Kezdőlap (Márványsajt)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Márványsajt

Gasztronómia  Márványos kuglóf  Márványsajtos öntet

márványsajt
A francia roquefort magyar változata.
Félkemény, kék vagy zöldeskék nemes penésszel (Penicillium roqueforti) érő sajt. Felülete kéreg nélküli fehér, vágásfelülete márványfehér kékeszöld márványozottsággal. Íze aromás, kicsit csípős, enyhén sós.


Márványsajtkrémmel töltött zöldpapriká
Főoldal â-ş Előétel â-ş Márványsajtkrémmel töltött zöldpapriká
Idő: 15-30 perc - Hozzávalók: 4 személyre ...

Márványsajtos hagymakrémleves csontritkulásosoknak
A különféle hagymakrémlevesek nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Kóstold meg márványsajtos változatunkat, hidd el, megéri!
Hozzávalók: ...

Márványsajtos krumplisaláta recept
A krumplisaláta recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre ...

Márványsajtos-szalámis szendvics recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~os gnocchi szőlővel recept
Bodor a levele?
Itt az ideje, hogy a szőlőt becsempésszük kedvenc ételeinkbe, valamint hogy salátákban, desszertekben és más főételekben is megjelenjen. Frissen, de mártásként vagy gyümölcslevesként is megállja a helyét.

~os párolt burgonya
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók: kb. 1 kg apró szemű burgonya, 10 dkg ~ krém (túrósajt), 10 dkg tejszínkrémsajt, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés vaj, ízlés szerint só, bors, esetleg vegeta só helyett.

a ~ felét. Ezzel már csak kis lángon főzzük, nem forraljuk és sűrűn kóstolgatjuk, mert kellhet még bele pici só, attól függően, mennyire sós a ~. A zsályaleveleket a száráról leszedjük, lemossuk róluk az 'út' porát, majd megszárítjuk.

~os krém pirított dióval

A sajtkrémet tölthetjük félbevágott körtékbe, paradicsomba vagy almába is. Izgalmas ízt kapunk, ha a petrezselyemzöldet friss mentával helyettesítjük.

A nagyobb méretű gombafejeket megtisztítjuk. A ~ot belemorzsoljuk a gombafejekbe, majd egy-egy szelet paradicsomot teszünk a tetejükre, amit megszórunk egy kis oregánóval. Egy pici vizet öntünk alá, majd mehet be a sütőbe, 180 fokra. Kb. 20 percig sütjük, és kész az isteni előétel! ...

~os lazac medallionok bazsalikomos répa curryvel


Hozzávalók: 1 főre ...

~os diós pesztó
Kicsit olaszosra vettem a figurát, így készült ez a ~os diós pesztó. A klasszikus pesztó egy ligúriai speciálitás, bazsalikomból, fokhagymából, olívaolajból fenyőmagból készül.

~os borda
Hozzávalók: 8 szelet csontos sertéskaraj, 5 dkg zsír, 15 dkg ~, 2 db zsemle, petrezselyem, zsemlemorzsa, só, bors.

~os kukoricasaláta
Ehhez a salátához bizony fel kell nőni. De legalábbis át kell esni a pubertáskoron :-)
Olyan kis ártatlanul néz ki...

~tal töltött szilva
Hozzávalók:
20 szem szilva, 15 dkg ~, 2 evőkanál főzőtejszín, 1 mokkáskanál szilvapálinka ...

~os avokádókrém gránátalmával
A címbeli ételt múlt hétvégén készítettem el, amikor az anyósomék átjöttek hozzánk.

Gombás, ~os brokkolitekercs
5/5
Fotó: Bársony Bence / RTL Klub ...

~os körtesaláta
Hozzávalók 4 főre 1 közepes fej jégsaláta, 2-3 db körte, hámozva, magozva, 10 dkg ~, 1 db érett avokádó, 1 kis fej lilahagyma, 1 ek cukor, 5 dkg dióbél ...

~os-körtés muffin, gyümölcsös muffin ~tal
FoX receptje
elkészítés ...

A ~ot vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon nem. Én az első kategóriába tartozom: imádom.
Ez a kenőke isteni, mert a kaporért is rajongok. Szomszédasszonyom szokta készíteni, tegnap tehát megkértem, mutassa meg, hogyan csinálja. Rendes szomszédasszonyom van, nem ágált a felkérés ellen.

Spenótos-~os tortácska
Ismét a leveles tészta istene előtt áldozunk, hiszen nincs is annál jobb dolog, mint előkapni a hűtőből és ráhalmozni ezt-azt, negyed óra alatt kész a gyors vacsi vagy ebéd. Most spenótos-sajtos torták készültek.

kb. 10 dkg ~
kb. 10 dkg Ráma
1 kis poharas natúr joghurt
1 kis fej hagyma (vagy egy nagynak a fele)
1 csipet só
bors ...

Körte és ~ kicsit másként
A körte és a ~ klasszikus párosa gyakran megjelenik a konyhámban. Készítettem salátát, muffint. Most a Cuisine et Vins de France ötlete alapján újabb kísérletbe fogtam.

Nagyon finom ~tal és félig fagyott szőlővel. Én még egy kis balzsamecetredukciót is el tudnék hozzá képzelni!
Bejegyezte: dizájnmenza dátum: 14:48
4 megjegyzés: ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~. Összes bejegyzés megjelenítése
Paradicsomos pite ...

Balatoni keszeg ~tal
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Balatoni keszeg ~tal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Adventi zöldbab ~tal és sült paprikával
Hány személyre: 4 ...

Ekkor rámorzsoljuk a ~ot a tetejükre, pár perc alatt a sütőbe visszatolva rásütjük. A borjúmájat 1,5-2 cm vastagra szeleteljük, hártyáit, ereit kivágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, majd ezeket félbevágjuk.

Hajdinával töltött kellevél ~os mártással
A hajdina nagyon egészséges, de sokak szerint kevésbé finom. Szerintem igenis az. Kétségtelen hogy markáns íze van, de könnyű vele bánni, (= könnyen megfő), és különösen magas az ásványianyag- tartalma.

Hozzávalók:tészta ízlés szerint, ~ (1 háromszög), bazsalikom, vegeta, bors, só,főzőtejszín. A tejszínt fölmelegítjük, hozzáadjuk a sajtot,keverjük,míg el nem olvad.Fűszerezzük és a tésztára öntjük.
További információk
Elkészítési idő: nincs adat ...

Csípős, sült csirkeszárnyak ~os mártogatóssal
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 2 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 45 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

~os fantáziasaláta
Hozzávalók:
- Bonduelle GOLD Florida mix,
- 1 fej saláta,
- 4 közepes nagyságú (kb. 30 dkg) kemény paradicsom,
- 1 húsos tévépaprika,
- 1 hegyes erős zöldpaprika, ...

~os-krém

20 dkg krémsajtot tálba teszünk,10 dkg ~ot belereszelünk.1 gerezd zúzott fokhagymát hozzáteszünk.Egy kiskanál fehér borral,kis borssal ízesítjük és habverővel simára keverjük.
...

~os kucsmagomba ragú, medvehagyma-pestos pirotóssal,
Feltöltő: herzsi (2 receptet töltött fel) ...

~os burgonya krém leves
Hozzávalók: 40 dkg burgonya 2 szál zellerszár 5 dkg póréhagyma 1 dl tejszín 5 dkg márvány sajt
Meggyleves ...

~ Rokforti A Roquefort környéki barlangokban érlelt sajtokat nevezhetik így Gorgonzola Stilton Angol, kékpenészesszel erezett, nevezetes sajt.
- Sós-vizes sajtok vagy Sós-savós sajtok
Feta: 5-15%-os sóoldatban tárolják, így sokáig eláll ez a friss sajt. 50%.

~os lepény
Hozzávalók 40dkg liszt 1,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 kávéskanál cukor 1 kávéskanál só 12 dkg vaj Töltelék- ~ ( 20dkg) krémsajt (20dkg) 2 tojás 1,dl tejföl vagy tejszín.
Töltött karalábé- hús nélkül ...

1. ~ot alufóliában
A krémesen puha állagú, kékpenészes gorgonzola és a rokfort lyukacsos alufóliában 3-4 napig eláll. Az alufóliát előzetesen fogvájóval vagy hústűvel lyukaszthatod ki. Így a sajt nem fülled be a csomagolásban, és nem lesz ragadós.
Gorgonzola ...


7. ~hoz, krémsajthoz és a lágy sajtokhoz kínáljunk narancsot és mandarint, míg az őszibarack a ~tal, a göcsejivel, a camembert és a brie ízével párosítható.

Boros ~-krém
Hozzávalók: 15 dkg jó érett, rezelt ~, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor snidling, késhegynyi porcukor (só nem kell hozzá, mert a ~ sós!) ...

Körtés-~os szendvics
Hozzávalók: 8 szelet barna kenyér, 5 dkg vaj vagy margarin, fél fej saláta, 4 közepes körte, 15 dkg ~ ...

10 dkg ~ apróra tördelve,
2 ek. krémsajt,
késhegynyi ajóka,
1 csipet cayenne-i bors,
darabosra vágott, pirított földimogyoró. ...

~os csirke
Feldarabolok egy csirkét, jénai tálba teszem, dobok közé 8-10 diónyi - tisztított, felezett - vöröshagymát, és 2 gerezd szeletelt fokhagymát. Rámorzsolok egy leveskockát, aláöntök 2 deci fehérbort, lefedem fóliával és bő fél órára magára hagyom a forró sütőben.

MÁRVÁNYSAJTOS SÁRGABARACK-SALÁTA
Hozzávalók: 50 dkg nem nagyon érett sárgabarack, 20 dkg reszelt ~, 15 dkg főtt füstölt tarja, 3 dl tejföl, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, citromlé, só, őrölt fehér bors, cukor, ízlés szerint.

~tal töltött jércemell recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Keverjük össze egy tálban a sajtot, a lisztet és a vajat. A jércemelleket töltsük meg a masszánkkal, majd megsózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadunk n...

~ búzacsírával
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

~os csirkecomb
mártogatós (burgonyaszirommal az igazi :) )
Matróztál ...

A ~ot áttörjük, majd elkeverjük a kefírrel, sóval, borssal fűszerezzük. Ezt a dresszinget a salátára öntjük.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Értékelje a receptet: ...

" ~tal töltött jércemell (4 adag)
Keverjük össze egy tálban a sajtot, a lisztet és a vajat. A jércemelleket töltsük meg a masszánkkal, majd megsózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadunk némi ...
" Párizsias jérce (4 adag) ...

A ~ot lereszeljük és a krémsajttal meg a vajjal alaposan, kikeverjük. A póréhagymát jól megmossuk, a kül­ső levelét eltávolítjuk, a gyökerét és az elágazó szárrészét levágjuk. Egy fokánál nyelével a belsejét kitoljuk úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon.

~os salátaöntet
Hozzávalók: 8-10 dkg ~ 2 kis dobozos joghurt 1 gerezd fokhagyma 1 csomag kapor fél csomag petrezselyem bors só Lereszeljük a ~ot, ráöntjük a joghurtot, és egyenletesre keverjük. Majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Paradicsomsalátához a legfinomabb.

3 dkg ~
A szárnyasmájat kevés zsíron megsütjük, hűtjük, majd a sütéshez használt zsiradékkal együtt robotgéppel pépesítjük. Sóval, kevés őrölt borssal ízesítjük.

Tipp: ~ helyett lehet bármilyen reszelt sajtot is használni.
vissza a címoldalra
Kedvenc oldalaim ...

Fusili ~tal és parajjal
Talán szokatlan friss parajjal elkészíteni egy tésztát, de egy próbát megér!
...

30 dkg ~, 2 közepes nagyságú savanykás alma, 4 tojás,
4 evőkanál rizsliszt, fél dl tej, 2 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, egy-egy késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, őrölt fehér bors, currypor.

- 25 g ~ (91 kcal)
Elkészítés:
Vajból/olajból, rozslisztből rántást készítünk, belemorzsoljuk a sajtot. A félbevágott, kimagozott almába beletesszük a masszát.

10 dkg ~ot
1/2 dl tejszínnel
2 evőkanál salátaolajat
1 evőkanál citromlét
finomra vágott kapor
őrölt bors és csipetnyi cukor ...

Brokkolis ~-leves
Hozzávalók: 1 ek olaj, 1 apróra vágott hagyma, 1 l zöldséglevesalap-lé, 500g brokkoli feldarabolva, 125g érett ~, só, bors, 4 szelet kenyér
Tortellinis krémleves ...

zöldségek ~os mártogatóssal
póréhagymás-zöld almás zellerkrémleves
diósült krumplipürével, édesburgonyapürével, balzsamecetben sült lilahagymával és salátával
erdei gyümölcsös trifle ...

Rokfortos (~os) palacsinta
Hozzávalók:
12 db előre megsütött sós palacsinta, 10 dkg ~, 3 dl tejföl, 1 csomó újhagyma, 5 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 uborka, 1 csipet frissen őrölt fekete bors ...

A lereszelt ~ot lábasban vagy serpenyőben olvasztott vajjal összekeverjük. Ha a sajt arányát növeljük, akkor erősebb ízű keveréket kapunk. Pirítóssal kiváló.
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Template by Free CSS Templates ...

Rizzsel, és ~os öntettel tálaltam.
Összekevertem tejfölt, krémsajtot és reszelt rokfortot, kevés sót, fehérborsot is tettem bele.
Bejegyezte: Éva dátum: 8:49 ...

Hátszínszelet ~tal és hagymadzsemmel (angol Videó)
Házi óriásburger & ropogós csirke szárny (Videóval)
Hústáska (kínai) ...

Háromszínű tészta ~os öntettel (klasszikus ételek)
Húsvéti torta gyerekeknek (klasszikus ételek)
Tejfölös piskóta II. (házias ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

A ~os paprikához a paprikát úgy készítjük
elő, mint az előző receptben. Töltelékéhez a vajat habosra keverjük, a reszelt ~ot hozzáadjuk, őrölt fehér borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.

ivólé, 50 dkg lucullus paradicsom (vagy kicsi, kemény almaparadicsom), 5 dkg vaj, 5 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 4 db tojás, só, őrölt fehér bors, ízlés szerint, 1 evőkanál zsemlemorzsa; a mártáshoz 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 5 dkg reszelt ~, ...

Hozzávalók: 1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej saláta, 1 ek tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem Az öntethez: 100g érett ~, 2 ek majonéz, 3dl joghurt, citrom leve, 1 ek méz, só, bors A tojást sós vízben, ...

Hozzávalók: 8 molnárka (édeskés péksütemény), 2 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt ~, 1 dl tejföl, 4-5 szál zöldhagyma, só és törött bors ízlés szerint, 2-3 dl tej, 1 teáskanál szardellapaszta
...

Sajtos tészta Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csavart tészta 1 nagy fej hagyma 15 dkg ~ 10 dkg Gouda sajt 20 dkg krémsajt 2 evőkanál vaj 1 dl tej 1 dl zöldségleves...

A negyedik hajtogatás után reszeljünk le 20 dg rokfortot vagy ~ot, majd vágjunk egészen apróra egy diónyi lilahagymát. Szórjuk a hagymát a sajtra, adjunk hozzá 2 tojássárgáját, 0,5 dl tejfölt, egy csipet őrölt borsot, és jól dolgozzuk össze.

Hozzáadjuk a reszelt ~ felét, a szardellapasztát, a nagyon finomra vágott zöldhagymát, a tejföl felét, pici sót és törött borsot, végül a habosra kevert vajat. Jól összedolgozzuk a kivájt péksütemény belével, majd az egy pillanatra tejbe mártott molnárkákba töltjük.

Én szoktam érett sajtokat is belerakni vagy ~ot - de ezt nem mindenki szereti.)
10 dkg koktélparadicsom
petrezselyemzöld a díszítéshez
Mehet bele még ízlés szerint: 1 fej lila- vagy vöröshagyma apróra vágva és egyéb friss zöldségek.

A ~ot szétmorzsoljuk, a camembert felszeleteljük, az ementálit lereszeljük. Elkészítjük a mini pizzákat:
- Paradicsomkarikákat, sárga húsú paprikát teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és fokhagymával ízesítjük. Megszórjuk ementáli sajttal.

10 dkg ~
1 ek krémsajt
1 ek joghurt
A körtéket felszeleteltem, a márvűnysajtot összetörtem, kikevertem a krémsajttal és a joghurttal. A tésztát négy részre osztottam és kézzel kerekszerűre huzogattam.

Reszeljünk le 10 dkg ~ot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) és azt jól keverjük össze a tojások sárgájával, a vajjal (margarinnal) a tejföllel, a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymával, a gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel (el is maradhat), őrölt borssal, ...

Gorgonzola picante-val, stiltonnal, vagy roqueforttal a legfinomabb, ~ot már rég nem veszek, mert túl sós és gumis az állaga, képtelen krémesre olvadni, az ár-érték aránya hagy némi kívánni valót, kilónként egy ezressel olcsóbban kapni francia kéksajtot, ami még nem roquefort, ...

A tejszínt kisebb edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a villával szétnyomkodott ~ot, a vajat, a konyakot, végül a reszelt eidami sajtot. Az egészet habosra keverjük és hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a ~os krémmel, majd visszahelyezzük a tetejét.

Finoman omlós és a benne található ~ és vörös áfonya nagyon izgalmas ízkonbinációt alkotnak a keksz "kérgét" képező durváva vágott dióval. A díszítésnek használt rozmaringlevél pedig csak tovább fokozza az ízhatásokat.

Hozzávalók: 10 dkg ~, 1 körte hámozva, 1-2 kanál Philadelphia sajt, só, bors.
A sajtot villával nyomkodd szét, majd lazítsd a krémsajttal, kicsit turmixold össze. A körtét darabold fel, és add a krémhez. Ízesítsd sóval, borssal.
8. Padlizsánkrém ...

10 dkg reszelt rokfort (~),
10 dkg tehéntúró,
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús),
15 dkg vaj,
1 teáskanál frissen reszelt torma,
2 nagy csokor snidling,
1 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál sör,
1 teáskanál piros fűszerpaprika, ...

~os pulyka
Mazsolás töltött pulykamell
Mennyei ízek római tálban
Mennyei mustáros-baconos-hagymás hús
Mézes- mustáros csirkemell
Mézes-mustáros pulyka
Mézes oldalas szabadban (6 személyre)
Mustáros-gombás szelet
Mustáros-mézes-pácolt csirkemell
Mustáros sertéscomb ...

Hátszín szelet fügével és ~tal
A hátszín szelteket forró olajon elősütjük, majd ráhelyezzük a félbevágott fügéket, és a felszeletelt ~ot.Tepsibe helyezzük, megszórjuk rózsaborssal,...
tovább ...

Hozzávalók: 50 g főtt tonhal (Tonhal vízben konzerv) 10 g póréhagyma 20 g paradicsom 10 g fejes saláta 10 g ~ 20 g kefir citromlé, kapor, fehérbors, tengeri só Elkészítés: A tonhalat és a paradicsomot felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk.

~os zöldséges tészta
Masala nan (indiai töltött kenyér)
Masnitészta gombával
Masnitészta sült padlizsánnal
Mazsolás tészta
Mediterrán paradicsomtorta
Metélőhagymás tészta gombaraguval
Metélt babos mártással
Metélt zöldfűszeres gombamártással
Metéltropogós
Mexikói rakott tészta ...

A lereszelt ~ot a makarónival és az olvasztott vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a habbá vert tojásfehérjét. Az őzgerincformát vajjal vastagon kikenjük, a makaróni egy részét az aljára tesszük, erre egy sor húsvagdalékot teszünk és elsimítjuk.

- nemes penésszel erezett vagy nemespenész-bevonatú sajtok(pl.~, Gorgonzola, Camembert)
Zsírtartalom szerinti csoportosítás
- Magas zsírtartalmú sajtok:legalább 60%,
- Zsíros sajtok: legalább 40%,
- Félzsíros sajtok: legalább 20%,
- Sovány sajtok: legalább 20% alatti zsírtartalom, ...

Ha szereted az erősebb ízeket, feldobhatod pár dekányi ~tal is, különleges ízt kölcsönöz neki.
Köretek és mártogatósok
Humusz "
Zakuszka "
Avokádókrém "
Padlizsánkrém "
Juhtúrós körözött "
Vörösboros káposzta "
Paradicsomos krokett "
Hagymás krumplisaláta " ...

Rokfortkrém
Rokfortkrém Hozzávalók: 15 dkg ~, 15 dkg vaj, 1 csomó snidling A vajat egy csipetnyi sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört vagy reszelt sajtot, az apróra vágott snidlinget, és simára keverjük. Felhasználhatj ...

A cukkinit kockákra vágjuk és egy mélyebb jénai tálba tesszük. Leöntjük oliva olajjal, rászórjuk a fűszereket. Só nem kell rá, mert a ~ sós!!
A tálat forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a cukkini megpuhul. Ezután a ~tal összeturmixoljuk és már kész is! ...

A roquefort [rokfort] egy híres francia ~, ami Dél-Franciaországból, Roquefort-sur-Soulzon vidékéről származik.
Juhtejből készült, 45%-os zsírtartalmú sajt.
20 cm átmérőjű, 10 cm magas 2,5 kg súlyú korong.

A kék-zöld erecskékkel behálózott, világhírű olasz ~ot mintegy hatvan napig érlelik Kellemesen csípős, kissé édeskés ízének köszönhetően körtébe töltve, tejszínes mártásokban, továbbá salátákban fogyasztják.
Natúr krémsajt ...

A mártáshoz
4 dl tej, 10-10 dkg reszelt edami- és ~, 4 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál fehérbor őrölt fehérbors, só, a sütéshez: olaj ...

A sajt tök jól megy a kukoricához, egyszer ~tal készítettem - és bejött a csapatnak :-)
Szemirámisz írta...
Bianka, Kati, még maradt, jöhettek! :)
Holnap is ez lesz az ebédem...

borssal ízesítjük, majd megtöltjük a ~tal, a nyílást fogvájóval lezárjuk.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, s ebben átsütjük a cukkíni szeleteket, a félbevágott ...

Sajtnak gorgonzola lett volna az ideális (dor blue volt), de ha csak hazai ~ áll volna rendelkezésemre, azzal is kipróbáltam volna. Bár akkor talán kellett volna bele egy kis tejszín is, ehhez - talán meglepő, de - egyáltalán nem hiányzott.

A makarónit előírás szerint megfőzzük, forrón hozzáadjuk a vaj kétharmadát, 1 deci tejfölt, a reszelt ~ot és a tojások sárgáját. Belekeverjük a tojások keményre vert habját. Megfelelő méretű lábast vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk.

Hasonlóképpen működik a dolog, ha kékpenészes sajtot (~, vagy DanaBlue) keverünk el vajjal.
Ezeket a keverékeket is lehet sűríteni besamell mártással, de felesleges.
Válasz erre ...

Hozzávalók (4 személyre)
20 dkg ~, 1 fürt szőlő, 1 alma, 4 dl kefir, 1 citrom leve, 2 cl brandy, cukor, őrölt fehérbors.

Isteni párosítás. Az alma és a gorgonzola remekül harmonizál a csirkével.
Bocsi, de én inkább azt mondanám, a ~ hasonlit a gorgonzolához, vagy francia testvéréhez a rokforthoz.
trollanyu írta...
Imádom a gorgonzolát, ez mennyei variáció, és ínycsiklandóan néz ki:) ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Saláta, Zöldség, Csirke, Paradicsom?

◄ Márványos kuglóf   Márványsajtos öntet ►
 
RSS Mobile