Kezdőlap (Okra)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Okra

Gasztronómia  Nyúlragu  Olaj

Okra és én
Idejét se tudom, mióta kerülgetem már az okrát. Azért valljuk be, hogy az ázsiai boltokban fólia alá csomagolva helyenként kicsit megfeketedve igazán nem szép látvány.


Okra
Az okra Afrikából származó növény. Egyes források szerint már az ókori egyiptomiak is termesztették ehető, zöld, érettlen, zsenege, magokat tartalmazó hüvelye miatt.

Okra báránynyakkal, Kawa barátunk arab receptje
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg feldarabolt báránynyak, 1/2 kg mirelit okra (ez egy keleti, kisujjnyi méretű zöldségfajta, török, arab és ázsiai boltokban kapható, például budapesti Nagycsarnok), ...

okra
A mályvafélék csoportjába tartozó egynyári növény a mávia, vagy más néven okra. Bulgária és a volt Szovjetúnió területén elterjedt. Zsenge termését fogyasztják szárítva fűszerként, konzerválva vagy levesként. Az okra kb.

Okra (Đau Bap) - Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus
This plant grows to 5 feet high, producing pretty yellow flowers resembling a hibiscus flower. Crunchy fruits are used fresh or cooked in many dishes.

Az okra magas rosttartalma segít a vércukor stabilizálásában, biztosítja a megfelelő emésztést, amely egyébként sok betegség kiindulópontja lehet, és megköti a koleszterint.

Burgonyás okra indiai módra
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 55 perc
nehézségi fok: normál ...

Ebben az ételben a legfőbb különlegesség az okra. Ezt a zöldséget főleg a trópusi, szubtrópusi éghajlaton termesztik, de a mediterrán országokban is egyre több helyen jelen van, Marokkóban is használatos.

[szerkesztés] Okra
afrikai hüvelyes növény, frissen vagy szárítva, zöldségként is használják.
[szerkesztés] Olíva olaj
olívabogyóból sajtolt olaj.
[szerkesztés] Omlett
Tojáslepény. Pl: tejszín, tojással összekeverve és olajon megsütve.

1. A paradicsomokra forró vizet öntök, és pár perc múlva lehúzom a héját.
2. Az olajon megpirítom a kis kockákra vágott padlizsánt.
3. Hozzáadom a csíkokra vágott paprikát, a hagymát és a szárított fűszereket és pár percig tovább pirítom.

jók ezek a kevert sütik, bár én mostanában átszoktam a sült "pudding"-okra, elég bele egy tojás és valahogy könnyebbb a tésztája.

Hozzávalók 4 halszelet, 2 paradicsom négyfelé vágva, 5 okra, 4 salotthagyma felszeletelve, 2 gerezd fokhagyma felszeletelve, 2 zöld csili, 2 evőkanál halhoz való karipor vízzel elkeverve, 2 csésze 1. Kókusztej, 4 csésze 2.

-a Moksa Elixír is jótékony hatással van ilyenkor, mivel a nőgyógyászati problémák minden esetben vissza vezethetők valamilyen lelki okra, a nőiség megélésével kapcsolatos problémára
Jobbulást Neked!:)
Értékelés: Nincs ...

Egy kis segítséget kérnék: nekem nem terültek szét kekszekké a gömbjeim,maradtak gömbök. Volt adag amit kicsit tovább sütöttem,de az is gömb maradt.
Nagyon finom,de leginkább "csók"-okra emlékeztetnek.
Mit ronthattam el?
Válasz ...

Hummusz és baba ganoush
Panírozott hagymakarikák
Mediterrán quinoa saláta
Paradicsomos-padlizsános bulgur
Karalábéfőzelék
Spárgás rizottó
Mángold krokett
Okra ropogós kukoricabundában
Mángoldos lepény ...

Az egyszerű, szájon át történő folyadékbevitel enyhe esetekben segít. Súlyosabb esetekben infúziós kezelés lehet szükséges, kiegészítve sokszor az alapbetegségre vagy a kiváltó okra specifikus gyógyszerek alkalmazásával.

-hoz kerevni szoktak még téglaport, vörös okra festéket és sulypátot is oly célból, hogy annak súlyát növeljék, vagy színét javítsák.

A fiatalon szedett lóbab, a mangold, az okra, a cardi.
Jó volna sokkal több friss fűszernövényt és salátafélét használnunk, hiszen a kínálat megvan (gyermekláncfű, madárbegy, tölgyfasaláta, porcsin, pimpinella, a különböző zsázsák, endívia, ...

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Leves, Paradicsom, Cukor, Tojás

Gasztronómia  Nyúlragu  Olaj

 
RSS Mobile