Kezdőlap (Menta)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Menta

Gasztronómia  Mélyhűtés  Mentalevél

Menta pesto
A megmosott menta leveleit lecsipkedem a szárról. Mozsárba teszem, csurgatok rá mézet, csöpögtetek egy kis lime levet és alaposan összedolgozom.
Kitűnő friss gyümölcsön, leginkább ananásszal kedvelem, de a bodzaszörpöt is megvadítottam vele.


Menta
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Menta alapanyagként.
Narancsos túrótorta ...

Mentahab likőrrel recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Menta
Fűszernövényeket nemcsak kertben nevelhetünk, a legtöbbjük gyönyörűen megél cserépben is.
Ebben az esetben a konyhaablakban tartva remek szolgálatot tehetnek nekünk a mindennapi főzés-sütés során.

Mentatrüffel
Meg ne kóstolja! Mert akkor mit kap, akinek ajándékba szánta?
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

~olaj
Mentás fogkrém házilag
A kozmetikumok és a tisztítószerek lecserélése után, egyedül a fogkrém maradt a háztartásunkban, ami nem saját készítésű. Helyette, az egyik számunkra elfogadható módszer a fogpor (Zeolit) használata maradt.

Bors~, borsosmenta (Mentha piperata)
Már az ókori egyiptomiak és a perzsák is ismerték. Valószínűleg gyógyászati célra termesztették. Igénytelen, félárnyékos helyeket kedvelő növény. Tőosztással szaporítható, nagyon szívós és szapora: kertben, erkélyládában elég nehéz kordában tartani.

~
Lila virágú, sajátos illatú, illóolajáért termesztett növény.
A latin mentha átvétele, forrása a görög minthé.

Több, mint harminc változata ismert, a borsos ~ (peppermint) és a fodor~ (spearmint) a leggyakrabban használtak a nyugati konyhákban. A kettő közül a borsos ~ a csípősebb, világoszöld levelekkel, bíborszínű hajtásokkal és csípős ízekkel.

~szörp és citromfűszörp
Szóljon hozzá most!
Mostanában szörpökben utazom. A múlt héten bodzaszörp készült, tegnap ~szörp, ma pedig citromfűszörp. Szerintem remek dolog gyógynövényekből készíteni szörpöt, hiszen nem csupán ízletes és frissítő, de gyógyhatással is rendelkezik.

~öntet:
Hozzávalók: ~ likőr 3 dl, zselatin 4 dkg, víz 8 dl víz, néhány levélnyi friss ~
Öntet elkészítése: Oldjuk fel vízben a zselatint, majd öntsük hozzá a likőrt és készen is van.

~szörp házilag
Most először van saját mentám, szerencsére erőre kapott hamar, ahogy cserépbe ültettem hetekkel ezelőtt. Most hajt világnak, és miután 1-2 levelet már felhasználtam egy desszertemhez, most kénytelen voltam valami olyat készíteni belőle, amihez jóval több ~ kell.

~szörp
A ~ és én nem igazán vagyunk jó barátok, de egy-egy ételhez szívesen felhasználom. Anyunak a kertjében szinte vadon terem, így a múltkoriban, nem is tudom, hogy miért, de hoztam haza egy nagy csokorra valót, azzal a felkiáltással, hogy készítek belőle ~szörpöt.

~ tea (Berber whiskey)
Az arab húsos batyuhoz ajánlottam a ~ teát, mint kísérő italt. Marokkóban berber whiskey-nek hívják. alkohol helyett ezt fogyasztják és gyakorlatilag bármikor bármihez isszák.

~szörp
Rengeteg mentám van, és már szépen meg is nőtt, eljött az ideje a szörpszezonnak.
Nagyon kellemes, hűsítő ital, az eredeti recept Hémangi oldalán található.

~szörp
Még tavasszal kaptam egy csokor töves mentát egyik kedves kolléganőmtől. Cserépbe ültettem őket, s a tövek 1-2 nap "gondolkodás" vad burjánzásba fogtak.

Bors~ (Mentha piperata)
Az ókori egyiptomiak és a perzsák is ismerték. Valószínűleg gyógyászati célra termesztették.
Igénytelen, félárnyékos helyeket kedvelő, cserépben is eltartható növény. A fiatal hajtásait illetve leveleit közvetlenül virágzás előtt, a reggeli órákban kell szedni.

Fodor~
(Mentha crispa)
Nálunk fűszerként ritkán alkalmazzuk, de ha igen akkor alkalmazása azonos a borsmentáéval. Inkább gyógynövényként ismert (nagy felhasználója az illatszeripar).

Cékla, ~, édeskömény
Kezdődhet a téli zöldségek tudatos és változatos beépítése az étrendünkbe. Egyik első számú kedvencem a cékla, amiről nagyon sok jót gondolok és a nagy része igaz is. Például a vasat ebből a zöldségből tudja legjobban hasznosítani a szervezetünk.

Borsó, ~, feta
Ezt a receptet az Éva magazinban láttam meg, azonnal vadászni kezdtem a friss, zsenge borsóra. A kettes számú gyermek igen élénk érdeklődést mutatott a nyers borsó iránt, érdekes módon megfőzve már nem izgatta annyira.

~
Nyárs hiányában a kis kockákra vágott husit néhány ek. olivaolajon átpirítottam, fedő 15 perc alatt megpároltam majd lesütöttem.

A ~habhoz először a cukrot a vízben a tűzhelyen gyenge sziruppá főzzük. A ~leveleket megmossuk és mozsárban kicsit megtörjük, majd a sziruphoz adjuk. Tovább főzzük egy-két percig, majd hagyjuk kihűlni.

A ~ és a citromfű bokrok ültetvénnyé terebélyesedtek. Nonstop csupálom, mégsem akar fogyni. Tea, szörp, limonádéba, lekvárba, mindenféle ételek. nem menekülhet semmi. Mindenbe pakolom. Most kompótba is. Nem vagyok nagy kompót-fan.

A ~íz nem lett annyira intenzíz, mint az étteremben, talán cseppeket használnak?!
Tipp: Flu Fighter Smoothie, Céklás nyers dzsúsz
Posted by Anazar ...

A ~szósz elkészítése egyszerű: csak keverjük össze az apróra vágott mentát, a joghurtot és az őrölt borsot, majd tegyük kis tálkákban a hús mellé.
További karácsonyi receptek
kCal - 0 kJ / személy ...

Bors~.lap.hu
Segítenek a gyógynövények
â†' Bern: Bernáth Jenő (szerk.) Gyógy- és aromanövények, (3. átdolgozott és bővített kiadás), Budapest: Mezőgazda Kiadó, 426-432. oldal (2000). ISBN 963 9239 96 8
Gyógynövény
Fűszer
Illóolaj
Fodor~
Borsosmentaolaj
Natúr gyógyteák ...

Szálka~, taraj~
Elsholtzia spp.
Elsholtzia Willd. in Roem. & Usteri (1790)
Elsholtzia argyi H. Lév. & Van. (1910)
Elsholtzia blanda H. Keng (1978)
Elsholtzia blanda (Benth.) Benth. (1833)
Elsholtzia ciliata (Thunb. ex J.A. Murray) Hyl. (1941) - fésűs szálka~ ...

Igazi ~leveleket használtam, a cserepes ~növényről tépve, tudod, amit a fűszernövények között találsz a hipermarketekben, nagyobb növényüzletekben. Ennél pontosabb választ nem tudok adni, ha esetleg a mentának több fajtája is létezik.

Tipp: ~levél helyett citromhéjat és citromkakukkfüvet is tehetünk a mousse-ba. Lásd citrom-mousse recept.
Megjegyzések, hozzáfűzések
receptkategóriák ...

A bors~ jó dolog. Éljünk vele! Márciustól novemberig szedhetjük a friss leveleit, aztán meg jöhet a szárított.
Bejegyezte: PO dátum: 22:28
Vélemények: ...

1 rész ~ szörp
3 rész szódavíz jégkockával és citromkarikákkal kínálva
szép színes szívószál, esernyőcske- gyerek csábítónak
A jégkockák készítésekor már alapban friss ~ leveleket csempészet és úgy fagyasztom.

1 marék ~levél (kb. 15-20 levél)
Elkészítése roppant bonyolult:
A burgonyát tiszítjuk, kockára vágjuk, majd a brokkolirózsákkal és a tisztított, kis darabokra vágott brokkoliszárral együtt a csonlében puhára főzzük. Hozzáadjuk a mentát, majd botmixerrel pépesítjük. Ha szükséges, sózzuk.

6 levél ~ apró darabokra vágva
1. A tápióka gyöngyöket 2 dl hideg kókusztejbe áztatom kb. 10 percre. Erre azért van szükség, mert így lerövidül a főzési idő 4 percre:) ...

Vadnyúl ~mártásban
Hozzávalók:
4 személyre:
1 fiatal nyúl, 1 maréknyi friss ~levél, 50 g vaj vagy margarin, 2 ek. olaj, 4 ek. mustár, 1,5 dl tejszín, 1 dl madeirabor vagy konyak, só, bors ...

Marokkói ~tea
Nemrég jártunk Marokkóban. Óriási élmény volt. Az arab emberek annyira közvetlenek amilyet én még sehol nem tapasztaltam. (igaz nem vagyok nagy utazó :-)) Először, a magyar közegből megérkezve ijesztőnek tűnt hogy idegenek köszöntenek, beszédbe elegyednek velem.

Hideg uborkaleves ~levelekkel - 4 személyre
A zöldséglevest felforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott uborkát. Beletesszük az összepréselt fokhagymát, sóval és borssal fűszerezzük, majd levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet és a ~port.

Tonhalas ravioli ~ pesztóval és málnahabbal
Hozzávalók:
Raviolihoz: ...

Hideg uborkaleves ~levelekkel
Hány személyre: 4
» 30 dkg uborka
» 1 l zöldségleves
» 2 dl joghurt
» 1/2 citrom leve
» csipet ~por
» néhány friss ~levél
» só, fehér bors ...

Befőzés, betegség, bors~
Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon terveztem főzést, ilyenkor kiélem a pirítós-újhagyma-zöldségek korszakomat. I:) lletve nyers napokat is szerettem volna tartani, ...

Főoldal / Desszertek / Répatorta vanília fagylalttal tojáslikőrrel ~levéllel
Répatorta vanília fagylalttal tojáslikőrrel ~levéllel
Feltöltő: Hobbychef Kategória: Desszertek 0 215 megtekintés ...

Népies neve:borsos ~,angol ~,mitchen ~.

Latin neve:Mentha piperita L.
...

1 / 3 csésze cukor
1 cl kukorica szirup
2 csésze vodka
2 teáskanál bors~ kivonat ...

~tea
Hozzávalók 4 csészéhez: 1 evőkanál tea, 6 friss ~ág, 5 dl víz
Egy teáskannába tedd bele az ágakról leszedett ~leveleket és a teát, majd forrázd le a vízzel és hagyd állni 5-6 percig. Ezután szűrd le az italt és azonnal, még forrón szervírozhatod.

~ Csak a rágógumi és a fogkrém csomagolása tesz különbséget fodor~ és bors~ között. Mindkettőt főleg teának isszuk, és mindkettő csodás hatással van emésztő-légző rendszerünkre.

~ Terasz - A budai törzshely
Budaiak vagy villamosbarátok nagy kedvence lehet a ~: az elmúlt pár hónapban hatalmas fedett, fűtött teraszt alakítottak ki a Margit híd budai hídfőjétől nem messze található szórakozóhelyen.

~ - Mentha sp.
Sok ~faj ismert, melyek közül leggyakrabban a borsos mentát és a fodormentát
használjuk.

~LEVÉL
morzsolt
Leírás:
Az árvacsalánfélék családjából származó erős illatú fűszernövény. Gyógyteát, likőröket, cukorkákat és szörpöket készítenek belőle, valamint különböző ételeket ízesítenek vele.

~krémes mézeskalácstorta
by Garamvári Andrea
2x 1x 0.0x
Hozzávalók: ...

~-citromfű smoothie gyümölcsökkel
Tudom, minden nap áradozok ezekről a finom reggeli italokról, de ma sem hagyhatom ki! )) Vannak bevált ízek, amiket többször készítek, de szívesen kísérletezek új ízvilág összeállításával is. Ez a mai is remekül sikerült.

~ mentve szörpnek télre
Gyömbéres szörp
Cseresznye, meggy befőzése télire - szörpnek ...

~tej
Hozzávalók: 2 dl aludttej vagy kefir, 6-7 friss ~levél, 1/2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál búzamag ...

~
Bors-, vagy borsosmenta .
Mint teanövény a bors~ nagyon ismert, azonban kevesen tudják, hogy leveleit a konyhában főzéskor is fel lehet használni. A növény illóolajat, cseranyagot, keserűanyagot tartalmaz. Évelő növényként évente kétszer lehet a leveleit levágni.

~ecet
Ezt a kevésbé ismert fűszerecetet különlegességek kedvelőinek ajánljuk. Zöldbabsalátához nagyon finom. Aki nem szereti a csípős ízt, a cseresznyepaprikát kihagyhatja belőle.

~julep
Nevezetes koktél; cukorszirup, ~ág és whisky összetevőkkel.

~félék ellenjavallat: Lenyelve a tiszta ~ MÉREG! A tiszta bors~olaj szívritmuszavarokat okozhat!
(Vinca minor L.) ...

~szörp
Végre szereztem egy szép nagy tő mentát, aztán elültettem, annyi szép levelet növesztett, fel kellett használnom. Kézenfekvő volt a szörpkészítés, akácban és bodzában most úgy is benne vagyok, készülhet egy adag ebből is.

~-lime szörbet
Fanyaran pikáns, nyári melegben roppant kellemes nassolnivaló.
Málnás-vörösboros szörbet ...

~szörp
Két kedvenc nyári "üdítőnk" van, a gin-tonic és a mojito. ÉP pár éve fuzionálta a kettőt, a lényeg, hogy ilyenkor sok, sok ~ fogy. Ha nem akarunk minden alkalommal a friss mentával bíbelődni, legjobb megoldás a ~szörp.

A ~ 20-40 cm magas; szára négyélű, zöld, felül szétágazik.
Levele hosszúkás, recés szélű, enyhén szőrös. Virága piros-fehér.
Illóolajokat tartalmaz, elsősorban mentolt.

A ~ bármikor felélénkít, egy könnyű levessel kombinálva pedig igazi nyári fogás.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

bors~
A bors~ hazánkban is termesztett, jellemző illatú növény.
Levelei a konyhában igen sokszor jó szolgálatot tesznek. Külföldön gyakran bors~szósszal szervírozzák a sülteket.

Bors~: töltelékek, gyümölcssaláták, borok, likőrök.
Cayenni bors: sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos és tojásos ételek, mártások, savanyúságok eltevésénél.
Citrom: gyümölcslevesek, saláták, kompótok, rizses ételek, puncs, mártások, italok.

Bors~
Angol ~: egyedi, hűsítően erős aromája miatt kevesen használják, pedig kiváló üdítőkhöz, gyümölcssalátákhoz és levesekhez, gyógyteának. Fagylalt kelyhek, koktélok díszítésére is előszeretettel használják. Majorannával kakukkfűvel nagyon ízletes pulyka ételekhez és töltelékihez.

Fodor~, bors~
Nálunk fűszerként ritkán alkalmazzuk, inkább gyógynövényként ismert. Persze nagy felhasználója az illatszeripar is. Kellemesen hűsítő aromája miatt üdítőkben, hideg teának, koktélokhoz mindenképpen érdemes kipróbálni. Cserépben tartva kellemesen illatosítja a konyhát.

Fodor~
Manapság nagyon kedvelt a különböző koktélok ízesítésére, sütemények készítésénél és díszítésére is használják. Évelő növény, és ha egyszer elvetettük a magját, nincs rá gondunk a következő évben. Gyógyteája meghűlésre és emésztési problémákra jó.

Fodor~:
banya, banya~, kucserácska, vénasszony~.
Fokhagyma: ...

Fodor~
Népies neve: anyafű, taplóüröm, mátrafű
Kesernyés, de nem kellemetlen ízű fűszer. A növény virágzó hajtását sültek készítésénél használják, mint régóta kedvelt fűszert. A majoránna pótszereként is emlegetik. Nagyon hasznos zsírok semlegesítésére, könnyebb megemésztésére.

Címke: ~
Vegetáriánus burger pitában, joghurtos-uborkás öntettel ...

~rajongóknak kötelező! A San Benedetto ásványvíz új teája már a palack kinyitásakor is elvarázsol. A friss, illatos ~ szinte kínálja magát… Mintha a palackból szabadulna a szellem.

~levél, durva szemű cukor a díszítéshez
A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, gerezdekre vágjuk, és néhányat félrerakunk a díszítéshez. Egy tűzálló tortaformát kivajazunk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A barackot a 15 dkg cukorral 20 percig főzzük.

~levelek
Kézi mixerrel jó alaposan keverd össze a túrót, a pudingport, a tejfölt, a két fajta cukrot, a tojások sárgáját, olajat, és a tejet: Verd kemény habbá a tojások fehérjét, és fogasd bele az előbbi masszába.

~ a díszítéshez.
A salsa összeállításával kezdjük, hiszen ennek hűlnie, érnie kell. A mangót meghámoztuk, magjáról levágtuk a gyümölcshúst, majd kockákra szeltük. Hasonlóan jártunk el a paradicsommal és a paprikával is, a lilahagymát viszont célszerű a lehető legapróbbra vágni.

~levelek
ELKÉSZÍTÉS
Egy fedeles tálba tegyük a vajat és az apróra zúzott csokoládét. Lefedve (maximumon) rakjuk be 2 percre a microba, majd a letelte után forgassuk bele a puffasztott rizst, és alaposan keverjük át.

~levelek
a rizst hideg vízzel leöblítettem, és lecsepegtettem. a kókusztejet felforraltam egy lábosban, majd beleöntöttem a rizst, és kicsire vettem a lángot. sűrűn kevergetve kb 15 perc alatt beszívta a nedvességet. miután lekapcsoltam a gázt, letakarva hagytam néhány percig, majd kihűtöttem.

~, kapor, ecet, metélőhagyma, újhagyma, fehérborecet.
Zöldborsó
Cukor, ~, kapor, vöröshagyma, joghurt, metélőhagyma, bazsalikom.

~, édességekhez, gyümölcssalátákhoz, italokhoz
Zsálya, szárnyasok, belsőségek, saláták ízesítője
Metélőhagyma (snidling), hagymás ételekhez ...

~levél
metélőzeller
Zellerszár (halványítózeller)
(Apium graveolens)
A zellerszár fogyasztott része tulajdonképpen levélnyél. Ez a jól ismert gumós zellernek egy másik változata, amely nem fejleszt gumót, ellenben levélnyele jól fejlett, húsos. Két alapvető típusa kerül forgalomba, a...

~ helyett szórhatunk a rizottóra friss petrezselymet vagy koriandert is.
rizottót csak kerek szemű rizottó rizsből lehet főzni, másfélével ne is próbálkozzunk.

~, szarvasgomba, whisky, rózsa, sáfrány, vörösáfonya és sütőtök. Ezek azok az összetevők, melyek egy-egy csokoládékészítőt a világ legjobbjai közé emelnek. De hogy kik ők, és miért érdemelték ki ezt a megtisztelő címet? Összeállításunkban erről

Tovább » ...

~, hal, lasagne, húsétel, könnyű recept, vashiány, cukorbeteg, spenót, kukorica, citrom, só, liszt, tej,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

~szörpöt talán Fűszeres Eszternél láttam :)
Amúgy nekem is az erkélyen van fűszerkertem, magról neveltem a citromfüvet is például. :)
KataKonyha írta... ...

~- és hárslevélből készült tea bemutatója, 1939. decembere:
1 komment
...

~levél
A serpenyőben szárazon, nagyon óvatosan kicsit megpirítom a kesudiót, félreteszem. Az olajon a finomra vágott hagymát megpárolom. Közben a gyömbért, a fokhagymát, mákot, sót mozsárban péppé zúzom. Hozzáadom a hagymához, 2-3 percig együtt sütöm a péppel.

~: Étvágyjavító és enyhe fájdalomcsillapító hatása van .Az élelmiszeripar mellet a gyógyszergyártásban és kozmetikákban használják.
Továbbá koktélokhoz ,fagylaltokhoz, húsételektől kezdve a salátákig is használják.
Illata kellemesen hűs ..........
2 szavazat ...

~levél a díszítéshez
Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A nektarint megmossuk, kettévágjuk, magját kidobjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A tojássárgájákat habosra keverjük a tejjel és a cukorral.

A ~ ad az édes paprikának egy frissítő felhangot. Talán lehetne még ilyen-olyan zöldfűszerrel is párosítani a ~ mellett, de szerintem így pont megfelelő. Semmi fakszni, nem kell túlbonyolítani, különösen az ilyen egyszerű nyári ételeket nem érdemes.
A receptért kattints a képre: ...

A ~ már egy bokorra emlékeztet, mindenképp használni kellett, az eperre pedig most nem mondtam nemet, ha már eddig olyan türelmesen vártam, hogy a spárga beszerzése ne apassza le teljesen a pénztárcámat, gondoltam, ideje dőzsölni egy kicsit.

A ~ szárról leszedjük a leveleket és jó alaposan megmossuk. A citromfűvet is megmossuk.
Felforraljuk a vizet és leöntjük vele a ~ leveleket. Így áztatjuk, amíg kihül.
A barack héját lehúzzuk a magot kivesszük.

A ~ és a bárányhús az angol, arab és görög konyhák kedvelt párosítása. A következő mentás bárányszelet nagyon egyszerűen elkészíthető, akár serpenyőben, akár grill sütőn..
Tovább a Mentás bárányszelet bejegyzéshez!
Cimkék: angol, arab, diétás, kezdőknek, low-carb, mediterrán, tejmentes ...

A ~-és bazsalikomleveleket leöblítjük és finomra vágjuk, majd hozzáadjuk a borsóhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd végül hozzáadjuk a csípős paprikakarikákat.
Csinos tálba szedjük, a ~-és bazsalikom levelekkel valamint a megmaradt felszeletelt paradicsommal díszítve langyosan tálaljuk.

A ~leveleket szedjük le a száráról, majd hideg vízben mossuk meg alaposan. Csepegtessük le és tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.

A ~likőrt keverjük össze a cointreau-val és a tejszínnel, majd adjuk hozzá a narancslevet, forrósítsuk fel és azonnal tálaljuk.
Forrás:
A recept eddigi értékelése ...

A ~ kivételével mindent összekeverünk, behűtjük. Tálaláskor ~levéllel díszítjük.
-vissza a tartalomhoz-
Kecskesült Niger ...

- ~, bors~: ideg- és gyomorerősítő, enyhíti a hányingert és segíti az emésztést. Saláták, rizses ételek, csatnik, desszertek, italok ízesítésére vagy ételek díszítésére használják.
...

(A ~levél ne tévesszen meg senkit! Eredetileg pisztáciát terveztem a sorbet tetejére, de Rivignanoban pisztácia nincs, és mivel a sorbet a tegnapelőtti harmincakárhány foknak nem örült, valamivel hirtelen el kellett takarni a szétfolyt részt...

Bors~
gyümölcssaláták, húsok töltelékei
Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek ...

2 A ~szószhoz közben keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni.

Bors~
Felhasználása: sültek, darált hús, töltelékek, saláták, tea, italok, likőrök, cukorkák, gyümölcsökhöz, joghurtos öntetekbe, zöldbabhoz, káposztafélékhez, gyümölcs- és zöldségturmix italokba, ivólevekbe.

Fodor~, hárs, citrom, méz.
Elkészitése ugyanilyen, arányokat nem irok mert úgy az igazi, ha saját izlése szerint "kisérletezi" ki az ember, menyire intenziv a ~ menyire savanykás a citromtól és menyire szereti édesiteni.
Egyaránt elkészithető friss vagy télen száritott alapanyagokból.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Saláta, Paradicsom, Tojás, Citrom?

◄ Mélyhűtés   Mentalevél ►
 
RSS Mobile