Kezdőlap (Májas hurka)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Májas hurka


 

Májas hurka

Gasztronómia  Májas csirkemell  Májas rétes
2014.04.24

Májas hurka és cigányka (disznótoros)
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 10 fő
elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
elkészítés ideje: 1 óra
árkategória: 3.000 - 5.000 között ...


Májas hurka és felhívás keringőre
.
Mindig van hiba a kristályban. A tökéletességet soha nem érjük el.

Tűdős májas hurka készítése házilag
Hozzávalók.
50 dkg sertésmáj
50 dkg húsos tokaszalonna
1 sertés tüdő
20 dkg rizs
15 dkg zsír
25 dkg vöröshagyma
0,5 dkg őrölt szegfűbors
0,5 dkg majoránna ...

Alföldi májas hurka
" onclick="return iwiwshare_click1026()" target="_blank" ...

Debreceni rizses-májas hurka
In Disznótoros Receptek, Húsétel Receptek, Magyaros Receptek On 2010. június 13. vasárnap 0 Comments ...

Rlzses-májas hurka
Ugyanúgy készül, mint a véres hurka, csak egy tenyérnyi nyers májat darálunk a zsiradékkal és tüdővel együtt. Fűszerezése is ugyanaz, csak a vér helyett abáló levet használunk a keveréshez, és őrölt fehérborssal fűszerezzük.

Rizses-májas hurka 1.
1 kg máj, 80 dkg húsos toka, 1 kg tüdő, 40 dkg rizs, 12 dkg zsír, 25 dkg hagyma, 2 dkg őrölt bors, 1/2 dkg őrölt szegfűbors, 1 csapott evőkanál majoranna, 4 dkg paprika, só.

Májas hurka
Galéria
» Születésnapi Torta
» Fő a marhapörkölt
» Gyümölcstál (eper, meggy, banán, méz, szeder, áfonya, alma)
» Csokis tejberizs
» Hátsó sonka - húsvétra ideális!
» Sonka ...

Májas hurka recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húsokat, bőrkét sós vízben félig megfőzzük, majd ledaráljuk. Hozzákeverjük a rizst, zsírban pirított hagymát, fűszereket, egy kevés zsírt, majd bélbe töltjük. Végül megmossuk, majd zsírral...

Májas hurka
2 kg kövérkés sertéshús,kb u.a. tűdő.,2kg máj,80 dkg rizs,4 fej összevágott hagyma,4 evőkanál őrölt bors,2 púpozott kanál majoranna,3 ev.kan só.
6-8m vékony bél.
Disznósajt
5kg-hoz
1 disznófej,30-40dkg bőrke,1 szív,nyelv,2 marék só.

Májas hurka
Hozzávalók: 50 dkg. sertésmáj, 1,2 kg. sertéstüdő, 20 dkg. rizs, 30 dkg. tokaszalonna, 3 fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olaj, majoránna, szegfűbors, őrölt bors, só, 2,5 méter hurkabél.

Házi májas hurka
2 kg sertésmáj * 1,5 kg dagadó * 0,5 kg tüdő * 80 dkg rizs * 4 evőkanál bors * 2 evőkanál majoránna * 4 nagy vöröshagyma * 10 m bél (ha nem zsíros a hús, 1/2 kg zsírszalonnát is lehet hozzá darálni)
...

Alföldi májas hurka rizzsel
Alföldi töltött káposzta
Alföldi tüdős, májas és véres hurka (disznótoros) ...

Zsemlés májas hurka
állami gazdaság által gyártott kolbász (szekszárd 1971)
123456következő -utolsó " ...

alma, burgonya, májas hurka, véres hurka, disznótoros,
Kattints a nagyobb képért
...

2-2 szál véres és májas hurka,
2 szál nyers kolbász,
1 szál lángolt kolbász,
zsír, fokhagyma, só ...

96. Véres hurka - májas hurka és a sült kolbász, kenyér és ecetes almapaprika
97. Virsli - bármilyen verzióban, de csak minőségit
98. Zöldbab - leves, főzelék, rakott és rántott, izgalmas és sokoldalú, imádom ...

Hozzávalók: 12 db savanyúkáposzta-levél, 1 kg burgonya, 1-1 kisebb szál sütnivaló kolbász, májas hurka és véres hurka, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csípős hegyes zöldpaprika, 1 teáskanál csombor (borsikafű), ...

Legelterjedtebb a véres, illetve a vér nélküli vagy májas hurka, de ismerünk tüdős, kásás hurkát is: májas hurka, tüdős hurka, erdélyi tüdős hurka, hagymás véres hurka, kapros véres hurka, bácskai füstölt hurka, tüdős-májas hurka.

Fűszer Borsó Alma Bió Egészséges Tea Paprika Fekete ribizli Kocsonya Kolbász Sajt Disznó sajt Leves Tinóru Székely Olasz Román Csombor Bors Kakukkfű Ecet őzláb Tölgy Levendula Gyógytea Fokhagyma Gyömbér Körömvirág Medvehagyma Véres Májas Hurka Bor ...

Végül Frank Júlia Disznótorban című könyvének debreceni májas hurka receptje volt a kiindulópont, de az arányokat megváltoztattam, mert több tokaszalonnát tettünk bele és kevesebb rizst.

Hozzávalók: 1 szál (20-25 dkg) májas hurka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál rizs, 1 dl tejföl, 2 szem szegfűbors, 1 teáskanálnyi majoránna, só és törött fekete bors, ízlés szerint, 2 evőkanál olaj, ...

200 g véres hurka, 200 g májas hurka, 150 g sütőkolbász, 500 g savanyú káposzta, 500 g kelkáposzta, 100 g árpagyöngy (gersli) vagy 200 g rizs, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 25 g vaj, pirospaprika, 1nagy pohár tejföl (450g), őrölt kömény, só ...

Hozzávalók:
1 szál véres és 1 szál májas hurka, 1 szál sütni való kolbász, 50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg savanyúkáposzta, 3 dl tejföl, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só, törött feketebors ...

1-1 kisebb szál sütnivaló kolbász, májas hurka és véres hurka
10 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csípős hegyes zöldpaprika
1 teáskanál csombor (borsikafű) ...

96. Véres hurka - inkább májas hurka - vagy ha már vér, akkor hagymás vér sok borssal!
97. Virsli - szilveszterkor vagy levesbe, csak úgy igen ritkán
98. Zöldbab - palóclevesként ...

Így készül a húsleves, az "abált" szalonna, disznósajt (gömböc), a húsos-, véres- és májas hurka.
[szerkesztés] Adalékok
Szűkebb értelemben bármilyen vegyület, akár vitamin, amit egy élelmiszerhez hozzáadnak feldolgozása vagy előkészítése során.

Hozzávalók: 25-30 dkg szalonnabőr a zsírszalonnáról,, 50 dkg friss kolbász, , 50 dkg véres hurka, , 50 dkg májas hurka,, 50 dkg lapocka, , 10 dkg füstölt szalonna, , 20 dkg rizs, , 5 dl tejföl, , 1 tojás,, 1 kg savanyú apró káposzta,, ...

De itt (Budán) - főleg a véres, májas hurka - egy kicsit macerás lenne. A kolbászt még el tudnám képzelni, bár a feleségem biztos kiátkozna. S a magyarok nyilától, s a feleségem átkától ments meg Uram minket! ...

Egyébként így néhány hónap és sütés távlatából azt kell, hogy mondjam, hogy nekünk a májas hurka sikerült a legjobbra, a vérest az új zsemlebeszállító miatt elrontottuk (túl lágy lett), ...

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya, 1-1 szál véres és májas hurka, 1 vagy 2 fej vöröshagyma, tejföl, só ...

Abálás
100°C-nál alacsonyabb, kb. 95 °C-on történő főzés. Így készül a húsleves, az "abált" szalonna, a véres- és májas hurka.
Aromás főzés
Ízesített folyadékban történő főzés, amellyel a készülő étel ízét, illatát gazdagítjuk.

Medvehagyma- Majoránna: levesek, főzelékek, mártások és húsételek - elsősorban szárnyasok és vadhúsok - fűszere, de húskészítmények (májas hurka, kolbász, pástétomok) ízesítésére is alkalmazzák.

A vaddisznó gerinc sajnos túlsült, a vörösboros demi-glace sem segített már rajta. a májas hurka jobb, mint a mienk (szomszéd fűje mindig zöldebb), a lencsefőzelék pedig zseniális! A fogást kísérő 2006-os Barbár az i-re a pont.

* sültekhez: baromfi-, marha- stb.,
* vadas ételekhez,
* töltött káposzta,
* véres és májas hurka, kolbászok, májkeverékek,
* halételek,
* körözöttek,
* növényi ecetek és a vörösbormártás készítésénél.

Megismételjük: negyedrésznyi káposzta, harmadrész rizs, májas hurka réteggel, majd rétegezés ugyanúgy a sütőkolbásszal megerősítve. Alkotásunk befejezéseként, a maradék negyedrész káposztát elterítjük a tetején.

Kis mennyiségben használva kiváló ízt kölcsönöz bab-, hal- és káposztaleveseknek, burgonyafőzeléknek és zöldségmártásoknak, de használják csirke- és marhasültek, vadasok, erdélyi tokány, töltött káposzta, véres és májas hurka, kolbászfélék, ...

Ha készen vannak mind a májas hurka darabkák, rakjuk buzogó forró vízbe; egy negyed óráig főzzük, akkor szedjük ki egy nagy tál hideg vízbe kevés ideig ott hagyván szedjük ki tiszta deszkára és tegyük ki hideg kamrába használatig.

Lásd még: Lásd még: Hurka, Leves, Csirke, Saláta, Sütemény

Gasztronómia  Májas csirkemell  Májas rétes
2014.04.24

 
RSS Mobile