Kezdőlap (Málnaszörp)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Málnaszörp

Gasztronómia  Málnás rétes  Málnatorta

Málnaszörp
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Málnaszörp alapanyagként.
Egzotikus gyümölcsrizs ...


Málnaszörp recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

1 liter tej, ízlés szerint cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag málnaízű pudingpor 2 evőkanál málnaszörp szőlő, eper vagy bármilyen gyümölcs A tejet elfelezzük.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Italok Szörpök Málnaszörp
Málnaszörp
Kategória: Szörpök ...

Nyers málnaszörp
Hozzávalók:
1kg málna, 6dl víz, 1 mokkáskanál szalicil, 1 csapott kiskanál borkősav, kristálycukor ...

Remegős ~
1 dl vízben feloldunk 1 evőkanál zselatin1 és elkeverjük 5 dl ~pel, 15 dkgj porcukorral és 1 citrom szűrt levével. Felforraljuk, majd átszűrve egy-egy üvegpohárba 3/4 részig töltjük.
Néhány órai hűtőszekrényben való dermedés után levétő! jól lecsurgatott befőttel! ...

~ hidegen

2 kg málna, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsava vagy borkősav.
A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük. A vizelet felforraljuk, belekeverjük a tartósítót és a citromsavat, lehűtjük és a málnára öntjük.

~ egyszerűbben
2 kg málna, 1,5 liter víz, 1 evőkanál citromsav, 1 teáskanál szalicil és minden liter léhez 80-90 dkg cukor.

~ nélkül?
A ~ mennyire fontos alkotórésze a kúrának? Ha csak az ízhatás miatt kell bele, akkor kihagynám esetleg.

~
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a ... tovább
cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes ...

~pel és porfestékkel színezem.
Habzsákba töltöm, és sütőpapiros sütőlapra karika formákat nyomok belőle.
Nem forró, hanem langyos sütőben megszárítom.

~ recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Mossuk meg az érett málnát, amjd törjük meg és hagyjuk állni néhány napot. Nmikor már nem habzik és tisztul a lé, akkor átszűrjük és megmérjük. Minden kilóhoz adunk 75 dkg cukrot és egy lite...

~6
Fogyasszon az év bármely szakában zamatos gyümölcsökből készült vitaminbombákat!
Málnalekvár5 ...

~ - cukor nélkül
A málnát pépesítjük, majd kinyomjuk a levét. 10-12 órát ülepítjük, majd lassan lemerjük a tetejét. Ü...
Teasütemény ...

ALMALEVES MÁLNASZÖRPPEL
Hozzávalók: 4 nagy alma, 1 dl ~, 4 babapiskóta, só, cukor, 2 citromkarika ...

1 dl eper/~
3 tk zselatin por (kék zacsis, horváth rozis)
A tejszínt kemény habbá verem, közben a málna szörpöt egy kis vízzel felmelegítem, és feloldom benne a zselatint, majd folyamatosan keverve felfőzöm.

angolnára, ~re, almalére....ééééés azt hiszem, ez az elkövetkező két-három évre éppen elég lesz. :-)
Sapori Pro Loco a codroipoi Villa Maninban lesz tehát jövőre is! Aki erre jár, mindenképp nézzen be! Addig is lehet gyűjteni az 1-2 euros pénzérméket!
Most pedig: ...

Rizsfelfújt ~pel
Rizsfelfújt másképpen Tante Fanny tésztából
Rózsafánk ...

Tipp:Tálaljuk ~pel!
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4,3 dkg kakaópor (nem instant!)
2 evőkanál sütőpor
½ teáskanál só
Âź teáskanál szódabikarbóna
2,4 dl szoba-hőmérsékletű tej
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj
1 tojás (enyhén felverve) ...

30 dkg málna
0,5 dl ~
1 ek porcukor
A panírozáshoz, sütéshez: ...

Ki ne szeretné a ~pel leöntött rizskochot, vagy rizs felfújtat. ...
Tökéletes reggeli 300 kalóriából
A reggelinek a nap legfontosabb részének kellene lenni, mármint étkezés ...

2. Nosztalgikus ~
Próbáld ki a klasszikus receptet, mindenféle tartósítószer nélkül! A lényeg, hogy tényleg légmentesen zárd le az üvegeket.
Hozzávalók:
2 kg málna, 1,5 dl víz, kb. kb. 1,5 kg cukor ...

'Öngyilkosjelöltek ~öt szopnak! Szalmaszálat hozzá, szalmaszálat! Az utolsó szalmaszálat!' /Kosztolányi Dezső/ ...

a mazsolát és a
reszelt citromhéjat.
3) Összekeverjük a hideg tejberizzsel és a
tojásfehérje felvert habjával.
4) A formát kivajazzuk, és porcukorral
meghintjük, beletöltjük a felfújtat és sütőben,
vízgőzben megsütjük.
5) A formából kiborítva fémtálon (tálpapírra) tálaljuk.
6) Meleg ~öt ...

Puncsgolyók: egy csomag babapiskóta (vagy 250 g piskótamorzsalék), 10 dkg cukor, 5 evőkanál rum, 5 dkg mazsola, 4 evőkanál ~, 3 evőkanál puha vaj, 1 evőkanál holland kakaó, 5 dkg darált dió, reszelt csokoládé a bevonathoz. A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot.

Készítettek befőttet például sárgadinnye, görögdinnye héjából, hámozott dióból, zöld mandulából, somból, berkenyéből, áfonyából, galagonyából, almából, borbolyából, főztek lekvárt rózsából és répából, eltettek ecetes gombát, ecetes ~öt és meggyet, cukros tököt.

Hozzávalók: félujjnyi vastagságú piskótakarika, 2 dl joghurt, 4 dl tej, 1 evőkanál zselatinpor, fél dl ~ (vagy egyéb piros színű szörp), 1 zacskó vaníliás pudingpor, ízlés szerint kevés cukor, csipetnyi só.
A pudingport 5 evőkanál tejjel simára keverjük.

100 ml ~
2 ek porcukor
500 gr bogyós gyümölcs (málna, szeder, eper)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2. A tojásfehérjét a sóval verjük fel habosra, ne keményre, majd adjuk hozzá óvatosan a cukorot és a fehérborecetet.

/ a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot (ha gyerekek is esznek belőle, akkor a ~öt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük.

2 evőkanál ~öt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük.

~öt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a
zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon
addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A
joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd
hozzákeverjük a pudingot is. Megkóstoljuk, és annyi ...

A kétharmadát félretesszük, a maradékot a ~pel meg a rummal ízesítjük. Az egyik piskótatortát lapjában elfelezzük. A barackízt a cukorral kevergetve felforraljuk.

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál olaj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl ~ A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, sót, reszelt citromhéjat, ...

A sok helyen egekig magasztalt házi szörpről még szó sem esett: ~ turmixolt friss málnából, sűrűn, de csak annyira, hogy még mindig könnyen fogyasztható legyen szívószállal is. És akkor jött a kegyelemdöfés, amit bizonyos kultúrákban csak desszertnek hívnak.

Puncs bonbonok: Hozzávalók: 20 dkg darált háztartási keksz, 4 evőkanál rum(Nem aroma!!!), 4 evőkanál ~, 10 dkg kristálycukor, 1 dl víz, 6 dkg vaja, 3 dkg kakaópor, 5 dkg darált dió és csoki a bevonathoz.
A vízből és cukorból szirupot főzünk,majd hűtjük.

Körülbelül 3 cl rumot, házi baracklekvárt, egy kevés cukrot és egy löttyintésnyi házi ~öt lassú tűzön felmelegítettem és ezzel a sziruppal meglocsoltam a piskótakockákat. Kevertem hozzá még egy marék mazsolát és apróra vágott aszalt sárgabarackot is, hogy minél pikánsabb legyen.

12 dkg kikoricaliszt, 8 dkg porcukor, 20 dkg tisztított alma, 0,5 l tej, 4 db tojás, 4 dkg vaj, reszelt citromhéj, ~.
Kevés cukorral ízesített tejben sűrű kukoricadarát késítünk.

Gyerekek kedvence a ~, de finom a jó házi málnalekvár vagy különleges dzsem, jólesik a reggeli mellé. Aromáját süteményekben is jól megőrzi, lehet belőle málnazselé és öntet is.
Könnyű nyári gyümölcslevest is készíthetünk belőle.

A pálinka helyett ~öt használtam.Mivel szerettük volna ha kislányunk belemászik a tortába és minden csupa hab,ezért felvert növényi tejszínnel körbekentük,a tetejét is.Aztán nyomózsákból szintén ~pel ízesített és színezett tejszínnel tovább díszítettük.

A zseléport a vízzel és a ~pel fél percig kevergetve főzzük, majd tányérra öntve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Utána összevagdaljuk. Az eper felét turmixoljuk.

A krémhez a pudingokat kikeverjük a ~pel majd a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral összekeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A piskótát 3 felé vágjuk és megkenjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd díszítjük.
Kapcsolódó receptek
Málnás brownie ...

Hozzávalók: 6 tojás 4 dl tejföl 3 csomag zselatin 2 dkg kakaó 2 dl ~ 1 vaníliás cukor Elkészítés: 1. réteg: 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük. 2 evőkanál zselatint 1 dl vízben felmelegítünk, a masszához adjuk, összekeverjük.

A málnás-rózsaborsos ~ hozzáadásával készült, meg természetesen rózsaborsot törtem bele. Nagyon különleges variáció: elegánsan rafinált.
És a gyöméres-mandarinos... kellemesen megbizsergeti a vért - egyszerre fűt és hűt. Igazi hullámvasút.
Egészségünkre! ...

20 dkg porcukor
kevés ~
1/2 citrom leve
A mazsolát megmossuk és egy láboskában ráöntjük a rumot, ha van, a cukrozott narancshéjat is hozzátesszük. Kis lángon felforraljuk, majd rögtön elzárjuk alatta a gázt és fedő alatt hagyjuk kihűlni.

Annyi kérdésem lenne, hogy a ~öt bor nélkül is el lehet valahogy készíteni? Mert az íze így nagyon jó, és pikáns, de a gyerekek érzik benne a bort, és nekik inkább alkoholmenteset készítenék, csak nem tudom, hogy mivel helyettesítsem a bort?! Illetve érdekelne meggyszörp recept is! ...

Három edényben, külön-külön egy percig forrósítsuk az őszibaracklekvárt a likőrrel, a málnalekvárt a ~pel, a sárgabaracklekvárt pedig a barackpálinkával. Szűrjük át, hagyjuk hűlni. A lyukas lapokat ük meg porcukorral. A lekvárokat töltsük nejlonzacskókba.

Folyamatosan kevergessük, amíg a zselatin felolvad, majd ízesítsük a ~pel. Öntsünk bele még 250 ml hideg vizet, ezt is keverjük el, majd tegyük mélyhűtőbe, amíg megfelelő állagú lesz.
Elektromos mixer segítségével turmixoljuk össze a megtisztított epret 15 másodpercig.

Egyik felébe ~öt és a fele feloldott zselatint adunk és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Rásimítjuk a tortalapra, befedjük a második lappal amit rummal meglocsolunk. A megmaradt tejszínt mandula eszenciával ízesítjük, belekeverjük a zselatin másik felét, rásimítjuk a második tortalapra.

Tálalhatod lekvárral, friss gyümölccsel, MÁLNASZÖRPPEL, bármivel, úgyis rájársz a maradékra amit üresen lapátolsz a sötét éjszaka leple alatt lábujjhegyen állva.
Csatlakozz a Facebookon és nem maradsz le a lényegről! Ha pedig tetszik, oszd meg másokkal is! ...

Öntsük bele a kiskanálnyi ~öt. Persze ízléstől függ a szörp íze, lehet velük kísérletezni.
4
Miután összekevertük a két hozzávalót, öntsük üveg vagy műanyag pohárba. Tálalhatjuk is, de gyorsan, különben elolvad.

H.: 50 dkg málna, 3 dl ~, 4 dl víz, 3 dl tejszín, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, 4 dl rostos narancslé, 2 evőkanál méz, késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj, fél narancs reszelt héja, tálaláshoz tejszínhab ...

Finom, finom lekvárral, de bevallom őszintén én ~pel szeretem, ami a lenti képen látható is:DDD
~ös császár morzsa:DDD
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 20:21 4 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek ...

15 dkg málna (fagyasztott)
1 üveg száraz Champagner
8 cl ~
A fagyasztott málnaszemeket szétosztjuk a - lehetőleg előhűtött - poharakban és ráöntjük a jól lehűtött Champagnert, majd némi ~pel ízesítjük.

A negyedik réteghez 4 dl ~öt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Megjegyzés
A receptet Szkata küldte. Köszönjük! ...

Ha nem szólsz, azt gondolom, hogy ~.
:-)
VálaszTörlés
Igazából nem is tudom, hogy melyik "cikibb", csirkéhez vörösbort bontani, vagy borospohárból ~öt inni?
:-) ...

A tejszínhabhoz adjuk, ~pel ízesítjük és annyi cukrot keverünk hozzá, hogy kellemesen édes legyen. Végül a zselatint is belekeverjük. A pink masszát a formába simítjuk és néhány órára a hűtőszekrénybe száműzzük. A kész charlottnak rezgősnek, de tömör állagúnak kell lennie.

A megmaradt lapot fél deci ~pel megcsöpögtettem, rákentem a habfixszel és porcukorral felvert, ribizliszemekkel kevert tejszínt, a tetejére szórtam a morzsát és egy éjszakára behűtöttem.
Nem kellett rátukmálni a Népekre, viharsebességgel eltűnt a hűtőből.

Tanácsok:
Gránátalmaszörp helyett ~öt is használhatunk.
Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Gofri (Amerikai Palacsinta)
Alma mézkéregben
Sütőtök golyó ...

Tálaláshoz: cukrozott kakaót, fahéjas cukrot vagy ~öt önthetünk rá.
További cikkek
Pirított sertésmáj recept, egyszerűen és gyorsan
Tökfőzelék paradicsomosan - recept
Zöldbableves paradicsomosan - recept ...

1/2 liter vízhez 4 evőkanál kristálycukrot, 2 csomag zselatint összefőzni, ~pel tetszés szerint színezni. /kb. 1/3-a az üveges szörpnek/ Ezt hagyjuk majdnem teljesen kihűlni, s mielőtt megdermed, ráöntjük a fehér krémre. Ekkor már nem kell fagyasztóba tenni, elég a sima hűtőben tárolni.

A keverék kétharmadát félretesszük, a maradékot a ~pel és a rummal ízesítjük. Az egyik piskótakarikát lapjában elfelezzük. A barackízt felforraljuk, az egyik tésztalapra kenjük, majd a lapot a tortaformába helyezzük.

Csomómentesre keverve ~ sűrűségű masszává sürítjük. Végül beletesszük a rumot vagy rum-aromát, tetszés szerinti mértékben hagyjuk belőle elpárologni az alkoholt, majd lefedve félretesszük. Tálaláskor lapos tányérra öntjük, lehetőleg melegen, majd erre borítjuk a formába hűtött citromhabot.

citromhéj citromlé eper eperszörp málna ~ narancslé narancsszörp őszibarack tejszín túró vanília aroma víz zselatin folyékony édesítőszer
receptjellemzők ...

tea, tej, citromos limonádé (citrom szűrt levéből készítve), gyümölcslevek, ~ ásványvízzel.
Tipp: Ha sok vizet kívánunk, azt inkább enyhén cukrozott hűvös (de semmiképpen sem hideg!) teával pótoljuk.
Amit nem ajánlanék: kakaó, kakaós ital nehéz a gyomornak ...

Hozzávalók:
0,5 l víz, 1 ek. cukor, 0,5 dl ~, 0,5 dl jaffaszörp, 0,5 dl citromlé, 0,5 l hideg tej, 4 dl tejszín, bármifajta elérhető gyümölcs ...

olaszrizling, sárgabarack likőr, grenadine szirup, ~, tonic, bitter lemon, friss gyümölcs, száraz pezsgő,
bólé, Buza Sándor, gyümölcsös, ital, OZ
Értékelés ...

A cobbler-poharat félig megtöltjük tört jéggel, majd 1-1 evőkanálnyi ~öt és málnalikőrt öntünk rá. Megszórjuk málnaszemekkel és felöntjük tonikkal.
Receptküldés
Elküldöm ismerősömnek ezt a receptet.

1 liter bor
fél liter rum
40 dkg cukor
50 g vaníliás cukor
2 dl ~ (más szörppel is tökéletesen helyettesíthető,
akkor más, de ugyanolyan finom íze lesz)
fél citrom leve ...

A porcukorral megszórva, valamilyen pikáns lekvárral vagy sűrű ~pel meglocsolva tálaljuk.
Tanács
A túrós morzsa még ízletesebb lesz, ha meggybefőttet kínálunk hozzá.

A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével és kevés ~pel, vigyázva, hogy ne legyen nagyon híg. Bevonjuk vele a tortát, és szikkadni hagyjuk.

A kekszeket ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a keksszel és a ~pel. A masszát, kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A...
6 személyre
200 perc
Részletek ...

A habos, egynemű fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük ~ből is, akkor sokkal kevesebb cukor kell hozzá, vagy egyáltalán nem is kell.)
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

A vadmálna az Északi-középhegység és a Dunakanyar erdeinek tipikus aljnövénye. Édes, leves bogyóit sokan frissen kedvelik, de finom a málnakompót, a ~, illetve a málnabor is.
Tekintsd meg az alábbi videóban szereplő elképesztő ételkölteményeket!
Get the Flash Player to see this player.

Hozzávalók: 2 dl citromlé 2 dl 100%-os narancslé 2 dl 100%-os ananászlé 1 dl ~ 1,5 l szénsavas gyömbér mentalevél ...

4. Három külön edényben 1-1 percig felforrósítjuk az őszibarack lekvárt az őszibarack likőrrel és az ételfestékkel, a málna vagy ribizli lekvárt, a ~öt, a sárgabarack lekvárt, és a barackpálinkát. Szűrőn mindegyiket átszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A sör, füles krigliben, a kevert vagy a rum kis talpasban, vastag peremű, agyonharcolt alumínium tálcán érkezett, és persze mindig volt ~, böllérmáj, pacal és pájsli is. Az édesszájúaknak volt mignon, piskótatekercs és krémes. Ugye nektek is bevillan a kép...

Közepes hőfokon addig gőzölöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a masszából. Azonnal meleg tálra borítom. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor ~pel vagy narancsszörppel meglocsolom.

De ott volt a bolti ~, ami tudjuk, milyen, a tejbegríz, a mézes kenyér - és persze a nagymamámnál mindig volt valami finom falat, amikor nála töltöttem a szünidőt.
Nem panaszként mondom, mert szép volt és nagy mértékben befolyásolta kulináris fejlődésemet.

2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dl tej, 12 cukor, 1/2 dl rum, vanília, esetleg 1 dl ~.
A tojások fehérjét 4 dkg cukorral habbá verjük.

20 perc múlva teszem rá, mert ha hamar ráöntöm a tejfölösre, akkor kicsapódik a tej és csúnya lesz. 1,5 dl vízben felfőzöm a zselatint. Ha levettem a tűzhelyről, akkor beleöntöm a ~öt és ezzel várok egy kicsit, hogy kihűljön. Csak utána öntöm a harmadik rétegre. Megdermed és kész.

Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd töltsük üvegpoharakba. Fahéjrúddal díszítsük. Érdekes és izgalmas ízt kölcsönözhet a fahéj, ha azzal kevergetjük kortyolgatás közben. A tetejét megcsorgathatjuk ~pel is.
Kapcsolódó cikkek:
» Csokis-meggyes palacsinta (Desszertek) ...

25 dkg rizs, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dl tej, 6 db tojás, 5 cl rum, 10 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 1 db citrom, 10 dkg mandula, 5 dkg vaj, 1 dl ~
Elkészítés ...

A görög mitológiában az Olimposz hegyén élő istenek itala (jelentése: halhatatlanság). 1. Újabb kori jelentése szerint erősen lehűtött, narancsból és banánból álló, kókusszal kevert desszert. 2. Konyak, calvados, Cointreau (vagy ~) keveréke, melyet tört jégre öntenek, ...

A kész, vagy magunk sütötte piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel: 1./ a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot (ha gyerekek is esznek belőle, akkor a ~öt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük.

Kivajazott tuzállo tálba halmozzuk, és a megtisztitott almaszeleteket a tetejére fektetjük. Fahéjjal megszórjuk, majd a forró sutőben megsütjük. Végül a habbá vert,
~pel izesitett tojásfehérjével bevonjuk. A sutobe visszatoljuk, de már inkább csak száritjuk, mint sütjük.

Újabb kori jelentése szerint erősen lehűtött, narancsból és banánból álló, kókusszal kevert desszert. 2. Konyak, calvados, Cointreau (vagy ~) keveréke, melyet tört jégre öntenek, és pezsgővel töltenek föl.
[szerkesztés] Amfora
Régi görög, kétfülű, szűk nyakú cserépedény.

- 2 db tojás
- 25 g kókuszzsír
- 1 marék mazsola
- rum (elhagyható)
- 1 rúd vanília kikapart belseje vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma
- gyümölcs tetszőlegesen
- ~ (cukormentes)
- kókuszzsír+zabpehelyliszt a forma kikenéséhez ...

(A marcipánt porcukrozott deszkán nyújtsuk ki.) Ezután keményre vert tejszínhabbal vagy krémsajttal kenjük be őket (a rózsaszín szín eléréséhez adjunk a habhoz ~öt). A szemeket és orrokat cukorkákból rakhatjuk ki, a bajszokat rizstésztából.

A forró nyarat és a felfokozott hangulatot az egyre népszerűbb rozéfröccsel, a kisebbek esetében ~pel hűsítik.

egy kerek, 9 tojásból készült piskóta 2 dl tej két evokanál búzadara 20 dkg vaj vagy margarin 20 dkg porcukor egy csomag vaníliás cukor négy evokanál pikáns gyümölcsíz
A marcipánbevonathoz
27 dkg porcukor 18 dkg hámozott, orölt mandula néhány csepp meggy- vagy ~
Elkészítés: ...

/ízlés szerint /
Pár csepp vanília aroma.
Őrölt fahéj, és őrölt szegfűszeg, én mézes sütemény fűszerkeveréket használok hozzá.
Ha nem friss a cseresznye, hanem fagyasztott, akkor egy gyűszűnyi színezőt is teszek hozzá /meggy lé, ~ / ...

A rizst kihűtjük, belekeverjük a cukros tojássárgát, a mazsolát és a tojások keményre vert habját.
Zsírral kikenünk egy tepsit, finom zsemlemorzsát szórunk az aljára, majd beleöntjük a rizsmasszát.
Kis lángon pirosra sütjük.
A ~öt langyosan, csészében adjuk a tésztához.

Addig sütöm, míg az alja meg nem pirul. Ekkor megfordítom és a másik felét sütöm meg. Fakanállak kisebb darabokra szaggatom, és addig pirítom, amíg morzsalékossá nem válik. Hozzáadom a mazsolát és forrón tálalom.
~pel, lekvárral vagy befőttel tálalom.

Középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis ~pel.

A tepsit vagy sütőtálat margarinnal kikenjük, morzsával behintjük, és beleöntjük a felfújt masszát. Közepes sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de aki szereti, tálalhatja házilekvárral, vagy ~pel leöntve.

2 literes lábast vagy egy kuglófformát vajjal kikenünk, finom morzsával meghintjük és beleöntjük az anyagot. Jó közepes sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor tálra borítjuk, tetejét meghintjük porcukorral, melegen tálaljuk. Borhabot vagy csokoládémártást adunk hozzá, de kínálhatjuk ~pel ...

A tejberizses masszát öntsd rá a sütőformában elterített almára, és tedd az egészet a sütőbe. 180 fokon 35 perc alatt kész.
7. Kihűlés után borítsd egy tálra, fahéjas porcukorral meghintve, esetleg ~pel vagy csokisziruppal meglocsolva tálald.

És amivel felpakolt minket: saját készítésű bodza és ~, fagyasztott meggy, málna, zöldborsó, spárga, valamint friss cukkini és zöldbab. Meg egy láda cseresznye:) Ó és a fodormentát meg a lestyánt majdnem el is felejtettem, pedig itt illatoznak a lakásban, még száradniuk kell. :) Szóval ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Málna, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt?

◄ Málnás rétes   Málnatorta ►
 
RSS Mobile