Kezdőlap (Meggylekvár)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Meggylekvár

Gasztronómia  Meggylé  Meggyleves

Meggylekvár
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggylekvár alapanyagként.
Finom habos szelet ...


Cimkék: sütemény recept, omlós tészta, meggylekváros habos omlós, meggylekvár recept, meggylekvár
Meggy- helyett más pikáns, savanykás lekvárt is tehetsz ebbe az omlós tésztába, amit a rács és a tojáshab tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók (kb. 40 szelethez) ...

Meggylekvár, nyersen eltett meggybefőtt, meggyes sütik
Meggyes gyűjtemény, legyenek meg együtt is ezek a receptek, ha már itt a nyakunkon a szezon! ...

Házi meggylekvár
beküldő: blahunka Attiláné
elkészítési idő: 180 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Gyors meggylekvár
Hozzávalók:
1,5kg érett, kimagozott meggy, 25- 30dkg cukor, zselésítő ...

Máktorta meggylekvárral és citromhabbal recept
nagyon finom torta.mindenkinek ajánlom aki szereti a mákot ! én karamellel díszítettem a tetejét! :)
11906 ...

Balzsamos meggylekvár
- Anya, mi van ebben a lekvárban?
- Meggy, ... khmm. (Azt nem lehet mondani egy gyereknek, hogy meg egy kis balzsamecet, mert kiszalad a világból!)
- Mmmmm, nagyon finom!
- :D (no comment) ...

Vörösboros meggylekvár
1 kg meggy
30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
1 tasak zseléfix
2 dl vörösbor ...

Csokoládés meggylekvár
Ezzel a lekvár recepttel az NLC-n találkoztam, és rögtön eldöntöttem, hogy ezt muszáj megcsinálnom! Persze meggyet nem kaptam sehol, a környékünkön szinte mindent elvert a jég.

Étcsokoládés meggylekvár
Befőzés fanatikus lettem, amit a Befőzünk csoportnak köszönhetek, hisz feladatunk, hogy minden hónapban az idénynek megfelelően eltegyünk valamit a kamrapolcra. Legszívesebben mindent befőznék amit meglátok:) Hasonló "őserő" érzés ez, ...

Gyümölcsszörpök eltevése + meggylekvár + sütikbe v...
Szőlőlevelek eltevése dolmadeshez
Eperlekvár
Diós házi krémsajt
Beszélgetés Masaru Emotoval a vízkristályokról. Ma...
Nyári cukorborsóleves
Paprikás krumpli
Amerikai palacsinta eperkompóttal
Paradicsomos, hagymás koszorúkenyér ...

Kivajazott tortafomában nyomkodtam, majd egy nagyobb és egy kisebb kört csináltam a tésztába, amibe igyekeztem betölteni a meggylekvárt, kisebb-nagyobb sikerrel, majd megkentem tojással a tetejét. Ezután megint félretettem pihenni.

Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet, és ismét keverjük át jól a masszát, majd adagoljuk a tortaformába a kekszes alapra. A tetején ízlésesen oszlassuk szét a meggylekvárt. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig süssük. Amikor megsült, hűtsük ki, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Meggylekvár:
Hozzávalók: 1 kg megy, 1 kg zselésítő cukor, fél citrom héja, 2 cl meggylikőr.

Meggylekvár (vagy cseresznye)
Hozzávalók:
6 félliteres üveghez
2,5 kg meggy (kimagozva mérve)
1 kg cukor, 2 csomag zselésítő befőző szer
2 kávéskanál fahéj
1 citrom leve vagy 1 csomag citromsav ...

Meggylekvár (avagy ezt is megszültük)
Elkezdtem a drága jó Horváth Ilona szerinti receptet, amiben kilónként 60-80 dkg cukrot írt.

Meggylekvár
Kilogrammonként 60-70 dkg cukor. Kettő kg meggyet megmosunk, kimagozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Lábasba tesszük, folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve főzzük még 15 percig. Előmelegített üvegekbe töltjük.

Csokis meggylekvár
Hozzávalók: 1 kg meggy, 10 dkg étcsokoládé, 50 dkg cukor, 1 csomag zselésítőpor
A kimagozott meggyet enyhén turmixoljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét és a zselésítőport.

Kakaós-meggylekváros kelt
beküldte: kissaliz90, Bátonyterenye
100 - 110 perc
Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
2 olvasó készítette el ...

Meggylekvár almából
Alapadag: 1,5 kg hámozott, kimagozott alma, 1 l. meggyszörp, 15 dkg cukor, csapott kávés-kanélnyi citromsav, 2-3 csomag zselatin.
Elkészítése: Az almát és az összes többi hozzávalót pépesítjük, felfőzzük, a habját leszedjük, kb. 20 percig takarékon főzzük.

meggylekváros csoki puding - hozzávalók
4 ek cukor
3 dkg keményítő (burgonya az ideális, de búzakeményítő is jó, ebből érdemes picurkával, kb 1 kk, többet használni)
1 ek cukrozatlan kakaópor
fél tábla ét tortabevonó csoki
4,5 dl tej
2 bő ek meggylekvár ...

Meggylekvár
Sült halfilé paradicsomos mártásban
Rozmaringos DNK (dagasztás nélküli) kenyér ...

Meggylekvár helyett bármilyen más lekvár is jó bele, ami nem túl édes. Nekem most feketeribizli lekvárom volt otthon. Illetve némi tejjel szoktam kicsit lazítani a tésztát menet közben
Elkészítés leírása
Forrás: frod ...

Meggylekvárral igazi délutáni csemege, főleg egy csésze forró kávéval.
Bejegyezte: Salsa Orsi dátum: 11:58 DE
1 megjegyzés: ...

Meggylekvár
Hozzávalók: 1 kg magozott meggy 20-30 dkg nádcukor/méz (elhagyható) ...

A Meggylekvár-trilógia harmadik része. Jellemzés: jó édes, enyhén vaníliás beütésű, de savanykás jellegét megtartó lekvár.
Fehércsokoládés meggylekvár (cukorral)
Hozzávalók: 1,5 kg meggy (tiszta tömeg, kimagvalás után), 25 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, késhegynyi szalicil.

A meggylekvárt a konyakkal elkeverem. A lisztet, kakaóport, sütőport összevegyítem egy tálban.
A puha vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat is. Ezután mehet bele felváltva a lekvár, olvadt csoki, joghurt és a liszt.

liszt meggylekvár szódabikarbóna tojás túró vaj vanília méz porcukor
receptjellemzők ...

Tipp: Meggylekvár helyett bármilyen, tetszés szerinti ízű lekvárt használhatsz! Én próbáltam már szederlekvárral is, azzal is nagyon finom volt. A mákot pedig dióval is helyettesítheted.
A Te szavazatod:
Mindenki:
8 db szavazat, atlagban: 3.87 ...

Meggylé és meggylekvár
A Nagy Vegetáriánus Kihívás napja
Krumplivitorlás
Rakott zöldbab
Tárkonyos zöldbab
Árpagyöngyös karfiolpaprikás
Szezámmagos uborkasaláta
Cseresznyés pite
Cseresznyés-diós morzsasüti
Cseresznyedzsem
Camembert sajtos kenyér zöldfűszerekkel
Cseresznyés gyümölcsrizs ...

4 evőkanál meggylekvár
a tetejére 10 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál lapokra vágott fehér mandula ...

Juharszirupos meggylekvár
Pesztós tésztasaláta metélőzellerrel és szárított paradicsommal
Kacsamell málnás vörösbormártásban ...

Végül a darabos meggylekvárból teáskanállal kis halmokat teszünk a tészta tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

Az egyik töltelék is hasonló, a család nagy kedvence a meggylekváros-kakaós (csokis) palacsinta. (A lekvár és instant kakaópor a forró palacsintában csokikrémmé változik. Palacsintánként 1 evőkanál meggylekvár, 1 púpos evőkanál instant kakaópor) ...

250 g gesztenyemassza (az enyém most 80% gesztenyével és 20% nádcukorral)
3 db tojás különválasztva
2 ek meggylekvár
4 ek sütőrum
120 g búzaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1-2 ek nádcukorpor
100 g étcsokoládé (nálam 55%-os most)
40 g puha vaj ...

Csokis muffin meggylekvárral, vanília fagylalttal
550.-
Szent István kehely
(gyümölcssaláta, vanília fagylalt, tejszínhab, csokiöntet) ...

Grízpuding, házi meggylekvárral
Azt hiszem ebben a melegben az év utolsó lekvárfőzésén vagyok túl, férjem szerint az utolsó az életben, mert neki kellett magozni :)))) Bár nem mond, hogy soha, mert még jön a szilva szezon.

porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár Előkészítés: A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a ... Készült: 31 március 2013 6. Jeges túróbomba (Fagyi) ...

Fahéjjal megszórjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a darabos meggylekvárt, és 5 dkg margarinon megpároljuk, majd félretesszük hűlni. Ezután a zsemléket 2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy magas falú tálba tesszük.

20 dkg meggylekvár kb. 25 dkg túró 4-5 evőkanál tejföl...
Almapuding Hozzávalók: 10 dkg babapiskóta 2 dkg vaj 8 dkg porcukor 3 tojás 20 dkg alma 2 dkg mazsola 1/2 csomag vaníliás cukor 1 kis üveg kompót Elkészítés: A vajat elkeverjük...

Közben elkészítem az öntetet, amit én most egy a kamra mélyén talált kilencéves meggylekvárból készítek el. Két deci vízből és két kanál cukorból szirupot főzök, amibe négy-öt kanál lekvárt keverek. Az egészet kétharmadára beforralom, majd leszűröm.
3.

Marcipános aszalt szilva fagyi nutella-meggylekváros csigákkal
A jeges finomságok kiemelt időszaka tavasszal startol, de hosszabb menüsorokban rendszeresen felbukkan, mint hűsítő fogás.

meggylekvár
A tészta hozzávalóiból készíts linzer tésztát, majd oszd 3 egyenlő részre. Az első adagot nyújtsd vékonyra, majd szaggass belőle köröket, és virágokat (egy telit és egy középen lukasat). Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 C-on 10 percig.

Ha áthűlt, az alsó tésztalapot megkenjük meggylekvárral és kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórunk rá. Erre jön a második lap. Erre felhalmozzuk a túrókrémet.Túrókrém hozzávalói:25 dkg túró, 2 dl tejből, 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk.

meggylekvár
magozott meggy
A lisztet és a margarint hideg helyen összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a mézet. A tésztát összegyúrjuk és kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, kiszúróval linzer karikákat szúrunk ki belőle, melyeket forró sütőben megsütünk. (6-8 perc).

A mákréteg tetejére meggylekvárt kenünk.
A lekvárra ráfektetjük a másik marcipánlapot, és óvatosan rányomjuk.
A töltött marcipánlapokat egy órára mélyhűtőbe tesszük, majd fűrészes késsel 16 kockára vágjuk vigyázva, hogy ne nyomjuk össze a rétegeket.

A meggyes krémhez a meggyet a meggylekvárral leturmixoljuk. A zselatint forró vízben feloldjuk, majd a meggypüréhez keverjük. A tejszínt a cukorral felverjük, majd belekeverjük a meggyet.
A kihűlt fánkokat betöltjük a meggykrémmel .
Bejegyezte: Orsi dátum: 16:31 4 megjegyzés ...

Ez az őszibarack lekvár nagyon-nagyon tetszik. A meggylekvárom lehet, hogy nekem is "lekvárosabb" állagú lett volna, ha csempészek bele egy kis dzsemfixet (de nem tettem, pedig van otthon). Legközelebb fügelekvárt akarok készíteni, abba majd biztos rakok valamennyit. :)
Ági, aki főz írta... ...

meggylekvárral, majd kanalanként adjuk hozzá a ricottát és a mascarponét. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, hogy a hab össze ne essen, keverjük össze a tojásos-mascarponés-lekváros masszával. A krémet folpackkal fedjük le, és felhasználásig tartsuk hűtőben.

A magazin szerint nagyon finom meggyel és meggylekvárral, valamint ribizlivel és ribizlilekvárral is. Én őszibarackkal és kardamomos őszibaracklekvárral fogom kipróbálni. Az eredményről beszámolok.
Hozzávalók: 45 dkg málna, 5 dkg porcukor, 1 db citrom ...

A formát kivettem a hűtőből. Kiskanál segítségével először a meggylekvárból tettem bele, majd a csokoládé krémből annyit, hogy maradjon hely a lezáráshoz is. A formába pár szem csokoládéval bevont gabonagolyót tettem. Annyi időre tettem vissza a hűtőbe, amíg a csokoládét újra temperáltam.

Kettévágjuk, először meggylekvárral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha vaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve. Így jobban felverődik a hab és sűrű krémes állaga lesz.

Anyika, koszonom, nagyon finomat sutottél! Ma megsutottem én is,csokis meggylekvárral toltve, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönöm szépen! Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket!
Most készítem el én is ezt a fantasztikus csiga-bigát, hála Neked ! Puszillak érte ! ...

A szilveszteri mákvetés szerencsét hoz! Kedvenc süteményemet, a mennyei málnakockát variáltam át mákos ihletésűre: a darált mandulát lecseréltem mákra, a málnalekvárt meggylekvárra.
Hozzávalók az alaphoz:
1 csomag friss linzertészta
5 evőkanál meggylekvár
fél maréknyi szeletelt mandula ...

A muffinformákat először csak félig töltjük meg a tésztával, majd jöhet rá egy teáskanál meggylekvár és egy kocka csoki, végül a tészta másik felét is ráöntjük.
A tetejére egy kocka csokit vagy egy szem meggyet lehet tenni még sütés előtt díszítésként, de enélkül is nagyon finom.

Lekvárfőzés közben jött az ötlet, hogy a meggyet mandulával párosítsam. Készült is egy kevés olyan meggylekvár, amibe a főzés végén mandulaszeleteket szórtam és marcipánt reszeltem. Annyira ízlett, hogy ezt a kombinációt kipróbáltam levessel és tervezem egy marcipános - meggyes kalács sütését is.

A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél.

Sonka meggyes kéregben: A sonkát a szokásos módon, zöldséges vízben néhány óra alatt főzd puhára. Forralj össze 4 evőkanál meggylekvárt 1 kiskanál vörösborecettel, csipetnyi fahéjjal, fél kiskanálnyi csilikrémmel vagy paprikakrémmel, és ezzel kend be a megfőtt sonkát.

Bőven terem, úgy hogy lesz az idén meggylekvár, és jut a fagyasztóba is a télire. Ilyen sok meggy még nem termett, mint idén... Már alig várom, hogy kosárral tudjam szüretelni. Amíg pirosodik, addig válogatva leszedtem a legszebbeket, hogy bon-bon formában öltsön új formát a süteményes tálon.

Diós szelet Kategória:sütemények Legfontosabb hozzávalók:meggylekvár, dió, tojás
Részletek...
Pogácsa Kategória:sütemények Legfontosabb hozzávalók:reszelt sajt, liszt, telföl ...

Hozzávalók:
25 dkg müzli, 6 dkg mazsola, 6 dkg darált dió, 10 dkg meggylekvár, 15 dkg margarin, 25 dkg liszt, fél dl tej, fél dkg élesztő, kevés porcukor, só, a kenéshez 1 tojás ...

Klasszikus sajttorta meggylekvárral
60 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 12 fő részére ...

10 dkg mandulás csók,25 dkg puha vaj,18 dkg cukor,só,4 tojás,35 dkg liszt,1 zacskó sütőpor,1 üveg meggybefőtt,4 evőkanál meggylekvár,2,5 dl tej,1 zacskó vaniliaízű desszertkrémpor,(2,5 dl tejhez hidegen kikeverhető,süthető),A díszítéshez mandulás csók és kakaópor
Elkészítés: ...

A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejet vagy a tejszínt, az olvasztott vajat, a meggylikőrt, majd hozzáadjuk a meggylekvárt. Masszává gyúrjuk, és tíz percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket.

Hozzákeverünk 4 evőkanál cukrot, 1 evőkanál kakaóport, 5 dkg vajat és 1-2 evőkanál szamóca- vagy meggylekvárt. Összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőle, közepébe meggyszem is kerülhet. (Ha kell, befőtt lével puhítjuk.) A gombócokat kristálycukorba hempergetjük.

375 ml habtejszín
150 g fehér csoki
1/2 tk vaníliakivonat
100 g babapiskóta
100 ml meggylekvár
rózsavíz
300 g fagyasztott meggy és málna (vagy erdei gyümölcs, vagy..) + a díszítéshez
amaretto ...

Ha Gombóc Artúr lennék, már sorolnám is, milyen linzereket szeretek - a baracklekvárosat, a meggylekvárosat, a virágalakút, a kör formájút, a csillagformára kiszúrtat, a szív alakút, a mandulás tésztájút, az olyat, amibe dió is van darálva, és így tovább.

@Mitzi von Küche: szerencsém van, nejem szokta is mondani, hogy a fogsorom a másik használható testrészem:D A meggylekvárt nem vágom, biztos, mert kimaradt a szokásos vasárnap délutáni csendes pihenő(Nóra lányom imént ment el, ő olyan kis szélvész:))
Válasz erre ...

A mákot két evőkanál mézzel és egy kis borral elkeverjük, adunk hozzá fél citrom levet és két evőkanál meggylekvárt. A dióba teszünk egy kis reszelt almát, fahéjat.
A tésztából téglalapokat vágunk, a közepébe rakjuk a tölteléket, és tetszés szerinti alakzatot nyomkodunk a tetejére.

Farsangi fánkkínálat Kabók Zita, 20.01.2011, Gasztronómia
Pompos meggylekvárral és csöröge rumos baracklekvárral ma estére - vagy hétvégére.

50 dkg magozott meggybefőtt
30 dkg meggylekvár
3 dl habtejszín
2 csomag habfixáló por
3 evőkanál porcukor ...

Hozzávalók a kókuszfagylalthoz: 10 dkg kókuszreszelék, 4,5 dl zsíros tejszín, 3 dl tejföl, 7-8 evőkanál kristálycukor a meggyöntethez: 1 kis üveg meggylekvár, pér csepp konyak 1. A kókuszreszeléket turmixgépbe rakjuk, és porrá turmixoljuk, ettől nemcsak az íze lesz intenzívebb, de [.] ...

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 5 dkg cukor 10 dkg vaj 0,5 dl víz pici só A tetejére: 70 dkg meggy 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj 12 dkg vaj 12 dkg cukor 12 dkg őrölt mandula 5 dkg meggylekvár 2 db tojás A forma kenéséhez: 2 dkg vaj Elkészítés menete: A tésztához morzsoljuk el a lisztet a vajjal, ...

A camembert sajtot lisztben, tojásban, morzsában bepanírozzuk és friss, bő olajban kisütjük. A jázminrizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A meggylekvárt, majonézt, tejfölt összekeverjük, a sajt és rizs mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
<<< vissza Jó étvágyat kívánunk! ...

Hozzávalók a töltelékhez:
75 dkg kimagozott meggy
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál vaj/margarin
6 evőkanál meggylekvár
2-3 evőkanál porcukor
csipet őrölt fahéj
6 dl tejszín
8 dkg cukor ...

Hozzávalók: 1 cs. natúr gesztenyemassza, 2 tojás, 2 dl tejszín, 3-4 ek. méz, 10 dkg liszt, 2 tk. sütőpor, meggylekvár, 20 dkg piros marcipánmassza ...


Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg méz, meggylekvár, magozott meggy ...

Őszi tányér desszert. Gesztenyepüré (klasszikusan, nem előregyártott püréből) tejszínhabbal, csokoládés piskóta házi meggylekvárral és birsalma zselé ...

A krém felét az egyik lapra kenem, rá magozott cseresznyét, vagy meggyet szórok, rákenem a krém másik felét, erre a második lap jön. A tetejére meggylekvárt kenek nagyon vékonyan, majd a csoki mázat öntöm rá.

A töltelékhez:
15-20 szem magozott meggybefőtt
2 evőkanál meggylé
3 evőkanál mézes rum (vagy barna rum+méz)
1 dl erős fekete tea
3 evőkanál meggyszörp
2 evőkanál meggylekvár
maréknyi mazsola, vagy egyéb aszalt gyümölcs ...

Krémhez:
2 tasak zselatin fix, 2 banán, 500 ml natúr krémsajt, 350 ml joghurt, 100 ml tej, 1 tasak vanillincukor, 50 g porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár
Előkészítés: ...

1 nagy doboz (Alpro) szójajoghurthoz kevertem egy kevés mézet (ez a joghurt már eleve cukrozott), és egyszerűen ezzel meglocsoltam a kifőtt "kásahalmokat". Nagggyon finom volt így együtt :) 2 éves körtebefőttel, és 3 éves meggylekvárral ettük (most ezek voltak bontva), ...

Tipp: Úgy gondolom, hogy más gyümölcsökkel, is elkészíthető, csak arra kell ügyelni, hogy mindig a gyümölcsnek megfelelő lekvárt használjunk. Tehát például aszalt sárgabarackhoz sárgabarack lekvárt, meggyhez meggylekvárt.
Jó étvágyat hozzá, remélem kipróbáljátok, és ízleni fog.

Zöldborsos - meggylekvár
Zöldborsó - fagyasztása
Zöldborsó - főzelék (klasszikus)
Zöldborsó - konzerv
Zöldborsó - leves, édesanyám
Zöldborsó - leves, hideg
Zöldborsó - leves, kocsonyázott
Zöldborsóval - pacalpaprikás
Zöldcitrom - pezsgő kása
Zöldfüves - jégkása, májusi
Zöldfüves - spagetti ...

A tejet, olajat, tojást simára keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket.A formákat először csak félig töltjük meg a tésztával, majd jöhet rá:egy teáskanál meggylekvár és egy kocka csoki, végül a tészta másik felét is ráöntjük, és megsütjük.

A tojássárgáját vaníliás porcukorral, pár csepp rummal, reszelt citromhéjjal, kevés mazsolával habosra keverjük. A krémmel megtöltjük az édes tésztából sütött palacsintákat és forró meggylekvárral áthúzva tálaljuk.
Kati szelet ...

Az anyagokat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, és kerek lapokat szúrunk ki a tésztából. Egy kis halom habot teszünk a tetejükre és megsütjük.
Hab: a darált diót, a porcukrot, a tojások habját és egy kevés rumot összekeverünk.
Ha megsült, két lapot meggylekvárra összeragasztunk.

Mivel lemaradtam a málnáról, vagyis ez túlzás, de aranyára volt, így nem főztem belőle lekvárt, viszont ma vettem egy üveggel az egyik farmertől, és a bodzabogyó szörpöt sem tudtam ott hagyni. Ha már a lekvárról van szó, az idén anyukámmal hatalmas adag eper-, sárgabarack-, és meggylekvárt főztünk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Meggy, Lekvár, Tojás, Cukor, Citrom?

◄ Meggylé   Meggyleves ►
 
RSS Mobile