Kezdőlap (Madártej)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Madártej

Gasztronómia  Macskanyelv  Madeira

Madártejes palacsinta
Mit ne mondjak, gyermekkorom óta, amióta az eszemet tudom, egyik kedvencem desszertem a madártej. Kedvencem a tetején a fehér gombóc volt, szerencsére öcsém pont ezt nem szerette, így enyém lehetett a java. Én mindig megettem melegen, mert nem tudtam megvárni amíg kihűl.


Madártej
Fél liter tejet 1 csomag vaníliás cukorral felforralunk. Közben 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, melyet elkeverünk 2 dkg porcukorral. A felvert habból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben kb. 2 percig főzzük, majd kiszedve jól lecsurgatjuk.

Madártej epebetegeknek
A madártej széles körben ismert és elterjedt desszert hazánkban. Kis konyhai jártasság szükséges az elkészítéséhez. Ajánljuk lisztérzékenyeknek, epebetegeknek, gyomorfekélyeseknek, csontritkulásban szedvedőknek és hízni vágyóknak is.
Hozzávalók ...

Madártej szelet
ď"żElkészítés
1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan elvegyítem a habbal.

Madártej szelet - Receptek
Madártej szelet
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

~ másként
Ízletes ~ vaníliapudinggal- az édes ízek kedvelőinek.
Hozzávalók ...

~ IV. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

~ pisztáciás tojáshabbal
Ebben a változatban a könnyű tojáshabba apróra tört pisztáciát forgatunk
Fotó/illusztráció: receptvarazs.hu ...

~
Feltöltő: Marcsi Kategória: Desszertek 0 275 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~
Hozzávalók:
1,5l tej, 4 tojás, 15dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor ...

~ - gluténmentes
Hozzávalók
1,5 l tej
5 tojás
10 dkg cukor vagy ennek megfelelő hőálló édesítőszer
2 vaníliarúd ...

~
Egy édesség, amit mindenki ismer. Nagyüzemi mennyiségben készítem!
Nehézség Ár ...

~
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Édességek
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Kímélő, Roboráló ...

~, vanília pudingos ~, vaníliás-habos ~
Nusika receptje
elkészítés ...

~
Hozzávalók:
1 liter tej,4 tojás,4 ek.cukor+ 2 ek. porcukor,1 cs.
vaníliáscukor,vaníliaaroma vagy tejszínes mogyoróaroma ...

" ~ és varjúvaj
Tokány zöldséges rizzsel
Tokány zöldséges rizzsel Hozzávalók:50 dkg sertéscomb1 fej vöröshagyma1 nagy gerezd fokhagyma3 ... Tovább olvasom " ...

4. A ~be keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.
Hasonló receptek: ...

A kész ~et üvegtálba öntjük, rátesszük a habgaluskákat, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.
A recept tápanyagtartalma: ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept ~ kaláccsal
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

~ receptje
Nagyanyáink receptje: így készül a tökéletes ~!
A ~ mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, az egyik legfinomabb hazai édesség.

~
Hozzávalók:
1 l tej
4+1 evőkanál kristálycukor
4 db tojás
1 db vaníliarúd (vagy: vaníliás cukor/vanília aroma)
2 evőkanál vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő/liszt) ...

~
Nagymamám gyakran készített ~et, amikor kicsi voltam, bizonyára így vannak vele mások is. Szerintem ez tipikusan olyan étel, ami a nagymamákhoz kötődik, nem emlékszem arra, hogy anyu valaha is csinált volna. Attila is így van vele.

MADÁRTEJ, MIKRÓBAN...
Ha jó a memóriám, akkor a NLC. oldalán, Dondenene ismertette meg velem ezt a villám gyorsan, tényleg 15 perc alatt elkészülő, ~et.

~
Nagyon régen nem készítettem már ~et. Este a Lalu kérdezte, Anya mi lesz a vacsora után a desszert? Gondoltam, csinálok egy nagy adagot. Az is igaz, hogy pár hete a sógornőméknél kaptunk ezt a finomságot, valószínű hogy innen villant be.

~
A ~ eredetileg francia desszert, eredeti neve "Oeufs á la neige". Gyerekkorom egyik kedvence. Egyszerű desszert, de ugyanolyan könnyű is elrontani. Igazi vendégváró édesség, hiszen előző nap elkészíthetjük. Mostanság számos étterem étlapján fedeztem fel (Borkonyha, Kistücsök).

~ - az egyszerű, de nagyszerű édesség
Gyermekkorom kedvence volt, édesanyám hatalmas habokat tudott az édes tejes finomságra gyártani. Egészen pici koromban azt hittem, hogy felhődarabkák és nem tudtam, anyukám hogyan is szedi le őket, de hatalmas élvezettel fogyasztottam:-) ...

~
Egy este azok a sirályok, akik nem az éjszakai repülést gyakorolták éppen, együtt álldogáltak a homokon. Gondolataikba mélyedtek. Jonathan összeszedte minden bátorságát, és odament a Vén Sirályhoz, aki, úgy hírlett, hamarosan elemelkedik ebből a világból.

~
Gyerekkori kedvenc ez a selymesen lágy, habos édesség, nagyon gyakran készül nálunk.
Nyáridőben érdemes kipróbálni az epres változatot is.

~ szelet
Tészta:
8 tojásfehérjét
8 ek. cukorral habbá verünk.
8 ek. lisztet adunk hozzá és
1 teáskanál sütőport.

~ - Zengővárkony
1 liter tejet felforralunk, közben 2 tojás fehérjét 1 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. A forró tejbe habgaluskákat szaggatunk, mindkét oldalát kifőzzük, tányérra szedjük, és kihűtjük.

Epres ~ elkészítése:
Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük. Ennyi idő alatt a tej átveszi a vanília aromáját. Amikor ez megtörtént, kiszedjük belőle a rúddarabokat.

Epres ~
Stahl Judit
Vannak tipikusan hétvégi édességek. Ilyen például a ~. Lehet belőle karamellest, csokist vagy gyümölcsöset is csinálni, attól függően, hogy mivel ízesítjük a tejet.

~
Gyerekkoromban ha nagyon jók voltunk, a vasárnapi édesség ~ volt. Ma már pár perc alatt bármikor összedobom. Csak amíg kihűl, azt nehéz kivárni...
.

~ - 4 személyre
Edénybe öntjük a tejet és vaníliarúddal felforraljuk.Tálba ütjük a tojásokat és kevés cukorral kemény habbá verjük majd a lassan fővő tejbe vizes evőkanállal galuskákat szaggatunk.

A ~nek ugyanis csak egy titka van - nevének eredetén kívül -, éspedig a valódi vanília. Sőt, a bourbon-vanília, ha nem csupán szimplán a menyországba, hanem egyből a hetedik menyországba kívánunk átmenetileg eljutni.

Szóval, jó ~-evést!
Aztán egyszer te is megpróbálhatod összehozni.
Mariann
Mi a véleményed?

Laci konyhája: ~, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Laci konyhája: Reggeli fehérje dömping ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~ek. Összes bejegyzés megjelenítése
Hozzávalók:
2 nagy narancs, 1, 2 liter tej, 15 dkg cukor, 4 egész tojás, 1 evőkanál liszt, 1 dl narancsszörp, csipetnyi só.

Hogyan készítsünk ~et?

Könnyű elkészíteni, és szereti az egész család.

Ezt küld tovább! ~krém torta
Olvasóink értékelése: / 14
ElégtelenKitűnő
Aki szeret sütni és új sütemények és torták receptjét kipróbálni azoknak szól a következő videó recept ahol egy finom ~ torta elkészítése látható.

Most itt vagy: Kezdőlap / Édes sütemények / Sütés nélkül / Csokoládés ~
Csokoládés ~
1 liter tej
4 tojás
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étkezési keményítő/liszt ...

amiben a hab főtt, szűrőn átöntöm a vaníliás, tojássárgás részbe, és az egészre ráhalmozom a habot. Végül - célszerű tálalás előtt - néhány kanál kristálycukrot egy edényben, közepesen erős lángon felolvasztok, enyhén karamellizálom, folyamatos keverés mellett, és még forrón rácsurgatom a ~ ...

~ Mami módra
Elkészítése: 4 tojás fehérjét felverünk kemény habnak. Belejön 4 evőkanál porcukor, és evvel is még verjük egy ideig. Forró vízbe beleszaggatjuk, mindig három evőkanállal, mikor már az feljött, szitára szedjük.

~
Konyhában » Desszertek
A tojásfehérjét 50 g cukorral és egy csomag vaniliás cukorral kemény habbá verem. Ez alatt a tej egy részét felforralom. A habot vize mártott kanállal kiszaggatom és a tejbe teszem. Egyszerre csak 3-4 darabot.

~es-diós palacsinta
Hozzávalók:
kb. 20 darab palacsinta, 1 liter tejből készült ~, kb. 20 dkg dió
ízlés szerint cukor ...

~ fagyi
A fagyi: a tejet tálba öntjük, a tojássárgát és a cukrot hozzáadjuk, majd robotgéppel elkeverjük. A tejszín felét külön felverjük...
Lilus ...

~

Hozzávalók:
1 l tej, fél rúd vanília, 6 tojás, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, fél dl rum ...

~
Hozzávalók:
Másfél liter tej,15 dkg cukor,1 vaníliás cukor, (ha van, akkor egy vanília rúd +a belseje kikaparva)5 tojás,1 puding por, csipet só, mazsola.
Rövid leírás:
A felforralt tejben megfőzzük a felvert habot, és besűrítjük.

~ torta
Hozzávalók:
Piskóta:12,5 dkg margarin, 4 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 tojás fehérje, 9 dkg cukor, 11 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 2,5 dkg keményítő, 2,5 dkg tejpor (zsíros)
Krém:fél l. tej (2,8%-os), 10 db tojássárgája, 1,5 db vaníliarúd, 10 dkg cukor, 30 dkg vaj ...

~
Hozzávalók:
18 dl tej 15 dkg cukor 6 db tojás 1,5 teáskanál rizsliszt 1 rúd vanília csipetnyi só
Elkészítés: A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral kemény habot verünk.

~
A ~ egyike a legfinomabb desszerteknek, szerintem igazi magyar édesség. Sűrű, krémes vaníliás levében ülnek a vaníliapettyekkel beszóródott habgaluskák. A ~hez elsősorban igazi hozzávalók kellenek: tojás és nem készen kapható puding, igazi vaníliarúd, mandula.

~
Imádom a ~et. Ez a második próbálkozásom. Sajnos először nem sikerült. A titka, hogy nem szabad forralni, ha már beletettük a tojást....

A ~ a gyerekek kedvenc, a felnőttek nosztalgikus édessége. A desszert valójában francia eredetű (Ile flottante vagy oeufs á la neige), amit a franciák általában karamell szósszal tálalnak. Íme egy nagyon finom verzió, amely az eredeti recept kissé módosítva..

A ~.
Tegyünk forrni egy liter czukros tejet s hat tojás fehérét verjünk habbá. Mikor szép kemény lett a hab, szakitsuk ki kanállal nagy gombóczokba és a habgombóczokat főzzük meg a forró tejben. Minden egyes hab-galuska alig egy perczig álljon a forró tejben.

~ szelet
Majonézes kapros ráksaláta
Majonézesöntet
Marhapörkölt
Marhagulyás
Májgaluska gombócok házilag
Májgombóc házilag levesbe II.
Makos & Diós rácsos Süti
Mákos kalács
Mákos muffin
Meggyes Joghurt torta
Meggyes Karika ...

Illatos ~ -
(Haha, ez jó lesz olaszul! Azuram is csak néz, hogy az meg mi!:-))))
"Latte profumato di uccello"
Hozzávalók:
1,2 liter tej
4 tojás
1 ek. liszt
15 dkg kristálycukor
1 vaníliarúd
1 narancs durvára reszelt héja
ízlés szerint bodzaszörp ...

~ ízű (citromos vanília) parfétorta,
belül izgalmas vanília csíkokkal, a tetején pedig vanília zselével.
Az ünnepelt motor bolond, ez gondolom látszik a tortákon.

~ recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A tejet a vaníliával és 10 dkg cukorral feltesszük forrni. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk 5 dkg cukorral, az így nyert habot a forrásban levő tejbe beleszaggatjuk. Ha felforrt...

~szelet
Elkészítés: 8 tojásból piskótát sütünk.
Krém:3csomag vaníliapudingot,1/2l tejjel felfőzzünk,25dkg rámát kikeverünk 20dkg porcukorral.Amikor a puding kihűlt,összekeverjük a rámával,hozzáadunk 1csomag vaníliáscukrot,és habosra keverjük.Megkenjük a piskóta tetejét a krémmel.

~
Hozzávalók: 1,5 l tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, ½ rúd vanília, 1 ek liszt
Sajtos rizibizi ...

~ szelet "Renitől"
Írta: nagyi
Hozzávalók: 8tojás, 12 evőkanál cukor, 13 evőkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló. Tovább a teljes receptre.

~
Hozzávalók: 1/2 liter tej, 2 tolás, 10 deka cukor, 1/2 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vaníliamártás, 1 deci tej Elkészítése: A tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadunk 5 deka cukrot, és tovább verjük, míg egészen kemény lesz.

A ~ elkészítése:
Felforraljuk a tejet, közben a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 3 kanál cukrot, simára, habosra keverjük. A fehérjéhez hozzáadunk 1 ek. cukrot, és kemény habbá verjük.

A ~.
Tejhab krémekhez és kávéba.
A krémek. (Csokoládéból vaniliából és mandulából.) ...

A ~et kicsi gyerek korom óta főzőm és nagyon kényes vagyok rá. Ebben a kreációban úgy érzem túlszárnyalták azokat az ízeket, amikkel az elmúlt 50 évben dolgoztam. Egyszerűen tökéletes. A karamell gyöngyökért a habcsúcsokon pedig köszönetem illeti az alkotóját.

56. ~ - Minden betegeskedőnek receptre kellene felírni.
57. Majonéz - Sajnos rettegek a nyers tojástól, viszont a bolti változat meg nem az igazi.
58. Mákos guba - Karácsonykor kötelező.

56. ~ - kiskoromban nem szerettem, egy ideje folyamatosan készülök nekiállni, Párom úgyis szereti.
57. Majonéz - Házi. Friss tojásból. Éppen ezért nem nagyon állok neki. Meg sajnos volt már szalmonellám.

~

5 tojássárgáját 6 dg mézzel és egy csipet sóval verjünk fel habosra, majd 1 liter friss pasztőrözött tejből vegyünk el 2 decilitert, és lassan engedjük fel vele a pépet. A maradék tejbe tegyünk fél vaníliarudat hosszában kettéhasítva, és egy zománcozott fazékban forraljuk fel.

Yuzu ~
Beindul az új szemeszter a Makifood Főzőiskolában! Érdemes böngészni a honlapot, mert nagyon érdekes órákkal találkozhatunk. Ráadásul szeptember 16-án nyílt nap is lesz, amire még szintén van hely.

Narancsos ~
A végén reszeljünk narancshéjat a csemegére, hogy még finomabb legyen!
...

Eperleves ~ jégkrémmel és pirított mogyoróval
15 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

A varjútej (~) könnyű hablabdával, és a csokoládéhab fanyar meggyraguval, fehér kávémártással lett a két kiválasztott. Mindkettő desszert nagyon finom volt, és ami engem abszolút megfőzött, hogy a csokoládéhab egyáltalán nem volt túl édes.

Csokoládés ~
Csokoládés máktorta meggyszósszal és vanília fagyival
Egy igaz Kiscsillag libbent be Sanyi mellé, hogy elkészítse vele/neki ezt a nagyon finom, nagyon szép és készítőjá által nagyon bájos édességet! ...

Csokoládés ~
Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 2 liter tej, 7 tojás, pár csepp citromlé, csipetnyi só, 8 evőkanál kristálycukor, 2-3 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál keserű kakaópor és 30 dkg étcsokoládé (4 evőkanál keserű kakaópor is lehet - így takarékosabb - és akkor […] ...

KARAMELLÁS MADÁRTEJ
Hozzávalók: 1,5 liter tej, 1 tasak karamellás pudingpor, 3 tojás, 10 dkg cukor.

Életem legjobb ~ét az Olimpiában ettem. Szerencsére nem csak egyszer, mert Takács Lajoséknál nyitás óta szinte folyamatosan kapható a "kultikus" ~ a déli menühöz.

Következhet az est legédesebb része! Íme a vágyak netovábbja, a legízletesebb desszert:

~es fagylalt mézes barack kehelyben
Hozzávalók: ...

Amikor ~et eszel desszertnek.
Amikor nem pazarolod az ételt, a maradékot elteszed másnapra.
Amikor a mesék nem úgy végződnek, hogy örökké boldogan élnek, hanem hogy boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Amikor a nagyid azzal "fenyeget", hogy ne vágj pofákat, mert úgy maradsz.

A desszert szőlő ~ házi készítésű pillecukorral, aminek az édességén keresztül is kellemesen átjön a szőlő aromája.

ĂŽle flottant - a ~ franciául. (Az angolok innen hívják floating islands-nak.)Az Oeufs Ă la neige (~ hótojás) is jó volt egyébként, mert gyakran a franciák is felváltva használják, bár az elméletileg még tartalmazhat dzsemet és alkoholos piskótát is.

Limefun feje nem ~!
Hát persze, mert bizonyos hőfok fölött a fehérje kicsapódik! Langyos vízzel öblíts, és nem lesznek fehér darabkák.
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat) ...

Hogyan készítsünk ~szeletet?
Hozzávalók a piskótához: 8 tojás fehérje 8 evőkanál kristálycukor 8 evőkanál szitált liszt egy kevés sütőpor Krémhez: 8 tojássárgája 2 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál kristálycukor 5 evőkanál liszt 6 dl tej 25 dkg margarin 2 evőkanál porcukor Díszítés: 4 dl ...

Sonkás budai kifli, Lekváros budai kifli, Gesztenyés budai kifli, Linzer, Farsangi fánk, Hókifli, Panírozás, Rántott gomba, Túrótorta á la Imre bácsi, Jucika kedvence, Juhtúrós pogácsa, Káposztás pogácsa, Kókuszgolyó, Kókuszkocka, Kókusztekercs, Krémes, nosztalgia krémes, Lekváros bukta, ~, ...

ILE FLOTTANTE (FRANCIA)
- ejtsd: il flottant = úszó sziget), ~
ILLATOS GOMBA
- kiváló aromájú kínai gombafajta. Szintén szárítva forgalmazzák
IMPASTARE (OLASZ)
- gyúrni
INDIÁNER
- tejszínhabbal töltött csokoládéfánk
INDIÁN PECSENYE ...

A címből kiindulva valószínűleg mindenki valami különlegességre gondol, de nincs itt nagy ördöngösségről szó, csupán egy hatalmas adag, másfél liternyi hamisíthatatlan ~ről, melynek vanília illata az egész házat bejárta ma délután.

Először főzzünk vaníliamártást a ~hez hasonló módon, az alábbiak szerint. 0,5 liter tejbe tegyünk fél vaníliarudat keresztben kettévágva és forraljuk fel, majd egy vastag falú zománcozott edényben 4 tojássárgáját 6 dg mézzel verjünk fel habosra.

~ a la video smart
~ a la desszert.eu
Töki pompos
Exotikus paprikánk - Cambuci Pepper
Dan Fay Martini - koktél
Vodkás gyümölcs saláta
Sült oldalas
Karfiol-répa leves tejfölösen
Kaja és nő a Vogue ábrázolásában
Pálinka és kolbászfesztivál a Várban
Szilvás pite ...

Ha tojásfehérjét felvered habnak és kanalanként a sodóba főzöd, akkor kész a ~.
Cappuccino puding 8 adag
1. keverék: Egy evőkanál nescaffe (espresso), 1/2 dl kakaó por, 2 evőkanálnak megfelelő mennyiségű édesítőszer, 1 teáskanál zselatin por, 2.

Gyerekkorom óta a ~ a kedvencem. Egyszer egy interjúban megemlítettem ezt, és azóta is gyakran megesik, hogy fellépések alkalmával a közönség soraiból valaki meglep vele. Ma már nincs saját paprikánk, de most is a szomszédságból hozok magamnak megbízható, házi őrlésűt.

~
Mandulás krokant lime krémmel
Mangó flan szederszósszal
Marcipános panna cotta
Mákos fehércsoki mousse forró konyakos meggyel
Mézes-mandulás millefeuille, mascarpone krémmel, epres-mentás concasseval
Mézes-nugát parfé
Narancsos-csokoládés kosárkák
Narancsos vanília parfé ...

Bea: én is az "iles flotantes"-re szavazok:-D
azaz, a ~re. Régen azt hittem, hogy ez magyar találmány, de sajnos, ez is francia honból ered, legalábbis én úgy tudom....
Szerencsére a karácsonyi sütiket nálunk a nagyik vállaják be, én "csak" a halászlevet, a borlevest, és a sülteket készítem.

tejbe - amiből azután majd a ~et csinálom, - és kifőzöm úgy, hogy 1/2
percig az egyik oldalát, majd megfordítom és 1/2 percig a másikat. Arra
ügyelj, hogy a cukorral, vaniliás cukorral kikevert tojássárgáját ne a forró ...

Narancsos tejcsokoládés ~
Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra …
Kínai, serpenyős, tojásos rizs ...

Labels: desszert, egyszerű, ~, ~ készítése, ~ recept, tej, tojás, édesség
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom) ...

9 ~
10 Almás keksz
11 Rumos - kakaós tejbedara Jimmy módra:)
12 Tojásrántotta túróval
13 Túrós omlett
14 Töltött tojás sütőben
15 Túróval töltött tojás sütve
16 Bevert tojás túrómártással
17 Túrós rakott tojás
18 Habart tojás túróval ...

Őszibarack fagyi
Almás tejszínes krémes
Citromos keksz
Annácskánk ~es tortája / Nanó próbálkozása/
Zöldparadicsom lekvár
Rumos, barna zebra-torta
Sütés nélküli gyümölcskocka
Kapros csukagombóc ...

Töltsd meg ~jel, vagy fehércsoki itallal, és kívülről rajzold rá alkoholosfilccel a szemeket, orrot. Tipp: a szemeket és az orrot filcből is kivághatod és bluetackkel rögzítheted. Tetejét szórd meg kakaóporral tálalás előtt! ...

Sok-sok ötlet, variáció átfutott az agyamon a tejbegríztől a ~ig, de valahogy egyiket sem éreztem igazinak. Aztán, vettem egy nagy levegőt és annak láttam hozzá, ami már eleve ott motoszkált a fejemben, csak állandóan elhessegettem: sűrített tejet készítek.

Nekem nagyon ízlenek Éva! Mindkettő másmilyen. Az első kicsit a ~hez hasonlít íz ügyileg. Nem, azok grammok. :)
VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Cukor, Citrom, Leves, Liszt?

◄ Macskanyelv   Madeira ►
 
RSS Mobile