Kezdőlap (Mángold)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mángold

Gasztronómia  Mandulatorta  Mángoldfőzelék

Mángoldkrémleves
Hiszünk a krémlevesekben, hiszünk a mángoldban, amely üstökösként robbant be a már-már megszokottá vált étrendünk vastag falai közé. A piacon van egy kedvenc zöldségesünk, pontosabban fűszeresünk, aki otthon termeszti a különféle fűszereket, levélzöldségeket.


Mángold fözelék gorgonzolával
Legújabb kedvencem a mángold. Készítettem már töltve is, fetakrémmel kencének, köretnek. Finom levest is lehet belőle készíteni, akárcsak a salátából. Continue reading »
Töltött mángold ...

Mángoldfőzelék
0/5
Mángoldot szerencsére már egyre több helyen kaphatunk, ennek ellenére sokan mégsem tudják, mihez kezdjenek vele. Főzhetünk belőle krémlevest, tölthetjük úgy, mint a káposztát, vagy akár a spenóthoz és a sóskához hasonlóan főzeléket is készíthetünk belőle.

Mángold
K.M.
Levélnyeleit a spárgához, leveleit a spenóthoz hasonlóan fogyaszthatjuk.

Mángold főzelék,tükörtojással
60 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 4 fő részére ...

Mángold
Dalmát zöldturmix
Valójában ennek a receptnek csak annyi köze van Dalmáciához, hogy a trogiri piac választéka ihletett meg rá. Szokásomhoz híven minden szeptemberben eltöltök pár napot Dalmáciában.

Mángoldos tésztarolád
Hozzávalók:
4 személyre:
500 g mélyhűtött leveles tészta, 800 g mángold, 1/2 szál póráhagyma, 175 g feta sajt, 125 g vaj, 6 evőkanál olívaolaj, 100 g aprított dió, 2 tojás, 1 teáskanál rózsapaprika, só, bors, 5 evőkanál tej, 1 tojássárgája ...

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk és az olajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük a rozslisztet, majd a szójatejjel - vagy a hagyományos tejjel - felengedve jól összekeverjük. A mángoldot megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, és 10-15 percig főni hagyjuk ebben a lében.

Mángoldtorta
Hozzávalók: 250 g leveles tészta, 30 dkg tisztított mángold, 5 szelet bacon, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, szerecsendió, só, bors
A bacont apró kockákra vágom, serpenyőben megpirítom, majd a laskákra szeletelt mángoldot rádobom és megfonnyasztom.

Mángoldos quiche
Azt mondják, a mángold olyan, mint a spenót. Olyan, csak finomabb, kevesebb vele a macera, s kevesebb helyen lehet kapni.
Kétféle mángoldod vettem a piacon: egy világoszöldet meg egy sötétzöldet. Az előbbiből főzelék lett, a másodikból quiche. [Ejtsd: kis] ...

Mángoldos krumplileves buggyantott tojással
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 fej friss fokhagyma, 3-4 sárgarépa, 60 dkg újkrumpli, 3 dkg rizs, 5-6 nagy mángoldlevél, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, olaj, almaecet, 10-12 tojás.

MÁNGOLD ÉS CÉKLALEVÉL SALÁTA 2 fő részére
1 csokor (10-15 levél) mángold
1 csokor (5-6 db) leveles cékla ...

Mángoldos-túrós tészta


A lehető legegyszerűbb ételek egyike a túrós tészta, amit szinte mindenki szeret, - még ha nem is lehet szépen fotózni :) - és igazi hungarikum. Van aki magában, van aki szalonnával és van aki porcukorral eszi. És persze még ezeken kívül is van számtalan változata.

Mángoldos gnocchi
Ebben a hideg időszakban sem kell búcsút intenünk a színes ételeknek, hiszen a téli zöldségek között is találunk színpompásakat. Elég, ha csak a lilakáposztára, sárgarépára, céklára vagy a kelbimbó élénk zöld színére gondolunk, a különböző cikóriafajtákról nem is szólva.

Mángoldos csicseriborsó
Csicseriborsó mindig legyen otthon, én csak azt mondom. A konzerv változat a hirtelen ötletek megvalósításában segít. A száraz szemek felhasználása esetén előre kell gondolkodni, viszont olcsóbb - nagyobb mennyiségek esetén érdemes ezt használni.

Mángold citrommal, fokhagymával
Sokan közületek hallották a híres zen mondást: "fát vágni, vizet hordani". A zen csodálatos, nem magyarázza a dolgokat. A zen élet, mondják: "fát vágni és vizet hordani". Nem meglepő, hogy számos ember 20 éve tanulmányozza és nem tudja megfejteni a lényegét.

Mángoldos pite
Szépséges mángoldot kaptam egyik kedves kolléganőmtől, s nem sokat teketóriáztam vele, még aznap bevégezte nálunk :-)
Emlékeztem Ami mángoldos pitéjére, azt vettem alapul, de módosítottam rajta imitt-amott, többek között került bele némi kolbász is...

Mángold
Indoklatlanul kevéssé ismert zöld leveles zöldség. Szerintem gyönyörű, ellentétben mondjuk egy citromos rizotto-val, a mi növényünk irtó fotogén, és mindenféle kellék nélkül sztár. A növényről kicsit bővebben itt olvashatunk, vitamin, és ásványianyagtartalmát pedig eme oldal részletezi.

Mángoldfőzelék
Ugyanúgy készül, mint a Parajfőzelék. A kb. 1,8 kilogrammnyi bordás mángoldot oly módon dolgozzuk fel, hogy mosás után a levelét tépkedjük le a száráról, illetve a vastag főérről.

Gőz és mángoldtekercs
Jól látják, érzik, gondolják, tovább is van, mondom még. Konkrétabban, a kiskertben még mindig jól bírja magát és növekszik töretlenül a mángold, annak ellenére is, hogy a körülmények egy kicsit nehezebbé váltak.

Mángold...imádjuk! Egy hónapja a Zágrábi nagybani piac már tele volt vele:-)
Flat Cat írta...
Azért ez a hal sem lehetett rossz, teljesen meg tudom érteni az elfajulást! :) ...

A mángoldlevelekből távolítsuk el a nagyobb, keményebb levélereket, majd vágjuk apróra. Kevés olívaolajon süssük üvegesre az apróra vágott salottát és fokhagymát. Adjuk hozzá a fehérbort és a mángoldot, majd alkalmankénti kavarás mellett hagyjuk összeesni.

A mángoldot csíkokra vágom, a paradicsomot szeletelem, ill.kockára , a paprikákat karikára vágom.

A mángold dicsérete
A jól ismert konyhakerti növények közül legközelebbi rokona: a cékla. Nagy, fodros leveleinek íze azonban leginkább a spenótéhoz hasonlít, bár annál markánsabb - tehát mindent pontosan úgy készíthetünk belőle, ahogyan a spenótból; a fűszerezése is lehet ugyanolyan.

A mángoldleveleket megmossuk, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.
A beáztatott babot a megtisztított sárgarépával, a fokhagymával, a babérlevéllel, és egy kevés sóval ill. borssal puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük.

Rukkola-mángold saláta
A minap a Culinaris-ban jártam, ahova egyre ritkábban megyek, mert annyira irreálisnak tartom az árait. Van egy-két apróság, amiért érdemes odalátogatni, mert máshol nem kapható vagy nem olyan minőségben. Pl. ha igazán jó avokádót szeretnék, akkor ott mindig kapok.

Paraj és mángold
Hány személyre:
» paraj vagy mángold
» 1/2 l péphez 1 ek. zsír
» nátrium benzoát ...

Távolítsuk el a mángoldlevelekről a szárat, vágjuk 2 cm-es darabokra. A maradék vajat olvasszuk fel a serpenyőben, pirítsuk meg benne a mogyoróhagymát és a mángold szárának darabjait. Vágjuk ki a mángold levelekből a középső eret, és dobjuk el.

Fokhagymás csicseriborsó friss mángolddal recept
Értem én a kérdést: honnan szerezzünk friss mángoldot? Hát telepítsünk a kertünkbe. Legnagyobb előnye, hogy nem igényel különösebb gondozást, és ha már egyszer elültettük, életünk végig nő nekünk.

Pakora spenótból vagy mángoldból
Szóljon hozzá most!
Spenótból remek pakorát (bundázott zöldséget) lehet készíteni. Nagyon gyors, finom és látványos csemege. Tökéletes vendégváró, vagy ízletes vacsora. Készíthetünk hozzá petrezselymes újkrumplit, esetleg krumplipürét, vagy valamilyen mártást.

A mángoldot megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, és 10-15 percig főni hagyjuk ebben a lében. Fűszerekkel ízesítjük. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis sojut is. Ugyanezt a levest spenótból is elkészíthetjük, akkor a főzési idő valamivel rövidebb.

Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt sárgarépát, a szárától megfosztott mángoldot, a vékonyra szeletelt paradicsomot és a sót. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Megszórjuk a borssal, a pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük.

MÁNGOLD A cukorrépa rokona, de nem a gyökerét használjuk. A növény fő értéke vaskos levélnyele, de a zöld levelei is fogyaszthatók.

Mángoldleves krémesen
Egy kissé hanyagolt zöldséget mutatnék be, amit pedig könnyen termeszthető (volna) a hazai klimatikus viszonyok között is, azonban elvétve lehet találkozni vele. Ez pedig a mángold. A mángold rendszertanilag a cékla legközelebbi rokona, pedig íze leginkább a spenótéra hajaz.

MÁNGOLD FŐZELÉK

ILONA RECEPTJE

Hozzávalók:
50 dkg mángold, 3-4 dl tej vagy tejszín, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj vagy olaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió.

mángold
A disznóparéjfélék családjába tartozó a konyhazöldség, legközelebbi rokona a cékla. Nevezik 'leveles répának' is. Az íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel.

Mángoldos cukkíni leves kókusztejjel és zöld curry-vel
A legjobb leves, amit az utóbbi időben készítettem! Kellően fűszeres, csípős, és igen, ebben is van mángold. Lesz is egy darabig sokmindenben, amit készítek, mert a kert ontja a zsenge mángold leveleket és nagyon szeretjük. Mind a négyen.

Mángoldos medvehagymás rigatoni füstölt lazaccal fehér borral
Sült hering gombával spárgával póréhagymával
Saláta paradicsomos sprotnival tojással ruccolás bruschettával ...

Mángoldos lepény
Gombás lepény karamellizált lilahagymával
Háromsajtos-spárgás lepény ...

Mángoldba tekert gorgonzolapástétom pácolt tavaszi gombás kerti salátán tálalva
Marinált gombafej cukorborsóval rakva, kenyérkarikában
Olívakrémes bagettszeletek madársalátán és cikórialeveleken tálalva ...

Mángold helyett nagyon jó a spenót! Mi már azzal is készítettük. A sóska intenzív ízű, szóval azzal nem merném. :) A spenót viszont ugyanolyan jó. Ha a banán túl érett és nagyon édes, akkor néha szoktunk belecsepegtetni egy kevés citromlevet is.

A mángoldot megmossuk, jól lecsepegtetjük, a lágyabb levélrészt a vastagabb szárról lehúzzuk (mintha spenótot vagy sóskát tisztítanánk), levelét ujjnyi vastag csíkokra, a szárát félujjnyi darabokra vágjuk.

a mángoldos-tengeri gyümölcsös feltéthez:
kb. 175 g friss vagy fagyasztott tonhalfilé (vagy tonhalkonzerv saját levében)
kb. 150 g garnélarák
1/2 üveg házi paradicsomszósz vagy hámozott paradicsomkonzerv (cukormentes)
250 g friss mángold, levelei összetépkedve ...

A mángoldot megtisztítom, ha szükséges (az enyém nagyon zsenge volt, tehát nem kellett) a szárakról lehúzom a szálakat (mint a zöldbabnál vagy a rebarbaránál szokás), a szárakat 3-4 centi darabokra vágom. A hagymát negyedkarikákra aprítom, rádobom a felforrósított olajra és félig üvegesre sütöm.

A mángoldot mosd meg, majd vágd hosszú csíkokra. Mehet a forró vízbe, amíg meg nem puhul. Amikor megfőtt, leszűröd, majd átfuttatod az olívaolajon, amiben előzőleg picit megpirítottad a fokhagymát. Tálba szedet, sózod, meglocsolod citromlével, és tálalhatod is.

Paraj és mángold recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A parajt vagy mángoldot sóval ízesített vízben 10 percig főzzük, majd kicsit leszárítjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a zsírt, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Üvegekbe merjük...

Paraj és mángold
................
A megtisztított, megmosott parajt (mángoldot) sós vízben 10 percig
forraljuk, leszűrjük és jól lecsepegtetve elturmixoljuk vagy
húsdarálón megdaráljuk. A pépet zsírral (fél literre egy evőkanált
számítva) állandóan keverve jól besűrítjük, üvegekbe töltjük, a ...

Tejszínes mángold
Currys karfiolfőzelék
Nápolyi töltött paradicsom
Tejszínes mángoldfőzelék zöldcsütörtökre
Krémsajtos burgonyafőzelék ...

Megjegyzem, mángoldból is főzhetsz "spenótot", de azt erősebben kell fűszerezni. Több fokhagyma és több só is kell hozzá. Ez is nagyon finom! ...

" Lencse- és mángoldleves (6 adag)
Egy nagy edénybe tegyük fel a lencsét a csirkehúslével, valamint 1 liter vízzel forrni, majd lassú tűzön, fedő alatt 1 órán át főzzük. A mángold szárát távolítsuk el, a leveleit aprítsuk fel.A ...
" Leves borsóval és csülökkel (2 adag) ...

Fodros kel, mángold
Ezek és a többi sötét színű leveles zöldség egyaránt tartalmaz luteint, mely megvédi a szemet a retina-degeneráció és a szürkehályog ellen. A fodros kel karotinban, C- és E-vitaminban, folsavban, valamint az erős csontokhoz szükséges kalciumban és magnéziumban is gazdag.

Körítése: párolt mángold, csillagtök, zöldbab, karfiol, mellé uborkasaláta, csillagtöksaláta, leveles saláták.

Nyári jolly joker
Mángold az ismeretlen ismerős
Sonkás mángoldszár
Sörrel, sörhöz ...

Roll, nem, nem, a mángoldnak (chard, Beta vulgaris) szép selymes levele van mint például a rokonának a céklának, ezé (Brassica oleracea) fodros, sötét.
Hoffmann Erika said...
Jol nez ki, szep zold! ...

Ha a sóskát vagy a spenótot, illetve a mángoldlevelet nem tudjuk a vásárlás napján feldolgozni, akkor spricceljük be hideg vízzel, vagy mossuk meg egyszer és egy zománcozott tálban lefedve helyezzük az éléskamra kövezetére.

Mángoldos sárgarépa
Uborka darált húsos mártásban
Zöldséges haltál
Narancsos sárgarépa búzadarával
Zöldséges palacsinta
Olasz spenóttorta
Spárgás-sonkás palacsinta
Rizsgombóc tarka salátával
Karibi rizs mangóval
Gnocchi sült articsókalevéllel
Spárga sonkával és articsókás öntettel ...

A kertbe március végén kísérletképpen magról ültettem mángoldot, sok reményt nem fűztem hozzá, de a 3-4 nap alatt kikelő erőtlen kis hajtások kibírták az özönvízszerű esőzéseket, a sárlavinaszerűen befolyó vizet, és most alig győzőm szedni a leveleket.

Ha nem sikerül beszereznünk cikóriasalátát, használjanak mángoldleveleket. A joghurt vagy a tejföl tökéletes köretként fog szolgálni.

Pedig nagyon sok finom zöld növényünk van, elég a salátafélékre, a mángoldra vagy a zöldfűszerekre gondolni.
Én a paradicsommal voltam így.

A mángold leveleket leforrázzuk, lecsepegtetjük. A maradék brandy-s sáfrányt a forma aljára öntjük. Egész kaporleveleket teszünk bele.A palacsintatésztával kibéleljük a formát, úgy hogy a tészta egyharmada kilógjon a formábólBenedvesítjük, megszórjuk zselatinporral.

A póréhagymát, uborkát és a mángoldot megtisztítjuk, valamennyit vágjuk gyufaszál vastagságú csíkokra. A csírát hideg vízzel leöblítjük. A fokhagymát vékonyra vágjuk, és erős tűzön a zöldségekkel együtt az olajon kissé megpirítjuk.

30 dkg mángold
őrölt szerecsendió
tengeri só
bors
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk és az olajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük a rozslisztet, majd a szójatejjel felengedve jól összekeverjük.

Túró, gyermekláncfű, tyúkhúr, mángold, édesköménylevél.
Az alap salátaöntet bármely hidegen sajtolt olaj (2/3), lehetőleg frissen facsart, ...

Általában salátafélék, spenót, sóska, mángold szolgáltatják a zöld alapot. Ehhez turmixolhatunk banánt, almát, körtét, bármilyen lédús gyümölcsöt, mérsékelten bánva a citrusfélékkel (citrom, narancs, grapefruit és társai), barackot, de dúsíthatjuk italunkat csírákkal, magokkal is.

Azt hittem, hogy azért mátika, mert mángoldból van. Mondjuk, azt nem tudom, hogy ezt hogy hoztam össze...
Mángold, mátika. Nem is hasonlít..
Nah, megyek, keresek valahol egy bögre kávét...
Edit írta... ...

Ha ezekkel meg vagyunk akkor a karajszeletekre rátesszük a mángoldot, a juhsajtot és a szalonnába göngyöljük. Így tepsibe tesszük és 10 percig 190 fokon sütjük.
Köret:
A kenyér belsejét összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, snidlinget, tojást, sót, borsot.

Kalamári paradicsom szósszal, ízesített rák szósszal, mángolddal, vizitormával és zöld fűszerekkel
Tőkehal csicsókával, retekkel, tej mousse-val és zöld fűszerekkel
Kacsamáj, burgonya püré, birsalma ecettel és piemonti mogyoróval ízesítve, rukkolavirággal ...

Egy helyi kaja szerű a tengeri pisztráng rostson blitvával, ami mángold párolva. Ez elég egyszerű. Súlyosbítja a helyzetet, hogy sok helyen turista lehúzásra törekednek, ezt ipari szinten valósítják meg. Szóval nem egy gasztronómiai élmény, másért szeretem.

Kapcsolódó receptek (liszt, vaj, alma, mángold, cukor, fenyőmag összetevők alapján)
Mángoldos pite
Édes omlós tészta ...

Báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával
100 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Sárgarépa főzelék grillezett pulykamellel
Borsópörkölt
Cukkíni ropogós
Hummusz és baba ganoush
Panírozott hagymakarikák
Mediterrán quinoa saláta
Paradicsomos-padlizsános bulgur
Karalábéfőzelék
Spárgás rizottó
Mángold krokett
Okra ropogós kukoricabundában
Mángoldos lepény ...

Gusztusos!
Ma én is próbálkoztam - mángold, paradicsom, mozzarella...
Némi tökmagolajjal, finom lett.
Szépen fényképezted! ...

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 1 db karalábé, 1 db cukkini, 2 szál sárgarépa, 1,5 dl tejszín, 10 dkg spenótlevél, vagy mángold, darált bors, 1 teáskanál étkezési keményítő, só, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál parmezán sajt, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj.

Hozzávalók:
1 db padlizsán, 15 dkg zöldbab, 15 dkg káposzta, 10 dkg karfiol, 1 db csillagtök, 1-1 db fehér és sárgarépa, 10 dkg mángoldlevél, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 db paprika, 4 db paradicsom, 5 dkg zsír, 20 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szafaládé, 1 pohár tejföl, só, 15 dkg rizs ...

A nyár slágere: Grillezett kalamári hozzávalók 40 dkg kalamári borsvaj- 5dkg köretnek- mángold ( párolva) és burgonya Kontaktgrillünket bekenjük vajjal, majd az elősózott és borsozott.
Load more posts
Keresés ...

káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold, valamint legfeljebb heti egy alkalommal spenót vagy sóska ...

néhány spenót vagy mángoldlevél vékony csíkokra vágva
1/4 fej káposzta vékony szeletekre, vagy kis falatokra vágva,
2 cukkini kockára vágva vagy felszeletelve,
egy kis friss rozmaring, majoránna vagy oregánó (tetszőleges),
400 g főtt, leszűrt fehérbab, például cannellini ...

Beta vulgaris L. var. vulgaris
Mángold
Beta vulgaris L. var. conditiva Alef.
Cékla ...

Ez egy férfiasabb recept, én inkább zöldségesen szeretem, például spenóttal és juhtúróval. A spenót mángolddal, brokkolival bártan helyettesíthető.
Spenótos-juhtúrós töltelék
30 dkg leveles spenót ...

A spenótos puliszkához:
10 dkg kukoricadara, 1/2 l víz, 20 dkg spenót (vagy mángold), 20 dkg ementáli sajt, só, olívaolaj a sütéshez ...

A leveles kel leveleket alaposan megmosva a már fővő levebe dobom az utolsó tíz percben. Ha a kale nehezen beszerezhető, használhatunk helyette mángoldot, kelkáposzta leveleket, galléros káposzta vagy hagyományos káposzta leveleket, friss vagy mirelit spenótot.
5 ...

A malfatti, szó szerint "rosszul sikerült", mivel kézzel formázott, nem éppen szabályos alakú, eredetileg spenótból vagy mángoldból és ricottából készült pillekönnyű gombóc. Tálalják zsályás vajjal, könnyű paradicsomszósszal.

Megörültünk, hogy a hal és a párolt mángold mellé még friss salátát is kapunk. Az én halaim sajnos nem sikerültek túl jól, mert mindegyik kicsit keserű volt, (ami abból adódhat, hogy pucolás közben kiszúrták a hal epe hólyagját) és nem volt rendesen átsütve. Nem is esett túl jól, akárcsak a számla.

Akkor túl sok időre kellene lepasszolnom a gyerekeket, és azt rosszul viselnék, főleg a kicsi... Igyekszem azért megcsinálni, mindjárt megyek is fel a veteményesbe mángoldot szedni, körülnézek cukkini-fronton is:)
Törlés
Válasz ...

(Nem is tudom, miben volt ez a lekváros csirke?)
Imádom a kecskesajtot! Most lesznek fogásaim kecskesajttal, szendvicseket csináltam/csinálok most egy sorozathoz:-)
Nagyon jól hangzik, a mángoldos-kecskesajtos rakottas, remélem részletesen beszámolsz! ...

A zöldségmosás a kocsmában és az idő közben kinyitott kultúrházban folyt, mi pedig gőzerővel nekiláttunk a pucolásnak-darabolásnak. A hulladékra is volt rögtön jelentkező: egy helyes lány, akitől a mángoldot meg a zöldbabot vettem, hazavitte a csirkéknek.

A mángoldot leveleire szedjük, sós vízben leforrázzuk, kihűtjük. A leveleket egymásra rakva folpackban szorosan feltekerjük, hogy henger alakú legyen. Tálalás előtt nagyobb darabokra vágjuk, vajjal meglocsolva sütőben megmelegítjük.
A narancs héját vékonyan lepucoljuk, vékony csíkokra vágjuk.

Hozzáteszem, nekem is nehéz elfogadni a totális hústalanság állapotát, húsevő voltam, vagyok, hogy maradok-e, az a jövő titka. Nehezen tudom például magam elé képzelni, ahogy egy útépítő munkást mángoldos fehérrépa golyókkal és zellerpástétommal indít útjára reggel szerető hitvese.

Teljesen beérett állapotában, hűvös, sötét, párás helyen hónapokig eltartható.Használják nyersen lereszelve az ételek saláták díszítésére, főzve salátának, de bébiételt is készítenek belőle. Másképp vörösrépának is hívják.Alfaja, vagy termesztett változata a spenótra emlékeztető mángold.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Saláta, Paradicsom, Zöldség, Citrom?

◄ Mandulatorta   Mángoldfőzelék ►
 
RSS Mobile