Kezdőlap (Mignon)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mignon

Gasztronómia  Mézmártás  Mikrohullámú sütő

Mignon
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Desszertek 0 294 megtekintés
Receptkönyvbe! ...


Mignon
Tészta: 2 Ă- 4 tojás 2 Ă- 4 evőkanál liszt 2 Ă- 4 evőkanál cukor Ez egy adag piskóta, 2 lap lesz belőle, de lehet 4 részre is … Tovább
Túrókrémes Charlotte torta ...

Mignon
(franc., ejtsd: minyón) a. m. kicsiny, kedves; Goethe Wilhelm Meisterében egyike a legkedvesebb női alakoknak. - M., a nyomdászatban betünem. L. Betünemek.

Baconbe tekert fűszeres sertésszűz mignonok rozmaringos hagymalekvárral
Ensalada de aguacate & quesadilla con bacalao
Sajtos tejszínes pulykamell torta provance-i fűszerekkel
Garnélatatár tejszínes fokhagymás bagetten
Almás vaníliás kosárkák
Egyben sült illatos karaj párolt cukkinivel ...

Mignon
Mindig is a kedvenc sütim volt a mignon, és már nagyon rég készülök, hogy házilag elkészítsem. Előre sejtettem, és utólag már biztos vagyok benne, hogy ez nem az a dobjunk-össze-valamit desszert.

Burgonyamignon
Varga Gábor
Az édes marcipán, karakteres kakaós kérge alatt könnyű csokis töltetlék piskótába zárva. Kell ennél nagyobb gyönyörűség?

A mignonról olvashatsz ITT.
És itt InfoKata is megcsinálta és még sokkal szebbek lettek a mignonjai, mint az enyéim! :)
Bejegyezte: duende dátum: 16:51:00 ...

Puncs- mignon
Írta: nagyi
Hozzávalók: 4 tojás, 10 deka porcukor, 10 és fél deka liszt, 1 és fél deci rum, 1 citrom és 12 deka porcukor.

Citromos mignon II - Receptek
Citromos mignon II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Kávés kekszmignon
15 dkg porcukrot 30 dkg háztartási keksszel összetörjük, 1 egész tojással, 1/2 dl rummal, 1 kávéskanál kakakóval és annyi feketekávéval, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és porcukorral gyengén meghintve tálaljuk.
vissza a címoldalra ...

Sárgabarack mignonok
Egy haszna van a gasztroújságoknak: nem felejtem el a receptet akkor sem, ha azon nyomban nem teszem közzé :) Kivéve persze ezt az esetet, mert változtattam a recepten, úgyhogy túróból lehet, hogy nem 12 dkg kell, hanem 13, meg amúgyis függ a túró minőségétől, ...

BÉKA ÉS KATICA MIGNON
A holnapi zsúrra készültek ezek a "csoda bogarak". Már ma megcsináltam őket, hogy holnap is jusson idő mindenre. Az ötletet Mártinak köszönöm, mert a Békát nála láttam, a Katicákat pedig magam találtam ki...

Mignonok betöltése
A betöltőkrémet a mignonok külső színe szerint ízesítjük.
Fehér áthúzású mignonokba szilvapálinkával zamatosított marcipános krém, citromkrém, gesztenyekrém vagy likőrkrém való (Maraszkínó, Kürasszó).

Mignon:
különböző tésztákból változatos töltelékkel és díszítéssel készített, a desszertnél kisebb sütemények.
Guóth János ...

mignon
1. Kicsiny kerek hússzelet, általában bárány- vagy ürühúsból. Hívják mignonette-nek, medalionnak vagy érmének is.
2. Francia eredetű szó, jelentése: apró, kicsi sütemény ...

Mignon, ami nem édesség
Először is, azzal kezdem, hogy az utóbbi időben ugyan nem jelentkeztem, de ez nem (teljesen) jelenti azt, hogy nem főztem, csak a blogra nem került fel semmi technikai okok miatt....

A mignon bevonása felkockázás után. Villára szúrjuk, egyenként bele mártogatjuk, és papírra kirakjuk, míg megszilárdul. A papírra lecsurgott mázat újra lehet melegíteni, így egy csepp sem vész kárba. (ez az adag bőven elég egy torta bevonásához, vagy egy tepsi mignon bemártogatásához).

Béka mignon
A hozzávalókat összegyúrjuk a tejjel. Nagyobb diónyi gombócokat formálunk belőle és béka formára alakítjuk. Cukormázat készítünk...
bahoniat ...

Puncsos mignon
beküldte: sihoga, Budapest
10 - 20 perc
Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
1 olvasó készítette el ...

Mignonok készítése
..................
Sütemények mignonok alakjában való elkészítése a legtöbb háziasszony
előtt nem ismeretes, pedig ez a legcsinosabb és legtetszetősebb
felszolgálási forma. Sokféle színben, változatos alakban és
szebbnél-szebb díszítésben készülnek ezek a cukrász műhelyében.

Mignon receptje
elkészítés
A hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk 1 ek olajon, hagyjuk kihűlni.
Az aszalt paradicsommal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, a fűszerekkel és a paprikakrémmel együtt a húshoz adjuk, jól összegyúrjuk.

A mignonpapírokat megkenjük az előzőleg vízgőzön felolvasztott csokoládéval. Betesszük a hűtőbe. A tejet felforraljuk, majd a csokoládét beletesszük, és addig keverjük, míg a csoki elolvad. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a puha vajat és a mogyorót.

A mignon fondant öntettel készül!
Ez egy cukorszirup,amit ízesítenek.
Elkészítés leírása ...

Pici mignonpapírra ültetjük őket, vagy fémdobozba sorakoztatjuk őket, és vagy elajándékozzuk, vagy mi magunk torkoskodjuk el.
Bejegyezte: Chef Viki dátum: 9:00
37 megjegyzés: ...

Citromos mignon 2.
Lengyel csirke
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Puncsos mignon
Kedvenc süteményem..... Az alap piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A...

Kacsamáj-mignon
Hozzávalók: 2 kacsamáj (30-35 dkg), 2 evőkanál kacsazsír, 1 dl tejszín, 1 evőkanál zselatinpor, 1/2 dl sherry, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi őrölt pástétomfűszer és őrölt szegfűszeg, ízlés szerint só és törött fekete bors.

S: Ezeket a mignonokat Anyu szülinapjára készítettem. Ez már az általam módosított recept, mert elméletileg a tejporos-narancsos cuccból golyókat kellene formálni, és úgy rátenni az olvasztott csokira.


- Poivre de mignonette
Klasszikus keverék: feketebors, fehérbors és koriander. Vastag nagy húsok bedörzsölésére való grillezés előtt. Vagy töltsük asztali őrlőbe.
Durvára törni a száraz borskeveréket egy serpenyőben is lehet, törőként egy rozsdamentes edény alját használhatjuk.

: mignon) hogy lecsepegjen a felesleges zsír vagy öntet
GIUSEPPE MÓDRA
- (ha spagetti) sonkával, gombával, paradicsomosan és pezsgővel valamint kemény tojással dúsítva
GLACE (GLASZÍR)
- hideg ételek aszpikkal vagy desszertek zselével való bevonása
GLASSZÍROZVA ...

Hozzávalók: 16-20 db mignonpapír, 20 dkg liszt + 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg búzacsíra, 10 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg barnacukor, 2 evőkanál holland kakaópor, 1 tábla csoki darabokra vagdosva, 1,5 dl tej. A tetejére: porcukor vagy tortabevonó csoki.

A szűzsteakhez szeletelt hús mignonok után, pont a fele megmaradt a szűzpecsenyének. Azonnal konyhakész állapotba helyeztem, felcsíkoztam, és befűszereztem.
Mielőtt befűszereztem, természetesen elgondolkodtam rajta kicsit, hogy mit is készítsek belőle.

Papír kosárka, sütemények sütéséhez, illetve darabos csomagolásához, például muffin, mignon.
[szerkesztés] Karamell
Vörösbarna, sűrűn folyó, hűtésre gyorsan szilárduló édes, kissé pörkölt ízű termék, amely a 130-140°C-ra hevített cukorból keletkezik.

Ha egy napot áll a tészta a mignon készítés előtt akkor könnyebben vágható és nem morzsálódik úgy. A piskótalapot kenjük be baracklekvárral, majd tegyük rá a jól kinyújtott, vékonyra sodort marcipánt és vágjunk nagyjából egyforma kockákat.

Bélszín szelet (Mignon filee)
Bélszín szelet (Beefsteak)
Cigánybélszín
Angol bélszín Wellingron módra
Marhabélszín java-szelet magyarosan
Bélszín vadasan
Pirított bélszínmetélt
Bélszínszeletek Stefánia-módra
Bélszínszeletek libamájpürével
Tűzdelt bélszín, vesepecsenye
Debreceni bélszín ...

A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt ... Készült: 29 március 2013 10. Fantás süti (Krémsütemények) ... habot. Kizsírozott és lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A blogon is fent volt marcipános-csokoládés mignon néven dupla adag hozzávalóval, és csöndben megbújt a többi sütemény között. Most tortaformában akartam megsütni, mert így könnyebben szeletelhető.

különböző méretű muffin- és mignonpapírok
olló
zseníliadrót, esetleg miltonkapocs
papírragasztó, filctollak
A szélforgókhoz
különböző méretű muffin- és mignonpapírok
olló
zseníliadrót, esetleg miltonkapocs
papírragasztó, filctollak
négyzet alakú színes papírok
gombostű, hurkapálcika ...

Ha nincs formánk, egyszerű mignon-papír is megfelel. Ecsettel belekenjük a csokoládét, majd a kávémártást és a tejszínkrémet egymásra rétegezzük. Ennek a tetejére már nem kell csokoládét rakni, így nyitott pohárkát kapunk. Ez a finomság egy kis gyakorlást igényel, de aztán már könnyedén elkészíthető.

Pár nap múlva láttam hasonló recepteket a Mignonok és Mamma blogján. Most jutottam végre oda, hogy én is közzéteszem a saját receptemet.
Házi tésztát készítettem a mártáshoz, amit szándékosan nem fűszereztem, így jól tudott érvényesülni a zöld spárga és a medvehagyma íze.

Én kosárkaformákba rakok mignonpapírt (kapszli), így sorjázom a sütőlemezre. Ez tovább tart, mint összekeverni az alapanyagokat, de megéri, mert villanysütőm van és egyszerre 24-26 muffint tudok kisütni, míg a formákba csak 12 fér.
A receptet és a fotót Maranna küldte. Köszönjük! ...

ez az ami miatt nem csináltam még mignont,pedig van jó receptem.Csak afondantól félek.Halványan dereng mintha már probálkoztam volna ilyesmivel,de nem sikerült.Azóta nem mertem neki állni
Anna13
hányszázalékos és mennyi ecet szükséges hozzá ...

Célszerű papírkapszlit vagy mignon papírt tenni a muffin sütőbe, és a mélyedés ž-éig tölteni. Szépen feljön. Melegen is nagyon finom. Ajánljuk mindenkinek, mert az íze mellett az sem utolsó, hogy egy elronthatatlan recept.

Rosinante Étterem - Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal - a rendezvény legjobb levese, nagyon finom volt, hűsítő, friss és nagyon bodzás.
Salon étterem - Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal - az egres levesről nagymamám levese jutott eszembe, finom volt.

A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt használunk. Kb. 15 perc a sütés közepes lángon, tűpróbával ellenőrizhető. A sütés után még 10 percet pihentetjük formában.
Kategória : Sütemények
Idő : 15 perc
Nehézségifok : Könnyű
Vélemény : Nagyon finom
Beküldte : Simonka Péter ...

Találtam egy szuper lencseleves- receptet, Mennyei Mignon blogján, és a Culinaris- beli kalandozásom eredményeként végre kipróbálhattam az ott beszerzett garam masalát.
Nem akartam még egy seszínű barnás krémlevest posztolni, de ez igazán megérdemli a megemlítést, annyira finom.

A koccintáshoz és aperitívnek elfogyasztott száraz pezsgő mellé volt néhány apró falatka, különböző színű sós mignonok (a krémsajtos-túrós golyókat zöldfűszerekben, pirospaprikában és szezámmagban forgattam meg), illetve cseresznyeparadicsom-fürtöcskék, szanaszéjjel szórva az asztalon, ...

Azért teatorta, mert teasütemény jellegű. Egy szelet súlya mindössze 5-6 dkg. Ami ennél kisebb, az már inkább mignon vagy bon-bon. A minőségi alapanyagok, az igényes kivitelezés és a jól eltalált ízharmónia különleges alkalmak desszertjévé teszik.
Hozzávalók (5 db 22 cm-es tortához): ...

Az első világháború végeztével újabb lendületet vettek a fejlesztések, és megjelentek a Mignonnettek (vagy más néven minik, egyenként csomagolt kis csokoládé szeletek vagy kockák) és a Boucheek (egyenként csomagolt trüffeles csokoládék).

Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.)
Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk.

Ezzel van áthúzva a mignon, az Esterházy torta teteje, ez több csokoládé töltelékének a legtitkosabb és legtöbbet használt összetevője és ez az, amivel a szinte méreg drága After Eight kis lapocskáinak mentás tölteléke is készül.
Mi mindenre jó, nem igaz?

A mozsárban a cukorral porrá őrölöm a maradék zsályát, ezzel elkeverem a kakaót és ebbe hempergetem a golyókat. A golyókat mignon papírba vagy Toffifees műanyag tartóba is lehet tenni, így könnyebb "formában tartani" a golyókat, amíg vissza nem dermednek.
Hűtőben tárolom.

Piskótát szeretek sütni. Bármilyen krémmel tölteni. Nállam a sütemény a tortánál kezdődik. A mignonok is kedvenceim. Ezenkivül szeretem a linzereket, a mézeseket, a kavart süteményeket.
Receptjei
12 ...

Köszi szépen!
Neked meg szuper a zserbó mignonod, nagyon-nagyon tetszik az ötlet!:-)
Marka
VálaszTörlés ...

Van más megoldás is ha a mignon papirt többször kikenjük csokival és amikor megdermedt akkor lefejtjük róla a papirt. Ez azonban nem mindig sikerül tökéletesen. Van profi öntőformánk is de azt direkt nem használtam mert nem mindenki tudja beszerezni.

Érdekes módon hazájában jelentős sikereket ért el ezekkel a mignonokkal, meg effélékkel. Teli volt dohánnyal, óriási portréval hasított az Andrássy úton.
Gastroképeket nehéz hiteleset csinálni, de lehet.
Isten a főtt sonkában is benne van, mondja Hamvas, már ő is idézve.

Az egész készülődésből valószínüleg annyit vett észre, hogy ruháskosár rallyztak nagytesóval és délelőtt szabadabban garázdálkodhatott a konyhában a sütiző formák és mignon papírok között :) (hja, vagy krémet keverünk és piskótának tojáshabot verünk, ...

Hideg bulgur mentával, CSIKOS szilva - balsamico chutney-val, tökmagos csirkemell mignonnal, humusszal és amaránttal ...

Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 1 vékony héjú narancs, 2 ek. mazsola, 1 dl zsírszegény tej, 3 ek. olaj, 1 tojás, 22,5 dkg liszt, 3 ek. CANDEREL édesítőpor, 12 db nagyobb mignonpapír
Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.

Tökéletesen követik a nemzetközi trendeket - éljen! Aztán a neon színű, dekorált muffinok, mignonok. Külön részlegen a nagymama-féle sütik: csokis, meggyes, túrós, igazi hagyományos ízkombinációk pite formában. Van továbbá tejberizs mindenféle feltéttel - micsoda ötlet! ...

A muffinsűtőt kibéleljük mignon papírokkal,és minden mélyedést 2/3 részig töltünk a tésztával.
Előmelegített sütőben, (gázsütő 4-es,majd 3-as fokozatán) 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A diéta szénhidrát napjára tökéletesen megfelel,jól záródó dobozban napokig friss marad.

15dkg étcsokoládé, 10dkg málna, 5dkg vaj, 7,5dkg porcukor, színes szóró cukor, mignonpapír
Elkészítés: ...

Hozzávalók:
15 dkg mandula, 15 dkg dió, 1 kk. olaj, 4 dkg margarin, 12 dkg cukor, 20 dkg csoki, 2 dl tejszín, mignontartó papírtálcák ...

Az itthoni változat viszont majdnem ugyanolyan finom, sokkal olcsóbb, és egyszerre megcsinálhatsz belőle egy vájdlinggal. A recept a Mennyei Mignon blogról származik, annyit változtattam rajta, hogy a tömény majonéz helyett (kipróbáltam, megfeküdte a gyomrom) 2 evőkanál majonézt és kb.

A hozzávalókat összedolgozzuk annyi darált keksszel, hogy gyúrható, lágy massza legyen. Golyókat formálunk belőle és meghempergetjük őket a reszelt csokoládéban vagy csokoládédarában. Ha kissé megszikkadtak mignonpapírba tesszük őket.
nagyításhoz kattintson a képekre
Másoknak így tetszett a recept: ...

A háztartási kekszet és a diót ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és csokidarába, vagy durvára őrölt dióba /mandulába/ forgatjuk.
Mignonpapírba rakjuk, és pár órába hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítése: A csokoládét fel kell olvasztani, a cornflakest összetörni, de nem egészen apróra, és az egészet összekeverni. Kiskanállal egy-egy adagnyi masszát tegyünk a mignonos papírokba, majd tegyük hűtőbe. Kb. 60-70 darab konfekt lesz belőle.

Bonbon, praliné, trüffel (4), Bögrés (2), Brownie (0), Burgonyás (4), Csokoládés (30), Diós (13), Édes (148), Fagylalt (16), Gesztenyés (6), Gofri (1), Gyümölcsös (47), Kalács (3), Keksz (15), Krémes (5), Kuglóf (0), Lekváros (7), Mandulás (12), Mézes (9), Mézeskalács (0), Mignon (0), ...

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk, darált mogyoróba hempergetjük, mignonpapírra helyezve levegős helyen szikkadni hagyjuk.

Gyúrás közben a tésztába dolgozom a reszelt répát is. Kivajazok 12 kisebb, mignon sütésére is alkalmas formát, és beleöntöm a répás keveréket. A kis minyonok tetejét megszórom szezámmaggal, majd 170 fokos sütőben
mintegy negyedóráig sütöm őket.

Csak két érdekesség, ami személyéhez köthető: az ő Vörösmarty téri cukrászdáját vette át 1884-ben Gerbeaud Emil és a Magyarországon általa meghonosított, ezért a nevét is viselő édességről (mignon) írta József Attila: De szeretnék gazdag lenni/ Egyszer libasültet enni/Jó ruhába járni kelni, ...

Az édesszájúaknak volt mignon, piskótatekercs és krémes. Ugye nektek is bevillan a kép... Úgymond bisztróba érkezett a kedves vendég akkor is, ha betért az önkiszolgáló restibe, elvánszorgott a pultig, ahol is aztán megkapta tálcájára, a látványra sokszor nem túl bíztató ételt.

A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd a keverőtálban 15 percig pihentetjük. A muffin sütőformát nagy mignonpapírokkal kibéleljük. A formákat a tésztával kétharmadig töltjük. Áfonyaszemeket nyomunk bele. A sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük ...

A friss tehéntejből születő sajtok közül mindenképpen megkóstolandó a sérac, a bleu de Bonneval, a bleu de Termignon, a tomme számtalan fajtája és az emmental de Haute Savoie.

Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk.

Fokozatosan belekeverjük a vajat és a narancslikőrt, majd 2-3 órára hűvös helyre állítjuk.
A masszából kis golyókat formálunk. A felét meghengergetjük a maradék porcukorban, a másik felét a kakaóporban. A trüffelgolyókat mignonpapírba pakoljuk.

Napjaink nemzetközi gasztronómiai nyelve elsősorban a francia, így a magyar szókincs is bővelkedik kiejtés útján átvett kulináris szavakban, mint az Ă la carte, a menü, a séf, a fondü, a krokett, a parfé, a szufflé, a mignon, a bonbon, a grillázs, a kompót,a konyak, a marinálás, a flambírozás, ...

Hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük a habfixálóval. A kerek tésztakorongokat mignonpapírokra rakjuk, a karamellás burkokat óvatosan megtöltjük a tejszínnel, és a kerek aljakra helyezzük. A sütemények tetejére a tejszínből kis rózsákat nyomunk.

krómozott fémtálcán kívánjuk szervírozni, akkor célszerű vastag acéllemezből préselt változatot vásárolni, mert ez csokoládéval bevont sütemények készítésénél is jól használható. A nagy tömegű, sima felületű fémlap ugyanis pillanatok alatt lehűti az olvasztott csokoládét, így a különféle mignonok és ...

Minyon - tatár (mignon)
Mititei (román étel)
Mix - paradicsom-paprika nektarinnal
Mixed pickles 1. (vegyes - savanyúság )
Mixed pickles 2. (vegyes - savanyúság )
Mogyoró - marcipán
Mogyoró - szaloncukorkák
Mogyorókrémes - palacsinta
Mogyorós - energiagolyók
Mokka - csokoládé ...

senki sem tud mindent belefoglalni, úgyhogy nyugodtan lehet többször is írni, csak éppen legyen megjelölve, hogy a bejegyzés, recept ebbe a témába tartozik.
Ezennel jöjjenek a kiválasztottjaim: Duende, Ottis, Palacsintás királylány, Gabojsza, Mindennapi Manna, Ré, Kati és Mennyei Mignon.

menü (4) mesék a konyhából (1) mesterségek ünnepe (1) metélt (1) mexikói kukoricaleves (1) méz (7) mézes csokoládétorta pálinkás sárgabarack szívvel (1) mézes narancsos gyümölcskoszorú (1) mézes vaníliás tojáslikőr (1) mézkikőr (1) mézlikőr (1) michael lin (1) miele (1) miele főzőiskola (1) mignon ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Citrom, Torta, Cukor, Tojás, Túrós?

◄ Mézmártás   Mikrohullámú sütő ►
 
RSS Mobile