Kezdőlap (Meggylekvár)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Meggylekvár

Gasztronómia  Meggylé  Meggyleves

Meggylekvár
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggylekvár alapanyagként.
Finom habos szelet ...


Cimkék: sütemény recept, omlós tészta, meggylekváros habos omlós, meggylekvár recept, meggylekvár
Meggy- helyett más pikáns, savanykás lekvárt is tehetsz ebbe az omlós tésztába, amit a rács és a tojáshab tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók (kb. 40 szelethez) ...

Meggylekvár, nyersen eltett meggybefőtt, meggyes sütik
Meggyes gyűjtemény, legyenek meg együtt is ezek a receptek, ha már itt a nyakunkon a szezon! ...

Házi meggylekvár
beküldő: blahunka Attiláné
elkészítési idő: 180 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Gyors meggylekvár
Hozzávalók:
1,5kg érett, kimagozott meggy, 25- 30dkg cukor, zselésítő ...

Máktorta ~ral és citromhabbal recept
nagyon finom torta.mindenkinek ajánlom aki szereti a mákot ! én karamellel díszítettem a tetejét! :)
11906 ...

Balzsamos ~
- Anya, mi van ebben a lekvárban?
- Meggy, ... khmm. (Azt nem lehet mondani egy gyereknek, hogy meg egy kis balzsamecet, mert kiszalad a világból!)
- Mmmmm, nagyon finom!
- :D (no comment) ...

Vörösboros ~
1 kg meggy
30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
1 tasak zseléfix
2 dl vörösbor ...

Csokoládés ~
Ezzel a lekvár recepttel az NLC-n találkoztam, és rögtön eldöntöttem, hogy ezt muszáj megcsinálnom! Persze meggyet nem kaptam sehol, a környékünkön szinte mindent elvert a jég.

Étcsokoládés ~
Befőzés fanatikus lettem, amit a Befőzünk csoportnak köszönhetek, hisz feladatunk, hogy minden hónapban az idénynek megfelelően eltegyünk valamit a kamrapolcra. Legszívesebben mindent befőznék amit meglátok:) Hasonló "őserő" érzés ez, ...

Gyümölcsszörpök eltevése + ~ + sütikbe v...
Szőlőlevelek eltevése dolmadeshez
Eperlekvár
Diós házi krémsajt
Beszélgetés Masaru Emotoval a vízkristályokról. Ma...
Nyári cukorborsóleves
Paprikás krumpli
Amerikai palacsinta eperkompóttal
Paradicsomos, hagymás koszorúkenyér ...

Kivajazott tortafomában nyomkodtam, majd egy nagyobb és egy kisebb kört csináltam a tésztába, amibe igyekeztem betölteni a ~t, kisebb-nagyobb sikerrel, majd megkentem tojással a tetejét. Ezután megint félretettem pihenni.

Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet, és ismét keverjük át jól a masszát, majd adagoljuk a tortaformába a kekszes alapra. A tetején ízlésesen oszlassuk szét a ~t. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig süssük. Amikor megsült, hűtsük ki, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

~:
Hozzávalók: 1 kg megy, 1 kg zselésítő cukor, fél citrom héja, 2 cl meggylikőr.

~ (vagy cseresznye)
Hozzávalók:
6 félliteres üveghez
2,5 kg meggy (kimagozva mérve)
1 kg cukor, 2 csomag zselésítő befőző szer
2 kávéskanál fahéj
1 citrom leve vagy 1 csomag citromsav ...

~ (avagy ezt is megszültük)
Elkezdtem a drága jó Horváth Ilona szerinti receptet, amiben kilónként 60-80 dkg cukrot írt.

~
Kilogrammonként 60-70 dkg cukor. Kettő kg meggyet megmosunk, kimagozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Lábasba tesszük, folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve főzzük még 15 percig. Előmelegített üvegekbe töltjük.

Csokis ~
Hozzávalók: 1 kg meggy, 10 dkg étcsokoládé, 50 dkg cukor, 1 csomag zselésítőpor
A kimagozott meggyet enyhén turmixoljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét és a zselésítőport.

Kakaós-~os kelt
beküldte: kissaliz90, Bátonyterenye
100 - 110 perc
Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
2 olvasó készítette el ...

~ almából
Alapadag: 1,5 kg hámozott, kimagozott alma, 1 l. meggyszörp, 15 dkg cukor, csapott kávés-kanélnyi citromsav, 2-3 csomag zselatin.
Elkészítése: Az almát és az összes többi hozzávalót pépesítjük, felfőzzük, a habját leszedjük, kb. 20 percig takarékon főzzük.

~os csoki puding - hozzávalók
4 ek cukor
3 dkg keményítő (burgonya az ideális, de búzakeményítő is jó, ebből érdemes picurkával, kb 1 kk, többet használni)
1 ek cukrozatlan kakaópor
fél tábla ét tortabevonó csoki
4,5 dl tej
2 bő ek ~ ...

~
Sült halfilé paradicsomos mártásban
Rozmaringos DNK (dagasztás nélküli) kenyér ...

~ helyett bármilyen más lekvár is jó bele, ami nem túl édes. Nekem most feketeribizli lekvárom volt otthon. Illetve némi tejjel szoktam kicsit lazítani a tésztát menet közben
Elkészítés leírása
Forrás: frod ...

~ral igazi délutáni csemege, főleg egy csésze forró kávéval.
Bejegyezte: Salsa Orsi dátum: 11:58 DE
1 megjegyzés: ...

~
Hozzávalók: 1 kg magozott meggy 20-30 dkg nádcukor/méz (elhagyható) ...

A ~-trilógia harmadik része. Jellemzés: jó édes, enyhén vaníliás beütésű, de savanykás jellegét megtartó lekvár.
Fehércsokoládés ~ (cukorral)
Hozzávalók: 1,5 kg meggy (tiszta tömeg, kimagvalás után), 25 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, késhegynyi szalicil.

A ~t a konyakkal elkeverem. A lisztet, kakaóport, sütőport összevegyítem egy tálban.
A puha vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat is. Ezután mehet bele felváltva a lekvár, olvadt csoki, joghurt és a liszt.

liszt ~ szódabikarbóna tojás túró vaj vanília méz porcukor
receptjellemzők ...

Tipp: ~ helyett bármilyen, tetszés szerinti ízű lekvárt használhatsz! Én próbáltam már szederlekvárral is, azzal is nagyon finom volt. A mákot pedig dióval is helyettesítheted.
A Te szavazatod:
Mindenki:
8 db szavazat, atlagban: 3.87 ...

Meggylé és ~
A Nagy Vegetáriánus Kihívás napja
Krumplivitorlás
Rakott zöldbab
Tárkonyos zöldbab
Árpagyöngyös karfiolpaprikás
Szezámmagos uborkasaláta
Cseresznyés pite
Cseresznyés-diós morzsasüti
Cseresznyedzsem
Camembert sajtos kenyér zöldfűszerekkel
Cseresznyés gyümölcsrizs ...

4 evőkanál ~
a tetejére 10 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál lapokra vágott fehér mandula ...

Juharszirupos ~
Pesztós tésztasaláta metélőzellerrel és szárított paradicsommal
Kacsamell málnás vörösbormártásban ...

Végül a darabos ~ból teáskanállal kis halmokat teszünk a tészta tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

Az egyik töltelék is hasonló, a család nagy kedvence a ~os-kakaós (csokis) palacsinta. (A lekvár és instant kakaópor a forró palacsintában csokikrémmé változik. Palacsintánként 1 evőkanál ~, 1 púpos evőkanál instant kakaópor) ...

250 g gesztenyemassza (az enyém most 80% gesztenyével és 20% nádcukorral)
3 db tojás különválasztva
2 ek ~
4 ek sütőrum
120 g búzaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1-2 ek nádcukorpor
100 g étcsokoládé (nálam 55%-os most)
40 g puha vaj ...

Csokis muffin ~ral, vanília fagylalttal
550.-
Szent István kehely
(gyümölcssaláta, vanília fagylalt, tejszínhab, csokiöntet) ...

Grízpuding, házi ~ral
Azt hiszem ebben a melegben az év utolsó lekvárfőzésén vagyok túl, férjem szerint az utolsó az életben, mert neki kellett magozni :)))) Bár nem mond, hogy soha, mert még jön a szilva szezon.

porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy ~ Előkészítés: A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a ... Készült: 31 március 2013 6. Jeges túróbomba (Fagyi) ...

Fahéjjal megszórjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a darabos ~t, és 5 dkg margarinon megpároljuk, majd félretesszük hűlni. Ezután a zsemléket 2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy magas falú tálba tesszük.

20 dkg ~ kb. 25 dkg túró 4-5 evőkanál tejföl...
Almapuding Hozzávalók: 10 dkg babapiskóta 2 dkg vaj 8 dkg porcukor 3 tojás 20 dkg alma 2 dkg mazsola 1/2 csomag vaníliás cukor 1 kis üveg kompót Elkészítés: A vajat elkeverjük...

Közben elkészítem az öntetet, amit én most egy a kamra mélyén talált kilencéves ~ból készítek el. Két deci vízből és két kanál cukorból szirupot főzök, amibe négy-öt kanál lekvárt keverek. Az egészet kétharmadára beforralom, majd leszűröm.
3.

Marcipános aszalt szilva fagyi nutella-~os csigákkal
A jeges finomságok kiemelt időszaka tavasszal startol, de hosszabb menüsorokban rendszeresen felbukkan, mint hűsítő fogás.

~
A tészta hozzávalóiból készíts linzer tésztát, majd oszd 3 egyenlő részre. Az első adagot nyújtsd vékonyra, majd szaggass belőle köröket, és virágokat (egy telit és egy középen lukasat). Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 C-on 10 percig.

Ha áthűlt, az alsó tésztalapot megkenjük ~ral és kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórunk rá. Erre jön a második lap. Erre felhalmozzuk a túrókrémet.Túrókrém hozzávalói:25 dkg túró, 2 dl tejből, 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk.

~
magozott meggy
A lisztet és a margarint hideg helyen összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a mézet. A tésztát összegyúrjuk és kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, kiszúróval linzer karikákat szúrunk ki belőle, melyeket forró sütőben megsütünk. (6-8 perc).

A mákréteg tetejére ~t kenünk.
A lekvárra ráfektetjük a másik marcipánlapot, és óvatosan rányomjuk.
A töltött marcipánlapokat egy órára mélyhűtőbe tesszük, majd fűrészes késsel 16 kockára vágjuk vigyázva, hogy ne nyomjuk össze a rétegeket.

A meggyes krémhez a meggyet a ~ral leturmixoljuk. A zselatint forró vízben feloldjuk, majd a meggypüréhez keverjük. A tejszínt a cukorral felverjük, majd belekeverjük a meggyet.
A kihűlt fánkokat betöltjük a meggykrémmel .
Bejegyezte: Orsi dátum: 16:31 4 megjegyzés ...

Ez az őszibarack lekvár nagyon-nagyon tetszik. A ~om lehet, hogy nekem is "lekvárosabb" állagú lett volna, ha csempészek bele egy kis dzsemfixet (de nem tettem, pedig van otthon). Legközelebb fügelekvárt akarok készíteni, abba majd biztos rakok valamennyit. :)
Ági, aki főz írta... ...

~ral, majd kanalanként adjuk hozzá a ricottát és a mascarponét. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, hogy a hab össze ne essen, keverjük össze a tojásos-mascarponés-lekváros masszával. A krémet folpackkal fedjük le, és felhasználásig tartsuk hűtőben.

A magazin szerint nagyon finom meggyel és ~ral, valamint ribizlivel és ribizlilekvárral is. Én őszibarackkal és kardamomos őszibaracklekvárral fogom kipróbálni. Az eredményről beszámolok.
Hozzávalók: 45 dkg málna, 5 dkg porcukor, 1 db citrom ...

A formát kivettem a hűtőből. Kiskanál segítségével először a ~ból tettem bele, majd a csokoládé krémből annyit, hogy maradjon hely a lezáráshoz is. A formába pár szem csokoládéval bevont gabonagolyót tettem. Annyi időre tettem vissza a hűtőbe, amíg a csokoládét újra temperáltam.

Kettévágjuk, először ~ral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha vaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve. Így jobban felverődik a hab és sűrű krémes állaga lesz.

Anyika, koszonom, nagyon finomat sutottél! Ma megsutottem én is,csokis ~ral toltve, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönöm szépen! Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket!
Most készítem el én is ezt a fantasztikus csiga-bigát, hála Neked ! Puszillak érte ! ...

A szilveszteri mákvetés szerencsét hoz! Kedvenc süteményemet, a mennyei málnakockát variáltam át mákos ihletésűre: a darált mandulát lecseréltem mákra, a málnalekvárt ~ra.
Hozzávalók az alaphoz:
1 csomag friss linzertészta
5 evőkanál ~
fél maréknyi szeletelt mandula ...

A muffinformákat először csak félig töltjük meg a tésztával, majd jöhet rá egy teáskanál ~ és egy kocka csoki, végül a tészta másik felét is ráöntjük.
A tetejére egy kocka csokit vagy egy szem meggyet lehet tenni még sütés előtt díszítésként, de enélkül is nagyon finom.

Lekvárfőzés közben jött az ötlet, hogy a meggyet mandulával párosítsam. Készült is egy kevés olyan ~, amibe a főzés végén mandulaszeleteket szórtam és marcipánt reszeltem. Annyira ízlett, hogy ezt a kombinációt kipróbáltam levessel és tervezem egy marcipános - meggyes kalács sütését is.

A tésztára: 10 evőkanál ~ (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél.

Sonka meggyes kéregben: A sonkát a szokásos módon, zöldséges vízben néhány óra alatt főzd puhára. Forralj össze 4 evőkanál ~t 1 kiskanál vörösborecettel, csipetnyi fahéjjal, fél kiskanálnyi csilikrémmel vagy paprikakrémmel, és ezzel kend be a megfőtt sonkát.

Bőven terem, úgy hogy lesz az idén ~, és jut a fagyasztóba is a télire. Ilyen sok meggy még nem termett, mint idén... Már alig várom, hogy kosárral tudjam szüretelni. Amíg pirosodik, addig válogatva leszedtem a legszebbeket, hogy bon-bon formában öltsön új formát a süteményes tálon.

Diós szelet Kategória:sütemények Legfontosabb hozzávalók:~, dió, tojás
Részletek...
Pogácsa Kategória:sütemények Legfontosabb hozzávalók:reszelt sajt, liszt, telföl ...

Hozzávalók:
25 dkg müzli, 6 dkg mazsola, 6 dkg darált dió, 10 dkg ~, 15 dkg margarin, 25 dkg liszt, fél dl tej, fél dkg élesztő, kevés porcukor, só, a kenéshez 1 tojás ...

Klasszikus sajttorta ~ral
60 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 12 fő részére ...

10 dkg mandulás csók,25 dkg puha vaj,18 dkg cukor,só,4 tojás,35 dkg liszt,1 zacskó sütőpor,1 üveg meggybefőtt,4 evőkanál ~,2,5 dl tej,1 zacskó vaniliaízű desszertkrémpor,(2,5 dl tejhez hidegen kikeverhető,süthető),A díszítéshez mandulás csók és kakaópor
Elkészítés: ...

A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejet vagy a tejszínt, az olvasztott vajat, a meggylikőrt, majd hozzáadjuk a ~t. Masszává gyúrjuk, és tíz percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket.

Hozzákeverünk 4 evőkanál cukrot, 1 evőkanál kakaóport, 5 dkg vajat és 1-2 evőkanál szamóca- vagy ~t. Összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőle, közepébe meggyszem is kerülhet. (Ha kell, befőtt lével puhítjuk.) A gombócokat kristálycukorba hempergetjük.

375 ml habtejszín
150 g fehér csoki
1/2 tk vaníliakivonat
100 g babapiskóta
100 ml ~
rózsavíz
300 g fagyasztott meggy és málna (vagy erdei gyümölcs, vagy..) + a díszítéshez
amaretto ...

Ha Gombóc Artúr lennék, már sorolnám is, milyen linzereket szeretek - a baracklekvárosat, a ~osat, a virágalakút, a kör formájút, a csillagformára kiszúrtat, a szív alakút, a mandulás tésztájút, az olyat, amibe dió is van darálva, és így tovább.

@Mitzi von Küche: szerencsém van, nejem szokta is mondani, hogy a fogsorom a másik használható testrészem:D A ~t nem vágom, biztos, mert kimaradt a szokásos vasárnap délutáni csendes pihenő(Nóra lányom imént ment el, ő olyan kis szélvész:))
Válasz erre ...

A mákot két evőkanál mézzel és egy kis borral elkeverjük, adunk hozzá fél citrom levet és két evőkanál ~t. A dióba teszünk egy kis reszelt almát, fahéjat.
A tésztából téglalapokat vágunk, a közepébe rakjuk a tölteléket, és tetszés szerinti alakzatot nyomkodunk a tetejére.

Farsangi fánkkínálat Kabók Zita, 20.01.2011, Gasztronómia
Pompos ~ral és csöröge rumos baracklekvárral ma estére - vagy hétvégére.

50 dkg magozott meggybefőtt
30 dkg ~
3 dl habtejszín
2 csomag habfixáló por
3 evőkanál porcukor ...

Hozzávalók a kókuszfagylalthoz: 10 dkg kókuszreszelék, 4,5 dl zsíros tejszín, 3 dl tejföl, 7-8 evőkanál kristálycukor a meggyöntethez: 1 kis üveg ~, pér csepp konyak 1. A kókuszreszeléket turmixgépbe rakjuk, és porrá turmixoljuk, ettől nemcsak az íze lesz intenzívebb, de [.] ...

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 5 dkg cukor 10 dkg vaj 0,5 dl víz pici só A tetejére: 70 dkg meggy 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj 12 dkg vaj 12 dkg cukor 12 dkg őrölt mandula 5 dkg ~ 2 db tojás A forma kenéséhez: 2 dkg vaj Elkészítés menete: A tésztához morzsoljuk el a lisztet a vajjal, ...

A camembert sajtot lisztben, tojásban, morzsában bepanírozzuk és friss, bő olajban kisütjük. A jázminrizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A ~t, majonézt, tejfölt összekeverjük, a sajt és rizs mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
<<< vissza Jó étvágyat kívánunk! ...

Hozzávalók a töltelékhez:
75 dkg kimagozott meggy
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál vaj/margarin
6 evőkanál ~
2-3 evőkanál porcukor
csipet őrölt fahéj
6 dl tejszín
8 dkg cukor ...

Hozzávalók: 1 cs. natúr gesztenyemassza, 2 tojás, 2 dl tejszín, 3-4 ek. méz, 10 dkg liszt, 2 tk. sütőpor, ~, 20 dkg piros marcipánmassza ...


Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg méz, ~, magozott meggy ...

Őszi tányér desszert. Gesztenyepüré (klasszikusan, nem előregyártott püréből) tejszínhabbal, csokoládés piskóta házi ~ral és birsalma zselé ...

A krém felét az egyik lapra kenem, rá magozott cseresznyét, vagy meggyet szórok, rákenem a krém másik felét, erre a második lap jön. A tetejére ~t kenek nagyon vékonyan, majd a csoki mázat öntöm rá.

A töltelékhez:
15-20 szem magozott meggybefőtt
2 evőkanál meggylé
3 evőkanál mézes rum (vagy barna rum+méz)
1 dl erős fekete tea
3 evőkanál meggyszörp
2 evőkanál ~
maréknyi mazsola, vagy egyéb aszalt gyümölcs ...

Krémhez:
2 tasak zselatin fix, 2 banán, 500 ml natúr krémsajt, 350 ml joghurt, 100 ml tej, 1 tasak vanillincukor, 50 g porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy ~
Előkészítés: ...

1 nagy doboz (Alpro) szójajoghurthoz kevertem egy kevés mézet (ez a joghurt már eleve cukrozott), és egyszerűen ezzel meglocsoltam a kifőtt "kásahalmokat". Nagggyon finom volt így együtt :) 2 éves körtebefőttel, és 3 éves ~ral ettük (most ezek voltak bontva), ...

Tipp: Úgy gondolom, hogy más gyümölcsökkel, is elkészíthető, csak arra kell ügyelni, hogy mindig a gyümölcsnek megfelelő lekvárt használjunk. Tehát például aszalt sárgabarackhoz sárgabarack lekvárt, meggyhez ~t.
Jó étvágyat hozzá, remélem kipróbáljátok, és ízleni fog.

Zöldborsos - ~
Zöldborsó - fagyasztása
Zöldborsó - főzelék (klasszikus)
Zöldborsó - konzerv
Zöldborsó - leves, édesanyám
Zöldborsó - leves, hideg
Zöldborsó - leves, kocsonyázott
Zöldborsóval - pacalpaprikás
Zöldcitrom - pezsgő kása
Zöldfüves - jégkása, májusi
Zöldfüves - spagetti ...

A tejet, olajat, tojást simára keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket.A formákat először csak félig töltjük meg a tésztával, majd jöhet rá:egy teáskanál ~ és egy kocka csoki, végül a tészta másik felét is ráöntjük, és megsütjük.

A tojássárgáját vaníliás porcukorral, pár csepp rummal, reszelt citromhéjjal, kevés mazsolával habosra keverjük. A krémmel megtöltjük az édes tésztából sütött palacsintákat és forró meggylekvárral áthúzva tálaljuk.
Kati szelet ...

Az anyagokat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, és kerek lapokat szúrunk ki a tésztából. Egy kis halom habot teszünk a tetejükre és megsütjük.
Hab: a darált diót, a porcukrot, a tojások habját és egy kevés rumot összekeverünk.
Ha megsült, két lapot ~ra összeragasztunk.

Mivel lemaradtam a málnáról, vagyis ez túlzás, de aranyára volt, így nem főztem belőle lekvárt, viszont ma vettem egy üveggel az egyik farmertől, és a bodzabogyó szörpöt sem tudtam ott hagyni. Ha már a lekvárról van szó, az idén anyukámmal hatalmas adag eper-, sárgabarack-, és ~t főztünk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Meggy, Lekvár, Tojás, Cukor, Citrom?

◄ Meggylé   Meggyleves ►
 
RSS Mobile