Kezdőlap (Narancsmártás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Narancsmártás


 

Narancsmártás

Gasztronómia  Narancslikőr  Narancsos csirke

Narancsmártás hirdetések
Kacsapecsenye narancsmártással
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa 1,5 dl narancslé 13 dkg vaj 5 dkg gomba 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 2 kiskanál só Elkészítés: Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, ...


Narancsmártás
Hány személyre: 4
» 3 dl tejföl
» 1 ek. narancslikőr
» 1 ek. narancsdzsem
» 1 narancs leve és reszelt héja
» só, bors
» 4 szegfűszeg ...

A narancsmártáshoz filézzünk ki egy narancsot, a másik kettőt pedig csavarjuk ki, majd a levét szűrjük le egy szűrőn keresztül. Hámozzuk meg a gyömbért, vágjuk kb. 0,5-cm-es kockákra, majd dobjuk a leszűrt narancslébe. Főzzük el kb.

Libamell narancsmártással
Hozzávalók:
4 személyre:
800 g filézett libamell, só, bors, 20 g vaj, 5 ek. sherry, 2 narancs kifacsart leve, 400 ml leves , 1 narancs, 30 g cukor, 20 g vaj, 2-3 ek. ételsűrítő, 1-2 ek. narancslekvár ...

Főtt tyúk narancsmártásban
A főtt tyúkhús mellé narancsmártás helyett citrommártást is kínálhatunk, mindkettő esetében különlegesen pikáns ízekkel ismerkedhetünk meg.
Elkészítési idő
1 h 20 min
Nehézségi fok ...

Sült csirke narancsmártásban - Czifray ihlette (157.cikkely)
Karácsonyra megkaptam Czifray István szakácskönyvét. Rengeteg jobbnál-jobb recept van benne, olyanok, amelyek ma is megállják a helyüket.

Süllőtekercsek narancsmártásban
Gyömbéres spenótsaláta csirkemell csíkokkal
Porchetta
Pulykamell szeletek alla pizzaiola ...

Halfilé baconnel és narancsmártással
Nemisbéka karácsonyi receptversenyt hirdetett, olyan recepteket vár, amelyek kimondottan háziasszonybarátok, azaz nem kell egész este a tűzhely körül sündörögni, ...

Mézes-mázas ananász narancsmártással
2,4 dl friss narancslé
0,5 dl Portorico rum vagy 1 teáskanálnyi rumaroma
1 evőkanál (hárs)méz
2 evőkanál porcukor
35 dkg darabolt ananászkonzerv, lecsepegtetve ...

Narancsmártás
Egy kis lábasba öntsünk 4 dl friss narancslevet, adjunk hozzá három evőkanálnyi cukrot, majd forraljuk fel. Hideg vízzel lekevert keményítővel sűrítsük be. Ha elkészült, kis darabokra vágott narancsdarabokat is tehetünk bele.

Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal
Sajtos-magos ropogós
Sütőtök krémleves ...

Narancsmártás
Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk 2 narancs reszelt héját, föleresztjük 2 dl meleg tejjel, és kis lángon vagy gőz fölött addig verjük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érte.
Csokoládémártás ...

Narancsmártás: Kifacsarjuk két narancs levét,majd 3 dl húsalaplével feltesszük főni.Összegyúrunk 15 dkg vajat és 1 dkg lisztet,majd darabokra morzsolva belekeverjük a forrásban lévő narancsos alaplébe.

Narancsmártás
Expressz paradicsomleves paradicsomsűrítményből 3.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Narancsmártás:
2 narancsot megpucolok, , majd a naracs húsát megszórom 1 evőkanál cukorral és hagyom, hogy kicsit karamellizálódjon.

Narancsmártás (házias ételek)
Vitaminsaláta (főételek)
Paprikaragu (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

" Narancsmártás (Vadételekhez) (4 adag)
A dzsemet és a tejfölt elkeverjük a likőrrel, hozzáadjuk a narancs levét és héját. Fűszerekkel ízesítjük, majd állni hagyjuk. Áttörjük, mielőtt tálaljuk. ...
" Nyárson sült vadnyúl (4 adag) ...

A narancsmártás...hát nem guszta? Hmmm...
Lazacka szeletek
A rákok megkapták a ruckót ...

A narancsmártáshoz: 2 dl tejföl, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 evőkanál narancslikőr, 1 evőkanál narancsdzsem, só, frissen őrölt fehér bors.

Keleti narancsmártás recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A hozzávalókat hidegen összekeverjük, és kevés sóval ízesítjük. Sült halakhoz kínáljuk....

Túróhab narancsmártással
Hozzávalók:
1,5 lap zselatin, 10 dkg hideg, sovány túró, 20 dkg cukor, fél lime, 12 dkg hideg tejszínhab, 1,5 dl vörösbor, 1 rúd vanília, étkezési keményítő, 60 dkg narancs (kb. 8 db), még jobb a vérnarancs ...

Csirkék narancsmártással
Hozzávalók: egy csirke, szalonna, vaj, liszt, húsleves, narancs- és citromhéj, 1 db cukor, a narancs leve, narancs - és citromszeletek.

Kacsacomb narancsmártással
Galéria
» Születésnapi Torta
» Fő a marhapörkölt
» Gyümölcstál (eper, meggy, banán, méz, szeder, áfonya, alma)
» Csokis tejberizs
» Hátsó sonka - húsvétra ideális!
» Sonka ...

Tejszínes narancsmártás: 2 szem gyöngyhagyma 1 narancs csíkokra vágott héja, 2 narancs és fél citrom leve 1 csipet cukor, 2 deci tejszín, 1-2 enyhén púpozott kávéskanál mártássűrítő (lehet kukoricaliszt is) ...

Csirkemáj narancsmártással
Nincs finomabb a mennyei ízű, omlós, vaj puha csirkemájnál. Egy pikáns körettel pedig csak fokozhatjuk az "íz-orgiát"...
Mellesleg bővebben...
Főzősarok ...

Citromhab narancsmártással
Hozzávalók: 25 dkg krémsajt, 2 dl tejföl, 20 dkg túró, 1 citrom leve és reszelt héja, 4-6 evőkanál cukor. A mártáshoz: 6 ek. cukor, 1 evőkanál olaj, 1 ek. kukoricaliszt, 1/2 csésze tej, 1 csésze narancslé, kevés rum.

Pulykamell narancsmártásban recept
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott, lebőrözött pulykamell,
2 dl tejszín,
2 narancs,
8 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 teáskanál reszelt narancshéj,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt gyömbér, ...

Citromhab narancsmártással
Ennek a finomságnak az elkészítését egy televíziós "főzőcske" típusú műsorban láttam egyszer.

Végül a forró, narancsmártásban átforralt palacsintákat tányérra szedjük. A maradék mártást rá is locsolhatjuk. A végén narancslikőrrel flambírozhatjuk is.
Tweet
Cimkék ...

7. Vadkacsa mézes narancsmártással
8. Őzgerinc Vilmos vadász módra
9. Egészben sült pisztráng kapros rákraguval, petrezselymes mogyoróburgonyával ...

Borjúkaraj gyömbéres narancsmártással
Változnak az ízlések. Úgy 10 évvel ezelőtt - sőt, talán még úgy 4-5-tel ezelőtt is - még szinte kiköptem a gyümölcs-hús párosítást, ma meg már imádom, és nagyon gyakran alkalmazom is.

Az ínyenceket minden bizonnyal érdekli, hogy ugyanígy készül a máltai eredetű Narancsmártás is.

Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
1. A ledarált vadhúst egy tálban elkeverjük a hagymával, a répával meg a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, és kézzel jól összedolgozzuk.
2. A húsmasszából 16 egyforma gombócot formálunk (1. ké...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Citrom, Paradicsom, Mézes, Torta

Gasztronómia  Narancslikőr  Narancsos csirke

 
RSS Mobile