Kezdőlap (Málnaszörp)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
» »


 

Málnaszörp

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta

Málnaszörp
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Málnaszörp alapanyagként.
Egzotikus gyümölcsrizs ...


Málnaszörp recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

1 liter tej, ízlés szerint cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag málnaízű pudingpor 2 evőkanál málnaszörp szőlő, eper vagy bármilyen gyümölcs A tejet elfelezzük.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Italok Szörpök Málnaszörp
Málnaszörp
Kategória: Szörpök ...

Nyers málnaszörp
Hozzávalók:
1kg málna, 6dl víz, 1 mokkáskanál szalicil, 1 csapott kiskanál borkősav, kristálycukor ...

Remegős málnaszörp
1 dl vízben feloldunk 1 evőkanál zselatin1 és elkeverjük 5 dl málnaszörppel, 15 dkgj porcukorral és 1 citrom szűrt levével. Felforraljuk, majd átszűrve egy-egy üvegpohárba 3/4 részig töltjük.

Málnaszörp hidegen

2 kg málna, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsava vagy borkősav.
A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük.

Málnaszörp egyszerűbben
2 kg málna, 1,5 liter víz, 1 evőkanál citromsav, 1 teáskanál szalicil és minden liter léhez 80-90 dkg cukor.

málnaszörp nélkül?
A málnaszörp mennyire fontos alkotórésze a kúrának? Ha csak az ízhatás miatt kell bele, akkor kihagynám esetleg.

Málnaszörp
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

Málnaszörppel és porfestékkel színezem.
Habzsákba töltöm, és sütőpapiros sütőlapra karika formákat nyomok belőle.
Nem forró, hanem langyos sütőben megszárítom.

Málnaszörp recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Mossuk meg az érett málnát, amjd törjük meg és hagyjuk állni néhány napot. Nmikor már nem habzik és tisztul a lé, akkor átszűrjük és megmérjük. Minden kilóhoz adunk 75 dkg cukrot és egy lite...

Málnaszörp6
Fogyasszon az év bármely szakában zamatos gyümölcsökből készült vitaminbombákat!
Málnalekvár5 ...

Málnaszörp - cukor nélkül
A málnát pépesítjük, majd kinyomjuk a levét. 10-12 órát ülepítjük, majd lassan lemerjük a tetejét. Ü...
Teasütemény ...

ALMALEVES MÁLNASZÖRPPEL
Hozzávalók: 4 nagy alma, 1 dl málnaszörp, 4 babapiskóta, só, cukor, 2 citromkarika ...

1 dl eper/málnaszörp
3 tk zselatin por (kék zacsis, horváth rozis)
A tejszínt kemény habbá verem, közben a málna szörpöt egy kis vízzel felmelegítem, és feloldom benne a zselatint, majd folyamatosan keverve felfőzöm.

angolnára, málnaszörpre, almalére....ééééés azt hiszem, ez az elkövetkező két-három évre éppen elég lesz. :-) ...

Rizsfelfújt málnaszörppel
Rizsfelfújt másképpen Tante Fanny tésztából
Rózsafánk ...

Tipp:Tálaljuk málnaszörppel!
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4,3 dkg kakaópor (nem instant!)
2 evőkanál sütőpor
½ teáskanál só
Âź teáskanál szódabikarbóna
2,4 dl szoba-hőmérsékletű tej
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj ...

30 dkg málna
0,5 dl málnaszörp
1 ek porcukor
A panírozáshoz, sütéshez: ...

Ki ne szeretné a málnaszörppel leöntött rizskochot, vagy rizs felfújtat. ...
Tökéletes reggeli 300 kalóriából
A reggelinek a nap legfontosabb részének kellene lenni, mármint étkezés ...

2. Nosztalgikus málnaszörp
Próbáld ki a klasszikus receptet, mindenféle tartósítószer nélkül! A lényeg, hogy tényleg légmentesen zárd le az üvegeket.
Hozzávalók:
2 kg málna, 1,5 dl víz, kb. kb. 1,5 kg cukor ...

'Öngyilkosjelöltek málnaszörpöt szopnak! Szalmaszálat hozzá, szalmaszálat! Az utolsó szalmaszálat!' /Kosztolányi Dezső/ ...

a hideg tejberizzsel és a
tojásfehérje felvert habjával.
4) A formát kivajazzuk, és porcukorral
meghintjük, beletöltjük a felfújtat és sütőben,
vízgőzben megsütjük.
5) A formából kiborítva fémtálon (tálpapírra) tálaljuk.
6) Meleg málnaszörpöt adunk ...

Puncsgolyók: egy csomag babapiskóta (vagy 250 g piskótamorzsalék), 10 dkg cukor, 5 evőkanál rum, 5 dkg mazsola, 4 evőkanál málnaszörp, 3 evőkanál puha vaj, 1 evőkanál holland kakaó, 5 dkg darált dió, reszelt csokoládé a bevonathoz.

Készítettek befőttet például sárgadinnye, görögdinnye héjából, hámozott dióból, zöld mandulából, somból, berkenyéből, áfonyából, galagonyából, almából, borbolyából, főztek lekvárt rózsából és répából, eltettek ecetes gombát, ecetes málnaszörpöt és ...

Hozzávalók: félujjnyi vastagságú piskótakarika, 2 dl joghurt, 4 dl tej, 1 evőkanál zselatinpor, fél dl málnaszörp (vagy egyéb piros színű szörp), 1 zacskó vaníliás pudingpor, ízlés szerint kevés cukor, csipetnyi só.

100 ml málnaszörp
2 ek porcukor
500 gr bogyós gyümölcs (málna, szeder, eper)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2.

2 evőkanál málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük.

málnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a
zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon
addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A
joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd
hozzákeverjük a pudingot is.

A kétharmadát félretesszük, a maradékot a málnaszörppel meg a rummal ízesítjük. Az egyik piskótatortát lapjában elfelezzük. A barackízt a cukorral kevergetve felforraljuk.

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál olaj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl málnaszörp A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, ...

A sok helyen egekig magasztalt házi szörpről még szó sem esett: málnaszörp turmixolt friss málnából, sűrűn, de csak annyira, hogy még mindig könnyen fogyasztható legyen szívószállal is.

Puncs bonbonok: Hozzávalók: 20 dkg darált háztartási keksz, 4 evőkanál rum(Nem aroma!!!), 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg kristálycukor, 1 dl víz, 6 dkg vaja, 3 dkg kakaópor, 5 dkg darált dió és csoki a bevonathoz.

Körülbelül 3 cl rumot, házi baracklekvárt, egy kevés cukrot és egy löttyintésnyi házi málnaszörpöt lassú tűzön felmelegítettem és ezzel a sziruppal meglocsoltam a piskótakockákat.

12 dkg kikoricaliszt, 8 dkg porcukor, 20 dkg tisztított alma, 0,5 l tej, 4 db tojás, 4 dkg vaj, reszelt citromhéj, málnaszörp.
Kevés cukorral ízesített tejben sűrű kukoricadarát késítünk.

Gyerekek kedvence a málnaszörp, de finom a jó házi málnalekvár vagy különleges dzsem, jólesik a reggeli mellé. Aromáját süteményekben is jól megőrzi, lehet belőle málnazselé és öntet is.
Könnyű nyári gyümölcslevest is készíthetünk belőle.

A pálinka helyett málnaszörpöt használtam.Mivel szerettük volna ha kislányunk belemászik a tortába és minden csupa hab,ezért felvert növényi tejszínnel körbekentük,a tetejét is.

A zseléport a vízzel és a málnaszörppel fél percig kevergetve főzzük, majd tányérra öntve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Utána összevagdaljuk. Az eper felét turmixoljuk.

A mázhoz habosra keverjük a porcukrot a málnaszörppel és a tojásfehérjével ( gépi habverővel is 3-4 perc!), a tortát rácsra emeljük, tortalapát vagy széles pengéjű kés segítségével bevonjuk a mázzal a tetejét és oldalát, és hűvös helyre tesszük, ...

Hozzávalók: 6 tojás 4 dl tejföl 3 csomag zselatin 2 dkg kakaó 2 dl málnaszörp 1 vaníliás cukor Elkészítés: 1. réteg: 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük.

A málnás-rózsaborsos málnaszörp hozzáadásával készült, meg természetesen rózsaborsot törtem bele. Nagyon különleges variáció: elegánsan rafinált.
És a gyöméres-mandarinos... kellemesen megbizsergeti a vért - egyszerre fűt és hűt. Igazi hullámvasút.

20 dkg porcukor
kevés málnaszörp
1/2 citrom leve
A mazsolát megmossuk és egy láboskában ráöntjük a rumot, ha van, a cukrozott narancshéjat is hozzátesszük. Kis lángon felforraljuk, majd rögtön elzárjuk alatta a gázt és fedő alatt hagyjuk kihűlni.

Három edényben, külön-külön egy percig forrósítsuk az őszibaracklekvárt a likőrrel, a málnalekvárt a málnaszörppel, a sárgabaracklekvárt pedig a barackpálinkával. Szűrjük át, hagyjuk hűlni. A lyukas lapokat ük meg porcukorral.

A krémhez a pudingokat kikeverjük a málnaszörppel majd a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral összekeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

Folyamatosan kevergessük, amíg a zselatin felolvad, majd ízesítsük a málnaszörppel. Öntsünk bele még 250 ml hideg vizet, ezt is keverjük el, majd tegyük mélyhűtőbe, amíg megfelelő állagú lesz.

Egyik felébe málnaszörpöt és a fele feloldott zselatint adunk és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Rásimítjuk a tortalapra, befedjük a második lappal amit rummal meglocsolunk.

Öntsük bele a kiskanálnyi málnaszörpöt. Persze ízléstől függ a szörp íze, lehet velük kísérletezni.
4
Miután összekevertük a két hozzávalót, öntsük üveg vagy műanyag pohárba. Tálalhatjuk is, de gyorsan, különben elolvad.

H.: 50 dkg málna, 3 dl málnaszörp, 4 dl víz, 3 dl tejszín, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, 4 dl rostos narancslé, 2 evőkanál méz, késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj, fél narancs reszelt héja, tálaláshoz tejszínhab ...

Finom, finom lekvárral, de bevallom őszintén én málnaszörppel szeretem, ami a lenti képen látható is:DDD
Málnaszörpös császár morzsa:DDD
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 20:21 4 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek ...

15 dkg málna (fagyasztott)
1 üveg száraz Champagner
8 cl málnaszörp
A fagyasztott málnaszemeket szétosztjuk a - lehetőleg előhűtött - poharakban és ráöntjük a jól lehűtött Champagnert, majd némi málnaszörppel ízesítjük.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Megjegyzés
A receptet Szkata küldte. Köszönjük! ...

Ha nem szólsz, azt gondolom, hogy málnaszörp.
:-)
VálaszTörlés
Igazából nem is tudom, hogy melyik "cikibb", csirkéhez vörösbort bontani, vagy borospohárból málnaszörpöt inni?
:-) ...

A megmaradt lapot fél deci málnaszörppel megcsöpögtettem, rákentem a habfixszel és porcukorral felvert, ribizliszemekkel kevert tejszínt, a tetejére szórtam a morzsát és egy éjszakára behűtöttem.

Tanácsok:
Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk.
Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Gofri (Amerikai Palacsinta)
Alma mézkéregben
Sütőtök golyó ...

Tálaláshoz: cukrozott kakaót, fahéjas cukrot vagy málnaszörpöt önthetünk rá.
További cikkek
Pirított sertésmáj recept, egyszerűen és gyorsan
Tökfőzelék paradicsomosan - recept
Zöldbableves paradicsomosan - recept ...

1/2 liter vízhez 4 evőkanál kristálycukrot, 2 csomag zselatint összefőzni, málnaszörppel tetszés szerint színezni. /kb. 1/3-a az üveges szörpnek/ Ezt hagyjuk majdnem teljesen kihűlni, s mielőtt megdermed, ráöntjük a fehér krémre.

A keverék kétharmadát félretesszük, a maradékot a málnaszörppel és a rummal ízesítjük. Az egyik piskótakarikát lapjában elfelezzük. A barackízt felforraljuk, az egyik tésztalapra kenjük, majd a lapot a tortaformába helyezzük.

Csomómentesre keverve málnaszörp sűrűségű masszává sürítjük. Végül beletesszük a rumot vagy rum-aromát, tetszés szerinti mértékben hagyjuk belőle elpárologni az alkoholt, majd lefedve félretesszük.

citromhéj citromlé eper eperszörp málna málnaszörp narancslé narancsszörp őszibarack tejszín túró vanília aroma víz zselatin folyékony édesítőszer
receptjellemzők ...

Tálalhatod lekvárral, friss gyümölccsel, MÁLNASZÖRPPEL, bármivel, úgyis rájársz a maradékra amit üresen lapátolsz a sötét éjszaka leple alatt lábujjhegyen állva.

Hozzávalók:
0,5 l víz, 1 ek. cukor, 0,5 dl málnaszörp, 0,5 dl jaffaszörp, 0,5 dl citromlé, 0,5 l hideg tej, 4 dl tejszín, bármifajta elérhető gyümölcs ...

olaszrizling, sárgabarack likőr, grenadine szirup, málnaszörp, tonic, bitter lemon, friss gyümölcs, száraz pezsgő,
bólé, Buza Sándor, gyümölcsös, ital, OZ
Értékelés ...

1 liter bor
fél liter rum
40 dkg cukor
50 g vaníliás cukor
2 dl málnaszörp (más szörppel is tökéletesen helyettesíthető,
akkor más, de ugyanolyan finom íze lesz)
fél citrom leve ...

A porcukorral megszórva, valamilyen pikáns lekvárral vagy sűrű málnaszörppel meglocsolva tálaljuk.
Tanács
A túrós morzsa még ízletesebb lesz, ha meggybefőttet kínálunk hozzá.

5 dkg vaj (327 kalória)
1 dl málnaszörp (279 kalória)
Mikulásváró menü - Minden jóval töltött alma - 4 személyre ...

A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével és kevés málnaszörppel, vigyázva, hogy ne legyen nagyon híg. Bevonjuk vele a tortát, és szikkadni hagyjuk.

Bizonyára sokan ismerik a finom klasszikus rizs felfújtat, melyet málnaszörppel szokás fogyasztani. Ez a desszert is hasonlóan készül, csak almát is tartalmaz.

A kekszeket ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a keksszel és a málnaszörppel. A masszát, kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A...
6 személyre
200 perc
Részletek ...

Hozzávalók: 20 dkg málna, 2 dl málnaszörp, 5 citrom, 2 liter ásványvíz.

A habos, egynemű fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük málnaszörpből is, akkor sokkal kevesebb cukor kell hozzá, vagy egyáltalán nem is kell.)
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

Három külön edényben 1-1 percig felforrósítjuk az őszibarack lekvárt az őszibarack likőrrel és az ételfestékkel, a málna vagy ribizli lekvárt, a málnaszörpöt, a sárgabarack lekvárt, és a barackpálinkát.

A sör, füles krigliben, a kevert vagy a rum kis talpasban, vastag peremű, agyonharcolt alumínium tálcán érkezett, és persze mindig volt málnaszörp, böllérmáj, pacal és pájsli is. Az édesszájúaknak volt mignon, piskótatekercs és krémes.

De ott volt a bolti málnaszörp, ami tudjuk, milyen, a tejbegríz, a mézes kenyér - és persze a nagymamámnál mindig volt valami finom falat, amikor nála töltöttem a szünidőt.

2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dl tej, 12 cukor, 1/2 dl rum, vanília, esetleg 1 dl málnaszörp.
A tojások fehérjét 4 dkg cukorral habbá verjük.

A vadmálna az Északi-középhegység és a Dunakanyar erdeinek tipikus aljnövénye. Édes, leves bogyóit sokan frissen kedvelik, de finom a málnakompót, a málnaszörp, illetve a málnabor is.

25 dkg rizs, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dl tej, 6 db tojás, 5 cl rum, 10 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 1 db citrom, 10 dkg mandula, 5 dkg vaj, 1 dl málnaszörp
Elkészítés ...

Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd töltsük üvegpoharakba. Fahéjrúddal díszítsük. Érdekes és izgalmas ízt kölcsönözhet a fahéj, ha azzal kevergetjük kortyolgatás közben. A tetejét megcsorgathatjuk málnaszörppel is.
Kapcsolódó cikkek: ...

Újabb kori jelentése szerint erősen lehűtött, narancsból és banánból álló, kókusszal kevert desszert. 2. Konyak, calvados, Cointreau (vagy málnaszörp) keveréke, melyet tört jégre öntenek, és pezsgővel töltenek föl.

/ a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot (ha gyerekek is esznek belőle, akkor a málnaszörpöt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük.

Kivajazott tuzállo tálba halmozzuk, és a megtisztitott almaszeleteket a tetejére fektetjük. Fahéjjal megszórjuk, majd a forró sutőben megsütjük. Végül a habbá vert,
málnaszörppel izesitett tojásfehérjével bevonjuk.

Konyak, calvados, Cointreau (vagy málnaszörp) keveréke, melyet tört jégre öntenek, és pezsgővel töltenek föl.
[szerkesztés] Amfora
Régi görög, kétfülű, szűk nyakú cserépedény.
[szerkesztés] Amuse bouche ...

- 1 marék mazsola
- rum (elhagyható)
- 1 rúd vanília kikapart belseje vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma
- gyümölcs tetszőlegesen
- málnaszörp (cukormentes)
- kókuszzsír+zabpehelyliszt a forma kikenéséhez ...

A töltelékhez és a díszítéshez:
150 g őszibaracklekvár,
2 ek. őszibaracklikőr,
2 csepp zöld ételfesték,
150 g málna-/ribizlilekvár,
2 ek. málnaszörp,
150 g sárgabaracklekvár,
2 ek. barackpálinka,
50 g vaníliás porcukor.

A forró nyarat és a felfokozott hangulatot az egyre népszerűbb rozéfröccsel, a kisebbek esetében málnaszörppel hűsítik.

készült piskóta 2 dl tej két evokanál búzadara 20 dkg vaj vagy margarin 20 dkg porcukor egy csomag vaníliás cukor négy evokanál pikáns gyümölcsíz
A marcipánbevonathoz
27 dkg porcukor 18 dkg hámozott, orölt mandula néhány csepp meggy- vagy málnaszörp ...

Őrölt fahéj, és őrölt szegfűszeg, én mézes sütemény fűszerkeveréket használok hozzá.
Ha nem friss a cseresznye, hanem fagyasztott, akkor egy gyűszűnyi színezőt is teszek hozzá /meggy lé, málnaszörp / ...

A rizst kihűtjük, belekeverjük a cukros tojássárgát, a mazsolát és a tojások keményre vert habját.
Zsírral kikenünk egy tepsit, finom zsemlemorzsát szórunk az aljára, majd beleöntjük a rizsmasszát.
Kis lángon pirosra sütjük.
A málnaszörpöt ...

Ekkor megfordítom és a másik felét sütöm meg. Fakanállak kisebb darabokra szaggatom, és addig pirítom, amíg morzsalékossá nem válik. Hozzáadom a mazsolát és forrón tálalom.
Málnaszörppel, lekvárral vagy befőttel tálalom.

Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis málnaszörppel.

A versenyen így az esélytelenül indult. Az indulók közé felvetettem a saját szörpöm nevezését is, valamint anyukám bodzaszörpjét, és a Mexikói úton található éjjel-nappali zöldséges házi málnaszörpjét.

sütőtálat margarinnal kikenjük, morzsával behintjük, és beleöntjük a felfújt masszát. Közepes sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de aki szereti, tálalhatja házilekvárral, vagy málnaszörppel ...

Jó közepes sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor tálra borítjuk, tetejét meghintjük porcukorral, melegen tálaljuk. Borhabot vagy csokoládémártást adunk hozzá, de kínálhatjuk málnaszörppel vagy rumos barackízzel is.

Lásd még: Lásd még: Málna, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta

 
RSS Mobile