Kezdőlap (Madártej)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Madártej


 

Madártej

Gasztronómia  Macskanyelv  Madeira

Madártejes palacsinta
Mit ne mondjak, gyermekkorom óta, amióta az eszemet tudom, egyik kedvencem desszertem a madártej. Kedvencem a tetején a fehér gombóc volt, szerencsére öcsém pont ezt nem szerette, így enyém lehetett a java.


epebetegeknek
A széles körben ismert és elterjedt desszert hazánkban. Kis konyhai jártasság szükséges az elkészítéséhez.

Madártej szelet
ď"żElkészítés
1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan elvegyítem a habbal.

szelet - Receptek
szelet
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Madártej másként
Ízletes madártej vaníliapudinggal- az édes ízek kedvelőinek.
Hozzávalók ...

IV. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Madártej pisztáciás tojáshabbal
Ebben a változatban a könnyű tojáshabba apróra tört pisztáciát forgatunk
Fotó/illusztráció: receptvarazs.hu ...


Feltöltő: Marcsi Kategória: Desszertek 0 275 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Madártej
Hozzávalók:
1,5l tej, 4 tojás, 15dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor ...

- gluténmentes
Hozzávalók
1,5 l tej
5 tojás
10 dkg cukor vagy ennek megfelelő hőálló édesítőszer
2 vaníliarúd ...

Madártej
Egy édesség, amit mindenki ismer. Nagyüzemi mennyiségben készítem!
Nehézség Ár ...


Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Édességek ...

madártej, vanília pudingos madártej, vaníliás-habos madártej
Nusika receptje
elkészítés ...

" és varjúvaj
Tokány zöldséges rizzsel
Tokány zöldséges rizzsel Hozzávalók:50 dkg sertéscomb1 fej vöröshagyma1 nagy gerezd fokhagyma3 ... Tovább olvasom " ...

4. A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.
Hasonló receptek: ...

A kész et üvegtálba öntjük, rátesszük a habgaluskákat, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.
A recept tápanyagtartalma: ...

édesség receptekmadártej receptreceptekSütemények, Édességek
Értékelje a receptet!
További ajánlott receptek ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept kaláccsal
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a tejbe öntöm. Állandó keverés mellett a felvert tojásfehérjét hozzá öntjük. Amikor kezd feljönni a hab, lehúzzuk a lángról. összevágjuk a fonott kalácsot, és ráöntjük a madártejet.


Hozzávalók:
1 l tej
4+1 evőkanál kristálycukor
4 db tojás
1 db vaníliarúd (vagy: vaníliás cukor/vanília aroma)
2 evőkanál vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő/liszt) ...

Madártej
Nagymamám gyakran készített madártejet, amikor kicsi voltam, bizonyára így vannak vele mások is. Szerintem ez tipikusan olyan étel, ami a nagymamákhoz kötődik, nem emlékszem arra, hogy anyu valaha is csinált volna.

, MIKRÓBAN...
Ha jó a memóriám, akkor a NLC. oldalán, Dondenene ismertette meg velem ezt a villám gyorsan, tényleg 15 perc alatt elkészülő, et.

Madártej
Nagyon régen nem készítettem már madártejet. Este a Lalu kérdezte, Anya mi lesz a vacsora után a desszert? Gondoltam, csinálok egy nagy adagot.


A eredetileg francia desszert, eredeti neve "Oeufs á la neige". Gyerekkorom egyik kedvence. Egyszerű desszert, de ugyanolyan könnyű is elrontani. Igazi vendégváró édesség, hiszen előző nap elkészíthetjük.

Madártej - az egyszerű, de nagyszerű édesség
Gyermekkorom kedvence volt, édesanyám hatalmas habokat tudott az édes tejes finomságra gyártani.


Egy este azok a sirályok, akik nem az éjszakai repülést gyakorolták éppen, együtt álldogáltak a homokon. Gondolataikba mélyedtek.

Madártej
Gyerekkori kedvenc ez a selymesen lágy, habos édesség, nagyon gyakran készül nálunk.
Nyáridőben érdemes kipróbálni az epres változatot is.

szelet
Tészta:
8 tojásfehérjét
8 ek. cukorral habbá verünk.
8 ek. lisztet adunk hozzá és
1 teáskanál sütőport.

Madártej - Zengővárkony
1 liter tejet felforralunk, közben 2 tojás fehérjét 1 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. A forró tejbe habgaluskákat szaggatunk, mindkét oldalát kifőzzük, tányérra szedjük, és kihűtjük.

A francia eredetű édesség, ami a meleg nyári napokon biztosan felfrissít. Próbáld ki hagyományos és gazdagított receptjeinket is!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Epres madártej elkészítése:
Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük. Ennyi idő alatt a tej átveszi a vanília aromáját. Amikor ez megtörtént, kiszedjük belőle a rúddarabokat.

Epres
Stahl Judit
Vannak tipikusan hétvégi édességek. Ilyen például a . Lehet belőle karamellest, csokist vagy gyümölcsöset is csinálni, attól függően, hogy mivel ízesítjük a tejet.

Madártej
Gyerekkoromban ha nagyon jók voltunk, a vasárnapi édesség madártej volt. Ma már pár perc alatt bármikor összedobom. Csak amíg kihűl, azt nehéz kivárni...
.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Cukor, Citrom, Leves, Liszt

Gasztronómia  Macskanyelv  Madeira

 
RSS Mobile