Kezdőlap (Mignon)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Mignon


 

Mignon

Gasztronómia  Mézmártás  Mikrohullámú sütő
2014.04.23

Mignonok és torták készítése
Mignonok és torták készítése
A vérbeli cukrász jól tudja hogy nem elég a jó és kifogástalan félkésztermékek e1őállítása, hanem azt ízlésesen, mutatósan fel is kell díszíteni, szerelni, hogy annál kívánatosabb, ...


Mignon
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Desszertek 0 294 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Mignon
Tészta: 2 Ă- 4 tojás 2 Ă- 4 evőkanál liszt 2 Ă- 4 evőkanál cukor Ez egy adag piskóta, 2 lap lesz belőle, de lehet 4 részre is … Tovább
Túrókrémes Charlotte torta ...

Mignon
(franc., ejtsd: minyón) a. m. kicsiny, kedves; Goethe Wilhelm Meisterében egyike a legkedvesebb női alakoknak. - M., a nyomdászatban betünem. L. Betünemek.

Baconbe tekert fűszeres sertésszűz mignonok rozmaringos hagymalekvárral
Ensalada de aguacate & quesadilla con bacalao
Sajtos tejszínes pulykamell torta provance-i fűszerekkel
Garnélatatár tejszínes fokhagymás bagetten ...

Mignon
Mindig is a kedvenc sütim volt a mignon, és már nagyon rég készülök, hogy házilag elkészítsem. Előre sejtettem, és utólag már biztos vagyok benne, hogy ez nem az a dobjunk-össze-valamit desszert.

Gombás mignon recept
Gombás mignon recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 vékony szelet fehér kenyér,
120 g libamájkrém,
4 nagy fej gomba,
70 g/5 ek. vaj,
2 tk. növényi olaj,
4 db marhabúsfiié (steak),
kb. 2,5 cm vastag,
3-4 ek. madeira- vagy vörösbor, ...

Burgonyamignon
Varga Gábor
Az édes marcipán, karakteres kakaós kérge alatt könnyű csokis töltetlék piskótába zárva. Kell ennél nagyobb gyönyörűség?

A mignonról olvashatsz ITT.
És itt InfoKata is megcsinálta és még sokkal szebbek lettek a mignonjai, mint az enyéim! :)
Bejegyezte: duende dátum: 16:51:00 ...

Puncs- mignon
Írta: nagyi
Hozzávalók: 4 tojás, 10 deka porcukor, 10 és fél deka liszt, 1 és fél deci rum, 1 citrom és 12 deka porcukor.

Citromos mignon II - Receptek
Citromos mignon II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Sárgabarack mignonok
Egy haszna van a gasztroújságoknak: nem felejtem el a receptet akkor sem, ha azon nyomban nem teszem közzé :) Kivéve persze ezt az esetet, mert változtattam a recepten, úgyhogy túróból lehet, hogy nem 12 dkg kell, hanem 13, ...

BÉKA ÉS KATICA MIGNON
A holnapi zsúrra készültek ezek a "csoda bogarak". Már ma megcsináltam őket, hogy holnap is jusson idő mindenre. Az ötletet Mártinak köszönöm, mert a Békát nála láttam, a Katicákat pedig magam találtam ki...

Mignonok betöltése
A betöltőkrémet a mignonok külső színe szerint ízesítjük.
Fehér áthúzású mignonokba szilvapálinkával zamatosított marcipános krém, citromkrém, gesztenyekrém vagy likőrkrém való (Maraszkínó, Kürasszó).

Mignon:
különböző tésztákból változatos töltelékkel és díszítéssel készített, a desszertnél kisebb sütemények.
Guóth János ...

mignon
1. Kicsiny kerek hússzelet, általában bárány- vagy ürühúsból. Hívják mignonette-nek, medalionnak vagy érmének is.
2. Francia eredetű szó, jelentése: apró, kicsi sütemény ...

Mignon, ami nem édesség
Először is, azzal kezdem, hogy az utóbbi időben ugyan nem jelentkeztem, de ez nem (teljesen) jelenti azt, hogy nem főztem, csak a blogra nem került fel semmi technikai okok miatt....

A mignon bevonása felkockázás után. Villára szúrjuk, egyenként bele mártogatjuk, és papírra kirakjuk, míg megszilárdul. A papírra lecsurgott mázat újra lehet melegíteni, így egy csepp sem vész kárba.

Béka mignon
A hozzávalókat összegyúrjuk a tejjel. Nagyobb diónyi gombócokat formálunk belőle és béka formára alakítjuk. Cukormázat készítünk...
bahoniat ...

Mignonok készítése
..................
Sütemények mignonok alakjában való elkészítése a legtöbb háziasszony
előtt nem ismeretes, pedig ez a legcsinosabb és legtetszetősebb
felszolgálási forma. Sokféle színben, változatos alakban és ...

Mignon receptje
elkészítés
A hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk 1 ek olajon, hagyjuk kihűlni.
Az aszalt paradicsommal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, a fűszerekkel és a paprikakrémmel együtt a húshoz adjuk, jól összegyúrjuk.

A mignonpapírokat megkenjük az előzőleg vízgőzön felolvasztott csokoládéval. Betesszük a hűtőbe. A tejet felforraljuk, majd a csokoládét beletesszük, és addig keverjük, míg a csoki elolvad. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a puha vajat és a mogyorót.

A mignon fondant öntettel készül!
Ez egy cukorszirup,amit ízesítenek.
Elkészítés leírása ...

Pici mignonpapírra ültetjük őket, vagy fémdobozba sorakoztatjuk őket, és vagy elajándékozzuk, vagy mi magunk torkoskodjuk el.
Bejegyezte: Chef Viki dátum: 9:00 37 megjegyzés
Bounty golyók by Ottis ...

Citromos mignon 2.
Lengyel csirke
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Puncsos mignon
Kedvenc süteményem..... Az alap piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A...

Gesztenyés mignon recept andesz édes sütemény receptje
A recept elkészítési ideje: 30 perc. Mennyire könnyű kaja: könnyű. Mennyire körülményes a recept elkészítése: gyerekjáték.

Kacsamáj-mignon
Hozzávalók: 2 kacsamáj (30-35 dkg), 2 evőkanál kacsazsír, 1 dl tejszín, 1 evőkanál zselatinpor, 1/2 dl sherry, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi őrölt pástétomfűszer és őrölt szegfűszeg, ...

S: Ezeket a mignonokat Anyu szülinapjára készítettem. Ez már az általam módosított recept, mert elméletileg a tejporos-narancsos cuccból golyókat kellene formálni, és úgy rátenni az olvasztott csokira.

Az ötlet Mennyei Mignon-tól származik, amikor pár napja megláttam a barackos gombóc bejegyzését. :) Nosztalgikus érzés kerített hatalmába...

- Poivre de mignonette
Klasszikus keverék: feketebors, fehérbors és koriander. Vastag nagy húsok bedörzsölésére való grillezés előtt. Vagy töltsük asztali őrlőbe.

Hozzávalók: 16-20 db mignonpapír, 20 dkg liszt + 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg búzacsíra, 10 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg barnacukor, 2 evőkanál holland kakaópor, 1 tábla csoki darabokra vagdosva, 1,5 dl tej. A tetejére: porcukor vagy tortabevonó csoki.

A szűzsteakhez szeletelt hús mignonok után, pont a fele megmaradt a szűzpecsenyének. Azonnal konyhakész állapotba helyeztem, felcsíkoztam, és befűszereztem.

Papír kosárka, sütemények sütéséhez, illetve darabos csomagolásához, például muffin, mignon.
[szerkesztés] Karamell ...

Ha egy napot áll a tészta a mignon készítés előtt akkor könnyebben vágható és nem morzsálódik úgy. A piskótalapot kenjük be baracklekvárral, majd tegyük rá a jól kinyújtott, vékonyra sodort marcipánt és vágjunk nagyjából egyforma kockákat.

Bélszín szelet (Mignon filee)
Bélszín szelet (Beefsteak)
Cigánybélszín
Angol bélszín Wellingron módra
Marhabélszín java-szelet magyarosan
Bélszín vadasan
Pirított bélszínmetélt
Bélszínszeletek Stefánia-módra
Bélszínszeletek libamájpürével ...

A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt ... Készült: 29 március 2013 10. Fantás süti (Krémsütemények) ... habot. Kizsírozott és lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

különböző méretű muffin- és mignonpapírok
olló
zseníliadrót, esetleg miltonkapocs
papírragasztó, filctollak
A szélforgókhoz
különböző méretű muffin- és mignonpapírok
olló
zseníliadrót, esetleg miltonkapocs
papírragasztó, filctollak ...

Ha nincs formánk, egyszerű mignon-papír is megfelel. Ecsettel belekenjük a csokoládét, majd a kávémártást és a tejszínkrémet egymásra rétegezzük. Ennek a tetejére már nem kell csokoládét rakni, így nyitott pohárkát kapunk.

Pár nap múlva láttam hasonló recepteket a Mignonok és Mamma blogján. Most jutottam végre oda, hogy én is közzéteszem a saját receptemet.

Én kosárkaformákba rakok mignonpapírt (kapszli), így sorjázom a sütőlemezre. Ez tovább tart, mint összekeverni az alapanyagokat, de megéri, mert villanysütőm van és egyszerre 24-26 muffint tudok kisütni, míg a formákba csak 12 fér.

A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt használunk. Kb. 15 perc a sütés közepes lángon, tűpróbával ellenőrizhető. A sütés után még 10 percet pihentetjük formában.
Kategória : Sütemények
Idő : 15 perc
Nehézségifok : Könnyű
Vélemény : Nagyon finom ...

Találtam egy szuper lencseleves- receptet, Mennyei Mignon blogján, és a Culinaris- beli kalandozásom eredményeként végre kipróbálhattam az ott beszerzett garam masalát.

A koccintáshoz és aperitívnek elfogyasztott száraz pezsgő mellé volt néhány apró falatka, különböző színű sós mignonok (a krémsajtos-túrós golyókat zöldfűszerekben, pirospaprikában és szezámmagban forgattam meg), ...

Az első világháború végeztével újabb lendületet vettek a fejlesztések, és megjelentek a Mignonnettek (vagy más néven minik, egyenként csomagolt kis csokoládé szeletek vagy kockák) és a Boucheek (egyenként csomagolt trüffeles csokoládék).

Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.) ...

Ezzel van áthúzva a mignon, az Esterházy torta teteje, ez több csokoládé töltelékének a legtitkosabb és legtöbbet használt összetevője és ez az, amivel a szinte méreg drága After Eight kis lapocskáinak mentás tölteléke is készül.

Azért teatorta, mert teasütemény jellegű. Egy szelet súlya mindössze 5-6 dkg. Ami ennél kisebb, az már inkább mignon vagy bon-bon. A minőségi alapanyagok, az igényes kivitelezés és a jól eltalált ízharmónia különleges alkalmak desszertjévé teszik.

Rosinante Étterem - Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal - a rendezvény legjobb levese, nagyon finom volt, hűsítő, friss és nagyon bodzás.

Köszi szépen!
Neked meg szuper a zserbó mignonod, nagyon-nagyon tetszik az ötlet!:-)
Marka
VálaszTörlés ...

A mozsárban a cukorral porrá őrölöm a maradék zsályát, ezzel elkeverem a kakaót és ebbe hempergetem a golyókat. A golyókat mignon papírba vagy Toffifees műanyag tartóba is lehet tenni, így könnyebb "formában tartani" a golyókat, ...

Van más megoldás is ha a mignon papirt többször kikenjük csokival és amikor megdermedt akkor lefejtjük róla a papirt. Ez azonban nem mindig sikerül tökéletesen. Van profi öntőformánk is de azt direkt nem használtam mert nem mindenki tudja beszerezni.

Érdekes módon hazájában jelentős sikereket ért el ezekkel a mignonokkal, meg effélékkel. Teli volt dohánnyal, óriási portréval hasított az Andrássy úton.
Gastroképeket nehéz hiteleset csinálni, de lehet.

Az egész készülődésből valószínüleg annyit vett észre, hogy ruháskosár rallyztak nagytesóval és délelőtt szabadabban garázdálkodhatott a konyhában a sütiző formák és mignon papírok között :) (hja, vagy krémet keverünk és piskótának tojáshabot verünk, ...

Fokozatosan belekeverjük a vajat és a narancslikőrt, majd 2-3 órára hűvös helyre állítjuk.
A masszából kis golyókat formálunk. A felét meghengergetjük a maradék porcukorban, a másik felét a kakaóporban. A trüffelgolyókat mignonpapírba pakoljuk.

Napjaink nemzetközi gasztronómiai nyelve elsősorban a francia, így a magyar szókincs is bővelkedik kiejtés útján átvett kulináris szavakban, mint az Ă la carte, a menü, a séf, a fondü, a krokett, a parfé, a szufflé, a mignon, a bonbon, a grillázs, ...

Figyeljünk, hogy a masszánk a piskótáénál kicsit sűrűbb legyen. A formákba töltjük a tésztát, és 20 percig sütjük. Ez a mennyiség 12 adagra elegendő. Mignonpapírba tesszük, és porcukrozzuk, a sütemény fedeles dobozban hosszú ideig tárolható.

A tejszínt felverjük a habfixálóval. A kerek tésztakorongokat mignonpapírokra rakjuk, a karamellás burkokat óvatosan megtöltjük a tejszínnel, és a kerek aljakra helyezzük. A sütemények tetejére a tejszínből kis rózsákat nyomunk.

célszerű vastag acéllemezből préselt változatot vásárolni, mert ez csokoládéval bevont sütemények készítésénél is jól használható. A nagy tömegű, sima felületű fémlap ugyanis pillanatok alatt lehűti az olvasztott csokoládét, így a különféle mignonok ...

Minyon - tatár (mignon)
Mititei (román étel)
Mix - paradicsom-paprika nektarinnal
Mixed pickles 1. (vegyes - savanyúság )
Mixed pickles 2. (vegyes - savanyúság )
Mogyoró - marcipán
Mogyoró - szaloncukorkák
Mogyorókrémes - palacsinta ...

Lásd még: Lásd még: Citrom, Torta, Cukor, Tojás, Túrós

Gasztronómia  Mézmártás  Mikrohullámú sütő
2014.04.23

 
RSS Mobile