Olívaolaj, Paradicsom, Hagyma, Leves, Tojás?

◄ Oldalas   Olívabogyó ►
 
RSS Mobile