Kezdőlap (Meggybefőtt)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Meggybefőtt


 

Meggybefőtt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

meggybefőtt
nem bírtam ki és vettem még öt kiló meggyet, hiszen meggybefőtt! na, ha valami, nálunk az fogy leginkább.



Meggyből készült, cukorral konzervált kompót...
A meggyet kimagozzuk és kilónként 40 dkg cukorral, és késhegynyi szalicillal összekeverjük.

Meggybefőtt
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggybefőtt alapanyagként.
Mozart golyó ...

recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Meggybefőtt
A receptet Ungi Kati Küldte. Köszönjük!
Hozzávalók:
meggy,720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor,2,5 dl víz,késhegynyi szalicil ...

Hogyan készül a ?
Elkészítés:
A legeslegelső lépés a befőttes üvegek tisztítása. Előző este leáztatjuk mosószeres forró vízbe, és reggelig hagyjuk állni.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Befőzés Befőttek Meggybefőtt
Meggybefőtt
Kategória: Befőttek ...

10 dkg vaj, vagy 1 dl finomítatlan étolaj
vanília

szódabikarbóna
1 kis üveg (lecsöpögtetve)
5 dkg durvára vágott dió
csokimáz a tetejére (természetesen étcsokiból cukor hozzáadása nélkül) ...

Meggybefőtt télire - főzés, dunsztolás nélkül
A "meggy nyersen" nálunk szakszó: azt jelenti, nem főzzük, csak szépen nyersen, cukros lében eltesszük a meggybefőttet télire.

Áfonya és
A Biona cukor nélkül eltett organic (bio) vörös áfonyáját és meggyét használtam a Céklás kecskesajt saláta és
a Meggyes piskóta recepthez.
Az előbbi vörös áfonya, víz, agave szirup, míg a meggy, ...

Klasszikus cseresznye/meggybefőtt
A befőttkészítésnek a lényege a laboratóriumi tisztaságú üveg, az egészséges gyümölcs, és a társaság.

Egyszerű csokoládétorta el
Cimkék: édesség, torta recept, torta, recept, desszert, csokoládé, csoki, Blikk Nők ...

Meggybefőtt nyersen
Hozzávalók: 1 kg meggy, 60 dkg cukor.
Elkészítése: A megtisztított meggyet kimagozzuk, és kilónként 60 dkg cukrot számítva rétegesen a befőző edénybe rakjuk. Letakarjuk, és egy napig állni hagyjuk.


1 marék dió
Egy tál aljára lerakom egymás mellé a gofrikat. A zacskón lévő utasítás szerint elkészítem a pudingot (egy nagyon picit hígabbra csinálom, mert a tészta úgyis magába fogja szívni a "felesleget").

meggybefőtt
Először a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom.


A tetejére
150 g étcsoki vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj ...

Meggybefőtt
A meggyet megmossuk és leszárazzuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot 3 liter vízzel sziruppá főzzük és forrón ráöntjük a meggyre. Az ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...


1 csomag zselatin (a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és 2,5 dl fehér szőlőlével 2 percig kevergetve forraljuk) ...

Meggybefőtt borban
A meggyet megmossuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot és a szalicilt. Addig keverjük, amíg ...

, Hal a tortán recept, csicseriborsó saláta, konyha, csokis torta
Miele receptek
Gasztronómiai közösség ...

A meggybefőttet 1 edénybe öntöm, hozzáadok 1-1,5 liter vizet, ízlés szerint cukrot, (attól függően ki mennyire édesen szereti); két kávéskanál fahéjat; és kevés szegfűszeget (de nem feltétlen szükséges), majd felforralom.

A et kimagozzuk, kevés borecettel megöntözzük, fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Összekeverjük a kis darabokra tépett salátával, és behűtjük.

A meggybefőttet levével, a szegfűszeggel és a pici fahéjjal együtt feltettem felforrni.Két evőkanál barnacukorral elkevertem a keményítőt, és összekevertem a tejszínnel.

A et levével együtt öntsünk egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, majd hideg vízzel elkever keményítővel mártás sűrűségűre sűrítsük be. A meggyet ne főzzük, ha már forr, azonnal sűrítsük.

A meggybefőttet kimagozzuk és 12 db.-ot félreteszünk a díszítéshez. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. Előkészítjük a muffin papírokat. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport, és a sót.

A levét aláöntöm, végül beleöntöm a meggyet is. Vajjal lehet sűríteni, fényesíteni. Pirított burgonyát készítek köretnek.

A meggybefőttet leszűrjük, (2,5 dl volt a lé),levéből 6 evőkanálnyit simára keverünk az étkezési keményítővel, a maradékot 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk kb. 1 perc alatt.

A et lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a meggylével és a vörösborral felöntjük, majd felforraljuk.

A meggybefőttet lecsepegtetjük. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, durvára vágjuk.

A levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle, amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.

A meggybefőttet leszűrjük és tésztaszűrőn hagyjuk teljesen lecsöpögni.
Összeállítás: ...

És et sem? Mert abból is kivitelezhető...:o))
Flóra4
Köszönöm! :o)) ...

1 ü meggybefőtt
3 dl meggylé
1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
3 dl tejszín (lehet több is, ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 tk zselatinfix ...

Lásd még: Lásd még: Meggy, Cukor, Befőtt, Tojás, Liszt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

 
RSS Mobile