Kezdőlap (Meggybefőtt)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Meggybefőtt


 

Meggybefőtt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

meggybefőtt
nem bírtam ki és vettem még öt kiló meggyet, hiszen meggybefőtt! na, ha valami, nálunk az fogy leginkább.


meggybefőtt
Meggyből készült, cukorral konzervált kompót...
A meggyet kimagozzuk és kilónként 40 dkg cukorral, és késhegynyi szalicillal összekeverjük.

Meggybefőtt
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggybefőtt alapanyagként.
Mozart golyó ...

Meggybefőtt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Meggybefőtt
A receptet Ungi Kati Küldte. Köszönjük!
Hozzávalók:
meggy,720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor,2,5 dl víz,késhegynyi szalicil ...

Hogyan készül a Meggybefőtt?
Elkészítés:
A legeslegelső lépés a befőttes üvegek tisztítása. Előző este leáztatjuk mosószeres forró vízbe, és reggelig hagyjuk állni.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Befőzés Befőttek Meggybefőtt
Meggybefőtt
Kategória: Befőttek ...

10 dkg vaj, vagy 1 dl finomítatlan étolaj
vanília

szódabikarbóna
1 kis üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve)
5 dkg durvára vágott dió
csokimáz a tetejére (természetesen étcsokiból cukor hozzáadása nélkül) ...

Meggybefőtt télire - főzés, dunsztolás nélkül
A "meggy nyersen" nálunk szakszó: azt jelenti, nem főzzük, csak szépen nyersen, cukros lében eltesszük a meggybefőttet télire.

Áfonya és meggybefőtt
A Biona cukor nélkül eltett organic (bio) vörös áfonyáját és meggyét használtam a Céklás kecskesajt saláta és
a Meggyes piskóta recepthez.
Az előbbi vörös áfonya, víz, agave szirup, míg a meggybefőtt meggy, ...

Klasszikus cseresznye/meggybefőtt
A befőttkészítésnek a lényege a laboratóriumi tisztaságú üveg, az egészséges gyümölcs, és a társaság.

Egyszerű csokoládétorta meggybefőttel
Cimkék: édesség, torta recept, torta, recept, desszert, csokoládé, csoki, Blikk Nők ...

Meggybefőtt nyersen
Hozzávalók: 1 kg meggy, 60 dkg cukor.
Elkészítése: A megtisztított meggyet kimagozzuk, és kilónként 60 dkg cukrot számítva rétegesen a befőző edénybe rakjuk. Letakarjuk, és egy napig állni hagyjuk.

meggybefőtt
1 marék dió
Egy tál aljára lerakom egymás mellé a gofrikat. A zacskón lévő utasítás szerint elkészítem a pudingot (egy nagyon picit hígabbra csinálom, mert a tészta úgyis magába fogja szívni a "felesleget").

meggybefőtt
Először a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom.

meggybefőtt
A tetejére
150 g étcsoki vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj ...

Meggybefőtt
A meggyet megmossuk és leszárazzuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot 3 liter vízzel sziruppá főzzük és forrón ráöntjük a meggyre. Az ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

meggybefőtt
1 csomag zselatin (a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és 2,5 dl fehér szőlőlével 2 percig kevergetve forraljuk) ...

Meggybefőtt borban
A meggyet megmossuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot és a szalicilt. Addig keverjük, amíg ...

meggybefőtt, Hal a tortán recept, csicseriborsó saláta, konyha, csokis torta
Miele receptek
Gasztronómiai közösség ...

A meggybefőttet 1 edénybe öntöm, hozzáadok 1-1,5 liter vizet, ízlés szerint cukrot, (attól függően ki mennyire édesen szereti); két kávéskanál fahéjat; és kevés szegfűszeget (de nem feltétlen szükséges), majd felforralom.

A meggybefőttet kimagozzuk, kevés borecettel megöntözzük, fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Összekeverjük a kis darabokra tépett salátával, és behűtjük.

A meggybefőttet levével, a szegfűszeggel és a pici fahéjjal együtt feltettem felforrni.Két evőkanál barnacukorral elkevertem a keményítőt, és összekevertem a tejszínnel.

A meggybefőttet levével együtt öntsünk egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, majd hideg vízzel elkever keményítővel mártás sűrűségűre sűrítsük be. A meggyet ne főzzük, ha már forr, azonnal sűrítsük.

A meggybefőttet kimagozzuk és 12 db.-ot félreteszünk a díszítéshez. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. Előkészítjük a muffin papírokat. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport, és a sót.

A meggybefőtt levét aláöntöm, végül beleöntöm a meggyet is. Vajjal lehet sűríteni, fényesíteni. Pirított burgonyát készítek köretnek.

A meggybefőttet leszűrjük, (2,5 dl volt a lé),levéből 6 evőkanálnyit simára keverünk az étkezési keményítővel, a maradékot 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk kb. 1 perc alatt.

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a meggylével és a vörösborral felöntjük, majd felforraljuk.

A meggybefőttet lecsepegtetjük. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, durvára vágjuk.

A meggybefőtt levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle, amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.

A meggybefőttet leszűrjük és tésztaszűrőn hagyjuk teljesen lecsöpögni.
Összeállítás: ...

És meggybefőttet sem? Mert abból is kivitelezhető...:o))
Flóra4
Köszönöm! :o)) ...

1 ü meggybefőtt
3 dl meggylé
1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
3 dl tejszín (lehet több is, ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 tk zselatinfix ...

Lásd még: Lásd még: Meggy, Cukor, Befőtt, Tojás, Liszt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

 
RSS Mobile