Kezdőlap (Málnaszörp)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Málnaszörp


 

Málnaszörp

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta
2014.04.19

Málnaszörp
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Málnaszörp alapanyagként.
Egzotikus gyümölcsrizs ...


Málnaszörp recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

1 liter tej, ízlés szerint cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag málnaízű pudingpor 2 evőkanál málnaszörp szőlő, eper vagy bármilyen gyümölcs A tejet elfelezzük.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Italok Szörpök Málnaszörp
Málnaszörp
Kategória: Szörpök ...

Nyers málnaszörp
Hozzávalók:
1kg málna, 6dl víz, 1 mokkáskanál szalicil, 1 csapott kiskanál borkősav, kristálycukor ...

Málnaszörp hidegen

2 kg málna, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsava vagy borkősav.
A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük.

Málnaszörp egyszerűbben
2 kg málna, 1,5 liter víz, 1 evőkanál citromsav, 1 teáskanál szalicil és minden liter léhez 80-90 dkg cukor.

málnaszörp nélkül?
A málnaszörp mennyire fontos alkotórésze a kúrának? Ha csak az ízhatás miatt kell bele, akkor kihagynám esetleg.

Málnaszörp
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

Málnaszörppel és porfestékkel színezem.
Habzsákba töltöm, és sütőpapiros sütőlapra karika formákat nyomok belőle.
Nem forró, hanem langyos sütőben megszárítom.

Málnaszörp recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Mossuk meg az érett málnát, amjd törjük meg és hagyjuk állni néhány napot. Nmikor már nem habzik és tisztul a lé, akkor átszűrjük és megmérjük. Minden kilóhoz adunk 75 dkg cukrot és egy lite...

Málnaszörp6
Fogyasszon az év bármely szakában zamatos gyümölcsökből készült vitaminbombákat!
Málnalekvár5 ...

Málnaszörp - cukor nélkül
A málnát pépesítjük, majd kinyomjuk a levét. 10-12 órát ülepítjük, majd lassan lemerjük a tetejét. Ü...
Teasütemény ...

ALMALEVES MÁLNASZÖRPPEL
Hozzávalók: 4 nagy alma, 1 dl málnaszörp, 4 babapiskóta, só, cukor, 2 citromkarika ...

1 dl eper/málnaszörp
3 tk zselatin por (kék zacsis, horváth rozis)
A tejszínt kemény habbá verem, közben a málna szörpöt egy kis vízzel felmelegítem, és feloldom benne a zselatint, majd folyamatosan keverve felfőzöm.

angolnára, málnaszörpre, almalére....ééééés azt hiszem, ez az elkövetkező két-három évre éppen elég lesz. :-) ...

Rizsfelfújt málnaszörppel
Rizsfelfújt másképpen Tante Fanny tésztából
Rózsafánk ...

Tipp:Tálaljuk málnaszörppel!
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4,3 dkg kakaópor (nem instant!)
2 evőkanál sütőpor
½ teáskanál só
Âź teáskanál szódabikarbóna
2,4 dl szoba-hőmérsékletű tej
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj ...

30 dkg málna
0,5 dl málnaszörp
1 ek porcukor
A panírozáshoz, sütéshez: ...

A népi gyógyászatban leveleit teának készítik, elsősorban ér és pórusösszehúzó, antibakterializáló hatása miatt.
A legtöbb háziasszony málnaszörp és a málnalekvár formában őrzi meg a málnaaromát a hideg hónapokra.

Ki ne szeretné a málnaszörppel leöntött rizskochot, vagy rizs felfújtat. ...
Tökéletes reggeli 300 kalóriából
A reggelinek a nap legfontosabb részének kellene lenni, mármint étkezés ...

2. Nosztalgikus málnaszörp
Próbáld ki a klasszikus receptet, mindenféle tartósítószer nélkül! A lényeg, hogy tényleg légmentesen zárd le az üvegeket.
Hozzávalók:
2 kg málna, 1,5 dl víz, kb. kb. 1,5 kg cukor ...

'Öngyilkosjelöltek málnaszörpöt szopnak! Szalmaszálat hozzá, szalmaszálat! Az utolsó szalmaszálat!' /Kosztolányi Dezső/ ...

a hideg tejberizzsel és a
tojásfehérje felvert habjával.
4) A formát kivajazzuk, és porcukorral
meghintjük, beletöltjük a felfújtat és sütőben,
vízgőzben megsütjük.
5) A formából kiborítva fémtálon (tálpapírra) tálaljuk.
6) Meleg málnaszörpöt adunk ...

Puncsgolyók: egy csomag babapiskóta (vagy 250 g piskótamorzsalék), 10 dkg cukor, 5 evőkanál rum, 5 dkg mazsola, 4 evőkanál málnaszörp, 3 evőkanál puha vaj, 1 evőkanál holland kakaó, 5 dkg darált dió, reszelt csokoládé a bevonathoz.

Készítettek befőttet például sárgadinnye, görögdinnye héjából, hámozott dióból, zöld mandulából, somból, berkenyéből, áfonyából, galagonyából, almából, borbolyából, főztek lekvárt rózsából és répából, eltettek ecetes gombát, ecetes málnaszörpöt és ...

Hozzávalók: félujjnyi vastagságú piskótakarika, 2 dl joghurt, 4 dl tej, 1 evőkanál zselatinpor, fél dl málnaszörp (vagy egyéb piros színű szörp), 1 zacskó vaníliás pudingpor, ízlés szerint kevés cukor, csipetnyi só.

100 ml málnaszörp
2 ek porcukor
500 gr bogyós gyümölcs (málna, szeder, eper)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2.

2 evőkanál málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük.

málnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a
zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon
addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A
joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd
hozzákeverjük a pudingot is.

A kétharmadát félretesszük, a maradékot a málnaszörppel meg a rummal ízesítjük. Az egyik piskótatortát lapjában elfelezzük. A barackízt a cukorral kevergetve felforraljuk.

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál olaj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl málnaszörp A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, ...

A sok helyen egekig magasztalt házi szörpről még szó sem esett: málnaszörp turmixolt friss málnából, sűrűn, de csak annyira, hogy még mindig könnyen fogyasztható legyen szívószállal is.

Puncs bonbonok: Hozzávalók: 20 dkg darált háztartási keksz, 4 evőkanál rum(Nem aroma!!!), 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg kristálycukor, 1 dl víz, 6 dkg vaja, 3 dkg kakaópor, 5 dkg darált dió és csoki a bevonathoz.

Körülbelül 3 cl rumot, házi baracklekvárt, egy kevés cukrot és egy löttyintésnyi házi málnaszörpöt lassú tűzön felmelegítettem és ezzel a sziruppal meglocsoltam a piskótakockákat.

12 dkg kikoricaliszt, 8 dkg porcukor, 20 dkg tisztított alma, 0,5 l tej, 4 db tojás, 4 dkg vaj, reszelt citromhéj, málnaszörp.
Kevés cukorral ízesített tejben sűrű kukoricadarát késítünk.

A pálinka helyett málnaszörpöt használtam.Mivel szerettük volna ha kislányunk belemászik a tortába és minden csupa hab,ezért felvert növényi tejszínnel körbekentük,a tetejét is.

A zseléport a vízzel és a málnaszörppel fél percig kevergetve főzzük, majd tányérra öntve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Utána összevagdaljuk. Az eper felét turmixoljuk.

A mázhoz habosra keverjük a porcukrot a málnaszörppel és a tojásfehérjével ( gépi habverővel is 3-4 perc!), a tortát rácsra emeljük, tortalapát vagy széles pengéjű kés segítségével bevonjuk a mázzal a tetejét és oldalát, és hűvös helyre tesszük, ...

Hozzávalók: 6 tojás 4 dl tejföl 3 csomag zselatin 2 dkg kakaó 2 dl málnaszörp 1 vaníliás cukor Elkészítés: 1. réteg: 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük.

A málnás-rózsaborsos málnaszörp hozzáadásával készült, meg természetesen rózsaborsot törtem bele. Nagyon különleges variáció: elegánsan rafinált.
És a gyöméres-mandarinos... kellemesen megbizsergeti a vért - egyszerre fűt és hűt. Igazi hullámvasút.

20 dkg porcukor
kevés málnaszörp
1/2 citrom leve
A mazsolát megmossuk és egy láboskában ráöntjük a rumot, ha van, a cukrozott narancshéjat is hozzátesszük. Kis lángon felforraljuk, majd rögtön elzárjuk alatta a gázt és fedő alatt hagyjuk kihűlni.

Annyi kérdésem lenne, hogy a málnaszörpöt bor nélkül is el lehet valahogy készíteni? Mert az íze így nagyon jó, és pikáns, de a gyerekek érzik benne a bort, és nekik inkább alkoholmenteset készítenék, csak nem tudom, hogy mivel helyettesítsem a bort?

Három edényben, külön-külön egy percig forrósítsuk az őszibaracklekvárt a likőrrel, a málnalekvárt a málnaszörppel, a sárgabaracklekvárt pedig a barackpálinkával. Szűrjük át, hagyjuk hűlni. A lyukas lapokat ük meg porcukorral.

A krémhez a pudingokat kikeverjük a málnaszörppel majd a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral összekeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

Folyamatosan kevergessük, amíg a zselatin felolvad, majd ízesítsük a málnaszörppel. Öntsünk bele még 250 ml hideg vizet, ezt is keverjük el, majd tegyük mélyhűtőbe, amíg megfelelő állagú lesz.

Egyik felébe málnaszörpöt és a fele feloldott zselatint adunk és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Rásimítjuk a tortalapra, befedjük a második lappal amit rummal meglocsolunk.

Finom, finom lekvárral, de bevallom őszintén én málnaszörppel szeretem, ami a lenti képen látható is:DDD
Málnaszörpös császár morzsa:DDD
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 20:21 4 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek ...

15 dkg málna (fagyasztott)
1 üveg száraz Champagner
8 cl málnaszörp
A fagyasztott málnaszemeket szétosztjuk a - lehetőleg előhűtött - poharakban és ráöntjük a jól lehűtött Champagnert, majd némi málnaszörppel ízesítjük.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Megjegyzés
A receptet Szkata küldte. Köszönjük! ...

Ha nem szólsz, azt gondolom, hogy málnaszörp.
:-)
VálaszTörlés
Igazából nem is tudom, hogy melyik "cikibb", csirkéhez vörösbort bontani, vagy borospohárból málnaszörpöt inni?
:-) ...

A tejszínhabhoz adjuk, málnaszörppel ízesítjük és annyi cukrot keverünk hozzá, hogy kellemesen édes legyen. Végül a zselatint is belekeverjük. A pink masszát a formába simítjuk és néhány órára a hűtőszekrénybe száműzzük.

A megmaradt lapot fél deci málnaszörppel megcsöpögtettem, rákentem a habfixszel és porcukorral felvert, ribizliszemekkel kevert tejszínt, a tetejére szórtam a morzsát és egy éjszakára behűtöttem.

Tanácsok:
Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk.
Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Gofri (Amerikai Palacsinta)
Alma mézkéregben
Sütőtök golyó ...

Tálaláshoz: cukrozott kakaót, fahéjas cukrot vagy málnaszörpöt önthetünk rá.
További cikkek
Pirított sertésmáj recept, egyszerűen és gyorsan
Tökfőzelék paradicsomosan - recept
Zöldbableves paradicsomosan - recept ...

1/2 liter vízhez 4 evőkanál kristálycukrot, 2 csomag zselatint összefőzni, málnaszörppel tetszés szerint színezni. /kb. 1/3-a az üveges szörpnek/ Ezt hagyjuk majdnem teljesen kihűlni, s mielőtt megdermed, ráöntjük a fehér krémre.

25 dkg rizs, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dl tej, 6 db tojás, 5 cl rum, 10 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 1 db citrom, 10 dkg mandula, 5 dkg vaj, 1 dl málnaszörp
Elkészítés ...

Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd töltsük üvegpoharakba. Fahéjrúddal díszítsük. Érdekes és izgalmas ízt kölcsönözhet a fahéj, ha azzal kevergetjük kortyolgatás közben. A tetejét megcsorgathatjuk málnaszörppel is.
Kapcsolódó cikkek: ...

Újabb kori jelentése szerint erősen lehűtött, narancsból és banánból álló, kókusszal kevert desszert. 2. Konyak, calvados, Cointreau (vagy málnaszörp) keveréke, melyet tört jégre öntenek, és pezsgővel töltenek föl.

/ a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot (ha gyerekek is esznek belőle, akkor a málnaszörpöt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük.

Lásd még: Lásd még: Málna, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta
2014.04.19

 
RSS Mobile