Kezdőlap (Májgombóc)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Májgombóc


 

Májgombóc

Gasztronómia  Májgaluska  Májgombócleves

Májgombóc leves
Imádjuk a májgombóc levest, de a májgombóc nekem valahogy sosem sikerül, pedig annyi macera van vele.


Májgombóc elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát, a zsírban megfonnyasztjuk. A májat elkaparjuk (vagy ledaráljuk), és összekeverjük a megáztatott, majd kinyomott zsemlével.

Májgombócleves 3. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Májgombócleves
Nosztalgikus fogalom a vasárnapi ebéd, mivel mind a vasárnap, mind az ebéd kezd elhomályosulni a mai generáció életében
Kapcsolódó cikkek ...

Májgombóc
Finom májas levesbetét.
Kategória:Levesbetétek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Májgombóccal tálalt húsleves
Sáfrányos pulykahús leves, májgombóccal
Májgombóc leves ...

Májgombóc leves gyorsan
Hozzávalók:
1-2 szál sárgarépa, gyökér, 2db erőleves kocka, mirelit májgombóc, olaj, liszt, petrezselyem ...

A májgombóchoz
1 db zsemle (szikkadt)
1 fej hagyma - vörös
15 dkg máj - csirke
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál zsemlemorzsa ...

Májgombóc
Hozzávalók:
40 g zsír, 1 fej kis vöröshagyma, 150 g máj (sertés, marha, csirke, stb), 1 db zsemle, só, őrölt bors, majoránna, zödség zöld, 1db tojás, zsemlemorzsa ...

Címlap Ünnepi receptek Szilveszter Májgombóc az orjalevesben
Májgombóc az orjalevesben
Hozzávalók: ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Leves receptek Gombóc levesek Májgombóc
Májgombóc
Kategória: Gombóc levesek ...

Jól kifőztem » Receptek » Levesbetétek » Májgombócok
Alkategóriák ...

Májgombóc leves
Hány személyre: 2
» 2 db. szikkadt zsemle
» 1 db. vöröshagyma (kicsi)
» 15 dkg. csirkemáj
» 1 cs. petrezselyem
» 1 db. tojás
» 4 ek. zsemlemorzsa
» 1,2 dl.

Májgombóc
Hozzávalók:
2 db csirkemáj
2 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 evőkanál zsemlemorzsa
1 l húsleveskockából vagy Vegetából főzött lé
ízlés szerint: só, őrölt bors, olaj ...

Májgombóc
Szeretem a májgombócot. Ehhez képest eddig még sosem csináltam,valahogy féltem nekifogni.
Mi lesz,ha túl lágy, vagy ha túl kemény...
Hétvégén zöldséglevest főztem, és végre rászántam magam, hogy elkészítsem.

Májgombóc húsleveshez
A mostani hideg napokban igazán jólesett a nem éppen nyári ételnek számító húsleves.
Elsőre cérnametélttel ettük, de a nagymennyiségű maradék levébe ma májgombócokat főztem.

Bajor májgombócleves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Hamis májgombócleves
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Levesek 0 385 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Egyszerű májgombóc, levesbe
Hozzávalók 1 kis doboz (sertés)májkrém, 1 egész tojás, petrezselyem, 3 lapos kk liszt, 2 lapos kk zsemlemorzsa, 1 lapos kk búzadara, só ...

pirított májgombóc tojással, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Koncentrált tyúkhúsleves házi májgombóccal
Tojásfehérjét felverünk és a darálóval ledarált húst, beletesszük és összekeverjük, ezután az egész csontos húsokat és a zöldségeket is beletesszük.

MÁJGOMBÓC
Leírás:
tengeri só, petrezselyem, feketebors
Használat:
Májgombóc készítéséhez.

Májgombócleves
Hozzávalók:30 dkg sertésmáj,1 db zsemle,2 db tojás,1 csomó leveszöldség,1 csomó petrezselyemzöld,2 evőkanál olaj,1 l víz, tej, só, bors, ételízesítő, pirospaprika, majoránna.
...

Májgombóc házilag levesbe
Hozzávalók:
6 dkg gyulai májas
4 dkg zsemlemorzsa
1 nagyobb tojás
reszelt vöröshagyma
bors
zöldség zöldje, vagy friss lestyán levél ( apróra vágva ) ...

Bajor májgombóc levesbetét
Hozzávalók:
30 dkg borjú vagy marhamáj, 10 dkg szalonna , 1 fej hagyma, 20 dkg zsemle, vaj, 3 tojás, 1/4 l tej, só, bors, szerecsendió, majoránna, petrezselyem, snidling, 1 e.kanál liszt , ...

Bajor májgombóc
Hozzávalók: 30 dkg borjú vagy marhamáj, 10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 20 dkg zsemle, vaj, 3 db tojás, 1/4 l tej, só, bors, szerecsendió, majoránna, petrezselyem, snidling, 1 evőkanál liszt.

Májgombócleves
Kókusztejes, narancsos leves vörös lencséből
Cukkinis sárgarépakrémleves ...

Májgombóc leves recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A májat megtisztítjuk, leöblítjük és aprítógépbe tesszük, vagy késsel elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozz.

A májgombóchoz: 2 tojásfehérje, 3 db csirkemáj (vagy 1 májkonzerv), kb. 3-4 ek gríz, só, őrölt bors, petrezselyemzöld apróra vágva ...

" Májgombócleves
Kis tálban a zsemlékre tejet öntünk és hagyjuk beszívni a tejet.Edényben vajon üvegesre pároljuk a hagymát.Botmixerrel pürésítsük a megtisztított,megmosott májat.Tálba öntjük a májpépet és ...
" Málnaturmix ...

Bajor májgombóc
Majorannás, vörösboros libacomb
Tökmagos-burgonyás zsemlék
Mi a fene lehet az a rántás?

Olcsó májgombócleves
2 l vízben, feltesszük főni a megtisztított és felkarikázott répát, petrezselyem gyökeret, burgonyát. Hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott...
4 személyre
50 perc
Részletek ...

Bajor májgombóc
Hozzávalók 4 személyre: 2 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 15 dkg marhamáj, 2 dkg füstölt szalonna, só, 1 mokkáskanál majoránna, 1 csokor petrezselyemzöld.

Remegős májgombócok
Reszelővel rakott krumpli
Ricset, avagy amikor a gabona elbújt - VKF XXXIII.

Először a májgombócot készítjük el: a megmosott, lecsepegtetett májat megdaráljuk, hozzáadjuk a langyos vízben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott hagymát és petrezselymet, a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozzuk.

Általában májgombóc-, vagy gulyáslevessel melengethetjük át belső szerveinket. A szervírozó edények mellett frissen sült péksütemény különlegességek csábítják tekintetünket.

Tyúkleves májgombóccal
Írta: nagyi
Hozzávalók: 20 deka marhacsont, 20 deka borjúcsont, 1 tyúk, 20 deka zöldség, 30 deka borjúmáj, 8 deka gomba, fűszer.

Ja igen, a májgombócot is megeszik, esetleg még az Ember rántott májként, plusz sok sültkrumpli, majonéz/tartár.

Húsleves májgombóccal és grízgombóccal
A húslevessel szégyen szemre csaltam, de nagyon finom lett, és időt spóroltam meg, ugyanis kuktában főztem. A fehér és sárgarépát,a zelle...
Hagymás sajtleves Mankómódra ...

Tört máj-leves, kisütött tésztával - vagy májgombócz leves: utána tojásos gomba és tejfeles kárfiol. Pecsenye: pulyka sült töltött beggyel vörös káposzta-salátával és tört burgonyával köritve és kovászos ugorkával felszolgálva.

Levesek (burgonyaleves, gombaleves), főzelékek (burgonyafőzelék, babfőzelék), mártások, szószok, húsételek (tokány, erdélyi vadkacsa, tűzdelt fácán és fogoly, pácolt ürücomb) kitűnő fűszere, ízesítenek vele még hurkákat, pástétomokat, májgombócot.

36C árnyékban, rendelünk egy-egy májgombóclevest. Pincérünk (és később a tulajdonos is) nemes egyszerüséggel "2 májlé rendel) kifejezéssel tolmácsolta rendelésünket a szakácsnak. Nos, ... a kép tanusága szerint is májlét kaptunk.

Vékony metélt tésztával vagy májgombóccal tálaljuk.
Fácángulyás

Hozzávalók: ...

VASÁRNAP: Pulykaaprólék leves májgombóccal, sonkás pulykamell almapürével. pirított burgonyával, nagymama diós tortája
SZOMBAT: (vacsora): Sonkával töltött cékla, májas karaj burgonyapürével és téli vegyes salátával, banán-csemege ...

Majoránna: levesek, burgonya babfőzelék, mártások, húsételek, májgombócok
Metélőhagyma: burgonya, bab, borsó és húslevesek, saláták, sültek tojásos, vajas, sajtos ételek
Mustármag: pácok, mártások majonézek, uborka és paprika eltevésénél ...

A leves mellé főzhetünk ki tésztát, májgombócot vagy daragaluskát, amelyet külön tálban tálalunk fel. Tálaláskor szedjük ki külön egy tálba a zöldségeket és külön a húst.

Vagy májgombóccal és barna gombamártással (vadász módra). Szárnyasból készült galuskákkal és gombával (csirke módra). Olajbogyóval, kapri bogyóval, gombával, petrezselyemmel (bankár módra). Paradicsommal (portugál módra). Tárkonyosan.

Közben elkészítjük a májgombócot.
A májat az erektől megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet.

Címkék: bajor óriásgombóc, ebéd, leves, májgombóc, paella, sült tyúk, tanyasi tyúk, tyúkhúsleves, vasárnapi ebéd, vasárnapi ételek, zöldséges papella
67 megjegyzés: ...

Hű de nagyon szeretem én is, házi baracklekvárral az igazi. Készítek is gyorsan egy adagot májgombóc leves mellé.
VálaszTörlés
De jó! :) Szeretem az ilyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket, viszem is tovább a receptet! :) ...

A magyar konyha is előszeretettel gurít pár grízgombócot, májgombócot, maceszgombócot a levesbe.

Tetszik, én is nagyon szeretem a májat, de tényleg az a darálás:) Elkapargatnám inkább deszkán, ahogy a májgombóc leveshez:))
VálaszTörlés
Nagyon jó ötlet,ráadásul szerintem olyan sokadikai kaja:-))Finomnak látszik!:-)) ...

Még egy klasszikus recept, szintén könnyen beton állagúra készíthető, de ezt Felhőlány sikeresen megoldotta, a Tyúkhúsleves májgombóccal leírásából kiderül, hogy a "hazai" alapanyagokból mit lehet készíteni, és mi a titka a tökéletes gombócnak.

Felhasználható levesek (főleg krumpli- és gombaleves), főzelékek (krumpli-, bab-), mártások, húsételek, köztük szárnyas és vadhúsok, továbbá húskészítmények (májgombóc, pástétomok, kolbász, hurka), valamint borok ízesítésére.

Grízgaluska helyett tehetünk bele főtt rizst is, vagy például májgombócot...

Majoránna: levesek, burgonya-, babfőzelékek, húsételek és készítmények, mártások, májgombóc, májas hurka.

Feltöltő Brenda, on 2012. április 23. hétfő
Én is nagyon szeretem! Cérnametélt, grízgaluska, májgombóc...:) ...

Olyan egyszerű, csak beleöntöm a forró vízbe és már ehetem is. Manapság már sokféle zacskós leves van, de mindig visszatérek ehhez. A májgombócos például egyáltalán nem tetszik.

Hozzávalók: 1 fácán, 1 csomó leveszöldség, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, 4-5 szem bors, szerecsendió, metélt tészta vagy májgombóc ...

A főzés befejezése előtt 15-20 perccel a gombát és a borsót beletesszük. Ha a leves elkészült, megízleljük, és ha kell, utána fűszerezhetünk. A levest leszűrjük, és májgombócot főzünk bele. A főtt húshoz gesztenyemártást vagy almamártást adunk.

Előételként adható az előző estéről maradt hideg füstölt sonka, a húsleves májgombóccal vagy egy erdélyi kapros töltött káposzta. A választék kedvéért adhatunk tortát, süteményeket, de nem maradhat el a diós, mákos kalács sem.

Hozzáadjuk a húst és együtt még egy ideig pároljuk. E ragunak
pirosbarna színével, pikás savanyúságával kell kitűnnie, sem sűrűnek,
sem ritkának, sem zsírosnak nem szabad lennie. A szokásos módon
készült sonka vagy májgombóccal tálaljuk.

A levesbetét is lehet többféle: májgombóc, daragaluska, tüdőtáska, csigatészta, eperlevél. A tyúkhúsleves mintájára készíthető: galambleves, fácánleves, csirkeleves, libaleves, kacsaleves, pulykaleves.

Lásd még: Lásd még: Leves, Tojás, Gombóc, Hagyma, Zöldség

Gasztronómia  Májgaluska  Májgombócleves

 
RSS Mobile