Kezdőlap (Meggylekvár)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Meggylekvár


 

Meggylekvár

Gasztronómia  Meggylé  Meggyleves
2014.04.16

Meggylekvár
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggylekvár alapanyagként.
Finom habos szelet ...


Cimkék: sütemény recept, omlós tészta, meggylekváros habos omlós, meggylekvár recept, meggylekvár
Meggy- helyett más pikáns, savanykás lekvárt is tehetsz ebbe az omlós tésztába, amit a rács és a tojáshab tesz igazán különlegessé.

Házi meggylekvár
beküldő: blahunka Attiláné
elkészítési idő: 180 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

rumos meggylekvár
Idén is sikerült szereznem meggyet abból a finom balatonfelvidékiből amit tavaly is vettem egy ismerősömtől, amikor megtértem és felnőttem: cseresznyeszerető emberből meggyes ember lettem.

Gyors meggylekvár
Hozzávalók:
1,5kg érett, kimagozott meggy, 25- 30dkg cukor, zselésítő ...

Balzsamos meggylekvár
- Anya, mi van ebben a lekvárban?
- Meggy, ... khmm. (Azt nem lehet mondani egy gyereknek, hogy meg egy kis balzsamecet, mert kiszalad a világból!)
- Mmmmm, nagyon finom!
- :D (no comment) ...

Vörösboros meggylekvár
1 kg meggy
30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
1 tasak zseléfix
2 dl vörösbor ...

Csokoládés meggylekvár
Ezzel a lekvár recepttel az NLC-n találkoztam, és rögtön eldöntöttem, hogy ezt muszáj megcsinálnom! Persze meggyet nem kaptam sehol, a környékünkön szinte mindent elvert a jég.

Étcsokoládés meggylekvár
Befőzés fanatikus lettem, amit a Befőzünk csoportnak köszönhetek, hisz feladatunk, hogy minden hónapban az idénynek megfelelően eltegyünk valamit a kamrapolcra. Legszívesebben mindent befőznék amit meglátok:) Hasonló ...

Gyümölcsszörpök eltevése + meggylekvár + sütikbe v...
Szőlőlevelek eltevése dolmadeshez
Eperlekvár
Diós házi krémsajt
Beszélgetés Masaru Emotoval a vízkristályokról. Ma...
Nyári cukorborsóleves
Paprikás krumpli ...

Kivajazott tortafomában nyomkodtam, majd egy nagyobb és egy kisebb kört csináltam a tésztába, amibe igyekeztem betölteni a meggylekvárt, kisebb-nagyobb sikerrel, majd megkentem tojással a tetejét. Ezután megint félretettem pihenni.

Meggylekvár:
Hozzávalók: 1 kg megy, 1 kg zselésítő cukor, fél citrom héja, 2 cl meggylikőr.

Meggylekvár (vagy cseresznye)
Hozzávalók:
6 félliteres üveghez
2,5 kg meggy (kimagozva mérve)
1 kg cukor, 2 csomag zselésítő befőző szer
2 kávéskanál fahéj
1 citrom leve vagy 1 csomag citromsav ...

Meggylekvár (avagy ezt is megszültük)
Elkezdtem a drága jó Horváth Ilona szerinti receptet, amiben kilónként 60-80 dkg cukrot írt.

Meggylekvár
Hozzávalók 4 db 7 dl-s üveghez (plusz pici kóstoló):
3 kg meggy - tisztán mérve!
80 dkg cukor
3 tasak dr. Oetker 3:1 Dzsemfix Szuper ...

Meggylekvár
Kilogrammonként 60-70 dkg cukor. Kettő kg meggyet megmosunk, kimagozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Lábasba tesszük, folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve főzzük még 15 percig.

Csokis meggylekvár
Hozzávalók: 1 kg meggy, 10 dkg étcsokoládé, 50 dkg cukor, 1 csomag zselésítőpor
A kimagozott meggyet enyhén turmixoljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét és a zselésítőport.

Bio Meggylekvár
A termék frissen szedett érett gyümölcsből, hagyományos módszerrel, nyitott üstben kíméletesen sűrítve, csak bio mézzel édesítve (kb. 15%), minden más anyag hozzáadása nélkül készül. Összetevők: bio meggy, bio méz ...

Meggylekvár almából
Alapadag: 1,5 kg hámozott, kimagozott alma, 1 l. meggyszörp, 15 dkg cukor, csapott kávés-kanélnyi citromsav, 2-3 csomag zselatin.
Elkészítése: Az almát és az összes többi hozzávalót pépesítjük, felfőzzük, a habját leszedjük, kb.

meggylekváros csoki puding - hozzávalók
4 ek cukor
3 dkg keményítő (burgonya az ideális, de búzakeményítő is jó, ebből érdemes picurkával, kb 1 kk, többet használni)
1 ek cukrozatlan kakaópor
fél tábla ét tortabevonó csoki
4,5 dl tej ...

Meggylekvár
Sült halfilé paradicsomos mártásban
Rozmaringos DNK (dagasztás nélküli) kenyér ...

Meggylekvár helyett bármilyen más lekvár is jó bele, ami nem túl édes. Nekem most feketeribizli lekvárom volt otthon. Illetve némi tejjel szoktam kicsit lazítani a tésztát menet közben
Elkészítés leírása
Forrás: frod ...

Meggylekvárral igazi délutáni csemege, főleg egy csésze forró kávéval.
Bejegyezte: Salsa Orsi dátum: 11:58 DE
1 megjegyzés: ...

Meggylekvár
Hozzávalók: 1 kg magozott meggy 20-30 dkg nádcukor/méz (elhagyható) ...

A meggylekvárt a konyakkal elkeverem. A lisztet, kakaóport, sütőport összevegyítem egy tálban.

liszt meggylekvár szódabikarbóna tojás túró vaj vanília méz porcukor
receptjellemzők ...

meggylekvár
csili
Elkészítés:
A tojásokat, a cukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával és a vaníliával jól összekeverjük. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A liszttel az egészet jó hólyagosra kikeverjük.

Tipp: Meggylekvár helyett bármilyen, tetszés szerinti ízű lekvárt használhatsz! Én próbáltam már szederlekvárral is, azzal is nagyon finom volt. A mákot pedig dióval is helyettesítheted.
A Te szavazatod:
Mindenki:
8 db szavazat, atlagban: 3.87 ...

Zöldborsos meggylekvár recept ilonka034 Egyéb konyhai műveletek receptje ...

Meggylé és meggylekvár
A Nagy Vegetáriánus Kihívás napja
Krumplivitorlás
Rakott zöldbab
Tárkonyos zöldbab
Árpagyöngyös karfiolpaprikás
Szezámmagos uborkasaláta
Cseresznyés pite
Cseresznyés-diós morzsasüti
Cseresznyedzsem ...

Marcipános meggylekvár
Hozzávalók(4):
20 dkg cukor,20 dkg jó minőségű marcipánmassza,nettó 1,2 kg meggy,1 tasak 2:1 Dzsemfix
Kedvencekhez adom!
Egy különleges meggylekvár ínyenceknek. hozzávalók és elkészítés » ...

Juharszirupos meggylekvár
Pesztós tésztasaláta metélőzellerrel és szárított paradicsommal
Kacsamell málnás vörösbormártásban ...

Az egyik töltelék is hasonló, a család nagy kedvence a meggylekváros-kakaós (csokis) palacsinta. (A lekvár és instant kakaópor a forró palacsintában csokikrémmé változik.

3 db tojás különválasztva
2 ek meggylekvár
4 ek sütőrum
120 g búzaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1-2 ek nádcukorpor
100 g étcsokoládé (nálam 55%-os most)
40 g puha vaj ...

Végül a darabos meggylekvárból teáskanállal kis halmokat teszünk a tészta tetejére.

Csokis muffin meggylekvárral, vanília fagylalttal
550.-
Szent István kehely
(gyümölcssaláta, vanília fagylalt, tejszínhab, csokiöntet) ...

Grízpuding, házi meggylekvárral
Azt hiszem ebben a melegben az év utolsó lekvárfőzésén vagyok túl, férjem szerint az utolsó az életben, mert neki kellett magozni :)))) Bár nem mond, hogy soha, mert még jön a szilva szezon.

porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár Előkészítés: A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a ... Készült: 31 március 2013 6.

Fahéjjal megszórjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a darabos meggylekvárt, és 5 dkg margarinon megpároljuk, majd félretesszük hűlni.
Ezután a zsemléket 2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy magas falú tálba tesszük.

20 dkg meggylekvár kb. 25 dkg túró 4-5 evőkanál tejföl...
Almapuding Hozzávalók: 10 dkg babapiskóta 2 dkg vaj 8 dkg porcukor 3 tojás 20 dkg alma 2 dkg mazsola 1/2 csomag vaníliás cukor 1 kis üveg kompót Elkészítés: A vajat elkeverjük...

Közben elkészítem az öntetet, amit én most egy a kamra mélyén talált kilencéves meggylekvárból készítek el. Két deci vízből és két kanál cukorból szirupot főzök, amibe négy-öt kanál lekvárt keverek. Az egészet kétharmadára beforralom, majd leszűröm.

Marcipános aszalt szilva fagyi nutella-meggylekváros csigákkal
A jeges finomságok kiemelt időszaka tavasszal startol, de hosszabb menüsorokban rendszeresen felbukkan, mint hűsítő fogás.

meggylekvár
A tészta hozzávalóiból készíts linzer tésztát, majd oszd 3 egyenlő részre. Az első adagot nyújtsd vékonyra, majd szaggass belőle köröket, és virágokat (egy telit és egy középen lukasat).

Ha áthűlt, az alsó tésztalapot megkenjük meggylekvárral és kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórunk rá. Erre jön a második lap. Erre felhalmozzuk a túrókrémet.

meggylekvár
magozott meggy
A lisztet és a margarint hideg helyen összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a mézet. A tésztát összegyúrjuk és kb.

Az első lapot megkenjük a pálinkás meggylekvárral, majd ráhelyezzük a mákos töltelék felét. Rátesszük a 2. lapot, és a tejbegrízes krémet egyenletesen elsimítjuk rajta. A 3.

A mákréteg tetejére meggylekvárt kenünk.
A lekvárra ráfektetjük a másik marcipánlapot, és óvatosan rányomjuk.
A töltött marcipánlapokat egy órára mélyhűtőbe tesszük, majd fűrészes késsel 16 kockára vágjuk vigyázva, hogy ne nyomjuk össze a rétegeket.

meggylekvárral, majd kanalanként adjuk hozzá a ricottát és a mascarponét. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, hogy a hab össze ne essen, keverjük össze a tojásos-mascarponés-lekváros masszával.

A meggylekvárom lehet, hogy nekem is "lekvárosabb" állagú lett volna, ha csempészek bele egy kis dzsemfixet (de nem tettem, pedig van otthon). Legközelebb fügelekvárt akarok készíteni, abba majd biztos rakok valamennyit. :) ...

A meggyes krémhez a meggyet a meggylekvárral leturmixoljuk. A zselatint forró vízben feloldjuk, majd a meggypüréhez keverjük. A tejszínt a cukorral felverjük, majd belekeverjük a meggyet.
A kihűlt fánkokat betöltjük a meggykrémmel .

Kettévágjuk, először meggylekvárral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha vaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve.

A magazin szerint nagyon finom meggyel és meggylekvárral, valamint ribizlivel és ribizlilekvárral is. Én őszibarackkal és kardamomos őszibaracklekvárral fogom kipróbálni. Az eredményről beszámolok.

Készült is egy kevés olyan meggylekvár, amibe a főzés végén mandulaszeleteket szórtam és marcipánt reszeltem. Annyira ízlett, hogy ezt a kombinációt kipróbáltam levessel és tervezem egy marcipános - meggyes kalács sütését is.

A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.

Forralj össze 4 evőkanál meggylekvárt 1 kiskanál vörösborecettel, csipetnyi fahéjjal, fél kiskanálnyi csilikrémmel vagy paprikakrémmel, és ezzel kend be a megfőtt sonkát. Forró sütőben 15 perc alatt szép kérget kap a máztól.

Diós szelet Kategória:sütemények Legfontosabb hozzávalók:meggylekvár, dió, tojás
Részletek...
Pogácsa Kategória:sütemények Legfontosabb hozzávalók:reszelt sajt, liszt, telföl ...

A töltelékhez:
15-20 szem magozott meggybefőtt
2 evőkanál meggylé
3 evőkanál mézes rum (vagy barna rum+méz)
1 dl erős fekete tea
3 evőkanál meggyszörp
2 evőkanál meggylekvár
maréknyi mazsola, vagy egyéb aszalt gyümölcs ...

Krémhez:
2 tasak zselatin fix, 2 banán, 500 ml natúr krémsajt, 350 ml joghurt, 100 ml tej, 1 tasak vanillincukor, 50 g porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár
Előkészítés: ...

1 nagy doboz (Alpro) szójajoghurthoz kevertem egy kevés mézet (ez a joghurt már eleve cukrozott), és egyszerűen ezzel meglocsoltam a kifőtt "kásahalmokat". Nagggyon finom volt így együtt :) 2 éves körtebefőttel, és 3 éves meggylekvárral ettük (most ...

Zöldborsos - meggylekvár
Zöldborsó - fagyasztása
Zöldborsó - főzelék (klasszikus)
Zöldborsó - konzerv
Zöldborsó - leves, édesanyám
Zöldborsó - leves, hideg
Zöldborsó - leves, kocsonyázott
Zöldborsóval - pacalpaprikás
Zöldcitrom - pezsgő kása ...

Lásd még: Lásd még: Meggy, Lekvár, Tojás, Cukor, Citrom

Gasztronómia  Meggylé  Meggyleves
2014.04.16

 
RSS Mobile