Kezdőlap (Meggybefőtt)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Meggybefőtt

Gasztronómia  Meggy befőtt  Meggybonbon

meggybefőtt
Meggyből készült, cukorral konzervált kompót...
A meggyet kimagozzuk és kilónként 40 dkg cukorral, és késhegynyi szalicillal összekeverjük. Hideg helyre tesszük és naponta kétszer megkeverjük, majd dunsztosüvegbe rakjuk és nedves dunsztba tesszük.


Meggybefőtt
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Meggybefőtt alapanyagként.
Mozart golyó ...

Meggybefőtt recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Meggybefőtt
A receptet Ungi Kati Küldte. Köszönjük!
Hozzávalók:
meggy,720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor,2,5 dl víz,késhegynyi szalicil ...

Hogyan készül a Meggybefőtt?
Elkészítés:
A legeslegelső lépés a befőttes üvegek tisztítása. Előző este leáztatjuk mosószeres forró vízbe, és reggelig hagyjuk állni. Reggel elmossuk tiszta forró, mosószeres vízben, majd tiszta hideg vízzel kiöblítjük. Konyharuhára téve megszárítjuk.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Befőzés Befőttek ~
~
Kategória: Befőttek ...

2-3 evőkanál méz
50 ml forralt bor
10 dkg vaj, vagy 1 dl finomítatlan étolaj
vanília

szódabikarbóna
1 kis üveg ~ (lecsöpögtetve)
5 dkg durvára vágott dió
csokimáz a tetejére (természetesen étcsokiból cukor hozzáadása nélkül) ...

~ télire - főzés, dunsztolás nélkül
A "meggy nyersen" nálunk szakszó: azt jelenti, nem főzzük, csak szépen nyersen, cukros lében eltesszük a ~et télire. Egyik barátnőm ezt nem értette, mert mikor kérdezte, hogy most min dolgozom, mondtam: meggy nyersen.

Áfonya és ~
A Biona cukor nélkül eltett organic (bio) vörös áfonyáját és meggyét használtam a Céklás kecskesajt saláta és
a Meggyes piskóta recepthez.
Az előbbi vörös áfonya, víz, agave szirup, míg a ~ meggy,
víz, almalé összetevőkből készült.

A nyersen eltett ~ receptjét Mama öreg szakácskönyvében olvastam. A kimagozott meggyet állni hagyjuk saját fűszeres levében, 3 nap múltán üvegekbe merjük - és kész! Se dunszt, se gőzölés, se semmi. Csak a friss, ízes meggy! ...

Klasszikus cseresznye/~
A befőttkészítésnek a lényege a laboratóriumi tisztaságú üveg, az egészséges gyümölcs, és a társaság. Ezt nem jó egyedül csinálni, egyébként is mindig jó ha valaki van a konyhában, de most még az is nagyon, ha segít.
Befőzési általános tudnivalók, előkészítés ...

Egyszerű csokoládétorta ~el
Cimkék: édesség, torta recept, torta, recept, desszert, csokoládé, csoki, Blikk Nők
A legszomorkásabb napodat is feldobhatod egy szelet csokoládés süteménnyel. Meggy- helyett másféle befőttet is kipróbálhatod.

~ nyersen
Hozzávalók: 1 kg meggy, 60 dkg cukor.
Elkészítése: A megtisztított meggyet kimagozzuk, és kilónként 60 dkg cukrot számítva rétegesen a befőző edénybe rakjuk. Letakarjuk, és egy napig állni hagyjuk.

~
1 marék dió
Egy tál aljára lerakom egymás mellé a gofrikat. A zacskón lévő utasítás szerint elkészítem a pudingot (egy nagyon picit hígabbra csinálom, mert a tészta úgyis magába fogja szívni a "felesleget").

~
Először a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom. Az utolsó 2 percre beleöntöm a rumos meggy levét is, és kevergetem forrás közben.

~
A tetejére
150 g étcsoki vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj ...

~
A meggyet megmossuk és leszárazzuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot 3 liter vízzel sziruppá főzzük és forrón ráöntjük a meggyre. Az ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

~
1 csomag zselatin (a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és 2,5 dl fehér szőlőlével 2 percig kevergetve forraljuk) ...

~ borban
A meggyet megmossuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot és a szalicilt. Addig keverjük, amíg ...

A ~et 1 edénybe öntöm, hozzáadok 1-1,5 liter vizet, ízlés szerint cukrot, (attól függően ki mennyire édesen szereti); két kávéskanál fahéjat; és kevés szegfűszeget (de nem feltétlen szükséges), majd felforralom.
Addig a tejet a pudinggal simára keverem.

A ~et kimagozzuk, kevés borecettel megöntözzük, fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Összekeverjük a kis darabokra tépett salátával, és behűtjük.

A ~et levével, a szegfűszeggel és a pici fahéjjal együtt feltettem felforrni.Két evőkanál barnacukorral elkevertem a keményítőt, és összekevertem a tejszínnel.

A ~et levével együtt öntsünk egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, majd hideg vízzel elkever keményítővel mártás sűrűségűre sűrítsük be. A meggyet ne főzzük, ha már forr, azonnal sűrítsük.
Palacsinta alaptészta ...

A ~et kimagozzuk és 12 db.-ot félreteszünk a díszítéshez. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. Előkészítjük a muffin papírokat. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport, és a sót.

A ~ levét aláöntöm, végül beleöntöm a meggyet is. Vajjal lehet sűríteni, fényesíteni. Pirított burgonyát készítek köretnek.

A ~et leszűrjük, (2,5 dl volt a lé),levéből 6 evőkanálnyit simára keverünk az étkezési keményítővel, a maradékot 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk kb. 1 perc alatt. Beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.

A ~et lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a meggylével és a vörösborral felöntjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, citromhéjat, vaníliás cukrot, és közepes hőfokon kb 10 perc alatt kissé besűrítjük.

A ~ levét kiegészítjük 5 dl-re, egy keveset elveszünk belőle, amellyel simára keverjük a cukor felével elkevert pudingport.
A maradékot felforraljuk, majd felöntjük vele a pudingos masszát, és kavargatva, jól besűrítve felfőzzük, végül hozzáadjuk a kifejtett meggyet. Hagyjuk kihűlni.

A ~et leszűrjük és tésztaszűrőn hagyjuk teljesen lecsöpögni.
Összeállítás: ...

És ~et sem? Mert abból is kivitelezhető...:o))
Flóra4
Köszönöm! :o)) ...

1 ü ~
3 dl meggylé
1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
3 dl tejszín (lehet több is, ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 tk zselatinfix ...

1 db ~ (magozott)
1 db pudingpor (vaníliás)
kristálycukor
A csokis töltelékhez ...

700 g ~ (magozott)
1 evőkanál étkezési keményítő
100 ml víz (hideg)
3 evőkanál vörösbor
cukor ...

1 üveg ~,3 teás kanál cukor,4 evőkanál víz,1 vaníliás
cukor,12 dkg margarin,12 dkg porcukor,12 dkg liszt,1 csapott teáskanál
sütőpor2 egész tojás,csipet só. A vízből,a 3 teás kanál cukorból,
vaníliás cukorból szirupot főzünk és a gyümölcsöt beletesszük.A ...

3 üveg ~ 1 liter tej 2-3 dl habtejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom héja-leve 1 csomag forralt bor fűszerkeverék,vagy egy kevés őrölt fahéj és szegfűszeg 1 kis porcukor ízlés szerint 5 dl meggylé dobozos ...

1 üveg ~ (nyáron eredeti is lehet)
2 doboz gyümölcs joghurt
idény gyümölcs
A feldarabolt gyümölcsöket és a meggy befőttet a levével együtt bele öntöm egy tálba. Hozzákeverem két NAGY, bármilyen ízesítésű gyümölcs joghurtot.

1 üveg ~
kevés víz
cukor, őrölt szegfűszeg és fahéj ízlés szerint
kb. 2-3 ek kukoricakeményítő ...

1 üveg ~
Elkészítés:
A krémhez a pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat, és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A pudingkrémet és a tejszínhabot összekeverjük.

10 dkg ~, 15 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, fél teáskanál vaníliaaroma, 2 tojás, 12 dkg liszt, 3 dkg darált mák, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 citrom, 4 evőkanál tej,
Fehércsoki mázhoz:
10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál tejszín, 10 dkg porcukor, ...

fél üveg ~ vagy ugyanenniy friss vagy fagyasztott meggy (kb.200 g tisztán mérve)
kb. 6 ek cseresznyelikőr
díszítés:
5 dl tejszín
1 csomag instant zselatin fix
csokoládéforgács
meggyszemek ...

Közben a ~et lecsöpögtetjük. A tejszínt az instant kávéval és a cukorral kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a habfixálót és hozzáadjuk a csokoládélikőrt. Kis lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a képviselőfánkok alját a habbal megtöltjük.

1/2 liter ~ lé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3-4 evőkanál kristálycukor
a gyümölcssorhoz:
2 üveg magozott megybefőtt ...

A magozott ~et egy nagy edénybe tesszük, a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liter legyen. Beletesszük a fűszereket, majd ízlés szerint, teszünk bele cukrot. Ezt 10 perc alatt megfőzzük, majd 10 perc elteltével, beleöntjük a 3 dl főzőtejszínt.

Magozott ~
Frissen szedett, magozott meggyből, enyhén cukrozott felöntőlével ízesített, hőkezeléssel tartósított készítmény. 720 ml és 4250 ml-es kiszerelésben
720ml ...

kimagozott ~
1 gyümölcskocsonya vagy
a befőtt leve+ 3 ek. zselatin
Elkészítés ...

Báránysült ~el
beküldő: TV Paprika Magazin
elkészítési idő: 60 perc
nehézségi fok: könnyű ...

Meggy: 1 üveg ~ - 2 csapott kanál keményítő - fél citrom héja és leve (nem agyonfacsarva csak lazán összenyomva) - kevés fahéj - ízlés szerint rum (én kevesebbet tettem) - ízlés szerint cukor ...

10dkg magozott ~
Na ~ az volt itthon, tavaly termett vagy két mázsa meggyem, abból lett ~ és meggydzsem. (Ugye figyeled a bravúros rímtechnikát!) Meg persze meggybor, de az már elfogyott ...

15 dkg magozott ~ vagy friss meggy, 2 kiskanál citromlé, 2 evőkanál cukor, natúr joghurt, tej
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk és hidegen fogyasztjuk.
...

A töltelékhez a ~ünket kibontjuk, egy tálba csurgatjuk a levét, és a ráhelyezett szűrőbe a meggyet is kiborítjuk, így tuti lecsöpög a meggyről a lé. :-) A meggyből kiválogatunk 20 db úgy, hogy szép és egyforma nagyságú legyen, egy kis tálban félretesszük, majd később felhasználjuk.

Raguhoz: 35 dkg ~ vagy akár erdei fagyasztott gyümölcskeverék, 2-3 ek méz
Előkészületi idő: 25 perc
Elkészítés: ...

4 üveg magozott ~
A lisztet összekeverni a sütőporral, sóval, majd összemorzsolni a margarinnal.
Beletenni a cukrot, tojást, tejfölt, és jól összegyúrni.
A tészta egyik felét egyenletesen elnyomkodni a tepsiben, (a tepsit nem szükséges kivajazni).
Megszórni zsemlemorzsával.

Elkészítés: A ~et levétől leszűröm. (A meggylevet akár gyümölcskrém levesnek, akár üdítőitalnak is fel lehet használni.) Kimagozom, és 2 dkg vajjal kikent mélyebb tűzálló tálba terítem.

2 üveg kimagozott ~; 1 evőkanál kristálycukor a sütemény megszórásához A margarint és a cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük.

A ~et beleöntjük a fazékba, a levét is, majd még 1 üveg vízet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, s elkezdjük főzni. Amíg fő, addig meghámozzuk az almát, megmossuk, kicsi darabokra vágjuk, s beletesszük a levesbe.
A pudingport kb.

Elkészítés: A ~et jól lecsöpögtetjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd egyenként beleütjük a tojásokat.

1 üveg (370 ml) ~, 12-13 dkg vaj vagy margarin, 12-13 dkg kirstálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 3 tojás, 17-18 dkg liszt, fél zacskó sütőpor, 3 evőkanál tej, 10 dkg darált mogyoró, 3-4 dkg felaprított étcsoki, 4 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 8 dkg ét tortabevonó, ...

Egy üveg magozott ~ a levével együtt
Egy-két evőkanál cukor
Mokkáskanál fahéj
Két kávéskanál kukoricaliszt
A befőttlével azonos mennyiségű víz
Palacsinta tetszés szerint ...

Hozzávalók: 20 dkg ~, 20 dkg őszibarackbefőtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Maraschino likőr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő. Elkészítés: A befőtteket bóléstálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret.

Hozzávalók:
3-4 dl ~, 1 dl konzerv trópusi gyümölcskoktél, narancs kockára vágva, 1 dl narancslé, 2 banán, 0,5 l tartós tejszín
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük, legvégül hozzádjuk a tejszínt, és megforraljuk. Lehűtés után fogyasztható.

Cseresznye- vagy ~ cukor nélkül
Hozzávalók: 2 kg cseresznye vagy meggy 1. A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, majd fertőtlenített, száraz üvegekbe töltjük. Ehhez a mennyiséghez 8, egyenként 0,5 literes üveg szükséges. Jól lezárjuk, lábasba rakjuk. 2.

Hozzávalók: 1 üveg ~ 3 dl tejszín 1 citrom leve és reszelt héja 1 evőkanál finom liszt 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy 3 szem egész szegfűszeg 1 mokkáskanál só 1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma
Méregtelenítő leves ...

HOZZÁVALÓK: 20 dkg ~ (én rumos meggyből készítettem!), 26 dkg finomliszt, fél teáskanál szódabikarbóna, két és fél teáskanál sütőpor, 4 evőkanál csoki darabka, 2 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg puha margarin, 2,2 dl kefir.
Díszítéshez: 2 dl tejszín, meggy, csokoládés tortadara.

Magozott - ~ cukor nélkül
Magro - sugo
Magyar - Elek, borjúfodor (krézli)
Magyar - Elek, pacalpörkölt
Magyar - Elek, párolt pacal
Magyar - Elek, savanyú pacal
Magyar - Elek, tehénpörkölt bendővel
Magyar - kolbászcsiga
Magyar - kocsonya (régi recept)
Magyar - kocsonya (régi)
Magyar - liba ...

Fekete-erdő kuglóf (Kuglófok) Hozzávalók: 1 üveg ~, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 2 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 1,25 dl tejföl, 42 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor Elkészítése: ... Készült: 22 március 2013 24.

sütőpor, 2 dkg kakaópor, 1 üveg (720 ml) ~, 1 zacskó gyümölcskocsonyapor (5 dl folyadékhoz: főzős), 2 csillagánizs, 1 fahéjrúd, 2,5 dl hideg tej, 1 zacskó vanília ízű krémpor (2,5 dl tejhez: 4 személyre), 1 tk. őrölt fahéj, sütőpapír Elkészítés: A csokoládét durvára aprítjuk.

Hozzávalók: 10dkg magozott ~, 15dkg puha vaj, 15dkg cukor, fél teáskanál vaníliaaroma, 2 egész tojás, 12dkg liszt, 3dkg darált mák 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 4 evőkanál tej.

Télen gyorsfagyasztott meggyet is használhatunk, a ~el azonban vigyázzunk, mert a benne lévő tartósítószertől megcsomósodhat a tej.

A krémhez: 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 30 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg mogyoró, 10 dkg kristálycukor, 35 dkg kimagozott meggy vagy ~, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum. A tojásból, lisztből és cukorból piskótatésztát készítünk a szokásos módon.

A ~el azonban vigyázzunk, mert a benne lévő tartósítószertől megcsomósodhat a tej. A konzervált meggyet már ne főzzük, mivel ez jelentős ízveszteséget okoz, és nincs is rá szükség, mivel a dunsztolás során már kiengedte a levét.

A töltelékhez a ~ levét összekeverjük 1 csomag pudingporral, a cukorral és a fahéjjal. Az így kapott keveréket egy lábasba öntjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor levesszük a tűzről. A besűrűsödött krémbe beleöntjük a meggyet.

Mogyorós: 100 g darált mogyoró, cukor, pici tej és/vagy ~ leve vagy kevés meggy lekvár.
Mákos: 100 g darált mák, cukor, pici tej és/vagy ~ leve vagy kevés meggy lekvár.
Forró tejben kell felolvasztjuk a cukrot és a kókuszolajat (margarint).

A ~et kimagozzuk. A mazsolát átválogatjuk, és tejbe beáztatjuk. A darált dióbelet ízlés szerinti cukorral és a va­níliás cukorral elkeverjük. Egy lapos jénai tálat a maradék vajjal vagy margarinnal ki­kenünk, és a kiflik egyharmadát a tál aljára terítjük.

Meggyes tiramisu Hozzávalók: 50 dkg mascarpone 20 dkg porcukor 6 db tojás 2 csomag vaníliás cukor sovány kakaópor 2 csomag babapiskóta 1 üveg magozott ~ Elkészítés: A tojásokat elválasztom. A sárgáját a...

A ~et lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt.

Hozzávalók:20 dkg diabetikus csokoládé, 15 dkg durvára tört darált dió, 4 evőkanál kimagozott és apróra vágott (vagy cukor nélkül eltett házi ~), esetleg készen vásárolt diabetikus ~,
l teáskanálnyi rum, csiprt só,1 teáskanálnyi neszkávé, l teáskanál Poli sweet édesítőszer.

A szárnyast nagy tepsibe fektetem, és leöntöm 1 merőkanál ~lé és 2 evőkanál csalamádé-lé keverékével. A tepsit szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőbe tolom. Legalább másfél órán keresztül sütöm. Ezután nagyon óvatosan kiemelem a tepsiből a megsült kacsát.

A ~et lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum satöbbi következik.

Egy kibontott ~em. Egy fél tábla étcsokim. Jó alapok egy kenyérpuding, alias máglyarakás változathoz.

Hozzávalók: a tésztához 3 egész tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál liszt, csipetnyi só; a krémhez 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg margarin, 2 evőkanál ~lé, 1 csészényi ~, fél dl tejszín, 1 evőkanál rum, csipetnyi só.

A ~et lecsepegtetjük, a levével megfőzzük a pudingport, majd lehűtjük. A langyos pudinghoz hozzáadjuk, a porcukorral kihabosított krémalapot, majd habverővel jól eldolgozzuk. A negyedét félretesszük a torta bevonásához.

Hozzávalók: egy üveg magozott ~, másfél deci tejszín, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, fahéj, vaníliafagylalt, esetleg tejszínhab a díszítéshez.
Egy liter vízbe beleöntünk egy üveg magozott ~et (de előbb 2-3 evőkanálnyi meggyet félreteszünk), és feltesszük főzni.

Szűrőben lecsepegtettem a ~et. Összekevertem a mákot, a zabkorpát, a cukrot és a szódabikarbónát, majd hozzáöntöttem a meggylevet és annyi vizet, hogy könnyen keverhető, de ne túl híg tészta legyen belőle.

Ne vessetek rám követ, hogy itt a nyár kellős közepén ~et használok, mert ez tényleg így ebben a formában nagyon jó volt elsőre is, ezért nem akartam rajta változtatni.

Hozzáadjuk a ~et a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön.

3 evőkanál kimagozott rumos meggy (vagy ~),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
10 dkg tehéntúró,
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús),
15 dkg vaj,
1 teáskanál frissen reszelt torma,
2 nagy csokor snidling,
1 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál sör, ...

A lekvárra pár szem meggy, ~, konyakos meggy, rumos meggy... szóval valami isteni fincsiség, aztán egy kis darabka vaj a tetejére és mehetnek is a kis digidagik a sütőbe szaunázni.

A ~ kivételével az összes összetevőt egy tálba teszem. Habosra keverem. A kitekert piskótaroládra felkenem a tölteléket.Az apróra vágott meggyet belenyomkodom. Felcsavarjuk és alufóliába csomagoljuk. Ezután hűtőbe tesszük. Nagyjából fél napig hagyjuk a hűtőben. Tejszínhabbal isteni finom.

Díszítéshez: kimagozott ~
1. A megtisztított csirkemájakat és a szíveket, forrásban lévő vízbe dobjuk. Akkor lesz jó a máj, ha villával megszúrva nem folyik belőle véres lé.
Az elkészült májat és szívet leszűrjük.

A krémhez 4,5 dl vízben 10 dkg cukorral felfőzünk 20 dkg ~et, a levével együtt (7dl-es befőttnek felel meg). 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízben és hozzáöntjük a meggyhez. Kissé megfőzzük, és még a meleg krémet ráöntjük a kettévágott kihűlt piskótára.

Az én hozzávalóim, mert kicsit más lett, mint Mannáé:
25 dkg darált keksz,
~,
pálinka,
5-10 dkg porcukor ízlés szerint,
1 dl kávé,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál málna vagy ribizli vagy meggyzselé vagy dzsem,
1 dl ~lé,
5 dkg vaj,
és annyi tej, amitől összeáll és formázható lesz.

1 KAPCSOS FORMÁHOZ (26 CM 0) 15 dkg extrudált rozskenyér, 15 dkg félédes tortabevonó, 1 üveg ~ (lecsepegtetve370 g), 2 kis tasak piros tortazselé (egyenként 2,5 dl-hez), 10 dkg cukor negyed teáskanál őrölt fahéj, 2 púpozott teáskanál agar-agar , 5 dl aludttej kb.

(töltelékhez) 350g diétás ~, 7,5dl meggylé (ha kevesebb mint 7,5dl akkor engedd fel vízzel), 1cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1kk őrölt fahéj, 2tk folyékony édesítőszer, 2cs vaníliás pudingporElkészítés:
(35 * 25 cm-es tepsiben készül) ...

A ~et leszűrjük, levéből annyit teszünk a kekszmasszához, hogy jól formálható legyen. Jól összegyúrjuk, nedves kézzel golyókat gyúrunk belőle úgy, hogy mindegyik golyó közepébe egy kimagozott meggyszemet fektetünk.

Hozzávalók: 1 üveg leszűrt magozott ~, 1 ek étkezési keményítő, 15 dkg összetördelt kókuszcsók, 0,6 dl mandulalikőr, 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3-4 ek pirított kókuszreszelék
Holland meggyes szelet ...

A töltelékhez: 70 dkg meggy vagy kb. 80 dkg kimagozott ~ - 3 fehér zselatinlap - 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg - 1 fahéjrúd - 10 dkg meggylekvár - 3-4 evőkanál cseresznyepálinka - 75 dkg habtejszín - 1 tasak vaníliás cukor - 2 tasak habfixáló
A díszítéshez: táblás csokoládé ...

Kávé helyett használhatunk ~ levet, vagy akár sűrű meggyszörpöt, de akkor nem kell cukor, maga a kekszmorzsa is eléggé édes, és a szörp is!
Bejegyezte: Éva dátum: 0:41 0 megjegyzés
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal ...

A ~et lecsöpögtetjük. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, majd a végén a tojások felvert habját. Ha minden hozzávaló kihűlt, összeállítjuk a tortát.

- a töltelékhez: 3 dl meggylé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 6 dkg cukor, 20 dkg ~, 2 evőkanál zselatin, 6 dl tejszín, 2 evőkanál cukor
- a díszítéshez: 6-8 dkg csokoládéforgács, 1 dl tejszín, esetleg néhány szem ~
Elkészítés: ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Meggy, Cukor, Befőtt, Tojás, Liszt?

◄ Meggy befőtt   Meggybonbon ►
 
RSS Mobile