Kezdőlap (Marhapörkölt)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Marhapörkölt

Gasztronómia  Marhapecsenye  Marhapörkölt bográcsban

Marhapörkölt elkészítése:
Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra összevágott hagymát és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk és saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült, megpaprikázzuk és kevés vízzel felöntjük. Gyakran megkeverjük és időnként vízzel felöntve, tovább főzzük.


Marhapörkölt
A zsírban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, pirospaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a 3x3 cm-es kockákra vágott húst. Köménymaggal, zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük.

Marhapörkölt kuktában
Hozzávalók:
80dkg marhalábszár, zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom ...

Marhapörkölt sós vízben főtt krumplival
Kevés marhahúsos étel szerepel a receptek között. Szerencsére nálunk éppen az volt az ebéd így most egy kitűnő marhapörkölt receptet tudok megosztani az olvasóval.

Marhapörkölt
Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük. Addig sütjük a hagymás zsírban, amíg nyers vörös színét el nem vesztette.

~, fiatal bika A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát.

~ Herceg módra
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Herceg Feri
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék ...

~
Hozzávalók:
10 személyre: 4 kg növendék marhahús (a faggyú leszedve, a legjobb rész a lábszár): 2,5x2,5 cm-es kockákra vágva marhacsont (ízlés szerint) 0,7 kg vöröshagyma, apróra vágva, 5-6 gerezd fokhagyma, apróra vágva (úgyis szét fő) 2 kávéskanál köménymag (egész), 3,6 dkg só, ...

» Fő a ~
» Gyümölcstál (eper, meggy, banán, méz, szeder, áfonya, alma)
» Csokis tejberizs
» Hátsó sonka - húsvétra ideális!
» Sonka
» Húsvéti kolbász, sonka, tojás
» Húsvéti tojás + sonka
» Mézeskalács húsvétra ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Receptek marhából ~
~
Kategória: Receptek marhából ...

~
kicsit más fűszerekkel - mindig sikerül ;)
Hozzávalók ...

~ nokedlivel
Nemrég, hobbiszakács "emilezett" nekem, hogy tudnék-e küldeni neki valamilyen fotót, egy tányér ~ről, nokedlivel. Elkezdtem keresgélni a képeim között, és meglepődve láttam, hogy nincs ilyen fotóm.

~ mexikói módra
Mindjárt az elején elnézést kérek a képek minőségéért, de sajnos a napokban elromlott a fényképezőgépem. Úgy néz ki,hogy nem érdemes javíttatni sem, tehát muszáj lesz vennem egy újat...hogy mikor, az még a jövő zenéje. :(( ...

MARHAPÖRKÖLT
Finom omlós húsú marhafalatok.... hmmmm... igen ez a mi jó öreg ~ünk. Megoszlanak a vélemények, valaki azt mondja kell bele paradicsom és/vagy paprika, valaki szentül meg van győződve róla, hogy nem, semmiféleképpen sem kell bele.

~ - Baks
A bográcsot a zsírral kikenjük, a hús felét bele tesszük, rátesszük a vöröshagymát, sót, borsot, őrölt köménymagot, a fokhagymát, piros aranyat, ételízesítőt, és a marhahús másik felét rátesszük.

~ bográcsban
Hozzávalók:
60-dkg Marha labszar. 5-dkg zsir, 25-dkg voroshagyma, bors, so, 2 dkg
édesnemes paprika, 1 db közepes paradicsom, 2 db zöldpaprika,
öröltkömeny, 2 gerezd foghagyma, csípős paprika.

A ~ alapreceptje nagyjából mindenhol ugyanabból a pár összetevőből áll, azonban az ahány ház, annyi szokás elve mentén mindenki egy kicsit másképp készíti, találd meg te is a saját módszeredet! ...

Emil ~je bográcsban
Hozzávalók 6-8 főre Kb. 4 kg marhahús (egyharmad része felsál, kétharmad része lábszár), 1-1,5 kiló vöröshagyma, kb. 25 dkg sertészsír, 3-4 paradicsom és zöldpaprika, 2 dl száraz vörösbor, babérlevél, majoránna, kevés kakukkfű, édes és erős pirospaprika, só, bors ...

Burgundi ~ recept
Egy pörkölt recept a francia konyhából paprika nélkül.
Vörösboros ~ ...

Vörösboros ~ bográcsban
Hozzávalók 2 kg marhacombhoz:
3 paprika,
3 paradicsom,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
0,8 kg gomba,
4 dl vörösbor,
só,
bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfű, pirospaprika ...

Bográcsos ~
Középső fiam nagy ínyenc, szeret főzni is, úgyhogy kitalálta, hogy főzzünk bográcsos pörköltet hazajövetelük örömére. Hát beszereztük a hozzávalókat és nekiláttunk. Csak egy dolog van, amit nem szeretek a bográcsozásban, a füst, amivel jár.

Vörösboros ~ tarhonyával
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
25 dkg vöröshagyma
1 db TV paprika
1 db paradicsom
2 dl száraz vörösbor
10 dkg füstölt szalonna
ízlés szerint: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény ...

Vörösboros ~ krumplifánkkal
Nem csak édes, hanem sós változatban is készíthetünk fánkot, ami egy jó szaftos pörkölttel páratlanul finom.
Hozzávalók ...

Vörösboros ~
Nem készült nagy adag, mindössze 60 dkg marhalábszárat kockáztam fel.
2 közepes fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát apróra vágtam.

Stifado - görögök ~je
A stifado egy tipikusan görög étel, melyet egyszerűbben a görögök pörköltjének is neveznek Nem más ez, mint marhából készült paradicsomos, hagymás, pikánsan fűszerezett pörkölt.

Műanyag Tanszék konyhája: ~ Vegyész módra tápanyagtartalma 1 adagra
Energia: 748,0 kcal, Cukor: 4,6 g, Szénhidrát: 12,2 g, Fehérje: 68,9 g, Zsír: 46,4 g, Rost: 1,0 g, Kálcium: 34,1 mg, Magnézium: 15,5 mg, Nátrium: 238,0 mg, Vas: 0,5 mg
ď"ż ...

2012.07.28. 22:47 Címkék:marha, Marhalábszár pöri bográcsban, ~ recept, pörkölt recept, Részeges marhalábszár, Vörösboros ~ bográcsban, Vörösborosan bográcsban
További cikkek a szerzőtől
Kapcsolódó cikkek ...

Komótosan, cserépben főtt zöldséges bableves ~ alapon. Váncsa István melléklettel ...

Az Orbán napi ~nek sűrű szaftja van, tűzpiros, tűzforró, és nem zsíros. Enyhén csípős, roppanós puha a lábszár, és bársonyos ízharmóniát alkot a vörösborral. Körete lehet egy könnyed túró gombóc, burgonya metélt, házi tarhonya, sós burgonya és a friss ropogós kenyérsercli sem utolsó.

~
50-60 dkg marhahús, 2 tojásnyi zsír, 2 fej vöröshagyma, 1 kiskanál színes paprika, késhegynyi köménymag, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 1 nagyobb paradicsom, só. A húst kockákra vágjuk, megmossuk.

~ bográcsban
Hozzávalók:
2 kg marhalábszár, 4-5 db marhacsont, Kb. 1 kg hagyma, 3-4 dl olaj vagy zsír, 3-4 nagyobb paradicsom, 3-4 nagyobb paprika, só, 4 teáskanál pirospaprika, őrölt bors, csipet őrölt kömény, 1 dl száraz vörösbor.

~
1 kg lábszár, vagy nyaka, 5 dkg zsír, vagy olaj, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1
zöldpaprika, 1 paradicsom, só.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját ...

~
Picadinho
Hozzávalók: 90 dkg marha-fartő, 15 dkg baconszalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 nagyobb paradicsom, 1 db avokádó, 3 db apró chili paprika, ízlés szerint só és őrölt fehér bors, 1,2 dl víz ...

~
Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evőkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

~ bográcsban
Egyszerű ~ elkészítése bográcsban. Receptünk 8 főre szól, mivel bográcsban nagyobb mennyiséget érdemes főzni.
Kapros-túrós nokedli ...

Szürke~ házi tarhonyával
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 90 perc
nehézségi fok: normál
értékelés: ...

Gerslis ~ vörösborral bolondítva - készítette Németh József és Blaskó János mesterszakács
január 24, 2014 under -Marha, borjú recept, nehézségi fok: 3, több mint 1000 kcal, több mint 120 perc ...

~ 3.
Hozzávalók: 40-50 dkg lábszár, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika, 4 evőkanál olaj, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 cikk zeller, 1 dl száraz vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só.
A húst megmosom, leszárítom, és kis kockákra aprítom.

~
Hozzávalók:
1 kg marhacomb, 2 fej vöröshagyma, 2 szelet ujnyi vastag füstölt szalonna, 2 db zöldalma, száraz vörösbor, 1 db paradicsom, 1 paprika, 2 evőkanál zsiradék, só, bors, Vegeta, pirospaprika, víz, babérlevél ...

~
Hozzávalók (4-6 személyre): 1 kg marhalábszár, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 közepes nagyságú érett paradicsom vagy 2 evőkanál paradicsompüré, 1 zöldpaprika, só.

~öt, fűszeres lencsét meg lehet előző nap csinálni, az idő csak használ neki. Thai levesek sajátja, hogy kizárólag frissen készülnek, ezért ehhez csak a csirkét kell csíkokra vágni, és hermetikusan lezárva felhasználásig a hűtőben tartani.
Gulyásleves
Elkészítési idő: 15 - 20 perc ...

~ bográcsban - Mátyás módra
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

~ burgonyagombóccal
Írta: nagyi
Hozzávalók: 4 személyre: 50 deka marhalábszár, 1 kiló lisztes burgonya, 12 deka búzadara, 2 fej vöröshagyma, fél fej Lollo binco saláta, 5 deci tej, 1 deci száraz vörösbor, 1 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál olaj, 2 evökanál olivaolaj, ...

~
Hozzávalók: 60 dkg marhahús (lapocka, lábszár vagy a bélszín vége), 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír, 1 fej hagyma, édes-nemes paprika, só, paradicsom, paprika
Mézes lepény ...

A ~et ledaráljuk, majd jól elkeverjük az összetört burgonyával, és hozzáadjuk a tojást, a paradicsompürét. Ezután egy keveset hozzáadunk a pörkölt levéből, majd sóval, borssal és a felaprózott petrezselyemmel ízesítjük.

~ receptet pedig Fűszeres Eszternél láttam.
A sertéspörkölt szerintem nagyzsemű, deszkáról szaggatott nokedlivel a legfinomabb. A saláta vagy savanyúság pedig nem hiányozhat mellőle. Uborkasalátával, kovászos uborkával, káposztasalátával, csípős almapaprikával a legfinomabb szerintem.

400 g ~
250 g szárazbab
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
200 g füstölt hús (csülök, tarja, oldalas stb.)
petrezselyem ...

Gombás ~ Provence-i módra
Tésztamániásoknak: gombás-spenótos lasagne
Egyszerű ebéd: penne gombás szósszal
Recept: hátszínroló gombaraguval és krumplilángossal ...

Férjem ~öt kért (40 fokban???), pár perc múlva a felszolgáló hölgy sajnálkozva szólt, hogy még nem főtt meg, a szakács üzeni, hogy puhulnia kell. Sebaj, helyette jó lesz borjúpaprikás.

Maradék ~ kb45dkg,1 -1 szál fehér és sárgarépa,35dkg burgonya,zeller levél,babérlevél 1db, örölt bors,só,1,5 l viz,1 kiskanál örölt kömény,pici erőspaprika izlés szerint.Csipetkének: 1db tojás és annyi liszt amit felvesz a tojás,só.
Előkészületi idő: 20 perc
Főzési idő: 35 perc ...

Maradék ~ből főztem, Dorka lányom kérésére. Az a fajta leves, amit ugyan szeretek, de magamtól sosem jutna eszembe megfőzni.

Zöldséges ~ mustáros burgonyapürével
Grillezett sajtos zöldségek
Könyvek ...

A vörösboros ~ némileg szofisztikáltabb változata ez a francia parasztétel, amit klasszikusan cseréptálban, kemencében készítenek, és ahány ház, annyi szokás, ahány szakácskönyv, weboldal, annyi recept.

Vörösboros ~ burgonyafánkkal
Azt hiszem, egyik kedvenc eledelem...:) A pörkölthöz jobb köretet el sem tudok képzelni a könnyű, ízletes burgonyafánknál. A lábszár...
Vadas marha burgonyafánkkal ...

Nagyon finom ~et ettem a múlt században a kalocsai Dózsa György Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola gyakorló gazdaságában, köret nélkül, jó kenyérrel, kovászos uborkával. Ilyet főzött Csabi és Márti is, amikor mindketten elaludtak :-).

Vörösboros ~

Alapanyagok:
1 kg marhalábszár, 10 dkg füstölt szalonna, 4 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt kömény, őrölt pirospaprika, 2 paprika, 2 paradicsom, 2 dl száraz száraz vörösbor ...

Hagyományos ~
Hozzávalók 4 személyre: 6o -80 dkg marhahús /lábszár, lapocka/ 2 nagyfej vöröshagyma 2 -3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olaj, vagy 2 evőkanál zsír 1 db babérlevél 1 paradicsom 2 db paprika,.
Hagyományos rakott krumpli ...

A chilis bab, a ~, a csülök és a hasonló maszkulin fogások egy férfinak sem okozhatnak gondot, de mi a helyzet azokkal a rafinált kis sütikkel, amelyeket nem lehet úgy lenyelni, hogy az ember ne kenné be az arcát krémmel és ne lenne könyékig tejszínhabos?

A Pusztapörkölt a ~ egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept! Elkészítés 1A marhahúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól. 2A hagymákat megtisztítjuk, és...

Bográcsos szürke~ sós burgonyával
HOZZÁVALÓK:10 személynek:2 kg szürkemarhahús4 fej vöröshagyma20 dkg füstölt szalonnaolajőrölt...
...

(Az amerikai szakács később kimentette magát azzal hogy Ő Stroganoff-ot főzött és nem ~et!) Josiah nagyon elszánt szakembernek bizonyult, azt mondta hogy beszélgetünk az ételeiről, megmutat egy-pár dolgot, de nem mindent.

Bográcsban - ~
Bográcsgulyás
Bográcsos - gombapörkölt nyúlfülűből
Bográcsos - krumplileves
Bográcsos - körömpörkölt
Bográcsos - lebbencsleves 1.
Bográcsos - lebbencsleves 2.
Bográcsos - pásztortarhonya
Bogyó - oliva, zöld, görög módon
Bohnenbrei - (babcsuszpájz) ...

Mindennek az alapja egy finom ~, amibe kivételesen nem teszünk vörösbort, bár aki úgy érzi, hogy kihagyhatatlan ne sajnálja ki belőle. A lényeg, hogy nem hagyjuk bő lére, hanem lefőzzük róla a szaftot.

Ugyanúgy kell készíteni, mint a sertés, vagy ~et. Apróra vágtam két fej vöröshagymát, megdinszteltem, majd lehúzva a főzőlapról pirospaprikát kevertem hozzá. Visszatettem a tűzre és mikor újra sercegni kezdett a hagyma, hozzátettem a már előzetesen felkockázott krumplit.

A csirkepörköltben nem olyan kis kocka húsok vannak, mint a disznó- vagy ~ben; hanem csak egy kicsit daraboljuk fel a csirke részeit. Ha szeretitek, szárnyát is tehettek bele.
Ahogy én csinálom, az tulajdonképpen nem is igazi pörkölt, hanem inkább csak szaftos csirke.

A birkapörkölt hasonlóképpen készül, mint a ~, csak fokhagymával és borral ízesítik.
A birkatokány a marha- és sertéstokányhoz hasonlóan készül.
A birkagulyás ugyanúgy készül, mint a marhagulyás.

Dizájnmenza vörösboros ~jében szinte kiabáltak a zamatok, a hús omlósságát jól kiegészítette a masszív testalkatú, korianderköntösbe bújtatott kalácsgombóc, az édes-savanyú szilvaszósz pedig feltette az i-re a pontot. Egészen biztosan asztalra kerül nálunk is a közeljövőben.

Én is főztem már kuktában gulyáslevest,sőt ~et szoktam is sokszor.:)Lényegesen lerövid a főzési idő.

Hétvégi receptajánló!!! ~ bográcsban.
Itt a hétvége, szikrázóan süt a nap, így aztán az […]
Gizi receptjei
Mai vacsorám: mangalicatepertő paprikával, paradicsommal, hagymával
Mai vacsorám: mangalicatepertő paprikával, paradicsommal, hagymával […]
Hobbychef ...

meg egy jó vadas beütésű ~ sült polentával. Ja, és sütöttem egy pofonegyszerű körtetortát, ami rajtam kívül mindenkinek ízlett. Mindez kb. 20 főre készült, de végül nem voltunk annyian.
Krisztinka, köszönöm az isteni pogácsát, anyukám, neked pedig a gyerekrevigyázást! ...

A szokásos módon köménymaggal ízesített ~et készítünk. Mikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a jól átmosott savanyú káposztát. Személyenként 3 dl vízzel felengedjük. Együtt puhára pároljuk. Időnként kevés fehérbort öntünk alá. Tálalás előtt tejföllel átforraljuk.

Ez az alaprecept, ami elsősorban köretnek ajánlható, sültek, pörköltek mellé (~?). Ezt aztán ki-ki a saját ízlése szerint variálhat, ízesíthet, átalakíthat. Nekem a turbó változat, amikor a káposztát fűszerezve dinsztelem. Teszek bele sót, borsot, fokhagymát, babérlevelet, borsikafüvet.

Ízletes és gazdag leveséhez ~ maradék szaftját s valamennyi húsát használta. Külön felhívom a figyelmet, hogy a gulyáslevesbe bizony nemcsak petrezselymet, de paszternákot is főzött. Hmmm, részemről karéj kenyérrel, kovászos ugorkával kérem szépen, nagy tányérral.

Kicsit tovább mintha sertés vagy ~et készítenénk, mivel a csirke hamar megfő.
Ha kész beletesszük a megmosott húsokat.
Néhány percig nagy lángon főzzük, amíg kifehéredik.
Megsózzuk, pirospaprikát teszünk rá.
Felöntjük vízzel.
Majd fedő alatt, közepes lángon kb. 1 óra alatt készre pároljuk.

Néha teszek is ételbe....
Az egyik barátnőm élete első vörösboros ~jének a végére olyan szalonspicces lett, hogy a köret simán kenyér volt, mert azt már nem tudta megcsinálni.... Nem mondom meg, hogy miért!:))
VálaszTörlés
Holnapi vacsora kipipálva,köszi!:-)) ...

3. sor
2 üveg Coca-Cola, egy kis maradék tegnapról (tökfőzelék, ~), cukormentes jeges kávé, félig megreszelt citrom, sárgadinnye
4. sor
ásványvíz, 1 hatalmas dinnyének a hatalma fele (kedvencem, és már nagyon édes, legalábbis ez a példány) ...

Volt rántott sertés máj, rántott szelet, pacalpörkölt és ~. A köret petrezselymes burgonya és csalamádé. Minden alkalommal megtelt az ebédlő. Halk zene szólt, az asztalokon piros kockás asztalterítő díszelgett egy piros szegfű kíséretében. Szocreál stílus, és ez volt a védjegy.

Ma reggel arra gondoltam, hogy most a rizs mellett "~-feelingű Goody-foody"-val gazdagítom a töltött karalábékat. Hmmmm, nagyon finom lett. :-)
Hozzávalók: ...

Ez a recept nagyon hasonlít az Ír ~re, csak ezt belga sörből és nem Guinessből készítjük.
Tovább
Kung Pao csirke ...

Háromféle leves (póréhagyma, cékla, spenót), kacsapástétom, füstölt lazac pástétom, sörös ~ (beef & stout stew), cottage pie, konfitált kacsacomb, báránycsülök, csokoládé gateaux, vörösboros körte. Csak ajánlani tudom! ...

Én tarhonyával tálaltam, szerintem a nokedli nem való hozzá, sőt a ~ elleni vétek. A tarhonya mellett maximum csak krumplival tudom elképzelni. Bármilyen savanyúság jó hozzá.
Megjegyzés I.: ...

Húsos rántott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre: 8 db sás palacsinta, 30 dkg (maradék) sertés vagy ~, 2 evőkanál tejföl, 1 csomag petrezselyemzöld, a bundázáshoz 2 tojás, liszt, és zsemlemorzsa, a : süléshez olaj ...

Mi gyerekkorunkban csak savanyúsággal ettük, leginkább savanyúkáposztával, gazdagabb időkben ~tel, mégjobb időkben pedig vadassal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése ...

Május 1-jén pedig nagy kerti partit rendeztünk a hőségben, vörösboros ~tel (nagynénémnek köszönet érte!), lecsós-zöldséges gombaraguval és süteményekkel. Szerencsére sokan el tudtak jönni szeretteink közül. Talán ez volt a legnagyobb ajándék Apunak, aki alig tud kimozdulni.

Hiszen ez csak nem járja, hogy évente nagyjából négyszer ha megkívánom a marhahúst, abból egyszer lesz vörösboros ~ (na az megy), a többi meg megsülne így vagy úgy. Nem kiszáradna ám, hanem megsülne, ha nem cseszném el. De mindig elcseszem...

Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 5 dl tej, só. A töltelékhez: 40 dkg ~, 3 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.
Bővebben...
Rétesek ...

A bográcsban főzés elengedhetetlen kelléke az ún."pince party" vagy " gulyás party"-nak. Gulyás, pincepörkölt, jól fűszerezett ~ vörösborral, belefőzött burgonyával, halászlé, birkapörkölt satöbbi jellegzetesen olyan ételek, amelyeket szabadtűzön bográcsban főznek.

Tojásleves másképpen (házias ételek)
Bélszín Stroganoff módra (főételek)
Vörösboros ~ (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Zöldséges pörkölt (4), Vaddisznópörkölt (1), Szarvaspörkölt (0), Szárnyaspörkölt (2), Sertéspörkölt (6), Pacalpörkölt (0), Őzpörkölt (0), Nyúlpörkölt (0), ~ (3), Halpörkölt (0), Gombapörkölt (3), Egyéb (3), Csirkepörkölt (2), Borjúpörkölt (1), Birkapörkölt (2)
Leves Receptek ...

Feltét:
pizzaszósz,
kész darált, pörköltként elkészített marhahús, (felhazsnálhatjuk az előző főzésből megmaradt ~et is),
mozzarella sajt,
zöldpaprika,
pizzafűszer,
tetejére reszelt sajt.

Egy igazi különlegesség! Nagyon finom meggyleves, próbáld ki te is! Ha a sangriát szereted, ez is nagy kedvenced lesz. Természetesen alkohol a kész levesben nincs, mint ahogy a vörösboros ~től sem lehet berúgni. :) Az alkohol főzéskor kifő belőle.
Elkészítés
1 ...

Többnyire csak úgy, magában, fokhagymás vajjal összeforgatva esszük, és sok-sok juhsajttal a tetején, de nana univerzális paradicsomszószával is isteni finom, vagy ne adj' isten, vörösboros ~ mellé, köretnek.
És nem egészen fél óra alatt készül el.

Húsétel
Marokkói paradicsomos húsgombóc
Savanyú káposzta főzelék füstölt sajttal, hurkával és kolbásszal
Vadas-őz pörkölt
Marokkói illatos ~ ...

A felhasználása nagyon változatos: bizonyos ételekbe (céklasaláta, körözött) csak beleszórjuk, másokba (kelkáposzta-főzelék, ürühús) belefőzzük, a köménymaglevesnél a rántásba tesszük és együtt forraljuk, míg a bográcsgulyásnál vagy a ~nél fokhagymával együtt ízesítjük, ...

Telt, gazdag zamatú, érett bor. Nem túl bonyolult, de nem is akar az lenni. Az évjárat hiányosságai ellenére Konyáriéknak sikerült egy igazán tartalmas, de könnyű vörösbort készíteniük. Kacsa, liba, vagy egy könnyebbre hangolt ~ mellett is nagy élmény tud lenni.

csak mérsékelten alkalmas élelmiszerekkel - palacsintával, rántott hússal és hot doggal oldottuk meg. Szerencsére akadt a menüben házi készítésű lángos, házi készítésű baracklekvárba tunkolva (Eszter nagymamája által előállítva) és egészen jó pizza (a füredi Bazsalikomban) és ~ (a füredi ...

Pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a húst, puhára pároljuk kb. 35 perc alatt. Ha a hús zsírjáig lesül, hozzáöntünk 1-2 dl vizet, de vigyázzunk, a húst ne lepje el a víz. Hasonlóan készül a sertés-, valamint a ~ is.

Szokásos ünnepi menü - anyunak és férjének is ezen a hétvégén volt a születésnapja-: húsleves tyúkból és gyömgytyúkból, meggyszósz a leveshúshoz, ~ nokedlivel és libasült párolt zöldségekkel és rizzsel, meg persze tejfölös uborkasaláta.

Miután a tarhonyát kiemeltük a sütőből, pecsenyevillával fölkeverjük. A tarhonya készíthető vöröshagyma és fűszerpaprika nélkül is. A tarhonyát lefedve vízfürdőben tartjuk melegen tálalásig. A tarhonyát forrón, előmelegített tálra halmozzuk. ~höz adjuk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Pörkölt, Zöldség, Csirke, Hagyma, Saláta?

◄ Marhapecsenye   Marhapörkölt bográcsban ►
 
RSS Mobile