Kezdőlap (Máglyarakás)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Máglyarakás

Gasztronómia  Magkeverékes kenyér  Mágnás dióspite

Máglyarakás - Receptek
Máglyarakás
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...


Máglyarakás elkészítése :
A tejet a tojássárgákkal, a cukorral, az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
A fölszeletelt zsemlékre öntjük és elkeverjük.
Kikent, morzsával hintett tűzálló tálba rétegezzük a darált dióval és mazsolával, rummal megpermetezzük.

Máglyarakás
ď"żElkészítés
1. Az almákat meghámozom és vékonyan felszeletelem. Az almaszeleteket egy kevéske olvasztott margarinon 1-2 ek. cukorral, a citromlével és a fahéjjal fedő alatt, kis lángon megpárolom.

Máglyarakás recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Máglyarakás torta
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Desszertek 0 339 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~
Sokszor ettem már ~t, de most sütöttem először. Nagyon jól sikerült, ami csak azt bizonyítja, hogy kezdő cukrászok is bátran belefoghatnak.
Nehézség Ár ...

~ extra
Rengeteg féle recept kering a nagyvilágban ~ névvel. Egy biztos, az alma és a tojáshab nem maradhat ki belőle. Vannak, akik lekvárral turbózzák fel, de diót is sokan tesznek bele. Én extrán szeretem.
Hozzávalók: ...

~ recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.

~
Rácsos mandulás almatorta vaníliamártással
Kétszínű alma: félig piros, félig zöld árnyalatátmenet nélkül ...

Almás ~ Hozzávalók: 5 db alma 1 dl víz 10 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg darált dió 1 dl tejszín 4 db tojás reszelt citromhéj őrölt fahéj rama sütőmargarin...

Mindignő Receptek Édestészták ~
~
Egy kalóriabomba... óvatosan vele! ;-) ...

A tortaforma aljába rakunk egy sor áztatott kalácsot, rásimítjuk az almát, majd újabb réteg kalács következik. A második réteg kalács tetejére kenjük a baracklekvárt, majd 180 fokra melegített sütőbe tesszük a ~t.

Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütőbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a ~t még 15 percig sütjük.

~, vagy valami olyasmi:)
Pénteken vásároltam egy nagyobb mennyiségű kiflit, kedves férjemuramnak készült belőle mákus guba.

~
.
A sok kicsi szorongás képes összeállni egyetlen nagy depresszióba. Ez pedig kiolthatja azt a magas érzelmi hőfokú lángolást, amit Prométheusz lopott az emberek számára: az istenek tüzét. Szomorú, de sokan a közönséges szalonnapirító parazsat értik Prométheusz tüze alatt.

~
Lizánál bukkantam erre a receptre , és olyan jól nézett ki a képeken, hogy eldöntöttem, megcsinálom én is. Igazából már vagy ezer éve le van írva a receptes füzetemben is, de valahogy sosem éreztem késztetést, hogy meg is csináljam. De a nála látott képek meggyőztek.

"~-variáció"
Reggelente jó kiadós "édességeket" szoktunk enni.

Bár a ~ nem tartozik a legegyszerűbb desszertek közé, érdemes megpróbálkoznod vele, mert rendkívül finom.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

~
Hozzávalók 20 dkg kifli vagy kalács, 3 tojás, fél l tej, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, fél dl rum, fél kg savanykás alma, 3 ek sárgabarack lekvár ...

~ - 2 személyre
A zsemléket felszeleteljük, belerakjuk a tejbe, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, cukor felét, mazsolát, zsiradékokat, és zsírral, morzsával bélelt tepsibe helyezzük a felét.

Ez a ~ eszméletlen finom lett! Egy falatban van benne mák, dió, pikáns birslekvár (by Gabojsza, köszönöm!), fahéj.
Aki nem kapott még csömört a beiglik után, próbálja ki, imádni fogja! Az én szám persze könnyen jár: nem sütöttem beiglit ;-)
Mákos-diós-birslekváros ~ ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~ receptek. Összes bejegyzés megjelenítése ...

Meggyes-kakaós ~
Csend legyen, gyerekek! Így könnyű lesz...
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Átszerkesztett ~
rumos sárgabarack-granité, dió-sabayon, kalácschips
Hozzávalók ...

Kezdőlap › Édességek › ~
~
~ ...

~
~ elkészítése: A péksüteményeket vastagabb szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, vaníliaaromával és olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt zsemlékre - amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük.

~
6 db zsemle, 1/2 liter tej, 25 dkg cukor, 1 dl fehérbor, 3 tojás, 4 alma, 2 tojásnyi vaj, 2 kanál baracklekvár, 1 késhegynyi fahéj, 1 evőkanál mazsola, 3-4 evőkanál őrölt dió, 2-3 kanál zsemlemorzsa. A kicsit szikkadt zsemléket vastagabb szeletekre vágjuk.

~
A legtöbb családban biztosan akad egy darabka mákos vagy diós bejgli, ami nem akar elfogyni. A ~hoz ujjnyi vastag szeletekre vágunk 30-40 dkg bejglit. Kemény habbá verünk 3 tojásfehérjét 5 dkg porcukorral meg 1 ek baracklekvárral.

~
4 szép alma1 citrom6 kifli4 tojás15 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor3 dl tej5 dkg mazsolakevés őrölt fahéj5 dkg vajAz almákat negyedeld el, … Tovább
Most sült ki ...

~
Az almákat meghámozzuk, vékony gerezdekre szeleteljük, majd a Ramával és cukorral karamellizálunk. 4 db tojássárgát 5 ek....
Dorisz Czagány ...

~
Hozzávalók:
8 szikkadt zsemle, 6 szép alma, 1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg sütőmargarin, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg sárgabarackíz, a tepsi kikenéséhez: sütőmargarin, zsemlemorzsa ...

~
A szikkadt vagy gyengén pirított kalácsot felszeletelem, kisebb darabokra vágom és a tepsi aljára fektetem. Az almát meghámozom,megreszelem, m...
Kövess a Facebookon!
Legyél gasztromankó rajongó! ...

~ II.

Egy 25 dkg-os kalácsot felszeletelünk,tálba rakjuk.Egy narancs és egy citrom héját belereszelünk 3 dl tejbe,amibe még teszünk egy zacskó vaníliás cukrot,majd felforraljuk.

MÁGLYARAKÁS
Hozzávalók: 6 db szikkadt zsemle vagy kifli, négy tojás, fél liter tej, öt evőkanál cukor, egy csomag vaníliás cukor, négy evőkanál feketekávé, 5 dkg vaj, 10 dkg dió vagy mandula, citromlé.

~
Hozzávalók:
4 alma, 1 citrom, 5 dkg mazsola, 6 kifli, 3 dl 1,5 %-os tej, 4 tojás, 10 dkg fruktóz, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, fahéj ízlés szerint.

~féle
Na ez egy vicces recept, mert részben ~, részben pudding recept alapján készült.

~ másképpen
Az almákat felkockázzuk és megfőzzük. Hozzákeverjük a barnacukrot, a vajat, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját, és az egészet hőálló tálba töltjük.A...
tovább ...

~
Hozzávalók 4 személyre: 3 alma, 2 tk. rumaroma, 4 kifli, 3 tojás, 3 ek. CANDEREL édesítőpor, 1 tk. vaníliaaroma, 2 dl zsírszegény tej, 3 ek. mazsola, 1 mk. őrölt fahéj, CANDEREL édesítőpor a szóráshoz ...

~ másképpen
Hozzávalók:
5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg barnacukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz ...

~
Almaleves libamájjal
Almával sült sonka
Tésztában sült gyümölcsös szűzpecsenye ...

~ Gabi módra
Az almákat félbevágjuk, kiszedjük a magházat, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Fahéjjal megszórjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a...
10 személyre
60 perc
Részletek ...

~, sajnos nincs tuti tipp a sütési időre, mert az fűgg a csirkedarabok nagyságától, mennyire kloffolod ki, miben sütöd, és egyszerre hányat sütsz. Érdemes kitapasztalgatni! ...

~
A szikkadt kifliket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, sóval, a vaníliás cukorral és a cukor harmadával, ... tovább
cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tojás ...

~
Hozzávalók: kb. 6 alma 1 mk. őrölt fahéj 15 dkg margarin 8 zsemle 1 l tej 4 tojás 30 dkg porcukor 1 cs. van. cukor baracklekvár Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.

~ recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A zsemléket felszeleteljük, belerakjuk a tejbe, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, cukor felét, mazsolát, zsiradékokat, és zsírral, morzsával bélelt tepsibe helyezzük a felét. Az almát lereszelj...

"menzás ~ok szalmonellaveszélyes adagjai..."Nagyon tettszik:)nagyon jóóóó...:-DDD És a sütike is nagyon tetszik...
Rita írta...
És vajon mitől svéd?

Klasszikus ~
Málnás - ribizlis tejberizs torta
Milánói rántott csirke fokhagymás krumplival és rizzsel ...

tóth zsolt (1) macaron (2) macska (2) macskás tárgyak (1) macska diéta (1) madártej (1) maggie austin (2) maggie austin cake (1) ~ (2) magyarhangya (2) magyar ízek utcája 2012 (1) máj (1) majoranna (2) mák (9) makány márta (1) máklikőr (1) makó (2) makói hagyma (1) makói hagymaleves (1) ...

Az egész úgy indult, hogy még tavasszal Veszorémben az egyetemi menzán egyik asztaltárs ~t evett. De valami fura volt benne: az alja nem tejbe áztatott kifli volt, hanem tejberizs.

Jó alapok egy kenyérpuding, alias ~ változathoz.
Az a különbség a ~ és a kenyérpuding között, hogy az utóbbi esetében kifli helyett kenyeret/kalácsot használunk, szeleteljük, mindkét oldalát megvajazzuk, hagyományosan egyik felét lekvárral kenjük, rétegezzük.

Biztosan mindenki készített már ~t, mákos gubát. A helyzet hasonló. Reggelente felpásztázom a konyhát és ha találok olyan pékárút, ami már pár napos, és senki nem eszi meg jó szívvel, akkor nekilátok a rakott zsemlémnek. Természetesen nálunk sinc... »
Szaloncukor ...

Éttermi meleg tészták tekintetében a Vargabéles, a ~, a grízes tészta szinte mindenki számára ismert és visszatérő fogás. Gyerekkorom nagy kedvence, a mákos tészta most új arcát mutatja meg. Kíváncsiságból tejjel oldott félkész máktöltelékkel készítettem belőle egy raviolit.

főkategória: édes süti
alkategória: habos sütemény
hasonló kategóriák: ~, kakaós süti, kosárkák, piskótatekercs, édes tekercsek, rácsos süti, sült gyümölcs, gyümölcskenyér, fordított süti, lekváros gombóc
egyéb elnevezések ...

Narancsos sóskasaláta (klasszikus ételek)
~ VII. (klasszikus ételek)
Darázscsípés barackos pudingkrémmel (Bienenstich) (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. Ezentúl nem probléma villámgyorsan ~ muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, ...

Garffyka,
ez a hústorta olyan angolosnak tűnik, csudaklassz!!!
A mini kenyértorta is nagyon spéci ötlet!!!!(Lehetne akár mini ~ is-felénk zsemléből készül, csak nagyban) De piciben szerintem minden szebb:)))
Ügyes vagy!!! ...

Gyümölcsös muffin
Kacsaleves csigatésztával
Gesztenyés-babapiskótás szelet
Húsos kelkáposzta
~
Kötözött táskaleves
KÓKUSZOS CSEMEGE (BOUNTY) ...

Legnézettebb: Torta sütés nélkül
Legjobb: Tejespite
Következő recept: ~
Hírlevél ...

Rákóczi túrós, ~, női szeszély stb.) vonnak be, s csak a sütés utolsó fázisában szárítják rá a tetejére. A keményebb habot nyomózsákból sütőlapra halmozzák, magas hőfokon néhány perc alatt, vagy alacsony hőmérsékleten (85-90 fok) két óra alatt sütik száraz habcsókká.

A 6 tojás fehérjéből és a porcukorból keverjünk habot, és oszlassuk el egyenletesen a kész sütemény tetején. Két-három percig tegyük vissza a sütőbe, hogy a hab összeálljon (mint a ~ tetején).

Tipp ...

lépésről-lépésre (21) madártej (1) maionesa blanca (2) mandula (11) maradékból (19) marcipán (7) marha hús (16) max kommentje (439) Max-gasztro (63) mediterrán (9) menza (2) mexikói (14) MIAKŐ (1) MJ (8) mogyoró (1) Monitor konyha (13) monográfia (1) Morzsikák (26) muffin (5) mustár (6) ~ ...

A tojásfehérjéből csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleke­verjük a sárgabaracklekvárt, ízlés szerint porcukrot, és az egészet a ~ tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és a habot rászárítjuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Erről is lehet tudni, hogy ez biztos, hogy tartós lesz, ha vákuum van benne. ("~" című rádióműsor. Adás: 1996. aug. 17.)
— Minden dzsem lekvár, de nem minden lekvár dzsem. Vagyis a dzsem olyan lekvár, amely megpuhult gyümölcsdarabkákat és -rostokat is tartalmaz.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Cukor, Liszt, Lekvár, Citrom?

◄ Magkeverékes kenyér   Mágnás dióspite ►
 
RSS Mobile