Kezdőlap (Málnaszörp)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Málnaszörp


 

Málnaszörp

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta

Málnaszörp
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Málnaszörp alapanyagként.
Egzotikus gyümölcsrizs ...


recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

1 liter tej, ízlés szerint cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag málnaízű pudingpor 2 evőkanál málnaszörp szőlő, eper vagy bármilyen gyümölcs A tejet elfelezzük.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Italok Szörpök

Kategória: Szörpök ...

Nyers málnaszörp
Hozzávalók:
1kg málna, 6dl víz, 1 mokkáskanál szalicil, 1 csapott kiskanál borkősav, kristálycukor ...

hidegen

2 kg málna, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsava vagy borkősav.
A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük.

Málnaszörp egyszerűbben
2 kg málna, 1,5 liter víz, 1 evőkanál citromsav, 1 teáskanál szalicil és minden liter léhez 80-90 dkg cukor.

nélkül?
A mennyire fontos alkotórésze a kúrának? Ha csak az ízhatás miatt kell bele, akkor kihagynám esetleg.

Málnaszörp
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

pel és porfestékkel színezem.
Habzsákba töltöm, és sütőpapiros sütőlapra karika formákat nyomok belőle.
Nem forró, hanem langyos sütőben megszárítom.

Málnaszörp recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Mossuk meg az érett málnát, amjd törjük meg és hagyjuk állni néhány napot. Nmikor már nem habzik és tisztul a lé, akkor átszűrjük és megmérjük. Minden kilóhoz adunk 75 dkg cukrot és egy lite...

6
Fogyasszon az év bármely szakában zamatos gyümölcsökből készült vitaminbombákat!
Málnalekvár5 ...

Málnaszörp - cukor nélkül
A málnát pépesítjük, majd kinyomjuk a levét. 10-12 órát ülepítjük, majd lassan lemerjük a tetejét. Ü...
Teasütemény ...

ALMALEVES PEL
Hozzávalók: 4 nagy alma, 1 dl , 4 babapiskóta, só, cukor, 2 citromkarika ...

1 dl eper/málnaszörp
3 tk zselatin por (kék zacsis, horváth rozis)
A tejszínt kemény habbá verem, közben a málna szörpöt egy kis vízzel felmelegítem, és feloldom benne a zselatint, majd folyamatosan keverve felfőzöm.

angolnára, re, almalére....ééééés azt hiszem, ez az elkövetkező két-három évre éppen elég lesz. :-) ...

Rizsfelfújt málnaszörppel
Rizsfelfújt másképpen Tante Fanny tésztából
Rózsafánk ...

Tipp:Tálaljuk pel!
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4,3 dkg kakaópor (nem instant!)
2 evőkanál sütőpor
½ teáskanál só
Âź teáskanál szódabikarbóna
2,4 dl szoba-hőmérsékletű tej
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj ...

30 dkg málna
0,5 dl málnaszörp
1 ek porcukor
A panírozáshoz, sütéshez: ...

A népi gyógyászatban leveleit teának készítik, elsősorban ér és pórusösszehúzó, antibakterializáló hatása miatt.
A legtöbb háziasszony és a málnalekvár formában őrzi meg a málnaaromát a hideg hónapokra.

Ki ne szeretné a málnaszörppel leöntött rizskochot, vagy rizs felfújtat. ...
Tökéletes reggeli 300 kalóriából
A reggelinek a nap legfontosabb részének kellene lenni, mármint étkezés ...

2. Nosztalgikus
Próbáld ki a klasszikus receptet, mindenféle tartósítószer nélkül! A lényeg, hogy tényleg légmentesen zárd le az üvegeket.
Hozzávalók:
2 kg málna, 1,5 dl víz, kb. kb. 1,5 kg cukor ...

'Öngyilkosjelöltek málnaszörpöt szopnak! Szalmaszálat hozzá, szalmaszálat! Az utolsó szalmaszálat!' /Kosztolányi Dezső/ ...

a hideg tejberizzsel és a
tojásfehérje felvert habjával.
4) A formát kivajazzuk, és porcukorral
meghintjük, beletöltjük a felfújtat és sütőben,
vízgőzben megsütjük.
5) A formából kiborítva fémtálon (tálpapírra) tálaljuk.
6) Meleg öt adunk ...

Puncsgolyók: egy csomag babapiskóta (vagy 250 g piskótamorzsalék), 10 dkg cukor, 5 evőkanál rum, 5 dkg mazsola, 4 evőkanál málnaszörp, 3 evőkanál puha vaj, 1 evőkanál holland kakaó, 5 dkg darált dió, reszelt csokoládé a bevonathoz.

Készítettek befőttet például sárgadinnye, görögdinnye héjából, hámozott dióból, zöld mandulából, somból, berkenyéből, áfonyából, galagonyából, almából, borbolyából, főztek lekvárt rózsából és répából, eltettek ecetes gombát, ecetes öt és ...

Hozzávalók: félujjnyi vastagságú piskótakarika, 2 dl joghurt, 4 dl tej, 1 evőkanál zselatinpor, fél dl málnaszörp (vagy egyéb piros színű szörp), 1 zacskó vaníliás pudingpor, ízlés szerint kevés cukor, csipetnyi só.

100 ml
2 ek porcukor
500 gr bogyós gyümölcs (málna, szeder, eper)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2.

2 evőkanál málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük.

öt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a
zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon
addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A
joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd
hozzákeverjük a pudingot is.

A kétharmadát félretesszük, a maradékot a málnaszörppel meg a rummal ízesítjük. Az egyik piskótatortát lapjában elfelezzük. A barackízt a cukorral kevergetve felforraljuk.

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál olaj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, ...

A sok helyen egekig magasztalt házi szörpről még szó sem esett: málnaszörp turmixolt friss málnából, sűrűn, de csak annyira, hogy még mindig könnyen fogyasztható legyen szívószállal is.

Lásd még: Lásd még: Málna, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta

 
RSS Mobile