Kezdőlap (Marhasült)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Marhasült

Gasztronómia  Marharagú  Marhatokány

Marhasült sült paprikával recept
Marhasült sült paprikával recept
Hozzávalók 8 személyre:
1,5 kg hátszín,
1 ek. olívaolaj,
450 g kicsi piros paprika,
115 g gomba,
175 g vastagra szeletelt pancetta (vagy húsos szalonna), felkockázva,
50 g liszt,
150 ml testes vörösbor,
300 ml marhahúslé,
2 ek.


Marhasült készítése :
A húst megmossuk, megsózzuk, borsozzuk, bekenjük fagyos zsírral, és néhány óráig állni hagyjuk. Azután lábosba tesszük, mellédobjuk a hagymát, és annyi vizet öntünk rá, hogy a hús feléig érjen. Puhára pároljuk, vékonyan fölszeletelve tálaljuk.

Marhasült yorkshire pudinggal recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

A marhasült igazán pasis étel, úgyhogy, ha párod kedvében szeretnél járni karácsonykor, készítsd el receptünket polentával!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Marhasültes szendvics
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek ...

~ vincellérné módra
Hozzávalók:
4 személyre
600 g marhafelsál, 150 g vegyes zöldség,
1 db vöröshagyma, 150 g fehér szőlőszem, 1 ek. paradicsompüré, 50 g liszt,
babérlevél, kakukkfű, 400 ml Szentgyörgy hegyi olaszrizling, 30 g cukor, 50 g zsír, só.

~ tokaji borecetes mártásban
Részt veszek a Tokaji Borecet Manufaktúra pályázatán. A termékeik felhasználásával készült receptekből válogatva borecetes kiadványt fognak készíteni.

~ szőlőmártásban
Hozzávalók: 1-1,2 kg marhahús, 5-8 dkg szárított vargánya, 1 fej közepes vöröshagyma, 30 dkg apró csiperkegomba, 2 dl húsleves, kakukkfű, 10 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 25-25 dkg fehér és kék magnélküli szőlő, 1-2 evőkanál ételsűrűsítő, igény szerint kakukkfű, só és bors.

Vadas ~ elkészítése:
1. Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
2. Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval, és főzze félpuhára.
3. Adja hozzá az ecetet, hártyázza le a húst.
4.

Vadas ~ pászkagombóccal
Hány személyre: 4
» 70 dkg marhafartő
» 6 dkg margarin
» 3 dkg só
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 5 dkg zeller
» 1 ek. vöröshagymakrém
» 4 dkg cukor
» egész bors, őrölt bors, ecet, kakukkfű, babérlevél, ...

Dijoni ~
A kb. 1 kg-os felsált szalonnával megtűzdeljük, sóval, olajjal és mustárral a sütés előtti napon bepácoljuk. Másnap még borssal és újra kevés mustárral ízesítjük. Gyengén kizsírozott tepsiben előmelegített sütőben saját levéve! locsolva puhára sütjük.

Borsos ~
Hidegen is fenséges, például vajbab körettel. Gyorsabban elkészül, mint gondolnád! ...

Rozsdás ~ recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Gombás ~!
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Egy igazi férfias főfogás, amely gyorsan és könnyen elkészíthető.

Karácsonyi ~ elkészítése: A pörcöt 4 cm-es szeletekre vágjuk, egy nagy sütőedénybe helyezzük, és rátesszük a csülköt. A gyöngyhagymát, a hagymát és a répát megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk.

Konyakos ~
A legfontosabb, hogy a hús mindig friss legyen, mert a kellemetlen szagú, elszíneződött, állott húsból nem lehet ételt készíteni.

Amerikai zöldséges ~- USA - 10 személyre
A húst megtisztítjuk,megmossuk, szárazra töröljük és felvágjuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Megtisztítjuk a zöldségeket és felszeleteljük a sárgarépát, zellergyökeret, vöröshagymát. A burgonyát felkockázzuk.

Rozmaringos párolt ~
Ez a recept nagyban hozzásegítheti ahhoz, hogy meggyőződjön arról, kuktában főzve a marhahús is hamar porhanyóssá válik. Ha velünk főzi, nem fog csalódni!
Backward ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Receptek marhából Vadas ~
Vadas ~
Kategória: Receptek marhából ...

~ Metternich módra
Hozzávalók 4 személyre: 4 db, egyenként 80 - 80 grammos marhaszelet, só, bors, 20 dkg sampinyon gomba, 3 dkg vaj, 20 dkg rizs, 3 db paradicsom, 1 db kisebb szarvasgomba, 1 dl pecsenyelé, 2 evőkanál tejszín ...

~ rebarbarásan
Gondolataim a recepthez:
Lehet cifrázni az ételek sorát, de aki szereti a húst, annak egy jó ~ mindig jó ~ marad. Időről időre mindenki visszatér hozzá. Valamilyen formában. Akár rebarbarásan is.

~ camembert sajttal, áfonyaszósszal, házi hasábburgonyával
40 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

~ mártással
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg sovány marhafelsál 900 g burgonya meghámozva, nagy kockákra vágva 6 db közepes sárgarépa megtisztítva és rövid hasábokra vágva 6 db közepes pasztinák, keresztben kettévágva, hosszában négyfelé vágva 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma, ...

~ek
Bélszínfilé (Tournedos) Budapest módra
10 szelet 8 dekás bélszínfilé, 30-40 dkg sertés- vagy marhacsont, 15 dkg zsír, 2 dkg só, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 1 g fűszerpaprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 5 g fokhagyma, ...

~ yorkshire pudinggal
Hozzávalók (6 személyre):
1,5-2 kg vesepecsenye,
2 evőkanál pecsenyezsír.

~ Sztroganoff mártással(Vichy27)
Pár szelet rostélyost sóval, borssal, kis mustárral fűszerezve zsíron megsütünk. Előbb mindkét oldalukat, aztán lassan párolgatjuk pótolva alatta a vizet, hogy puhuljanak, majd zsírjukra sütjük őket. (Sertéshússal is meg lehet próbálni.)
Mártás: ...

Diós ~
A dióbelet forrásban lévő vízbe dobjuk, és 15 percig főzzük.A bélszínt feldaraboljuk. 6 kanál szójaszószból, 8 dkg kristálycukorból és kevés borecetből...
tovább ...

Angol ~ (Roast Beef)
Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt.
A húst nyersen nem sózzuk, fűszerezzük.

~ római tálban
Hozzávalók:
75 dkg marhahátszín, 2 szelet baconszalonna, 1 fej hagyma, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl húsleves, 1 evőkanál paradicsompüré, mustár, vaj, só, bors ...

~es-rozmaringos: saláta, ~, sült padlizsán, zöldpaprika, paradicsom, rozmaring, házi ketchup
Sertéssültes-almás: saláta, sertéssült, almaszeletek, dió, sárgarépa, lila hagyma, majonéz ...

~, csirkesült vagy sült hal mellé, ecetes fejes salátával kitunő köret, de egytálnak sem utolsó.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg burgonya
20 dkg edami sajt
5 dkg vaj
2,5 dl tej
őrölt bors
só ...

~
[szerkesztés] Róbert módon
gombás, uborkás, kissé mustáros spanyolmártásban.
[szerkesztés] Rockfort sajt
magas zsírtartalmú, nemes penészt tartalmazó, tejszín alapú sajt
[szerkesztés] Rolád ...

~ meggyszósszal
Körtével-gorgonzolával grillezett karajszelet
Mangós csirke a Bahamákról ...

~ hagymaszeletekkel
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhafartő, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál vörösbor, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál olaj, gyömbér, só, cukor, törött bors. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.

~
Róbert módon
gombás, uborkás, kissé mustáros spanyolmártásban ...

A ~ általában akkor jó, ha belül piros vagy rózsaszín.
A ramsteaket mindkét oldalukon 3-3 percig süssük. Ekkor sülnek rózsaszínűre.
A borjúkarajt (1) mindkét oldalán 6 percig süssük.

Török ~
Hozzávalók: 1 kg szeletelt marhahús, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 dkg liszt, 6 db paradicsom hámozva, só, bors, 5 dkg zsiradék, 1 csipet friss, apróra vágott kapor, 3 dl marhahúsleves, 20 dkg apró egész gomba
Holland citromhab ...

Borsos ~
Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertőt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

Rozsdás ~
Sajttal töltött könnyű fasírt, narancsos salátával
Sárga rakott karfiol ...

Gyömbéres ~ ananásszal és chilivel
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj időben akciós ajánlatainkról és a gasztroABC-vel kapcsolatos hírekről. A feliratkozáshoz add meg a neved és az e-mail címed! ...

Zöldséges ~
Hozzávalók:
- 40 dkg puha marhahús,
- 3 evőkanál szójaszósz,
- 2 evőkanál borecet,
- fél teáskanál őrölt gyömbér,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- 2 teáskanál olaj,
- 1 póréhagyma,
- 15 dkg mélyhűtött zöldborsó,
- 2 evőkanál hideg víz,
- 4 teáskanál kukoricaliszt, ...

Vasárnapi ~
beküldő: Receptvarázs
nehézségi fok: nehéz
értékelés: ...

A provance-i ~ mellé tipikus francia lecsót ajánlunk, melynek nem lehet ellenállni sem a meleg, sem a hűvösebb napokon. A spanyol omlettet garnélával bolondítottuk meg, a görög rétes hajszálvékonyra nyújtott tésztája igen hasonló a hazai változatához.

Előző: Párolt ~
Következő: Rántott busa gombával sült hagymás krumplipürével
Kapcsolódó receptek ...

Tengeri sügér majonézzel
~ zöldségekkel
Borjúmáj pástétom
Pulyka és fogolysült
Rizspiláf fehérszósszal ...

A marha hátszín roast beef jellegű elkészítése könnyű, de mégis nehéz, hiszen a lényeg a hús minősége, valamint sütés utáni megfelelő állaga, amelyre csak akkor derül fény, ha már felvágjuk. Az ázsiai ~ készítésénél húshőmérőt használtunk, amely jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.

Megkérem küldjenek már valakit, egy igazi ~ professzort. Mert milyen jó lenne, ha valaki egyszer bekopogna az ajtónkon, széles vigyorral az arcán belépne és azt mondaná: Jöttem, megtanítalak tökéletes ~et készíteni.

Fedezzék fel újra Önök is a vörösboros ~et! több Töltött pulyka Ez a pulyka kitűnő pecsenye karácsonykor, de más ünnep alkalmával is.

Az időszak egyik legnevezetesebb eseménye a Tsiknopémptáş˝ - melynek során az ünneplők még élvezhetik a ~et a tavernákban vagy barátaik házában. A rituálét megismétlik következő vasárnap.

Készíthetünk például vörösboros szószt a ~höz, úgy hogy egy fél liter vörösbort egyharmadára beforraljuk, hozzáadunk ugyanannyi alaplevet, sózzuk, borsozzuk, majd hideg vajkockákkal besűrítjük.

roastbeef (rosztbif) = ~
Róbert módon = gombás, uborkás, kissé mustáros spanyolmártásban
rolád = tekercs
Rossini- = (ha elkészítési mód) libamájjal, szarvasgombával és madeira mártással; (ha köret) tészta parmezánnal, libamájjal és Marsala-mártással ...

Családunkban gyakran készül ~, a következőkben a saját verziómat írom majd le.
Gyerekkoromban anyu is gyakran készítette, általában párolt zöldborsóval/kukoricával és sült krumplival ettük, vagy kelbimbóval - mint ahogy Fűszer és Léleknél olvastam- esetleg csőben sült brokkolival.

Azonnal, forrón tálaljuk. Párolt ~höz, egyéb mártásos ételekhez adjuk.
Ezt a burgonyafánkot panírozva is elkészíthetjük.
Burgonyafánkot csinálhatunk élesztővel is. Ekkor cukor nélküli kelt tésztát készítünk, és fele annyi főtt, áttört burgonyával keverjük össze, mint amennyi a kelt tészta.

A gyökeréből készített szószt ~ekhez, füstölt húsokhoz és halételekhez használják. A reszelt torma felhasználható még káposztasalátába, mártások, és majonéz ízesítésére.

Szeretjük salátában dióval és almával, húslevesben főve, vagy párolva (szeletelve) a csomborral ízesített ~ köreteként. Vettem is ma egy szép példányt, ám marhahús vásárlására már nem maradt időm, így vacsorakészítés előtt újra elolvastam, hátha rábukkanok valami gyors, jó ötletre.

A receptben utalok arra, hogy amennyiben sertés vagy ~ maradékunk van, akkor milyen fűszerezést alkalmazhatunk.
Végül egy felsőcomb és egy fél mellehúsa maradt, természetesen tyúkra méretezve. A ropogós bőrét lehúztam és elropogtattam pástétomkészítés közben. A színhúst apróra vágtam.

Majonézes ~ Hozzávalók: 50 dkg sovány marhahús 2 fej vöröshagyma 25 dkg bacon 20 dkg trappista sajt 1 tojássárgája 3 dl tejföl mustár olaj kevés vajcukor őrölt feketebors őrölt fehérbors...

Használjuk még húslevesek, mártások, sertés-, ~ek, vadhúsok, halak, savanyúság, savanyú káposzta, grillezett ételek, páclevek, lekvár készítéséhez. Magas cukortartalmú bogyóiból pálinkát főznek.

Természetesen itt már bejönnek a képbe az igazi nagyágyúk is, a chili, a steakek, a vesepecsenye, a csontos ~, az oldalas, a rozmaringos báránycsülök és a grillezett tarja.

A hozzáértők szerint a jó és szaftos ~ titka - márpedig eredeti hazájában, Amerikában a terített asztalon felszolgált hamburger esetében ez a színvonal elvárás -, hogy csak a legutolsó pillanatban sózd meg, különben kiszárad.

Tálalási javaslat: burgonyakrokett, ~ rá a mártás, mellé pedig egy kis áfonyalekvár.
Bejegyezte: Max dátum: 10:50
6 megjegyzés ...

A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, ~ mellé kínálhatjuk.
KovacsneJulika
6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Reggeli: Három szelet kétszersült egy szelet sonkával, egy csésze kávé tej és cukor nélkül.
Ebéd: Egy szelet ~ három darab főtt burgonyával, egy pohár sovány joghurt.
Vacsora: Egy szelet hal egy szelet graham kenyérrel, három darab paradicsommal, egy kis tálka almakompót.

Kukoricás-csirkés tepsis krumpli (főételek)
~ imperiál módra (főételek)
Currys csirke (főételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

- Nézzük csak, borsólevest, ~et meg almás rétest. Ja, meg előételnek gnocchit.

Hozzávalók:
12-13 kisebb szelet ~nek való hús
szószhoz:
1/2 csésze mustár
1/4 csésze barbecue szósz (vagy lehet ketchup is) ...

Válasszon húst
Pulykasonka (60 g, kb. két CD-lemeznyi szelet) - gépsonka (60 g) - sovány ~ (60 g) - felvágott (45 g) - tonhalsaláta zsírszegény majonézzel (1,25 dl) ...

- Horseradish sauce, tormaszósz
Tormából, ecetből, cukorból, mustárőrleményből, tejszínből készül, sóval, borssal ízesítve. ~höz és halételekhez például füstölt pisztránghoz, angolnához vagy grillezett lazachoz.

Fűszer:
Kis mennyiségben használva kiváló ízt kölcsönöz bab-, hal- és káposztaleveseknek, burgonyafőzeléknek és zöldségmártásoknak, de használják csirke- és ~ek, vadasok, erdélyi tokány, töltött káposzta, véres és májas hurka, kolbászfélék, mártások fűszerezésére.

A húsokat sütik szeletben is, frissen elkészítve, de van még egy kedvelt elkészítési mód, a párolás is. Az angolok ~ alatt tulajdonképpen egy elősütött, és barnamártásban megpárolt ételt értenek.

Természetesen nem csak vegetáriánusoknak ajánlom. Magyar Elek szerint ahogyan vannak complementaire-színek, úgy vannak ilyen ízek is: a zöldbabot a felsál és úgy általában a ~ egészíti ki. A zöldbabot így készíthetjük: ...

Feltöltő Gaalo, on 2012. február 05. vasárnap
Ügyes a Robika! :) Pont ugyanígy szoktam! A köret a sült krumpli, más szóba sem jöhet, a rizs egyenesen...pfúj, rágondolni is rossz! :) Tökéletes recept, 10 pont! Felrakom a ~et, tegnap nem volt időm...
Fel
supremo web hosting ...

Kakukkfű: kámforos illatú és aromás ízű. Majoránnával, rozmaringgal, babérlevéllel, szerecsendióval és zsályával együtt ízletes. Készíthető vele bab-, borsó-, burgonya-, parapdicsom-, hal-, káposztaleves; burgonyafőzelék, saláta, baromfi- és ~, töltött káposzta, vadas étel, hurka.

Pizza sonkával, gombával, ananásszal, kukoricával
3. Madártej
4. Bundáskenyér
5. Csirke brassói
6. Egy nagy-nagy pohár Sangria gyümölcsökkel
7. Banánnal töltött pulykamell, áfonya lekvárral
8. Egy jó kis ~
9. Hamburger sült krumplival
10. Csirkés cézársaláta ...

Kellemes aromája mellett gyógyhatásai miatt is érdemes nehezen emészthető leveseknél, bab, borsó, burgonya, paradicsom, káposzta elkészítésénél, burgonyafőzelékben, salátáknál, ~ek, vadas ételek, töltött káposzta, véres és májas hurka, kolbászáruk, vörösbor-mártás fűszerezésére használni.

1 dl vizet és 1 dl vörösbort öntöttem alá, majd óvatosan ráhelyeztem a ~et. Az egészet letakartam fóliával és 1 órán át pároltam a sütőben 170 fokon, majd levettem a fóliát és 200 fokon még 1 órán át sütöttem.

Gazda asszony háromhúsos levese
Grillezett marhahús gombával, kásával
Grillezett marhahús konyakos mártással
Kecskesajtos borjúsült ribizlivel
Majoránnás aprópecsenye
~ zsájás vajkrémmel
Sült borjúszelet laskagombával
Uborkás marhaérmék ...

Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval, borssal meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk, és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk, és meleg sütoben megsütjük. ~, csirkesült vagy sült hal mellé, ...

1,5 deci finom olajat (tökmagolajjal az igazi) 2 evőkanál fehérborecettel, fél citrom levével és 1 mokkáskanál mézzel összekeverünk, sózzuk, borsozzuk. 1 csokor metélőhagymát félbe vágva a zöldséggel együtt a mártásba forgatunk. Hideg ~ekhez kiváló, mégpedig úgy, ...

A főzés befejezése előtt egy pár perccel hozzákeverjük a meggyet. (Ha túl sok leve lenne, egy kis hideg vízben feloldott keményítővel besűríthetjük, vagy elfőzzük a levét.) Jól illik a vadakhoz, savanyúsülthöz, burgundi ~höz, sötét ragukhoz.

Néhány országban igen kedvelt húsfűszer: majoránnával, babérral, szerecsendióval, rozmaringgal, zsályával keverik.
Felhasználható nehezebben emészthető leveseknél: bab-, borsó-, burgonya-, paradicsom-, káposztalevesnél. Baromfi- és ~ekbe, májas ételekbe, töltött káposztába, vadasba, ...

sütjük, amikor megpirultak a hús- és májdarabok, lefödve kis lángon puhára pároljuk. A megsült húst és májat megszórjuk sóval, borssal, s előmelegített tálon a paprikával, metélőhagymával elrendezve a külön tálban felszolgált főtt rizzsel tálaljuk. Ugyanígy lehet elkészíteni jérce- vagy ~et ...

mandulaliszt (1) mandulás (1) mandulás kifli (1) mandulás mákos (1) mangalica (4) mannatural (1) marcipán (5) marcipánfigurák (1) marcipánkrémes mandulatorta (1) marcipánnyuszi (1) marcipános máklikőr (1) marcipános tojáslikőr (1) marha (9) marhagulyás (2) marhahús (3) marhahúscsíkok (1) ~ ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Paradicsom, Leves, Hagyma, Tojás, Saláta?

◄ Marharagú   Marhatokány ►
 
RSS Mobile