Kezdőlap (Lenmag)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Lenmag

Gasztronómia  Lengyelesen  Lenmagolaj

Lenmagliszt
LK
A lenmagliszt magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusonak is ajánlott, ugyanakkor alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma.


Lenmagkenyér Esztertől
Beküldő: Eszter L. Hegedűs Tápérték: 5g nettó szénhidrát, 55,9g rost, 157,5g zsír, 58,5g fehérje Hozzávalók:
Â- 20 dkg darált lenmag ...

lenmag
graines de lin, Leinsamen, linaza, linseed, seme di lino
Olajos mag ...

LENMAGOS BURGONYA
Hozzávalók: 1 kg hajában főtt burgonya, 1 csomag újhagyma zöldje, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál margarin, só.

Lenmag
Mentás fogkrém házilag
A kozmetikumok és a tisztítószerek lecserélése után, egyedül a fogkrém maradt a háztartásunkban, ami nem saját készítésű. Helyette, az egyik számunkra elfogadható módszer a fogpor (Zeolit) használata maradt.

~os kelbimbó, kéksajtos fusillival recept
Egészséges ételbörzémet egy számomra nagy kedvenccel kezdem: a tésztával. Cukor- és gyomorbetegek számára is, de minden változatosan étkező számára javaslom ezt a fogást.

A ~ot (Lini semen) már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Erre jó bizonyíték, hogy az egyiptomi sírkamrákban a halottak mellett találtak ~okat, melyeket valószínűleg útravalónak szánták a túlvilági útra. Hippokratész már Kr. e.

~os padlizsántorta fokhagymás joghurttal recept
Kategória:
Zöldséges ételek, Vegetáriánus ételek, Reform ételek
Hozzávalók:
Hozzávalók (8 szelet)
a tésztához:
25 dkg liszt
3 dkg ~
2 tojássárgája
20 dkg Rama margarin, só
a sütéshez: olaj ...

~
3,5-5,5 mm. hosszu, sárgásbarna, fénylő, kissé kellemetlen szagu, nyálkás, zsíros ízü. Van benne mintegy 8% viz, 33% kövérolaj, 25% fehérje, 4-5% ásványos rész, de a csersavnak csak a nyoma. A porrá tört L.

~
kenyér
szezámmag
paleo
Elkészítés
A lisztet és a szezámmagot elkeverem a sóval és a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját belekeverem a lisztes részbe a zsírral együtt. A fehérjét habbá verem, és óvatosan összeforgatom a lisztes masszával.

~os - medvehagymás pogácsa recept
Kedves Csavari! Reform gasztroblogger ismerősöket és cukorbeteg cukrász ismerőst kérdeztem, következőre jutottunk: cukorbetegeknek a legalacsonyabb GI-s liszt a tönköly, lehet kapni fehéret és barnát is. Nehezebb, sűrűbb tészta lesz belőle, de nagyon finom.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Hal receptek ~os halfilé
~os halfilé
Kategória: Hal receptek ...

~os kenyér (csökkentett szénhidrát tartalommal)
Share
Hozzávalók:20 dkg fehér tönkölyliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 6 dkg ~liszt, 1 ek sikér, 3-3 ek ~, szezámmag és napraforgómag, 1 púpos kk só, 2 dkg élesztő, csipet őrölt kömény, 3 dl víz ...

~os vágott zsemle
Jó ideje szinte csak Ági barátnőm hamburgerzsömléjét sütöm - talán már 100. alkalommal -, annyira meg vagyunk elégedve vele, és az elmúlt hetekben csak egyszer készítettem másféle péksütit.

~os tönkölyös bucik
Ezekre a ~os bucikra Moha konyháján találtam rá. Mivel nagyon szeretem a ~ot, meg egyáltalán mindenféle magvakat a péksütikben, ezért rögtön leírtam a receptet és elkészítettem.

~os buci
Ezzel finomsággal is Bea blogjában találkoztam. A párom és én is nagyon szeretjük a magos kifliket, zsömiket, bucikat, de bevallom őszintén eddig valahogy nem vettem a fáradtságot, hogy otthon elkészítsem. Egyszerűbb volt a pékségben megvásárolni.

~ kenyér
2 csésze örölt ~ vagy ~liszt
5 tojás
1/2 csésze kókuszolaj

1 tk szódabikarbóna
A hozzávalókat jól összekeverjük és szilikonos tepsiben megsütjük. Finom egészséges kenyér féle, fogyókúránál is jó. Szórhatunk bele vagy rá szezámmagot, tökmagot is.

~ lepény zöldségraguval
2-3 adag
Ha én januárban nekiállok "friss" paradicsomból és bazsalikomból főzni, az azt jelenti, hogy végérvényesen elegem van a télből, mert ezek az alapanyagok a nyár képzetét hozzák magukkal a konyhába.

~os tönkölyzsemlék
Ez a péksüti megint az egészségesebb fajtából való, de a sok öregtészta és a benne levő olaj mégis könnyebbé, lazább szerkezetűvé teszi.

~zselé szemránckrém
Pénteken minden meggyőződés nélkül bekentem az ominózus két ráncomat az aznap készített ~zselés szemránckrémmel, majd szombaton is így tettem. A reggeli mosakodásnál egyszer csak azt láttam, hogy nincs meg a két ráncom...

~os szezámos paleo kenyér
Többféle paleo kenyeret kipróbáltam már, ez a változat az egyik kedvencem.
Hozzávalók: ...

~-szezámmag krém
Egyszerű, ízletes csemege, ráadásul hőkezelés nélkül kerülnek bele az összetevők, így az értékes tápanyagtartalmuk sem megy veszendőbe a készítés során. Kenyérre, süteményekbe kenhető, de "csak úgy" elkanalazni sem rossz; illetve beépíthető más ételekbe.

Nyers ~kenyér
Hozzávalók
40 dkg őrölt ~ (barna, vagy sárga)
10 dkg brazil dió (paradió)
1 alma
1 teáskanál só
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
kevés víz
2 evőkanál útifűmaghéj ...

~os kétszersült - 2 személyre
A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Kis adagokban belekeverjük a lisztet és a ~ot, majd simára keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kilisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton megsütjük.

~liszt őrölt fűszerköményszezámmag szódabikarbóna tojás
receptjellemzők ...

A ~lisztre önts vizet; a liszt nagyon megszívja magát, ezért írtam a 4-5 dl vizet -, a lényeg, hogy a tészta ne legyen se folyós, se túl száraz
Keverd a masszába a töpörtyűt -, a hozzáadott zsírra a pelleteknél feltétlenül szükség van ...

A pestos-~os bucik magukban is igen finomak, a cukkini-chili-parmezános pesto és a rozsliszt, valamint a ~ teszi őket különlegessé. Egy kis frissen aprított petrezselymezölddel megszórt paradicsommal kitűnő vacsora.
Jó étvágyat!
Tipp & trükk: ...

Tökmagos-~vas baguette
Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is :)
Hozzávalók: ...

Medvehagymás-~os burgonyapogácsa
Elővettem egy kis tavaszt a fagyasztóból, és mi sült ki belőle?
Hát medvehagymás pogácsa!
Nagyon jól esett, és tényleg megérte annyit szedni-előkészíteni-bezacskózni belőle még a tavasszal.

Bazsalikomos-~os mini baguette mozzarellával, paradicsommal
Fotó: Balázs Edina ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~. Összes bejegyzés megjelenítése
A túrós zsömle dicsérete ...

Focaccia típusú ~kenyér
Paleosoknak ajánlott kenyér, alacsony szénhidrát tartalommal.
Hozzávalók:
1/3 bögre (= kb. 80 ml) olaj (paleos olajok itt)
1/2 bögre (= 1,25 dl) víz
1 teáskanál só
1 evőkanál sütőpor
5 tojás, jól felverve
2 bögre ~liszt ...

A szezámmagot és a ~ot száraz serpenyőben megpirítottam.
A langyos tejben elkevertem a cukrot és az élesztőt.

Kukoricapelyhes, ~os házikenyér
Miről ismerszik meg a magányos madár?
Először is, hogy a legmagasabbra száll;
másodszor, hogy saját fajtája társaságát is kerüli;
harmadszor, hogy az égre célozza a csőrét;
negyedszer, hogy nem határozható meg a színe; ...

10 dkg füstölt sajt és egy kevés ~ a szóráshoz
A lisztet átszitáltam és fészket készítettem a közepében. Belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a porcukrot, felöntöttem 0,5-1 dl langyos tejjel és megfuttattam az élesztőt. Kb. 15 perc alatt.

(11) kukoricadara (7) kukoricaliszt (2) kurkuma (6) káposzta (9) kávé (13) kémiai adalékok (1) kókuszreszelék (10) kókusztej (7) köles (7) köménymag (14) könnyen-gyorsan (230) könyv (2) köret (43) körte (4) köszméte (1) lasagne (2) lazac (62) lekvár (26) lencse (9) lengyel konyha (1) ~ (1) ...

Túrós sajtos cipó ~gal és szezámmaggal
A lisztet, a sütőport, a tojást és a túrót összekeverjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, köménymagot szórunk hozzá, és belereszeljük a trappista-, füstölt- és parmezán sajtot. Összedolgozzuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Kis adagokban belekeverjük a lisztet és a ~ot, majd simára keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kilisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton megsütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, és még egyszer megsütjük.

A halfiléket először a kukoricalisztbe, majd a fűszeres tojásba forgatjuk, végül pedig a ~gal elkevert zsemlemorzsába. Az olajat felmelegítjük, és a halakat óvatosan beletesszük. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve, a fölösleges olajat leitatjuk róluk.

~olaj Enyhe ízű, bőven tartalmaz esszenciális omega-3-zsírsavat, a gyulladásos megbetegedések ellenszerét. Mivel ezek a zsírsavak a hőtől lebomlanak, hidegen használja salátákhoz, gyümölcsturmixokhoz és joghurtba. Extra tipp: a húsvéti tojások festésénél is hasznát veheti majd.

~os-napraforgómagos joghurt
Ez a joghurt natúr joghurtból van készítve, nem afféle bolti színezékekkel, cukorral és aromákkal telezsúfolt változat, hanem egy egészségesebb alternatíva. Friss csírákkal tovább turbózható a recept. Elkészítése sem tart sokáig, csupán egy perc az egész.

~
Nem tulajdonítunk nagy szerepet étkezésünkben a ~nak, azonban igencsak jelentős hatással lehet szervezetünkre. A ~ omega 3-ban gazdag, ami a duzzadások és szívpanaszok ellen hatékony. Leginkább salátában fogyasszuk.
Tea ...

~os padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Hozzávalók: Hozzávalók (8 szelet) a tésztához: 25 dkg liszt 3 dkg ~ 2 tojássárgája 20 dkg Rama margarin, ...

~ Serkenti az agyműködést, jól használható cukorbaj, bronhitis, ekcéma, gyulladások, allergia, gyomorfekély és bélgyulladás ellen. Izületi gyulladás, izomláz, izomfájás és székrekedés is esetén sikerrel használható.
Bab ...

~ tea: Két evőkanál frissen összetört ~ot tegyünk 3 dl hideg vízbe, majd hagyjuk 20-25 percig duzzadni. Ezt követően kissé melegítsük fel, majd szűrjük le. Székrekedés esetén kortyonként fogyasszuk.
(Levisticum officionale)
Fájl:Lestyán.png ...

~os zsömle
Egy igazán finom és egészséges finomság, saláta mellé vagy csak simán zsömle szerepre is tökéletes. Hozzávalók: Reggeli csemege: 2 tojás 2 evőkanál ~liszt 4 evőkanál zabpehelyliszt.
Load more posts ...

~os burgonyalepény, színes burgonyapüréből
A tegnapi bejegyzésemhez kapcsolódódik a mai recept, hiszen a csirkemell mellé készítettem köretnek. Az a jó benne, hogy maradék krumplipüréből is elkészíthetjük, ezzel is gazdagítva köret repertoárunkat.

A ~ szintén a hölgyek nagy kedvence lehet, ugyanis segít enyhíteni a klimax kellemetlen tüneteit. Kiemelkedően magas lignántartalma mérsékli a menopauza idején jelentkező hőhullámokat és a csontritkulást. Egyes kutatások szerint a mellrák megelőzésében és leküzdésében is hatásos lehet.

~
Elkészítés: Ételízesítős és babérleveles vízben megfőzzük a hámozott, kockára vágott burgonyát a brokkolival és a fokhagymagerezdekkel együtt (kb. 15 perc). Félretehetünk néhány főtt brokkolirózsát, ha nem szeretnénk teljesen pépesre a levest, amit a végén a tetejére teszünk.

~os kétszersült recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Kis adagokban belekeverjük a lisztet és a ~ot, majd simára keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kilisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. Elő...

~
A tejfölt a tejjel és a margarinnal addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró! A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.

~gal és szezámmaggal készítettem, nagyon finom lett. Sajttal is szerettem volna, de kevésnek találtam a tészta mennyiségét ennyi féle ízesítésnek, úgyhogy azt majd legközelebb.
Jaj, nagyon finom ez a süti! :) ...

~olaj - Omega-3 zsírsavakat tartalmaz
Különlegesség: Nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban. Kiválóan javítja a szív- és az érrendszer állapotát.
Egészség-plusz: Sejtmegújító és fájdalomcsillapító hatása miatt külsőleg használva is nagyon hatásos az érzékeny, irritált bőrre.

~, esetleg szezámmag
kicsi sajt
Elkészítés
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük margarinnal, jól megszórjuk korpával majd a magvakkal, végül sajtot reszelünk rá. Az így előkészített kenyérszeleteket grillsütőben megpirítjuk. Reggelire finom és laktató, segíti az emésztést is.

~lisztes fehér kenyér - kevés munkával
~os kenyér élesztő nélkül
Lepénykenyér - pita, lafa ...

~ a szóráshoz (elhagyható)
a 10 kiflihez
3 szelet prosciutto crudo (vagy speck sonka), 6 nagy levél zsálya (~ 1,5 ek szárított) ...

- ~
Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt és félretesszük,hogy felfusson. Az összes hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk,majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk és kb. 60 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

A ~olajat töltsük egy akkora tálba, amelyben éppen kényelmesen elférnek egymás mellett a heringek. Tegyük az olajba a 4 babérlevelet és 50°C-os sütőben melegítsük meg.

A ~ úgy tudom,az egyik legjobb omega-3 zsírsav-forrás. Viszont a halakban (így gondolom, a magokban is) a hő hatására az omega-3 zsírsav lebomlik És nemrég olvastam valahol, hogy az omega-3 bevitelt lenullázhatja az omega-6 bevitel.:( -ezt eddig nem látam sehol, de majd utánakeresek.

A ~ot 1 dl vízben főzzük, a lángról levesszük, hűlni hagyjuk. Elkeverjük benne a szódabikarbónát és a borkőport (habozni fog!). A hozzávalókhoz öntjük a ~os masszát és másfél dl langyos vízzel összegyúrjuk a tésztát.

vagy
~os gyümölcs saláta
Karikázz föl egy banánt. Tedd tálba, locsold meg kevés friss citrommal. Öntsd nyakon egy pohár joghurttal. Szórd meg teáskanál zsiradék nélkül megpirított ~gal.
Ebéd ...

Végül a ~ot és szezámmagot pirítsuk meg, és szórjuk díszítésnek a tetejére.
Burgonyakrémleves szerecsendióval ...

Az őrölt ~ot 2 evőkanál forró vízzel elkeverjük, állni hagyjuk. A száraz hozzávalókat, azaz a liszteket, a keményítőket, a tejport, az élesztőt, a sót, a xantán- és guargumit valamint a cukrot összekeverjük egy dagasztótálban.

- 2-3 EK ~ vagy szezámmag
A hozzávalókból dagasszunk puha, rugalmas tésztát.

szezámmag/~/tökmag - kinek-kinek ízlése szerint
A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük.

SZEZÁM-ÉS ~VAS KIFLIK ZABLISZTBŐL
SZTRAPACSKA(JUHTÚRÓS GALUSKA SZALONNÁVAL)
Tavaszi rántotta ...

Tipp: a ~olaj könnyen megavasodik, ha meleg, fény vagy oxigén éri. Ezért tárold sötét üvegben a fridzsiderben. Használhatod salátaöntetekhez, de főtt ételekbe is - utóbbiba csak a legvégén tedd bele, amikor már levetted a tűzről.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Acpsydication.com ...

1 teáskanál ~, szezámmag, tökmag, szotyi
1 közepes sárgarépa reszelve
Elkészítés: ...

10 gr őrölt ~
1 dl tej + 1 dl vízben pici cukorral 3 dkg élesztő megfuttatva
4 evőkanál krumplipüré ...

A diót, és a ~ot beleöntöttem a robotgépbe és darabosra őröltem. Kiöntöttem őket egy nagyobb tálba, majd az almát és a sárgarépát egyforma kockára vágtam, és a robotgépben a dióhoz hasonlóan aprítottam. A dió+~hoz öntöttem az alma+répa keveréket, alaposan összekevertem.

10 dekagramm ~liszt
3 Tojás
0 kilogramm Mák
5 evőkanál Xukor (Nyírfacukor)
3 deciliter Rizstej (Rizs ital)
10 dekagramm Rizspehely
100 gramm Mazsola ...

Összetétele: ~, szezám- és burgonyapehely, napraforgó. Víz, növényi olajok és zsírok, növényi szterin, észter (12,5%).
Gyártása: Európában gyárilag főleg burgonyából búzából, kukoricából és rizsből állítják elő. Leginkább a burgonyakeményítő a legelterjedtebb, gyártása egyszerűbb is.

8 púpozott ek ~liszt (vagy házilag őrölt ~)
8 púpozott ek őrölt szezámmag
8 púpozott ek őrölt mandula ...

Hozzávalók: ~os kenyérhez 100 g szójaliszt 600 g finombúzaliszt 10 g élesztő 15 g só 1 evőkanál ~, egy éjszakán keresztül vízbe áztatva, ...

- ~:nagyon finom zabkásába és darálva lisztként, vagy már pehely formában vásárolva is használható.
- szezámmag: szintén nagy kedvenc rengeteg tápanyaggal és sokrétű felhasználási lehetőséggel. Még piskóta is készíthető belőle, ha lisztté darálod.
- kókuszreszelék: Egyszerűen imádom! ...

A különféle magokat (~, szezámmag, köles, gyapotmag, napraforgó, tökmag stb.) akkor kell a tésztába tenni, amikor a gép jelez. Ha jelen vagyunk a sütéskor, akkor a kelesztés befejezése után a tészta tetejét is megszórhatjuk magokkal, ez nagyon szépen díszíti a kenyeret.

szezámmag/~
A margarint mikróban picit melegítsd fel, majd a juhtúróval együtt add a liszthez, és jó alaposan gyúrd össze. Add hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt is. Mehet bele a só is (én olyan 1,5 kk-nyit tettem bele).

- Ha egy evőkanál ~ot leöntünk három evőkanál vízzel, és fél-egy percig állni hagyunk, a víz tojásfehérje állagúvá válik. Leszűrjük a magokat, és ez a víz egy tojásnak felel meg.

Teljes kiőrlésű, ~lisztes zsemle
Hozzávalók: 7,5 dkg zabliszt, 7,5 dkg rozsliszt, 5 dkg ~liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg kenyérliszt, 1 evőkanál só, 2 evőkanál barna cukor, 2-3 csepp ecet, 2 evőkanál olívaolaj, 420 ml víz, 5 g szárított élesztő, 2-3 evőkanál tej.

Szoktam szezám vagy ~ot is szórni rá, de valóban naturan is nagon finom.
Van egy másik szintén nagyon finom virslis vendégváró recept.

Első lépésben száraz serpenyőben illatosra pirítom - a ~ kivételével - a kenyérbe kerülő magokat, s félreteszem picit hűlni. Ha fenyőmag (is) kerül a tésztába, durvára vágom, a többi mag "egészben" mehet bele.

Még ízletesebbé tehetjük, ha a tésztájába ízlés szerint beledolgozunk 10-20 dg egyéb gabonalisztet, vagy 6 dg hántolt napraforgómagot, illetve 2-3 órán át bő vízben áztatott ~ot.

Magos pogácsa Hozzávalók: 25 dkg krumpli 50 dkg liszt 1 csomag napraforgómag 5 evőkanál ~ 2 tojás 2 evőkanál tejföl 1,5 dl olaj fél csomag sütőpor só Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megfőzzük,...

(65) krémsajt (4) kucsmagomba (6) kukorica (7) kukta (2) kumquat (1) kuszkusz (1) káposzta (10) kárász (1) kávé (4) kékpenészes sajt (44) kókusz (5) kókusztej (8) kölespehely (1) könyvajánló (4) köret (31) körkérdés (6) körte (13) köröm (3) languszta (1) lazac (15) lekvár (60) lencse (9) ~ (6) ...

~
Előkészítés: Előző este durvára megőröljük a gabonát vagy őrölve megvásároljuk a reformboltban. Nagy tálba tesszük, és összekeverjük annyi hideg vízzel (nem tejjel, joghurttal), hogy kása szerű masszát kapjunk. Tiszta ruhával letakarjuk, és másnap reggelig állni hagyjuk.
Elkészítés:
1.

A diót és a ~ot mozsárban összetörjük. A fűszernövényeket, a diót és a ~ot egy kisebb tálban összekeverünk kb. 1 ek dióolajjal és egy kevés dióecettel, végül adunk hozzá sót.

Szóval még pizsamában bevonultam a konyhába, elővettem a hatalmas műanyagdobozt, amiben a zabpelyhet tartom és adtam hozzá egy adag szezámmagot, egy zacskó mogyorót, egy kevés ~ot s mivel tetszett a gyömbéres-fahéjas fűszerezés abból is kevertem hozzá egy adag kakaóporral együtt.

Hozzávalók: 1 kg Graham-liszt, 10 dkg búzacsíra, 10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg zabpehely, 1 dkg élesztő, 1 dkg só, 1 l langyos víz, 1 evőkanál ~, 5 dkg napraforgóolaj, 1 dkg méz.
Az élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 evőkanál liszt, apróra vágott zöldpetrezselyem, szerecsendió, só, zsemlemorzsa (vagy őrölt szezámmag-~ keverék), spenót.
A burgonyából pürét főzünk. Apróra vágott zöldpetrezselymet, szerecsendiót, lisztet, sót keverünk bele, jól összeelegyítjük.

A kúra előtti napon, este igyunk meg egy bögre emésztést elősegítő teát, keserű vizet, vagy vegyünk be bő folyadékkal 1-3 evőkanál ~ot.
Ezek segíteni fogják a salakanyagok kiürülését.
Az első napon kizárólag folyadékot igyunk.

szezámmag, ~, vagy tökmag
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és másnapig hűtőbe tesszük. Pihentetés után kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk mint a vajas tésztát. Utána 1cm vastagra kinyújtjuk.

Izesíthetjük magokkal, napraforgómaggal, ~gal, dióval, fűszerekkel.
5. Egy sütőformába, átlapátoljuk. A tésztának a forma feléig-háromnegyedéig szabad csak érnie. A forma lehet valamilyen nem teflonos kenyérsütőforma, egy jénai tál vagy agyagedény is.
6.

A ~ot és a diót együtt finomra daráljuk. Mély tálban összeöntjük a kefirt és az olajat, majd hozzáadjuk a darált ~os diót, a zöldfűszereket és a túrót. Jól összekeverjük, ezután sóval, borssal megízesítjük, és befedve lehűtjük. Pirított rozskenyér-szeletekkel tálaljuk.

Nyers ~ kenyér
Mandulás kréker erős fűszerpaprikával és petrezselyemmel ...

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy ~ot is. A tojást az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.

köménymag, szezámmag, ~ a szóráshoz
bundás virsli:
1 pár virsli (magas hústartalmú)
2 evőkanál ketchup (magas paradicsom-tartalmú)
sonkás tekercs:
4 szelet bacon, vagy Feketeerdő sonka (magas hústartalmú)
mediterrán rétes:
1 gömb mozzarella sajt
1 db paradicsom
10 db olívabogyó - magozott ...

Hozzáadunk 65dkg teljes kiőrlésű lisztet, 1,5dkg sót, ~ot, szezámmagot (ízlés szerint ezeket lehet változtatni, néha köménymagot is rakok bele) és 3,5 dl kézmeleg vizet. Jó alaposan összegyúrjuk és 2-3 órát lefedve hagyjuk kelni a tésztát.
3. A kenyeret még utoljára átgyúrjuk jó alaposan.

margarin, szezámmag, ~, napraforgómag, esetleg kömény
Elkészítés: A nyersanyagokat jól összekeverjük és pihentetjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kerek vagy
négyszögletes darabokra vágjuk, aludttejjel vagy tápszerrel megkenjük és megszórjuk a magvakkal, ezután 180 fokos sütőben kisütjük.

zsemlemorzsa + szezámmag + ~
a szobahőmérsékletű rizst összekevertem a fűszerekkel, a sajttal, és a tojással, vizes kézzel golyókat formáztam belőlük, mad meghempergettem őket a zsemlemorzsás keverékben.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Kenyér, Liszt, Torta, Citrom?

◄ Lengyelesen   Lenmagolaj ►
 
RSS Mobile