Kezdőlap (Meggybefőtt)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Meggybefőtt


 

Meggybefőtt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

meggybefőtt
Meggyből készült, cukorral konzervált kompót...
A meggyet kimagozzuk és kilónként 40 dkg cukorral, és késhegynyi szalicillal összekeverjük.


Meggybefőtt
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggybefőtt alapanyagként.
Mozart golyó ...

Meggybefőtt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Meggybefőtt
A receptet Ungi Kati Küldte. Köszönjük!
Hozzávalók:
meggy,720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor,2,5 dl víz,késhegynyi szalicil ...

Hogyan készül a Meggybefőtt?
Elkészítés:
A legeslegelső lépés a befőttes üvegek tisztítása. Előző este leáztatjuk mosószeres forró vízbe, és reggelig hagyjuk állni.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Befőzés Befőttek Meggybefőtt
Meggybefőtt
Kategória: Befőttek ...

10 dkg vaj, vagy 1 dl finomítatlan étolaj
vanília

szódabikarbóna
1 kis üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve)
5 dkg durvára vágott dió
csokimáz a tetejére (természetesen étcsokiból cukor hozzáadása nélkül) ...

Meggybefőtt télire - főzés, dunsztolás nélkül
A "meggy nyersen" nálunk szakszó: azt jelenti, nem főzzük, csak szépen nyersen, cukros lében eltesszük a meggybefőttet télire.

Áfonya és meggybefőtt
A Biona cukor nélkül eltett organic (bio) vörös áfonyáját és meggyét használtam a Céklás kecskesajt saláta és
a Meggyes piskóta recepthez.
Az előbbi vörös áfonya, víz, agave szirup, míg a meggybefőtt meggy, ...

A nyersen eltett meggybefőtt receptjét Mama öreg szakácskönyvében olvastam. A kimagozott meggyet állni hagyjuk saját fűszeres levében, 3 nap múltán üvegekbe merjük - és kész! Se dunszt, se gőzölés, se semmi. Csak a friss, ízes meggy! ...

Klasszikus cseresznye/meggybefőtt
A befőttkészítésnek a lényege a laboratóriumi tisztaságú üveg, az egészséges gyümölcs, és a társaság.

Egyszerű csokoládétorta meggybefőttel
Cimkék: édesség, torta recept, torta, recept, desszert, csokoládé, csoki, Blikk Nők ...

Meggybefőtt nyersen
Hozzávalók: 1 kg meggy, 60 dkg cukor.
Elkészítése: A megtisztított meggyet kimagozzuk, és kilónként 60 dkg cukrot számítva rétegesen a befőző edénybe rakjuk. Letakarjuk, és egy napig állni hagyjuk.

meggybefőtt
1 marék dió
Egy tál aljára lerakom egymás mellé a gofrikat. A zacskón lévő utasítás szerint elkészítem a pudingot (egy nagyon picit hígabbra csinálom, mert a tészta úgyis magába fogja szívni a "felesleget").

meggybefőtt
Először a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom.

meggybefőtt
A tetejére
150 g étcsoki vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj ...

Meggybefőtt
A meggyet megmossuk és leszárazzuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot 3 liter vízzel sziruppá főzzük és forrón ráöntjük a meggyre. Az ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

meggybefőtt
1 csomag zselatin (a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és 2,5 dl fehér szőlőlével 2 percig kevergetve forraljuk) ...

Meggybefőtt borban
A meggyet megmossuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot és a szalicilt. Addig keverjük, amíg ...

A meggybefőttet 1 edénybe öntöm, hozzáadok 1-1,5 liter vizet, ízlés szerint cukrot, (attól függően ki mennyire édesen szereti); két kávéskanál fahéjat; és kevés szegfűszeget (de nem feltétlen szükséges), majd felforralom.

A meggybefőttet kimagozzuk, kevés borecettel megöntözzük, fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Összekeverjük a kis darabokra tépett salátával, és behűtjük.

A meggybefőttet levével, a szegfűszeggel és a pici fahéjjal együtt feltettem felforrni.Két evőkanál barnacukorral elkevertem a keményítőt, és összekevertem a tejszínnel.

A meggybefőttet levével együtt öntsünk egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, majd hideg vízzel elkever keményítővel mártás sűrűségűre sűrítsük be. A meggyet ne főzzük, ha már forr, azonnal sűrítsük.

A meggybefőttet kimagozzuk és 12 db.-ot félreteszünk a díszítéshez. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. Előkészítjük a muffin papírokat. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport, és a sót.

A meggybefőtt levét aláöntöm, végül beleöntöm a meggyet is. Vajjal lehet sűríteni, fényesíteni. Pirított burgonyát készítek köretnek.

A meggybefőttet leszűrjük, (2,5 dl volt a lé),levéből 6 evőkanálnyit simára keverünk az étkezési keményítővel, a maradékot 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk kb. 1 perc alatt.

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a meggylével és a vörösborral felöntjük, majd felforraljuk.

A meggybefőtt levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle, amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.

A meggybefőttet leszűrjük és tésztaszűrőn hagyjuk teljesen lecsöpögni.
Összeállítás: ...

És meggybefőttet sem? Mert abból is kivitelezhető...:o))
Flóra4
Köszönöm! :o)) ...

1 ü meggybefőtt
3 dl meggylé
1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
3 dl tejszín (lehet több is, ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 tk zselatinfix ...

1 db meggybefőtt (magozott)
1 db pudingpor (vaníliás)
kristálycukor
A csokis töltelékhez ...

700 g meggybefőtt (magozott)
1 evőkanál étkezési keményítő
100 ml víz (hideg)
3 evőkanál vörösbor
cukor ...

1 üveg meggybefőtt,3 teás kanál cukor,4 evőkanál víz,1 vaníliás
cukor,12 dkg margarin,12 dkg porcukor,12 dkg liszt,1 csapott teáskanál
sütőpor2 egész tojás,csipet só. A vízből,a 3 teás kanál cukorból, ...

3 üveg meggybefőtt 1 liter tej 2-3 dl habtejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom héja-leve 1 csomag forralt bor fűszerkeverék,vagy egy kevés őrölt fahéj és szegfűszeg 1 kis porcukor ízlés szerint 5 dl meggylé dobozos ...

1 üveg meggybefőtt (nyáron eredeti is lehet)
2 doboz gyümölcs joghurt
idény gyümölcs
A feldarabolt gyümölcsöket és a meggy befőttet a levével együtt bele öntöm egy tálba. Hozzákeverem két NAGY, bármilyen ízesítésű gyümölcs joghurtot.

1 üveg meggybefőtt
kevés víz
cukor, őrölt szegfűszeg és fahéj ízlés szerint
kb. 2-3 ek kukoricakeményítő ...

fél üveg meggybefőtt vagy ugyanenniy friss vagy fagyasztott meggy (kb.200 g tisztán mérve)
kb. 6 ek cseresznyelikőr
díszítés:
5 dl tejszín
1 csomag instant zselatin fix
csokoládéforgács
meggyszemek ...

Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük. A tejszínt az instant kávéval és a cukorral kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a habfixálót és hozzáadjuk a csokoládélikőrt.

1/2 liter meggybefőtt lé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3-4 evőkanál kristálycukor
a gyümölcssorhoz:
2 üveg magozott megybefőtt ...

A magozott meggybefőttet egy nagy edénybe tesszük, a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liter legyen. Beletesszük a fűszereket, majd ízlés szerint, teszünk bele cukrot.

Magozott meggybefőtt
Frissen szedett, magozott meggyből, enyhén cukrozott felöntőlével ízesített, hőkezeléssel tartósított készítmény. 720 ml és 4250 ml-es kiszerelésben
720ml ...

kimagozott meggybefőtt
1 gyümölcskocsonya vagy
a befőtt leve+ 3 ek. zselatin
Elkészítés ...

Meggy: 1 üveg meggybefőtt - 2 csapott kanál keményítő - fél citrom héja és leve (nem agyonfacsarva csak lazán összenyomva) - kevés fahéj - ízlés szerint rum (én kevesebbet tettem) - ízlés szerint cukor ...

10dkg magozott meggybefőtt
Na meggybefőtt az volt itthon, tavaly termett vagy két mázsa meggyem, abból lett meggybefőtt és meggydzsem. (Ugye figyeled a bravúros rímtechnikát!) Meg persze meggybor, de az már elfogyott ...

15 dkg magozott meggybefőtt vagy friss meggy, 2 kiskanál citromlé, 2 evőkanál cukor, natúr joghurt, tej
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk és hidegen fogyasztjuk.
...

A töltelékhez a meggybefőttünket kibontjuk, egy tálba csurgatjuk a levét, és a ráhelyezett szűrőbe a meggyet is kiborítjuk, így tuti lecsöpög a meggyről a lé. :-) A meggyből kiválogatunk 20 db úgy, hogy szép és egyforma nagyságú legyen, ...

Raguhoz: 35 dkg meggybefőtt vagy akár erdei fagyasztott gyümölcskeverék, 2-3 ek méz
Előkészületi idő: 25 perc
Elkészítés: ...

4 üveg magozott meggybefőtt
A lisztet összekeverni a sütőporral, sóval, majd összemorzsolni a margarinnal.
Beletenni a cukrot, tojást, tejfölt, és jól összegyúrni.

Elkészítés: A meggybefőttet levétől leszűröm. (A meggylevet akár gyümölcskrém levesnek, akár üdítőitalnak is fel lehet használni.) Kimagozom, és 2 dkg vajjal kikent mélyebb tűzálló tálba terítem.

2 üveg kimagozott meggybefőtt; 1 evőkanál kristálycukor a sütemény megszórásához A margarint és a cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük.

A meggybefőttet beleöntjük a fazékba, a levét is, majd még 1 üveg vízet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, s elkezdjük főzni. Amíg fő, addig meghámozzuk az almát, megmossuk, kicsi darabokra vágjuk, s beletesszük a levesbe.

Elkészítés: A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd egyenként beleütjük a tojásokat.

Egy üveg magozott meggybefőtt a levével együtt
Egy-két evőkanál cukor
Mokkáskanál fahéj
Két kávéskanál kukoricaliszt
A befőttlével azonos mennyiségű víz
Palacsinta tetszés szerint ...

Hozzávalók: 20 dkg meggybefőtt, 20 dkg őszibarackbefőtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Maraschino likőr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő. Elkészítés: A befőtteket bóléstálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret.

Cseresznye- vagy meggybefőtt cukor nélkül
Hozzávalók: 2 kg cseresznye vagy meggy 1. A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, majd fertőtlenített, száraz üvegekbe töltjük. Ehhez a mennyiséghez 8, egyenként 0,5 literes üveg szükséges.

Hozzávalók:
3-4 dl meggybefőtt, 1 dl konzerv trópusi gyümölcskoktél, narancs kockára vágva, 1 dl narancslé, 2 banán, 0,5 l tartós tejszín ...

Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt 3 dl tejszín 1 citrom leve és reszelt héja 1 evőkanál finom liszt 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy 3 szem egész szegfűszeg 1 mokkáskanál só 1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma ...

A rátéthez
2 üveg meggybefőtt (kb. 75 dkg) 3 db tojás 10 dkg cukor 1 teáskanál őrölt fahéj 3 dkg darált dió 1 evőkanál kókuszreszelék 1,5 dl tejfől 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés módja: ...

HOZZÁVALÓK: 20 dkg meggybefőtt (én rumos meggyből készítettem!), 26 dkg finomliszt, fél teáskanál szódabikarbóna, két és fél teáskanál sütőpor, 4 evőkanál csoki darabka, 2 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg puha margarin, 2,2 dl kefir.

Magozott - meggybefőtt cukor nélkül
Magro - sugo
Magyar - Elek, borjúfodor (krézli)
Magyar - Elek, pacalpörkölt
Magyar - Elek, párolt pacal
Magyar - Elek, savanyú pacal
Magyar - Elek, tehénpörkölt bendővel
Magyar - kolbászcsiga ...

Fekete-erdő kuglóf (Kuglófok) Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 2 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 1,25 dl tejföl, 42 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor Elkészítése: ...

sütőpor, 2 dkg kakaópor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 1 zacskó gyümölcskocsonyapor (5 dl folyadékhoz: főzős), 2 csillagánizs, 1 fahéjrúd, 2,5 dl hideg tej, 1 zacskó vanília ízű krémpor (2,5 dl tejhez: 4 személyre), 1 tk.

Télen gyorsfagyasztott meggyet is használhatunk, a meggybefőttel azonban vigyázzunk, mert a benne lévő tartósítószertől megcsomósodhat a tej.

A krémhez: 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 30 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg mogyoró, 10 dkg kristálycukor, 35 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

A meggybefőttel azonban vigyázzunk, mert a benne lévő tartósítószertől megcsomósodhat a tej. A konzervált meggyet már ne főzzük, mivel ez jelentős ízveszteséget okoz, és nincs is rá szükség, mivel a dunsztolás során már kiengedte a levét.

A töltelékhez a meggybefőtt levét összekeverjük 1 csomag pudingporral, a cukorral és a fahéjjal. Az így kapott keveréket egy lábasba öntjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor levesszük a tűzről.

Mogyorós: 100 g darált mogyoró, cukor, pici tej és/vagy meggybefőtt leve vagy kevés meggy lekvár.
Mákos: 100 g darált mák, cukor, pici tej és/vagy meggybefőtt leve vagy kevés meggy lekvár.

A meggybefőttet kimagozzuk. A mazsolát átválogatjuk, és tejbe beáztatjuk. A darált dióbelet ízlés szerinti cukorral és a va­níliás cukorral elkeverjük.

Meggyes tiramisu Hozzávalók: 50 dkg mascarpone 20 dkg porcukor 6 db tojás 2 csomag vaníliás cukor sovány kakaópor 2 csomag babapiskóta 1 üveg magozott meggybefőtt Elkészítés: A tojásokat elválasztom. A sárgáját a...

A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt.

Hozzávalók:20 dkg diabetikus csokoládé, 15 dkg durvára tört darált dió, 4 evőkanál kimagozott és apróra vágott (vagy cukor nélkül eltett házi meggybefőtt), esetleg készen vásárolt diabetikus meggybefőtt, ...

A szárnyast nagy tepsibe fektetem, és leöntöm 1 merőkanál meggybefőttlé és 2 evőkanál csalamádé-lé keverékével. A tepsit szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőbe tolom. Legalább másfél órán keresztül sütöm.

Egy kibontott meggybefőttem. Egy fél tábla étcsokim. Jó alapok egy kenyérpuding, alias máglyarakás változathoz.

Hozzávalók: a tésztához 3 egész tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál liszt, csipetnyi só; a krémhez 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg margarin, 2 evőkanál meggybefőttlé, 1 csészényi meggybefőtt, fél dl tejszín, 1 evőkanál rum, csipetnyi só.

A meggybefőttet lecsepegtetjük, a levével megfőzzük a pudingport, majd lehűtjük. A langyos pudinghoz hozzáadjuk, a porcukorral kihabosított krémalapot, majd habverővel jól eldolgozzuk. A negyedét félretesszük a torta bevonásához.

Hozzávalók: egy üveg magozott meggybefőtt, másfél deci tejszín, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, fahéj, vaníliafagylalt, esetleg tejszínhab a díszítéshez.

Szűrőben lecsepegtettem a meggybefőttet. Összekevertem a mákot, a zabkorpát, a cukrot és a szódabikarbónát, majd hozzáöntöttem a meggylevet és annyi vizet, hogy könnyen keverhető, de ne túl híg tészta legyen belőle.

Ne vessetek rám követ, hogy itt a nyár kellős közepén meggybefőttet használok, mert ez tényleg így ebben a formában nagyon jó volt elsőre is, ezért nem akartam rajta változtatni.

Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük.

3 evőkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefőtt),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
10 dkg tehéntúró,
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús),
15 dkg vaj,
1 teáskanál frissen reszelt torma,
2 nagy csokor snidling, ...

A lekvárra pár szem meggy, meggybefőtt, konyakos meggy, rumos meggy... szóval valami isteni fincsiség, aztán egy kis darabka vaj a tetejére és mehetnek is a kis digidagik a sütőbe szaunázni.

A meggybefőtt kivételével az összes összetevőt egy tálba teszem. Habosra keverem. A kitekert piskótaroládra felkenem a tölteléket.Az apróra vágott meggyet belenyomkodom. Felcsavarjuk és alufóliába csomagoljuk. Ezután hűtőbe tesszük.

A krémhez 4,5 dl vízben 10 dkg cukorral felfőzünk 20 dkg meggybefőttet, a levével együtt (7dl-es befőttnek felel meg). 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízben és hozzáöntjük a meggyhez.

meggybefőtt,
pálinka,
5-10 dkg porcukor ízlés szerint,
1 dl kávé,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál málna vagy ribizli vagy meggyzselé vagy dzsem,
1 dl meggybefőttlé,
5 dkg vaj,
és annyi tej, amitől összeáll és formázható lesz.

1 KAPCSOS FORMÁHOZ (26 CM 0) 15 dkg extrudált rozskenyér, 15 dkg félédes tortabevonó, 1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve370 g), 2 kis tasak piros tortazselé (egyenként 2,5 dl-hez), 10 dkg cukor negyed teáskanál őrölt fahéj, ...

10 dkg magozott meggybefőtt
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
1/2 teáskanál vanília aroma
2 tojás
20 dkg GM süteménypor/ Emőke/
kb.3 dkg darált mák
1 cs.sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja, egy kevés leve ...

A meggybefőttet leszűrjük, levéből annyit teszünk a kekszmasszához, hogy jól formálható legyen. Jól összegyúrjuk, nedves kézzel golyókat gyúrunk belőle úgy, hogy mindegyik golyó közepébe egy kimagozott meggyszemet fektetünk.

(töltelékhez) 350g diétás meggybefőtt, 7,5dl meggylé (ha kevesebb mint 7,5dl akkor engedd fel vízzel), 1cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1kk őrölt fahéj, 2tk folyékony édesítőszer, 2cs vaníliás pudingporElkészítés: ...

Kávé helyett használhatunk meggybefőtt levet, vagy akár sűrű meggyszörpöt, de akkor nem kell cukor, maga a kekszmorzsa is eléggé édes, és a szörp is!
Bejegyezte: Éva dátum: 0:41 0 megjegyzés
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal ...

Hozzávalók:
1 üveg leszűrt magozott meggybefőtt,
1 ek étkezési keményítő,
15 dkg összetördelt kókuszcsók,
0,6 dl mandulalikőr,
1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás krémpor,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
3-4 ek pirított kókuszreszelék ...

A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, majd a végén a tojások felvert habját. Ha minden hozzávaló kihűlt, összeállítjuk a tortát.

- a töltelékhez: 3 dl meggylé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 6 dkg cukor, 20 dkg meggybefőtt, 2 evőkanál zselatin, 6 dl tejszín, 2 evőkanál cukor
- a díszítéshez: 6-8 dkg csokoládéforgács, 1 dl tejszín, esetleg néhány szem meggybefőtt
Elkészítés: ...

Lásd még: Lásd még: Meggy, Cukor, Befőtt, Tojás, Liszt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

 
RSS Mobile